Första advent!

Allmänt  /  2  Kommentarer

Glad första advent önskar vi alla våra kunder, hästägare & samarbetspartners!

önskar Anna, William, Fistel, Rafiki & alla hästar!!


Globen

Allmänt  /  0  Kommentarer


I morgon blir det instruktörsdag och Stockholm International Horse Show i Globen för oss båda! Ska bli superskojj!!
Liten Rafiki

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här var han inte stor:
Tigriz

Allmänt  /  1  Kommentarer

Hittade en fin bild på Tigriz från hoppningen på kavalitén där jag visade henne i somras. Ägare till Tigriz är Josefine Linder.


fotograf: Lina Wahlborg

//Anna


Con Corde

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hej!

Idag fick Con Corde fortsätta det arbetet vi gjorde på banan igår. Så vi satte upp en 5½a som han hoppade jättefint. Slutade på 1,10m. Jätteduktig. Finns nog mycket hopp i denna stora kille?!//Anna & William


Stallkompisarna

Allmänt  /  0  Kommentarer


Ett inlägg tillägnat Hazel & Athos

Allmänt  /  0  Kommentarer

Våra unga blivade stjärnor? Här kommer lite bilder från Hazels gånger på fälttävlansbanan, de flesta har ni säkert redan sett. Athos har varit med henne bägge gånger, så det finns bilder på honom också. Hoppas det fina vädret håller i sig så kanske det blir ett nytt besök på terrängbanan nästa helg?//Anna & William


Sol!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Underbar dag idag!
Alla hästar har fått vara ute i solen och njuta.
Con Corde har idag hoppat på banan för första gången idag och skötte sig utmärkt!
Sara har haft praktik idag och hon longerade Armani, som sedan också fick bli klippt idag.

//Anna & William


Lite videoklipp

Allmänt  /  0  Kommentarer
Lyckliga fälttävlanshästar på besiktningen:


För att man känner adrenalinet börja pumpa i kroppen:


fälttävlanslåten:NM

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hittade två bilder på Mantorpryttarnas hemsidasom jag inte sett innan från Nordiska Mästerskapen i somras


William & Nike på c-hindret på första vattnet


Anna & Once Again på a-hindret på första vattnet

 

//Anna & William


Grattis!!!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Säger vi till Sofie Karlsson & Adele som vann KM i Mantorpsryttarna 120cm i helgen!
Sofie köpte Adele från oss sommaren 2008.


Grattis!!!!

//Anna & William


Regnig dag...

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det är regniga dagar som denna man sitter på hästryggen och drömmer om ett ridhus. . . . .


Ja Tack!!!


Delkurs 3 avklarad!

Allmänt  /  1  Kommentarer

Hemma efter 2 fullproppade dagar på Strömshom. Delkurs 3 i C-tränarutbildningen är avklarad. Bara 3kvar. .

Dag 1:
Vi började kl 09.00 igår med exteriör i ridhuset med Lars Berglund. Därfter hade vi löshoppning av tre hästar. Lunch och därefter metodik & undervisningspedagogik med Marianne Esseen Söderberg. Avlutning kl 17.00. Då bar det av till Thottska villan, incheckning, uppfräschning och därefter middag med alla c-tränaraspiranter. Trevligt!

Dag 2:

08.30 Teoretisk genomgång i tömkörning med Anders Eriksson. Därefter praktiskt i ridhuset.
Lunch och därefter sits & inverkan med Marianne & Eva-Karin Oscarsson i ridhuset uppdelat i 2grupper. I första gruppen fick vi se 2 hästar på Grand Prix nivå och i gruppen efter 2 exipage på La nivå.
Dagen avslutades med Lars Parmler som gick igenom grundhoppning där vi fick se en 4åring, en 5åring ( som var efter Lasandos - Hazels pappa. Hazel var dock mycket finare!) och avslutade med en 6åring.

Det har varit 2 lärorika, innehållsrika och inspirerande dagar, så imorgon ser vi fram emot att rida!Andres Eriksson


Hälften av de blivande c-tränarna. Resten befann sig på Flyinge

...och vårt härliga rum på Thottska Villan 

förövrigt på stallfronten hemma så åkte Melvin i fredags. Penelope som varit här i en vecka på insittning åkte hem i söndags igen, så nu finns det lediga platser i stallet om någon önskar få sin häst inriden/utbildad.

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com


Torsdag

Allmänt  /  4  Kommentarer
= vilodag och idag också vaccinationsdag.
Anna har jobbat på ridskolan hela dagen och William är i Motala nu på kvällen och håller träningar.

Under tiden har Anna börjat jobba lite med vårt fälttävlansnummer till luciashowen på Mjölby Hästcentrum & Mjölby Ridklubb.
Detta år med Michael Jackson tema!!
Eventing Team Anna & William goes Michael Jackson!!

tips på bra jackson låt??


Rafiki

Allmänt  /  1  Kommentarer


best friends!

Dags för oss att gå ut och natta hästarna!
God kväll!!


dagens händelser

Allmänt  /  0  Kommentarer

Con corde har idag varit ute på sin första runda i skogen, vilket gick kanon!

Penelope, ny häst som kom i måndags, har också tagit en runda i skogen och varit jätteduktig.

Hazel, som för tillfället är väldigt brunstig och väldigt förtjust i Oncie ( känslorna är ömsesidiga), har trimmat dressyr på banan.

Oncie som har varit lite för närgången på stona har fått sig en liten smäll på insidan av bakbenet, har fått jogga en runda i skogen och Berlina har idag hopptränat på banan.

 


Hazel & Oncie i somras
Armani i bakgrunden


www.team-annaowilliam.com

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi kommer framöver att arbeta med hemsidan och utveckla den.

Enjoy!

// Anna o William

www.team-annaowilliam.com

Söndag

Allmänt  /  0  KommentarerMorgon började med att vi (hela stallgänget William, Anna, Linnea, Mimmi & Sara) åkte ner till Mjölby Hästcentrum där det arrangerades Pay And Jump Hoppning.

Hazel gjorde sin livs första  banhoppning!!!! - - Med strålande resultat!, 70 cm 0 fel och 80 cm 4 fel!, men det viktigaste av allt, hon var jättefin och skötte sig perfekt!

Melvin fick hoppa 90 cm som han gjorde felfritt, och 100 cm som det blev en rivning och lite fel väg...  Melvin kändes lite trött och det måste smittat av sig på piloten. - Melvin har verkligen "landat i sig själv" kan man säga, lugn och harmonisk kille har det blivit, vilket var vårat jobb!

Anna hoppade även Josefin Linders häst Tigriz som vi hjälpte till att visa på 4 års kvalitén, ochså där med ett bra resultat fast hon var lite stark och het.

Nu är det hoppträning för Linnea och Mimmi som gäller och motionera de andra hästarna!

Trevlig farsdag alla glada läsare!!

Och Grattis på Farsdag pappa John (som är i England hos sin pappa) och Staffan i Kolmården!

// Anna & William

www.team-annaowilliam.com

 


Dodson & Horrell Limited Europe's leading horse feed manufacturer since 1939

Allmänt  /  1  KommentarerEtt omtänksamt foderföretag

Dodson & Horrell är företaget som arbetat som föregångare och innovatör inom equi-foder i
över 60 år, varit pionjär för nya effektivare produktionsmetoder och som aktivt stött & sponsrat näringsmässig research - allt för att försäkra sig om att din häst
kan få den mest välpassade och bästa kvaliteten på sitt foder.Dodson & Horrell är fortfarande ett familjeföretag och har haft tillverkning i England i över 60 år. Kontinuerliga investeringar och forskning lägger grunden för en tillverkningsprocess som ger optimal näring till din häst.


D&H arbetar med ISO och UFAS standards, vilket gör att företaget har en mycket kvalificerad kvalitetskontroll både vad avser enskilda ingredienser och slutprodukten. Allt spannmål som används i fodren odlas av lokala bönder och odlas efter strikta krav.

Genmanipulation

D&H använder sig enbart av GM-fria råvaror i hästfoderna.

Förbjudna substanser

Dodson & Horrell är det enda företag som garanterar hela sitt fodersortiment, supplement och örtprodukter, vara fritt från förbjudna substanser. Tävlar du - se till så att du använder garanterade produkter!

QLC - Quality Life Care

QLT (Quality Life Care) är naturliga antioxidanter som nu finns i alla Dodson & Horrells hästfoder. QLT är utvecklat av världens ledande experter inom området och ger nu en helt ny och spännande möjlighet att gynna hästens långsiktliga hälsa, kondition och prestation.
Tradition - forskning - teknologi - kvalitet

  • Tradition

Tradition och värderingar som finns i ett gammalt och väletablerat familjeföretag är fortfarande klart synliga idag, obeaktat att modern teknologi har strömlinjeformat företaget. Dodson & Horrell's huvudkontor ligger forftarande där företaget en gång startades, i det lilla samhället Ringstead i Northamptonshire, en plats mitt i hjärtat i ett av de vackraste och finaste ryttarländerna.

  • Forskning

Dodson & Horrell är ledande investor i näringsforskning i och är det enda företaget som sponsrar grundläggande, fundamental näringsforskning på de ledande centerna inom detta område. Under årens lopp har det funnits ett nära samarbete med The Royal (Dick) School of Veterinary Studies (Edinburgh), The Animal Health Trust, Kentucky Equine Research (USA) & De Montfort University (forskning rörande effekten av näringstillskott på hoven).

  • Tillverkningsteknologi

Enorma investeringar görs årligen i moderna tillverkningsinventarier. Dodson & Horrell var pionjärer i användningen av microniserat spannmål (müslie) i hästfoder, för att öka smältbarheten och för att minska metabolistiska problem. Beredningstider och formula (recept) utvecklas i samklang med den senaste forskningen.

  • Kvalitet

Alla Dodson & Horrells foder och supplement är garanterat fria från förbjudna substanser. D&H arbetar nära de lokala bönderna som är kontrakterade att odla högkvalitativa grödor och alla foder är testade på det egna labbet.

Alla foderrecept är fixerade, dvs, samma råvaror används varje gång. Du kan alltså vara säcker på att fodret inte förändras över tidens gång.

Intresset för örter ökar varje dag och det är helt klart att denna gamla kunskap har en given plats även i denna högteknologiska tid. Med örter kan vi på ett naturligt sätt stimulera, hjälpa och påverka hästens hälsa och välbefinnande.- Sedan ca 2 år tillbaka har vi använt oss av Dodson & Horrells produkter och vi har märkt en stor skillnad på hela hästens lyster och exteriören har blivit finslipad med en kraftigare överlinje och ansträngningsgallor etc är numera historia i vårt stall.

- Hästarna är gladare, aldrig dåliga i magen orkar mer och blir inte längre hostiga på vår & höst.

- Fälttävlansryttarna Anna Freskgård & William Nilson Fryer, nov 2009Dodson & Horrell är det enda foderföretag som garanterar hela sitt sortiment, från Pasture Nuts till Microfeed och alla supplement, både Sure-sortimentet och örtsortimentet helt utan substanser. Om du tävlar under regler för doping, kontrollera att Du använder ett garanterat foder!


Ditt Dodsonfoder inhandlar du givetvis på Sharpman i Hogstad utanför Mjölby www.sharpman.se .

För frågor om fodret och hur fodret fungerar välkommen att kontakta Anna & William


// Anna & William

www.team-annaowilliam.com


Ljungby Ridcenter

Allmänt  /  0  KommentarerKvällen har spenderats i familjen Sundelius ridhus på Ljungby Ridcenter (www.ljungbyridcenter.se).  Där Anna red ponnyn Tequila. Därefter dressyrtränade Anna Hazel och Berlina i ridhuset. Båda fina, bara några små protester från Berlinas sida. I dag har Berlina även blivit klippt, så nu ser hon inte ut som Brummelina längre.

Tidigare idag har William varit inne i Linköping och planerat för vår XC70s semester som består av service, viltskadereparation och rekond. Därefter har det lagats staket mm.
William och Ida har ridit ut med Melvin och Idas häst runt skogssjön. Idag var det även Idas sista dag på praktiken. Tack för all hjälp och Lycka Till på KM i morgon!

William har varit i Tranås och hållt träning och Mimmi motionerade Athos en sväng i skogen och Once Again dressyrtrimmades av Anna på banan.

Vi måste ocks säga att vi är mycket imponerade av Pelle som lyckades plantera en mindre skog i trädgården i förmiddags!! Det blev mycket fint!!

Trevlig helg!
//Anna & William

www.team-annaowilliam.com


Snöpremiär!

Allmänt  /  2  Kommentarer

Hej Alla glada läsare!!

 

Dagen har passerat halvägs och vi har hunnit med en hel del.

Atos har studstränat hemma på banan i ovädret och har skött sig kanon,  tror verkligen att vi kan få ordning på hoppningen tills nästa sommar bara han får stärka sig ordentligt och bygga upp sin överlinje ordentligt!

Ida med sin häst Cattis har studstränat och stärkt sig ännu mer! - hon kommer snart vara ett muskelpaket!

Även Melvin har hopptränat med studsserie som tema - och han var jätteduktig!!

Mimmi har fått trava av både Atos och Melvin och hon arbetade dem jättefint.

Armani, Bella & Nike har varit ute i skogen och rastat av sig- det tyckte dom var jätteskönt och de var extra ärtiga i och med all flingsnö!

Sissi Lilja var på besök en kortis och fick se hur vi hade det -alltid trevligt när folk hälsar på, funderar på att skaffa en kaffemaskin till sadelkammaren för just sådana ändamål.

Nu är det Arbete med Con Corde som gäller sen åka till Motala och ha Dressyrslipning med Hilda, Hoppa Hanna Almerus häst Quire Boy (Kurre) som har varit här på träning, och sen hoppträning för Jenny oh Johanna.

// William & Anna


God morgon!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu laddar vi med en rejäl frukost inför en dag i snöovädret....

Anna är heldag på ridskolan idag så det blir vilodag för Hazel. Once Again ska jag försöka hinna rida senare under kvällen.

Mer kommer under dagen..

//Anna & William

Kloka ord

Allmänt  /  1  Kommentarer

* En fälttävlansryttare med varaktig framgång kännetecknas av sin goda hästkännedom och inlevelseförmåga

* Precis som i de övriga diciplinerna inom ridsporten är det, förutom ridskickligheten, de personliga egenskaper och karaktärsdrag som gör ryttaren till en äkta hästkarl eller hästkvinna som är avgörande för om ryttaren ska nå framgång inom elitidrotten. Vidare bör en fälttävlansryttare kännetecknas av sportsmannaanda, "fairness" och kamratlighet.

* Hästens samarbetsvilja är viktigare för den totala prestationsförmågan än de fysiska förutsättningarna. I synnerhet i terrängen är alla ryttare beroende av att ha en högmotiverad och samarbetsvillig häst.

*Endast en häst som känner välbefinnande är samarbetsvillig och beredd att prestera!

*Utan en abslout frisk häst är det omöjligt att ägna sig åt fälttävlan

*Det absolut viktigaste i fälttävlanshästens utbildning är att utveckla hästens vilja att i kompanjonskap och med förtroende av egen fri vilja försöka bemästra nya terränghinder tillsammans med sin ryttare

*Att träna en fälttävlanshäst innebär samarbete.En fälttävlanshästs dressyrutbildning får aldrig leda till stt hästen tvingas till att underordna sig ryttaren, varigenom hästens framåtbjudning och samarbtsvilja i terrängen kan påverkas negativt.

*Genom att tillsammans klara av ständigt nya, omväxlande uppgifter, i synnerhet i terrängen, växer häst och ryttare samman på ett speciellt sätt. Framstående prestationer inom fälttävlanssporten kännetecknas av en synnerligen god överensstämmelse mellan människans och hästens rörelser


                                                                                                                        (Taget ur Ridhandboken 2)


Till salu!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Till salu!

Melvin är nu till salu:

Din blivande kompis?

Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Allround  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2001  
Holsteiner valack F.01 Chamonix- Parodie. Social och snäll häst som lämpar sig för Fälttävlan eller lättare dressyr/ Hoppning. Okomplicerad i all hantering, skoning, lastning,etc mycket trevlig häst som även har utstrålning och bra exteriör.
 
Lb dressyr, lc hoppning, utbildad på fasta hinder, bankar, gravar mm Helt orädd för vatten hinder. Rör sig trevligt i alla tre gångarterna! Ren i benen. Ring för mer info till William 0702-699302
 
Pris  75 000 kr

Till mina beundrarinnor!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Tack till döttrarna Sundelius & Edith Dufmats då jag i era kommentarer fick se att jag är er idol och ryttarförebild. Blev väldigt glad & smickrad när jag läste det!
Tack tjejer!!!//Anna


Fjällräven

Allmänt  /  2  Kommentarer
Tack Sharpman för min fina jacka! Äntligen en jacka som håller mig varm!! Kan verkligen rekommendera denna till alla frusna!

//Anna


Sörgårdskliniken

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi har ju missat att visa er hur fin vår baklucka har blivit på transporten ( om ni inte sett oss ute på vägarna)


4/11-09

Allmänt  /  0  Kommentarer
Halloj!

I snörusket idag har vi arbetat med Con Corde. I dag är han riden i skritt och trav på volt i lina har har skött sig alldeles ypperligt!
William har galopptränat med Melvin tillsammans med Ida på hennes häst.

Anna hopptränade Hazel idag och hon är ju helt outstanding denna lilla häst! Supercool, bara att styra runt. Hoppade runt bana på upp till 90cm med oxrar med ifyllnader, enkombination, smalhinder mm. Jätteduktig!

Mimmi skrittade ut på Athos en sväng tillsammans med Ida på Armani.

Once Again har fått vilodag idag och Berlina har fått dressyrarbetas.

//Anna & William

Once Agains & Nikes fälttävlanssäsong 2009 i bilder

Allmänt  /  1  Kommentarer
Fälttävlanssäsongen drog igång 1v efter att snön försvunnit här i Östergötland. Första starten blev i Gärds i skåne 11-12/4. William red den ** med Nike & Anna red den * med Once Again.
Dåligt med bilder från denna tävling.

Fem dagar senare bar det av till Tyskland, Bredeneek, för start i Internationell ** den 19/4. Tyvärr skadade sig Nike vid urlastningen på lastbilden och kunde ej komma till start. Men Once Again gjorde en fantastisk terrängritt inför 25 000 i publiken. Det var en underbar terrängritt som jag fortfarande idag kan njuta av känslan.Efter det så begav vi oss till Hofors den 16/5 med Once Again för att starta **. Efter att vi gått terrängbanan och bedömt den som olämplig att starta Oncie på, så var det bara att åka hem igen.


Istället blev det start i Åkerbo den 31/5 med Once Again i deras * klass. Oncie gjorde en bra tävling med finn terrängritt ( trots att han tappade en framsko någonstans under terrängritten, stackarn som är extremt! ömfotad) Hamnade första utanför placering.

 

på väg in i startfållan i Åkerbo


Efter det blev det några veckors semester för både oss och hästarna, för att sedan ladda om inför Nordiska Mästerskapen i Bollnäs som vi åkte på 18-20/7.


Oncie är aldrig så lycklig som när han får komma ut i terrängen


William & Nike påväg ner i vattnet


Efter det blev det Senior DM för Anna & Once Again den 9/8 på Boxholms säteri. Once Again var superfin och gjorde bästa terrängritt av alla startande och vi kom 2a i Senior DM & 2a i klassen!
Sen blev det Lag-SM i Dagstorp 21-23/8. Laget tävlandes för Mjölby Ridklubb bestod av Anna & Once Again, William & Nike samt Thilo Mahrarens & Wanjana. Laget kom på 9e plats. En bra bedrift då vi endast var tre ekipage i laget.
Anna & Once Again på väg ner i vattnet


William & Nike i vattnet
Anna & Once Again var ett av sex felfria ekipage i hoppningen av över 70 startande
Helgen efter Lag-SM 28-30/8 var det dags för årets stora höjdpunkt! Senior SM på Segersjö CNC***klass!
Detta var en helt fantastisk tävling och hästarna jobbade extremt bra i terrängen! William kom på 8e plats & Anna på en 9e plats. Detta är något vi är fantastiskt nöjd med. Det är ju trots allt det största man kan rida i Sverige..


Anna & Once Again på väg in i båthuset på SM


...och på väg ut ur båthuset


William & Nike in action med fullt utav publik!

Detta är vad Once Again & Nike har hunnit med att göra inom fälttävlan 2009.
Vi vill tillägna detta inlägg till våra fantastiska hästar som ställer upp för oss så bra!
Utan dem hade vi inte varit där vi är idag!

//Anna & William

www.team-annaowilliam.com

 


Englandsväder igen!!

Allmänt  /  0  Kommentarer
God morgon alla glada läsare!

Igår brann det i bloggen! 314 Läsare!!!!!!  

Så till ni som kommenterar, Ni sprider verkligen era åsikter!!:)

Det känns jättekul vi har så många som är med oss!! Och vi är med er!!

Dagen har börjat lugnt med alla utsläpp, Oncie & Nike som verkar vara oskiljaktiga har ju fått Hazel som kompis i hagen och det har redan blivit en järnsvetsad fullblodskorsnings trio som INTE går att sära på:)  och nu är det åka och inhandla nya plastgrepar så vi kan mocka ordentligt.

Berlina ska få gå till frisören idag och snaggas.

Mimmi ska skritta ut långtur på Athos, tillsammans med Ida på Armani.

William Ska cantra med Melvin på galoppspåret, det blir 6 st intervaller idag! Han blir starkare för varje dag!

Anna & Hazel ska hoppträna på Thilos fina bana, och Oncie, Berlina slipa dressyr medans Con Corde fortsätter sin insittningsträning. (Alltid spännande med sån träning när det är halv storm ute...)

Hade så länge!

Är det någon som har en gammal traktorvagn till övers som vi kan köpa / Hyra??

// Anna & William

Fina ord!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Tack för alla fina ord!!

Postat av: Annelie Almérus

Jag har lämnat min häst till Anna o William och är mycket nöjd med deras arbete. Jag har bara hört gott om dem från de jag har pratat med och som har nyttjat Anna o Williams tjänster. Anna är en mycket skicklig ryttare och de förtjänar god publicitet.

2009-11-03 @ 13:17:05
Postat av: Hanna Almérus

Jag har haft min unghäst hos Anna och William i två omgångar, först 3 månader i våras då de red in och visade honom på treårstestet. Han har varit där nu i höst också och lärt sig hoppa. William rider honom en dag per vecka då han hopptränas. Jag kan bara säga goda saker om dem. Qurre var i mycket god kondition då jag hämtade honom vid bägge tillfällena och han hade lärt sig det han skulle med råge. Både Anna och William hanterar hästar med respekt för individen. Jag rekommenderar dem varmt till alla som jag träffar!

2009-11-03 @ 17:08:42
Postat av:

Anna och William är jätteduktiga på det dem gör! Och dem vet vad dem sysslar med. Det ser man på den utveckligen hästarna som varit hos dem har fått. Både två är väldigt duktiga och ordentliga. Det är ordning i stallet, det är verkligen några man kan rekomendera till andra, dem är superduktiga!

2009-11-03 @ 17:27:40
Postat av:

Anna och William är jätteduktiga på det dem gör! Och dem vet vad dem sysslar med. Det ser man på den utveckligen hästarna som varit hos dem har fått. Både två är väldigt duktiga och ordentliga. Det är ordning i stallet, det är verkligen några man kan rekomendera till andra, dem är superduktiga!

2009-11-03 @ 18:23:40
Postat av: Anette Möller

Jag har som flera ovanstående haft hjälp av William och Anna med min häst, då jag oturligt skadade mig. Jag vet ingen som är så mån om sina och självklart andras hästar. De är väldigt duktiga med speciellt unghästar, ger dom stort självförtroende och stora framgångar. Jag har rekommenderat William och Anna till andra, varav några har lämnat sina unghästar där, alla är MYCKET nöjda. Jag själv vill tacka för all hjälp jag har fått med "Kladden"!

2009-11-03 @ 18:44:54
Postat av: Mimmi Forsberg

Jag har jobbat hos Anna o William över ett halvår. och jag har bara en sak att säga, att en dag vill jag bli lika duktig,framgångsrik,modig,ansvarsfull,kunnig,omtänksam,intelligent.. you name it... som dom... listan kan bli lång. Det dom sätter i första hand är HÄSTARNAS behov. Anna o William KAN sin grej. så lägg ner ditt snack!

JAG trivs som fisken i vattnet hos Anna o William!
och jag är glad att jag fick/har min praktik där, jag lär mig massor av dom bästa ;)

2009-11-03 @ 20:19:56
Postat av: Leena J Forsberg

Vill bara lägga en kommentar!

Min dotter har jobbat hos Anna och William i 6 månader. Vi är jätteglada bara för att hon är så glad åt sin praktik plats. Eventingteam Anna & William HB är det bästa som hänt Mimmi. Dom är kanon bra förebilder för ungdomar med hästintresse.
T o m jag (som inte är så hästkunning) kan se att hästarna trivs och mår bra!
Hästfolk: rekommenderar Eventingteam Anna & William HB.

2009-11-03 @ 20:31:32
Postat av: Linnea Karlström

Jag har min häst hos Anna och William. De är mycket duktiga med det de håller på med och hästarna är i mycket gott skick. Jag har verkligen tur som har så duktiga människor omkring mig! Kan verkligen rekomendera dem till andra

2009-11-03 @ 21:02:23
URL: http://liinneakarlstrom.blogg.se/
Postat av: sarah

Anna och William är superduktiga på det dem gör! De har god hand med hästarna och alla är i toppenform! Dem är ansvarsfulla personer båda två. Man ser på dem hästarna som varit hos Anna och william, hur fina dem är. En stor förändring har skett. Det är alltid ordning och reda i stallet. Varje gång man är med dem lär man sig någonting nytt. Det är kul att jobba med dem. Och jag skulle själv vilja bli så duktig som dem två. Dem är jättebra förebilder och mycket annat. Dem kan man verkligen rekomendera till andra! :)

2009-11-03 @ 21:06:11
Postat av: Lina

Hade vår ponny under en månad hos A&W. Under denna månad utvecklades han enormt mycket och togs om hand på bästa sätt. Jag och mina döttrar har ridit för W under ca 8 månader och tycker att det är super!!! För övrigt är Anna min dotters stora ryttarförebild!!!!
Med all respekt och många rekomendationer!
// Lina

// Anna & William

C-tränarutbildning

Allmänt  /  0  Kommentarer
  • Exteriör                                                     Lars Berglund

 

  • Undervisningsmetodik                              Marianne E S

 

  • Arbete vid hand - tömkörning                  Anders Eriksson

 

  • Sits, balans & Inverkan  • Grundhoppning                                          Christer Ericson

Detta är vad nästa kurs kommer innehålla på Strömsholm den 16-17.


strömsholmÄven denna gång blir det boende på Thottska Villan som är helt fantastiskt!


Thottska Villan

//Anna & William


Kvällsträning!

Allmänt  /  2  Kommentarer

Nu är alla hästar ridna, nattade och belåtna.
Athos har varit på hoppträning hos Tord och hoppat enligt William hisnande högt!

Hazel & Oncie har fått nöja sig med träning på banan i mörkret =) båda var jättefina. Oncie har fått jobba lite markarbete och Hazel har fått dressyrträna.

I helgen blir det clearround i Mjölby. Melvin ska få åka och hoppa 90cm + 1m.
Anna ska rida Josefine Linders häst Tigriz som hon hoppade på kvaliten, och så kanske Hazel ska få följa med och hoppa runt.

Ida & Mimmi har jobbat jättebra idag och varit till stor hjälp! Tack tjejer, ni är toppen!


Mimmi & Athos på Mimmis födelsedag =)

//Anna & William


Årets julklapp!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Årets Julklapp!Köp ett presentkort på lektion/utbildning av ryttare eller häst hos Eventing Team Anna & William och ge bort till någon hästgalen vän/släkting/familjemedlem i julklapp.
Eller varför inte till dig själv?! Låt oss hjälpa dig att nå dina uppsatta mål 2010!

Beställ genom att skicka ett mail till anna_freskgard@hotmail.com

God Jul!


önskar Anna & William


Här kommer lite bilder på Williams sto Nike.

Allmänt  /  0  Kommentarer

William & Nike Lag SM CNC * 2009 DagstorpWilliam & Nike CNC*** Segersjö 2009

Nike är en riktigt fighting spirit som ÄLSKAR terrängen!!


//Hälsningar Anna & William

www.team-annaowilliam.com

Dagens träning hittils

Allmänt  /  0  Kommentarer

Dagens träning började med Melvin som har hopptränat uppe på Thilos fina bana, och det gick riktigt riktigt bra!
Efter en skön uppvärmning hoppade han lite studs & bankar. Och avslutade med en liten bana på 100cm. Vi är riktigt nöjda med utvecklingen hos denna trevliga individ!!
Under tiden jag hopptränade var Ida och klättertränade sin häst Cattis i sandbacken med Mimmi som vägvisare på Felix.

Sen var det dags för ståtlige Con Corde som blev uppsutten på idag och han skötte sig utmärkt, med mycket styrketräning och lydnadsträning kommer denna kille bli en riktig gentleman!

Armani har arbetat lösgörande och styrketränat med studshoppning hemma på banan- Gick riktigt bra!

Berlina har fortsatt att arbeta i dressyren och blir finare och stadigare för varje dag!

Nu ska Ida och Cattis hoppa lite och Nike ska ridas ut i skogen! 

Sen bär det av till Tord på Hoppträning med Atos.

Oncie och Hazel ska tränas dressyr på idag med sikte på nästa sommars äventyr!

// Hälsningar Anna & William

www.team-annaowilliam.com


Hej Alla glada bloggläsare! Kul att ni är nöjda!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Postat av: Annelie Almérus

Jag har lämnat min häst till Anna o William och är mycket nöjd med deras arbete. Jag har bara hört gott om dem från de jag har pratat med och som har nyttjat Anna o Williams tjänster. Anna är en mycket skicklig ryttare och de förtjänar god publicitet.

2009-11-03 @ 13:17:05
Postat av: Hanna Almérus

Jag har haft min unghäst hos Anna och William i två omgångar, först 3 månader i våras då de red in och visade honom på treårstestet. Han har varit där nu i höst också och lärt sig hoppa. William rider honom en dag per vecka då han hopptränas. Jag kan bara säga goda saker om dem. Qurre var i mycket god kondition då jag hämtade honom vid bägge tillfällena och han hade lärt sig det han skulle med råge. Både Anna och William hanterar hästar med respekt för individen. Jag rekommenderar dem varmt till alla som jag träffar!


Till Maud Johansson

Allmänt  /  4  Kommentarer

Med hänvisning till den kommentar du skrivit nedan. Och eftersom du vill komunicera på detta forum så varsågod.
Vi tycker att det är mycket befriande utan några hyresgäster, vilket aldrig har varit våran affärsidé. Vi vill inte ha några inackorderingar pga av att (ofta) är deras kunskaps nivå på för låg nivå vilket leder till mer jobb för oss.
Hyresgästerna fick stå kvar i stallet mot att de följde de regler vi har. Vilket Ni tyckte var för stora krav på er dotter som inte skulle behöva lämna stallet rent och snyggt efter sig. Matilda som ansvarade över er foderhäst ni lånat fick som ansvar att göra iordning hösäckar varje dag och själv mäta upp mängden grovfoder. Vilket hon gjorde. Vi påtalade givetvis flertal gånger att hästen fick för lite hö, men det ville ingen lyssna på. Det står i vårat kontrakt som vi har skrivit under båda parter att det alltid är hästägarens ansvar att hålla sin häst i det skick som krävs för en sund hästhållning. I det pris ni betalade för grovfoder hos oss ingick obegränsat med grovfoder, så det var fritt fram. Våra hästar äter ca 15 KG per dygn i grovfoder och ingen häst är i undermåligt skick.
Betala de pengar ni är skyldiga för hyra så är ju detta ur världen sen.

// Anna & William


2010

Allmänt  /  0  Kommentarer
Tävlingsterminen för 2010 börjar uppdateras! Nu laddas det om inför nästa säsong, med många nya spännande tävlingar!
Oncie som blir 19år nästa år ska få fortsätta tävla  men vi tar en tävling i taget. Självklart skulle det vara kul att kunna rida ett till Senior SM på honom, som nästa år går i Sämsholm. Dock kan man undra varför de lagt Malmötävlingen med den internationella ** & *** klassen helgen efter SM.? 

I vår är det ju också dags för Hazel att göra sin fälttävlansdebut!! Ska bli spännande att se vad detta lilla sto går för! 

 Once Again laddar mot 2010!

 


Likaså Hazel! Dock vet jag inte om hon riktigt vet vad hon laddar mot, men laddad är hon =)


Con Corde

Allmänt  /  1  Kommentarer

Hittade en bild på Con Corde som Sara har tagit. Så här får ni en skymt av honom =)


Anna & William svarar

Allmänt  /  13  Kommentarer

Har du någon fråga till oss som du skulle vilja ha svar på. Skriv den i kommentarer, så kommer vi sätta oss och besvara de frågor som kommer in

//Anna & William

www.team-annaowilliam.com


2/11

Allmänt  /  0  Kommentarer

Halloj!

Här är det fullt upp som vanligt. Fredag-söndag hade Sara praktik hos oss och var till stor hjälp! Tack!
Denna vecka är det Ida som har praktik hos oss och hon har med sig sin häst, så nu ska de ligga i hårdträning =)
Fortfarande har vi inte hunnit med att fota Con Corde, men i morgon ska vi verkligen ta tag i det. Annars går arbetet med honom bra. Har jobbat honom i lina och han ser mycket trevlig ut och väldigt samarbetsvillig. Dock lite svag i sin kropp, men med lite mer musklar tror jag han kan bli riktigt fin!

Så hästarna som finns i stallet nu:

Once Again
Nike
Hazel
Melvin
Con Corde
Berlina
Armani
Athos

Megan
Felixen ( Linneas hästar)

Samt Idas häst som är här denna vecka

//Anna & William
www.team-annaowilliam.com