Mot hoppträning sedan dressyr

Allmänt  /  0  Kommentarer
Snart dags att åka mot hoppträningen som börjar kl 18.00 med Athos. Efter det, hem och lasta om och möta upp William i Ljungbys ridhus där han har träningar för att trimma lite dressyr
Anna & Amazing Grace CCI* Ströhen GER 2011

Quties hoppträning igår

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kväll var vi som sagt hos Tord och hopptränade med Qutie. Hon skötte sig väl och det var väldigt nyttig träning för henne och det var mycket att titta, vi var nog lika trötta båda två när vi var klara =). Ridhuset är ju inte världens största och Qutie inte världens minsta, så hon fick verkligen jobba med att hålla ihop sig där inne. Vi hoppade böjda linjer på diagonalen och kombinationer på långsidorna  och hon hoppade med fina språng! Dock väldigt vaken på Tords placering och kollade mycket på vart hon hade honom hela tiden av någon konstig anledning =), så i kombinationerna med två galoppsprång emellan ble vinte linjerna riktigt raka när Tord stod vid sidan mitt emellan hindren =).
Idag blir det nog bara ett skönt skrittpass ut i skogen för henne och i kväll är det Athos tur att åka och hoppträna igen.

Mot hoppträning

Allmänt  /  0  Kommentarer

Anna har fått ta Williams plats på hoppträningen i kväll och det blir Qutie som får följa med. Första träningen ihop och ev. kommer Regina och tittar på deras häst. Ska bli skojj! Dags att gå ut til stallet igen och börja putsa på pållen.


I ridhuset igår kväll

Allmänt  /  0  Kommentarer
I går kväll åkte vi som sagt till ridhuset och hästarna var verkligen superfina, allihopa!

Kvar idag..

Allmänt  /  0  Kommentarer
..nu mot ridhuset med La Liga, Grace & Athos

Årets sista tävling i helgen

Allmänt  /  0  Kommentarer

I helgen är det hopptävling igen hos Mantorpsryttarna, årets sista tävling.. Men redan i januari drar det igång igen med hopptävling!


Kändis

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vem finns med på Hippsons Prylblogg då om inte vår "Helge". Han & Eclipse Park www.victory4horse.se har ju faktiskt visat upp sig för hela Globen under helgen.

http://www.hippson.se/blogs/cissirules/lacker-monter.htm

Sharpman, snyggaste montern!!


Four Legged Empire

Allmänt  /  0  Kommentarer
Film från Mjölbys tävlingar. Tyvärr bara filmat till hinder nr 8. 9an och omhoppningen kom inte med..


En riktig stormig första advent

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu har det blåst i tre dagar...
Still Hopeful åkte hem igår. Han skötte sig utmärkt igår i stormen när han visades och när Therese fick pröva rida honom själv. Lycka till med honom!
Idag beger vi oss på clearround hos Sissi Lilja.

Dags att planera framtiden för din unghäst

Allmänt  /  1  Kommentarer
Tiden går fort och även om det känns som lång tid kvar så är det snart vår igen! Detta innebär inridning/fortsatt utbildning för den 3åriga hästen samt visning på 3årstest. För den 4åriga hästen är det dags att få komma ut på tävlingsbanorna och matchas inför kvalitetstest eller kanske Breeders?

Visning av hästen Ronaldinhos Nova på 3års-test.
Äg. & Uppf. Anna Fagrell

Vi hjälper dig att matcha din häst! Ta kontakt med oss för att disktuera upplägg för just din unghäst:
0702-699302
Välkommen med din häst till Eventing Team Anna & William 2012!
Visning av hästen Tigriz på kvalitetsbedömning.
Äg. Josefine Linder

God morgon

Allmänt  /  0  Kommentarer
Snart dags att sitta upp i sadeln och det blåser mindre storm ute.. men först en sväng till stan för att inhandla saker till julbaket ikväll! Eftersom vi är på clearround på söndag är det lite knappt om tid då så vi ska baka lussekatter ikväll!
Imorgon ska Still Hopeful åka hem igen. Ska bli spännande att prova rida honom ute i stormen idag, jag har ju inte ridit honom så mycket utan det är ju mest William.
Brukar ni julpynta i stallet??

European Eventing Championships 2011

Allmänt  /  0  Kommentarer


Är det en hingst?

Allmänt  /  0  Kommentarer

Tre gånger i år har det hänt att folk frågat om Grace är en hingst! Inte för att hon beter sig hingstigt, utan för att hon har lite hingstlook tydligen..


DiaradoVS

Amazing Grace
Dagens ridning

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hästarna har gått kanon idag. Det är ganska blött överallt, men grusvägarna är mjuka och fina, så det blev härliga galopper ute på vägarna!Anna & Oncie galopperar på Varamon


Dålig uppdatering

Allmänt  /  0  Kommentarer

Uppdateringen denna vecka har inte varit den bästa, men det har varit svårt att få tiden till att räcka. William är på kurs hela denna vecka för Ken Ramirez vilket innebär att Anna ansvarar för all träning av hästarna denna vecka, så det är fullt upp! Dessutom ska det börja julstökas - älskar julen!
Hästarna går iaf jättebra och igår var det hoppträning med Athos i Mjölby och han var så himla duktig! Fick min första aha-upplevelse med Athos igår då han var lugn och avspänd och låg kvar i samma tempo hela banan, både före över och efter hindren, så för första gången kunde jag lägga fram handen och rida framåt mot hindren. Innan har han varit så spänd och velat springa på fram till hindren men idag var det världens skillnad! Kanske allt tragglande med hans hoppövning här hemma börjar göra resultat ändå. Han hoppade en bana med tre kombination på 1,25 riktigt bra!

I helgen blir det clearround med Box Qutie som ska få gå sin första 1,10m om det känns bra i 1m, Ronja & Athos.

Ska försöka uppdatera bättre, för nu har vi ju äntligen fått ordning på våert internet så nu är det jättesnabbt!!


William & Nike på SM 2009


Hopptävlingen igår

Allmänt  /  1  Kommentarer
Vi var som sagt och hopptävlade igår med Athos, Grace, Qurre och Ronja i 1,10m & 1,20m. Startade Ronja först. Hade bra flyt runt hela banan men tyvärr 2 pet. Athos gick in, lite spänd som vanligt och jag kände själv att jag kunde inte hjälpt honom på ett bättre sätt än jag gjorde igår när jag lotsade honom längs banan och hjälpte honom med exakta distanser till varje hinder, ändå petade han två genom att hoppa snett till vänster så över sista hindret fotade jag till honom med vänsterskänkeln för att få honom att respektera den och hoppa rakare, självklart blev han ju spänd och sköt iväg och rev sista också, men det hade jag räknadt med, men budskapet gick ialla fall fram.. Sedan var det Grace tur. Hon gick in och gjorde en klockren runda. Kunde inte känts bättre! Dubbelnolla och snabb tid som räckte till en 4e placering av 60 startande. En sån runda lägger man på minnet!
Sedan var det Qurres tur i 1,10m avd. B. Han var lite tittig och William vid något tillfälle lite osäker på vägen, men spänsten finns ju i Qurre, så det blev en felfri runda.
Sedan dags för 1,20 som vi efteranmälde Ronja till. Svår bana och lilla Ronja blev osäker när det inte stämde på distansen in på kombinationen längs sargen och smet åt sidan. Kom sedan igenom den, men kände att hon var lite skärrad. Hoppade ett räcke till och sedan blev det samma problem med distansen till vattenmattan.  Så nu har vi fått se "problemet". Nu får vi lägga vintern på att stärka henne och rida ihop oss mer. Måste hitta en större galopp i henne så hon räcker fram. Och gå ner en klass till tävlingen om två helger så hon bara får ha kul!
Athos var inte anmäld till 1,20, så nästa häst blev Grace. 
Grace såg på framridningen att hindren nu var lite högre, så hon var ambitiös och hoppade som om de var 1,40. Gud vad hon hoppade, gick in på banan med tanken"hur ska detta gå ;)" med Grace hoppade på, men överhoppade sig mycket vilket gjorde att farten försvann ju lite så fick lite fel distans fram till kombinationen men Grace löste det fint ändå, snabb som hon är i benen och sedan flöt resten fint, dock tyvärr ett pet. Men det kändes ändå väldigt bra och det var ju hennes debut i 1,20 så är mer än nöjd. Nu ska hon bara få lite mer rutin påden höjden för hon har ju visat att kapaciteten finns där, och räcker förhoppningsvis till mer ;).
Sedan Qurres tur i 1,20. Kändes lite trött på framhoppningen så det blev inte så många språng, men tröttheten märkte man inte något av inne på banan. Han hoppade väldigt säkert med god marginal och satte en fin nollrunda. 
Så nu har Qurre gjort två felfria 1,10 och 1,20 på raken och är nu även kvalad till 1,30 nästa år, spännande!
Tyvärr har det ju gått i ett under en sådan här dag, så inga kort har tagits..

I morgon är det tävling

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår red Anna alla hästar och de var fina. Idag blir det att finslipa lite för i morgon är det tävling som gäller för Athos, Amazing Grace, Qurre & Ronja. Det är Mjölby som arrangerar regionala hopptävlingar men de är hos Sissi Lilja då underlaget i Mjölbys stora ridhus tyvärr är för dåligt.

Rådgivande bedömning

Allmänt  /  1  Kommentarer
Anna & Edwina åkte igår förmiddags till Vreta för att titta på de 2,5åriga hingstar som visades på rådgivande bedömningen. Tanken var ju egentligen att vi skulle visat Heligo, men han är inne i en ny växtperiod, så vi bestämde för att inte visa honom, kändes inte rättvist mot honom, men han hade inte skilt sig så mycket från många av de andra som visades.
Domarna var Jan-Ove Olsson ( Gångarter), Rigmor Arvidsson Maggi & Lars Berglund ( löshoppning) & Ove Stensson (Exteriör).
Man har från och med i år ett nytt löshoppningssystem. Direkt från hörnet ut på långsidan har man hjälpbom, räcke, ett galoppsprång till räcke, ett galoppsprång till oxer.


Det var en väldig blandning av hästar som visades på förmiddagen och utav de jag han se var det ingen som fick biljett till bruksprov, men två stycken som rekommenderades att visas nästa år igen.

Den ena var Ezenstaufen e:Hohenstaufen II u: Ezencia ue: Gigolo.Och den andra var Aragon de Bergerac e: Cyrano de Bergerac u: Claire ue: New Balance

Sist innan lunch var det dags för en av dagens höjdpunkt, som det pratades mycket om och som många åkt dit för att se, bland annat jag själv - En Diarado avkomma. Men tyvärr så dök den inte upp, struken. Men det visades en till Diaradoson på eftermiddagen, som jag tyvärr inte hade tid att stanna och titta på, men den gick vidare till bruksprov.

Diarado är en hingst som vi båda är väldigt svag för. Vi var jättesugen på att betäcka Nike med honom, men då kostade han 30 000.- dosen och eftersom vi inte visste hur lätt hon skulle ta sig vågade vi inte chansa. Men att få en avkomma efter honom vore fantastiskt.

Diarado:
Gissar att ni redan känner till ganska mycket om detta 6 åriga hoppfenomen som är på allas läppar

e Diamant de Semilly (Le Tot de Semilly – Elf III – Amarpour xx)
u Roxette I
ue Corrado I (Cor de la Bryére – Capitol I)

Holstein supreme champion par excellence and best in group 70-day performance test champion, scoring a total of 150 points!”

"Han var höjdpunkten under hingstpremieringarna i Holstein 2007. Han spås en lysande karriär som avelshingst. Han är Diarado, son till världsmästaren Diamant de Semilly och med hingstar som Corrado I och Contender i sin stamtavla.

Diarado är en sällsynt juvel bland hingstarna som fascinerar åskådare vid varje test som åläggs honom. Det fanns absolut inget tvivel på att denna hingst var en vinnare bland Holsteins hingstlicenser 2007. Han förenar en briljant hoppteknik med en enastående intelligens, en 100% positiv inställning och ett sensationellt ”scope”. Diarado fick ett imponerande högt betyg på sitt 70-dagarstest. Med 150,57 p bekräftades alla höga förväntningar på honom.

Denna djupsvarta hingst ledde med stor marginal, 9,73 poäng, för hoppförmåga och 9,5 för ridbarhet. Diarado vann sin första ‘novice horse showjumping’ klass med poängen 9,0. Hans första årgång föl är eleganta, strömlinjeformade och mycket elastiska med en imponerande bakben.
Diarado har en unik stamtavla som radar upp topphingstar som på ett pärlhalsband."


Underbart novemberväder

Allmänt  /  0  Kommentarer

Det är verkligen perfekt väder ute. Ingen snö utan plusgrader och det har inte varit någon nederbörd på jättelänge! Tänk om det skulle kunna hålla sig såhär hela vintern...

Även om det kan vara väldigt mysigt med snö vore en mild vinter det mest optimala för vår del..


Hemma från hoppträningen

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hemma igen efter hoppträningen i Mjölby med Athos. Athos riktigt duktig idag i uppvärmningen och var mjuk och fin och alla skolor satt perfekt, resultatet efter skrittpasset i förrgår. När vi väl skulle börja hoppa var han lite nervig och därmed ganska svårreglerad. Hoppade väl ändå ok, men lite mer avspändhet hade varit önskvärt.En gammal bild på Athos & William från januari 2009. Då var man fortfarande tvungen att longera honom innan man kunde sitta upp, så lite framsteg har han ju ändå gjort ;)


Ett måste för alla frusna i vinter!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Ny vinterjacka ur Kingslands vinterkollektion från Sharpman! Super-duper skön och ett måste för alla er som inte vill frysa i vintern, härligt varm!!
Förmiddagens ridning

Allmänt  /  0  Kommentarer

På förmiddagen har vi hunnit med Annas hästar som fått gå på banan. Idag fick William rida Grace. Andra gången han rider henne. Är kul för mig att få se henne från marken samt få höra hur William upplever henne. ( Jag tror han gillade henne skarpt ;) .Qutie och Ronja har fått gymnastikhoppa på banan. Den övning som Athos får traggla sig igenom ganska ofta för att försöka få bättre hoppning i honom. Två räckesstuds, ett galoppsprång till en bred oxer och sedan ett galoppsprång till två räckesstuds. Tränar styrka och kvickheten i benen. Qutie jobbade på jättebra, fick verkligen kämpa genom studsen med sin stora kropp men hon gjorde det kanonbra och var väldigt possitivt inställd.
Nyklippt, lycklig Qutie. Dock inte den snyggaste klippningen vi lyckats att åstadkomma. Bakbenen är fortfarande håriga, de vågade vi oss inte i närheten av ;). Tillräckligt svårt att klippa bakdelen ;)


Sedan var det Ronjas tur. Hon som är betydligt mindre än Qutie hade nästan långt emellan på samma avstånd, så henne får jag ha en bättre grundgalopp på in. Hon var väldigt pigg och hoppglad och vansinnigt snabb i sina framben.


Enda bilden på Ronja från idag. Ser ut som jag försöker hitta startknappen till henne...Söta Ronja!


Athos ska få åka och hoppträna ikväll så han har inte gått nu på förmiddagen.William är nu ute och rider sina hästar. Still Hopeful ska få komma ut i skogen idag på egen hand och de andra får ett pass på banan.Aachen 2008

Allmänt  /  0  Kommentarer

Här kommer lite bilder från Aachentävlingen 2008:
Kvällsridning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har det fått bli kvällsridning för oss båda. De två som tävlade igår har fått vila, så Anna har varit ute nu och ridit Grace & Athos. Grace var fantastiskt fin idag. Blev ett pass på ridbanan i dressyrsadeln och hon var så himla lydig. Kunde i princip bara rida med hjälp av tanken idag. Härsligt ridpass! Athos har fått 1h dressyrpass enbart i skritt idag. Ibland är det bra att backa tillbaka och gå igenom allt i skritt, skolorna, halter, ryggningar, skrittpiruetter mm. I skritten har man mer tid på sig att känna efter och kunna korrigera och få allting att sitta perfekt. Athos jobbade fint. William är ute nu och rider Qurre, La Liga och Still Hopeful.

Still Hopeful utvecklas fint och rids i alla gångarter och igår var första gången som han blev riden i mörker, eftersom vi kom hem från tävlingen så sent. Idag blir andra gången.


Mailadresser

Allmänt  /  0  Kommentarer

Det går nu även bra att nå oss på följande mailadresser:

anna@team-annaowilliam.dinstudio.se

william@team-annaowilliam.dinstudio.se


Stable Styling

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dags att piffa upp stallet? Stable Styling, den perfekta presenten eller julklappen!
mer info hittar du på: http://www.victory4horse.se/stable-styling-2605177

Äntligen tillbaka!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Som flera av er säkert märkt så har det varit strul med hemsidan under en längre tid, nu äntligen är den tillbaka igen och vi hoppas klara oss undan mer strul.
www.team-annaowilliam.se

Dagens tävling

Allmänt  /  0  Kommentarer

Anna var som sagt iväg och tävlade hoppning idag med Qutie och Ronja ( som ni nu hittar mer efterlängtad info om i inlägget under). Hästarna har skött sig fantastiskt, Qutie placerade sig i båda unghästklasserna, varav en förstaplacering. Med Ronja var det vår första tävling ihop och Ronja, lilla Ronja, hoppade fantastiskt och det blev seger i första klassen! I andra klassen blev det ett oturligt pet, som jag tar på mig helt och hållet. Annars hoppade hon lekande lätt. Men det blev ändå en 5e placering! Så det har varit en toppendag för stona idag och vi vill tacka Anna-Carin Wisén med familj för all er hjälp och support idag, Tack!


Ronja på prisutdelning


Presentation av "den nya hästen"

Allmänt  /  2  Kommentarer

Känner nu att det är dags att vi presenterar "den nya hästen" lite närmre.Den nya hästen heter alltså Claudio´s Ronja Fortius " Ronja" Hon är född ganska sent 2001, i september. Hon är uppfödd i Tyskland av Erwin Sierts. Hon har jättefin hoppstam och är godkänd att använda inom Holsteineraveln och hon har även fått ett föl som unghäst. 

Ronja har tävlat ganska mycket i Tyskland. Hon har gått Bundeschampionatet i hoppning som unghäst och har tävlat till och med 1,50 hoppning felfritt med proffsryttare i Tyskland med många vinster och placeringar på vägen.
Ronja såldes senare till en ny ryttare med mindre rutin och de krachade inne på banan. Efter det blev hon lite osäker och för att göra en lång historia kort så hamnade hon som inbyteshäst i ett travstall i Sverige.  Det var där vi hittade henne på annons. Det var många som hade provridit henne men många som hon inte hade passat med. Vi åkte ner och Anna provade henne och vi hittade varandra direkt. Ingen "wow"häst att rida på backen men så började hon hoppa och hon var härlig!!
Ägarna var väldigt nöjda och vi var väldigt nöjda, så klart vi ville ha henne! Ronja fick flytta till Rosenlund! Och vi vill tacka Anna-Carin Wisén som har gått in som ägare på denna underbara lilla häst och gett oss denna möjlighet!!!

Ronja är en fantastisk liten häst. Hon är underbar att ha att göra med och vill en så väl! Hon är inte stor - knappt 1,60 och väldgt nätt och hon är ett utmärkt exemplar på att storlek och utseende inte har någon betydelse när man har hjärta och kapacitet. Hon löshoppar 1,80 utan problem!


Idag har vi även gjort vår första tävling ihop och det blev en seger!


Ronja tillsammans med sin ägare Anna-Carin Wisén och sina 2 "småägare"

Så planen för Ronja är att hon ska få gå lite lägre klasser i vinter så vi får rida in oss på varandra och att hon hittar förtroendet, vilket hon verkar gjort, så får framtiden utvisa hur långt det bär =)


Ronjas stam:
 The firstSecondThirdFourth
Claudio's Son Claudio Carthago Capitol I Capitano
Folia
Perra Calando I
Kerrin
Schilda Calypso II Cor de la Bryère
Tabelle
Hanette Benvenuto xx
Pari-Fine
Feline Contender Calypso II Cor de la Bryère
Tabelle
Gofine Ramiro Z
95009
Cita
Oda Farnese Faehnrich
Annelies
Eva Ladykiller xx
Warthburg

 FörstaAndraTredjeFjärde
Lands River Landgraf I
95006
Ladykiller xx Sailing Light xx Blue Peter xx
Solar Cygnet xx
Lone Beech xx Loaningdale xx
Fartuch xx
Warthburg Aldato Anblick xx
Kreta
Schneenelke Fangball
Bluemchen
Wolga VIII Calypso II Cor de la Bryère Rantzau xx
Quenotte (Ang.N.)
Tabelle Heissporn
Hyazinthe
Schwentine Capitol I Capitano
Folia
Eider  
 

Tävling på söndag

Allmänt  /  1  Kommentarer

På söndag blir det tävling med två av mina fina ston! Ska bli jätteskojj att tävla Qutie igen!
Anna


Hoppträningen

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hemkommen från hoppträningen nu. Det fick bli Athos som följde med ikväll, och det var verkligen rätt beslut känner jag såhär i efterhand. Haft en riktigt bra hoppträning! Roliga och bra övningar som var precis vad Athos behövde träna på och avslutade sedan som vanligt med att koppla ihop allt till en bana. Hoppade banan på 1,25och för en gångs skull kände jag hur Athos gick in för det och kämpade. En oxer höjde Tord upp till 1,50 och han var så duktig och jobbade på bra. Så ikväll var vi alla nöjda med resultatet, jag, Tord och Athos (?)./Anna


Athos i Tyskland


Arbetet på delfinariet

Allmänt  /  1  Kommentarer
Dagen idag

Allmänt  /  1  Kommentarer

William är på delfinariet idag och här hemma på gården ägnar vi oss åt, skoningar, vaccineringar och ridning. Ikväll är det hoppträning, har inte riktigt bestämt mig än vem som ska få åka med...


Hoppade igår

Allmänt  /  1  Kommentarer
Igår hoppade Qutie här hemma för andra gången. Hade en grind med en galoppbom framför och bakom ut genom sväng på långsidan, ett räcke snett igenom med regnbågar under " titthinder" och ett räcke på andra långsidan. Hon tyckte det var jättekul och hoppade lekande lätt. Avslutade med ena räcket på långsidan på 1,25 och hon hoppade det superfint med mycket marginal!
I helgen blir det tävling för henne, 90cm & 1m i Åtvidaberg. Ska bli jätteskojj!

Qurre var med på hoppträningen hos Tord igår och hoppade kalasbra. Han har verkligen formen i hoppningen nu!

Väldigt mycket bilder...

Allmänt  /  2  Kommentarer

Det blev inget bloggande igår. Datorn har varit lite seg senaste tiden, så William föreslog att jag skulle föra över alla bilder jag sparat i datorn till hårddisken i stället. Det visade sig ta 9½ timme, hade visst en väldigt massa bilder....så datorn hade att göra igår!


Athos runda i 1,10m

Allmänt  /  0  Kommentarer


R.I.P Hickstead

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår under världscuptävlingen i hoppning förlorade ridsporten en av världens bästa hästar.. Hickstead, som tog OS guld med sin ryttare Eric Lamaze, föll ihop och dog efter sin runda, på väg ut från banan. En fruktansvärt tragisk händelse..
En fantastisk häst har gått bort, alldeles för tidigt!
R.I.P HicksteadSändning från gårdagens traumatiska händelse, känsliga tittare varnas.. 


Gårdagens hopptävling

Allmänt  /  4  Kommentarer
Igår var vi som sagt i Linköping på deras regionala hopptävlingar. Det blev tidigt morgon då vi var där redan kl 08.00 då Anna startade som 3e först i 1m med Athos. Athos kändes väldigt bra både på framhoppningen och inne på banan. Var ridbar och ganska så avspänd men tyvärr så blev det ett pet på b-hindret i kombinationen.
I 1,10 var han lite mer taggad och lite mer svårriden. Hoppade ganska så väl ändå, men 2 ner. 
Denna tävling var det ändå inga grova pet, så det kändes ändå ganska bra.
Med många startande blev det en lång dag och lång väntan på Quireboys starter.
Quireboy visade idag att han var i god form. Han gick in på banan och hoppade runt lekande lätt med ett felfritt resultat i 1,10m. Sedan blev det ytterligare lite mer väntan på 1,20 klassen, Qurres andra 1,20.
Han gick in på banan och gjorde en repris på sin tidigare ritt på en bana som var ganska så svår och gav ganska mycket utslag. Felfri även i 1,20m!
Vi var tillbaka hemma vid 18.30 och hemma väntade några andra hästar på att bli ridna, det blev en ganska lång dag ;)
Filmer på Quireboy:

Svar på fråga

Allmänt  /  2  Kommentarer
Postat av: Anna J

Hejsan,

Har en liten fråga till er:)

Hur gör ni med tävlingshästarna nu när tävlingarna är över för denna säsong? Går de ned på halvfart? Vilar de lite? Eller hur gör ni????

Har ju 2 st tävlingshästar själv och tycker detta är en lika svår fråga varje år... Usch vad svårt!

Vad tycker/ hur gör ni?

Mvh Anna

Svar:

Hej Anna!
Tack för din fråga!
Fälttävlanssäsongen är som sagt över, men än finns det hopp och dressyrtävlingar kvar.
Så alla våra hästar är igång för fullt och kommer gå några tävlingar till.
Sedan kommer de alla att få en månads vila här framöver, då de flesta åker hem till sina ägare, för att sedan komma tillbaka igen och sättas igång igen för att vara väl matchade när säsongen drar igång igen med hopp-  och dressyrtävlingar och längre fram fälttävlan.
Mvh Anna & William

Film kommer

Allmänt  /  1  Kommentarer
Filmer från gårdagen kommer under dagen, men först ska det ridas.

Felfria rundor för Quireboy

Allmänt  /  1  Kommentarer

William & Quireboy var idag felfria i både 1,10m & 1,20 m på Linköpings regionala hopptävlingar!


hoppat lite idag

Allmänt  /  0  Kommentarer

Anna har ridit alla hästar idag och William har varit på delfinariet. I morgon är det hopptävling i Linköping med Qurre och Athos, så de två fick hoppa ett par språng här hemma idag. Båda kändes bra. Qutie fick också hoppa lite. Debuthoppning sedan hon kom och hon tyckte det var såå kul! Låg och rullade över tre räcken och några galoppbommar. Ena räcket hade en bom framför och en bakom, vilket inbjuder till så härliga språng!


Balans

Allmänt  /  0  Kommentarer

Fälttävlan på TV

Allmänt  /  0  Kommentarer
Sitter och tittar på fälttävlan från Pau, Frankrike, på Eurosport. Ger härlig inspiration i väntan på vårens säsongsstart... Mer sånt önskas! Efter det sänds världscupen från Lyon.

markarbete

Allmänt  /  0  Kommentarer
Qutie har satts i gymmet. Var annan dag nu är det canterträning för konditionshöjning och varannan dag i gymmet dvs. arbete med trav och galoppbommar på raka och böjda spår. Idag var det bomdag och hon tyckte det var jättekul! Och hon var riktigt fin, lyssnade bra, vände fint, varierade tempot bra, ja allt gick kanon! Börjar hitta tillbaka till samma känsla jag hade innan hennes vila. Märks att hon tycker det är jättekul att vara igång igen =)
Skulle arbeta med Athos lite också över bommarna, men idag kom vi inte överens, han är helt enkelt sån ibland. Då är det kanon att man är två ryttare, så William fick ta över avslutade honom riktigt fin!

Dagens planering

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag blir det ridning, dessutom kommer tandläkaren hit och ska gå igenom några hästar, hovslagaren kommer och ska sko och ikväll ska William & Qurre hoppträna.
Full fart idag!