Saknar sommaren

Allmänt  /  2  Kommentarer
Även fast denna vinter hittils varit väldigt mild ser vi fram emot och längtar efter varmare tider...

Tidig morgon för att hinna med lite shopping

Allmänt  /  0  Kommentarer
Var uppe tidigt och gjorde stallet i morse, tog emot Qutie när hon kom och ridit. Tyvärr hade Qutie tappat en sko så henne kunde jag inte rida, så nu blir det att jaga hovskagaren. Nu ska jag bege mig mot norrköping för att försöka hitta en klänning till Östergötlands Ridsportsgala som årligen hålls sista helgen i januari på Konsert & Kongress i Linköping. Årets festhöjdpunkt som man länge går och ser fram emot!
Någon av er som ska gå??
Anna


Julkurs i Tranås

Allmänt  /  0  Kommentarer
William har haft hoppkurs igår och idag i Tranås och Anna har varit med och ridit på Anna Tengwalls sto Fair Lady. En mycket trevlig häst med fina kvalitéer. Idag tog vi även med Ronja ner så var Anna med och hoppade henne i första gruppen. Hon var jättedultig och hade en väldigt possitiv inställning och hoppade fint. Märktes att hon tyckte det var skojj att få hoppa igen för det kom några små bocksprång efter de första sprången =)
Imorgon kommer Qutie tillbaka igen efter en kort tids vila hemma på säteriet. Nu börjar uppladdningen inför Nyårskannan som är den 8/1 då vi ska tävla med några av hästarna!
Qutie och hennes hem

Qurre nr 2

Allmänt  /  6  Kommentarer
Ikväll kom det en ny häst: Carreau " Qurre ". Filmen är från när Anna rider honom i Ljungby i okt.
Måste komma på ett nytt smeknamn till honom, blir jobbigt att ha två st Qurre. Ngn som har ngt förslag?? =)
I morgon vid 12.30 har William 2dagars kurs i Tranås, och Anna är anlitad som ryttare till Anna Tengwalls häst och ska vara med och hoppa på kursen.
Vår prins på väg ut mot terrängen på Lag- SM i år

Ny häst

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ny häst på G ikväll..

Fin bild på fin häst som väcker fina minnen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Prisutdelning i tyska Ströhen 9/10-11 CCI* med Amazing GraceFödelsedag nr 3

Allmänt  /  3  Kommentarer
Så var det dags för den sista födesledagen för i år, William fyller idag 26år. Så nu har vi snart avverkat 3födelsedagar och julfirande inom lopet av 11dagar.

Börjar komma igång lite smått här igen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Julen avklarad, bara en födesledag kvar imorgon återstår. William som fyller 26år. Börjar komma igång med hästarna nu igen. Ronja & Athos & La Liga som bara haft en kort vila nu över jul 1v är igångsatta nu igen. Ronja och Athos har varit ute och intervalltränat idag på mjuka(!) skogsvägar. Så himla bra underlag! Athos tyckte det var jätteroligt och blev väldigt taggad och gick och blåste upp sig. Det är skojj när ha visar lite känslor den hästen =). Och idag var första ridpasset med ronja som jag verkligen kände att allt stämde. Hon var så mjuk och så ridbar och jobbade på ett sån bra sätt. Nu kan vi börja bygga muskler, och så ska jag bara försöka applicera samma känsla i hoppningen nu så kommer det nog förhoppningsvis bli väldigt bra.
Ny häst kom det 22/12. Mer info kommer så småningom.

Från oss alla till er alla

Allmänt  /  0  Kommentarer

Dags för nästa födelsedag

Allmänt  /  3  Kommentarer
Hästarna är utsläppta och stallet är klart. Nu blir det frukost och sedan bär det av till Vadstena för jobb. Sedan blir det lite ridning här hemma för att sedan fira födelsedag för idag är det Anna som fyller 24 år!

Embassy II

Allmänt  /  0  Kommentarer
Endast omhoppningen visades på Eurosport men hittade en ny favorit där. Embassy II, riden av Hans-Dieter Dreher. Vilken häftig häst!

Vill se Grand Prixen!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det är ju typiskt att de ska visa biljard istället för Grand Prixen på Euro Sport när det är direktsändning......

Vilket vinterland!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hela dagen har spenderats i stallet. Då hästskötaren är sjuk har jag fixat stallet själv och sedan blev det ett par härliga snögalopper ute på fältet i den nykomna snön, ger härlig energi!
Kvällen kommer spenderas framför tvn då det är direktsändning från Grand-Prix hoppningen i Olympia, London./Anna
Once Again

julvila

Allmänt  /  0  Kommentarer
Qutie är tillbaka hemma på Boxholms säteri för lite julvila. Kommer tillbaka innan nyår.

Julkurs

Allmänt  /  1  Kommentarer

Eventing Team Anna & William inbjuder till:

Julkurs

- För tränaren och fälttävlansryttaren William Nilson Fryer –

28 - 29 dec 2011 på Björnklo utanför Tranås

Alla ekipage välkomna oavsett nivå eller ålder på häst, ponny. Gruppindelning efter färdighet på ekipage. Max 4 ekipage per grupp, Första grupp 12.30.

-         Dag 1:  Träningspass markarbete med bommar tema lydnad och takt. Dagen avslutas med en avsutten träff för en nyttig teoretisk genomgång av utbildningsskalan om dess verkan och innebörd ca 70 min.

-         Dag 2 Träningspass hoppning med nytta från markarbetet dagen innan där vi avslutar med en tävlingslik bana på valfri höld.

Enklare fika kommer finnas båda dagarna. Pris 850 SEK inkl moms.

För intresseanmälan & betalning kontakta Martina Dahnson 0730 - 724991

För info kontakta William 0702 - 699302 williamnilsonfryer@hotmail.com

VÄLKOMNA!!

William har erfarenhet upp svår klass fälttävlan och internationell fälttävlan, msv hoppning, FEI Dressyr med placeringar hela vägen, han driver tillsammans med ryttarinnan Anna Freskgård fälttävlansstallet Eventing Team Anna & William HB, där de tävlar och utbildar hästar frmgångsrikt främst inom fälttävlan, sedan starten 2008 har de haft över 200 hästar på träning. William är även certifierad delfin- & djurtränare (Ethologist) på University of Hawaii 2006. William lägger stor vikt i ryttarens kommunikation med hästen och samspelet där i mellan.

Eventing Team Anna & William HB Bankgironummer: 409- 4363 Organisationsnummer: 969741-5033 Tel nr: Anna Freskgård 0735378807- William Nilson Fryer 0702699302 Webb:www.team-annaowilliam.se Blogg: annaowilliam.blogg.se Post & besöksadress: GULLSTIGEN ROSENLUND 59592 MJÖLBY Företagets säte Mjölby kommun. Vi innehar kollektivförsäkring för alla ridande kunder och dess anhöriga. Företaget innehar F-skattsedel

-          Treat your horse like a champion and he will become one ® -
Närmare information om Sharpman Equestrian Team

Allmänt  /  2  Kommentarer

 

Sharpman grundade Sharpman Equestrian Team hösten 2011. Syftet var att skapa ett koncept för ett mer långsiktigare samarbete med ett antal ryttare inom ridsporten. En arbetsform som innebär så mycket mer än den vanliga s.k sponsringen. Vi benämner varandra samarbetspartners och det betyder att vi alla skall få ut så mycket som möjligt av vårt gemensamma arbete. Det vi jobbar med är:

­  Ryttarna och deras hästar får möjlighet att bära/nyttja produkter av hög kvalité ur Sharpmans sortiment. De har också till uppgift att vid såväl träning som tävling bära Sharpmans logotype för att sprida varumärket.

­  Vid events, utbildningar etc som Sharpman anordnar, så medverkar deltagare ur Teamet på olika sätt.

­  Sharpman har möjlighet att anordna events, utbildningar etc hos de i Teamet som har ridanläggningar. Hos några i Teamet finns Sharpman med regelbundenhet på plats gällande Sharpman Saddlery.

­  Samarbetar med att sprida information och marknadsföring för samtliga parter på träning och tävling, genom hemsidor, bloggar, broschyrer och annat marknadsföringsmaterial.

Samtliga ryttare (och deras hästar) bär det nu speciellt framtagna emblemet ”Sharpman Equestrian Team”, för att med tydlighet visa att man ingår i denna unika grupp.

 

Presentation av Sharpman Equestrian Team


NINA & SISSI LILJA, bedriver sedan många år utbildning av ryttare och hästar på gården Sundby i Gottlösa utanför Mantorp. Sissi har arbetat med hästar och ridutbildning i hela livet och har under 2011 blivit utsedd till Fellow av Svenska Ridsportsförbundet. Främst i dressyr där hon varit landslagstränare för såväl dressyr- som fälttävlansjuniorerna sedan början av 80-talet. Sissi har sedan tidigare även tävlat i både dressyr, hoppning och fälttävlan med framgångar. Det är många av de nu mycket framgångsrika ryttarna som fått sin utbildning under Sissis ledning. Sissi tar emot dressyrekipage på alla nivåer hemma på anläggningen och i mån av tid även på andra klubbar.

Nina har arbetat  professionellt med hästar och ryttare de senaste 10 åren. Hon tar emot hästar för inridning, vidareutbildning, unghästvisningar och tävling. Under 2011 har hon varit placerad och vunnit i både dressyr till ST: George och 140 hoppning och tagit fram flera unghästar till Breeders-/Falsterbofinaler och dessutom ridit Lag-SM final i både hoppning och dressyr. Tidigare ridit fälttävlan upp till internationell svårklass, Nina har bland annat ridit 6 EM i både dressyr och fälttävlan. Nina är en av få i landet som är examinerad tränare i alla discipliner. Hon tar emot ekipage för träning från nybörjare och upp i klasserna i alla discipliner både på anläggningen hemma och ute hos andra klubbar.

 

LOUISE HAAGA, Skästa Gård. Tävlingsryttare i hoppning upp till svår klass. A-tränare med hundratalet elever i veckan, varav flera i svår klass. Ansvarig för hopputbildning på elitgymnasiet Celsius. Driver anläggningen Skästa Gård i Västerås, ett kombinerat utbildnings- och tävlingsstall.

Louise rider i Amerigo.

 


 


CHARLOTTE ESPING, driver tillsammans med sin familj Rappestad Ridskola. Där arbetar hon bland annat som instruktör och undervisar allt från nybörjarelever till elitryttare i dressyr. Utbildad C-tränare i dressyr och tycker jobbet som tränare är jättekul. Utöver ridskolan driver hon ett eget hästutbildningsföretag där hon tar emot hästar för vidareutbildning och tävling.


 

 


Kristina Warg, har mycket meriter från ponnytiden. Red totalt åtta stycken ponny-SM med flertalet placeringar och ett SM-silver 2006 som bästa resultat. Var även i EM final 2009 med ponnyn Wild at Heart T. Den ponnyn utbildade Kristina själv från att han var fem år och gick LC till att han var nio år och hoppade EM-final. Från och med 2009 är det bara häst som gäller. Kristina har för nuvarande sex hästar i olika åldrar och utbildningsnivåer. Allt från treåringar till svårklasshästar. Med den bästa hästen Quidam de Ceasar blev det Junior-SM silver 2011.

 


EVENTING TEAM ANNA & WILLAM HB, är ett av Östergötlands största utbildningsstall för hästar och av fälttävlanshästar i synnerhet. Hästar utbildas från tre års ålder upp till svår internationell klass. Man arbetar också med långsiktiga kontrakt, där man för hästägares räkning utvecklar pch tävlar deras hästar, både inom och utanför Sverige. Anna Freskgård och William Nilson Fryer är väl erkända såväl in fälttävlanssporten som inom övrig ridsport, med reslutat och utmärkelser. Anna och William håller kontinuerligt kurser och utbildning runt om i regionen för satsande ryttare. Båda är auktoriserade tränare.

 

 

 

 

 

 

 

HEDDA WALLIN, 15 år gammal. Har under sin ponnytid ridit 9 SM, varav ett guld och ett brons. Hon har också ett NM brons på ponny. Nu tävlar hon endast häst. Hennes vision är att kunna driva ett stort tävlingsstall med inriktning på hoppning. Hon ska nu satsa ordentligt på sin juniortid och har just nu tre hästar som hon rider och tävlar.

 

 

 

 

IZA WALLIN, ”jag har varit galen i hästar så länge jag kan minnas”. Iza har ridit stor häst i ett och ett halvt år med placeringar och vinster upp till 140. På ponnytiden har hon meriter som silver och guldmedalj i lag på NM, vinst i Falsterbo Grand Prix, samt SM guld, silver och brons. Iza deltog även i EM laget 2010.

 

 

 

 


Grattis Edwina!!

Allmänt  /  7  Kommentarer
Eventing Teams yngsta ryttare fyller idag 1år! Grattis på födelsedagen Edwina!!

Tordträning ikväll

Allmänt  /  0  Kommentarer
I kväll tar William med sig La Liga till Tord.


Gårdagens ridning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi åkte till ridhuset igår kväll när William kom hem med La Liga, Athos, Qutie, Ronja & Heligo. Alla hästarna var jättefina och Heligo är nu insutten! Han var så himla duktig! William jobbade med honom under tiden jag red Athos för att det skulle gå lite snabbare och han stod så snällt så och lät W hänga på honom och därefter sätta sig upp på honom  medan jag red runt på Athos. Han är verkligen helt okomplicerad!
Qutie
La Liga
Fick inga bilder på Heligo under ryttare eftersom jag satt i sadeln själv, men efteråt fick han busa av sig lite lös som belöning =)

Ridhuskvällar

Allmänt  /  2  Kommentarer
Igår kväll var vi i ridhuset med hästarna på kvällen och hoppade lite med dem som inte gått hemma på dagen. Detsamma blir det ikväll. William kommer hem vid 18 och då lastar vi direkt och åker. Ikväll ska nog Heligo få följa med också. Antingen och löshoppa lite eller så ska jag sitta in honom.

La Liga i somras.

 

Har vi riktigt tur så kan det bli en sväng till terrängbanan inom de närmsta dagarna innan hästarna ska vila. Skule vara skönt att ta ut Qutie en gång och även hinna testa Ronja för att se vad hon säger om det, så jag vet o jag måste börja trimma dressyren på henne ifall det visar sig att hon är en riktig terrängtalang och ska få starta i vår  ;)

 

 


Inte så mycket uppdaterat

Allmänt  /  1  Kommentarer
Har varit dåligt på uppdateringsfronten här på bloggen de senaste dagarna. Är så mycket annat också som ska hinnas med och så vilar flertalet hästar just nu, så de finns inte så mycket att skriva om. Men Athos, Grace, La Liga & Ronja är fortfarande igång ett litet tag till för att snart få en liten kortare vila över jul.
Igår efter vi var klara med stallet och hästarna spenderade vi kvällen på delfinariet med härlig julshow, delfinmys och ett underbart julbord. Man får passa på nu när det finns lite tid över till sånt!
Ska passa på att sitta in Heligo nu i dagarna.

Så snön kom i år igen..

Allmänt  /  0  Kommentarer
Varit ute i stallet hela morgonen och förmiddagen. Måsta ju erkänna att det är ganska mysigt ute med snön som kommit. Hästarna står och myser i solen i hagarna. Nu gäller det bara att få på snösulor på dem.
I kväll bär det av på hoppträning hos Tord.
Box Qutie andra gången hon hoppade här hos oss

Lite lugnare nu

Allmänt  /  1  Kommentarer
Några utav hästarna har påbörjat sin vintervila nu. Andra, som ska vila lite kortare period, får vänta några veckor till innan de får sin vila över jul.

Sharpman Equestrian Team

Allmänt  /  1  Kommentarer
Vi har fått äran att ingå i Sharpman Equestrian Team. Vi har sedan en tid tillbaka haft ett samarbete med Sharpman men nu har ett nytt koncept arbetats fram, Sharpman Equestrian Team. Ett team ryttare i samtliga 3 dicipliner:
Anna Freskgård & William Nilson Fryer - Fälttävlan
Louise Haaga - Hopping
Hedda & Iza Wallin - Hoppning
Kristina Warg - Hoppning
Nina & Sissi Lilja - Dressyr & Hoppning
Charlotte Esping - Dressyr
Anna Freskgård & William Nilson Fryer rider för Sharpman Equestrian Team

Dagens resultat

Allmänt  /  1  Kommentarer
1m avd. B.
Qutie har varit fantastiskt duktig idag och hoppat så väl! Ridbarheten inne på banan blir bara bättre och bättre, hon börjar kunna fokusera med och mer på upgiften och inte allt anant läskigt runtomkring, hon är så härlig!
1 Box QutieQuite Easy - Little BoyTherese ÖrupTherese Örup 0 69.20
1,10m Avd. A
Athos gick in och imponerade stort idag och fick nog många att tappa hakan. Det som aldrig skett förut skedde idag, Athos hoppade felfritt och fick rida omhoppning. Även där hoppade han fint, men ett pet på ett plank där jag riskade lite, men vad gjorde det.. Athos blev idag placerad i 1,10m =) Men han tyckte det räckte för han hoppade inte alls lika väl i 1,20, borde nöjt oss med 1,10m ;)
12 AthosOkänd - OKÄNDImp. DanmarkWilliam Frederick Nilson Fryer 0 63.80 4 32.80
1,10m avd.B
En felfri runda i Quties 1,10m debut =)

1 Box QutieQuite Easy - Little BoyTherese ÖrupTherese Örup 0 64.40


Grace kom tyvärr inte till start då hon trampade av sig en sko i lastbilen.
Är väldigt nöd med hästarna idag!! Nu blir det lite juluppehåll på tävlingsfronten men den 8/1 drar det igång igen. Då är det Nyårskannan i Mjölby och då vill vi och pållarna vara med!!

Horsemakeover

Allmänt  /  0  Kommentarer

Kvar att göra:

* Duscha de 3 som ska tävla i morgon, dvs Athos, Qutie & Grace
* Knoppa
* Smörja utrustning
* Packa lastbilen

Groom funnen tills i morgon också så nu är nog läget under kontroll =)


SM 2009

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hittade en bild på William & Nike från SM 2009 på Segersjö

William Nilson Fryer & Nike SM 2009


Groom efterlyses till söndag

Allmänt  /  3  Kommentarer

På söndag är det hopptävling med

Box Qutie 1m & 1,10m
Amazing Grace 1,10m & 1,20 m
Athos 1,10m

Skulle behöva någon som vill grooma; veterinärbesikta, göra iordning hästar samt hjälpa till på framhoppning.

Anna


Amazing Grace CNC* klass i Boxholm


Dags att hoppa upp i sadeln

Allmänt  /  2  Kommentarer

Nu verkar det som regnet avtagit så det är dags att bege sig ut och börja rida. Hästarna får gå lite lugnare idag så det blir några pass ut i skogen. Var och tränade dressyr för Sissi Lilja igår och det gick hur bra som helst. Kanonkul!


Ja tack Tomten!!

Allmänt  /  1  Kommentarer

Denna skulle inte sitta fel i julklapp ;) Måste vara det värsta i lastbilsväg, ett riktigt vidunder! Känns som det skulle vara svårt att hitta ett bättre boende när man ligger ute på tävling! Denna skulle man ju faktiskt kunna flytta in i på heltid :)