Läsarfråga

Allmänt  /  4  Kommentarer
Hur många av er följde Fälttävlans OS på TV????
 

OS SILVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det här är så stort!!! Sara Algotsson & Wega levererade Sveriges första OS-medalj!!!! Grattis till en fantastisk prestation hela tävlingen igenom!!!! Wow vilken dag!!!
 
 
foto: Tidningen ridsport/ Annelie Frank

Qurre på terrängbanan

Allmänt  /  1  Kommentarer
I lördags fick Qurre komma med till terrängbanan i Mantorp och känna på lite CNC* hinder inför debuten i den klassen nästa helg. Han hoppade bra men tyvärr fick vi inte med så många hinder på bild då det var väldigt dåligt ljus ute eftersom åskan hängde i luften. .
 
 
 
 

Spännande in i det sista!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det har verkligen varit en nervkittlande eftermiddag där vi suttit bänkade framför TVn! Så spännande det har varit och vilka fantastiskt duktiga ryttare Sverige har! Stort grattis till Sara Algotsson, Ludwig Svennerstål, Niklas Lindbäck, Malin Petersen & Linda Algotsson till fantastiska insatser i terrängen idag!! Och vilka fantastiska resultat- Sara ligger i delad ledning inför morgondagens hoppning & Sverige ligger 3a i lagtävlingen efter Tyskland & England! Och ett stort grattis till Ludwig, 21 år gammal & OS debuterar och gör det så himla bra & ligger 7a inför hoppningen! Vi håller alla tummar vi har imorgon för att detta ska gå vägen!!
 
Foto: Tidningen Ridsport - Annelie Frank

På väg till Boxholm

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kväll var vi på terrängbanan med Qurre & Fly Away. Bilder kommer upp snart. Ska till terrängbanan i kväll igen. Men nu blir det Boxholms terrängbana och ponnyfälttävlan, dags att hejja på våra elever!
 

Terrängträning på Boxholms terrängbana

Allmänt  /  2  Kommentarer
Dags för terrängträning på Boxholms terrängbana för Anna Freskgård
 
Onsdag den 8/8 med start kl 17.00 ( beroende på antalet deltagare)
 
Alla ekipage är välkomna att deltaga oavsett nivå, både ponnyer och storhästar.
Max 4 ekipage / grupp.
Gruppindelning publiceras på bloggen någon dag innan.
 
 
Pris: 300:- + banavgift
 
Anmäl er antingen i detta inlägg eller via sms till: 0735-378807 eller maila till
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
 
Anmälan är bindande.
 
 
Välkomna till en härlig kväll på terrängbanan!!
 

Fälttävlans OS i TV

Allmänt  /  0  Kommentarer
Fick en fråga om när Fälttävlan från OS visas.
 
Dressyrstarten är uppdelad på två dagar, idag och i morgon och det sänds online på SVT Play. 
På måndag kl 13.45 så visas terrängen på kunskapskanalen, då kommer vi sitta som klistrade framför rutan =)
Avslutningsvis så sänds fälttävlanshoppningen på tisdag i SVT Play kl 11.30
 
Passa på att titta så mycket ni kan, det händer bara en gång vart fjärde år!!
 

Lill-groomen

Allmänt  /  1  Kommentarer
Edwina roar sig med att putsa på sin ponny medan mamma rider =)
Sara har fotograferat.
 

Nu gäller det!!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Tittar på fälttävlansdressyren på SVT Play, alldeles straxt dags för Linda Algotsson & La Fair att entra banan. Nu håller vi alla tummarna . 14.38 startar Ludwig & de övriga rider sin dressyr i morgon. Kom igen nu Sverige!!

Qurres 1,30 debut

Allmänt  /  1  Kommentarer
Upptäckte att inlägget om Qurres 1,30 debut i Udden aldrig publicerades av någon anledning, så här kommer ett nytt! Qurre avslutade ju meetinget i Udden förra helgen med att debutera 1,30, precis som La Liga. Han hoppade jättefint första delen av banan men på slutet på några av linjerna blev det lite kommunikationsbrist häst och ryttare emellan, så det blev 2 pet. Men ett riktigt bra resultat på en tuff bana som i avd. A användes som finalbana i Stora rundan. Ingen i unghästklassen gick bättre än med 8fel så det blev placering för Qurre i sin första 1,30!
 

Ska du tävla i Boxholm i morgon?

Allmänt  /  1  Kommentarer
Är du elev till oss och ska starta i morgon på Boxholms ponnyfälttävlan? Anna kommer finnas på plats och kan gå terrängbanan med våra elever. Kommentera här om ni vill ha coachning vid bangång, så ansluter vi upp i morgon.
 

Inbjudan

Allmänt  /  1  Kommentarer

Uthyrning av hästtransport

Allmänt  /  0  Kommentarer
Victory 4 Horse Center AB hyr ut sitt helt nya Umesläp. B60 Touring är marknadens bästa touring-vagn. Hästarna åker fantastiskt bra, de får en lugn och stabil färd. Vagnen har separat sadelkammare, så stor att man faktiskt kan byta om i den. Du hittar priser och hur du bokar transporten på Victory 4 Horse Centers hemsida.
 

Little Jakob

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag hoppade Anna Jakob på banan och som vanligt så bjöd han på stora fina språng! Jakob är i fin form inför kommande tävlingar; Mantorp, Enköping & Boxholm!
 
 
 
Little Jakob 
2006
Veronas Gerswin - Quite Easy 
Äg. & Uppf. JKAB

Elton efter dagens ridpass

Allmänt  /  0  Kommentarer

Lite ont om tid

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det blir inte så mycket uppdatering här nu om dagarna då det är väldigt mycket att göra, men vi ska försöka uppdatera så gott det går. Vi kommer åka till terrängbanan någon dag i helgen, troligtvis söndag om det är någon som vill komma och träna. Hör av er i så fall. Mvh Anna & William
 

Tillbaka hos oss

Allmänt  /  0  Kommentarer
För några veckor sedan skrev vi ett inlägg på bloggen om att vi skulle åka till Motala och hämta en häst... Några av er gissade på Hazel och det stämmer! Hazel är tillbaka och är numera vår!
 
 
 

Springbank

Allmänt  /  0  Kommentarer
Springbank
val. f.2007
e: Playtime - Irco Marco
äg. Lina Pettersson
 

Jag ångrar mig, ta bort värmen!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Sista hästen ut för dagen, sen är 18 hästar nöjda för idag! ( 15 hästar tränade ) Själv är man mer död än levande tror jag... =) Mot terrängbanan sen för lite träning!
 

Mycket att göra

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har det gått undan som bara den! 2 nya hästar har kommit under dagen. Den ena är Mad Max 4 år som ägs av Anette Möller. Vi red in honom som 3åring och nu ska han vara här denna vecka ut medans hans ägare är på semester. Den andra är 5åriga Springbank e: Playtime - Irco Marco som ska säljas. Bilder och mer info om hästarna kommer. Det är väldigt många hästar i stallet nu och fler är på ingång, vilket är jättekul! Mycket att rida nu, men som tur är har jag hjälp av Sara & Jennifer som gör iordning och skrittar fram/av hästar åt mig och så har vi fantastiska Kjell & Christian som jobbar med stallet/gården! De är guld värda allihopa! Hovslagaren har varit här idag och skott några och i morgon blir det ett gäng till! 
 

Träna terräng???

Allmänt  /  0  Kommentarer
I morgon kväll finns jag på Mantorps terrängbana om det är någon som önskar träna.
Hör av er i så fall via sms. 0702-699302.
Mvh Anna

La Ligas 1,30 deubt

Allmänt  /  4  Kommentarer
Idag var det dags för La Liga och Qurre att debutera 1,30 avd.B. En ganska tuffa bana då den som avd.A gått som tidshoppning och finalbana i Stora rundan.La Liga hoppade verkligen super och det var jättestadigt och fint första halvan av banan, sedan mot slutet tappade William ridningen lite och två bommar föll. Men en riktigt bra debutrunda i 1,30 och det räckte till en placering då ingen annan unghäst gick bättre än med 8fel!
 

Box Qutie felfri i dagens start

Allmänt  /  0  Kommentarer
Box Qutie fick agera Grace på prisutdelningen och ta emot hennes pris eftersom jag straxt skulle starta henne i 120 avd. B. Visade sig vara en bra uppvärmning för henne att få galoppera ärevarv för hon gick därefter in på banan och gjorde en jättebra felfri runda! Enda felfria i sin klass! Idag hade jag en mycket bättre känsla. Hon var mer med mig och lyssnade på mina hjälper, men däremot är jag inte helnöjd med min egen ridning. Kändes som att jag började rida lite för nogrannt för att jag så gärna ville ha en nolla, men det gick ju vägen och William tyckte det var den bästa rundan vi har gjort.Fina Qutie, felfri i 120 i fredags, placerad i sin 1,25 debut i går och idag felfri i 1,20!
 
 
( en lila HV Polo piké fick idag agera tävlingssjorta då den ordinarie inte fick vara med en tredje dag, skapligt sur efter  de regnskurar som kommit under lördagen. Och våra ridbyxor blir nog aldrig desamma igen, svarta på smalbenen efter stövlarna och bruna på knäna efter sadlarna..)

Grace i dagens 1,20

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vädret har verkligen varit toppen idag, strålande sol och jättebra underlag. Vår första startande idag var Grace som startade en 1,20 tidshoppning. Grace hoppade väldigt fin även idag och var väldigt lydig och vändbar, men jag gjorde samma misstag idag på sistahindret. Hittade inte distansen så idag kom vi lite kort in på oxern som var ganska bred så bakbommen åkte ner. Sur på mig själv för dålig ridning där, Grace som hoppar så väl! Nu får vi träna på att hoppa sistahinder ;). Men tiden var ändå snabb och det var mycket fel, bara 2 flefria ekipage, så det räckte ändå till en 4e placering!
 
 

Wow vilken helg det har varit!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
Ett stort tack till Jennifer som varit med som hästskötare & tack till Lovisa som akut kunde hoppa in och hjälpa till igår när det blev lite stressigt mellan starterna!

Helgens rosettskörd

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Vilka duktiga hästar!!!

Tävlingsbilder

Allmänt  /  1  Kommentarer
Bilder från starterna kommer upp under morgondagen..
 

Kära ston

Allmänt  /  0  Kommentarer

Livia, Grace & Qutie njuter av att stå på samma anläggning som Majim G
 
 
...La Liga & Qurre surar över tjejernas ointresse för dem...

Grillfantasterna

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
i sällskap av Homer..
 
Finns inget bättre än att ligga ute på tävling!
 
 

Flera placeringar

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det blev flera placeringar idag, trots att ingen gick nolla idag. Qurre & Qutie startade 1,20 först, direkt efter varandra. Lagom till klassens start började det hellregna. Båda två genomförde klassen på samma sätt, hoppade väldigt fint fram till sista långsidan där det var kombination och sedan 6galoppsprång hålla fram till sista räcket. Båda två precis som flera andra skyggade för några paraplyer som satt precis vid staketet, så det blev ingen bra väg in på linjen. Men vi kune iaf trycka över dem, några ryttare innan fick lägga volt men tyvärr hoppade de väldigt spänt och Qurre fick ett nerslag och Qutie 2. Tråkigt när 2 paraplyer ska förstöra 2 så annars stadiga rundor... Qurre blev iaf andra placerad i 1,20.
Sedan var det dags för Amazing Grace att starta 1,25. Hon gick in på banann och hade ett riktigt riv i sig, snabb och vändbar och väldigt spänstig. Det var en riktigt tuff bana och hon kändes så himla säker. Tyvärr blev det ett pet på sista hindret i grunden, där vi fick ett litet framåtläge och Anna laddade i språnget för att vända mot första omhoppningshindret så bommen föll, riktigt retligt. Men det var nog den bästa rundan hon någonsin gjort!
Sist ut var Qurre, La Liga & Box Qutie som startade 1,25 avd.B och de fick för första gången hoppa 3kombination på tävling. Det var de enda hästarna som gick den klassen. La Liga startade först. Hoppade bra på 1an som var ganska snäll men tvåan blev direkt desto större och det syntes i språnget att han blev lite förvånad över hur stort det var, så han frös till lite och fick med bakbommen, men resten hoppade han superfint! Qutie startade direkt efter.  Sprången var riktigt bra men mellan hindren var hon lite dryg mot handen och hade lite styrproblem och bromsproblem på henne denna runda. Hon blev lite snabb igenom kombinationen och fick med sig c-hindret. Annars fanns gick det inte att klaga på de andra sprången men ridbarheten kunde varit lite bättre. Men för att vara första 1,25 klassen så kändes det riktigt bra och det finns mycket mer att hämta i denna dam! Sedan fick de ha en liten paus så William hann värma upp Qurre som startade sist. Gårdagens problem kvarstod lite i denna runda att han inte riktigt tog förhållningarna utan gick lite mot handen in mot hindren så han fick med sig två bommar, men eftersom det bara var våra tre hästar så blev de ju 1a 2a och 3a =) varav Qutie & La Liga var placerade.
 
I morgon är der sista chansen!  

Grace i ett regnigt Kalmar

Allmänt  /  0  Kommentarer

Duktiga hästar

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu är vi färdiga för idag. Dränkta och trötta men väldigt nöjda. Livia hoppade som sagt bra på förmiddagen och gjorde 2st nollor i 1m. Qurre startade 1,10m avd. B och satte en felfri runda. Sedan var det dags för Grace att starta en 1,15m tidshoppning och nu slog regnet till. Hon hoppade väldigt väl och planen var att bara göra en lugn stadig runda inför kommande klasser i helgen men Grace hade visst hört talas om att det var en tidshoppning för jäklar vad hon låg på =). Tyvärr blev det ett retligt skitpet på en av linjerna då hon inte kom tillbaka som hon skulle, annars väldigt fina språng. Qurre startade sedan 1,15m avd.B och hoppade väldigt väl även i denna klass men fick tyvärr ett ner då det inte riktigt stämde på en av distanserna.La Liga gick också 1,15m avd. B och gjorde en jättefin stadig felfri runda trots att det var ganska så stressigt mellan starterna då det bara var 7 unghästar med i klassen. Sedan skulle Grace starta 1,20 och då öppnade sig himlen. Herregud vad det regnade! Det blev slipprigt i marken ganska snabbt och det kändes på Grace på framhoppningen att hon blev lite försiktig på underlaget, så valde att inte starta henne så hon inte skulle behöva känna sig osäker inne på banan, för den var dessutom ganska maxad och flera tuffa linjer. Men solen kom fram igen och det torkade upp ganska så bra ändå och La Liga & Qutie som skulle starta 1,20avdB kändes stadiga på underlaget på framhoppningen så de startade. La Liga lite tom inne på banan och svår att rida fram till hinder. Samspelet mellan häst och ryttare funkade inte riktigt så det blev tyvärr 2 ner. Qutie gick in sist och gjorde en jäkla bra runda, idag hade hon spänst så det räckte och blev över, vilka språng! En flefri runda.
 
Nu ska vi äta lite, sedan promenera lite med hästarna och natta dem, sedan blir det sängen för oss också!
 
 

2 felfria rundor!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Livia har gjort två felfria rundor idag i 1m, och hon är nu färdig denna helg. Kul att hon har satt två kval till Breeders, så återstår bara ett till. Nästa att starta är Qurre som idag går 1,10m & 1,15m.
 
 

Nu är vi snart redo

Allmänt  /  3  Kommentarer
Nu har vi ridit och packat till hästarna. Nu ska vi packa lite mer och sen så kommer Jennifer Widén som ska åka med som hästskötare under helgen då Sara är på semester, därefter rullar vi. Hästarna som ska starta i helgen är Livia, Box Qutie, Amazing Grace, La Liga & Quireboy. Hästarna har kännts bra nu på förmiddagen när vi ridit igenom dem. De har alla bara fått gå ett lugnare pass där vi stämt av formen på dem; takt, lösgjodhet, stöd osv osv, ni kan säkert utbildningsskalan..Qutie har brunstat hela veckan, hoppas det släpper tills imorgon, då hon tycker skänkeln är ganska så skön just nu ;). Blir inte riktigt den reaktionen man önskar sig =).
Kameran och datorn packas med så vi hoppas kunna uppdatera ordentligt. Vi hoppas på bra väder!
 
 

Meeting fredag-söndag

Tävlingar  /  2  Kommentarer
Nu taggar vi inför hoppmeeting fredag till söndag. Avfärd härifrån kl 18.00.

Bilder från terängträningen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer lite bilder på de ekipage som var med och tränade i går på terrängbanan. Det var Petra, mamma till Iza som var med och tränade, som höll i vår kamera och knäppte lite bilder. Tack för det! De ryttare som är med på bilderna äger rätten till dem.
 

Qutie på terrängabanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har ju inte ridit henne på terrängbanan sedan i maj. Är ju William som har startat henne på tävlingar sedan dess. Eftersom hon varit lite tittig de starter hon gjort fram till nu ville jag ta med henne ut på terrängbanan och känna lite på formen inför kommande tävlingar i Mantorp och Boxholm. Var ju även första gången för mig på terrängbanan sedan vurpan. Qutie gick som tåget. Hoppade inte så mycket eftersom hon ska gå meeting i helgen så värmde upp två språng över små hinder och hoppade sedan coffin, upp och nerhopp ur vatten, nerhopp till spets samt ett smalhinder och allt tog hon sig an helt problemfritt, så det känns bra inför kommande prövningar.
 

Fin häst på terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu är vi hemma igen efter en skön kväll på terrängbanan. Qutie var verkligen jättefin! Mer info och några bilder kommer upp under morgondagen för nu väntar sängen. God Natt!
 
Box Qutie
2006
Quite Easy - Little Boy
Äg. & Uppf. Therese Örup

Vart är dom???

Allmänt  /  0  Kommentarer
Snart dags att åka till terrängbanan. Letar febrilt efter min gamla terrängväst och gamla terränghjälm eftersom den nya utrustningen gick sönder vid olyckan, dags att skaffa nytt!
 

Meeting i helgen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Fredag-Söndag åker vi till Kalmar, Udden, på hoppmeeting med 4 eller 5 hästar. Det är något som ska bli väldigt kul och som vi ser fram emot väldigt mycket.
Är det någon av er läsare som ska dit och tävla??
 

Lunchpaus

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hälften av hästarna är klara. Nu blir det lunchpaus för att sedan köra på igen. Ikväll ska jag och Qutie hoppa lite på terrängbanan i Mantorp. Det blir debutritten för mig på terrängbanan efter omkullridningen. Ha en fortsatt skön dag i solen! / Anna
 
Här är vi på terrängbanan i våras
 
 
 
 

Lite bilder från idag

Allmänt  /  0  Kommentarer
I morse red Sara och jag tillsmmans på banan, hon på Nike och jag på Mazzerati. Vi hoppade lite och båda hästarna var jättefina. Nike och Sara var riktigt duktiga idag, roligt att se. Därefter fotade sara när jag hoppade grace och Fly Away. Bilder på Fly Away kommer upp på hans blogg men här nedan kan ni se Grace. Hon var jättefin och tyckte det var jätteroligt, vilket nog syns på hennes spetsade öron. Sedan åkte Sara hem och jag har arbetat vidare mer resten av hästarna, varit en sväng på Sharpman, fortsatt rida och sedan väntat på hovslagaren, som kom precis nu, men han klarar sig själv där ute. Får se nu hur lång tids det tar att sko hästarna om jag ska rida dem när de är klara eller om de helt enkelt får vila idag.
 

Grupper till terrängträningen på onsdag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer gruppindelning till terrängträningen på onsdag för Anna på Mantorps terrängbana. Observera att om jag har missat att skriva upp någon som anmält sig via mail, hör av er, då jag inte kommer åt mailen för tillfället, så jag kan ha missat någon.
 
17.00 
Ellen
Viktoria
Louise
Viktoria
Tove
 
18.30
Elin
Annie
Jessica
Jenny
 
20.00

Daniella
Malin
 
 
Se till att vara uppsuttna och framskrittade till er träning börjar, så vi kan hålla tiderna.
 
Parkering sker på gravfältet
 
OBS!
Banavgift, 100kr, betalas till mig tillsammans med träningsavgiften, då jag måste samla ihop alla banavgifter för träningen och lägga i ett kuvert.
 
Välkomna till en trevlig kväll på terrängbanan!
 
Mvh Anna
 
 

I väntan på hovslagaren

Allmänt  /  0  Kommentarer
Duktiga Sara har tagit lite kort på några av hästarna som jag red på förmiddagen. Ska försöka lägga upp dem under kvällen om jag hinner. Just nu väntar jag på hovslagaren som inte kommit ännu.....8 hästar ridna, 2 kvar men dem kan jag inte rida förrän de blivit skodda, så nu får han rappa på!

Dags att sätta fart!

Allmänt  /  0  Kommentarer
10 hästar ska nu ridas, hovslagaren kommer under eftermiddagen och ska en sväng till Sharpman. Dags att sätta fart! Grupperna för terrängträningen på onsdag kommer ut under kvällen. Är det någon jag skulle ha missat att skriva upp, hör av er, för jag kommer inte åt mailen dit en del skickat sin anmälan. Mvh Anna
 
 
 
 
 
 

Qurre på språng

Allmänt  /  0  Kommentarer

Mazzerati

Allmänt  /  2  Kommentarer
Idag får Mazzerati en guldstjärna av mig! Han var väldigt fin i markarbetet! Han var väldigt bärig och fin och har blivit lättare i sin framdel och kom med mycket mer vikt på bakdelen.
 

Mazzerati

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag får Mazzerati en guldstjärna av mig! Han var väldigt fin i markarbetet! Han var väldigt bärig och fin och har blivit lättare i sin framdel och kom med mycket mer vikt på bakdelen.
 

Little Jakob

Allmänt  /  0  Kommentarer
Sara var snällt och var barnvakt och fotade samtidigt några av hästarna när de reds. Har några kvar nu, måste vara klar till 22.00, för då är det ju falsterbo på TV. Här kommer några bilder på Jakob
 
Little Jakob
2006
Verona´s Gerswin - Quite Easy
äg. uppf JKAB

Sara & Nike

Allmänt  /  0  Kommentarer
Sara & Nike tävlade också i fredags, samma klasser som Livia. I 90 cm gjorde de en fin stadig nollrunda och i 1m blev de tyvärr 2 pet pga några små missar, men nya tävlingar väntar för ekipaget!
 

Bilder på Livia

Allmänt  /  0  Kommentarer
                        
 

Det gick ju riktigt bra

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har inte haft tid att uppdatera efter hopptävlingen i lördags, så här kommer ett kort inlägg, mer kommer. Livia skötte sig riktigt riktigt bra. Höll sig på mattan hyfsat bra, lite bocksprång då och då men inget överdirvet och på banan gick hon riktigt fint! I 90 fick jag en superkänsla! Hon backade av fint mot hindren och hade en jättebra rytm och hoppade runt lekande lätt, felfri runda!  I 1m hade hon ställt om sig lite och var nu väldigt tuff mot hindren ( tror det är hennes sätt att bli när hon blir lite trött, då försvarar hon sig med att bli het istället. (Vi har en herre i stallet som är precis likadan) Hoppade fint men fick inte till vägen riktigt till trean som var en böjd linje från tvåan, så tyvärr ett pet. Men är riktigt riktigt nöjd med henne mitt lilla krutpaket! Vi jobbar vidare mot kommande starter.
 

Hur ska detta gå???

Allmänt  /  1  Kommentarer
Jahopp, Fredag den 13e och hopptävling med Livia. Detta kommer bli väldigt intressant. Satsar i första hand på att sitta kvar och försöka pricka hindren ;) Ska gå ut och rasta henne en gång nu.
 

Titta så häftig han är!!

Allmänt  /  0  Kommentarer
En riktig gummiboll!
Embassey II
e: Escudo I - Silvio I
 
 
 
 

Skapa stämning i stallet

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

En ljuslykta i stallet?

Absolut med batteridrivna ljus!

Det skapar en avslappnad miljö en höstkväll när man står och ryktar hästen, eller bara "mysbelysning" i sadelkammaren. Går faktiskt också att använda som liten skål, kanske med godbitar i till hästen eller ryttaren. Materialet är gjutjärn.

H: 12 cm O: 16 cm

 

Kan fås i svart, guld, silver eller obehandlat gjutjärn

 

160 kr

 

Fler inredningsdetaljer & presenttips hittar ni på

www.victory4horse.se


Tokstollen!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 
 
Hoppade Livia igår och hon kändes riktigt bra på hinder! Men där emellan är hon ju halvt galen ;). Gäller bara att jag lyckas hålla styrningen mot hindren och hålla mig kvar för hoppa det kan hon, men hon gör det även där där det inte står några hinder ;). Morgondagen blir minst sagt intressant!

Aachen på TV

Allmänt  /  0  Kommentarer
Kollat på sändningarna från Aachen nu på Eurosport och återigen fastnade jag för fina Embassey II, riden av Hans - Dieter Dreher. Så himla fin häst! 
http://www.gestuet-grenzland.com/en/horses/Stallions/270-Stallions-Embassy-II.html#details
 
 

Hälsning från Rosa & Evelina

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vilken fin och supervälriden häst jag fick hem idag, det glädjer mig något enormt!:) Tusen tack! Anna Freskgård och William Nilson Fryer
 

Nu försöker vi igen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu är det dags för ett nytt försök att hoppa Livia. Broddar på och så hoppas vi på uppehåll under kvällen. Ska be William ta lite bilder, har ju inte så mycket kort på Livia..
 

Blev lite tommare nu..

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu får vi säga hej då till Rosie White och Pizzan & Daikin som alla tre har åkt hem idag. Blev lite färre hästar helt plötsligt. ..

Thats all it is

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

Känner ni igen de här två personerna???

Delfiner  /  0  Kommentarer
 
Bilderna är från Titti Schultz blogg på Rix FMs hemsida

Snyggaste hästen i stallet!!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 Hur söt får man bara inte vara??! Sara piffade till lilla Tusseman, titta så söt han blev! Även fast huvan var en aning för stor ;) Snart är det dags Tusseman - att entra tävlingsbanan med Edwina på ryggen! Då får du vara såhär söt varenda helg ;)
 

På delfinariet

Delfiner  /  0  Kommentarer
Edwina sitter just nu på läktaren i delfinariet tillsamamns med mormor och morfar och roas av pappa som showar för henne. Hur många föreställningar har hon sett vid det här laget?? 100??
 
Bilden är från i vintras

Manproblem

Allmänt  /  1  Kommentarer
Började spöregna på förmiddagen när jag höll på att göra ordning Qutie för ett ridpass. Passade då på att trimma till hennes man i väntan. Den är så yvig och ostyrig och skulle räcka till 3 hästar. Samtidigt passar den så bra in på hennes personlighet. Hon ser så busig och oskyldig ut i den. Men den måste bli lite tunnare nu om det ska gå att göra några snygga knoppar av den och hon tycker verkligen inte om när man ska försöka tunna ur den.
Någon som vet om det finns någon bra urtunningskam för manar eller har något annat bra tips??
 

Konkurrensskillnad i Breeders

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har nu löst deltagarbevis åt Livia till hoppbreeders. Snacka om att det är konkurrensskillnad i hoppningen jämfört med fälttävlan. I hoppningen är det 318 4åriga hästar som har löst deltagarbevis och försöker kvala in medan det i fälttävlan är 30st 4åriga hästar som löst deltagarbevis. 
Livia är ju redan klar för final i fälttävlansbreeders och eftersom hon kvalade in så tidigt så har vi ju nu kunnat släppa den biten och har valt att ge det en chans även mot hoppbreeders eftersom finalerna inte går samtidigt. Däremot krockar ena semifinalen i hoppning med finalen i fälttävlan men det finns ju en chans till, helgen innan fälttävlansfinalen. Men detta blir ju bara en extrem bonus om det skulle gå hela vägen.
På fredag ska hon alltså göra sin första hoppstart, 90 & 1m i Heda där de har lokal kvällshoppning. Känner väl kanske att vi inte riktigt är så pass väl förberedda som vi skulle vilja vara eftersom jag varit sjukskriven en längre tid och därför ej kunnat hoppa henne så mycket som jag velat. Men vi ger det en chans så får vi se hur det slutar =).
 

Terrängträning på Mantorps terrängbana

Träningar/kurser  /  0  Kommentarer
Dags för terrängträning på Mantorps terrängbana för Anna Freskgård
 
Onsdag den 18/7 med start kl 17.00 ( beroende på antalet deltagare)
 
Alla ekipage är välkomna att deltaga oavsett nivå, både ponnyer och storhästar.
Max 4 ekipage / grupp.
Gruppindelning publiceras på bloggen någon dag innan.
 
 
Pris: 300:- + banavgift
 
Anmäl er antingen i detta inlägg eller via sms till: 0735-378807 eller maila till
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
 
Anmälan är bindande.


Det finns även möjlighet att få sin häst riden av Anna om man inte vill rida själv.
Detta sker då innan utsatta tider.
Pris: 400:- + banavgift


Välkomna till en härlig kväll på terrängbanan!!
 
 

Delfinbilder

Delfiner  /  0  Kommentarer
     
    

Oflyt

Allmänt  /  1  Kommentarer
Hela dagen när jag ridit här hemma har det varit vindstilla och gassande sol vilket innebar en hel del ättriga insekter... Efter att hovslagaren varit här så hjälptes Sara och jag åt att lasta Livia ( som snällt gick rakt in, duktig tjej) och åkte till Lycketorp, för där står deras hinderpark alltid uppe tänkte jag. Kommer fram och ridabanan är tom på hinder, inte hade jag tänkte på att de haft dressyrtävlingar i helgen. Så fick snällt börja med att bära hinder. Precis när jag kommit upp i sadeln, vad händer då? Jo det börjar verkligen spöregna. Det regnade och regnade och vi såg snabbt ut som dränkta katter allihopa. Och inte nog med det, banan blev snabbt rejält klafsig, så det kunde inte bli så mycket hoppning. Hann känna några språng på henne i alla fall. Och lagom till att jag hoppade av, då kom solen fram igen...Så nu ska jag be om ett ord som jag egentligen inte alls gillar, men kan det inte någon nång vara lagom?? / Anna
 

dags att sparka igång en ny vecka

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ny vecka, nya aktiviteter. William är i delfinariet idag där de kommer få besök av Titti Schultz, från Rix FM. Anna kommer rida hela gänget här hemma idag och Livia ska få åka iväg och prova hoppa en bana på någon annan anläggning, har bara inte bestämt vart än. Kan vara bra att känna hur hon är på ett nytt ställe och nya hinder inför fredagens tävlingsdebut på hoppbanan. Men först måste hon få på sig en sko som hon tappade i förrgår. Är även några andra hästar som ska få på sig skor, bland annat Athos som ska börja skrittas igång efter det idag! 
Det är en ny hovslagare som kommer idag, då båda våra andra hovslagare, just nu befinner sig i Falsterbo.
 

Dagens sötaste bilder

Allmänt  /  5  Kommentarer

Intervallträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det nyklippta fältet utanför stallet är perfekt att använda för att stämma av konditionen på hästarna. Här får de gå intervallträning i varierande tempon, allt från 350m tempo till 650m tempo och puls och andning mäts. Här är det Jennifer Wressles hästar som får sig ett pass var:
 
 

Till terrängbanan i eftermiddag

Allmänt  /  0  Kommentarer
I tyska Aachen idag pågår terrängen för fullt i det så kallade för-OS och det verkar ha gått bra för svenskarna so far. Själva rider vi ett gäng hästar här hemma för att sedan åka till Boxholms terrängbana med två stycken. Det kan vara nog så charmigt det också. Ha en härlig dag!

Terrängträning på Mantorps terrängbana

Träningar/kurser  /  0  Kommentarer
Dags för terrängträning på Mantorps terrängbana för Anna Freskgård
 
Onsdag den 18/7 med start kl 17.00 ( beroende på antalet deltagare)
 
Alla ekipage är välkomna att deltaga oavsett nivå, både ponnyer och storhästar.
Max 4 ekipage / grupp.
Gruppindelning publiceras på bloggen någon dag innan.
 
 
Pris: 300:- + banavgift
 
Anmäl er antingen i detta inlägg eller via sms till: 0735-378807 eller maila till
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
 
Anmälan är bindande.


Det finns även möjlighet att få sin häst riden av Anna om man inte vill rida själv.
Detta sker då innan utsatta tider.
Pris: 400:- + banavgift


Välkomna till en härlig kväll på terrängbanan!!
 
 
 

Följ bloggen

Allmänt  /  0  Kommentarer
<----  Klicka på länken här bredvid och följ vår blogg via bloglovin.
 

Vilken lättnad!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi hade precis börjat ställa in oss på att tvingas åka ner till Flyinge på lördag för att Qutie skulle kunna göra sitt terränghästprov, kval till Breeders, då det är det är sista chansen på terränghästprov i år, då det inte finns några fler för 5åringarna. Men vi fick precis precis reda på av Anna Hassö att de nu under kvällen ändrat reglerna för breederskvalet i brist på terränghästprov! Så nu kan man byta ut terränghästprovet med en vanlig fälttävlan på samma nivå som den stilterrängklass man skulle ridit. En sån himla lättad att slippa åka 80 mil med en unghäst för  att göra en enda terrängstart, tack för det!  

Bra besked

Allmänt  /  4  Kommentarer
Athos är friskförklarad och kan nu börja sättas igång!
 

Bränner mil...

Allmänt  /  0  Kommentarer
På väg mot Euro Vets, dags för återbesök för Athos. Håll tummarna för att det går åt rätt håll!
 

Mot Motala

Allmänt  /  3  Kommentarer
Nu rullar vi mot Motala för att hämta en pålle...
 
 
 

Tillbaka i sadeln!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Nu är jag tillbaka i sadeln igen! Härlig känsla men även en enorm träningsvärk! Har ridit mina pållar igår och idag och det känns än så länge bra. Tänker dock inte ta ut segern i förskott ännu, tänker ge det någon vecka först och se att det fortfarande känns ok, men vilka roliga ridpass det har varit! /Anna
 

Nikes uppfödare

Allmänt  /  0  Kommentarer
I denna artikel http://www.hippson.se/artikelarkivet/avel/lar-kanna-helena-torstensson-och-nya.htm
kan ni läsa om Helena Torstensson som är tillbaka i Sverige efter 7 år i Tyskland, bland annat som beridare och tävlingsryttare hos Paul Schockemöhle. Nu är hon platschef för PS Flyinge & Partners AB, läs mer om det i artikel.
 
Det är Helenas familj som är uppfödare till vår Nike.
 

härlig dag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dagen flyter på. Underbart väder men väldigt mycket insekter. Ett gäng hästar har blivit ridna nu på förmiddagen, arbetet fortsätter efter lunch. Hovslagaren kommer även nu på eftermiddagen och ska ta ett gäng. Har varit endel tappskor nu när det varit så blött ute.
 

Idag har jag gjort nytta

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har varit en riktigt bra dag, för denna dag har jag spenderat på ridbanan och tränat hästar! Dock inte från hästryggen utan från marken. De har fått arbeta på volt över upphöjda cavalletti och låga studsserier och det har varit så kul och hästarna har varit så fina! De kanske blev smittade av min arbetsglädje ;). Resten av hästarna har blivit ridna, men inte av mig =) och några återstår. / Anna
 
 
 

Inga starter igår

Allmänt  /  7  Kommentarer
Vi valde att inte starta hästarna i Baståsen igår, då det för oss inte är tänkbart att hästarna skulle behöva gå på det underlag som var på framhoppning och banor till banhoppning och terräng. Traktor fick dra in bilarna och transporterna på parkeringen för att man överhuvud taget skulle kunna komma in till tävlingsplatsen. För oss var det självklart att stryka hästarna. Vi vill inte riskera hästarnas hälsa och eftersom de är ganska unga också vill vi inte ta risken att de ska bli osäkra på grund av dåligt underlag. Så det var bara att vända och åka hemåt igen med knoppade hästar i lastbilen. De undrade nog vad vi höll på med.
Det var lite synd eftersom de behövde ju sina kval och det är ganska så lugnt nu på tävlingsfronten i juli, så det blir att leta ny tävling. Vi som hade tyckt det skulle bli så kul att åka till en ny tävlingsplats som vi inte varit på innan men till Baståsen kommer vi inte återvända...
Så vi kom hem väldigt skapligt igår, så det blev en tur till betet och hälsa på grabbarna och så motinerade vi hästarna hemma istället.
 
Och här var planen att det skulle lagts upp lite bilder, men då uppladdningen av bilder inte verkar vilja fungera idag, så får det bli en annan dag..
...jo nu gick det med 2st..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vi åker hem igen...

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Vad tråkigt det är när man kommer fram till en tävlingsplats för att direkt kunna göra bedömningen att det inte är ridbart....så nu rullar vi hemåt igen...