Clearround

Allmänt  /  0  Kommentarer
Bilder från igår onsdag, då Annas lilla elev, Esther Kurzinski, hoppade clearround i Lycketorp på sin ponny Molly Monster:
Tack!

Allmänt  /  1  Kommentarer
William tackar Ritva Krokfors Vretemark för sponsringen av honungen......och Williams elev & praktikant Ellinor, samt hennes pappa, för de goda ostarna!Nu är han nöjd!!!!

28/5

Allmänt  /  0  Kommentarer
Gracie & Paloma har varit jätteduktiga idag!

Det började med att Anna red ut på Gracie tillsammans med Mimmi på Felixen & William på Tandoori. Gracie tog direkt täten i ledet och gick fram överallt. Vi både skrittade, travade & till och med galopperade, och hon först! Hon var superduktig, och stolt över sig själv efteråt! =)

Sen var det Palomas tur, Anna red på Qurre & Mimmi satt kvar på Fleixen. Vi tog samma runda igen, dock ville inte Paloma gå i täten, utan höll sig sist, men hon skrttade, travade och galopperade hon med.

Superduktiga pållar!!!

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

Tyskland

Allmänt  /  2  Kommentarer
Blev så glad nu när jag öppnade min mail och fick se att bilderna från Tyskaland, som fotograf Alexandra Büll tog, hade kommit. Så nu blir det inte så mycket läsning för er men njut av de härliga fotona. Tack Alexandra!//Anna & Once Again
www.team-annaowilliam.comZahara & Qurre

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu har Zahara varit ute och ridit i skogen för första gången, med hjälp av Mimmi & Felixen i täten. Hon skötte sig jättefint och vi har skrittat, travat och galopperat!

Qurre har varit ute på vårat terrängfält och tyckte först att stockarna var jätteläskiga, så han bockade massor =). Och sen så har Qurre för första gången idag hoppat under ryttare. Anna & Qurre hoppade tillsammans några gånger över ena stocken och han var jätteduktig och tyckte det var jätteskojj!!

// Anna & William
www.team-annaowilliam.com

24/5

Allmänt  /  0  Kommentarer
Halloj!

Gårdagen spenderades nere på världscupen i Ribbersborg. Fin bana, mycket publik, många hinderfel och en del fall i terrängen. Dock regnade det en del, då är det tur att man är vip gäst, så man kan hänga i viptältet =).
William & Jag blev fotade av tidningen Damernas värld  ( tror jag den heter) och så blev vi sponsrade med schabrak från Formiga.
Katrin Norling kom 5a i CIC*** och i den CNC*** blev det Niklas Jonsson som knep segern, kul för Niklas! Grattis!

Efter det blev det provridning av hästen. Den följde inte med hem. Kanske kommer senare, men vi vill få den kollade av kiropraktor först.

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

Ribbersborg

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag, söndag är vi nere på världscupen i Ribbersborg, Malmö. Sen ska vi också titta på häst till Anna, så kanske har vi med hoss en ny häst hem ikväll . spännande!

Terrängträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Mimmi hoppar terräng med Cantina:
Snyggingen i hagen:

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com


22/5

Allmänt  /  1  Kommentarer
Hej!

Kommer bli ett väldigt kort inlägg, då klockan nu är 22.30 och vi har precis kommit in från stallet.
Ville bara nämna att de största framstegen idag har Gracie & Zahara stått för. Zahara har nu skrittat och travat på banan med ryttare på utan lina. Framåtbjudningen under ryttare finns dock inte riktigt än, så nu blir det ut i skogen och galoppera!

Gracie kom Anna också upp på ryggen på och vi har försiktigt skrittat runt på banan. Blev spänd några gånger och hoppade till, men hon gick att lugna ner och sedan fortsätta. Känns skönt att hon har huvudet med sig! Dock inte rätat upp mig i sadeln än på henne, men det kommer i morgon!

Paloma har idag blivit sadelvand.

Ha det bra!

//Anna & William

Vilken underbar dag!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Började med lite sovmorgon för Annas del! Skönt! William var uppe vid 7 & släppte ut hästarna.
Mimmi jobbade idag också, så när vi kom ut var stallet färdigfixat, så det var bara att börja med hästarna direkt. Först ut blev Zahara, som idag äntligen bjudit till och släppt upp anna på ryggen, så idag har vi skrittat runt på henne. Nu känns det som att spärren lossnat och vi äntligen kan börja jobba med henne på riktigt! Kul!!först så trilskades det lite. . .


men till slut så! Nu börjar det Zahara =)

Efter det så red William ut på Tandoori en sväng, Anna följde med och gick med Gracie så hon fick vara lite social och komma ifrån "syrran" ett tag. Båda två skötte sig väldigt fint!


Anna & Gracie ute på promenad


William & Tandoori

Efter det var det dags för Gracie att få på sig sadeln idag igen för andra gången och bli longerad på banan. Idag gick det till och med så bra att anna kom upp och kunde hänga på henne!Sen var det dags för Paloma att bli jobbad på marken av William.


Kl 15.00 kom Hanna, Qurres ägare, och då red vi ut en sväng. Anna på Athos och så följde Linnea med på Megan & Mimmi på Cantina. Qurre skötte sig bra, pigg & glad, några bocksprång blev det =)

Kl 16.00 kom familjen Boström med sina hästar. Anna red deras ena häst "nollan" på banan, då vi ska tävla tillsammans i Ekenäs nästa helg, och William gav den andra hästen massage inne i stallet.

Efter det så var det dags för dagens händelse - terrängbana. Tillsammans med Thilos hjälp var vi uppe på sågen och hemtade några fina stockar som vi körde ner till ett fält vi har fått låna!


Tack Thilo för all hjälp!Så, när alla stockar kommit på plats så bestämde vi oss för att ha invigning av vår terrängbana. Så Anna på Oncie, William på Nike, Sara på Shannado, Linnea på Megan red bort till terrängbanan. Mimmi fick även leda bort Nike, som William inte hade hjärta att lämna i stallet när det var invigning av terrängbana. Men var även resten av familjen Karlström samt mormor & morfar till Linnea och övriga barn i familjen. Så vi hoppade alla hinder -  Megan & Athos, lite skeptiska, Shannado, dressyrponnyn, pigg och glad och Oncie var vild av lycka!
Efteråt skålade vi med Cider  - alla jätteglada!
Bilder från detta kommer!

Det har varit en riktig toppendag!!!!

OBS!
Ridning på våra terränghinder - förbjudet  utan att Anna eller William finns med!
Detta gäller alla!


//Anna & William

20/5 - 09

Allmänt  /  0  Kommentarer
Halloj!

Idag har Golden Grace " Gracie" longerats i paddocken i alla gångarter och har även haft sadel och blivit longerad med den. Hon var jätteduktig och jag ser fram emot fortsatt arbete med denna häst.
Zahara har blivit longerad och vi har hängt på henne, upp och ner, upp och ner. . . i morgon ska vi se om vi kan gå steget längre. .
Sen så red Jag, Mimmi & Linnea ut med Athos, Qurre & Shannado. Efter det lät jag Athos själv få sträcka ut några varv i galopp på travspåret ( i spöregnet) .
William har ridit ut på Tandoori själv och han sköter sig jättebra!
William har även varit uppe på sågen och hämtat nytt spån i dag, så nu är alla boxar jättefina =)

I morgon är det röd dag vilket innebär att vi är hemma båda två hela dagen, så imorgon blir det massa ridning!!!


/Anna & William
www.team-annaowilliam.com

Zara Phillips

Allmänt  /  0  Kommentarer
Prinsessan av EnglandNya hästar

Allmänt  /  0  Kommentarer
I måndags åkte Everest & Goldini hem till sin ägare & uppfödare igen. De har ny ersatts med två nya hästar, båda två från samma ägare, Patrik Josefsson.

La Paloma -  fuxsto f.2004
                       e. Lancier 987 
                       u.Chat-Cha (20) 23752

Golden Grace - mörkbrunt sto f. 2004
e. Goldmine xx
u. Pandora

Bilder på dessa damer kommer!

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com


Såld!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Igår, tisdag ,såldes Le Grands.
Önskar ägaren lycka till med denna fina häst och hoppas vi får se honom ute på tävlingsbanorna framöver.//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

Everest

Allmänt  /  1  Kommentarer
Detta inlägg tillägnas vår härliga dressyradept Everest:

Everest
2001
e: Egerländer
Äg: Patrik Josefsson


Badminton Horse Trials

Allmänt  /  0  Kommentarer

14/5 -09

Allmänt  /  0  Kommentarer
Halloj!

Vid lunchtid idag började hästarna ridas. Först hjälpte Anna William med hoppträning av först Goldini. Han var jätteduktig idag och visade nu några riktigt bra språng, det finns nog lite i grabben som han ruvar på =)
Lite bus fanns det i kroppen också.

Sedan var det dags för Athos att hoppa lite, och idag blev William bjuden på en luftfärd =). Athos kom lite fel vid ett tillfälle in på galoppbom- räcke fram till kombinationen och valde att stoppa på kombinationen och vände sedan runt på en femöring, så William landade på fötterna bredvid. Efteråt hoppade han superfint!

Efter det fick Le Grands, fyra år, vara snäll att gå som förhäst vid Tandooris första uteritt under ryttare. Det gick jättebra och vi red bort till ett fält och skrittade, travade och galopperade.


Tandoori

Le Grands gick jättefint idag, pigg & glad.

Sedan åkte William till Boxholm och Anna & Mimmi fortsatte jobba vidare med hästarna. Anna gjorde ett dressyrjobb med Oncie, slipade lite inför helgen. Sedan blev det dags för ponni igen. Ponni är lite bakskygg, men det släpper nog snart =).

Everest har varit ute och joggat i skogen en sväng och höll sig förvånadsvärt lugn.

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com


13/5 -09

Allmänt  /  1  Kommentarer
Halloj!

Idag kl 13.00 såldes Geraldine & Eva. Hej då! Och vi önskar deras nya ägare lycka till med dem!

 

Har även missat att skriva att Darwin flyttade till nytt hem förra veckan.

Darwin

Sedan kl 13.30 var det visning av Le grands. Tror att visningen gick bra. Känns som det i alla fall, men så vet man ju aldrig.

Sen var det dags att longera lilla ponni.

Efter det kom Qurres ägare 14.30 för att rida på Qurre för första gången och Qurre skötte sig fint.

Efter det red Mimmi och jag ut och galopperade en sväng med Oncie & Cantina. och efter det så red vi Everest & Goldini på fältet.

William red övriga hästar på förmiddagen.

I helgen är det tävling för Anna - längtar! CNC ** i Hofors.

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com


Ny häst

Allmänt  /  2  Kommentarer
Idag kom lilla ponnyn Zahara till stallet. Hon ska vara här på inridning av Anna till den 15/6. Sen tar vi semester och åker till Grekland =)


Zahara
f.2006
e. Zeb-Ronja-Notariax ox
mkh. 146cm

Idag började även Mimmi sin långtidspraktik hos oss. Så välkommen Mimmi in i teamet!

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

galopp

Allmänt  /  0  Kommentarer
Tandoori kan numera galoppera under ryttare på banan utan lina.

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

Fistel

Allmänt  /  0  Kommentarer

3års testet!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Nu är 3årstestet avklarat.

Qurre skötte sig jättefint! Blev dock lite spänd inne i löshoppningsringen, så han hade lite svårt att galoppera, men hoppade 120lika bra för det och med mycket god teknik. Tyvärr försvann ju några poäng pga bristande framåtbjudning.
Sen visade han upp en skritt som gav en 8a trav 7a och galopp 6a.

Efter det återstod bara ridprovet och även det gick kanon, han skötte sig jättefint och fint i form och rörde sig avspänt med fin framåtbjudning och galoppfattningarna satt båda två så det blev ett godkänt ridprov.Fotograf: Mimmi

Qurre kommer finnas kvar hos oss månaden ut, då hans ägare ska rida in sig på honom hos oss.  Sedan åker han hem igen.

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

Nya framgångar!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Eleverna Hugo & Hilda fortsätter skörda framgångar på hoppbanorna med sina fina ponnyer!

Hugo vann första LC:n på Tovdals Matcho, kat b. I den andra klassen var det tre placerade och han klippte alla tre rosetterna.
Vann gjorde han med Spunk, tvåa med Cosmos och trea med Tovdals Matcho. Precis i den ordningen som han red dem! Hilda vann LC:n kat C med Candis!
Ett stort grattis till er båda! Ni är jätteduktiga!


Hugo med sina ponnyer!


Hilda & Candis

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com


finslipet

Allmänt  /  1  Kommentarer
Nu har Quireboy gjort sista finslipet i paddocken inför hans livs största uppgift i morgon =) treårstestet.
Han skötte sig väldigt fint idag, så gör han det lika bra imorgon och tar galoppfattningen till höger och löshoppar lika strålande han gjort på träningarna kan det gå riktigt bra för honom.

Så i morgon bitti kommer kommer hans ägare, så ska vi alla hjälpas åt att övertala Qurre att det inte är farligt att bli duschad och halv tre ungefär ska vi vara på Vreta och kl 15.15 ska vi vara inne i manegen.

Bildserie på Quireboy:
tränas på att visas för hand ( Vem har bäst steg?!=)


sen blev det dags för ridningen


(matchar sanden)
Qurre - nöjd med sig själv


-måste bara ta med dessa bilder också, bara för att de var så söta-Håll tummarna för Qurre imorgon!

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com


www.team-annaowilliam.com

Allmänt  /  0  Kommentarer
Eventingteam Anna & William HB

Eventingteam Anna & William HB

Ny framsida på hesidan
Vad tycks?

www.team-annaowilliam.com


Le Grands

Allmänt  /  0  Kommentarer

<3

//Anna & WIlliam
www.team-annaowilliam.com
framsteg för tandoori

Allmänt  /  0  Kommentarer
Tandoori har gjort framsteg idag!

Longerades, hängdes på, satt upp, skrittat och sedan travat under ryttare i lina. Jätteduktig!!


Tandoori i hagen


blir longerad


blir riden


travar

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

bilder

Allmänt  /  0  Kommentarer
bilder från clearrounden tagna av sara:


Le grands inne på banan, och min lilla elev Esther på Molly Monster tittar på

clearround

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu har Anna varit uppe i Lycketorp med Le Grands & Athos och hoppat clearround.

Le grand gjorde ju sin första start, och det var ju faktiskt första gången han hoppade en bana! Och han gjorde det klockrent med en felfri ritt. Strök honom från andra starten eftersom han gjorde det så bra i första.

Och Athos skötte sig också fint och lät Anna sitta kvar på ryggen och gjorde två felfria runder han också.

Duktiga pållar!

6/5 -09

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu har Anna ridit Athos, dressyr markarbete på banan. Andra gången jag red honom.
Everest har gått dressyr på banan och så har Le grands fått hoppa lite idag. Och han gjorde det riktigt bra!
Hoppade 5½an  på 1m. Duktigt kille!

Och nu är all halm utbytt till spån i de boxar som var kvar att göra iordning, känns bra!


Le Grands i spolspilta, förväntansfull inför ridpasset!
och som belöning efteråt för att ha hoppat så fint, fick han komma ut och bli betad ett tag.

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

Tandoori

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu har en ny häst anlänt:

Tandoori

valack f. 2005
e: Akribori
mkh. ca 170cm
äg: Stall Åhagen AB

Once Again 18år!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår 5/5

ONCE AGAIN FYLLER 18år!!!


f. 1991-05-05

e: Sir de Verneuil xx - African Drum xx
imp. Belgien
uppf. Marie-Anne Vankerschove
äg: Anna Freskgård

Once Again tävlar aktivt i fälttävlan på internationell nivå,
och så pigg som gubben är idag har vi inga planer på att trappa ner =)

6/5-09

Allmänt  /  0  Kommentarer
Inne för lite lunch nu. Straxt kommer en ny inridningshäst som ska vara här en månad.
Sen så ska hingsten besiktas vid kl 15.00 och kl 17.00 kommer två elever från realgymnasiet för att göra en intervju om Quireboy som de ska följa under treårstestet.

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

Praktikplats!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Lediga praktikplatser på Eventing Team Anna & William HB  från v. 20 -->

Kontakta:
Anna       0735-378807
William   0702-699302

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com

Grattis!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Ett stort grattis till Williams elever Hugo Wihlmark som den 1/5  vann Lc & Lb hoppning på Ponny, Hilda Wihlmark kom 2a i Lc kat. D & Linnea Holmberg vann Lc Kategori D!! Grattis!!!
hugo_matcho
Hugo Wihlmark med ponnyn Tovdals Matcho

Tävling i Kisa

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag åkte vi till Kisa 06.00
Matilda som har haft praktik hos oss denna vecka var med som hästskötare.
Athos var fin på dressyren, men lite missar från piloten.
Felfri hoppning och terräng , men 10 sek för långsamt, så en straff från placering. . . Blev en 10e plats av 36 starter.

Sen hem och ha stallmöte med stallgänget  och efter det var det visning av connemarahingsten Darwin.


framridning till dressyren


framridning till terrängen


framhoppning
vätskeladdning


uppe vid startfållan
10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1......


Rid!!!

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com