Summering av 2012

Allmänt  /  1  Kommentarer
Om vi gör en tillbakablick på 2012 så har detta året sett ganska så olikt ut för oss två:
 
William har 2012 haft ett väldigt bra tävlingsår. Han har haft många hästar till start och är den fälttävlansryttare i Sverige som i år gjort flest starter, hela 55st,  vilket har givit extremt mycket rutin! Hästarna har dessutom presterat väldigt väl och det har blivit många framstående placeringar på den nivån varje legat på,både i hoppning och fälttävlan. Det blev ju även två internationella placeringar i Strzegom POL och 2 hästar kvalade till Unghäst VM i fälttävlan och uttagning med La Liga! 
Alla hästarna har uppnått sina mål för 2012 så detta år har varit ett kanonår för William!
 
För Anna började det bra med tidig start på säsongen med fina placeringar och planer fanns på större tävlingar detta året både med Athos & Amazing Grace. Men den 27/5 råkade Anna ut för sin olycka där hon fick ett rotationsfall med Athos i terrängen. Så resten av året blev inte vad det komma skulle. Det blev ett ganska tungt år då alla planer sprack och Anna har fått kämpa med en huvudvärk som aldrig fanns där innan. Men de starter som har gjorts efter olyckan har ändå gått väldigt bra både i hoppning och fälttävlan. Kvalade två hästar till breeders i både fälttävlan och hoppning med 1 som placerade sig i fälttävlan. Och Amazing Grace som blev 2a placerad i finalklassen i Svenska Cupen i fälttävlan. Men nu siktas det mot ett ännu mer framgångsrikt och friskt 2013!
 
Sedan blev det ett extremt uppsving för teamet nu när vi avslutade året med att flytta verksamheten till Lövsund där vi nu har alla förutsättningar vi behöver både i vår elitsatsning som tävlingsryttare men även för att utveckla företaget Eventing Team Anna & William HB vidare!
 
Dessutom så blev vi ju båda två nominerade till priset Årets Fälttävlansryttare på ridsportsgalan!
 
William & La Liga på första veterinärbesiktningen på Unghäst VM i fälttävlan i Le Lion, Frankrike
 
 
Vi vill också passa på att tacka alla våra kunder, hästägare, elever & sponsorer & samarbetspartners för året som varit och ser nu fram emot ett ännu mer utvecklande och framgångsrikt 2013!!
 
 
 
 

Avstämningsmöte

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag på förmiddagen var Quties ägare här för en liten avstämningsträff. Där vi gick igenom 2012, året som varit, och kommande år 2013 vad som komma skall, mål och delmål. 2012 går ju att summera som ett bra år trots skadad ryttare vilket ledde färre starter än planerat. Men de starter vi gjort har ju gått väl. De 2 lättklasser vi startade tillsammans resulterade i en seger & en andraplacering. Placerad i nästan alla hoppstarter hon gjort upp till och med 1,25 och kvalade till hoppbreeders på två tävlingar. Startade championatet i fälttävlan och blev placerad och startade championatet i hoppning och gjorde det bra och vilket gav extremt mycket i bagaget.
 
En plan finns nu för 2013, även om den hålls ganska så öppen, man får ju göra en avstämning efter varje start och utvärdera om planen kan fortsätta att följas eller om man ska ändra den längs resans gång, det återstår att se. Vi är extremt taggade inför 2013 då 2012 ändå bara gått på halvfart, nu ska vi vara med från början till slut!
 
Vi diskuterade även vilka tränare vi ska komma att ta kontinuerlig hjälp av här i vår satsning och det lutar mot Peter Markne i hoppningen & Liane Wachtmaister i dressyren, vilket ska bli fantastiskt spännande och förhoppningsvis kommer ge en rejäl skjuts i utvecklingen!
 

En till present

Allmänt  /  0  Kommentarer
Anna fick även dessa läckra hårsmycken, jättefina att ha till dressyrhatten!
Dessa finns också att köpa hos Sharpman.
 
 
Edwina fick rosaglittrigt pälsspray & rosa hovglans till Tusse som hon blev väldigt glad över! 
Tack så mycket för fina presenter!

Fior Da Liso

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår hade vi våra samarbetspartners Lisbett & Per från Victory 4 Horse Center AB här. Vi fick en varsin superfin skjorta av märket Fior Da Liso i present. Perfekta till de internationella besiktningarna! Tack snälla!!
Skjortorna finns att köpa hos Sharpman!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi önskar er alla ett riktigt..

Allmänt  /  1  Kommentarer

Kometen är tillbaka

Allmänt  /  0  Kommentarer
Han kan inte få nog av oss, den där kometen ;) I lördags kom han hit igen, denna gången för att stanna här 1v för att jobba tillsammans med Sara och med sig har han sin yngre talang Bijou Balou för att ligga i hårdträning denna vecka.
 
Foto: Roland Tuhnholm

Petra Nielsen på besök

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har musikalstjärnan Petra Nielsen varit på besök i stallet. Hon hade en ledig dag från Östgötateatern där de nu spelar Familjen Addams, så hon kom upp för att hälsa lite på hästarna och hon fick även chansen att rida. 
Mazzerati fick bli den stolta hästen att bära Petra och de kom jättebra överens! Mazzerati såg jättenöjd ut och jobbade superfint i alla gångarter & Petra hade en fantsatiskt bra sits, inverkan, känsla & kroppskontroll och de två tillsammans såg verkligen supersamspelta ut och hon gillade honom väldigt mycket!
 
 
 
 
Petra har ni säkert även sett i sadeln i Globen under stjärnornas hoppning hela 2ggr. Däefter har hon skaffat sig en egen häst och är igång och tränar för fullt och målet är att debutera fälttävlan 2013!
 
 
 
 

Kändisbesök

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag är William på delfinariet och Anna är hemma och rider. Stallet gjort nu på morgonen och har ridit ett hoppass på Grace, tagit emot en kund på besök som kommer komma och lämna en häst nästa helg och nu är det snart dags för kändisbesök här i stallet! Återkommer mer om detta!
 

Ser ni vem detta är???

Allmänt  /  5  Kommentarer
Kan ni se vem detta är? =)
 
 
 

Banbyggarbesök

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kom Daniel & Annelie från PRO Eventing förbi Lövsund en sväng. Planen är ju att förhoppningsvis få upp lite terränghinder här också så har vi en komplett träningsanläggning sedan. Efter besöket här fick de stanna förbi William på delfinariet på studiebesök.
 
Bild lånad från PRO Eventings Facebooksida

Groomen anländer

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag kommer Sara vid 2tiden för att vara här en vecka för att sköta om hästarna. Blir bra med extra hjälp för att hinna med extrauppgifter som man inte hinner med annars när vi är själva. Vi har ju fortfarande inte hittat någon hästskötare som stämt in på det vi söker. Ansökningarna har verkligen svämmat in men de flesta är ute efter ett jobb där de själva kan få utvecklas i sin ridning. Detta är inte vad vi söker, då hästarna i stallet står helt under vår utbildning. Det är inte hästar som vi kan låta andra rida på för att utvecklas själva. Utan vi är ute efter någon som vill ha skötseln utav hästarna på marken som sitt fulla ansvar. Stalltjänst och hästskötsel, någon som brinner för att se till att varje häst blir omskött och får känna sig "special" och att anläggningen alltid är i uppvisningsskick. 
Dessutom så är Anna väldigt pedantisk med att stall och hästar sköts på rätt sätt och då jobbar hon hellre 16h dagar själv och gör stallet själv så att det blir ordentligt gjort än att ha någon här som inte gör det korrekt. 
Som tur är så har vi Annas pappa här 4dagar i veckan som hjälper till med fodring, ut/insläpp, sätta hästar i skritten,  strö, sopa osv. Men nu passar det bra att Sara kommer upp ett tag som extra förstärkning och Nike blir nog extra glad!
 
Sara & Nike i Boxholm, aug - 12

Nya favoritprylen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag har under en period nu ansvarat för större delen av  Mazzeratis träning. Dels så har jag fastnat för hästen som är väldigt trevlig. En riktig arbetsmyra som ställer upp och vill vara alla till lags och så har han gjort en enorm utveckling ridbarhetsmässigt! Det ska bli kul att höra vad Sofia säger, hans ägare, när hon ska komma och rida honom i januari, för han har ändrats extremt mycket!
 
Men så har jag ju också fastnat för Mazzeratis stigbyglar! Han har ett par Equalityline Nation MG stigbyglar och de är otroligt sköna! De ger ett jättebra stöd för foten med sin breda platta och ett fantastiskt bra grepp, har aldrig testat ngn liknande, så nu måste jag ju verkligen ha ett par själv och här hittar man dem.
/ Anna
 
 

Lärt sig något nytt

Allmänt  /  0  Kommentarer
Edwina lärde sig igår att rida lätt i traven på Tusseman när hon longerades i lina. Tidigare har hon suttit ner eller stått upp i lätt sits men igår släppte det och nu rider hon lätt som hon inte gjort annat. Det har nog varit till stor hjälp att hon haft lilla Ebba här i två dagar att titta på när hon har ridit och sett hur hon har gjort, det är ju mycket roligare att härma henne än mamma eller pappa;) 
 

Bilder från idag på Qurre, Hanna & William

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
 

Quireboy såld till Norge

Allmänt  /  1  Kommentarer
Quireboy är såld till Norsk juniorlandslagsryttare!
I eftermiddags skrevs pappren på, så nu är allt klart.
Igår kom Hanna, Qurres ägare, upp till oss för att rida Qurre en sista gång och sov över tills idag. I eftermiddags exportbesiktades han inför sin utlandsflytt, köparna anlände och affären gjordes till fullo. Efteråt red hans nya ägare honom ett pass i ridhuset och sover över här tills imorgon då de tar med sig Quireboy till Norge. 
 
 
 
Ett inägg kommer komma om Qurres tid hos Eventing Team Anna & William. 
Från 3åring till VM kvalad 6åring, såld till landslagsryttare.
 
Vi vill rikta ett stort stort Tack till Hanna Almérus, ägare & uppfödare till Quireboy, för ett gott samarbete och en  fantastiskt rolig tid tillsammans!!

Idag händer det något alldeles särsklit

Allmänt  /  0  Kommentarer
Håll koll på bloggen idag för det kommer dyka upp en stor nyhet någon gång under dagen, så fort allt är klart!
 

Ponnyligan

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Ikväll kom Hanna Almérus hit, Qurres ägare, tillsammas med dottern Ebba för att sova över i hästskötarbostaden tills imorgon. Ebba hade med sig sin ponny Findus, så nu på kvällen har ponnyryttarna ridit lektion i ridhuset och Hanna har ridit Qurre. Efteråt blev det middag och nu är klockan för mycket, dags att gå upp om 4,5h timme igen! Men trevligt har vi haft!
 

La Liga i Polen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer också lite bilder på La Liga från dressyrmomentet i Polen där han var tillsammans med Quireboy i september för att gå en CCI* klass för 6åriga hästar. La Liga kom på 4e plats, men hans unghäst VM kval hade han ju redan sett till att fixa i midsomras i Gärds!
 
 
 
 
 
 
 
 
Ååh vad man längtar till sommar och tävling när man ser bilderna i dessa inlägg!!
 
 
 
 
 
 

Quireboy i Polen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer lite bilder som vi inte har visat tidigare. Det är på Quireboy i Polen i september där han var för att gå en CCI* klass för 6åriga hästar. Quireboy slutade 2a och satte sitt kval till Unghäst VM!
Fotograf är Sara Blomstrand
 
 
 
 

Spännande med snöras

Allmänt  /  1  Kommentarer
Förmiddagens arbete har flutit på bra och hästarna har varit fina, de som har blivit ridna. Dock var det lite spänning i ridningen för solen ligger på ridhustaket så snön smälter och det blev vid flera tillfällen snöras. Det tyckte hästarna förstås var mycket läskigt och man visste aldrig när det skulle ske ;) Så avspändheten har inte varit den bästa idag i någon av hästarna, men förutom det har de varit fina!. 
Har ett helt gäng kvar nu efter lunchen. Dessutom är det mycket annat som händer nu också de närmsta dagarna. Ikväll kommer Hanna, Qurres ägare och stannar tills imorgon. ( Imorgon blir förövrigt en väldigt speciell dag, återkommer om det när allt är klart) På söndag kommer Lisbett & Per, våra partners från Victory 4 Horse Center och på måndag kommer Örups, Quties ägare. 
På måndag är det ju dessutom Nyår och efter nyår kommer ett gäng nya hästar, det ser vi fram emot!
 

Grattis!!!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag firar vi den tredje födelsedagen inom loppet av 11 dagar! Idag är det Williams tur att fylla år:
 
 
Grattis på 27års dagen William!!!

Ridhusdag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hästarna är lunchfodrade och nu väntar ridning hela eftermiddagen.Alla får ett pass i ridhuset. Några skulle egentligen fått komma ut i skogen en sväng men då det är snöblandat regn ute så skippar vi det och tar det imorgon istället om det är bättre väder.
 
Box Qutie
som nu laddar inför större utmaningar nästkommande säsong!

Dags för REA

Allmänt  /  0  Kommentarer
Imorgon börjar rean på Sharpman:
 

Tävlingsplanering

 /  0  Kommentarer

Hoppas ni haft en riktigt bra julafton!
Här har förmiddagen ägnats åt stalltjänst och tävlingsplanering, det är inte så långt kvar innan det drar igång igen!


Vi önskar er alla

Allmänt  /  0  Kommentarer

Grattis!!!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Då var det dags för nästa födelsedag:
 
Grattis Anna på 25 årsdagen!!!
 

Uteritter

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har en del av hästarna kommit ut i skogen på nya ridvägar. Medan andra gått dressyr eller hoppass i ridhuset. 
William åkte till Tranås på eftermiddagen för att hålla hoppträningar under kvällen. Han hämtar med sig Sara på vägen hem som ska vara här i helgen. 
Imorgon väntar Little Jakob besök efter lunch från JKAB
 
 
Här är La Liga & Box Qutie ute på upptäcktsfärd:
 
  
 
 
 

Trötta men nöjda

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag har alla hästarna tränats. Till och med Oncie, Nike & Tusseman. 
Alla hästarna har dessutom gått jättebra! Vissa har hoppat, gymnastikhoppning med lite inslag av smalhinder och andra lydnadsövningar. Andra har gått dressyr och idag skedde verkligen en stor förändring på Baturins galopparbete! Han har varit ganska svag i galoppen tidigare men idag, vilken skillnad!!Han verkligen vinklade sina leder jättefint bak och bar sig helt och hållet på bakbenen i en tydlig tretaktig galopp! Hoppträningen har gjort stor skillnad på honom! 
Unghästarna har varit jätteduktiga  - Pop Corn har travat lite bommar och Still Lucious har haft ryttare på sig idag för första gången och det gick jättebra. 
Dagen avslutades med ett pass på Nike och Oncie. Oncie gick bara lite lugnt i alla gångarter eftersom han är ju inte igång, medan Nike fick testa några språng och smalhinder osv eftersom hon har ju tävlats denna säsong och hållts igång hela tiden. Hon tyckte det var jättekul!
Edwina avslutade vår dag med 1h & 45 minuters ridning på Tusseman, så nu är vi alla väldigt trötta men nöjda! 
 
Once Again 2009

Glad Tusseman

Allmänt  /  1  Kommentarer
Tussemna är jätteglad. Han har nu sedan en vecka tillbaka fått gå tillsammas med vår grannes två ponnyer i hagen.   De ponnyerna bor också på säteriet fast i ett eget litet stall. Tusseman är jätteglad över att få gå med jämnsmå kompisar!
 
 

Schockemöhledag på Sharpman

Allmänt  /  0  Kommentarer

Den 22a december kommer Malin och Jennie från Schockemöhle till Sharpmanbutiken i Hogstad. Under dagen kan du få svar på dina frågor angående produkterna eller matchning!

Under dagen kommer det vara 20% på Schockemöhles-Sports sortiment i butiken i Hogstad.

 

Tävla på Lyckohjulet!
När du handlar varor från Schockemöhle-Sport för 500kr under dagen får du vara med i utlottningen av fina priser.


1:a pris Träns från Schockemöhle-Sports - 1st
2:a pris First Class logo Orange - 3st
3:e pris Iphoneskal Schockemöhle-Sports - 15st
4:e pris Schockemöhle-Sports block - 30st

 


Vilka kommer??

Allmänt  /  0  Kommentarer

Dags att påbörja dagens ridning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu är stallet klart och ny hoppning framställd i ridhuset. Det är nu dags att hoppa upp i sadeln för dagen. 13 hästar står på tur varav 6 st ska hoppas, resten dressyr och markarbete samt unghästträning. 
 

Grace tillbaka i stallet

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag kom Grace tillbaka till stallet igen efter en lugnare period hemma hos sin ägare Lotta Lindholm.
 

Nominerade till Årets Fälttävlansryttare

Allmänt  /  7  Kommentarer
Idag kom ett brev på posten att vi båda två är nominerade till priset
Årets Fälttävlansryttare på Östergötlands Ridsportsgala i januari!
 
 
 
.....................................................................................................
 

De nominerade är:

William Nilsson-Fryer, Mjölby RK

Frida Gustafsson, Linköpings FRK

Anna Fresgård, Mjölby RK

 
 

Ett ridpass på seniorerna

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag har vi planer på, om vi hinner efter alla andra hästar är tränade, att ta en ridtur på Oncie & Nike. Det var allt för länge sedan sist. Tror att sist vi satt på dem tillsammans samtidigt var på Senior SM 2009, så vi tyckte att det kunde vara dags igen!
 
 
Nike & Once Again efter SM 2009

Julföreställning & frågestund

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kväll var vi på julföreställning på delfinariet och julbord. William skötte sina kort och gav oss en bra show, som vanligt ;) Idag har han gjort årets sista julföreställning.
Filmade en del och har klippt ihop det  som ni kan få se här. Får ofta en del frågor på mail angående delfinträning osv, så tänkte att vi kan passa på att ha en frågestund här på bloggen om delfiner/delfinträning mm, så passa på att ställ era frågor, så ska William få sätta sig och svara på dem vid tillfälle!
 
 

Alla hästar syns inte på bloggen

Allmänt  /  1  Kommentarer
Då och då händer det att det är fler hästar i stallet än de ni kan läsa om på bloggen.
Det är upp till varje hästägare att bestämma om deras hästar ska vias upp officiellt eller ej. Så ibland står det hästar här i stallet som ni inte alls blir bekanta med eller överhuvudtaget vet om att de finns, utan dessa hästar de får vara vår egna lilla hemlighet =)
 
 
 

Hyllad på Facebook

Allmänt  /  1  Kommentarer
Edwina blev ordentligt hyllad igår på vår Facebooksida
Tack så mycket för alla gratulationer!!!
 

INSTAGRAM

Allmänt  /  0  Kommentarer
Anna har skaffat instagram,
vill ni följa henne där heter hon
FRESKGARD 
 

Hoppträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Anna kommer börja hålla hoppträningar på Lövsund på onsdagskvällar fr.o.m. Januari om intresse finns. 
Ridhus med måtten 20x60 och komplett hinderpark. Både ponny- & storhästekipage är välkomna! 
Kontakta Anna för mer info/ bokning:
0707-155676
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se 
Välkomna!
 

Inget väder för en häst

Allmänt  /  0  Kommentarer
Fy vilket väder... 
Hästarna fick gå in vid 1 idag och äta sin lunch inne, de stod bara och tryckte mot blåsten.
När hästarna har fått sin eftermiddagsmat blir det avfärd till Kolmården för att möta upp William. Det blir delfinshow och julbord och efteråt ska Edwina firas med tårta och paket!
 
 
 

Ny häst i stallet

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kom det en häst på inridning från Herrljunga. Förra året red vi in en annan häst åt samma ägare och det är ju alltid kul med återkommande kunder.  Still Luscious ska stanna här i 3månader. En månads inridning, 1månads vila och 1månads inhoppning. Hon verkar vara en social, trevlig, självsäker dam med härlig uppsyn och det ska bli väldigt kul att få börja jobba med henne!
 
Still Luscious
2010
Lucky Point HE - Irco Mena
Äg. & uppf. Team Häggsjö T.L.B KB
 
 
Bild kommer...
 
 

Stallet färdigt

Allmänt  /  0  Kommentarer
I morse var aktiviteterna igång vid 06.00 så nu är stallet fixat och klart, nu är det frukostintag. Idag är det lite mindre ridning inplanerat eftersom Edwina fyller år, så efter insläpp idag ska vi iväg och fira henne.Nu börjar vi beta av födelsedagarna på rad här - om 6 dagar är det Annas tur och om 11 dagar är det Williams tur. Och däremellan ska det firas lite jul också. 
 
Men ett par hästar är det som ska tränas och hela gänget utom treåringarna ska gå i skritten. Så snart dags att sätta igång igen.
 

Till salu!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Tornesch är till salu. En häst som inte skulle vara helt fel att ha i stallet ;)
 

2år

Allmänt  /  5  Kommentarer
Grattis Edwina på 2årsdagen!!!!
 
 

Unghästträning

Allmänt  /  1  Kommentarer
Nu står det lite unghästträning på schemat. Pop Corn utvecklas fint i sin träning och är en väldigt social, lättlärd unghäst. I eftermiddag får treåringarna sällskap utav ytterligare en jämnårig häst som kommer på inridning en månad. De har nu en egen boxrad i stallet treåringarna där de står och tjabblar genom gallret och utbyter erfarenheter och lärdomar med varandra ;)
 
 
 
 
 
 
 
 

V4 unique collection -nu hos Sharpman

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 
 
I tisdags kväll hade Eventing Team Anna & William och Victory 4 Horse Center gemensam kundkväll på Sharpman som är vår gemensamma samarbetspartners. 
Sharpman som renoverat sin sadelkammare hade den klar lagom till kvällen så en invigning av den hölls. Den är verkligen hur fin som helst och det roligaste av allt är att V4s egna varumärke med sadel- & tränshängare nu finns på plats i ett utställningshörn i sadelkammaren, men beställningar görs direkt hos Victory 4 Horse Center.
Sadelhängarna är jättevackra och vi är de enda på marknaden som kan erbjuda fyra färgvarianter och 3 olika träslag i själva stocken!
Pricken över i är ju att Profit´s Mr Big One, en av Victory 4 Horse hästar pryder ena väggen i sadelkammaren!
Vi är supernöjda,  passa på att inreda din sadelkammare vackert till jul, en perfekt julklapp till dig själv, din häst och ditt stall!
 
 
 
 
 

Grabbarna grus

Allmänt  /  0  Kommentarer
Haft 2 besiktningar nu på morgonen,fortsätter dagen med lite ridning
 
 

Dags att hoppa upp i sadeln

 /  0  Kommentarer

God morgon på luciadagen!

Här har det tyvärr inte hunnits med att titta på lucia på morgonen, utan nu är stallet klart och det är dags att sitta upp på de två första hästarna för dagen, Mazzerati & Little Jakob för ett markarbetspass.

Ha en härlig dag, det ska vi ha tillsammans med hästarna


Grattis till nomineringen

Allmänt  /  1  Kommentarer
Vi vill gratulera  vår elev Daniella Siira som blivit nominerad till Årets Fälttävlansryttare Ponny på Östergötlands Ridsportsgala!!
 
 

Önskelista

Allmänt  /  2  Kommentarer
Var på Sharpman igår och butiken var ju som vanligt fylld med massa läckerheter både för ryttare och häst men nästan alla kläder passar ju att ha till vardags också. Det fanns mycket som man skulle kunna skriva upp på sin önskelista till tomten!
Fast vi har ju redan fått det vi allra mest av allt har önskat oss; Ridhus & skrittmaskin!
 
 
Vad står högst upp på er önskelista i år????

Nöjt ekipage efter dagens träning

 /  0  Kommentarer

William och La Liga


Grattis Matilda Olofsson

 /  1  Kommentarer

Idag utsågs vinnaren i Sharpmans tävling Önskelistan

Vi blev glatt överraskade när vi såg att det var Annas vän och vår kund Matilda Olofsson som vunnit och nu kan få glädjas åt önskad utrustning värd 10 000 kr till sin häst Sensation som vi haft på utbildning för 2år sedan!

Extra kul var det ju att Matilda berättade att det var tack vare inlägget om tävlingen på vår blogg som gjorde att hon gick in och tävlade :)

Här är Matildas vinnande julklappsrim samt hennes önskelista, hämtat från Sharpman.se :

Rimmet handlar om en huva Warwick från HV-polo:


I paketen finns ett berg
med massvis i vår tävlingsfärg
Men just för matte och sin häst
är detta klappen som passar bäst
Med denna snygga på sitt öra
slipper kuse alla flygfän höra
För matte minns bråk om smått & knott
nu blir flugor i örat ett minne blott
Så med Sharpmans bästa juleklapp
slipper kusen att få fnatt
matte kan lugnt behålla tron
på sin vackra kuse Sensation


Matildas önskelista:
Benskydd Royal, Back on Track
Benpadd, Back on Track
Huva Warwick, HV-polo
Benlindor i fleece, Eskadron
Stalltäcke 300gr, Sharpman
Regntäcke 100gr, Sharpman
Vintertäcke 300gr, Sharpman
Fleecetäcke HG, HorseGuard
Stigbygel Compositi, Källquist
Ridhandske Ulla Salzgeber, Roekl
Jacka London, Covalliero
Fleecetröja Micro Q, Haglöfs
Boots i pvc, Källquist
Schabrak Mirage allround, Lamicell
Täcke nät, Back on Track


Rida tillsammans

 /  0  Kommentarer

Ikväll har vi suttit och trimmat hästar tillsammans till 21.30. Är så mycket roligare att rida tillsammans än att rida var för sig. Vi kan hjälpa varandra och inspirera varandra samtidigt som vi kan trigga varandra till att rida bättre än den andra vilket utvecklar oss hela tiden.

Nu är det dags att släcka ner för ikväll, klockan ringer kl 6 imorgon bitti igen då det är dags för nya tag.


Uppskattar inte att bli snygg

 /  2  Kommentarer

Idag var veterinären här och fick ge lite lugnande till Qutie som skulle klippas. Hon är nämligen inte så förtjust i att bli klippt och vi tycker då det är bättre att ge henne lite lugnande, dels för att hon förhoppningsvis får en bättre upplevelse av det samt för vår egen säkerhet.
Men trots lite lugnande ville inte kära Qutie samarbeta. Lyckades klippa hela kroppen och ett bakben men resten av benen, magen och längst upp på halsen är hon orörd.. Så just nu är hon inte så supersnygg, så det får bli en vända till...

Vi brukar samarbeta ganska bra och jag gillar henne skarpt, men idag var känslorna inte ömsesidiga från hennes sida :)
/Anna


Vacker miljö!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Foto: Björn Rosell

Sammanfattning av gårdagens eftermiddag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Söndagkvällen spenderades i ridhuset hela kvällen, en plats vi trivs väldigt bra på nu!
På eftermiddagen var Lotta här och tittade på Lanzerac och Björn Rosell var här och hälsde på Mazzerati och lämnade vintertäcken till honom och morötter ( Mazzerati älskar sin husse ;) båda hästarna visades för sina ägare.
Hann även med att klippa lite mer och efteråt hade jag även behövt klippa mig själv, fy vad det sätter sig överallt håren!
 
Sist ut på kvällen blev ett dressyrpass på Baturin & ett hopp pass på Fly Away. Vilket härligt jobb man har!
Att först kunna sitta och rida en MSV dressyrhäst, sedan gå upp till stallet och hämta nästa häst som man hoppar några 1,40 språng på!
 
En bra dag på jobbet helt enkelt med mycket hjälp från Sara och Anna-Lotta, Tack tjejer!
 
Nyklippt Baturin
 
 
 
 

Friskt väder kan man säga

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det har varit en kall men fin förmiddag. Vi har jobbat på i stallet, mockat, fixat, klippt hästar, friserat hästar, broddat, smort träns, osv. Till min hjälp idag har jag Sara och Anna-Lotta.
Hästarna fick komma in och äta sin lunch inne nu då det är så kallt och vi kände att vi behövde få upp tempraturen lite i stallet också för att inte riskera att vattnet fryser. Nu är det ett snabbt lunchbreak och därefter ska det ridas, ridas och visas hästar för ägare och jag ska träffa en potentiell kund och kanske att jag hinner klippa någon mer häst...
 
 
 

Busy day

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dags att bege sig ut i stallet och börja ta tag i dagens sysslor. Väldigt lockande när termometern visar -19grader..
Men i stallet är det ju iaf varm och mysigt! Hästar ska klippas, ridas och tre kunder kommer under dagen så idag är det fullt upp!
 
Anna & Once Again -08. CNC** klass.
 
Grattis Anna & alla andra Annor på Anna-dagen!!

Årets Komet som hästskötare för en helg

Allmänt  /  3  Kommentarer
Nu ska vi berätta något roligt!
 
Under Polenresan i september åkte juniorryttaren Oscar Eriksson med i lastbilen till Polen & Junior EM.
Med på resan var ju även Sara som groom. 1 + 1 blev 2. Sara och Oscar blev tillsammans!
Oscar vann ju SM för Juniorer i somras och vann förra helgen priset Årets Komet på Ridsportsgalan i Stockholm.
 
Eftersom Oscar bor i Eskilstuna blev det lite närmre för dem att träffas nu när Sara är här över helgen, så Oscar har varit här nu och agerat hästskötare åt Eventing Team Anna & Williams hästar idag, det ni alla hästägare ;)
 
Bra jobbat Oscar, men det är ju Sara som är schefsgroom så det blir hon som får ge dig ditt omdöme ;)
 
 
 
 
Foton: Svenska Ridsportförbundet
 

Ny häst i stallet

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Tillbaka inne i värmen igen. Hästarna som gick idag jbbade fint men de flesta har som sagt vilat idag.
Nu på eftermidagen tog vi emot en 3åring som kommit från Motala på träning 1månad;
 
Ronaldinhos  Pop-Corn  
e: Ronaldinho H - Irco Marco
äg. Camilla Dahlqvist
 
Imorgon står det lite mer ridning på schemat och har då även två kundbesök inbokade på eftermiddagen. Det står även på schemat att klippa lite hästar. Det var inte många veckor sedan de klipptes men de börjar redan se ordentligt ludna ut så det är dags igen.
 

Dagens planer

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag är det lördag och lite lugnare dag för de flesta av hästarna. Men det är ett gäng som ska få sig ett träningspass. På eftermiddagen kommer det även rulla in en treåring som ska stanna på träning en tid.
 
Har Sara till hjälp med stallet och barnpassning idag. William är på delfinariet och gör föreställning och Anna ska rida.
 

Julklappstävling

Allmänt  /  0  Kommentarer

Ny blogg

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ni har väl inte missat att Sharpman har skaffat sig en egen blogg??
 
http://sharpman.blogg.se
 

Det går bra nu

 /  0  Kommentarer

När lunchen var klar vid två så red Anna Lanzerac i ridhuset. Imorgon blir det vila för honom och på söndag ska han visas. Efter honom så red Anna markarbete på Mazzerati som också gick så himla bra och utvecklas ständigt! Sedan blev det Williams tur att rida. Först ett lite lugnare, kortare avstämningspass på La Liga som gick superfint, han ska nämligen gå ett pass till sist på dagen. Därefter Ronja och Jakob som jobbat på lika bra de. Så idag har det verkligen varit en bra dag på jobbet! Vi skulle gärna kunna rida alla hästar ett pass till, men det kommer ju en dag imorgon också.
Lite hästar ska klippas igen och imorgon kommer det också en ny häst.


Underbar förmiddag!!

 /  0  Kommentarer

Förmiddagen har varit underbar!! Anna har ridit hästarna i markarbete med William som coach på marken och allt har stämt så humla bra! William har varit superproffsig, Anna har ridit syperoroffsigt och hästarna har varit super!!
Dressyrhästen Baturin blev överglad att få hoppa lite och la till lite egna skutt :)

Dessutom har hästarna finbesök här utav deras groom Sara som är här till på söndag!

Nu ska eftermiddagen bli lika bra!

Baturin styrketränar:


Inte lätt att vara liten

 /  2  Kommentarer

Lilla Tusseman tog sig knappt fram till ridhuset idag


Dags för eftermiddag/kvällsarbete

 /  1  Kommentarer

Förmiddagen ägnades åt att fixa stallet, prata i telefon, och rida två hästar. Hästarna fick sin lunch inne och nu är det dags att fortsätta ridningen.

Ronja i fin grimma som hon fått av sin ägare Anna-Carin:


Inte så trevligt väder

 /  0  Kommentarer

Oj vilket väder det är ! Höll på att blåsa bort på vägen till stallet när det var dags för morgonfodring. Hästarna hade det iaf varmt och lugnt och skönt i stallet. De får stå inne idag tills blåsten lugnar ner sig, komma ut i skritten ett tag.
Skönt att dagen spenderas i ridhus!
Kör lugnt ute på vägarna!


Välkommen att träna

 /  0  Kommentarer

Anna kommer börja hålla hoppträningar på Lövsund på onsdagskvällar fr.o.m. Januari om intresse finns.
Ridhus med måtten 20x60 och komplett hinderpark. Både ponny- & storhästekipage är välkomna!
Kontakta Anna för mer info/ bokning:
0707-155676
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
Välkomna!


Blev lite fel

 /  0  Kommentarer

Vi har ännu inte fått upp internet i huset så bloggar från iPhonen så länge som tycks hitta på sina egna ord. Rubriken på förra inlägget skulle såklart vara fin unghäst inte Unghästverkstaden som det blev.
Kan inte gå in i ett publicerat inlägg och ändra från telefonen.


Fin Unghästverkstaden

 /  0  Kommentarer

Lanzerac var riktigt fin idag! Riktigt bra ridbarhet trots sin unga ålder.


Äntligen tillbaka

 /  0  Kommentarer

Idag levererade Regina Box Qutie till Lövsund efter hennes vila hemma på Boxholms säteri sedan hopp Breeders.
Underbart att hon är tillbaka och det fick bli ett lugnt ridpass i ridhuset vilket var väldigt uppskattat!
Nu ska hon bara få nya skor, klippas och friseras och sättas igång ordentligt igen!
Här tillsammans med lilla Tusseman som sällskap ett tag i boxen som välkomnande, han är som ett lugnande piller för qutie:


Glad att vara igång igen!

 /  1  Kommentarer

William hann med 4 hästar till och med innan han åkte till delfinariet, la liga, Ronja, mazzerati och Jakob.
Ronja visade tydligt hur glad hon var att få vara igång igen efter vilan genom en serie bocksprång längs långsidan när hon skulle börja trava! Hon är för söt den lilla hästen!
Alla hästar känns väldigt fina och det känns att vilan har gjort dem gott efter en tuff säsong.


Dec. 04, 2012

 /  1  Kommentarer

Dags att hoppa upp i sadeln! W ska rida 3 st innan han åker till delfinariet. Anna tar resten.


Klara för idag

 /  1  Kommentarer

Hästarna har nu börjat sättas igång idag igen. Först 1h i skritten och därefter 25 min ganska kravlat jogg, canter i ridhuset. Åh vad skönt det är att ha ett ridhus!!
Baturin gick ett lite hårdare dressyrpass idag med fokus på övergångar och tempovöxlingar. Tänkte han ska få hoppa lite studs senare i veckan som komplement till sin dressyrträning .

Gästboxarna i ridhuset:


Dags att rida

 /  1  Kommentarer

Stallet fixat på fm och sadelkammaren inredd. Nu går 4 hästar i skritten och mazzerati blir första häst ut


Glad 1a advent!

 /  0  Kommentarer

Vi önskar er en härlig första advent!


Förmiddagen avklarad

 /  0  Kommentarer

Stallet fixat och alla hästarna har gått i skritten 1h förutom Lanzerac och Livia. Alla hästarna var jättenöjda. Var bara la liga som började protestera när han tyckte han gått klart genom att stanna och trycka mot grindarna. :) nu lunch och sedan insläpp. Kanske ska ta tag i alla saker som ska packas upp i sadelkammaren..


Nu är den igång

 /  0  Kommentarer

Oncie , Nike & Livia är fundersamma över skrittmaskinen som är igång ;)


Dags för skrittmaskinen

 /  0  Kommentarer

God morgon!
Vi har kommit hyfsat iordning både i hus och stall. Hästarna verkar trivas väldigt bra i sitt nya hem, likaså vi!
Nu är det dags för La Liga, Ronja och Mazzerati att med hjälp av Fly Away introduceras på skrittmaskinen!
Imorgon blir det ridhusdebut! Tusse har redan tjuvstartat. Vi har ingen Tussesäker hage ännu så han fick komma ut i ridhuset och springa lite. Han tyckte det var jättekul och rullade och rullade och fräste runt som ett annat jordsvin om vartannat :) !