25/8 -09

Allmänt  /  1  Kommentarer
Tillbaka hemma i vardagen.

Oncie och Nike laddas nu om mot senior SM i helgen och det *** dressyrprogrammet. . . . hmm...
Tequila är i hårdträning nu sista veckan:


fotograf: Sara

Abbe sadeltränas och det går bättre och bättre för varje gång. Gullan har blivit jätteduktig och känns mer och mer lugn och avslappnad nu för varje ridpass som går. Rids i alla gångarter inne på banan och börjar ta galoppfattningarna bra.
Tu Máime laddas inför första uppsittningen nu. .

Armani visades igår

fotograf: Sara

Och så kom det en ny ponny igår.
Joylight f. 2004 e: Dartlight. Bilder på honom kommer.

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

Lag SM

Allmänt  /  2  Kommentarer
Tillbaka efter en helg på Lag SM i Dagstorp.

Det har varit en jätteskojj helg med underbart väder och jättefin tävling.
Dressyren var minst sagt mindre bra för Anna & Oncie. Oncie var alldeles för laddad och alldeles för het. William & Nike fick till en ok dressyr, men lite dåligt betalt, och Thilo fick som vanligt till en toppenrunda inne på dressyrbanan =).
Senare på eftermiddagen var det invigning och mingel och efter det var det dags för hoppningen. Banan var superfin men rätt tuff och visade sig snabbt ge mycket utslag.. Anna & Oncie var ett av få ekipage som fick till en felfri runda. William och Nike fick ett pet i 3kombinationen och Thilo & Wanja hade 2ner..

Sen var det dags att hinna med och gå terrängbanan, som var av hög klass med fina hinder som varierade i storlek och svårighet. Fanns en riktigt klurig trekombination med som många skulle komma få problem med. . .

På kvällen var det dags för ryttarfest med mat och underhållning! Alltid lika trevligt!

Söndag = Terrängdags!!
Vi gick banan 3gånger till på förmiddagen. Kl 14.24 var det dags för Anna & Oncie att kasta sig ur startfållan ut i terrängen. Oncie var som vanligt överladdad och kändes otroligt fin på hindren och höll gott tempo. Ett tempo som visade sig vara 42sek under under optimaltiden när vi dånade in i mål. 18åringen är otrolig!! En felfri runda.

Sen var det Thilo nästa ut med Wanja. Wanja som ännu inte är lika rutinerad i terrängen som de andra två hästarna skötte sig exemplariskt och var felfri på hinder med 11tidsfel.

Och sist ut var William på Nike. Nike gick som tåget och var i mål felfri på hinder och en tid 10 sekunder under optimaltiden.

Så vi lyckades genomföra tävlingen på bara tre ryttare, vilket var en superbra prestation och laget slutade på en 9e plats.

//Anna & William


Snyggingarna i stallet

Allmänt  /  2  Kommentarer
ARMANI. . .och Athos//Anna & William
www.team-annaowilliam.com


19/8 -09

Allmänt  /  0  Kommentarer
Denna vecka har börjat bra. Uppladdningen inför Lag-SM i helgen är i full gång! I förmiddags var vi nere med Nike & Oncie i Mjölbys ridhus för att rida igenom programmet på stor bana. De kändes jättefina, måtte de bara behålla denna fina form när de kliver in på dressyrbanan =S...

Gold Fashion " Gullan" har kommit igång fint och har idag varit ute och galopperat i skogen med William på ryggen, med sällskap av Anna & Tequila.Abbe har nu fått på sig sadel och longeras med denna. Dock en aning spänd än så länge =)..

I går kom det en ny häst:


Tu Máime
valack f. 2006
e: Marwin - Dammen
äg: Liselotte Adolphsson

//
Anna & William

Bilder från Boxholm

Allmänt  /  1  Kommentarer
Här kommer några försenade bilder från fälttävlan i boxholm:

//Anna & William

veckan som varit

Allmänt  /  6  Kommentarer
förra veckan flöt på i högt tempo. Hilda var här en vecka till och trände och var jätteduktig, Lillebror Hugo var också med ett par dagar och jobbade på flitigt!!


Hilda på sin fina ponny Candis ( fotograf: Hugo Wihlmark)

Här kommer några smakprov på andra härliga bilder som hugo fotat:I Tisdags kom det en ny häst:


Abbe Gold
f.2006
e: Goldmine xx - Legat
äg: Kirsten Askenberg
Till salu!!
Abbe är här för inridning & försäljning.


 Sedan åkte Palo hem igen på fredagen och Hazel åkte också hem i fredags. Saknar henne!


Hazel

Fredag eftermiddag entrade Johan Lundin gården med fyra hästar inför mantorps fälttävlan.
Var jätteskojj att träffa Johan och hans hästskötare Evelina igen.


//Anna & William
www.team-annaowilliam.com
Resultat

Allmänt  /  1  Kommentarer
Anna & Once Again kom igår 2a i den CNC* klassen i Boxholm efter bästa terrängritt på knixig bana & 2a i DM för Seniorer.

Athos gjorde en stadig, fin dressyruppvisning och lade till lite dramatik på sista inridningen, då athos gick emot dressyrstaketet lite och blev rädd och gick på bakbenen. Felfri hoppning och terräng men tyvärr några tidsfel efter att william red en liten omväg i skogen.

Carro och Musse fick till en jättefin debut och Jennifer & Unolia var också felfria i terrängen! Grattis!!

//Anna & William

Veckan som varit

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det har varit en hektisk vecka som nu börjar lida mot sitt slut. Anna har jobbat heltid på Mjölby Hästcentrum samtidigt som alla 12 hästar hemma på gården har hållts igång.
Som tur är har vi denna vecka haft eleven Hilda Wihlmark boende hos oss för en träningsvecka med sin ponny Candis, och hon har varit till stor hjälp. Tack!
Andrea & Mowgli har varit här och tränat flitigt, vilket visade sig ge resultat idag på tävlingen, då de förbättrat sin dressyr med hela 20 straff!!

2 nya ponnyer har kommit denna vecka. Den ena är Palo, femårig d-ponny imp. Holland som är här på vidareutbildning.

Den andra ponnyen är 3åriga Gold Fastion e: Dartlight som också är här på vidareutbildning, så Tequila och Gold Fastion , halsystrarna, har verkligen funnit varandra!

Maximus åkte hem i fredags efter sina två veckors galoppträning med William, och i morgon är det dags för hans fälttävlansdebut i Boxholm! Vi håller tummarna för "Musse" & Carro!!

Hazel har under veckan gjort stora framsteg! Nu visar hon god framåtbjudning, form och bärighet i alla gångarter på banan!
Anna & Hazel

Doris har börjat sin hoppträning och är på god väg!

Tequila blir starkare & starkare i sin form för var dag som går.

Resten av hästarna dvs. Oncie, Nike, Athos, Armani & Troonarvingen tränas intensivt  inför deras uppsatta mål & imorgon är det fälttävlan i Boxholm.

...och valpen bara växer & växer!!!

Rafiki

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

Grattis!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Säger vi även till vår elev Andrea Dolenec på ponnyn Mowgli som i dag blev 8e placerad i Boxholms debutantklass för ponny!!

Och Hugo Wihlmark som vann i går och idag kom 2a i vikbolandets hopptävlingar för ponnyer!!!

Bra kämpat!!!

//Anna & William

Grattis!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Grattis!

Säger vi till Annas elev Jennifer Boström som i Holavedens hopptävlingar den 2/8 blev 3a med sin häst Unolia i första klassen och i andra klassen blev det en seger med hästen Safir och en 3e plats igen med Unolia.
Grattis Jennifer!//Anna & William
www.team-annaowilliam.com