Vi har haft en kanonhelg!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Hästarna har verkligen varit fantastiska! Alla hästar felfria i terrängen! Box Qutie är nu kvalad till Breeders för 4åriga hästar! Grattis Regina & Therese Örup till er fina häst! Ultimat blev 7e placerad i debutantklassen, Grattis till Christel Wallin. Quireboy vann lättklassen, Grattis till Hanna Almérus, och Athos blev 3e placerad. Amazing Grace blev 4e placerad i sin CNC* debut och kom 2a i Distrikts Mästerskapen för seniorer.
Grattis Lotta! La Liga har gjort en kanonprestation och kom8a i sin debut i CNC*, Grattis Nina & Tommy & Elton debuterade klarade alla momenten utsn problem, Grattis Kristina! Välkommen tillbaka Twisie som gjorde en kanonrunda!
Tack till alla fantastiska hästar!

Tack till Sara, Johanna, Julia, Hanna, Kicki & Staffan som hjälpte oss att få detta att fungera med så många hästar till start!

Tack till Kefly
www.kefly.se för VIP parkeringen!

mer info & blider från helgen kommer inom kort!


foto: Caroline Lyngstad


Morgonsysslorna är igång för fullt

Allmänt  /  0  Kommentarer
Julia & Sara har sovit i lastbilen i natt och Johanna är här nu. Anna var uppe och morgonfodrade 06.00 och mockade sina boxar. Johanna groomar William som sitter i sadeln nu och ska rida igenom alla sina hästar på förmiddagen. Tjejerna fixar resten av stallet. Sen ska det packas och duschas och knoppas och så ska vi stanna och köpa broddar på vägen till tävlingen. Vi åker härifrån 12.30. Passar på att gå alla terrängbanor efter vi startat för imorgon känns det som vi varken kommer hinna eller orka det. Sedan så ska Anna rida Grace & Athos också på kvällen plus att vi ska åka och hämta Jocke Wallins B-kortslastbil för att överhuvud taget kunna få med oss alla hästar i morgon.


Dressyrträning på resten

Allmänt  /  0  Kommentarer
Mina andra tre som inte var med till terrängbanan har fortsatt med sitt dressyrarbete idag. Qutie var superfin och red igenom sitt program jättefint! Hon har nog aldrig kännts så bra i dressyren, sen så ska det ju bara sitta imorgon också i en ny miljö innanför dressyrstaket;) Nej då, henne har jag inga krav på utan ska bara försöka lotsa runt henne i alla tre momenten på ett bra sätt så hon får en posstiv upplevelse. Athos var stundtals fin och ibland så går han in i sin lilla bubbla och då är han så svåråtkomlig. Skäcken är en mycket speciell häst. Och Grace red igenom sitt CNC* program för första gången och det kändes bra. Henne kan jag inte träna på programmen för mycket med, för har upptäckt att hon snabbt lär sig programmen och då går hon och laddar lite för mycket ex. inför den kommande galoppen. Det är lätt artt det blir onödiga missar.

Så i morgon alltså startar Box Qutie, Elton, Ultimat & Gold Sun.


Fina Grace tycker om att visa upp sig!


Gold Sun har hoppat terräng igen...

Allmänt  /  0  Kommentarer
...och det var en härlig känsla! Kändes oförskämt fin med tanke på hur mycket han har stått under våren. Men han känns super, så det blir start för honom i mantorp. Extra bra för honom är ju att det blir på två dagar, inte lika krävande.

Hoppade bara några små stockar ute på fältet för att kolla om han hade kvar terränghoppningen i kroppen, och framför allt huvudet, Det hade han! Fortsatte sedan ner i vattnet och tog ett par hinder i skogen innan vi nöjde oss. Ser fram emot denna helg, det blir en utmaning för alla hästar!


Imorgon äntligen!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Ska vi hoppa terräng tillsammans igen!


Snart klara för ikväll

Allmänt  /  0  Kommentarer
Anna red sina hästar idag på dagen. Quite och Athos gick sina första pass efter helgens tävling och de kändes bra, särskilt Qutie. Jobbade dem på gräsbanan och red igenom helgens dressyrprogram på dem. Det är ett annat debutantprogram för Qutie denna tävling och Athos ska ju gå Lätt klass. Det blir många program att hålla reda på. Grace red jag också dressyr på och jobbade med ryggningarna och förvända galoppen. Ibland fastnar hon lite i ryggningen, så det gäller att hon svarar framåt igen när jag ber om det.
Twisie har gått 2 pass på gräsbanan idag. Ett lite lugnare pass där han joggades på volter och raka spår, jobbade med övergångar och galoppfattningar och ett dressyrpass där jag red igenom programmet. Bortsett från att han är lite låg i formen, så gick han riktigt bra!

William håller på att avsluta sitt sista ridpass nu, väntar på uppdatering!


Helgens starttider:

Allmänt  /  0  Kommentarer
Då det blev väldigt många starter så kommer vi få starta debutanthästarna på fredagen i hoppningen och dressyren vilket vi är väldigt tacksamma för. Blir lite midre stressigt så.

Fredag:

15.14 Anna & Box Qutie
15.21 William & Elton
17.19 Anna & Gold Sun
17.26 William & Ultimat

Lördag:

Lättklass

10.02 Anna & Athos
10.37 William & Quireboy

CNC*

11.46 Anna & Amazing Grace
12.38 William & La Liga

 

Terrängmomentet startar ca 13:30.Startordningen i terrängen är: klass 90 (90), klass 91(90), klass 92 (90) klass1 (CNC*) och sist klass 2 (100).Dagens ridning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Qutie, Athos och Ultimat vilar idag och i morgon efter helgens tävling. Vi tog en sväng till Boxholms terrängbana med Sara & Musse så de fick hoppa lite.
Twisie har gått ett dressyrpass på grusvägarna och kändes riktigt bra. Grace har gått ett dressyrpass hemma med bara skritt och galopparbete och var också riktigt riktigt fin.  Kom åt henne riktigt bra så ridpasset blev inte så långt. Qurre, La Liga, Elton & Lucky Luke har också kommit ut en sväng i skogen och alla har gått bra.

Tar lite halvkväll nu innan det är dags för kvällsfodring och sedan ta kväll på riktigt. Uppsittning i sadeln i morgon 05.30.


Grace i sin box


Sammanfattning efter dages tävlande

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har haft en jättebra helg i Öveds Kloster. Tyvärr var inte vädret på vår sida, det hade regnat hela veckan, så det var rejält lerigt.

Hästarna var uppstallade på stenstallet inne på slottet, där de verkade trivas utmärkt!
Qutie blir broddad på lördag kväll, inför värmning


På lördagkvällen gick vi terrängbanan när vi kom fram och den såg väldigt bra ut. Snäll bana för Qutie att debutera på. Därefter red Anna Qutie ett tag på tävlingsplatsen för att vänja henne vid miljön, och det var nog väldigt bra då hon var väldigt tittig;). Fich även chans att visa henne dressyrstaket. Efter kvällsfodring blev det kinamat i lastbilen.


Anna värmer Qutie

Söndag morgon: Anna & Athos startade sin dressyr 07.40. Framridningen var väldigt lerig, så det blev inte så mycket till framridning. Gick in på banan och gjorde väl ett helt ok genomfört dressyrprogram. KÄndes stundtals lite spänd. Gjorde en superfin travökning, men tappade tyvärr takten en gång på mitten av banan där det var lite ojämnt.  48 straff.
Hoppningen på honom gick faktiskt bra, nolla i alla fall. Sen hoppar han ju inte så mycket högre än vad han måste, men han var ju felfri i alla fall ;)

Ultimat startade 09.16. Han var duktig på dressyren, lite spänd över den annorlunda miljön och lite ostadig i formen men skötte sig fint. 63 straff.
På hoppningen var han jättefin de första sprången, sen kom han lite fel in på 4an och rev den och blev tittig på hinder nummer 5 som var 6 galoppsprång efter, vilket var ett väldigt tittigt hinder. Där försökte han smita förbi men William lyckades parera honom så de i alla fall kom över men en bom åkte i backen. 8 straff.


Sist men allra minst, Qutie. Framridningen till dressyren hade de flyttat in i slottsparken så nu gick det att rida lite bättre. Qutie var väldigt duktig inne på banan, stundtals lite vinglig men annars över förväntan. Fick 8a på skrittprogrammet. Tyvärr i sista galoppen skyggade hon för några barn som kom ut genom ett valv i häcken precis vid banan och fick ett omslag. 62 straff. Quties "mamma" Regina Örup var på plats och följde henne på hennes tävlingsdebut.
När det var dags att hoppa kändes att Qutie verkligen var mentalt trött av alla upplevelser. Kändes lite tom i galoppen fram till hindren, men var inget tittig vilket var positivt. 2 pet fick vi med i bagaget.


Qutie startade sin terräng 17.52 och hon var verkligen jättetuff. Hade bra galopp och ett stort mod och hoppade runt banan felfritt. Detta är verkligen hennes rätta element! Banan var dock den lerigaste, tyngsta banan vi ridit på ( bortsett från Polen) så tidsfel var ett faktum. Tror hon fick ca 5 tidsfel. Men från att ha legat en bit ner på startlistan efter hoppningen och dressyren av 76 starter klättrade hon upp till en 16e plats efter terrängen. 2 sekunder från en placering.

Ultimat startade kvart 18.15. Han är ju väldigt säker i terrängen så han hoppade runt där felfritt , men drog på sig en hel del straff för tiden, ca 13. Slutade på en 29e plats.

Och så allra sist Athos 18.42. Terrängbanan var en enkel match för honom, 4 straff för tiden, men behöll ändå sin 3e platsefter hoppningen och dressyren.

Så det blev en 3e placering för Athos och nästan en placering för Qutie ;).

Nu ska de få ta det lugnt i 2 dagar och sedan är det bara att börja ladda om inför Mantorptävlingen.

Tack Öveds Jakt & Fältrittklubb & Familjen Ramel för denna helg!


Terrängträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår var vi på terrängbanan. Elton skötte sig jättefint och fick inte alls för sig att vända eller sticka mot transporten. Han hoppade runt debutantbanan jättefint och har väldigt bra hinderattityd. Nu är det bara att hoppas att han kan sköta sig lika bra nästa helg när det är dags för honom att göra sin tävlingsdebut.


Amazing Grace var med och hoppade några av de CNC* hindren. Hon var jätteduktig och linjen på trappan satt perfekt!


2 av Nimjans 4 kattungar

Allmänt  /  2  KommentarerNoak, Rufus, Gulliver & Animo, på bild: Gulliver & Noak.

Någon som vill tinga en kattunge??


Mot Öveds Kloster

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu rullar vi! Hästarna hemma är ridna & vi har förhoppningsvis fått med oss allt! Detta ska bli en bra helg!


Packar för fullt

Allmänt  /  1  Kommentarer
Nu är vi igång här inför avresa till Skåne. Det packas och schamponeras hästar för fullt. Uppdaterar med info från gårdagen när vi sitter i lastbilen.

La Liga in action i Kinda

Allmänt  /  1  Kommentarer


film skapad av Elin Andersson

Jättefina hästar på terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hästarna har varit superduktiga. Vi började med Qutie. Värmde upp henne på fältet och hoppade fram 2 ggr över en liten stock. Gick sedan och ställde oss i startfållan och galopperade runt debutantbanan i skogen. Fick en jättefin känsla. Behövde varken driva eller bromsa, hon hoppade super!La Liga gjorde debut på CNC* hinder och gjorde det med bravur. Han taggade lite väl mycket på uppvärmningen, men skärpte sig när det var dags att börja hoppa. Hoppade allt riktigt bra. Trappan sög dock musten ur honom ( se bild längst ner) Tre trappsteg upp och sedan tre galoppsprång på böjt spår upp för backen och hoppa smal stock på backkrönet. Han fick ta i och kämpa sig över, duktig häst!(hindret ser väldigt litet ut på bilden, men det är det är inte så litet i verkligheten)


Dressyrtävling?

Allmänt  /  1  Kommentarer
Sitter och funderar på om man kanske skulle anmäla sig till en msv dressyr 5/8??


Tyvärr så går ju inte skäckar hem hos alla domare...
Vad tror nì?
Tar helgen på mig att bestämma mig.


Full rulle

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hejsan! Kommit in från stallet och ridningen nu en sväng. Grace var helt bananas idag när vi red ut;). Lät henne ösa på på en raksträcka i skogen och hon tyckte det var så himla skojj, när hon kommit upp i sin maxfart började hon bocka för fullt =), så himla söt.

Alla hästar har jobbats i skogen idag, och nu ska vi snart gå ut och lasta för att åka till terrängbanan. Bilder kommer sen.


Terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ikväll åker vi till terrängbanan i Mantorp med La LIga som ska få känna på de * hindren och Box Qutie som ska få hoppa några debutanthinder inne i sogen som hon inte sett tidigare, så hon har lite terränghoppning i kroppen inför helgen. Men först ska hästarna hemma ridas.


...

Allmänt  /  0  Kommentarer

...

Allmänt  /  0  Kommentarer

Where elegance meets bravery

Allmänt  /  0  Kommentarer


Helgens dressyrmoment går inne på slottsbanan:

Allmänt  /  0  Kommentarer


Bästa läsningen:

Allmänt  /  0  Kommentarer

http://www.hippson.se/blogs/havrepappa/index.htm


Helgens starttider:

Allmänt  /  0  Kommentarer
Anna & Athos 07.42

William & Ultimat 09.16

Anna & Qutie 12.00

Det är en stor klass med hela 69st anmälda. Såg i startlistorna att Gossip skulle vara med med sin ägare Jon Andersén & Make My Day med Ingrid Andersén. Vi red in båda två förra året, så det blir kul att få se ekipagen in action! 

Aktiviteten igång igen på gården

Allmänt  /  0  Kommentarer
Stallet klart. Väntar nu på hovslagaren som ska komma och sko 3 hästar. William ska rida lite nu på morgonen, sedan väntar några föreställningar på delfinariet, så han får fortsätta rida ikväll.


Underbar dag

Allmänt  /  0  Kommentarer

Qutie


Idag har varit en underbar dag! Härligt väder och jätteduktiga hästar och elever. Alla hjälptes åt i stallet på morgonen innan frukost, sedan tog William & red ut på Lucky Luke en runda i skogen. Efter det blev det ett pass för Adinie på banan. Halva ridpasset gick ut på att få henne att inte vara rädd för kossorna som flyttat till en hage nära ridbanan och när vi till slut lyckats kunde hon få hoppa några språng.


Sedan var det daga för Elton att arbeta lite på banan. Först i lina och sedan under ryttare. Han var lugn och beskedlig, så det blev ett kort ridpass , flick sluta tidigt när han var duktig.
Anna red ett dressyrpass på Athos. Idag kändes det bra dressyrpasset från i förrgår i kroppen på honom. Han var lite stel och motsträvig till att börja med, men efter ett tag hade vi jobbat igenom det.

Samtidigt red William ett pass på Ultimat där han fick jobba lite över bommar. Under tiden vi red kom en ganska intensiv regnskur som gjorde båda hästarna lite putta, men det försvann igen och solen kom fram och hästarna blev nöjda och jobbade på bra igen :)

Lunch och efter det byggde vi upp en six bar på banan, 6 hinder med två galoppsprång emellan. Fem räcken och avslutande en oxer. Hästarnas gym:


Vi hoppade Qurre och Grace ihop på denna övning. Perfekt uppvärmning att jobba med volter och serpentiner runt hindren både i trav och galopp. Därefter hoppade vi fram på ett enkelt räcke några gånger innan vi började på övningen. Hindren låg på mellan 1m & 1,20m. Grace tyckte det var superkul och sög tag fint och höll en bra rytm igenom. Qurre hoppade också väl men tyckte nog det sög lite mer i kroppen. Hästarna fick hoppa igenom övningen 4 gånger och sista gången satt Qurre den riktigt bra.Efteråt så var det Quties tur att komma ut på banan och kämpa lite. Kändes jättefin i uppvärmningen. Hon fick också hoppa igenom serien 2 gånger och hon var så himla duktig! Hon var supertuff och hoppade igenom den jättefint, med stora språng och såg sig för. Varannat hinder var på 80cm och varannat på 1m. Duktig, duktig för att vara så grön som hon egenligen är. Fick ingen hoppbild på henne, så det får bli en annan:Nu var det La Ligas tur att få kämpa med 6 baren. Det var en så himla bra övning för honom, som brukar attackera hindren och sticka. Han hade verkligen att göra hela serien igenom. Hoppade igenom den 3 gånger. Sista gången var bra och det stämde, så då fick han avsluta.

Efter La LIga hade William träning för Alma & Julia Sundelius. Alma red på lilla söta ponnyn Ronja och Julia hade med sig sina två stor hästar Athena & Gapa. Här kommer lite bilder på dem från träningarna:
Rafiki kunde också hoppa

Och så till sist fick Athos gå sitt andra ridpass idag. Han kändes betydligt mjukare nu detta pass när han var genomjobbad på förmiddagen. Värmde inte upp så länge, hoppade fram några språng och efter det hoppade vi igenom hela serien 2 ggr, och han KLARADE det! På 1,10-1,20. Så nåde dig Athos nu om du river på tävlingarna framöver;)
God morgon!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Stallet klart och vi har ätit frukost. Dags att sitta upp på de första hästarna nu. Och i eftermiddag ska vi försöka åka in och lösa kameraproblemet. I em/kväll har W hoppträningar här hemma. Ska försöka uppdatera med massa bilder på hästarna vart efter och en ny presentation.


Positivt besked

Allmänt  /  1  Kommentarer
Goda nyheter om Gold Sun. Han hade bara en kraftig hovböld som blivit av såret efter sidokappan. Så nu är hoven gipsad och så ska han stå på box(!) i 1v. ( Kommande veckan kommer inte vara så fridfull i stallet) och sedan ska han få på en sko på måndag nästa vecka och sedan skulle det bara vara att rida som vanligt. Skönt! Vi kommer hinna ut på tävlingsbanorna någonting i år i alla fall.William har ridit igenom sina hästar medan vi var hos veterinären. Till sin hjälp har han haft Julia Sundelius som har varit här och groomat. Tack Julia!


Julia på sin häst Athena

Det blev ingen tur till terrängbanan idag eftersom det regnat så mycket. Vi tar det på torsdag istället.


lunchpaus

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu är vi tillbaka från ridhuset. William hade först lektion. Sedan red Anna Qutie & Grace. Qutie var duktig, lite spänd i den nya miljön och skyggade lite för läktaren, men annars duktig. Red igenom programmet och det kändes bra. Lite svårt med halterna bara. Grace var pigg och laddad. Jobbade med den förvända galoppen, att få fram en lite lugnare takt i den, så hon inte går och laddar så mycket.

Nu är det lunch, sedan ska William rida sina hästar och Anna & Sara åker med Gold Sun till veterinären. Hovslagaren är här nu och sätter på tappsko på ultimat & skor om La Liga fram.
Godmorgon

Allmänt  /  0  Kommentarer
Klockan är 08.15 och har precis kommit in från ett blött ridpass på Athos. Var uppe i stallet vid 6 och fodrade, släppte ut  och mockade. Eftersom det regnar så mycket fick det bli ett pass ut på grusvägarna i stället. Red öppnor, slutor, tempoväxlingar & övergångar i trav & galopp och han var superfin! Nu ska vi åka till Ljungbys ridhus, så ska William ha lektion där istället, så passar vi på att ta med några hästar dit, så vi slipper rida i regnet.

Anna

Kvällens ridpass snart avklarade.. .

Allmänt  /  0  Kommentarer
William sitter i sadeln nu på sista hästen, klockan är 22.50. Det blir sena kvällar, men det gör inget för det är så väldigt skojj! ( i alla fall när hästarna går bra ;) Vilket Athos gjorde i kväll!! Han har känts otroligt fin tidigare och bla gått på 76% i det ** dressyrprogrammet, men han har aldrig tidigare känts såhär fin och så ridbar! Fick en fantastisk känsla på honom och det är i ett sånt läge som man inte vill sluta rida utan man skulle kunna hålla hur länge som helst. Men vi drog inte ut på det utan det fick bli ett kort, intensivt pass och sedan motvilligt kliva av honom och upp i sadeln på nästa ;).


En guldstjärna till dig i kväll Athos!

Förövrigt så var Qutie väldigt pigg och glad idag efter att få ha vilat två dagar efter intensiv träning samt tävling! Det tog ett tag att rasta av henne. De andra har gått fint. I morgon bitti ska Anna ha fixat stallet och sitta i sadeln kl 08.00 för ett träingspass innan William ska ha hopplektion på vår bana kl 09.00 för systrarna Sundelius. Sedan blir det mer ridning och terrängbanan och veterinären..Vi hörs i morgon! 


Så himla söta!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi har hittat Nimjans kattungar! Finns ju inget sötare! Bilder kommer på dem om vi lyckas, de har ett ganska idiotsäkert gömställe  ;)

Gold Sun

Allmänt  /  0  Kommentarer
Imorgon blir det veterinärbesök med Gold Sun...Hoppas på att det inte är någon fara med hoven och att de kan få på honom en sko så att han kan få komma ut på tävlingsbanan. Har verkligen varit fram och tillbaka med honom och hans hovar....

En film på Gold Sun från i vintras, då han var igång och var som finastNi har väl inte missat att sharpman har en ny hemsida?

Allmänt  /  0  Kommentarerwww.sharpman.se


Bild från igår

Allmänt  /  1  Kommentarer


Bilden är på William och La Liga som igår fick ett hoppass på banan. Vi prövade ett nytt bett på honom och vilken effekt det gav! La Liga är annars extremt het på hinder och blir väldigt(!) stark. Men igår blev det stor skillnad på honom och han började arbeta på ett helt annat sätt nu när han inte la sig på bettet utan hela tiden fick arbeta med at bära sig själv, och genom kombinationerna hoppade han nu helt på styrka istället för på fart. Vi fick faktiskt korta av ridpasset för han jobbade så väl och blev trött mycket snabbare än vad han annars brukar bli då han arbetade med helt andra muskler. Idag blir det ett lite lugnare pass för honom för att imorgon ev åka till terrängbanan och pröva på de enstjärniga hindren.


Tack!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Fick igår fler skållor till vår hinderpark och vi fick även ett schabrak:

Tack Anna & Errki på Saftey System för den fina hinderparken och det fina schabraket!!


Vilken publik!

Allmänt  /  0  Kommentarer
119 000 personer på Aachens läktare igår!!! Jag som tyckte det var mycket att rida för 25 000 personer...;)

/Anna

Grattis!!!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Säger vi till Sveriges fälttävlanslag efter en 3e plats i Aachen! Bra jobbat!


Presentation

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vår första presentation blir om Box Qutie.

Box Qutie är en stor dam med sina 174cm. Hon är född 2006 på Boxholms Säteri, uppfödd av Therese Örup. Hennes pappa heter Quite Easy och morfar är Little Boy. Qutie visades på 3års test på Vreta 2009 med 46 poäng på gångarter & 45 poäng på hoppning. 2010 fick Quite ett föl, så i år, hennes första år som tävlingshäst går hon som 4åring. Qutie är en jättesnäll häst som gärna ser sig som mamma till de andra hästarna i stallet, speciellt lilla Tusseman. Hon är supertrevlig att rida både på marken och på hinder. Hon hoppar väldigt väl och har lätt för sig, vilket hon har ärvt från sin pappa. Men likt många andra Quite Easy avkommer har hon fått en egenskap till; hon kan bocka ;).Quite har varit med på terrängbanan några gånger och visat stor kapacitet och stort mod. Hon har debuterat 1m klass i hoppning med en 2a placering och i helgen som kommer gör hon sin debut i fälttävlan i Öveds Kloster.
Syfte med vistelsen hos Eventing Team: Start i Breeders i fälttävlan för 4åriga hästar

Presentationer

Allmänt  /  0  Kommentarer
Tänkte att vi skulle göra en presentation om varje häst, där de får uppmärksammas i ett eget inlägg med bilder och information. Presentationerna kommer komma upp löpande.


Måste hinna pusta ut mellan hästarna

Allmänt  /  0  Kommentarer

Här går det undan idag! Med William i Kolmården & Edwina hos mormor och morfar har jag lagt i superväxeln!
Gjorde stallet på morgonen och tog sedan transporten med till Sharpman och hämtade några spånbalar och hittade även lite annat bra att ha...svårt att inte göra det..bland annat:

Till tjejerna


Därefter var det bara att ta i tu med motioneringen av hästar och det har rullat på kanon! Upptäckte 16.30 att magen kändes lite tom och att det kanske var dags för lite lunch. Så nu blev det en sen lunchpaus, så är det bara att ta tag i det igen. Insläpp och promenad med Quite är vad som är kvar att fixa.


Ha det!

/Anna


Kvällens ridpass avklarade

Allmänt  /  1  Kommentarer
Så nu är det klart med ridning för idag.  Hästarna nöjda, motionerade och står nu och mumsar på sin mat. Imorgon är William på delfinariet och Edwina ska vara hos mormor och morfar imorgon, vilket innebär att Anna har stallet helt för sig själv i morgon och ska rida alla hästar själv. Ska bli skönt att få vara helt själv för en dag och jobba på i det tempo man varit van vid, men kommer kännas väldigt tomt. Första gången utan lilla Edwina en hel dag.


En bild på La Liga från idag


2 hästar kvar

Allmänt  /  0  Kommentarer
2 dressyrpass kvar innan vi tar kvällSveriges fälttävlanslag ligger ju 5a efter dressyren i Aachen. Hejja Hejja säger vi till Sara, Christoffer, Malin & Katrin och hoppas på fina resultat i hoppningen som pågår nu, och lycka till i terrängen!


Ny häst

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår kom Adinie tillbaka hit för att stå i träning medan hennes ägare är på semester. Adinie har varit hos oss några gånger tidigare


Adinie HS är ett KWPN sto f. 2005 och ägs av Jessica Danell

Igår innan vi åkte på hopptävling så var Linda Algotsson här för att hämta sin Lucky Luciano som har stått här på träning en tid. Vi hoppas på att få se honom och Linda ute på tävlingsbanorna här framöver


William & Lucky Luciano på hopptävling i Boxholm


Hoppbilder

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer några hoppbilder på Qurre & Elton när William hopptränade för några dagar sedanQurreSharpmanannons

Allmänt  /  0  Kommentarer


William på La Liga


Inköp:

Allmänt  /  1  Kommentarer
Måste köpa ny kamera, pronto! Någon som har något bra tips på vad man ska köpa??


Öveds Kloster

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nästa helg, den 24/6 är det ju tävling i Öveds Kloster. Anna är anmäld med Box Qutie och Athos. Klassen blev snabbt full, så Gold Sun "Twisie" & Ultimat som vi också ville ha med hamnade som reserver.  Igår när jag tittade in på tävlingsdatabasen, såg jag att Twisie kommit med.. men han kan inte starta för tyvärr har han trampat in sidokappan i hoven väldigt illa, så det fick bli klinikbesök och gips. Men allt verkade gå åt rätt håll, men nu verkar han ha ont i hoven igen, så har nu fått ny veterinär tid till honom på måndag, så någon tävling nästa helg för hans del är inte att tänka på, så det var bara att stryka honom. Men något possitivt med det är att då fick ju Ultimat plats!

 


Twisie in action!

Ska bli roligt att tävla på Öveds Kloster igen.Senast vi var där var 2009 då Anna red en internationell klass med Oncie där och gjorde bästa terrängritten av 6 nationer. Det är en fantastisk fin tävling och underbar miljö, känns väldigt internationellt.


Öveds Kloster


Hemma från Heda

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hej igen.

Nu har vi kommit hem från Heda igen. Hästarna har hoppat fint. Lucky Luke som gick 90 cm tittade till lite på första, hoppade men tappade lite fart, så det blev ett 4 fel. Qutie hoppade fint i 90 cm, men blev ett pet på 3an. Var en distans på 22 m mellan 2an och 3an, blev lite långt däremellan, så blev lite flack i språnget, resten av banan hoppade hon fint och var inte alls tittig. Sedan var det Eltons tur i 90 cm. Lekte rövare på framridningen, gick inte att få in honom på framhoppningen, så han fick gå in på banan utan att hoppa fram. Verkade inte göra honom något, då han hoppade felfritt!

Efter det var det Quties tur i 1m. Hon hoppade fint hade en bra tid så hon blev 2a placerad av unghästarna! Skojj på hennes första tävling.

Innan 1m klassens start bröt ett riktigt oväder ut, det regnade och blåste, så bestämde oss för att stryka Grace. Hon har viktigare tävlingar som väntar och ville inte riskera att hon skulle bli nerkyld.

Sist ut var Qurre i 1,10m avd.B. Petade första hindret men det räckte ändå till en 2a placering.

Så vi får vara väldigt nöjda med dagens starter, särskilt eftersom det var debut för Lucky, Elton och Qutie. Tyvärr regnade det så mycket att det inte gick att fotografera.

Tävling

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kväll var vi i Boxholm och hoppade clearround med några hästar:

William red först Adinie som har varit här några gånger på utbildning, kommer tillbaka i dag, i 80cm & 90cm. Hon var lite spänd och tittig. Sedan var det Eltons tur att hoppa 90cm. Lite på bångstyrig på framridningen men hoppade sedan väl inne på banan med 1 pet.
Efter det hoppade William Lucky Luke i 90 cm och var felfri. www.victory4horsecenter.se

Sedan var det Annas tur, först ut mede Box Qutie i 90cm. Blev ett stopp på första hindret, därefter hoppade hon runt banan fint, stoort över! Därefter Athos i 100cm som hoppade felfritt (fantastiskt!) och sist ut Amazing Grace som gjorde en härlig runda i 110cm! Bra rytm ocjh härliga språng med god marginal, felfritt!

Efter lunch nu åker vi till Heda där de har lokal hopptävling idag. Borde komma mer lokala kvällstävlingar!
Med oss har vi:

Elton 90cm
Lucky Luke 90cm
Box Qutie 90 + 100cm
Amazing Grace 110cm
Quireboy 110cm

Vi ska försöka hinna uppdatera i kväll med lite bilder.

Nu kommer Linda Algotsson för att hämta Lucky Luciano.

Ha det bra!

Många starter kvar

Allmänt  /  0  Kommentarer
Om allt går som det ska och alla hästar håller sig fräscha så har vi ungefär 50 fälttävlansstarter kvar i år!


Plugg

Allmänt  /  0  Kommentarer
Sitter och pluggar dressyrprogram. Eftersom vi har några starter framför oss nu och i många olika klasser så är det några program som ska sitta. Dessutom är det inte samma program i samma klasser på de olika tävlingarna, utan varierar mellan två olika per klass, vilket gör det hela ännu krångligare.
Start för Qutie & Athos i Öveds Kloster närmar sig nu med stormsteg. Ska bli kul att äntligen få starta nu efter ett tags uppehåll. Och så ska det verklgen bli spännande att debutera Qutie och se vad hon säger om det. Känns som hon är ganska väl förberedd. Hon har ju hoppat bra på både Mantorp och Boxholms terrängbana, men detta är ju en helt ny bana i en helt ny miljö, och tävlingsmiljö, så det blir spännande. Hon har ju varit i Lycketorp och hoppat clearround och ska på onsdag få åka till Boxholm och hoppa när de har clearround 90 cm och ev 100cm. Sen så ska vi ta oss ner till Mjölby Ridklubb någon dag och träna på dressyrstaketen också så att det sitter, så hon inte får för sig att hoppa ut ;) Igår var hon super fin när vi tränade igenom programmet hemma. Lydig och väldigt bärig och galoppfattningarna satt finfint. Dock går hon ibland på dubbla spår, så vi måste jobba vidare med rakriktningen.
Athos var också superfin igår. Första ridpasset efter igångsättningen efter hans vila som han varit riktigt avspänd. Och när han är så avspänd, är han underbar att rida! man kan göra precis vad som helst. Byten i vart tredje satt super! Så att rida igenom debutantprogrammet i Öveds borde inte vara någon svår match.. Har höga förväntningar ;)Absolut inte under 70%, men så ska ju bommarna ligga kvar också, det är ju vårt största bekymmer...hmm.


Får bli en dressyrbild på Patrik Kittel och Scandic efter hans fantastiska ritt i Falsterbo! Ni följer väl Falsterbo på Eurosport??


8/7

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hej på er!

Lägret är nu slut för denna gång, det var två mycket trötta tjejer som åkte hem i går eftermiddags. Hästarna också för den delen ;). Så nu är vi tillbaka i vanliga rutiner igen.

Anna har hoppat Athos nu på förmiddagen. Stundtals väldigt fin, men spänner sig ibland utan någon direkt anledning. Men så fort han är avspänd är han väldigt fin och hoppar då också väldigt väl.
Hoppade mycket linjer, både på rakt och på böjt spår och jobbade med att få honom att ligga och vänta och behålla samma rytm hela tiden.


Efteråt så fick Grace göra samma sak. Hon var väldigt fin på hinder idag och hade enormt tryck i sig i sprången. Kändes superbra, härliga häst! och hon gick att korta och länga hur lätt som helst på distanserna, väldigt lydig idag. Det är bara i galoppombytena iblan som hon spänner till lite och antingen går och trycker lite eller blir lite hoppig, men stundtals byter hon klockrent.
Blev inga bilder på henne då Sara som var fotograf hade fullt upp med att vara barnvakt, så det får bli en gammal bild på henne:Qurre som har en tappsko har fått ett arbetspass enbart i skritt så han i alla fall får röra på sig, i väntan på hovslagaren som är i Falsterbo och Ultimat har joggats en runda i skogen. Elton skulle tas in och jobbas på lina idag, men då upptäckte vi en tappsko även på honom, så det blev inget för honom heller.

Så nu återstår:

Lucky Luke
La Liga
Qutie


Terrängträning

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår var vi på Boxholms terrängbana på eftermiddagen/kvällen. Tidigare på morgonen hade tjejerna haft sitsträning på lina.

William började med att hoppa Elton. Elton tyckte i början det var jobbigt att lämna de andra hästarna i lastbilen, men efter ett tag när han fått hoppa lite i skogen kom han på att det var roligare och glömde snabbt bort de andra.

( Har fotat en hel del, tyvärr väldigt dålig kvalitet på bilderna, då kameran fått lite för mycket smällar. Ska försöka åtgärda det så snart som möjligt, men bättre än inga kort ;)
Sedan var det dags för Anna och Athos att pröva deras samspel på terrängbanan, första gången ihop. Det gick kanon! Athos var lugn och avspänd och vi kunde lätt hoppa de CNC* hindren.
Efteråt var det dags för Sofia & Sara att träna. Tjejerna var jätteduktiga & Sofia och Mazzerati avslutade passet med att imponera stort genom att klara av ett av de svåraste hindren- tunneln och smalhindret efter. Se bilderna längst ner.
Efteråt blev det nattbad i blå lagunen.


Dressyr

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu blir det ridpass nummer två för tjejerna efter ett uppfriskande bad. Dressyr!


OS banan testas

Allmänt  /  0  Kommentarer


Terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
På eftermiddagen igår var vi på terrängbanan i Mantorp. Anna hoppade först Qutie. Hon har lärt sig vad det handlar om nu och var riktigt het på hinder idag. Så hon fick några svårare övningar, så hon skulle koncentrera sig och backa av mot hindren lite mer, och hon hoppade det galant!


Efteråt var det Grace tur att få pröva på lite CNC* hinder inför kommande start i slutet på juli.
Hon hoppade fint det enda hon tyckte var jobbigt var trappan tre steg och sen smalhindret på börjt spår tre galoppsprång efter i uppförsbacke. Det fick vi hoppa några gånger så hon förstod. Men i övrigt fin!!


Hårdträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår innan lunch var tjejerna som sagt ute och sprang. Det blev lite extra fart på dem när de mötte några lösa kor på vägen ;). När de kom tillbaka från springturen väntade lite styrketräning, bland annat brutalbänken, så det var två möra tjejer sen


Heligo

Allmänt  /  0  Kommentarer

Heligo
hingst f.2009
e: Niveau-Ballet Prince xx
165cm hög, underbart temprament. Åker snällt både transport & lastbil. Snäll i all hantering och att verka. Löshoppad 1,10m


Duktiga tjejer

Allmänt  /  0  Kommentarer

Tjejerna anlände som sagt igår runt kl 18 med sina hästar. William kom hem från delfinariet vid 20 och då tog vi ett träningspass nere på banan. Anna var med på Athos.

Vi arbetade med bommar och låga hinder, för att träna lydnad inför dagens terrängträning men också ryttarnas reaktionsförmåga, att hela tiden vara steget före hästarna.
Alla var ambitiösa och jobbade på bra!

I morse satt tjejerna i sadeln kl 07.00 för dagens första pass. Fortsatte arbetet med bommar och lite studs . Fokus på denna träning låg på sits och balans, så det blev mycket ridning och hoppning utan stigbyglar.

Nu mockar de och pysslar om hästarna, William rider sina hästar som inte ska med till terrängbanan, Anna ska rida så fort William är klar. Innan lunch ska tjejerna ut och springa och efter lunch bär det av till terrängbanan - må vädret vara med oss!


Träningsvecka

Allmänt  /  0  Kommentarer
I kväll kommer Sofia Rosell hit med sin häst Mazzerati för att stanna tills på torsdag för träning. Sofia köpte Mazzerati av oss i höstas. Ska bli jättekul att få hit dem och köra stenhårt med dem ;). Med på dessa dagar ska också Sara vara med Musse som hon fått låna av hans ägare Carro.
Så nu blir det två pass om dagen träning för dem, så får vi se vilka som är tröttast på torsdag, vi eller dem ;)

I morgon bär det av till terrängbanan i Mantorp. Själva tar vi med oss Grace & La Liga som ska få känna på lite CNC* hinder, Qutie, Elton & Lucky Luke. Och så klart Sofia & Sara.


Sofia & Mazzerati


Full fart

Allmänt  /  0  Kommentarer


En bild på La Liga beskriver denna dagen bra. Den är nämnligen så som La Liga helst vill ha det; fullt ös!!


Nu ska här ridas!!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Shopping

Allmänt  /  0  Kommentarer
Anna & Edwina åkte in till Sharpman ( www.sharpman.se )med La Ligas sadel som skulle stoppas om. Under tiden passade vi på att göra det som tjejer är bäst på - shoppa!ett nytt terrängspö


putsmedel
hindercreme
Dags att börja använda det igen. Brukar inte ha det i lägre klasser, men nu har vi ju två hästar som ska börja gå * klass, så nu är det dags att börja kleta in dem igen


gosig borste för mysiga stunder


Veredus Soprano skor


matchande skaft


HV Polo handskarsporrar


Pannband
Dessutom vart La Ligas sadel som ny! Tack Anne Freyschuss!


// A & E

Trossnäs terrängbana

Allmänt  /  2  Kommentarer
Här kommer bilder som visar Trossnäs terrängbana:


1an


2an3an


4an


5an


6an


7an, smalhinder


8an, spets


9an, kombination - dike, stock


10 a & b


11, här på kullen sattes det dit ett häckhinder sedan, så det blev ett uthopp


12, här sattes det också dit en stock, så det blev nerhopp i vattnet


13


14a + b, stock efteråt


15


16


2 galoppsprång bakom 17 kom 18a + b
19


20midsommarfirande!