Äntligen!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Nu så har vi själva också flyttat in i Rosenlund och trivs gudomligt! Desstuom så har vår fina hinderpark äntligen kommit, så i morgon har Robin lite hinder att montera, sen ni ;)

fortsättning följer...

Amazing Grace

Allmänt  /  1  Kommentarerf.2002
e:Ragazzo -Eighty Eight Keys xx
äg. Karin Lund


visning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har lilla Livia visats för sina ägare:Helgens tävling

Allmänt  /  1  Kommentarer

Helgen har varit helt galen!

I lördags så red vi alla hästar, packade, duschade och knoppade de hästar som skulle åka med på tävling till Dagstorp. Sedan så kvällsfodrade vi kl 8 för att sätta oss i bilen, åka till Norrköping och Östgötateatern där William skulle vara med i en talkshow kl 22.00


Talkshow på Östgötateatern 4

21 maj är det dags för vårens fjärde och sista Talkshow på Östgötateatern. Ett koncept som i korthet innehåller intressanta intervjuer, live-konst, musikinslag, barhäng, överraskningar och tävlingar. Huvudtanken är att alla ska ha en trevlig kväll där man som publik möter både väntade och oväntade inslag. Kvällens tema kretsar delvis kring djur.

I kvällens program medverkar bland annat Poetry Slam-poeten Love Sydstrand, häst - och delfintränaren William Nilson Fryer och återvinningskonstnären Mika Liffner som även i sitt vardagliga liv strävar efter självhushåll.


love sydstrandLove Sydstrand går andra terminen på Nordens Författarskola och representerar Uppsala i Poetry Slam-SM i sommar. Han planerar att släppa  sin första e-diktsamling Exakt aldrig på poesibloggen En blind leder en blind. Annars återfinns han på diverse utställningar, scener, väggar och i fanzines, alltid under devisen: "Bokstäver är inte särskilt kräsna, de tar vilka skitjobb som helst."

http://enblindlederenblind.blogspot.com/


mika liffnerKonstnären Mika Liffner arbetar med "återvinningskonst". Hon målar på presenning, tygbitar, spånskivor och annat som hon kan få eller hitta. Också färgvalet styrs av vad som dyker upp. Mika Liffner har gått på Lunnevads folkhögskolas bild och formlinje och har även arbetat ett år på Loesje International i Arnhem i Holland. Lever på landet med familjen som strävar efter självhushåll.

http://www.mikaliffner.se/galleri.html


Djurtränaren William Nilson Fryer arbetar bland annat som delfintränare på Kolmårdens Djurpark men tränar även hästar. Tillsammans med sin flickvän driver han företaget Eventingteam Anna & William HB.

http://annaowilliam.blogg.se/

Fredrik Bjuvander DJ från kl. 20 fram till stängningsdags.

Kl 23.00 åkte vi från teatern tillbaka till stallet för att 00.30 lasta hästarna och börja bränna mil mot tävlingen i Dagstorp, Skåne. Vi var framme 05.30. Gick terrängbanor och sedan var det dags att hoppa upp på hästryggen.
Först var det William & Lucky Luciano. Helt ok dressyr, ett par småmissar och landade på 57straff - 62%, men felfri banhoppning.
Sedan var det Anna & Amazing Grace. Äntligen satte hon 70% i dressyren, alltså 45 straff, men så klart att man ska sjabbla bort det i hoppningen då, 2 ner pga brist i kommunikationen inne på banan idag.

Och sist men inte minst, Ultimat i hans fälttävlansdebut! Skötte sig fint inne på banan, det var bara i ena galoppfattningen i hörnet som han tog sats och trodde att han skulle hoppa över dressyrstaketet.... men William lyckades parera upp honom och hålla honom kvar inne på banan och styra vidare i programmet, 58,5 straff. Ultimat var nog lite lagom mör när det var dags för hoppningen efter alla intryck och gått ett helt dressyrpass inne, så tre bommar följde med.


Efter lunch var det sedan dags för grabbarna att starta terrängen. Först Lucky Luciano och sedan Ultimat. Båda två skötte sig fint och kom i mål felfritt. Efter det gick vi Annas terrängbana och då upptäckte William att de andra debutantryttarna som galopperade förbi oss hoppade ett hinder som inte han hade hoppat med någon av sina... det visade sig att William missat ett hinder i terrängen med båda hästarna...så går det väl när man sitter uppe och kör hela natten och går terrängbanan halv 6 på morgonen - vilket alltså inte ska göras om.

 


Lucky Luciano


Ultimat

Kl 18 var det dags för Amazing Grace att gå ut i terrängen, men 20 min innan bröt värsta åskvädret ut, det blixtrade och åskade och regnet vräkte ner, så alla ekipage fick ta skydd i ridhusen, terrängen avbröts och de som var ute på banan stoppades. I 1h fick vi vänta på att vädret skulle lugna sig och tillslut fick vi äntligen startsignal. Grace var helt fantastiskt fin!! Det var bara att sätta igång henne så skjöt hon fram som en hindersökande missil! Klockren på hinder, men några tidsfel då jag valde att hålla tillbaka henne pga det slippriga underlaget. Tyvärr inga terrängbilder, för kameran hade inte överlevt vädret.

Sen återstod bara hemfärd, hemma kl 01.30. Det blev ett långt dygn...

Tack Julia Sundelius för att du följde med och groomade!Tävling imorgon

Allmänt  /  1  Kommentarer
I natt bär det av till Dagstorp för fälttävlan med:

Ultimat - Debut i debutantklass
Lucky Luciano - debutantklass
Amazing Grace - Lättklass

Bild från Hermanstorp

Allmänt  /  0  KommentarerAnna & William framför ett av lättklasshindren i Hermanstorp

fotograf: Sivert Jonsson


Hopptävling 14/5

Allmänt  /  1  Kommentarer
Igår var det hopptävling i Nykyrka. Ultimat var med och debuterade 90 cm. Han tog det hela med ro och hoppade snällt runt banan felfritt.

Lucky Luciano busade av William över hinder nummer 3 i 90 cm, som gjorde en snygg landning på fötterna i sanden. I 1m höll han sig i skinnet men hade 1pet.

Qurre hoppade 1,10m med ett pet & 1,20 med 2pet.

Oncie & Nike fick släppas på bete i Motala och efter hopptävlingen fick även Qurre göra dem sällskap. Han är ju färdigkvalad till Breeders i fälttävlan, så det kan vara skönt för honom med ett litet brake.

Efter tävlingen var det bara att åka hem, packa om lastbilen och börja körningen ner mot Hermanstorp.


Ultimat


Ultimat


Lucky Luciano
QuireboyOnce Again & Nike - glada pensionärer


På väg hem

Allmänt  /  1  Kommentarer

Klart för idag! Ska precis börja rulla hemåt. La Liga var felfri på hinder i terrängen med tiden 4.20min, så några tidsfel. Optimaltiden var 4,12min.Slutade på 19e plats Amazing Grace var superfin i sin debut i lätt klass! Felfri på hinder och galopperade på fint, så klarade tiden med god marginal - 03.59. Kom 9a, 1,6 straff från placering.

Så trötta men nöjda beger vi oss nu hem mot Boxholm.


I väntan på terrängen...

Allmänt  /  0  Kommentarer
Terrängen är igång, just nu med den ** klassen. Vi har gått lätt klass banan och La Liga & Amazing Grace har något att bita i... Bla en stor spets och en stor häck med grav framför. Himlen har öppnat sig, hoppas det försvinner innan det är dags att lasta ur..

Athos blir kvar i lastbilen.

Uppdatering från Hermantorp

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hej!

Tävlingen är i full gång här i Hermanstorp. La Liga har avklarat sin dressyr och hoppning, likaså Amazing Grace.
La Liga hamnade på 56 straff i dressyren och felfri banhoppning & Amazing Grace fick 50 straff i dressyren och felfri hoppning.
Nu står de två i lastbilen igen och laddar inför terrängprovet som de ska ut på straxt efter 5.
Athos är nu på framridningen till dressyren, vilken han startar 11.26. Håll tummarna!
Sedan är det bangång, så får vi se vad den har att bjuda på!

I går blev det lite stressigt, så har ej hunnit skriva om gårdagens hopptävling. Kommer ett inlägg om det senare när denna dag är avklarad.

Håll tummarna för Athos dressyr & hoppning nu och sedan hästarnas terräng!
Tävlingar i helgen:

Allmänt  /  0  Kommentarer
På lördag blir det hopptävling i Nykyrka för:

Quireboy- 110cm + 120cm
Ultimat- 90 cm
Lucky Luciano- 90cm + 1m

Och på söndag blir det fälttävlan i Hermanstorp för:

Amazing Grace- Lätt klass
La Liga- lätt klass
Athos- CNC*

Till salu:

Allmänt  /  0  Kommentarer
Säljes
  
Datum: 2011-05-12    (Uppdaterad: 2011-05-12 18:49:12) Annonsid: 481441
Fräck fälttävlanshäst!
Fräck fälttävlanshäst!. Hästar säljes
Fräck fälttävlanshäst!. Hästar säljes
Fräck fälttävlanshäst!. Hästar säljes
Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Fälttävlan  -  Kön: Sto  -  Födelseår: 2002  
e: Ragazzo - Eighty Eight Keys xx. 165cm i mkh.
Trevlig häst som är rolig att rida, hon rör sig väl & hoppar bra! Är nu kvalad till Lätt klass fälttävlan. En häst som kan gå långt! Hon är tuff och orädd och är bra i alla moment!
Tävlad 1,10hoppning. Kapacitet för mer!
Snäll i all hantering, en kompis och tävlingskamrat för livet!
 
 
 
Pris   140 000 kr

 
Dela på FacebookFacebook Annonsörens alla annonser Anmäl annons
 
 För mer info kontakta   
Annonsör  Eventing Team Anna & William HB 
Region  Mellan Sverige 
Ort  Skänninge 
Telefon  0702699302 
Mobil  0702-699302 
Fax   
Hemsida  team-annaowilliam.se 
Säljes
  
Datum: 2011-05-12    (Uppdaterad: 2011-05-12 18:49:12) Annonsid: 481440
Blivande stjärnhäst till salu!
Blivande stjärnhäst till salu!. Hästar säljes
Typ: Stora hästar  -  Inriktning: Fälttävlan  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2006  
val. f.2006 e: Qalle - Cheval Sansibar. Mkh 160cm. säljes av uppfödaren!
Kvalade till 4års breeders i fälttävlan på sin första tävling. Felfri i alla sina fälttävlansstarter 2010. 2a på Breeders i fälttävlan 2010. Felfri i 1,10hoppning. Startat 2 Lättklassfälttävlan nu 2011, felfri i båda & därmed redan kvalad till 5års Breeders i fälttävlan. Aldrig haft ett hinderfel i terrängen!

Rör sig väl och hoppar kanon, upp till 140 på träning. Känns större att rida.
 
Detta är en häst för dig som verkligen vill satsa!
 
Pris   250 000 kr

 
Dela på FacebookFacebook Annonsörens alla annonser Anmäl annons
 
 För mer info kontakta   
Annonsör  Eventing Team Anna & William HB 
Region  Mellan Sverige 
Ort  Skänninge 
Telefon  0702699302 
Mobil  0702-699302 
Fax   
Hemsida  team-annaowilliam.se 

Boxholms terrängbana

Allmänt  /  2  Kommentarer

Den underbara gårdagen spenderades på Boxholms fina terrängbana med Ultimat, Lucky Luke & Zappa.
Fint väder, fin bana, fina hästar. Fösta gången för Ultimat & Zappa och grabbarna skötte sig finfint!

Ultimat:

Lucky Luke, (victory4horsecenter.se):
Zappa:
Fälttävlan i Kinda

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hästarna skötte sig bra i lördags när det var fälttävlan i Kisa. Alla hästar var felfria i terrängen och för Athos & Lucky Luciano räckte det till placering.

Tack alla som var med oss och hjälpte till! Med 6 hästar till start blev det lite stressigt ;)


En vanlig dag på Rosenlund

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag fick hästarna komma ut i gräshagarna, vilket självklart var väldigt uppskattat. Det är ju skönt att kunna ge dem den möjligheten utan att behöva släppa ut dem på bete för det.

Däremot gick Nike, Oncie, Twisie & Heligo ut i sommarhage från och med idag.odågorna ligger i luven på varandra som vanligt:


Rafiki jagar Tusseman...


...Tusseman jagar Rafiki


...klia sig mot dörren är skönt!William skrittar iväg på Sunset som ska få komma ut i skogen under ryttare för första gången, andra ridpasset i hans liv. Han var mycket duktig!
Anna linar La Liga. Han var jätteduktig, avspänd och uppmärksam och gjorde fint sina övergångar och tempoväxlingar och kunde komma tillbaka lika fint som han kan bjuda på fram.Amina, vår praktikant från Unghästutbildningen på Flyinge, fick idag prova på att rida Mad Max, då vi ville se att hur han betedde sig med en annan ryttare på ryggen, och det gick ju bra. Började på banan och avslutade med en tur i skogen.
Anna trimmar Amazing Grace inför lördagens fälttävlansstart i KisaWilliam trimmar Athos inför lördagens start

Och självklart händer det så mycket mer som inte hinner fastna på bild. Som ni ser i inlägget under så har Livia ridits in idag. Qurre har dressyrtränats och var riktigt fin, Ultimat har fått komma ut i skogen och galopperats och testat flåset, Lucky Luciano har joggats lite lugnt idag efter gårdagens terrängträning.
Hovslagaren skulle ha kommit och skott Eclipse som har tappat sko, men han glömde bort tiden, så då blev det ingen ridning på honom idag..
Och så har vi Robin som har börjat arbeta hos oss och har hand om markservicen, allt sånt där som måste göras men som aldrig hinns med ;)

Och nu är William i Tranås och har hoppträningar hela kvällen!


Ny häst

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kväll kom det en ny häst på inridning:

Livia
sto f. 2008
e: Pentagon - De La Gardie
äg: Anette Widén

Och som ni kan se på bilderna så finner hon sig redan väl under ryttare och har idag på sitt första ridpass ridit i skritt, trav & galopp både i paddocken och själv ut i skogen.


GRATTIS

Allmänt  /  1  Kommentarer

Once Again som idag fyller 20år!


Hästar i stallet

Allmänt  /  1  Kommentarer
Detta är hästarna som vi har i stallet just nu:


Nike
f.1996
e:Mintage xx - Maraton
uppf. Stig Torstensson
äg. Eventing Team Anna & William HB
Gått *** fälttävlan med placering, pensionerad


Once Again
f.1991
e: Sir De Verneuil xx - African drum xx
uppf. Marie-Anne Vankerschove, Belgien
äg: Eventing Team Anna & William HB
gått 140 hoppning & *** fälttävlan,
pensinerad


Gold Sun
f.2004
e: Goldmine xx - Mintage xx
äg: Eventing Team Anna & William HB
Felfri i debutant fälttävlan & 1m hoppning,


Athos
f.2002
okänd
äg. Eventing Team Anna & William HB
går CIC* fälttävlan, 120 hoppning, utb. MSV dressyr


Heligo
f.2009
e: Niveau - Ballet Prince xx
äg: Anna Freskgård & Eventing Team Anna & William HB


Tusseman
f.2003
äg: Zarah Edwina Fryer


La Liga
f.2006
e: Camiell Flamingo Z - Artist
äg & uppf. Nina H Andersson
Går 120 hoppning & Lätt klass fälttävlan

Lucky Luke
f.2006
e: Contendro - Ceylon
upf. Linda Algotsson
äg: Victory 4 Horse Center AB
Matchas inför framtida starter


Elton
f. 2007
e: Elmshorn - Cavalotti
äg & uppf: Kristina Jonasson
Matchas inför framtida starter med sikte på Breeders i fälttävlan.
Gått Pay´n Cross felfritt


Amazing Grace
f. 2002
e: Ragazzo - Eighty Eight Keys xx
äg: Karin Lund
Går 110hoppning & debutant fälttävlan


Quireboy
f.2006
e: Qalle - Cheval Sansibar
äg. uppf: Hanna Almérus
Går 110hoppning & Lätt klass fälttävlan


Ultimat
f.2007
e: Akribori - Testarossa
äg. uppf: Christel Wallin
Matchas inför framtida starter


Eclipse Park
f. 2003
e: Rainbow Quest xx - Gino´s Spirits xx
äg: Victory 4 Horse Center AB
Tidigare galoppör som nu matchas inför sin första fälttävlansstart. 
Gått Pay´n Cross felfritt 


Sunset L
f.2008
e: Caressini L
Äg. Ann-Sofie Söderholm
Är här på inridning


Lucky Luciano
f.2005
e: Cardento - Ceylon
äg. Uppf: Linda Algotsson
Är här för att få mer rutin inför framtida starter


Mad Max
f.2008
e: Radiator - Columbus xx
äg. Uppf. Anette Möller
är här på inridning


........

Allmänt  /  0  Kommentarer


Hinderparken beställd!

Allmänt  /  3  Kommentarer
 


Kisas terrängbana

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag har vi varit en sväng på Kisas terrängbana med 3 hästar. Vädret på vägen dit var inte så tilltalande- snöstorm! Men när vi kom fram avtog det som tur var och när det var dags för sista hästen kom till och med solen fram och värmde! Alla hästarna hoppade runt debutantbanan ett varv och de var mycket duktiga!

Här kommer lite bilder:

Eclipse Park
(äg. Victory 4 Horse Center AB,
www.victory4horse.se )
Lucky Luciano
(äg. Linda Algotsson)


Amazing Grace
(äg. Karin Lund)


Nya hästar in

Allmänt  /  0  Kommentarer
I lördags kom det två nya hästar på utbildning:Lucky Luciano
val. f. 2005
e: Cardento-Ceylon
äg. uppf. Linda Algotsson

(halvbror med Lucky Luke)
Mad Max
val. f. 2008
e: Radiator - Columbus xx
äg. uppf. Anette Möller

"Lillis" skrittar, travar & galopperar nu under ryttare

( har varit så mörkt ute båda gångerna han har ridits, så kort kommer)


Och i måndags kom:Sunset L
val. f. 2008
e: Caressini L
äg: Ann-Sofie Söderholm

( Sune skrittar, travar & galopperar nu med ryttare på ryggen)

Och ikväll kommer det ytterligare en inridningshäst.
Bild på denna kommer upp i morgon


Mer bilder från tävlingen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer lite mer bilder från Tranemotävlingen. Det blev ju ganska stressigt med alla starter, så det hanns inte fotograferas så mycket.Tävling Tranemo den 1/5

Allmänt  /  3  Kommentarer
Uppstigning kl 02.00. Stallet 03.00. Göra hästarna resklara och börja lasta dem, Thilo kom med Wanja. Avresa kl 03.30. Ankomst kl 06.30.

Athos var först ut med sin dressyrstart i lättklassen kl 08.00. Han var väldigt het och lite väl fram till bettet. Miss i ena travökningen men annars ett väl genomfört dressyrprogram. Landade på 51straff. I hoppningen var det samma sak, väldigt het. Alla hästarna tyckte det var väldigt roligt att äntligen få starta fälttävlan och att hoppningen var på en stor stor gräsbanan gjorde ju inte saken sämre;). Han blev lite för snabb i kombinationen och rev b hindret.

Därefter var det dags för La Liga & Amazing Grace som startade nästan samtidigt på olika banor. Hästarna var varandras motsatser på framridningen. La Liga rastade av sig ordentligt och var mest i luften, medan Amazing Grace aldrig kännts så fin innan. Jättebärig, väldigt mjuk och extremt lydig och lyhörd, hade jättefin känsla.
La Liga ställde i alla fall upp och skärpte sig när det var dags att gå in på banan. Han höll sig i skinnet, gick lite på dubbla spår ibland bara. Landade på 60straff.
Amazing Grace var superfin inne på banan, lite väl snabb i traven bara men ett riktigt bra genomfört dressyrprogram. Landade på 56straff, men tycker faktiskt att hon förtjänade ännu bättre,men men.
Hoppningen för Amazing Grace & La Liga. Först Grace, laddad till max. Väldigt het, men extremt rädd om sig. Hoppade runt banan felfritt ½meter över alla hinder.
La Liga gick in och lattjade och blev lite för het och backade inte av mot hindrena riktigt, som han nog tyckte var lite låga, så det blev två retliga pet.
Allra sist ut var Qurre, som också rastade av sig ordentligt på framridningen, men väl inne på banan gick han ändå bra. Lite småmissar men slutade på 55 straff. Fin inne på hoppningen men ett väldigt onödigt pet på sista hindret.

14.28 startade Anna & Amazing Grace sin terräng. Amazing tuffade på väldigt fint ända tills vi kom till vattnet. Vi kom in genom flaggen utan problem, men när vi skulle gå upp ur vattnet fick hon syn på dukens plastkant som stack upp lite och man var tvungen att rida över den för det var en väldigt smal passage upp ur vattnet. Den plasten var mycket läskig, så vi stod i vattnet och tragglade ½minut innan hon äntligen lät sig övertalas att hoppa över den och galoppera vidare runt banan. Tyvärr blev det en del tidsfel pga det så vi missade vår 4e placering. Men hon var riktigt duktig och presterade väl!

Sen var det Athos, La Liga & Qurre kvar. Det var en mycket svår bana för 5åringarna att debutera på, men alla tre susade runt banan obekymrat och William satt kvar på Qurre på det svåra vattnet, vilket han var bekymrad över innan ;) Superduktiga hästar! Ingen gick på tiden, men det var det inte många som gjorde och det viktigaste för 5åringarna var att komma runt banan.

En bra dag med alla hästar felfria i terrängen!
GRATTIS

Allmänt  /  1  Kommentarer

La Liga som idag den 2/5 fyller 5år!Det är inte dåligt av dig att ha startat 120 hoppning och Lätt fälttävlan, innan din 5årsdag ;)
Men så har vi heller aldrig mött en häst som dig!