Välbehövlig lunch

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ett lunchbrake vid 13 kändes väldigt nödvändigt efter att ha hållt på och lastat Yxstjärn ett bra tag, då han inte var så förtjust i transporten. Annas kilon mot en nordsvensk, kan säga att han bara vände på klacken och gick med Anna hängande som en liten vante bakom honom - ganska många gånger. Men skam den som ger sig, när man inte kan använda styrka får man ta till sin list och till slut så stod han ju där i transporten. Så nu har Yxstjärn lämnat gården. Heligo saknar honom redan, då det var hans bästa lekkompis.  Vi önskar Therese lycka till med honom i forstättningen.
Hann med Gapa innan vi påörjade lastningen. Arbetade henne i töm idag för första gången och hon var så himla fin efter ett litet tag!
Har nu fyllt på med mer energi så nu står ridning på schemat! Ska plocka av några hästar lite täcken också, för oj vad varmt och skönt det har blivit ute! Underbart!
I helgen ska vi åka till Jönköping och träna dressyr med Mellantruppen vilket vi ser fram emot massor!


Hästarna ridna

Allmänt  /  0  Kommentarer
Precis inkommen från stallet. Hästarna klara för idag, ska bara släppas in om en stund de som är kvar ute. Yxstjärn har idag fått sig ett ordentligt dressyrpass. Han har varit här i två veckor för igångsättning så han träning har mest bestått av konditionshöjande arbete ut på skogsvägarna. Men idag blev det ett dressyrpass då det känns som han blivit så pass stark i kroppen för att orka med det och han arbetade på jättefint, så i morgon är han nog lagom mör i kroppen. Elton har arbetats i lina idag. Gapa har kommit ut på en sväng i skogen med Tusseman som sällskap och det uppskattade hon ( dock inte när Tusse stack i väg på sina egna små turer=)).
Keira har börjat att tränas lite smått, det har tagit tid för henne att komma till ro på nytt ställe och nya rutiner och att säras från sin bror Elton när han tränas osv. Dessutom så behandlades hon av tandläkaren precis när hon kom och skulle ha en vecka bettlöst. Men nu verkar hon ha landat och kommit till ro och hon har fullt upp bara med att träna på att stå uppbunden på gången och vänja sig med tränset. Men idag har hon tränats på att visas för hand i träns inför kommande treårstest. På tur står nu sadeltämjning. Vi ska även försöka komma iväg med treåringarna och löshoppa dem nu inom en snar framtid.
Qutie har fått komma ut på en lång skrittur i skogen efter gårdagens tävling och La Liga har jag sparat till William att rida efter årsmötet.
Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig ordning till mötet.
/ Anna

William & Elton i ridhuset i fredags

Dagens planer

Allmänt  /  0  Kommentarer
Stallet ska fixas klar nu och sedan ska hästarna ridas ut på en sväng och i kväll är det årsmöte på ridklubben. Ev dyker det upp en ny häst under dagen också.La Liga 1.10m

Tävlingar  /  2  Kommentarer

Box Qutie 1,10m

Tävlingar  /  0  Kommentarer

QT

Tävlingar  /  0  Kommentarer

La Liga 1m

Tävlingar  /  0  Kommentarer

Box Qutie 1m

Tävlingar  /  0  Kommentarer

Dagens rundor

Tävlingar  /  1  Kommentarer
Vi är båda två mycket nöjda med hästarnas rundor idag. La Liga startade först i 1m, en runda som han var lite "kaxig" i mot hindren, så tyvärr blev det ett pet då han attackerar lite för mycket, men det som var bra var att rättade sig till 1,10klassen och lyssnade på Williams instruktioner och blev därmed mer väntande och ridbar vilket gjorde att de kunde sätta en nollrunda.
Qutie var väldigt avspänd idag både på framridningen och inne på banan och var inte alls så tittig på omgivningen som hon kan göra utan höll ett jämt tempo runt hela banan i 1m och var väldigt ridbar. Men det kändes som båda hästarna tyckte det var lite lågt =). I 1,10 klassen taggade hon till lite mer inne på banan med på ett positivt sätt. Fick dock inte till svängen till 5an riktigt där hon kom lite nära, men fick då visa prov på sin försiktighet! Hon hoppade upp sig riktigt väl på vissa hinder, till och med så Anna satt lite löst i sadeln över 6an ;). Fin häst som nu ska ställas inför lite större uppgifter nästa tävling i Linköping 17-18/3 då hon ska få debutera 1,20 om hon känna bra klasserna innan. Ska bli spännande!

Bästa tävlingsgroomen!

Tävlingar  /  1  Kommentarer
Som groom hamnar men oftast utanför rampljuset där ryttare och hästar syns vid framgångar, därför vill vi nu lyfta fram vår groom Sara Blomstrand! Vi är så glada och tacksamma över det jobb Sara utför både hemma och ute på tävlingar! Sara gör verkligen ett kononjobb med hästarna och är alltid sprudlande glad och positiv vilket smittar av sig till övriga i teamet! Hennes arbete ute på tävling är ovärderligt då hon har hand om det mesta, allt från att se till att William har rätt klädsel;) ha koll på starttider, se till att hästarna är klara med rätt utrustning vid rätt tillfälle till att vara barnvakt och ta hand om hästägare som finns på plats under tävling.
Tack för dina fantastiska insatser!

/ Anna, William, Edwina & alla hästar

Sara Blomstrand
Box Qutie

Högdjuren från Boxholm har varit i Norrköping och hoppat

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Vi är nu hemkomna från Ekenryttarna där Box Qutie & La Liga har varit och hoppat idag. Hästarna har varit jätteduktiga:


La Liga 1m - 4 fel
La LIga 1,10m - 0 fel
Box Qutie 1m - 0 fel
Box Qutie 1,10m - 0 fel

Mer info, bilder & filmer kommer, vi ska bara mocka stallet och rida några hästar här hemma

Mot ekenryttarna

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Nu åker vi på hopptävling till Eken med La LIga & Box Qutie. Ronja får tyvärr stanna hemma pga tappsko.

Några hästar kvar att rida

Allmänt  /  0  Kommentarer
De flesta hästar är klara för idag, de har ridits här hemma allihopa. Kvar är Qutie som ska få komma ut och jogga en sväng runt gården och Ronja & La Liga som ska få åka till ridhuset.

Härlig dag!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Vilken härlig dag det har varit idag! Underbart vårväder och duktiga hästar. William var i ridhuset på förmiddagen med Elton och La Liga. Elton har satts igång efter tandläkarbesöket förra veckan och har hunnit ridas några gånger sedan dess och det går riktigt bra!
Efter lunchen blev det ridhusbesök med Qutie och Gappa som fick trimmas lite över låga hinder. Qutie var jätteduktig och hon hade besök idag utav Regina, som stannade förbi ridhuset på vägen till flygplatsen då hon skulle flyga till Schweiz där Therese Örup, Quties ägar arbetar.

Box QutieGapaDe andra hästarna har ridits hemma, då grusvägarna har tinat upp och är jättemjuka och fina.
Till vår hjälp idag i stallet har vi haft vår duktiga Sara som också red ut en sväng tillsammans med Edwina & Tusseman som har skrittat, travat och galopperat.

På söndag blir det hopptävling hos Ekenryttarna med
Qutie, La Liga & Ronja.Yxstjärn
Någon som vill hoppträna på onsdag?

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag kan inte hoppträna på onsdag för Tord i Mjölby, så undrar om det är någon som vill ha min plats? Kl 18.15?
Hör av er i så fall, först till kvarn.
/Anna

Ronja

Allmänt  /  2  Kommentarer

Blev en till film innan läggdags

Allmänt  /  5  Kommentarer
Kunde inte låta bli att lägga upp denna film innan vi släcker ner för ikväll. Edwina tyckte inte det var någon bra dag att vara på hoppträning på idag, så när det till slut blev dags för att plocka in hindren var hon inte sen med att hugga i ;).Kvällsfodrat

Allmänt  /  0  Kommentarer
Varit uppe och kvällsfodrat hästarna. Och de verkar alla vara nöjda med sina insatser idag, de hästar som varit iväg. Nu säger vi tack för ikväll och uppdaterar mer i morgon. God natt!


Gapa

Ronja

Allmänt  /  1  Kommentarer
Här kommer ett par bilder på Ronja som idag hade W på ryggen:Film på Ronja kvar

Allmänt  /  0  Kommentarer
Film på Ronja kvar, måste bara kvällsfodra..
Athos fick stå över hoppnng idag eftersom vi blev så sena. Han stod nöjt på lastbilen och åt hö i stället.
Och så har vi den bästa filmen på hela dagen som vi också måste lägga upp =)

Gapa

Allmänt  /  0  Kommentarer
Tyvärr kom inte de första hindren med, men tror de finns i något annat videoklipp, så kan nog lägga upp det senare


Smakprov på Gapa

Allmänt  /  1  Kommentarer
Tror det är några nyfikna ägare till Gapa som väntar med spänning på en film ;), så här kommer några smakprov så länge.
Gapa har skött sig riktigt bra. Hoppade en 1,10bana med henne två rundor. Första gågnen gick hon bra, men hon var inte riktigt där jag vill ha henne ridmässigt fram för skänkeln till handen, men till andra rundan hade hon svarat jättebra på korrigeringarna och var riktigt fin!


Film på Box Qutie

Allmänt  /  0  Kommentarer

Carreau har nu flyttat

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu har Carreau åkt till sitt nya hem hos Sara. Han kommer få det kanonbra och vi hoppas få se honom några tävlingar framöver, då Sara tävlar flitigt i både hoppning, dressyr och fälttävlan!QT

Allmänt  /  0  Kommentarer
Bilder på Qutie, film kommer snart. Hon var som sagt lite spänd och därmed lite svår genom svängarna, men när man kommer åt henne blir det som en helt annan häst och kvaliten i spången helt annorlunda. Magnus sa att hon har så mycket kapacitet att hon kan hoppa till himlen. Ska bara få ordning på ridbarheten mellan hindren, menet kommer nog mer och mer med rutinen, då hon förhoppningsvis spänner av lite.


Dagen i Linköping

Allmänt  /  1  Kommentarer
Nu är vi tillbaka hemma efter en heldag på Linköpings Fältritklubb. Det blev mycket pyssel på förmiddagen innan lastbilen kom iväg då den hade frusit.....igen! Men till slut så kom den ut på vägarna. Nästa problem som uppstod var att dörren till sadelkammaren på lastbilen gick i baklås, så vi kom inte åt någon utrustning när vi var framme. Så det tog ett bra tag och många man innan vi kunde komma in i skåpet. Men hästarna iaf har gått jättebra. !Vi fick börja med La Liga och Qutie som hoppade varsin runda på 1,10m.La Liga skötte sig bra, blir lite attackerande mot hindrena stundtals, men betydligt bättre idag än vad det kan vara ibland. Qutie var lite spänd där inne och då blir hon svårriden genom svängarna för hon spänner till i innersidan och trycker sig inåt, så magnus ville att jag skulle lägga lite volter med henne för att få tag på innersidan på henne och då blev hon mycket mer ridbar Kommer lägga upp filmerna vartefter jag lagt in dem i datorn. Börjar med La Liga:Banhoppningsträning

Allmänt  /  1  Kommentarer
Nu beger vi oss snart mot linköping med lastbilen full av fina pållar, sara & våra två glada praktikanter från Vreta, Moa & Erica. Måste försöka stanna någonstans på vägen och köpa ett minneskort till kameran då vårt strular, så vi kan filma hästarna.


Qurre i Linköping i november, 1,10 & 1,20

Amazing Grace, Mjölby RK nov -11

Allmänt  /  0  Kommentarer

Pernilla tog alla med storm!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Williams chef & kollega på delfinariet, Pernilla Mosesson, fyllde nyligen 40år och idag blev hon bortrövad av familj och personal till Linköpings Fältrittklubb där Magnus Andersson hälsade oss varmt välkommen med skumpa! Pernilla som ridit som ung men haft uppehåll, fick på sig tävlingsutstyrsel och fick sedan ta plats på läktaren och titta på en av Malin Baryards hästar som hoppade banan som är uppbyggd inför morgondagens banhoppningsträning, innan det var dags för henne att själv ta plats i sadeln. Dock inte på Malin Baryards häst, utan på Presley, en av Magnus härliga ridskolehästar. Och när Pernilla kommit upp i sadeln var det svårt att se att hon haft ett uppehåll på 24 år.. Hon fick under instruktioner från Magnus värma upp Presley, där de även prövade sig på galoppombyten, för att därefter hoppa fram och avslutningsvis hoppa hela banan. Vet inte vem som tyckte det var roligast, Pernilla eller Presley?! Men alla var i alla fall mycket imponerade utav den talangfulla ryttaren ( och såklart Presley, som aldrig annars hoppar den höjden och så tittiga hinder =) )
starttider imorgon

Allmänt  /  1  Kommentarer
Kollade startlista inför mogondagen nu innan vi åker och de har till och med gett ut starttider, så himla skönt! :
Gapa 12.33 & 12.47


Ronja 13.33 & 13.47


La Liga 12.56 & 14.20


Athos 13.50


Box Qutie 14.23 & 14.40


Ritterna kommer filmas, för er hästägare som inte kan närvara och titta på era pållar!

Svaren på frågorna kommer snart...

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hej på er!
Så himla mycket att göra, så vi har inte riktigt haft tid att sätta oss ner tillsammans och besvara era frågor, men det kommer! Nu har vi precis ridit hästarna här hemma. Qutie har joggats lite på fältet, lite mjukgörande bara inför morgondagen. Hon gick ju ganska så hårt igår, så jag hoppas att hon inte har träningsvärk i morgon. Gapa har fått komma ut på en runda i skogen med mycket galopp helt kravlöst vilket hon uppskattade mycket och hon fick gå på maxfart några sträckor och det tyckte hon mycket om, så nu är hon ordentligt rastad inför morgondagen. Athos, samma som Qutie.
Den nya hästen, som heter Yxstjärn ( kommer en presentation snart) har varit ute och joggats lite lugnt på vägarna, då han är under igångsättning.
Ronja & La Liga har fått varsin runda i skogen också lite lugnare, mest bara för att stämma av inför morgondagens hoppning i Linköping.

Nu ska vi göra oss redo för att bege oss på jippo i Linköping, mer om detta kommer upp på bloggen snarast!

Hoppning i ridhuset

Allmänt  /  0  Kommentarer
Var i ridhuset igår kväll med Gapa & La Liga för att hoppa dem lite. Gapa har inte hoppat på 3 månader, så kände att hon kanske skulle behöva hoppa av sig lite innan helgens starter i Linköping.
La Liga fick börja hoppa och han var väldigt taggad. Fick jobba lite med studsen där han hade väldigt bråttom men fick honom till slut att backa av någolunda ;).
Sedan var det Gapas tur och hon var väldigt glad över att få hoppa igen det märktes. Hon hoppade väldigt fint men finns lite att jobba på med ridbarheten mellan hindren. Men för att vara första hoppasset på så länge så var vi nog alla väldigt nöjda med henne. Julia, Gapas ägare, var med och hjälpte till och filmade henne:


Fråga på!

Frågor & Svar  /  2  Kommentarer
Fortsätt ställa frågor så ska vi börja besvara dem i morgon kväll!


Hoppträningen med Ronja igår

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår var ju Ronja iväg till Tord och hopptränade och för första gågnen fick Ronja hoppa terränghinder. Var 2 terränghinder med i träningen men de hoppade hon utan några bekymmer, liksom allt annat. Fina Ronja!Athos med på film

Allmänt  /  1  Kommentarer
Hittade av en slump Athos med i en försäljningsvideo som låg ute på hastnet.se =)


Besiktning

Allmänt  /  1  Kommentarer
Så var Carreau besiktad och kommer flytta till sitt nya hem i helgen, vilket närmare bestämt är Quties hem på Boxholms säteri. Det är en bekant till oss som har köpt honom och han kommer få det kanonbra där. Tänk bara vilken dröm, att ha en hel terrängbana utanför stalldörren ;)Barney ska också åka hem och ersättas av en ny häst nu på eftermiddagen

Pay and Jump

Allmänt  /  0  Kommentarer
På söndag åker vi till Linköping, Ånestad på Pay and Jump med
Athos
Box Qutie
Gapa
Ronja
La Liga

William & La Liga

Frågestund

Frågor & Svar  /  5  Kommentarer
Kommer in väldigt mycket frågor under kommentarerna, så vi kör en ny frågestund. Passa på att ställa era frågor, så ska vi svara på dem.


Hoppträning

Allmänt  /  1  Kommentarer
Nu, mot hoppträning med RonjaFinaste stallkatterna

Allmänt  /  2  Kommentarer
Kameran har varit med ute idag och våra stallkatter Monica & Fräsis, som enligt oss är världens finaste stallkatter, ställde gärna upp som modeller ;)


Visst är de ganska fina??! =)

Till salu!

Allmänt  /  0  Kommentarer
(Östergötaland - Allround - Stora hästar) 2012-02-13
Inriden 3årig hingst till valfri diciplin. Hästar säljes Inriden 3årig hingst till valfri diciplin Pris 60 000 kr
Breedersansluten hingst f. 2009 e. Niveau. Supertrevligt temprament, totalt okompilicerad att hålla på med. Åker både lastbil & transport. Riden ca 5 gånger helt problemfritt. Rids i skritt trav och galopp både i ridhus och rids ut på själv i alla gångarter. Rör sig väldigt trevligt med plus för traven. Löshoppad 120cm problemfritt med god hinderattityd. Tycker om att jobba! Mäter idag 166cm...
Mer info »
Typ: Stora hästar -  Inriktning: Allround -  Kön: Hingst -  Födelseår: 2009
Breedersansluten hingst f. 2009 e. Niveau. Supertrevligt temprament, totalt okompilicerad att hålla på med. Åker både lastbil & transport. Riden ca 5 gånger helt problemfritt. Rids i skritt trav och galopp både i ridhus och rids ut på själv i alla gångarter. Rör sig väldigt trevligt med plus för traven. Löshoppad 120cm problemfritt med god hinderattityd. Tycker om att jobba! Mäter idag 166cm, överbyggd, så han kommer nog bli stor. Fortfarande lite valpig men kommer nog bli snygg när han är färdigtväxt! Lånas ej ut!
http://annaowilliam.blogg.se/2012/february/heligo-har-blivit-stor-kille-nu.html http://annaowilliam.blogg.se/2012/february/fler-bilder-fran-gardagen.html
Pris 60 000 kr
Annonsör Eventing Team Anna & William HB
Ort Mjölby
Län Östergötaland
Telefon 0702699302
Mobil 0702-699302
Fax
Hemsida team-annaowilliam.se

Tandläkaren

Allmänt  /  1  Kommentarer
Imorgon kommer tandläkaren hit. Är det någon som vill kolla sin häst så finns det plats.


Elton & Keira

Allmänt  /  1  Kommentarer
Igår hämtades Elton & hans lillasyster Keira på Öland och kameran var självklart med vid utsläpp


Elton
f.07
Elmshorn - Cavalotti
äg & uppf. Kristina Jonasson


Keira (71)
f.09
Cagancho - Cavalotti
äg. & uppf. Kristina Jonasson
Elton reds in och tävlades förra året av William och avslutade säsongen med Breedersstart. Nu ska han fortsätta sin utbildning. Keira är här för inridning och visning på 3års test.

Lite dålig uppdatering

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har varit svårt att få till tiden under helgen. Men La Liga var ju som sagt och provade sadel i lördags och kom hem med en Antares sadel som han ska prova i en vecka.Sadelprovning

Allmänt  /  1  Kommentarer
Dressyrträningen med Gapa gick bra igår. Det var bara vid ett tillfälle hon brakade loss, men fick snabbt igenom det och kunde fortsätta arbetet. De andra hästarna gick också jättebra här hemma igår i det underbara vädret. Fick lite vårkänslor där ett tag mitt på dagen!

Nu ska La Liga åka och få en sadel utprovad av Sharpman på Sissi Liljas anläggning och eftermiddag ska vi hoppa.


Dressyrträning i eftermiddag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hästarna ska ridas här hemma idag men Anna & Gapa ska åka till Ljungby Ridcenter och träna dressyr för Karina Möller i eftermiddag. Vi får väl se vad Gapa tycker om att vara med på träning men det ska bli kul att höra vad Karina har att säga om henne nu då hon sett henne tidigare också.Ser lovande ut

Allmänt  /  2  Kommentarer
Edwina trivs bra i mammas terränghjälm vilken hon gärna bär inomhusUteritter för hela slanten

Allmänt  /  0  Kommentarer
Alla hästar har fått komma ut i skogen idag på hjortrundan, som vi kallar den då man rider förbi stora hjorthägn. Gladast av alla var nog Qutie och Tusseman som fick sällskapa. Tusse är ju så rolig för man kan ha med honom lös när man rider ut, så tog med honom när Qutie skulle ut på sin runda. Tusseman var jätteglad att få följa med och höll sig 10m framför Qutie tillsammans med hundarna och han bockade och lattjade och stack iväg en sväng för att sedan komma tillbaka i full galopp med svansen rakt upp =). Konstigt nog tog Qutie det hela med ro och jobbade på riktigt bra med full koncentration på arbetet. Men hon blev allt riktigt glad när jag i en uppförsbacke släppte henne så hon fick sticka om tusseman som inte hade en chans att hänga med =).


Tusse - världens fränaste ponny!

Heligo har blivit stor kille nu

Allmänt  /  0  Kommentarer

Tänk vad snabbt de utvecklas ändå unghästarna, händer väldigt mycket på 3 år. Ändå är Heligo ganska långsam i utvecklingen. Han växer mycket på höjden, då han idag mäter 168cm i rumpan ( överbyggd) men hinner nte riktigt med i kroppen, men tror han kommer bli jättefin när han är klar!

1½åridag


Heligos storasyster ( u. samma sto) Hazel e: Lasandos - Ballet Prince xx


Hon hade gott självförtroende redan från början. Tog täten i ringen på fälmönstringenHazel 5 år & Anna gravid i 7e månaden, man kan säga att Edwina också fått rida härliga Hazel


Badminton Horse Trials spel

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hoppträningen igår

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hoppträningen igår för Tord i Mjölby gick verkligen toppenbra, är så himla nöjd med pållen!

Fler bilder från gårdagen

Allmänt  /  1  Kommentarer

Heligo
Ronja
Duktiga Heligo

Allmänt  /  0  Kommentarer
Heligo fick åka till ridhuset igår och bli riden sin 4 gång i livet. Han var snäll att lasta och sadla. Började med att träna på att visa honom för hand, viket han gjorde jättebra, han har ju så fin trav, så det är svårt att hänga med honom i hans stora steg, till och med för Annas långa ben ;). Därefter rastades han lite på lina, vilket var jätteskojj tyckte han och lattjade lite, men inga stora saker. Han är så söt att titta på!
Därefter var det dags att sitta upp och precis lagom till det kom det in en liten b-ponny med två små ryttare i ridhuset och skapade lite extra spänning. Men Heligo stod snällt still när jag skulle hoppa upp på honom och lät sig ridas runt på spåret på halvlånga tyglar i skritt, trav och galopp. Visst, han intresserade sig för den lilla söta saken och försökte stundtals dra sig till den när vi kom närmre, men han var lätt att övertala. Han ligger så bra i bjudning redan och har alltid gjort det och det  är väldigt lätt att få honom att falla in i galopp. Duktiga Heligo. Stod sedan snällt i transporten och väntade medan Ronja reds.Heligo
hingst f.2009
e: Niveau - Ballet Prince xx
äg. Anna Freskgård & Eventing Team Anna & William HB
Mer bilder kommer upp under dagen

Hej då Batman

Allmänt  /  2  Kommentarer
Batman visades ju som sagt för kund i ridhuset på förmiddagen, vilket gick jättebra så nu har han flyttat till Skåne.Vi håller tummarna för Batman och hoppas få se honom på VM i sommar!

Hästvisning

Allmänt  /  1  Kommentarer

Visning av Batman för kund i ridhuset nu


Årets fälttävlansryttare

Allmänt  /  1  Kommentarer
Bättre sent än aldrig, men här kommer filmen från prisutdelningen av årets fälttävlansryttare 2011 på ridsportsgalan.
Som ni hör så är Tord verkligen värd priset med alla sina fina prestationer upp till ***nivå under året. Själv blev jag bara lite besviken på att nästan inga av mina resultat nämndes. Man fick själv inte bestämma vad som skulle sägas. Vad hände med:

*5e placering i Karlstad
*4e placering i Övedskloster
*3e & 4e placering i Mantorp
*2a placering i DM
*1a, 2a & 3a i Boxholm
*5e placering i Udden
*4e placering i Örebro
*4e placering på Breeders
*vinst i Åkerbo
*och så avslutningsvis placeringen i Tyskland
Jaja, 2012 får bli ännu bättre helt enkelt ;)


Fina hästar idag!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hästarna har varit så fina idag, särskilt Quite som jag haft ett sånt underbart pass på som man lyckas få till på henne ibland, där allt verkligen stämmer och man inte vill sluta rida! Tänk när hon är så pass stark och utvecklad, så hon orkar att gå så fint alla ridpass!
Gapa har varit i ridhuset och visat upp sig för sina ägare och hon gjorde ett bra jobb! Hon visade upp sig som en lugn avspänd och stadig Gapa som arbetade på bra i fin form och lyssnade på - och tog instruktionerna från sin ryttare, precis en sån Gapa som vi vill att hon ska vara! I helgen väntar hoppning för henne i ridhuset. Hon har visst inte hoppat på 3 månader, så vi får väl se om lugnet sitter i eller och det blir en vild Gapa igen ;).
Nu väntar hoppträning för La Liga!

Händer en hel del nu framöver

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ska snart åka till ridhuset med två hästar och trimma lite. De andra får ridas här hemma och La Liga ska åka och hoppträna ikväll. I morgon är det dressyrträning hoss Sissi Lilja på förmiddagen och på kvällen ska Anna hoppträna i Mjölby, har inte bestämt än vem som ska få åka med.
Annars flyter det på bra med alla hästar. Batman ska visas imorgon och åka hem. Barney arbetas med lite lätt, men inväntar tandläkare innan vi kan gå vidare med honom.
Någon dag här framöver ska vi få till en trip ner till Öland också och hämta två hästar. Det är Elton som är på väg tillbaka. Elton var hos oss hela förra säsongen på inridning och matchning inför Breeders som han även deltog på innan han åkte tillbaka till Öland. Men nu kommer han som sagt tillbaka och med sig har han sin lillasyster Kiera, som är tre år i år och ska ridas in och visas på 3års testet.
Carreau har provridits två gånger av en tjej och kommer ev att bli försäljning.
Har en del träningar med Mellantruppen här också framöver och så är det ju två tävlingar på G inom kort här. Hoppning hos Ekenryttarna & i Linköping.
Tänk att det är mindre än 2 månader kvar till årets första fälttävlan! Det hjälper till att motivera en lite extra nu och jobba ännu lite hårdare!

Elton in action i Mantorp

Ändrade morgonrutiner

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hästarna får gå ut lite senare nu på fm när det är så kallt för att undvika att det fryser i stallet och för att de inte ska behöva stå ute för länge när det är så kallt. Så de får äta sitt morgonhö inne ( vanligtvis får de det i hagen) och sedan gå ut kl 10. Så snart dags att gå ut och släppa ut dem och sedan börja med stallet och rida pållarna.

Kanske låta Edwina hoppa över ponnytiden???

Allmänt  /  2  Kommentarer

visning

Allmänt  /  0  KommentarerPå väg till ridhuset för att visa häst

Tacka gud för chapsen!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Hej på er där ute i vintervädret!
Dressyrträningen hos Sissi igår med Qutie gick jättebra! Vi fick jobba på ordentligt så vi fick båda upp lite värme trots allt i de 12 minusgraderna det var igår!
Har ridit några hästar ute på fältet nu på förmiddagen. Är ju faktiskt riktigt härligt med minusgrader, sol och lätt snöfall! Tack vare mina underbara chaps håller jag värmen kanon, skulle aldrig klara mig utan dom! Skickade ut våra praktikanter Erica & Moa på en skrittur i skogen med två hästar.
Nu är det lunch för alla på gården, därefter väntar mer ridning och kl 17.00 är det fyspass som står på tur!
Ha det bra! / Annadressyrträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
William var ju och hoppade med La Liga hos Tord i tisdags och det gick kanonbra! Anna och Athos var och hoppade för Tord i MJölby igår, första hoppträningen för året och Athos hoppade bra, hoppade mycket serier och avslutade med att hoppa bana. Efter träningen blev det att åka till Ljungby Ridcenter och rida Gapa som skötte sig jättebra, inga dumheter för sig. Har verkligen hänt mycket under den 1½ vecka hon varit här.
Nu ska stallet göras klart och sedan ska Anna & Qutie rulla mot Sissi Lilja för dressyrträning, en julklapp vi fick av Regina Örup, vilket vi ska göra ett par gånger i månaden! Verkligen jättesnällt av Regina, tack snälla!