30/6

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hej!

Igår kväll var vi på terrängbanan i Boxholm. Först hoppade Anna Qutie och hon var verkligen superfin och hoppade allt som vi styrde på. Ökade svårighetsgraden lite för henne denna gång och hon fick hoppa lite linjer, lättklasshinder och allt klarade hon galant! Efter det så hade William terrängträning för tre ekipage och med i gruppen red Anna & Ultimat. Ultimat skötter sig super och hoppade fint alla hinder, även lättklasshindren och fick agera draghjälp till de äldre hästarna, duktig 4åring!

Nu är det lite lugnt på tävlingsfronten framöver. Härnäst blir det:

Öveds Kloster 24/7
Anna & Box Qutie              Debutant
Anna & Athos                    Debutant
ev.
Anna & Gold Sund             Debutant
William & Ultimat               Debutant

Mantorp 30/7
Anna & Amazing Grace      CNC*
Anna & Athos                    Lätt klass
Anna & Box Qutie              Debutant
Anna & Gold Sun               Debutant ev. Lätt klass
William & La Liga               CNC*
William & Quireboy            Lätt klass
William & Ultimat               Debutant
William & Lucky Luke         Debutant
William & Elton                  Debutant

Boxholm 13/8

Anna & Amazing Grace      CNC*
Anna & Athos                    Lätt klass
Anna & Box Qutie              Debutant
Anna & Gold Sun               Debutant ev. Lätt klass
William & La Liga               CNC*
William & Quireboy            Lätt klass
William & Ultimat               Debutant
William & Lucky Luke         Debutant
William & Elton                  Debutant
Halloj

Allmänt  /  0  Kommentarer
Tiden har inte riktigt funnits till att uppdatera här sedan tävlingen. 
Tävlingen i Karlstad gick iaf väldigt bra! La Liga var väldigt avspänd och lydig inne på dressyren och gick på 65% och ett pet i hoppningen. Amazing Grace var lite laddad inne på dressyren, laddade för några skutt i mellangaloppen på volterna, så kunde inte riktigt visa upp henne till 100%, fick hålla igen lite på det. 66,5% och felfri banhoppning.

Efteråt var det dags för veterinärbesiktning, och Grace visade även här hur kul hon tycker det är på tävling ;) blev några bocksprång på uppspringningen.

På kvällen firade vi midsommar med Mattias Gustavsson & Malin Pårs & hela deras stab. Jättetrevligt förutom alla mygg och Williams ganska så misslyckade försök att grilla ;).

På lördagen var det terrängen. En väldigt tuff bana, som gick helt på sandmark/sandstigar. Det visade sig sedan när klassen var klar att en tredjedel stannat ut sig i terrängen. Först ut La Liga. Tog det lugnt eftersom det var rejält djup sand då det blivit ganska uppridet. La Liga skötte sig fint, men det blev nära ett bad i vattenhindret. Det var ett ganska stort nerhopp i vattnet över en stock och La Liga såg inte vattnet förrän han var i luften vilket resulterade i att han stannade till i språnget, fick inbte riktigt med sig ett framben över och tvärstannade i landningen i vattnet. William fick pröva sin styrka och envishet hängandes runt halsen, men lyckades ta sig tillbaka i sadeln och fortsätta resten av banan felfritt.
Amazing Grace var nästa att starta. Hon var superfin hela vägen runt banan, särskilt på vattnet. Men hon hoppade alla hinder klockrent, även de svårigheter som vi anat kanske skulle kunna ställa till problem. Det kändes kanon och med den felfria rundan blev det en 5e placering i klassen!
Så nu är La Liga kvalad till Breeders för 5åriga hästar samt kvalad till CNC* klass & Amazing Grace är kvalad till CNC* klass. Så i Mantorp i slutet va Juli så blir det debut i CNC* klass för dessa två! Ska bli jättekul!!

Bilder på terrängbanan kommer snart!

På väg

Allmänt  /  1  Kommentarer
Sitter i lastbilen nu på väg till karlstad och pluggar dressyrprogram och njuter av en underbar fruktkorg som William fick av sina elever i Tranås nyss. Han hade sista träningen denna terminen.

Att tävla fälttävlan är livet!


Tack!


Bild

Allmänt  /  1  Kommentarer
Lucky Luciano i Boxholm:


ZP 176

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hos Eventing Team Anna & William

Allmänt  /  1  Kommentarer
Packning

Allmänt  /  3  Kommentarer

Hej på er!

Nu ska vi börja packa, reser till Karlstad i kväll för tävling fredag & lördag, och så självklart lite midsommarfirande tillsammans med de andra ryttarna. Solen skiner alltid i Karlstad!(?) återstår att se..

När vi åker iväg på tävling ser vår packlista ut följande:

Skötsel:
Stalltäcken, 1 tunnt & 1 tjockt
Regntäcke
Ridtäcke
Stallbandage
Paddar
Täckesgjord
Borstar
Gummisnoddar
Glansspray
Flugspray
Hink + svamp
Kyllera
Hindercreme
Sax
Förstahjälpen låda
vattenhinkar
golvkrubbor

Dodson & Horrell foder
Jewel foder
saltersättning
Betfor ( om vi vet att vi har med en häst som är kinkig med att dricka på andra ställen)
hönät
Putssaker
Passen

Utrustning häst:
sadelskåpen-
Träningsschabrak
Dressyrsadlar
Dressyrgjordar
Dressyrschabrak
Fårskinnspaddar
Dressyrskydd/lindor
Nummerlappar
Träns
Broddar + verktyg
Hoppsadlar
Hoppgjordar
Fårskinspaddar till hoppsadlarna
Hoppskydd fram + bak
Hoppträns
Öronhuvor
Hoppschabrak
förbygel/martingal
terrängschabrak
terrängskydd
boots
terrängträns
fårskinnspaddar till terrängen

Utrustning ryttare:
Kavaj
Skjorta
Vita ridbyxor
Ridstövlar
Sporrar
Handskar
Plastrong
Dressyrhjälm
Terrängväst
Terränghjälm
Dressyrspö
Hoppspö
Terrängspö
Terrängklocka
Nackskydd
Terrängtröja
Träningsridbyxor
Regnkläder
Gummistövlar
Nummerlappsficka
Medical card
Axelskydd

ev. speciella kläder till veterinärbesiktningen

+ mycket mer kläder som man har när man inte rider samt mat till oss mm mm

(Tror jag fått med allt, är inte vi som packar utan vår duktiga groom Sara)
Fina häst!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Bilderna är från hopptävlingen i Boxholm.
fotograf: Caroline Lyngstad

Amazing GraceTerrängträning i Boxholm

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår var vi ju som sagt på Boxholms terrängbana. Anna började med att hoppa Qutie, som verkade vara glad av att vara i sin hemmamiljö, hon är ju uppfödd på säteriet. Värmde upp henne på fältet och tog sedan ett varv runt debutantbanan i skogen. Ville testa henne och se hur hon var att galoppera runt en hel bana på okända hinder som dök upp framför henne. Förra gången vi var på terrängbanan gick vi ju runt banan och tog ett hinder i taget. Men hon skötte sig lysande och hoppade runt hela banan felfritt.

Bilder på Box Qutie:Sedan var det dags för Amazing Grace att rastas lite på nerhopp, där målet var att försöka få henne att lära sig droppa istället för att hoppa ner. Tyckte vi lyckades ganska bra. Hoppade även några smalhinder och den CNC* vägen genom sunken roaden.Efter det så hade William terrängträning. Här kommer lite bilder från den:


Vilka är ni?

Allmänt  /  9  Kommentarer
Hej alla bloggföljare!

Ni är flera hundra som varje dag följer vår blogg, vilket vi tycker är jätteskojj! Vore roligt att veta vilka ni är som läser. Ni får gärna lämna ett avtryck efter er =)


22/6

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hej!

Hästarna håller nu på att tränas här hemma & Björn hovslagaren är här och skor. När det är klart ska vi åka till Boxholms terrängbana med Box Qutie, Amazing Grace och så ska Sara få låna Musse av Carro, så det blir skojj!
Efter att Anna har ridit stona så ska William ha träning för några elever.
Uppdaterar med bilder efteråt.

Clearround

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kväll, tisdags, så var vi i Lycketorp på Clearround. Anna hoppade Box Qutie i 80 & 90 cm. Första gången hon var ute på annan bana och hon skötte sig jättefint och gjorde två superfina rundor!
Film från Boxholm

Allmänt  /  1  Kommentarer
Här kommer några rundor från när vi var i Boxholm & hopptävlade.

Stockholm Equestrian Games

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu är vi hemma igen efter en rolig tävlingshelg. Stockholm Equestrian Games var en superfin tävling på ryttarstadion, mitt inne i Stockholm. Vi hade hästarna uppstallade inne på K1, hos polis & militärhästarna, i deras fantastiskt fina stall, med skrittavstånd ner till tävlingen. Hästarna tyckte det var mycket spännande att rida genom storstadstrafiken....

Vi kom upp fredag kväll och stallade in och passade på att rida hästarna på K1 s ridbana. Sedan tog vi kväll och åt pizza ihop med Peter Rosén, fälttävlansryttare & högsta hönset på K1.


Anna & Amazing Grace

Lördag morgon: Ultimat startade först. Lite ostadigt travprogram  men galopprogrammet var desto bättre. Lyckades kamma ihop 61%. Inne på hoppningen skramlade några bommar, men de lyckades ändå ligga kvar.... halva Breederskvalet avklarat!
Ultimat
foto: Ultimats ägare, Christel Wallin

Efter Ultimats start harde vi några timmars uppehåll tills det skulle bli dags för Grace & La Ligas fressyr, så vi passade på att ta ner dem på tävlingsplatsen och värma dem lite där.


La Liga passerar säkerhetskontrollen in på K1:

Senare på eftermiddagen var det Anna & Grace tur. Dressyren kändes bra, hon var väldigt lydig och gjorde det hon skulle, skulle dock velat ha lite mer energi i henne. Men domaren gillade vad hon såg, det blev 73% och hon fick även sin första 9a i protokollet. Så det var superkul!
Lite het inne på banan på hindren och var svår att få tillbaka, att banan var kuperad och gick lite utför stundtals gjorde inte det hela lättare, så tyvärr 2 pet med oss i bagaget.

Allra sist ut var La Liga, som för första gången höll sig riktigt lugn inne på banan. Han gjorde ett väl genomfört program och fick 64%. Tyvärr följde inte den ridbarheten med in på hoppbanan, där han inte alls fokuserade utan mest lattjade. 3 pet....

Söndag - terrängdag = spöregn!

Ultimat startade straxt efter kl 9 på söndagsmorgonen. Lite tveksamheter på först hindret men när han väl hoppat det kom han igång och det flöt på fint resten av banan. Felfri runda!

Så nu är Ultimat kvalad till Breeders för 4åriga hästar! Dessutom räckte hans prestation under helgen till placering!
Ultimat i terrängen. Tyvärr lite suddiga bilder.

Efter lunch var det Grace & La Liga. Grace först. Regnet stod som spön i backen. Grace var superfin första halvan av banan, med superflyt. Sedan kom vi till trappan, som jag var rädd för skule ställa till problem. Det var två trappsteg ner och sedan ett kort galoppsprång till en smal kulvert med häck till. Tog ner henne till trav så hon skulle ta det lugnt nerför trappan. Har haft problem i nerhopp med att hon inte droppar ner utan hoppar ut. Tyvärr var det vad som hände nu. Hon hoppade ut för första trappsteget, tog ett galoppsprång till andra trappsteget, där det skulle vara två och hoppade ut för andra trappsteget och pep förbi smalhindret, tyvärr. Men hon var väldigt lydig som hoppade om smalhindret sedan för det fanns inte mycket plats till anridning. Fortsatt bra flyt resten av banan. Men hoppade ut i nerhoppet i vattnet också. Så nu blir det att åka till terrängbanan och lära henne droppa. Tiden var ganska bra annars, trots volten. Bara tolv sekunder över tiden, samma tid som La Liga.

Sedan var det La Lígas tur. Han var superduktig och gjorde en jättefin runda och lyssnade fint på piloten. Tid 4.12min. Så nu är La Liga klar för CNC* klass.


helgens tävling

Allmänt  /  0  Kommentarer
på fredag bär det av till:

http://www.stockholmequestriangames.se

ska bli riktigt roligt!

terrängträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har haft en underbar kväll på Mantorps terrängbana. Box Qutie & Ultimat var superfina! Tyvärr så har vi tappat bort vår batteriladdare till kameran i flytten, så det kunde inte tas några bilder ikväll. Ska försöka lösa detta problem till helgens tävling.

hopptävling

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hej!

I går var vi på hopptävling med Ultimat, Lucky Luciano & Amazing Grace. Ultimat var felfri i 90 cm, Lucky Luciano också men i 1m blev det ett pet. Amazing Grace dubbelnollade i 1m men i efterhand sedan lade de till ett tidsfel i grunden. I 1,10m blev det 1pet i omhoppningen. Duktiga hästar. På fredag åker vi till Stockholm Ryttarstadio för Stockholm Equestrian Games, ska bli riktigt skojj! Vi tar med oss Ultimat, La Liga, Amazing Grace & ev en häst som kommer från Erik Jerneld nu i veckan.

Vattenträning

Allmänt  /  1  Kommentarer
Något postivit med allt regnande är ju att hästarna får jättebra vattenträning. Alla hästar har varit ute och galopperat genom stora vattensamlingar idag. Även hela vår paddock ligger under vatten. Vi som precis ställt dit hela hinderparken... ser ut som vi får flytta upp den på gräsbana ett tag.

8/6

Allmänt  /  0  Kommentarer

Ridning på förmiddagen för William. Sedan kl 13.30 kom Sharpman hit för fotografering av våra Sharpmankläder som är uppbroderade . Jättesnygga kläder & bilderna blev toppen! Hästar som fick vara med på fotograferingen var: La Liga, Amazing Grace & Box Qutie.

Efter fotograferingen var det Annas tur att rida. Nedan kommer lite bilder på fina Box Qutie från dagens träning:


Box Qutie
2006
e: Quite Easy - Little Boy
äg. Therese Örup


Livia

Allmänt  /  0  Kommentarer
Livia på visningen innan hon åkte hem:7/6

Allmänt  /  0  Kommentarer
Uppdatering

Allmänt  /  0  Kommentarer

Har just nu lite dåligt med tid att uppdatera här då det verkligen är fullt upp just nu.
William har högsäsong med delfinföreställningar, så han befinner sig ganska mycket i bassängen men det är tur att vi är ett organiserat team hemma i stallet. Anna rider för fullt och med duktiga barnvakter och hästskötare fungerar det fint. Och som tur är så är det ju ljust länge på kvällarna, så när William kommer hem från showerna de dagar han är där, tillbringas kvällarna i sadeln, oftast till kl 23. Men det är härligt! Finns inget bättre sätt att njuta av sommaren på än att tillbringa den i sadeln.

Dessutom så har ju vår hinderpark kommit upp på banan nu och insprierar oss!

Mad Max & Livia har åkt hem igen och ny häst har kommit, Box Qutie. Hon var här på inridning innan jul, mer info om henne kommer upp snart.

Den 18e 19e är det dags för tävling igen, denna gång på ryttarstadion i Stockholm dit vi tar med oss ett gäng. Veckan efter firar vi midsommar i Karlstad, Trossnäs & tävlar fälttävlan.

Imorgon har vi fotografering med Sharpman här.