Vill du eller ditt företag synas på vår lastbil 2012?

Allmänt  /  0  KommentarerKontakta William på 0702-699302


Helgens dressyrtävling

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hästarna skötte sig väl i helgen på dressyrtävlingen. Qurre gick LB på 64,8% & La Liga på 58,2%. I LA:3 gick Qurre på 60,9 % & La Liga på 59,6%. Anna & Athos blev 2a placerade i klassen med 65,18%. Först hade de räknat fel på Athos, de hade missat en koeff, så i resultatlistan står det fortfarande fel. I MSV belv kom Athos 5a. det var kul och vi blev taggade att starta mer dressyr. Tänka sig; även på dressyr kan skäckar placera sig, banorna vara leriga & ryttare kommer in på prisutdelningen barbacka ( inte någon av oss), så dressyr är nog inte så mycket mer glamoröst än en fälttävlan ;)
 Nästa dressyrtävling blir i Mjölby 16-18/9


Lycklig häst!

Allmänt  /  0  Kommentarer
I helgen fick Oncie komma ut på fältet och ta en galopp med Sara Blomstrand på ryggen. Lycklig häst & Sara fick rida en svårklasshäst för första gången, om än lite gammal.. ;)Dressyrtävling

Allmänt  /  2  Kommentarer
På söndag lämnar vi terrängvästen hemma och putsar upp stövlarna och beger oss på dressyrtävling i Boxholm med ett gäng hästar.

Athos ska starta LA:3 & MSV:C1
Amazing Grace LA:3
Quireboy LA:3
La Liga LB:1 & LA:3
Dressyrträning(!)

Allmänt  /  0  Kommentarer
I morgon ska vi båda två träna dressyr i Ljungby för Karina Möller med Athos & La Liga.


Box Qutie


Hej då Gold Sun

Allmänt  /  0  Kommentarer


I kväll flyttade Gold Sun till sin nya ägare..
Vi önskar Marie & Gold Sun Lycka Till och vi hoppas vi syns ute på tävlingsbanorna i vår!
Han kommer vara saknad...inte minst av La Liga som i kväll miste sin bästa kompis..


Hälften av hästarna klara

Allmänt  /  0  Kommentarer
Anna har ridit klart sina hästar nu på morgonen. Athos fick ett dressyrpass ute på fältet och var jättefin ända tills han blev rädd för något som bara han såg, tog ett tag att få honom ridbar, men tillslut så. Dressyrtävling väntar i helgen.
Första ridpasset på Qutie på 1v, kändes som vanligt =), skönt! Joggade 1 varv och cantrade 1 varv åt båda hållen på fälten, och hon tyckte det var jättehärligt!
Dressyr på Grace på fältet, första ordentliga passet på 1v.  Lite stel till en början ,men avslutade väldigt fint. Hon kanske också får följa med och gå en dressyrklass i helgen?
Gold Sun vilar i väntan på besiktning på torsdag. Men i morgon ska jag nog rida honom lite, så jag lämnar ifrån mig honom så fin som han faktiskt kan vara.

William är på delfinariet några timmar, så hans hästar får vänta med träningen tills i eftermiddag/kväll.
Qurre & La Liga ska också få tävla dressyr i helgen.


Qurre på väg mot vinst i Mantorp


Breeders börjar närma sig med stormsteg! Vi tror det kommer bli en riktig kanonhelg tillsammans med härligt team & hästägare och hoppas på bra resultat!


Lycka

Allmänt  /  0  Kommentarer
Cantrade Amazing Grace igår kväll på nyskördat fält i dimman i solnedgången. Det blir man glad av!


Box Qutie är tillbaka

Allmänt  /  0  Kommentarer

I kväll kom Qutie tillbaka efter en veckas vila hemma på Boxholms säteri, ser fram emot att få sitta på hennes rygg igen!Qutie i Mantorp


Det blev placering i helgen för Athos

Allmänt  /  0  Kommentarer
I lördags fixade vi stallet och red på förmiddagen, efter lunch lastade vi Athos & Elton för att åka ner till Kalmar.
Gold Sun skulle också följt med men han har fått en köpare, så han fick stanna hemma.
Vi var nere hos Linda Algotsson runt 5tiden, där hästarna och vi skulle spendera natten. Vi stallade in dem och åkte sen till tävlingsplatsen, för att gå banorna. Det var strålande sol och bra underlag, till skillnad mot hemma.
Vi fick hålla i banvisningen för debutantklassen för att avlasta Margareta Algotsson som skulle visa alla banor.

På kvällen efter vi kvällsfodrat blev det middag hemma hos fam. Algotsson tillsammans med Familjen Berg, fälttävlansryttare från Gärds. Det var supertrevligt och vi fick även låna ett gästrum och lilla Edwina fick låna lilla Wilma Algotsson Ostholts spjälsäng.

På söndag morgon knoppade vi och åkte till tävlingen vid 7.30. Athos startade 9.30. Och om det inte hade varit för en stor låtsashäst på 2,5m som stod utanför dressyrbanan hade han nog kunnat satt sitt poängrekord i dressyren. Hade en riktigt dålig känsla då han gick och var jättespänd och helst inte ville gå på övre delen av banan, så fick verkligen kämpa, men lyckades ändå få 45 straff. Hoppningen var han duktig på, 1 pet men det får ryttaren ta på sig, kortade honom för mycket genom svängen till 2an, annars hoppade han väl.

Elton gjorde en riktig prestation. Han gick fint inne på dressyrbanan och lyckades kamma ihop 63 straff. På hoppbanan var han lite okoncentrerad mot första hindret, så det blev ett pet på den men resten av banan hoppae han bra.

Vi blev bjudna på lunch av Eltons ägare som var där och hejjade på Elton, tack snälla Kristina & Lasse!

Ahos startade terrängen 14.30. Banan var ganska lätt, men ganska mycket svängar, men Athos hoppade bra och höll ett jämnt tempo och kom in 13 sek under optimaltiden, så han blev  5e placerad.

Elton startade terrängen runt 5. Debutanthästarna fick skritta runt banan först innan klassen startade och det var jättenyttig träning för Elton. När han väl fick starta sedan gick han som tåget och var jättefin på hinder och kom in 2 sek över optimaltiden. En jättebra prestation av Elton!

Tack Sara för att du var med och groomade!

Tack Familjen Algotsson för er gästfrihet!

Tack Kristina & Lasse för lunchen!

Tack Staffan som var hemma och skötte hästarna!

Tack Ridklubben udden för en bra tävling och fint väder =)!


Bilder från Tordträningen

Allmänt  /  1  Kommentarer
Fotograf: Matilda Sundin


Lite tuffare motstånd i helgen

Allmänt  /  0  Kommentarer
En seger för Athos denna helg, känns lite mer avlägset än vad det gjorde förra helgen. Nu ska vi nämligen tävla mot Linda Algotsson & Stand By Me =)

Träningar på olika håll

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ikväll kl. 18.15 tränar Anna i Mjölby för Tord Westergren med Athos. Samtidigt ikväll börjar Williams träningar igen för hösten i Ljungby.

Sebastian från Ljudbutiken har varit här nu på förmiddagen och installerat vårt nya internet, så nu fungerar det kanon!

Stallet fixat, några hästar motionerade. Nu blir det lunch och sedan emr ridning.


Mjukstart

Allmänt  /  0  Kommentarer
Athos & Gold Sun ridna. Heligo linad över hinder. Hoppat både vattenmatta och sverigeflaggor =). Några av de andra ska igång i morgon igen. La Liga och Grace vilar veckan ut.
Imorgon ska Anna & Athos hoppträna för Tord i Mjölby.

I år blir det Lag-SM igen!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Senast vi red Lag-SM var -08, men i år är det dags igen. I september efter Breeders i Tågarp, Skåne. Laget för Mjölby RK består av: Anna-Amazing Grace, William-La Liga/Qurre, Thilo Mahrarens-Wanjana & ev. Tord Westergren-Useppo.

Bilder från helgens tävling

Allmänt  /  0  Kommentarer
Fotograf: Ida Stark


Athos


Gold Sun


Amazing Grace


Amazing Grace


Gold Sun


Gold Sun


Athos
Box Qutie


Box Qutie


Box Qutie


Qurre


La Liga


Elton


Ultimat


Ultimat


La Liga


Tack Ida!!


La Liga som 4åring

Allmänt  /  0  KommentarerFilm skapad av Elin Andersson


Grattis Edwina på din 8månaders dag!

Allmänt  /  4  Kommentarer


En dag off

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dagen efter tävling, hästarna vilar och ryttarna, dottern & groomen är förkylda. Tur då att hästarna inte ska ridas. Vi laddar batterierna och laddar om inför nästa helgs tävling i Udden, Kalmar med Athos, Gold Sun & Elton. Kommer kännas konstig att bara ha 3 hästar med, nu när man hanft 8 hästar med de senaste tävlingarna =)


La Liga


En händelserik helg på Boxholms fälttävlan

Allmänt  /  0  Kommentarer
En kort sammanfattning:

Anna fick framstående placeringar med sina hästar med vinst i lättklassen med Athos, 40 straff dressyr, 0 fel hoppning och 0,4 straff i terrängen för 1 sek för fort. 2a placering i CNC* med Amazing Grace med 50 straff i dressyr, 4 straff hoppning och 0 straff terräng inom optimaltiden & 3e placering i debutantklassen med Gold Sun. 53 straff dressyr, 4 straff hoppning och 0 straff terräng inom optimaltiden. Qutie gjorde en fantastisk debut i Lättklass med 57 straff dressyr, 0 straff hoppning. Tyvärr när det var dags för terrängen fick hon lite kolik känningar, så det blev ingen start. Som tur är bor hon på tävlingsplatsen vanligtvis, så hon blev undersökt av veterinären och fick komma in i sin box och vila och stanna där några dagar nu. Tack Regina och dina vänner för all hjälp!!!

William och Elton gjorde en godkänd dressyrrunda, även fast Elton var lite på tårna innan dressyren och hoppade en hel del och felfri hoppning och felfri terräng med lite tidsfel. Så nu är Elton kvalad till Breeders för 4 åriga hästar! Ultimat fick 63 straff dressyr, 4straff hoppning felfri terräng men med några tidsfel. Qurre gjorde bästa dressyren hittils och felfri hoppning och låg på tredjeplats inför terrängen. Dock var Qurre inte sitt rätta jag i terrängen denna tävling utan fånade sig och var tittig vilket ledde till ett stopp på kulverten vid vattnet. La Liga fick 58 straff i dressyren, 8 straff hoppning och felfri terräng men med några tidsfel, men William hade en jättebra hinderkänsla på honom denna gång i hans andra CNC* start.


Ultimat


Förstegroomen Sara med Elton


Elton


Elton


Tillsammans med Elton & hans ägare och uppfödare Kristina Jonasson som kom upp från Öland


Athos


Qurre


Athos var rädd om sig inne på hoppbanan..


Amazing Grace


Amazing Grace


Athos


Athos


Qurre


Qurre


La Liga

Tack Sara, Julia & Staffan & Kicki för en fantastisk insats!!!


Imorgon är det äntligen fredag

Allmänt  /  1  Kommentarer
Nu är vi klara i stallet för ikväll. Sara och Julia har flyttat in i lastbilen och i morgon är det äntligen tävling igen! Blir att rida de som inte startar förrän på lördag i morgon på förmiddagen och sedan rulla till tävling.

Presentation

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer en till hästpresentation:Ultimat är f. 2007 och är ägd och uppfödd av Christel Wallin i Arboga. Ultimat är e: Akribori - Testarossa, alltså släkt med La Liga. Ultimat gick som hingst fram tills i höstas och har faktiskt fått några avkommor som finns hemma hos Christel. Han kom till oss tidigt i våras för att börja sin matchning som fälttävlanshäst och han har utvecklats väl. Han har blivit placerad i två debutantklasser och gått 2st 90cm hoppningar felfritt. Han är kvalad till Breeders i fälttävlan för 4 åriga hästar. Ultimat är en fantastiskt snäll häst som kan hanteras och ridas av alla! Ska bli spännade att se han prestera på Breeders.
Amazing Grace ägare

Allmänt  /  0  Kommentarer
I senaste numret av Tidningen Ridsport kan man på första sidan i avelsdelen läsa om Grace ägare Lotta. Man kan även läsa mer om hennes avelsverksamhet på hennes hemsida www.hogsjongard.se. Grattis till fin artikel Lotta!
Quireboy, Sveriges bästa 5åriga fälttävlanshäst

Allmänt  /  5  Kommentarer
Quireboy leder just nu rankingen som Sveriges bästa 5åriga fälttävlanshäst.
Grattis säger vi till Hanna Almérus som är ägare & uppfödare av denna fina häst!

Elevpresentation

Elever  /  0  Kommentarer
Jag heter Julia Sundelius och är 14 år och hjälper Anna & William på tävlingar osv. Jag tränar för William med mina två halvblod som jag skulle vilja presentera.

Athena MH är ett 7 årigt brunt sto efter Aerline H som ung är 163 cm hög som jag har tagit över från min mamma, vi tävlar i hoppning och rider LC, LB och ska när som helst gå över till LA. Målet i år är att få stadiga rundor i 110 och sedan gå över till 120 och få mer rutin på den höjden. Lånsiktiga mål är väl att komma upp till 130, 140 om allt går som det är tänkt. 

Gapa är 6 årigt brunt sto och är efter Edminton Z som är 162 cm hög som vi köpte förra sommaren, hon har varit skadad i ett halvår och är nu tillbaka på tävlingsbanorna igen. Målet i år är att hon ska få mer rutin på tävlingsbanorna och att vi ska få stadiga rundor i 1m och sen till hösten gå över till 110 om träningen fram tills dess går som det ska. Långsiktiga mål kan jag inte sätta upp riktigt då hon har en skada som kan ställa till det i framtiden, men gärna 120/130 om hon håller.

Kram Julia, http://halvblood.blogg.se/
 

 

Är du också elev och vill presentera dig på bloggen? Skicka då ett mail till anna_freskgard@hotmail.com med en bild och presentation av dig och din häst!


Helgens starttider för dressyren & hoppningen:

Allmänt  /  0  Kommentarer
Fredag, debutantklass:

17.18 Ultimat
17.48 Gold Sun
19.34 Elton

Lördag, lättklass:

07.00 Athos
08.10 Quireboy
09.23 Box Qutie

Lördag, CNC*:

11.04 Amazing Grace
13.27 La Liga

Är du elev & vill synas på vår blogg?

Elever  /  0  Kommentarer
Tränar du för någon av oss och vill synas på vår blogg?
Gör då såhär:

Maila ett foto & en kort beskrivning om dig och din häst/ponny till anna_freskgard@hotmail.com
så kommer det att presenteras på bloggen!En hungrig ponny och två överfulla soptunnor...

Allmänt  /  0  Kommentarer


Vilket ekipage!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Underbara ston!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår var Qutie och Grace på terrängbanan i Boxholm innan de stänger den inför tävlingen nästa helg. Anledningen till att Grace fick följa med var att jag ville hoppa tunneln som man hoppar in i, ett galoppsprång hoppa ut och sedan en boxholmsost som smalhinder efter. Men när vi kom fram till hindret gick det inte att hoppa det för de hade grävt upp osten för de skulle flytta på den ett galoppsprång bort. Red igenom tunneln ialla fall och hoppade trakhenergraven ett smalhinder. Hon var superfin! Nu är det dressyr som gäller för henne fram till tävlingen.


Sedan var det Quties tur. Planen var att ta henne runt lättklassbanan ett varv för att se vad hon tyckte om de hindren. Red tillsammans med Sebastian Rydell & Alexandra Nordström, två klubbkamrater. Qutie var superduktig och hoppade alla hinder utan problem. Eftersom hon är kvalad till breeders nu och var så fin på lättklasshindren så ska jag kolla med tävlingsarrangörerna om jag inte kan göra ett klassbyte med henne till lätt klass. Blir lite mer utmaning, då debutantbanan inte är några problem för henne. Desstuom är hon mer förberedd inför nästa år om hon får gå ett par lätt klass nu.

Idag blev det ett skrittpass på långtygel i skogen för Qutie, Grace har gått dressyr och alla andra har fått jobba på lina idag i paddocken och alla har gått kanon!


Nu ska vi igång igen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Känts som lite minisemester nu i tre dagar när alla hästar har vilat, men nu ska alla hästar igång igen efter tävlingen. Så denna soliga varma dag sependeras på ridbanan.


William & Nike, seger i Vallas CNC* klass 2006


Delfinföreställning med William & Pernilla:

Allmänt  /  0  Kommentarer

Tillbakablick på helgens tävling

Allmänt  /  0  Kommentarer
I fredags red vi som sagt dressyren och hoppningen på alla debutanthästar. Bedömningen i dressyren var genom hela klassen ganska så snålt, så inga hästar fick direkt något bra dressyrresultat. Box Qutie kändes ändå fin, men har svårt att få plats inne på banan. Tränger lite inåt då hon inte orkar med balansen annars genom kortsidorna om hon ska ut i hörnen. Men hon gjorde allt som hon skulle, dock 67straff. Ultimat var den som lyckades bäst av våra hästar. Han gick in på banan och var mer stadig än han tidigare varit, 58,5 straff. Gold Sun verkade tycka det var roligt att få komma ut med de andra igen. Han var väldigt lydig på dressyrbanan och gjorde fina längningar och kändes över lag väldigt fin. Dock är han ju låg i formen, något som domaren inrte tycker om. Dessutom trodde hon att han var tung i handen, men han är så himla lätt, jag skulle kunna rida runt på halvlånga tyglar hela programmet, han bär sig helt själv, 64.5 straff. Elton gjorde ju sin dubut innanför dressyrstaket. Han genomfödre prigrammet utan konster. Lite ostadig form och fel i en galoppfattning, men han tog sig runt, 72,8 straff.

Hoppbanan var det inte många som kom runt felfritt denna helg, inte i någon klass. Svåra linjer, mycket att styra på de gröna hästarna. Qutie hoppade först och hon hoppade väl, men fick ett pet på ett hinder som stod lite snett i backe. Men med ett pet hade hon nu halva breederskvalet, bara terrängen kvar! Ultimat hoppade riktigt bra vissa språng, men lite nonchalant på två hinder, vilka han petade. 8straff. Gold Sun var lite trött efter dressyren och hoppade inte alls så luftigt som man är van vid. Petade första hindret, men sedan höll han upp hovarna. Till sist Elton. 2 pet, tyvärr ett för mycket, men han uppförde sig i alla fall hela tiden och det var det viktigaste av allt.

Lördag morgon: Nu skulle alla hästar med till tävlingsplatsen. 4 st i vår lastbil & 2 stycken i Jocke Wallins B-kortslastbil med två stycken i vår transport bakom. Det ekipaget körde Hanna Almérus, Tack Hanna!
Athos startade först av våra hästar i lättklassen. Var väldigt fin inne på banan, väldigt ridbar, men kändes inte alls som han fick betalt för den ritten, 54 straff. Sedan var det Qurre i lättklassen, och han har aldrig gått så bra! Och han fick också betalt för det, 50,7 straff. Athos hoppade ändå väl fram till hinder nummer 7, en oxer, där frös han lite och petade och då blev han spänd för att han petade och jag han inte få honom att slappna av till 8a som låg relaterat till 7an så då petade han 8 också. Sedan hade Anna lite tid på sig till sista hindret att få honom att slappna av igen och då hoppade han felfritt. Qurre gick in på hoppbanna och lattjade sunt lekande lätt, felfritt!

Slutligen debuterna i CNC*. Först Grace. Brunstig och gick och tryckte mot skänkeln. Lyckades ändå genomföra programmet ganska så vettigt, 62straff. Men hon kan ju betydligt bättre, ryttaren också för den delen. Lite nervöst inför hoppningen eftersom hon var så svår att få fram för skänkeln på dressyren, dessutom var hoppbanan verkligen skitsvår! Men hade inte behövt vara nervös, gick in och hopppade så himla fint! Allt flöt riktigt bra och hade spänst i sig och det kändes verkligen kanon! Var nog vår bästa runda, dessutom första 115cm banan för henne.
La Liga skötte sig väl inne på banan. Taggade lite för terränghindren som stod utanför dressyrbanan och tyvärr slog han över i korsgalopp i ena förvända galoppen, annars en bra ritt, 61 straff. På hoppningen kom den svåra och allt för tuffa La Liga fram. Han var het och attakerade hindren. 2 pet blev det.

Efter avslutande ritter var det bara att börja promenera alla terrängbanor i raskt tempo och när vi tillslut gått alla tre var det bara att hoppa upp i sadeln inför de första starterna.
Box Qutie startade först och hon gick kanon! Det var bara att lägga i växeln, och hon gick, riktigt bra dessutom! Tittade inte på något och hade en fantastisk galop som räckte till en bra tid inom optimaltiden, 3,23min och optimaltiden i klassen var 3,27min. Elton startade direkt efter och han var lika tuff han. Hoppade runt lekande lätt med tiden 3,33min. Sedan var det bara att byta hästar och starta Gold Sun. Eftersom han ite varit igång så länge var planen att han bara skulle få galopppera runt i det tempo han ville, inte alls gå mot klockan. Men när han fick startsignal söt han iväg som ett skott och var så himla fin runt hela banan, trots att han inte tävlat speciellt mycket och senast i september förra året. Tiden blev 3,19min, utan att driva. Och han var så lycklig! Välkommen tillbaka på banan Gold Sun!
Direkt efter startade Ultimat. Ultimat låg på sista placering inför terrängen så det skulle kräva att han hoppade felfritt och fick en bra tid. Det var inga problem, han hoppade runt lätt som en plätt på tiden 3,22min. Och blev 7e placerad. Gold Sun slutade på 10e plats och Qutie på 11e plats & Elton på 15e plats.

Byta hästar igen till de * och snabbt tänka igenom den nya terrängbanan. Grace stratade först utav våra, och hon gorde en fantastisk ritt. Allt stämde perfekt och hon var bra på tiden 5,05min och optimaltiden var 5,98 tro jag. En fantastisk bra debut för Grace i CNC* klass att ligga kvar på sina dressyrstraff. 4e placerad i klassen & 2a i DM. Sedan var det La Ligas tur. Han var jättefin inne i skogen på alla hinder där han hade skogen som bromsade upp honom. Fin ute på fältet på vattnet ända fram till 3e sista hindret ett stort bord, där William & La Liga hade ett litet moment. La Liga ignorerade Williams hjälper och tog saken i egna händer. Höll på att sluta illa men William lyckades hålla honom på benen och de fortsatte och de sista hindren hoppade han superbra, verkligen tänkte sig för. La Liga slutade på 8e plats i sin debut i CNC*. Bra jobbat!!

Så till sist var det lättklass hästarna kvar. Athos först och han var jättefin och hoppade väldigt väl och lyckades pricka in optimaltiden exakt, bästa terrängritten! 3e placerad. Och så till sist Qurre som låg 5e placerad inför terrängen. Hoppade felfritt men 5,6 straff för tiden men ändå räckte det till att avancera till vinst!!

Alla hästar har gått fantastiskt bra och vi är så glada att kunna få rida så fina hästar!

Bildbomb:

Box Qutie, breederskvalad:

Ultimat, 7e placerad:
Gold Sun:


Elton:

Amazing Grace, 4e placerad & DM 2a:

La Liga:
Athos
, 3e placerad:

Quireboy, segrare i Lätt klass:Nu laddar vi om till Boxholms tävling om två helger med samma besättning! Vi syns där!


/Eventing Team Anna & William

foto: Ida Stark & Caroline Lyngstad
Tack tjejer!