Halloj!

Onsdag & torsdag spenderades i Hermantorp hos Anne Persson där vi var på c-tränarutbildning.
2 intressanta dagar där vi på onsdagen först hade teori på sal och på eftermiddag/kvällen hade vi hoppträningar för Annes elever.

Övernattning skedde hos Stig & Inger Torstensson, Nikes uppfödare, som bor 10min därifrån. Tack snälla för allt!

På torsdagen höll vi till i ridhuset däe vi tittade på dressyrträningar som Anne hade där vi skulle analysera ekipagen och komma med tips och idéer för deras fortsatta utveckling.

Vi fick även vara bland de första som fick se det nya lätt klass programmet som kommer komma i år som Anne har gjort. Ett bra program där allting verkar flyta väldigt bra med mjukare linjer och vägar mensnäppet vassare än det varit innan. Bland annat är det skänkelvikning med. . ( Dags att börja träna på skänkelvikningarna Hazel . )

Det har varit två roliga och inspirerande dagar! Med oss hem har vi fått varsit ämne som vi ska skriva en uppsats om samt hålla ett föredrag om på 30 min nästa träff. William ska redovisa sits/balansövningar och Anna hästhälsa.Vi var hemma ganska skapligt igår, så vi hann åka en sväng till Ljungbys ridhus där vi slipade lite dressyr med Athos & Hazel. Hazel fick genast börja träna lite skänkelvikningar på hörnlinjen och till höger undan vänsterskänkeln satt de riktigt bra. Desto jobbigare var det åt vänster..tryckdjur!

Lördag

Stallet gjordes klart snabbt på morgonen. Sedan åkte Anna ner till Mjölby för att vara med på Ankan träningarna som var idag och ska vara imorgon också. Dock inte för att rida utan för att delta till fots. I vår c-tränarutbildning krävs att vi har 30h tillsammans med A eller B tränare. Så Anna gick med till fots i 3h. Efter det blev det ridning själv. William åkte till Tranås för att ha hoppträningar vid halv tre efter att ha ridit hästarna samt tagit emot en ny häst. Qurre hann han inte med så Anna tog med Qurre och Hazel ner till mjölby för att hoppa igenom hoppövningarna som var med för Ankan på förmiddagen.

Hazel var väldigt avspänd idag och gjorde ett väldigt fint jobb, både på marken och över hinder. Qurre hann jag inte hoppa samma övning med då det skulle byggas om för en hopplektion för ponnyer då det var dsgs för honom, men vi tog några språng över låga hinder.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback