Dagen rullar på med de vanliga rutinerna

Allmänt  /  0  Kommentarer
Inget reportage idag i Corren, dyker väl upp i morgon i stället då för det skulle publiceras innan avresan. Hittils idag så är stallet klart & 7 st hästar ridna. Nu väntar lite energipåfyllning och därefter fortsätta med ridningen. 
 

Vilken hjälm är bäst?

Allmänt  /  1  Kommentarer
Någon som provat båda dessa hjälmar och vet vilken av dem som är bäst - skönast & säkrast?
Eller hört något om dem?
 
   


 
 
 
Jag har ridit i den högra innan men den gick ju ordentligt sönder vid olyckan och har inte skaffat mig någon ny ännu. De starter jag har gjort har jag gjort med min hopphjälm men det känns inte som ett så säkert val av hjälm i terrängen. Därför mottages tips tacksamt nu när det är dags att köpa en ny terränghjälm. /Anna

Dåligt uppdaterad hemsida

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vår hemsida är ganska dåligt uppdaterad på hästfronten. Det har helt enkelt blivit så att bloggen har fått första prio före hemsidan. Men vi ska, så fort vi får tid över, uppdatera hästsidorna på hemsidan så att den stämmer med de hästar som står i stallet nu. Men hästarna är ju alla presenterade här på bloggen ( förutom den som kom igår, men det kommer), så senaste nytt kommer ni även fortsättningsvis alltid att hitta här.
 

Tack Sara Algotsson-Ostholt

Allmänt  /  1  Kommentarer
Den 27/5 i år fick jag erfara det som man som fälttävlansryttare inte vill behöva uppleva, men som man hela tiden i terrängmomentet är sekunden ifrån. Athos och jag fick ett rotationsfall i slutet av banan i en ** klass i Hermanstorp. Jag fick hela Athos över mig och blev direkt medvetslös vid fallet, vilket jag sedan var i drygt 25min. 
Jag hade verkligen tur i oturen och klarade mig med en punkterad lunga och kraftig hjärnskakning.
 
Som jag skrev i ett inlägg efter olyckan så blev jag aldrig rädd i och med att minnet raderades ut och jag kommer inte ihåg något från fallet. William tog det nog hårdare än jag i och med att han stod och såg det, och tyvärr även Edwina som chockades av det. Efteråt när vi varit på tävlingar och ambulansen anlänt till terrängmomentet så har hon pekat på ambulansen och sagt mamma...
 
 
Efter olyckan var jag ju mer eller mindre sängliggande en tid vilket gav tid för eftertanke och ju fler dagar som gick ju större blev känslan av " vad håller jag på med egentligen". Det var inte heller nu rädsla som växte fram men jag började ifrågasätta vad vi sysslade med egentligen, det gjorde vi båda två. Folk säger att man blir fegare som mamma. Den känslan har jag aldrig känt men däremot ansvaret jag har gentemot Edwina, det är inte bara mig själv jag bär ansvar för längre. Så en tid efter stod jag i valet och kvalet att fortsätta eller ej...
 
Men så började OS 2012! Jag var klistrad vid rutan när fälttävlan sändes. Terrängmomentet visade sig bli väldigt utslagsgivande och det var fall efter fall i terrängen, ovanligt mycket, men jag påverkades inte som jag trodde av att se det, jag rycktes med av adrenalinet och spänningen och lyckan över hur bra det gick för våra svenska ryttare och det var så kul att se så mycket bra ridning hela fälttävlansOS igenom. Och vad händer - jo Sara Algotsson Ostholt går in och tar OS silver!!!! Där kom vändningen för mig. Sara inspirerade mig så mycket och fick mig att hitta tillbaka till känslan att det är ju detta jag vill med livet, det finns inget annat! Sara har ju själv haft det tufft på resans gång till sitt OS silver med skador både på sig själv och på hästarna och varit nära att lägga av men hon kämpade vidare och har nu blivit historik!!
 
Någon vecka efter debuterade jag på fälttävlansbanan igen med Box Qutie i Mantorp. Jag var så glad att vara tillbaka och det kändes så självklart. Jag gick in på banorna och tänkte på Sara & Vega och vann!!
 
Har nu hunnit göra en del starter sedan dess med framgångar och jag känner, precis som jag kände innan, att detta är ju mitt liv!
 
Så jag vill tacka dig Sara Algotsson Ostholt för den inspiration du gett mig, och garanterat större delen av ridsportsSverige med den resa du gjort som tog dig hela vägen till medalj på OS!!
Tack Sara!
/Anna
 
              
            
 

Inget Lag-SM i år

Allmänt  /  0  Kommentarer
I helgen är det Lag SM på Årsta Runsten i Sthlm. Mjölby Ridklubb har i år inget deltagande lag till SMet. I och med att William åker till Polen på söndag kan han inte deltaga och Tord Westergren håller på och bygger ut sitt ridhus och har därför lagt tävlandet lite på is. Därför har vi inte ett fullt lag att skicka, så vi får sikta på Lag SM 2013 istället! Vi hade ju i alla fall inte haft brist på hästar att välja mellan om vi skulle åkt: La Liga, Qurre, Ronja, Mazzerati, Jakob, Athos & Grace är alla kvalade att få delta. 
 
Nästa tävling här hemma bli i Dagstorp dit några ska få åka med och gå Lätt klass inför Breeders. Sedan helgen efter är det Breeders i Flyinge där vi har 4 hästar som går finalen samt några som kommer följa med och gå den öppna enstjärniga klassen.
 
Lag SM 2011 i Tågarp:
 
  

 
 
 
 
 

 
 
 
 

Ramzan hem, ny häst in

Allmänt  /  0  Kommentarer
Fullspäckat schema idag som vanligt och om tre dagar blir det Polen..! Igår åkte Ramzan hem efter en månads inridning och träning men hans plats har nu ersatts av en ny häst. Mer info kommer upp under dagen. Det verkar som att reportaget i Corren kommer ut i morgon, så se till att skaffa er ett ex. =). Ni kan läsa lite till som kommit upp i Jörgen Auers blogg så länge:

http://jorgenauer.blogspot.se/2012/08/lite-mera-fryer.html
 
Foto: Jörgen Auer

Hittade dokumentären

Allmänt  /  1  Kommentarer
 Hela dokumentären som vi skrev om i inlägget nedan finns att se här:
 
http://www.svtplay.se/video/260406/buck

Hästen speglar ryttarens själ

Allmänt  /  0  Kommentarer


 
 Igår på TV visades en dokumentär om hästmannen Buck Brannaman om hans liv och arbete med hästarna. Han växte upp i Montana och har hållit på med hästar sedan han var liten och är idag en riktig mästare på Horsemanship och har clinics runt om över hela världen. Det var så intressant att se när han arbetade med hästarna, då vi har ett väldigt likt arbetssätt när vi börjar jobba med en inridningshäst från marken. Alla som håller på med hästar skulle behöva se denna dokumentär för att förstå hur viktigt det är att vi kan förstå och läsa våra hästar och kunna ge dem rätt signaler och träna dem på rätt sätt. Rekommenderar verkligen er som inte sett den att försöka se den! Det visades även tydligt i dokumentären hur fel det kan gå med fel träning och hur farlig en häst faktiskt kan bli pga okunnig ägare/hanterare. Denna häst i klippet nedan ( som är taget från dokumentären ) är en 3årig hingst som har blivit så nära ett rovdjur en häst kan komma att bli. Så ett råd till alla som känner att de har problem med hantering/ledarskapet av sin häst - ta hjälp innan det är för sent och blir för farligt!
 
 
 
 

Polenresan närmar sig

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu är det inte långt kvar innan den gröna hästlastbilen lämnar gårdsplanen i Rosenlund och börjar resan mot Strzegom, Polen. Det är Qurre & La Liga som ska gå en CIC* klass för 6åriga hästar. Gör Qurre en felfri tävling så blir även han kvalad till Unghäst VM!
På söndag morgon börjar resan och på torsdagen börjar tävlingen och på tisdag kommer de hem igen. 
Med i lastbilen kommer även junioren Oscar Eriksson och hans häst Liandor Heart Breaker att åka. De ska rida Junior EM som kommer pågå samtidigt på tävlingsplatsen. Oscar tog ju även guld på Junior SM i helgen i Örebro, Grattis till det!
Och så kommer det även vara en norskas häst som åker med ner i lastbilen.
Detta kommer bli den största tävlingen och händelsen hittils i Qurre & La Ligas liv =)
 


 

Reportage

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår var Corren på plats hos William i delfinariet för att göra reportage, så nu får ni hålla koll i Corren de närmaste dagarna.
Här kan ni även se ett tjuvkik:
 
http://jorgenauer.blogspot.se/2012/08/har-william-felat-vid-vattenhindret.html

Inte riktigt klara än för idag..

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det har varit en bra dag idag! Hästarna har varit fina, hästvisningen gick bra & Ramzan har fastnat på film. Nu ska det bara skapas en film, som sedan kommer läggas ut på bloggen. Blev inte terrängbanan idag eftersom det är så blött, kommer komma nya tillfällen för träningar framöver. 
Dock är dagen inte slut än, kvällfodring väntar och nu ska vi sätta oss med bokföring - den mindre roliga biten med att driva företag...
 
 
Ramzan
val. f.09
Radiator - Edinburg
äg. Caprice Horse Breeding AB

Han är skäck, han är okänd men han är vår prins!

Allmänt  /  4  Kommentarer
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens planer

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har vi en del inplanerat. Hästarna ska tränas - en film ska göras på Ramzan. Vi har två hästvisningar inbokade, en för ägarna och en för kund. kl 16.00 ska vi till terrängbanan i Mantorp för träning.Är det någon mer som vill komma och träna - hör av er 0702-699302.
 

Vilken surprise

Allmänt  /  1  Kommentarer
Är inte varje dag när man kommer hem från tävling som man blir glatt överraskad av en tårta i kylen i stallet  =) Tack Hanna!! =)
 
 

Högst rankade 5åringen

Allmänt  /  2  Kommentarer
Qutie är dessutom nu den högst rankade 5åriga fälttävlanshästen i Sverige efter sin vinst i Mantorp & 2a placering i Boxholm. Hon tävlar ju som 5åring eftersom hon haft föl, på 6åringarnas rankinglista ligger hon 2a!
 
 

Box Qutie kvalad till 5års-championatet i hoppning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag var vi i Västervik och hoppade med Box Qutie & La Liga. Qutie gick två 1,20. Till den första klassen hann Anna inte gå banan och känslan blev ju där efter då Anna inte kunnat gå vägarna och mäta distanserna.Qutie gjorde ett bra jobb men piloten lotsade henne lite dåligt Ingen bra rytm och ett onödigt pet, men det blev ändå en 2a placering på den starten. Till andra klassen var Anna mer förberedd och då sattes en felfri runda. Därmed är nu Qutie kvalad till 5års championatet i hoppning också! Detta fanns egentligen inte med i planenen från början, men efter att hon debuterade 1,20 när vi var och hoppade i Solla i juli och gjorde det så bra, så tog vi beslutet att lösa deltagarbevis även till hoppbreeders. SÅ det gjordes inför tävlingen i Udden i juli och där satte hon ju två nollor och idag kom den 3e, så på två tävlingar fixade hon kvalen, duktig tjej! Så nu ska hon gå både fälttävlansbreeders & hoppbreeders!
 
La Liga gick den andra 1,20 och hoppade riktigt fint och satte en felfri runda! Gick sedan sin andra 1,30 och hoppade väldigt väl men blev på mitten av banan lite för stark och då kom 2st nedslag. Men sprången har utvecklats något enormt på honom, han har fått en helt annan höjd i sprången! Så det känns ju bra inför Polentävlingen om två helger!

Västervik i morgon

Allmänt  /  1  Kommentarer
Imorgon bitti åker vi till Västervik och hoppar med Box Qutie & La Liga. Qutie ska få gå två st 1,20klasser avd. B & La Liga 1,20 & 1,30 avd.B. Håll tummarna imorgon!
 

Flest starter av alla

Allmänt  /  3  Kommentarer
William är den ryttare som gjort allra flest starter hittils i år utav alla svenska fälttävlansryttare med sina 34 starter
 

Inbjudan till foderträff

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi använder ju oss sedan en tid tillbaka utav St Hippolyt till våra hästar, ett foder som vi är väldigt nöjda med. Nu har ni chansen att komma och deltaga på en foderföreläsning i Tranås om just detta foder, arrangerat av Victory 4 Horse Center AB. Vi vill att fler ska få upp ögnen för detta kvalitativa foder och dess goda egenskaper. Så passa på att anmäla dig till den 19e sept. till Lisbett på 070- 794 00 10 eller info@victory4horse.se
 

vad ska vi skriva om??

Allmänt  /  4  Kommentarer
Hej på er!
Har varit lite tomt med uppdateringar här de senaste dagarna. Har svårt att komma på något att skriva om nu när det bara rullar på i det vardagliga. Har ni några önskemål på vad ni vill läsa om, kom gärna med förslag!
 

Prestige-dag på Sharpman

Allmänt  /  0  Kommentarer

Favorit i repris

Allmänt  /  1  Kommentarer
 

Orchid Beauty

Allmänt  /  0  Kommentarer
I söndags i Boxholm så var lilla Orchid Beauty där och tävlade <3. Orchie är ett litet fullblod som vi hade i vår ägo för några år sedan innan vi sålde henne vidare till Norge. Hon är en sån fantastiskt söt liten häst, ca 160 stor och väldigt väldigt nätt i modellen och rör sig som en ängel! Den ända hästen vi haft där dressyrprotokollen innehållit 9or  när hon varit inne på banan. 
Orchie är tillbaka i Sverige och rids nu av en tjej som heter Elvira och de passar så himla bra tillsammans, de vann i söndags debutantklassen! 
Det var så roligt att få se henne igen, är ett år sedan sist och man smälter varenda gång man ser henne!
Fina Orchid Beauty!
 

Skogsridning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Lunchpaus. Dagen hittils har bestått av att skritta ut på de hästar som tävlat i söndags. Så det har blivit flera sköna skogsturer. Det är helt otroligt vad mycket svamp det finns i skogarna nu. Mötte till och med vår hovslagare som stannat till på vägen på väg till oss och plockade svamp i vägkanterna. =)
Alla hästar som tävlat i helgen har känts väldogt fräscha efter sina starter, de är pigga och mjuka i kroppen och kalla fina ben.
Nu väntar ett gäng hästar som ska få motineras lite mer än att bara skritta.
 

Little Jakob in action

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hittade en fin bild på Jakob från terrängrundan i Enköping förra helgen:
 
 
Little Jakob vann ju den klassen med god marginal:
 
 
 
 
 
Här på bild syns Little Jakob tillsammans med Elisabeth Blomgren, stallchef på Jakobsberg. Hon var på plats under terrängmomentet och följde Jakob. Elisabeth spelar en mycket viktig roll i Jakobs liv! Det var nämnligen hon som inseminerade Jakobs mamma med Veronas Gerswin och såg till att Jakob blev till!
 
Little Jakob
2006
Verona´s Gerswin-Quite Easy
äg. & uppf. Lottie Tham

Läsvärd artikel

Allmänt  /  0  Kommentarer
http://www.hippson.se/artikelarkivet/ryttartraning/idrottspsykologi-del-3-lar-dig-att.htm

En bra dag på jobbet igen!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Gårdagen på Boxholms fälttävlan var en riktigt bra dag på jobbet! Med 9 startande hästar med första start kl 7 på morgonen har hästarna under dagen levererat fina resultat! Det är alltid extra roligt när hästägarna är på plats och kan följa sina hästar!
Blir så mycket om vi ska göra ett enskilt inlägg om varje häst, så här kommer istället en sammanfattning:
 
-Pizzan debuterade Lätt klass och kom 2a
-Box Qutie blev 2a i den andra lättklassen
-Amazing Grace blev 5e placerad i den CNC* klassen & tog silver på Senior DM
-Quireboy blev 6e placerad i den CNC* klassen & tog brons på Senior DM
-Little Jakob blev 5e placerad i Lättklassen
-Mazzerati debuterade CNC* klass och gjorde en felfri terrängrunda och slutade på 9e plats
-Ronja gjorde sin andra start i CNC* klass med felfri terräng och slutade på 12e plats
-Elton gick lättklass och gjorde en bra hoppning och dressyr men fick tyvärr sitt första hinderfel i terrängen på ett smalhinder
-Sara & Nike gjorde sin andra start i debutantklass tillsammans och slutade på en 12e plats
 

Här nedan följer nu ett hav av bilder från gårdagen. Det har varit mycket att göra för alla hästskötare så det har varit svårt att hinna med att fota, men vi tror i alla fall att alla hästar har fastnat på någon bild i alla fall. 
Är det någon som har varit på plats och fotat, så mottages bilder tacksamt:
 
 
Pizzan inledde på dressyrbanan kl 07.00
 
Anna & Box Qutie värmer upp till dressyren
 
 
 
Jennifer, Jennifer, Molly & Sara hade det hektiskt mellan alla starter. Sara startade ju dessutom själv
 
 
Little Jakob på hoppbanan
 
Elton värmer upp till dressyren
 
Anna & Amazing Grace
 
En dressyrrunda med smästa känslan hittils. Började redan på veterinärbesiktningen där jag höll på att tappa henne när hon skulle bocka iväg. Energin fanns kvar inne på dressyrbanan och hon var svår att hålla i styr, så blev väldigt övveraskad över resultatet
 
Ronja
 
Ronja
 
Fångade på bild samtidigt. William & Ronja in action och Anna går hoppbanan samtidigt
 
 
Qurre bjöd på många fina språng inne på banan
 
Qurre
 
Mazzerati
 
Mazzerati
 
Edwina & Morfar kom lagom till terrängen för att supporta oss
 
Nöjt ekipage, Sara & Nike
 
Sara & Nike värmer upp till terrängen
 
Prisutdelning
 
Prisutdelning
 

En väldigt taggad Nike i startfållan
 

Anmälan till semifinal

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har nu anmält Livia till semifinalen i hoppbreeders som är den 8-9/9. Kvalställen att välja på är Flyinge, Kungsbacka  eller Grevagården. Det finns även en till semifinal den 22-23/9 men den helgen går Livia fälttävlansbreeders. ( Man får bara deltaga en av helgerna). Sen var det valet av plats som skulle göras. Har hört många som sagt att det är bättre att åka till något av de andra ställena än Flyinge för konkurrensen är större där och chansen att vara bland de som blir uttagna till finalen blir då större. Jag resonerar tvärt om och har anmält till Flyinge. Är konkurrensen större där så är det ju förmodligen i så fall de ekipagen man får möta i finalen sedan och blir man inte uttagen så lär man ju inte ha någon chans i finalen i alla fall. Men däremot om man blir uttagen bland den konkurrensen så är man ju verkligen med i matchen i så fall. Dessutom ser jag det som ett stort plus att få komma ner till Flyinge en gång innan finalen så Livia får bekanta sig med den tävlingsplatsen där det verkligen gäller sedan om det går hela vägen. Då har jon ju fått se banan en gång innan.
Så Livia är nu anmäld till Flyinge och kommer på lördagen gå framhoppningsklassen och därefter kvalklassen. De 50% bästa ekipagen i den klassen går vidare till dag två, vilket jag verkligen håller tummarna för att vi ska göra!
 
Tyvärr är det ju så att samma helg så kommer Qurre & La Liga åka till Polen för att gå en internationell klass för 6åriga hästar, ett för-VM till Unghäst-VM. Detta innebär ju att jag inte kommer kunna åka med dit. Så vi har diskuterat lite och vi har lite planer på att ev. låta en profesionell hoppryttare rida Livia på semifinalen så jag kan åka med till Polen för det är ju tråkigt att missa, men vi har inte bestämt något ännu, vi får se vart vi landar.
 
 
 
 
 
 

Laddade inför imorgon

Allmänt  /  1  Kommentarer
Nu är vi klara i stallet för idag och vi har gått hoppbanorna och terrängbanorna inför imorgon och det känns bra! Nu blir det kvällsmat och några timmars sömn innan vi möts upp i stallet kl 04.30 i morgon bitti. Tjejerna har kvarterat in sig i husvagn respektive lastbilen, hästarna är duschade och knoppade och nattade och redo för morgondagen!
 
 

Nytt hem sökes

Allmänt  /  2  Kommentarer
Behöver nytt hem omgående:
 
 
Hankatt på ca 14veckor söker nu nytt hem.
Helst inte som stallkatt.
100:-

Livia är ingen framhoppningshäst

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hemma igen från Nykyrka. Herregud vilken lång tid det tog. Trodde det skulle gå snabbt att åka dit och bara starta en klass men det gjorde det inte. 
Livia var väldigt fin inne på framridningen i ridhuset. Hon har stärkt sig mycket och blivit mer välbalanserad och har hittat en bättre form, men galoppfattningarna är fortfarande känsligt. Blir lätt att hon börjar bocka för skänkeln. Inne i ridhuset var det lugnt och tyst med endast två andra ekipage där så hade gott om plats att värma upp henne på ett bra sätt. Men sen var det dags att gå ut till framhoppningen och den var ju betydligt mindre och mer hästar och liv och rörelse. Det är med hjärtat i halsgropen varje gång jag går in med henne på framridningen med tanke på hur lätt och kvickt hon kan bralla igång. Vill inte att någon kommer ivägen för henne. Så fösöker alltid undvika bockningarna i en sådan miljö. Tyvärr blir det ju lite på bekostnad av vår egen framhoppning, men det får jag ta,hon har ju så lätt för sig ändå inne på banan. 
Idag var hon riktigt studsig inne på framhoppningen men alla överlevde oss! Men inne på banan var hon så himla fin!! Det var en bana som verkligen passade henne och där man kunde använda sig av galoppen. Hon bara lekte runt fram till sista linjen 8A & B. Mitt emellan hindren stod domarvagnen precis intill hindren och jag hade haft på känn hela tiden att hon skulle titta på det. Så på väg mot kombinationen bytte jag spöhand för att vara beredd men jag hann aldrig parera upp henne för hon är så himla snabb när hon bestämt sig för något. Hoppade A och pep sedan undan , så fick lägga en volt och ta om kombinationen. Även denna gång tryckte hon höger  ( se bilden näst längst ner) så det krävdes ganska mycket ridning igenom med fick över henne. Så det blev 4 fel + 4 tidsfel. Men känslan var den bästa hittils på henne fram till sista linjen och hon har ju redan sina kval så detta var bara riktigt bra träning för henne och är så nöjd med hur hon hoppade i övrigt!
 
 
 
 
 
 
Har hunnit slänga i mig lite mat nu också under tiden jag skrivit och ska nu ut till stallet där det är full aktivitet inför morgondagen! /Anna

Nu börjar en hektisk helg!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu åker vi snart på hopptävling med Livia. Därefter hem och rida, rida ,rida. Hästskötarna kommer rulla in här under eftermiddagen och kommer ansvara för packning, duscha hästar, knoppa osv. Och ikväll åker vi och går terrängbanorna. Kommer bli svårt att få tiden att räcka till till det imorgon.
 

Härliga dagar!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vilka två sköna dagar det har varit! Varmt väder men ändå fläktat lite skönt och inga insekter. Perfekt helt enkelt! 
Hästarna går fint och alla som ska tävla i helgen känns i bra form. Dessutom har lilla Ramzan idag kommit ut på en tur i skogen i skritt, trav och galopp med Sara & Helge som vägvisare. 
Ska försöka göra de sista uppdateringarna om Enköpingstävlingen imorgon för nu har vi ju snart nya tävlingar att skriva om. Mycket som händer!
 
Springbank
 
Hazel
 
 

Avslutade dagen med lite terränghoppning

Allmänt  /  1  Kommentarer
Blev en tur till Mantorps bana nu på kvällen med lite terränghoppning i kvällssolen. Vi hade med oss lilla Ronja i transporten som fick hoppa lite * linjer och så dök Annelie Almérus upp med sin Varenne som fick ett ordentligt galoppass samt några språng i kroppen. Riktigt härlig häst som klippte tag i några * hinder som ingenting.
 
 
 
 
 

Hästpresentation

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har ju inte gjort någon ordentlig hästpresentation av Ramzan som kom för ett tag sedan på inridning, så den kommer här nu:
 
 
Ramzan
val. f.2009
Radiator - Edinburg
Äg. & Uppf. Caprice Horse Breeding AB
 
 
 
 
Ramzan är en trevlig & social häst som är här 1månad för inridning. Han rids nu i alla gångarter under ryttare. Ramzan är halvbror med Marzello som vi också har i träning åt samma ägare. De är efter samma sto.
 

Läsarundersöknng

Frågor & Svar  /  35  Kommentarer
Vi skulle vilja veta lite mer om vilken målgrupp vår blogg når ut till och undrar därför hur gamla ni som läser vår blogg är??
 
 
Hur gammal är du???
 
 

Följ vår blogg

Allmänt  /  0  Kommentarer
<------Klicka på knappen här bredvid och följ vår blog med Bloglovin
 

10 hästar till start i helgen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har blivit lite dålig uppdatering, men har varit svårt att få tiden att räcka till, det händer så himla mycket hela tiden! 
I eftermiddag kommer vi ev. åka till terrängbanan en sväng. Utöver det är det mycket planering och trimmning inför helgens tävlingar som gäller. På lördag är det hopptävling i Nykyrka med Livia och på söndag är det fälttävlan i Boxholm med:
Amazing Grace
Box Qutie
Ronja
Mazzerati
Quireboy
Elton
Pizzan
Nike
Little Jakob
 

Kick off

Delfiner  /  0  Kommentarer
Idag efter att effektivt hjälpts åt ute i stallet med hästarna packade vi ihop oss ( Vi 3 och Sara, Jennifer Persson, Jennifer Widén & Molly Holgersson ) och begav oss till djurparken på eftermiddagen. Som en liten tack för hjälpen present till tjejerna som är så duktiga och ställer upp som hästskötare på tävlingarna.
Där roade vi oss för fulla muggar:
 
 
När vi kom hem var det 3 hästar kvar att rida + att det kommit en ny häst under dagen med lastbil från Uppsala.
Dressyrhästen Baturin f.00 e: Biotop - Caracas. Äg. Caprice Horse Breeding AB

Edwina har galopperat!!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag har Edwina galopperat själv på Tusse för första gången ( William höll i Tusse )! Jätteduktig och tyckte det var så roligt, så hon galopperade ca 10gånger, så länge som William orkade springa ;). Stod upp i lätt sits och smackade på hela tiden =)!

Amazing Grace i Enköping

Allmänt  /  0  Kommentarer
Grace gjorde en jättestadig och fin dressyrrunda. Faktiskt så bra att William jublade och anna höll upp tummen efter ritten. Bästa känslan ever, men domaren höll inte med, liksom många andra blev Grace nerdömd med kommentarerna - för låg form..Förstår inte riktigt hur högt domaren vill att hon ska hålla huvudet, för tycker hon var väldigt bärig!.
Under hoppningen på kvällen som ställde till det för majoriteten av startfältet gick vi in på banan med gott sjävförtroende. Hon hade varit väldigt fin på framhoppningen! Och inne på banan var känslan kvar, hon bara lekte sig runt i god takt och balans och lätta stora språng! 1 av tre felfria ekipage. Fick mycket beröm efteråt för fin runda, sånt är alltid kul och när man själv har samma känsla.
Dagen efter var det terrängen. Under framridningen såg vi att många ekipage hade problem på hinder nr3. En bank som kunde hoppas på två alternativ. Antingen diagonalt över hörnet som en spets. Eller så hoppade man diagonalt upp på den, ett galoppsprång och sedan nerhopp. Red väldigt nogrannt mot den men Grace fick blackout. Hon förstod inte hur hindret skulle hoppas, bankar ska ju hoppas rakt...Så på tredje försöket kom vi över. Besviken över stopp så tidigt i banan och hon som brukar gå som tåget i terrängen. Funderade snabbt över om vi skulle utgå eller fortsätta men tog snabbt beslutet att fortsätta så vi kunde avsluta med bättre flyt och jag ville ha en terrängrunda i kroppen efter mitt långa uppehåll så vi red vidare och det ångrar jag inte. Grace flöt så fint genom hela banan på alal andra svårigheter och var snabb på tiden trots problemet på banken. Slutade ändå på en tolfteplats trots stoppen, så det var en bana som gett mycket utslag, men det kostade oss ändå en 2aplats..
Nu tar vi nya tag mot Boxholmstävlingen i helgen!
 

Duktiga hästar och duktiga elever

Allmänt  /  1  Kommentarer
Qutie hoppade fint på terrängbanan igår så det känns bra inför helgens start! Ronja fick även följa med och hoppa några språng. Hennes ägare Anna-Carin & Magnus var på plats och tittade och Anna-Carin fick för första gången rida sin häst, debuten blev på terrängbanan och det blev även några språng tillsammans. Duktig ryttare & duktig häst!
Hade ju även terrängträningar på banan och det var ett helt gäng dutktiga ekipage med!
 
 

Terrängbanan resten av dagen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu ska Box Qutie på ett hembesök. Vi ska till Boxholms terrängbana och träna lite. Därefter blir det 2grupper terrängträningar. Mer om Enköpingstävlingen kommer!
 

Quireboy i Enköping

Allmänt  /  2  Kommentarer
Quireboy gick i helgen sin andra CNC* start. Dressyren var helt ok men likt de flesta ekipage i klassen blev han väldigt nerdömd. 64straff. Det var samlad banhoppning på fredagkvällen, vilket alltid är roligt! Banan som såg trevlig ut när vi gick den visade sig ge enorma utslag och rörde om ordentligt i resultatlistan, endast 3felfria ekipage. Qurre fick ett nerslag. I dagens terräng som likt hoppningen var väldigt utslagsgivande med 11uteslutna, gick Qurre felfritt och på tiden vilket gjorde att han klättrade högt i resutlatlistan och slutade som 5e placerad!
 
 

Vinst för Little Jakob!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag blev det seger för Little Jakob i Enköpings lättklass! Han behöll sina dressyrstraff hela vägen genom tävlingen och vann med 7 straff före tvåan!
 
 
Övriga placeringar stod Mazzerati & Quireboy för. Mazzerati kom 7a i lättklassen & Qurre kom 5a i den CNC* klassen!

Tider till morgondagens terrängträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer tider inför morgondagens träningar på Boxholms terrängbana:
 
17.30
Cecilia
Susanne
Elin
 
19.00
Linda
Annie
Mimmi
 
Se till att vara framskrittade till er tid. 
Mvh Anna

Enköping nästa

Allmänt  /  1  Kommentarer
5st duschade och knoppade hästar står nu i stallet redo att åka. Ska först bara plocka upp Jennifer Widén som ska åka med som hästskötare. Jennifer Persson följer också med. Stackars Sara blev oturligt trampad på foten igår och fick en blödning i den så hon hoppar nu på kryckor i några dagar.. 
Hästarna som åker med är
Amazing Grace - CNC*
Quireboy - CNC*
Ronja - debut i CNC* 
Little Jakob - Lätt klass
Mazzerati - Lätt klass
 
 

En kväll på terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har varit på terrängbanan under kvällen och haft lektion. Tog med Grace och hoppade ett par språng för att känna på formen inför helgens start och det känns bra! Har ju inte ridit terräng på henne sedan början på maj men det var kul att få vara tillbaka! Träffade Therese & Regina och hälsade på deras fina hästar i stallet, särskilt Box Leo förstås ;), Quties son. 
I morgon bitti blir det tidigt! Avfärd till Enköping kl 09.00!
 
 

Tävling i Enköping

Allmänt  /  2  Kommentarer
I morgon åker vi till Eköping och tävlar fredag & lördag, CNC* & lätt klass. Vi undrar om det är någon som varit där och tävlat innan och vet hur underlagen är där, med tanke på allt regn som kommit nu, är även lite nyfiken på hur terrängbanan är??
 

Bakom kulisserna på delfinariet

Delfiner  /  0  Kommentarer
 
 
                  Edwina bekantar sig med Fenah                    Jocke är med sin husse Micke på jobbet                     
 
 
 
                                                                            En pingvinfamilj med några kycklingar
stolta mammor och busiga kalvar

Delfinföreställning

Delfiner  /  0  Kommentarer
Gårdagens eftermiddag spenderades som sagt i delfinariet för oss alla. Alltid kul att vara där! Bra show, bra djurträning och härliga människor! Edwina uppskattar det varje gång. Här kommer det lite bilder från föreställningen:
 
        Boka ditt äventyr på kolmarden.com

Efterlysning

Allmänt  /  1  Kommentarer
Vi önskar komma i kontakt med dig som var så vänlig och agerade hästskötare åt Athos under tävlingen i Hermanstorp den 27/5! Vi kommer tyvärr inte ihåg vad du heter så vi hoppas att du läser vår blogg och ser detta, då får du väldigt gärna kontakta oss 0702-699302 Mvh Anna & William
   
 
 
 
 

Ronja i terrängen

Allmänt  /  1  Kommentarer
Fick fina bilder på Ronja på mailen från Ida Stark, tack så mycket för det!
 

Besök på delfinariet

Allmänt  /  1  Kommentarer
Igår eftermiddag efter att hästarna var klara åkte vi alla till delfinariet. William skulle göra 3 föreställningar och Anna & Edwina följde med. Bilder kommer upp under kvällen förhoppningsvis, men här kan ni njuta av en föreställning med William & Pernilla så länge:
 
 
 
 
Några av våra läsare som sett någon föreställning i år????

Inställd terrängträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Pga de stora vattenmängder som kommit det senaste dygnet har vi tagit beslutet att ställa in kvällens terrängträning i Boxholm. Vi kommer att göra ett nytt försök på söndag och har då möjlighet att ta emot fler ekipage, så är du intresserad av att vara med och träna? Hör av dig till anna via sms eller mail: 0735-378807 anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
 
Kvällens deltagande ekipage har blivit kontaktade vi sms där ni även blivit erbjudna en plats på söndag i stället. Meddela om ni vill ha platsen eller ej.
 
Mvh Anna

Favorit i repris

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer ännu en gång filmen på Edwina som gärna snabbt ville komma hem efter en dag med banhoppningsträning hos Magnus Andersson i Ånestad. Därför tog hon saken i egna händer och började plocka bort banan..
 
 

Grupper till terrängträningen på onsdag

Allmänt  /  0  Kommentarer
17.30
Emelie
Mimmi
Elin
 
19.00
Annie
Linda
Susanne
 
Parkering på stallplan. Var framskrittade till er tid. Banavgiften betalas till Anna.

Välkomna!

Tiderna kommer upp imorgon

Allmänt  /  0  Kommentarer
Tider till onsdagens terrängträning publiceras imorgon förmiddag
 

Ingen nollrunda av Sverige

Allmänt  /  0  Kommentarer
Inte Sveriges dag på hoppbanan. På onsdag hoppas vi på bättre rundor då det är den individuella hoppningen!

OS hoppningen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ni kollar väl på hoppningen nu????!!!
 

Förstörda hinder

Allmänt  /  0  Kommentarer
Fy för den/de som förstört 12st utav terränghindren på Ribbersborg som ska användas under helgens EM. Hindren är nerklottrade samt sönderrivna... Har ju sett en del bilder som Pro Eventing  ( som bygger hindren) har publicerat och de är ju superfina och det ligger ju massa arbete bakom dem...
Ett klottersaneringsföretag arbetar nu med att få hindren klara till helgen.
 
Pro Eventing vid Segersjöbrunnen på Segersjö Horse Trials

Fokuserat ekipage på väg ut i terrängen

Allmänt  /  1  Kommentarer
Fotograf: Sofia Rosell
 
 
 
 

Är det någon som varit på plats och fotat under tävlingen så tar vi gärna emot bilder! Saknar bilder på Little Jakob & Ronja

Mazzerati i terrängen

Allmänt  /  1  Kommentarer
Mazzerati gjorde en jättefin terrängrunda och satte ett till kval upp till CNC* klass och blev dessutom 5e placerad!
 
 
Fotograf: Sofia Rosell

Qurre hoppar högt!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Fotograf: Sofia Rosell

Undersökning

Frågor & Svar  /  12  Kommentarer
Hur ofta besöker du vår blogg??
 

Fina framgångar för våra elever!

Elever  /  0  Kommentarer
På dagens ponnyfälttävlan i Mantorp fick flera av våra elever fina framgångar!
 
Daniella Siira & Pichi var 3e placerade i den * klassen
 
Iza Rosandher & Hazelberg´s Mystic vann P80 upp till 13år
 
Jennifer Widén & Olivero blev 7e placerade i P80 14-18år
 
Molly Holgersson & Bagheera var en ½ straff från placering i P80 14-18år
 
Ett stort grattis till er tjejer!

Elton i terrängen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Elton gick jättefint i terrängen igår! Hans andra lättklass och så blir han placerad!
 

Klart man måste få vara lite stolt!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Är så glad över Livias prestationer!  1a & 2a på 2st terränghästprov i våras och nu 3 felfria nollor i 1m av 4a möjliga! Kvalad till championatet i båda grenarna, kan inte vara allt för många 4 åriga hästar i Sverige som är det. Nu är det ordentlig trimmning för damen som gäller, försöka få henne att coola ner sig ett par grader samt lära sig gå på tygeln ;) så hon får några poäng på ridbarheten på Breeders =)
 
Klass 3 - Hoppning 1.00 bed. A Avd. B Preliminär
21 anmälda, 18 startande, 5 placerade
Överdomare: Ankie Sandelius
Tävlingsledare: Elena Hultgren
Hoppdomare: Susanne Lundholm
Banbyggare: Kristina Orselius
 
PlatsRyttareHästPremieHoppning
 UppfödareHärstamningFelTid
1 Anna Freskgård Livia    
  Mjölby Ridklubb Pentagon - De la Gardie 0 66,20
1 Thilo Marahrens Kaskad    
  Mjölby Ridklubb Okänd - Okänd 0 70,30
1 Victoria Karlsson Hellgren Laiza A    
  Vikbolandets RF Cartier - Arizona Alfarvad 0 66,00
4 Josefin Sander Show Me Love    
  Vretagymnasiets HF Qalle - Eloge 4 63,00
4 Sofie Karlsson Lucchini    
  Mantorpsryttarna Camaro M - Robin Z 4 69,60
4 Nina Lilja Conaire    
  Mantorpsryttarna Callahan VDL - Zeppelin 4 66,30
4 Kerstin Olsson Ferrari    
  Linköpings FK Lambourgini (SWB) - Kaliber 4 68,30
4 Nina Lilja Capability Brown    
  Mantorpsryttarna De la Gardie - Amiral 4 68,00
4 Linnea Andersson Fuller Casmilla    
  Mantorpsryttarna Cobra - Caretano Z 4 69,00
 
10 Nina Lilja Corall C (1)    
  Mantorpsryttarna Cardento - Mowgli 7 87,10
10 Linnea Andersson Fuller Coulina II    
      7 86,50
12 Frida Kindgren Quite a Charmer    
  Vretagymnasiets HF Quite Easy - Irco Marco 8 73,20
12 Camilla Andersson Spartakus 35    
  Mantorpsryttarna   8 69,10
14 Felicia Orrstenius Pamela    
  Nykyrka RK Patriks - Guido 10 83,70
15 Camilla Andersson Hera    
  Mantorpsryttarna Danone I - Pierot II 13 80,10
16 Camilla Andersson Vilda Viges    
  Mantorpsryttarna Alexson D - Ganesco 21 111,10
17 Maud Hallin Isaak    
  Vretagymnasiets HF Carinjo - Corleone Ute.  
17 Vilma Oké Bolonia Chess    
  Vikbolandets RF Chess - Ceylon Ute.  
  Maria Nordin Win d'Honneur    
  Skogslottens RF Homme d'Honneur - Mizerak    
  Johanna Öst Santa Ana    
  Mantorpsryttarna Cartier - Revel O    
  Malin Burenby Redwood    
  Holavedens Lantliga Okeanos - Stanford    
 
till toppen

Bilder på Livia

Allmänt  /  0  Kommentarer
 Inte den bästa rundan hon gjort men den var felfri, och idag räckte det! Nu jobbar vi vidare med ridbarheten. Hon var lite väl taggad och lite svår att styra, men det kan bero på en vargtand som vi nyligen plockade bort på henne? På trean, en oxer, med svart/vit randiga plankor i framkant blev det tittigt, men det är ju tur att hon är spänstig för där hoppade hon i princip stillastående. Resten av sprången var riktigt bra, hon är ju både spänstig och försiktig och nu redo för Semifinalen till Breeders!
 
 
 
 

Qurre i terrängen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer lite bilder på Qurre från terrängen igår. Hans debut i CNC* klass och den bästa terrängrundan han har gjort:
 

Livia kvalad till 4års-championatet

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har Livia varit i Nyckelryttarna och startat en 1m klass. Det blev en felfri ritt så härmed är Livia nu kvalad både till 4års-championatet i fälttävlan & 4års-championatet i hoppning!
 
 

Sara & Nike

Allmänt  /  2  Kommentarer
Nike tyckte det var roligt att få vara tillbaka! Travarbetet inne på dressyren liknade mer passage, felfri hoppning och i terrängen var det snabbast tid som gällde!
 
 

Box Qutie på dressyren

Allmänt  /  0  Kommentarer
Qutie gjorde en rejäl förbättring straffpoängsmässigt i dressyren. Hon var väldigt fin och ridbar inne på banan och travökningen, det som hon haft svårast för fick vi till riktigt bra! I galoppen hade jag önskat att hon var lite mer framåt, galoppsprången var lite väl mycket uppåt men 43.6straff kan vi inte vara annat än nöjda med. Ribban är lagd, hoppas på att vi kan fortsätta hålla den nivån.
 
 
 

Det blev seger för oss båda idag!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Alla hästar har presterat kanon idag. För att sammanfatta det hela så blev det seger för William & Pizzan i debutantklassen. De behöll sin dressyrstraff, 51 straff, genom hela tävlingen. Annas comeback på fälttävlansbanan kunde inte gått så mycket bättre, det blev seger tillsammans med Box Qutie i lättklassen! Dressyrstraffen på 43,6 straff kunde de behålla genom hela tävlingen. Mazzerati blev 5e placerad i lättklassen, Little Jakob blev 7e placerad i lättklassen & Elton blev 9e placerad i samma klass. Ronja satte sitt 4e och sista kval till CNC* klass & Qurre debuterade CNC* klass med bravur, felfri på hinder i terrängen men några ynka tidsfel & slutade på en fin 15e plats!
Sara & Nike har genomfört sin första fälttävlan på ett alldeles lysande sätt!
 
Vi vill rikta ett stort tack till alla hästskötare & alla hästägare som var på plats idag och gjorde en fantastisk insats som hjälpt till att få denna dag att flyta så bra som den gjorde! Utan er hade det inte blivit så bra resultat! Och tack till Kerstin Flygh för lånet av parkeringen! Tusen tack alla!
 
 
Kristina Jonasson tillsammans med sin Elton
 
 
Hanna Almérus med sin Quireboy
         
Sara, Jennifer & Molly roddar vid lastbilen
 
 
Sara & Mazzerati & Mazzeratis ägarfamilj, Familjen Rosell
 
 
 
Familjen Rosell
               
Fr. vä: Box Qutie, Anna, William, Jennifer Widén, Molly Holgersson, Sara Blomstrand
 
Staffan Freskgård
 
 
 
 
 
 
 

Anna Scarpati & John Whitaker

Allmänt  /  0  Kommentarer
Medan vi tävlar på i Mantorp så kommer lite tidsinställd inlägg här under dagen. Hästarnas garderob har uppdaterats med jättesnygga Anna Scarpati schabrak med Sharpmna Equestrian Team loggan på, samt tävlingstäcken från John Whitaker:
 

Ny hjälm

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har skaffat ny hjälm, då jag blivit så trött på min gamla charles owen hjälm, då jag haft den länge nu och den dessutom blivit ganska solblekt. Jag gillar ju den klassiska stilen där det ska vara stilrent, diskret och inte en massa starka färger, helst svart, marin eller brunt/beige.( Mina hästar skulle aldrig komma i något rött schabrak, huva, besnkydd tex.) Så för att vara mig så har jag verkligen gått utanför gränserna vad det gäller mitt val av hjälm och blivit ganska så modern tror jag ;) Inte för att den är så färgstark, men det är ju inte en charles owen direkt ;)men jag gillar den väldigt mycket! Är dessutom väldigt sval vilket är underbart nu på sommaren när man rider så många hästar! Kommer såklart från Sharpman. Idag ska den invigas på banan, hoppas den ger tur ;) / Anna
 
 
Blev även ett par handskar, ett par svarta Roeckl,de bästa!
 

Jakob på terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
I söndags var vi ju med Jakob på terrängbanan för att känna på formen inför dagens start och vi har ju inte lagt ut bilderna på honom från det tillfället, så de kommer nu. Jakob var väldigt duktig och hoppade några lätt klass / och * linjer fint! Håll tummarna för Jakob och alla de andra hästarna idag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tävlingsdag 1

Allmänt  /  0  Kommentarer
Godmorgon!
Idag är det tävlingsdag nummer 1 för Pizzan & Nike. De går sin dressyr & hoppning idag och terrängen i morgon. Resten av hästarna gör alla sina starter under morgondagen. Vi ska även passa på att gå terrängbanorna inför morgondagen
Molly Holgersson är här och stallar in i några dagar och tränar och hjälper till. Hon red lektion i morse kl 06.00 och nu trimmar W hästar på banan. 
Ska försöka hinna en sväng till Sharpman också innan vi måste åka, måste uppdatera med lite smått och gått inför tävlingen. Det är mycket som går åt på 27 ritter....
 
Hästarnas tävlingsgarderob uppdaterades förresten igår med ursnygga schabrak & täcken från Sharpman med Sharpman Eguestrian Team loggan på, bilder kommer snart!

Startande hästar i helgen

Allmänt  /  1  Kommentarer
Ny dag med mycket att göra. Sara & Anna ska nu åka till Kefly & prova ut nya terrängvästar. William ska precis rida Pizzan som har anlänt, inför helgens start. Tandläkare & hovslagare kommer, det ska hållas träningar på eftermiddagen och tränas hästar
 
De hästar som kommer starta i helgen i Mantorp är:

Nike
Pizzan
Box Qutie
Fly Away V/D N.Ranch
Mazzerati
Little Jakob
Claudio´s Ronja Fortius
Elton
Quireboy
 

Terrängträning på Boxholms terrängbana

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dags för terrängträning på Boxholms terrängbana för Anna Freskgård
 
Onsdag den 8/8 med start kl 17.00 ( beroende på antalet deltagare)
 
Alla ekipage är välkomna att deltaga oavsett nivå, både ponnyer och storhästar.
Max 4 ekipage / grupp.
Gruppindelning publiceras på bloggen någon dag innan.
 
 
Pris: 300:- + banavgift
 
Anmäl er antingen i detta inlägg eller via sms till: 0735-378807 eller maila till
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
 
Anmälan är bindande.
 
 
Välkomna till en härlig kväll på terrängbanan!!
 
 

Terrängträning på Boxholms terrängbana

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dags för terrängträning på Boxholms terrängbana för Anna Freskgård
 
Onsdag den 8/8 med start kl 17.00 ( beroende på antalet deltagare)
 
Alla ekipage är välkomna att deltaga oavsett nivå, både ponnyer och storhästar.
Max 4 ekipage / grupp.
Gruppindelning publiceras på bloggen någon dag innan.
 
 
Pris: 300:- + banavgift
 
Anmäl er antingen i detta inlägg eller via sms till: 0735-378807 eller maila till
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
 
Anmälan är bindande.
 
 
Välkomna till en härlig kväll på terrängbanan!!