30/4-09

Allmänt  /  0  Kommentarer

inte mycket till valborgsfirande idag inte.... hästarna skulle hinnas med och ridas och nu håller Athos på att duschas och göras fin inför morgondagen då han ska tävla en debutantklass i Kisa. Så i morgonbitti kl 06.15 bär det av. Jennifer, Le Grands ägare, ska vara med och debutera fälttävlan, så anna ska coacha henne imorgon =).

Once Again hoppar lite på banan idag:
Once Again hoppar 1.45

Sommar på Milleniumgården

Allmänt  /  0  Kommentarer
Härliga tider!!//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

30/4 -09

Allmänt  /  0  Kommentarer
Halloj!

William har idag tillbringat tiden på vägen ner till Halmstad, Per Spångefors Eurovets, för att kolla Nike efter skadan i Tyskland.

Anna har varit ute på Sharpman för att köpa ny hjälm, då Oncie igår tuggade i sig sammeten på Annas John Whitaker hjälm. Så var jag ju säker på vilken storlek jag skulle ha, så jag tog bara kartongen och åkte hem och så visade det sig att jag trott fel, så den var för lten och rätt storlek fanns inte hemma, så nu får jag vänta i några veckor på hjälmen. . . suck.

Nu återstår bara alla hästarna. . .

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

sommar på ridskolan

Allmänt  /  0  Kommentarer30/4 -09

Allmänt  /  0  Kommentarer
Östgötatidningen


22/4 -09

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hej!

Idag jobbade William och praktikanterna tillsammans på förmiddagen. Unghästarna longerades igen och Linnea har ridit Megan i alla gångarter på banan. Sedan red William Goldini och hoppade Athos. Sedan hann vi allihopa med ett besök hos Sharpman då Linnea skulle köpa ny säkerhetsväst.

Sen blev det lunch och efter det åkte William till boxholm och jobbade. Anna hade lektioner på banan hemma mellan 16.00 och 18.00. Efter det reds Le grands på banan samt Everest. Qurre fick också gå på banan idag och slutligen Oncie som fick komma ut på fältet och jogga lite.

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

Le Grands

Allmänt  /  1  Kommentarer
Vill du provrida honom? Ring Anna 0735-378807

Provridning inbokad:

Tor 23/4
ev fre 24/4
sön 26/4


//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

Gärds

Allmänt  /  0  Kommentarer
Bilder från Gärds

Allmänt  /  0  Kommentarer

mer bilder

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer ngra mer bilder från Tyskland som sara tog ( som var med som hästskötare)


21/4 -09

Allmänt  /  0  Kommentarer
Tillbaka i vardagen.

Idag var Anna på ridskolan på förmiddagen som vanligt, medan William var hemma med praktikanterna Linnea & Andrea. Så de longerade hingstarna på förmiddagen och linnea red på Megan. Sedan red William Goldini och Anna duschade oncie.

Efter lunchen så red vi ut allihop tillsammans. Anna på Everest & William på Athos och tjejerna på ponnyerna.
Vi klättrade dem i grustaget.
Nu är det bara Le Grands, Qurre & Oncie kvar.

//Anna & William

Back from Germany

Allmänt  /  3  Kommentarer


Hej allihopa!

Nu är vi tillbaka på hemmaplan igen. Ber om ursäkt till alla nyfikna under helgen att det inte blivit några inlägg, men uppkopplingen i Tyskland var inte gratis....

Det har varit en intensiv, händelserik och fartfylld helg. Resan gick jättebra hela vägen ner till Tävlingsplatsen och vi anlände kl 14.00.Danmarkkisspaus


tankning


Framme


uppstallningen

Det var när vi skulle öppna lastbilen och lasta ur hästarna, som det som inte får hända inträffade. . .Nike fick lite bråttom och på något sätt lyckades hon få upp vänster framben upp på bordet ( packningsutrymmet) framför hästarna och sedan fastnade med hoven i hönätet. Vi var snabba med att skära loss henne, en när vi fick ut hästarna och kunde kolla närmare på benet så visade det sig att hon , trots lindor och transportskydd, skavt benet mot kanten och var svullen och halt.  Så det blev massa kylning men rätt snart kunde det konstateras att hon inte var i skick att kunna starta.. .

Oncie däremot verkade inte alls berörd av den långa resan utan var som ett litet yrväder som vanligt, pigg och glad inför nya upptåg!


Once Again


16.00 var det samling med förbundskapten Gunilla Fredriksson och de svenska ryttarna. Därefter var det briefingmöte för alla ryttare. Sen blev det bangång . . . . spännande!!
Detta skulle komma att bli den tuffaste bana Oncie någonsin gått. Stors språng, väldigt tekniskt - mycket linjer på böjt spår, väldigt kuperat - brant uppför och nerför, men det var väldigt fina hinder.
sen var det detta hinder uppe på en brant kulle och sen fyra galoppsprång nerför kullen på böjd linje till. . .


...denna


Anna påväg mot coffin - ett hinder som ställde till mycket problem i starfältet. Stock två galoppsprång på böjt spår fram till grav och sedan ett galoppsprång över stocken ni ser till vänster.
sen två sneda hus som ska hoppas på rak linje och bränna uppför den långa backen


fram till bastuhindret, direkt efter stupade det kan jag lova. . .


brant


sunken road.
 Hopp -ett galoppsprång - nerhopp - ett galoppsprång- uphopp - 4galoppsprång på böjt spår fram till hinder.


i landningen gick det nerför igen. . .
sen banans största svårighet - vattenkombinationen a, b, c, d, e
Först ett extremt brant nerhopp på böjd linje ner till stock ut i vattnet, fram till stock i vattnet med djuplandning, fortsätta galoppera genom vattnet till upphopp och ett galoppsprång fram till stock


Fryer, Forsberg & Wahrén vid nerhoppet
djuplandningen på stocken i vattnet
3kombination med 90graders svängar. ( lägg märke till att Fistel själv tar sig an det första hindret)


slottet


a


B


c
ugglan

Efter att gått banan 2ggr och memorerat den red Anna Oncie på dressyrbanan.
Oncie var tokig och skrek åt Nike hela tiden som stod inne i stallarna och skrek tillbaka och ville hoppa ut från banan till Nike, så det kändes inte så bra inför morgondagen =)
Once Again

Sen på kvällen var det barbaque fest för alla deltagare, mysigt. Natten tillbringade vi i hästdelen i astbilden på madrasser.
Upp kl 06.00 för att fodra. Anna skulle starta dressyren 13.00. Så vi gick ut och gick med hästarna och gick sedan hoppbanan och terängbanan en gång till.

Once Again gjorde en kanonritt på dressyren!!! För första gången gick det verkligen att rida honom inne på banan. Kändes fantastiskt skojj att det äntligen(?!) lossnat!!

Sen var det hoppningen..


Ekipaget som vann OS i Hong Kong var med och fightades. .

Once Again blev väldigt spänd uppe på hopparenan av all publik, var tusentals personer. Så han hade två bommar ner.

Nu återstod bara terrängen som vi skulle starta 17.09.
Vi han få i oss lite lunch och gick banan en gång till för att se ett ekipage på varje hinder när de hoppade.
Sedan var det dags att göra oss i ordning.


Anna & Oncie skrittar upp till terrängbanan

10 000 åskådare till terrängen och hela terrängritten onlinesändes på internet, så mamma kicki och pappa staffan kunde följa oss på banan =)

17.09 gick starten. Once Again var helt fantastisk! Klockren! Han är världens finaste. Det var bara att följa med honom så gjorde han jobbet lysande. Men det var vid vattnet som vi fick ett litet problem. Han hoppade jättebra nerför nerhoppet, men lite väl stort, så jag han inte räta upp honom till uthoppet i vattnet så vi fick lägga en volt där nere, men sedan var det inga konstigheter. I mål med en helt klart godkänd runda. Det var det bästa jag någonsin gjort i hela mitt liv- Denna ritt kommer jag kunna leva på länge!!!

(trots att kindkedjan lossnade vid andra hindret)

Sen var det baras hemresan kvar. Den gick bra. Åkte klockan 18.30 och var hemma i mjölby 08.00. Lite trötta nu bara efter att ha varit uppe i lite mer än ett dygn. Så nu är det skönt att vi har Linnea här på praktik hela denna vecka =)

//Anna & William


Mot Tyskland!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Nu äntligen är vi på väg!

Kl är 06.00 och vi sitter i Johan Lundins lastbil påväg ut ur halmsad, ner genom skåne, danmark till Tyskland - Bredeneek.
Vi anlände till Johans gård igår vid kl 15.00. Då kollades hästarna av veterinär och så packade vi om alla saker till lastbilen. Senare på eftermiddagen slipade vi lite dressyr ute på den fina utebanan.
Senare på kvällen blev det god middag och sen fick vi se på video, Johans ritt i Badminton ( världens tuffaste tävling)
Var så coolt och man blev verkligen peppad inför helgen!

Vi beräknar vara framme vid 14.00. 16.00 är det träff med Gunilla Fredriksson, förbundskaptenen, sedan ska vi gå terrängbanan, rida mm.

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

Redo för Tyskland!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Hej på er!

Vilken skön dag det har varit idag! Fistel och jag ( anna) passade på att ta igen oss ett tag på gräsmattan vid lunch, men i vårt liv finns det inte riktigt tid för vila,vilekt resulterade i en senare kväll istället eftersom alla hästar skulle hinnas med.

Oncie har tränat dressyr, NIke & William har varit hos Tord och tränat dressyr, Everest har gått markarbete på banan, likaså Goldini, Le grands har galopperat på fältet och Qurre har tränat på att visas för hand. Athos har vilat idag.

Vi var även en sväng till sharpman idag, då Anna behövde nya stigläder. Köpte även en ny hoppgjord också. Så har vi fått våra sponsorschabrak också.

Nu är vi redo för Tyskland!

Transporten är högtryckstvättad

William försöker sig på ngn cool pose med högtryckstvätten


skåpen är packade

Imorgon åker vi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avresa härifrån 10.00 ner till Johan Lundin där vi ska tillbringa natten. Där checkas hästarna också av veterinär innan avresa. Vi åker tillsammans med Johan i hans lastbil över till Tyskland. Framme lör efterrmiddag. Då är det banvisning och så passar vi på att rida hästarna på tävlingsplatsen!


Fistel tar igen sig på gräsmattan


Everest i hagen


Athos


hingstarna

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

William

Allmänt  /  0  Kommentarer

stilstudie av William & NikeTillbaka i Mjölby

Allmänt  /  2  Kommentarer
Det blev inte mycket till bloggande under gårdagen, då anna tävlade. Dels blev det väldigt stressigt och så tog batteriet i datorn slut.

Oncie var überladdad på dressyrbanan och ville galoppera  där det skulle vara trav osv, då dressyrpängen kunde ju varit bättre. Lika så i hoppningen blev han lite väl het och backade inte av mot hindren som han skulle så det blev några rivningar.
Sen var det ju dags för terrängen, samma sak där, Oncie var på bristningsgränsen av iver och studsade som en tok, så när de meddelade att det var 1min kvar till start hade vi problem att få bort honom till startfållan, så vi kom iväg lite sent från startfållan, men väl igenom den kom han igång jättefint och gjorde en fantastiskt fin runda. Han kändes jättelydig och fin och han är ju så j*kla snabb. ( Anna hassös kommentar: Vilken jäkla ferrari) Och väl i mål kändes han lika pigg som innan, så konditionen är det inget fel på på 18åringen.
Det blev en 14e plats.

Så nu är det bara att trimma dressyren och försöka lugna ner de överladdade hästarna så satsar vi mot tyskland nu i helgen.

Våran klubbkamrat Thilo, som var nere och red Lättklassen med sin häst Wanjana, fick till det jttefint och slutade på en 5e placering, med bra dressyr, 2ner i hoppningen och fin säker terrängrunda. Så det är vi tre nu som också laddar mot Lag- SM!

Lite bilder:


Thilo i hoppningen


Thilo


Anna går terrängbanan efter dressyren och hoppningen


Anna & Oncie värmer upp till dressyren
sen blev det dags för Thilo att starta terrängen. I helgen blir det 1* debut för ekipaget i Mantorp!


ner i vattnet


Anna & Oncie på uppvärmningen inför terrängen


spurtar ute på terrängbanan


ner i vattnet

/Anna & William
www.team-annaowilliam.com

Terrängen

Allmänt  /  3  Kommentarer
Nu är terrängen avklarad med en felfri snabb ritt utan några som helst problem vilket känns riktigt skönt inför Bredeneeck Nästa helg.
Nike var riktigt pigg och glad för att komma ut på sin första start i år:) Och hon gick snabbt ner i puls och andning efter mål vilket tyder på bra kondition!!

Vattenhindret var extra kul eftersom det hade orsakat en del problem under startfältet och vi tog det med ro.

Vi hamnade på en tolfte plats vilket känns bra eftersom alla riktiga pro`s var här ex Linda Algotsson med sin OS häst och Katrin med Pandora som vann. med flera.

Det var allt för idag och Fistel har vräkt i sig alla stallkatternas mat och ligger nu och jäser på den...


uppvärmningen

i startfållan...10sek kvar...


över trippelbarren


över bordet


Linda Algotsson


Linda

Dressyren & hoppningen avklarad

Allmänt  /  5  Kommentarer
Dressyren vart en vanlig "Nike dressyr" på 65 straff. Inget vidare men det är ju i terrängen hon brukar ta hem det.
Det var på framridningen som HON dök upp, lilla söta Orchid Beauty som vi sålde till Norge för ett år sedan. Hon var så himla fin och såg väldigt välmående ut och har presterat jättefint hittils.Trots att framhoppningen inte gick så bra fick de till en fin runda inne på banan med bara 1pet.

Nu har vi även hunnit gå terrängbanan, som ser väldigt fin ut ( Anna ångrar att hon inte startade den 2*)
Och så har vi ätit lunch. Snart ska vi gå terrängbanan två gånger till innan det blir dags att börja göra iordning inför start.


William & Nike

Lite bilder från terrängbanan:

håll tummarna för terrängen!!!


På tävlingsplatsen

Allmänt  /  0  Kommentarer
08.30 lämnade vi Once Again på Munkeberg och körde till tävlingsplatsen. Nu har vi startanmält Nike, gått hoppbanan som ser bra ut. Vissa svårigheter, men ska vara en bana som passar nike, bara hon inte stressar upp sig. Mycket relaterat och underlaget är bra.

Nike har nu gått igenom besiktningen och de har nu börjat skritta fram till dressyren, dags att kila och hjälpa till


Oncie i sin box


tävlingsparkeringen


William på väg till sekretariatet


Dressyrbanorna
hinder nr 2


hinder nr 9


nr 10


sista hindret


Håll tummarna nu för dressyren och hoppningen!!
/Anna & William

Tävlingsdag

Allmänt  /  0  Kommentarer
God morgon!

Nu är vi uppe, boxarna är mockade och hästarna har varit ute och promenerat. Nu har vi slagit oss ner vid frukostbordet. Straxt dags att börja knoppa Nike och förbereda inför avfärd till tävlingsplatsen. Oncie kommer nog inte tycka det är så populärt att stå själv här hemma hela dagen,..

Det verkar bli ett fantastiskt väder idag!


morgon i skåne


bostaden


William & hästarna på promenad innan frukost


Dodson & Horrell


Fistel vaktar boxarna och det oemotståndliga müslifodret
påskharen


eldstaden/ Anna & William
www.team-annaowilliam.com


Framme

Allmänt  /  0  Kommentarer
Så, nu har vi anlänt till Munkeberg,Gärds. Fistel inledde med jakt av fasaner i bokskogen, medan hästarna fick gå ut på promenad och smaka på det supergröna vårgräset. Våren är mycket längre gången här nere. Hästarna känner nog igen sig sedan tidigare besök här, så de har funnit sig tillrätta bra i sina uteboxar bredvid varandra. Nu är de nattade och vi har själva fått i oss lite kvällsmat, och det är nu dags att krypa till kojs.

Uppstigning kl 05.30 i morgon!

Vi kommer blogga från tävlingsplatsen i morgon, så fort det finns tid över. . .

Mer bilder kommer imorgon, då det nu ikväll var lite svårt att få några bra kort, då det börjat skymma lite.

God natt!

/Anna & William
www.team-annaowilliam.com


Äntligen på väg!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Sitter i bilen nu och vi befinner oss i Hässleholm. Vi lämnade Milleniumgården 15:30. Innan det har vi hunnit; packa, mocka och fixa stallen, anna har ridit igenom programmet hemma på banan och 13:45 var Anna & Hanna ( Qurres ägare) med Qurre på Vreta för löshoppning inför 3årstestet. Qurre tyckte det var jättespännande med massa ystra 3åringar överallt =). Inne i manegen skötte han sig utmärkt och hoppade kanon och domarna tyckte mycket om honom och ville se fler hästar som honom. Kul! Efter det var det bara att bränna hem, packa ihop det sista och sen åka.

Imorgon startar William den 2* dressyren 11:15.


Quireboy på vreta


redo för avfärd


rastpaus i Jönköping för lunch, tankning och koll av hästarna


Fälttävlansnerven kittlar även hos Fistel


Hälsningar Anna & William
www.team.annaowilliam.com

Snart tävling!!

Allmänt  /  5  Kommentarer
Bara tre dagar kvar nu till årets första fälttävlan i Gärds!

På fredag bär det väg och åter tillbaka söndag kväll. Sedan hemma ett par dagar innan det bär av till Bredeneek, Tyskland!

Boendet i skåne blir som vanligt på fantastiska Munkeberg:


Hälsningar Anna & William
www.team-annaowilliam.com

5/4 -09

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hej!

Idag red vi alla hästarna på förmiddagen, Anette var även här med Chockolate, som William red. Sedan blev det terrängbanan med Once Again & Nike.
Först hade Anna lektion på terrängbanan för Jennifer Boström, därefter så tog vi en runda själva. Hästarna kändes fräscha och fina.

Lite bilder som Sara tog:


Anna & Oncie


William & NIke


Anna & Oncie


William & Nike


Anna & Oncie
William & Nike


Anna & Oncie


Anna & Once Again


Anna & Once Again


William & Nike


Anna & Once Again


Anna & Once Again


Hälsningar Anna & William
www.team-annaowilliam.com