I lastbilen på väg mot Baståsen

Tävlingar  /  3  Kommentarer

Missa inte chansen att fynda på Sharpmans stora lagerrensning

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

En kattunge tingad

Allmänt  /  1  Kommentarer
En av honkatterna har blivit tingad igår, men det finns fortfarande två kvar.
 
 
Tingad                                               Foto: Sara Blomstrand
 

Dagens planer

Allmänt  /  0  Kommentarer
På dagens schema står ridning, och så kommer Marzellos ägare och hälsar på och så ska Qurre, Jakob & Mazzerati förberedas inför  fälttävlan i Baståsen imorgon.
 

La Ligas dressyr i Gärds CCI* klass

Tävlingar  /  3  Kommentarer
La Liga gjorde som sagt sin livs dressyr i Gärds förra helgen när han debuterade CCI* klass! I hellregn så genomförde han det * programmet som han aldrig tidigare gjort. Han var lugn och avspänd så i stället för att det skulle gå ut på att hålla honom lugn inne på banan kunde William äntligen visa upp honom och plocka fram de gångarter han verkligen har! Så det var superkul - när det verkligen gällde, då gjorde de det!! Filmer från terrängen och den avslutande banhoppningen kommer, men här kommer ett gäng bilder på stjärnan:
 
 
 

Livia gör framsteg

Allmänt  /  0  Kommentarer
Livia var riktigt fin idag att rida rapporterar William, bästa känslan av alla pållar idag! Det är ju kul att hon gör framsteg! Själv har jag hunnit med att hoppa henne en gång innan jag blev dålig igen och hon var så fin! Åh vad jag vill bli frisk nu så jag kan få rida mina pållar och att jag kan starta Livia på hennes första hopptävling och hennes försök till breederskval den 13/7...........Vi planerar även att åka på hoppmeeting i juli med full lastbil och vill verkligen inte missa det..../ Anna
 
 

Amazing Grace i Gärds

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Grace gick ut på dressyrbanan och gjorde sitt jobb med William i sadeln! Det var kul att hon kunde följa med och få starta även fast det blev lätt klass istället för den internationella starten. 49 straff i dressyren och på banhoppningen gick hon som tåget i spöregnet och hoppade felfritt. Och dagen efter när terrängen var så var hon riktigt glad att få vara med i matchen. När klockan i startfållan började räkna ner från 10 sekunder så visste hon att det var dags! Många hästar börja trampa omkring i starten innan de får gå iväg men Grace gick in i startfållan, ställde upp sig stadigt på alla 4 benen och sträckte på sig och blåste upp sig, hon var redo! Hon såg ut som en krigshäst som skulle ut på krigsbanan med öronen spetsade rakt framåt =). Och så gick starten och hon sköt iväg som en pil och hoppade allting lekande lätt. Ryttaren som startade före Grace hade fått lite problem på vägen, så när Grace var påväg mot vattnet så hade hon tagit upp jakten på ekipaget som var före så vi var många som fick ropa att hon skulle flytta sig från banan och bana väg för Grace. Hon gick felfritt och slutade 2a! Fina svarta faran! Film från terrängen kommer, bilderna blev det ingen superkvalité på då det dammade ganska mycket från framridningen:
 
 
 

Box Qutie i Gärds

Allmänt  /  0  Kommentarer
Qutie som i vanliga fall rids av Anna fick ändå möjligheten att följa med och starta i Gärds tack vare att William hållt igång henne och ställde upp och startade henne. Dressyren gick jättebra, tyvärr ett omslag bak i den ena förvända galoppen, men annars såg det väldigt trevligt ut och William visade upp henne jättefint.54 straff. I hoppningen som reds i spöregn föll tyvärr en bom pga missförstånd mellan häst och ryttare, det syns att de inte var så samkörda med varandra. William föredrar ju dessutom att rida små hästar och Qutie är ju allt annat än liten, så de gjorde det bra!
I terrängen gick hon fint på alla hinder, men lite spänd för omgivning och publik. De hamnade dessutom på fel sida om repningen i anridningen till hinder tre, så de fick göra en knix där innan hindret men Qutie tog det fint och hoppade! Tyvärr blev det lite väl lång stund trampandes vid vattenhindret, innan hon beslutade sig för att hoppa, så det blev ett stopp med i bagaget. Men det räckte ju ändå för ett godkänt Breederskval! Film från terrängen kommer!
Så tack till William från Anna för att du ställt upp och hållt igång henne och startat henne, så hon får komma ut och få rutinen och nu även ett godkänt kval! Saknar att rida henne:
 

Ronja i Gärds

Tävlingar  /  1  Kommentarer
Ronja var den första att starta dressyren i Gärds. I och med att William hade så många starter, så red han hoppningen samlat på alla sina hästar efter sista dressyrstart. Ronja var inte alls med på noterna på dressyren denna tävling. Hon är en häst som kräver ganska mycket framridning för att hon ska vara helt fram till handen mellan hjälperna, och i och med att det var ganska stressigt denna tävling så fick hon inte möjligheten att värmas upp tillräckligt länge. Så dressyren blev inget att hurra för, 69 straff. 
Däremot gjorde hon en felfri hoppning och en felfri terräng, där hon var väldigt på till vattenhindret =). Film från terrängen kommer.
 

Äntligen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu har vi fått tillbaka företagsdatorn, så nu kommer vi kunna uppdatera lite lättare igen. Håller på att lägga in filmer och dressyrbilder från Gärdstävlingen, så det är på väg upp här på bloggen!

Qurre & Jakob på terrängbanan

Allmänt  /  1  Kommentarer
I onsdags när Anna hade träningar på terrängbanan var William där med Qurre & Jakob och lät dem känna på några linjer där. Tyvärr har vi inga bilder på dem eftersom ingen kunde fotografera, med Sara lyckades få en bild på Jakob i förbifarten:
 

Tack Tranåsgänget

Träningar/kurser  /  0  Kommentarer
För en trevlig termin, bra säsongsavslutning & den fantastiskt fina presenten, det var väldigt snällt ,Tack!!
Vi syns i höst igen!
Kram William & Anna

Ny terrängträning snart

Allmänt  /  0  Kommentarer
Terrängträningarna i Boxholm igår gick jättebra! Alla ekipagen som deltog var mycket duktiga, alltid roligt att se. Det kommer snart komma upp nytt datum för terrängträning här på bloggen. Då på Mantorp terrängbana inför deras tävling som är i början av augusti, så håll utkik!

Delfinshow

Allmänt  /  1  Kommentarer
 Här kommer några bilder på William från dagens delfinshow
 

2 nya hästar idag

Allmänt  /  0  Kommentarer
I förmiddags anlände två nya hästar till stallet. Den ena av dem är för er kanske bekant sedan innan då William har ridit den i terrängen en del, det är Vesuvius II, eller Pizzan som han kallas. Med sig har han sin kompis Daikin Van Sint Paulus. Båda hästarna ägs av Jennifer Wressle och kommer stå här i träning fram till den 11/7 medan hon är på semester.
 
 
                                         Vesuvius II                             Daikin Van Sint Paulus
                                             2002                                              2003
                                           KWPN                                    Belgiskt Varmblod
                                       äg. Jennifer Wressle                     äg. Jennifer Wressle
       

Håll dig uppdaterad med vad som händer på bloggen

Allmänt  /  0  Kommentarer
<---- Klicka på länken här bredvid, registrera dig och följ vår blogg via bloglovin
 

Tävling på söndag

Allmänt  /  0  Kommentarer
På söndag är det ett gäng hästar som ska få åka till Baståsen och gå lättklass där. Vi har faktiskt aldrig varit där och tävlat innan, så det blir kul att få komma till en för oss helt ny tävlingsplats.
 
Är det någon av er som varit i Baståsen och tävlat?

Man får sysselsätta sig på annat sätt när man inte får rida

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har jag hjälpt till med mockningen på morgon och det känns bra, har inte kännt av någonting i huvudet. Nu ska jag ta en sväng till Sharpman och se vad för spännande erbjudanden de har på deras stora lagerrensning, ni har väl inte missat den.?! Eftermiddagen kommer jag sedan ägna åt att frisera ett helt gäng hästar. Det är väldigt välbehövligt och sånt som det är svårt att då tiden att räcka till annars, men sånt som passar mig perfekt att sysselsätta mig med nu!
Imorgon ska jag hålla terrängträningar i Boxholm, det blir kul!
 

Grupper till terrängträningen 27/6

Träningar/kurser  /  0  Kommentarer
Grupp 1 kl 18.00
Malin Andersson
Viktoria Lönn
Ellen Jacobsson
Louise Ågrim
 
Grupp 2 kl 19.30
Sebastian Rydell
Malin Andersson
Daniella Siira
Martina Rylander
Ronja Johansson
 

Sent blev det..ikväll igen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dags att ta kväll nu. Blev sent igen då vi ägnat kvällen att köra hästar hit och dit. Först körde vi hem Apollo till Motala då hans månad hos oss nu är slut. Sedan hämtade vi upp Athos & Oncie i Motala och körde dem till ett bete i Boxholm. Hem till stallet och hämtade La Liga oxh körde ut honom till samma bete, så där ska han få två veckors välförtjänt semseter nu efter helgens stora prestation.
Nu släcker vi ner för ikväll och så tar vi nya tag i morgon!

Ett axplock bilder från den CCI* banan

Tävlingar  /  1  Kommentarer

Bilder från veterinärbesiktningen i torsdags

Allmänt  /  1  Kommentarer

Stor lagerrensning på Sharpman

Allmänt  /  0  Kommentarer
Imorgon börjar Sharpmans stora lagerrensning som kommer pågå fram till v.32, så passa på att fynda!!
 

Bilder på vänner och ryttarkollegor från Gärds

Allmänt  /  0  Kommentarer
När jag inte själv har kunnat rida i helgen passade jag på att knäppa lite bilder istället.Snyggt ridet allihopa!
Dock är det ej tillåtet att kopiera bilderna.
 
Vill du ta del av någon bild går det bra att beställa den i JPEG format. Skicka då ett mail till
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se och uppge vilken bild du vill beställa.
Bilderna kostar 50:- styck.
 
 
 
Jon Andersen


Anna Hassö

 
Ingrid Andersen
 
 

Carin Clemensson
 

Malin Miyuki Josefsson
 

Therese Viklund
 

Viktoria Carlerbäck

Rebecka Tell
 

Hanna Berg
 

Pernilla Linder Velander
 

Ludwig Olsson
 

Johan Lundin

Emelie Westin
 

Evelina Carlsson
 

Hannes Melin
 

Magnus Gällerdal
 

Moa Berrek
 


En kort sammanfattning om helgen

Allmänt  /  2  Kommentarer
Det har varit en kanonhelg i Gärds, kanske inte toppen toppen väder men vi har klarat oss bra. Underbart sällskap, god mat, fri tillgång på jordgubbar under midsommarafton och hästar som har presterat fint! Grace 2a, La Liga 9a i sin första start i internationell klass och dessutom satt sitt kval till Unghäst VM, Qutie har gjort halva sitt kval till Breeders och Ronja satte en felfri terräng och ytterligare ett kval till CNC* klass.
 
Nu är vi på väg hemåt, trötta men nöjda. Tack till arrangörerna i Gärds för en superbra arrangerad tävling!

La Liga kvalad till Unghäst VM

Allmänt  /  1  Kommentarer
De gjorde det! William & La Liga satte kvalet till Unghäst VM! La Liga har nog gjort sin bästa prestation hittils, bra dressyr, lekte runt terrängen på 3,8km och hoppade sedan lekande lätt i banhoppningen dagen efter. Tyvärr föll en bom på sista hindret, men han har gjort en sån bra prestation! Slutade 9a i klassen, första utanför placering. Grattis till familjen Andersson för er fina uppfödning!
 

Det går så bra!

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Dåligt med internet, men ett kort inlägg blir det. Yes, Grace blev tvåa i sin klass och La Liga gjorde en jättefin dressyr i går och idag gick han felfri i terrängen! Så himla fin! Nu är det bara besiktning och banhoppnng kvar i morgon för honom. Har tagit massa bilder så det kommer mycket uppdateringar framöver!

Bildskön häst

Allmänt  /  0  Kommentarer

Tur att Sara är med

Allmänt  /  0  Kommentarer
Tur att vi har med oss Sara!
 

Det sägs att regnet är på väg...

Allmänt  /  0  Kommentarer
klass 2 varning på regn, precis vad vi inte vill ha! Snart blir det lite kvällsmat här i lägret, sen tror jag att vi alla kommer slockna som små barn. I morgon börjar det riktiga allvaret. Här kommer lite fler bilder so far:
 
 
 
 

La Liga igenom första vetcheck

Tävlingar  /  1  Kommentarer

Framme i Gärds

Allmänt  /  1  Kommentarer
Resan har gått bra och hästarna är installade och har varit ute en och en och trimmats av William. Just nu håller La Liga på att knoppas inför sin första veterinärbesiktning som är kl 18. Hästarna som är med är alltså La Liga, Ronja, Qutie & Grace. För La Liga är detta en mycket viktig tävling då han ska gå en CCI* klass, dvs en lång internationell enstjärnig klass, vilket är ett kval till Unghäst VM, så nu får ni hålla tummarna för honom i helgen, och givetvis de andra tre damerna också, som alla tre går lättklass.
 
La Liga
 
Grace
 
Ronja
 
Qutie

Bakslag....

Allmänt  /  7  Kommentarer
Det blir inget tävlande för Anna i helgen... I onsdags kväll blev det att åka in till akuten med jättekraftig punkthuvudvärk som pulserade ut i vänstersidan av huvudet och ut i vänster ögat, så det var svårt att få vänster ögat att hänga med. I torsdags morse gjordes magnetröntgen av huvudet och nu får jag inte rida igen på ett tag.. Allting känns ganska så depressed just nu och att åka med ner till en av de tävlingar man sett fram mest emot som publik istället för ryttare är inte alls kul..Jag är nog faktiskt ganska bitter just nu.. William kommer starta Qutie och Grace, men Grace går ner i lättklass istället för CCI* klass eftersom William och hon inte gjort några starter ihop. Nu hoppas jag på strålande sol så man inte behöver tillbringa 4dagar inne i lastbilen och så ett väldans partaj på midsommarafton! Dags att åka..

Snäll kommentar

Allmänt  /  0  Kommentarer
Postat av: Amanda

Hittade er blogg nu, och oj, jag ar helt sald! Superbra! :) Ville bara saga det ;)

 

Tack så mycket Amanda, kul att höra! Välkommen som ny läsare! Mvh Anna & William


Nu kan vi Lättare svara på era kommentarer

Allmänt  /  0  Kommentarer
De har gjort om funktionerna lite på blogg.se så nu kan vi bland lämna svar på era kommentarer i kommentarsfälten.

Förberedelse inför tävling i kvällssolen

Allmänt  /  4  Kommentarer
 

Dags för Hera att åka hem

Allmänt  /  0  Kommentarer

Imorgon bitti är det dags för Hera att åka hem igen efter en kortare periods träning här. Hera har varit jätteduktig och trevlig att arbeta med och vi hoppas att hon och hennes ägare Annelie får mycket roligt ihop i framtiden!

 
 

Mitt i träningen

Allmänt  /  1  Kommentarer
En kort update. Hästarna tränas för fullt. Har ett gäng kvar nu innan kvällen. Ska försöka hinna knäppa några kort på de sista. Sen så ska det även packas för fullt för i morgon rullar vi till Gärds.

Hemma från Sharpman

Allmänt  /  2  Kommentarer
Varit på lite ärenden nu på eftermiddagen. Först in till ljudbutiken ( sebastian, vi vet att du läser bloggen ) för att lämna in vår företagsdator som strular, därav lite dålig uppdatering de senaste dagarna, samt varit på Sharpman en sväng för att hämta Williams ursnygga frack som han ska ha i helgen! Bilder kommer!

Terrängtränning 27/6

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dags för terrängträning på Boxholms terrängbana för Anna Freskgård
 
Onsdag den 27/6
Med start kl 18.00
 
Alla ekipage är välkomna att deltaga oavsett nivå, både ponnyer och storhästar.
Max 4 ekipage / grupp.
 
Pris: 300:- + banavgift
 
anmäl er antingen i detta inlägg eller via sms till: 0735-378807 eller maila till
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
 

 
Det finns även möjlighet att få sin häst riden av Anna om man inte vill rida själv
Detta sker då innan eller efter utsatta tider.
 
Pris: 400:- + banavgift
 

Välkomna till en härlig kväll på terrängbanan!!
Dag 2 i Solla

Allmänt  /  3  Kommentarer
Igår var vi alltså i Solla igen för att Starta en nationell 120 klass med Amazing Grace, La Liga & Box Qutie. Amazing Grace startade först av våra eftersom hon går avd. A och hon gick in och gjorde en jättefin felfri runda. Dubbelnolla och bästa känslan hittils på henne. Slutade på 6e plats, en sekund från placering. Så nu är hon kvalad till 1,30!
Sedan var det Box Quties tur. Idag var hon lite tittigare än vad hon varit dagen innan och skyggade lite för en reklamskylt som hängde på staketet. Igår fick vi förmånen att få lite mer tid inne på banan innan start, så man hade gott om tid att hinna rida runt och visa hästarna banan och de fick lite tid på sig att slappna av. Denna gång fick vi startsignal direkt när vi kom in på banan. Hon hoppade väldigt väl och var väldigt rädd om sig. Dock på sexan, en oxer,  spände hon till lite grann i språnget och fick ett bakbensfel på den men resten kändes bra. Men hade en mycket bättre känsla i lördagens 120 klass där hon var mer avspänd och med ridbar.Hon blir så mycket häst att rida är hon spänner till, då det är en väldigt stor lady. Hon var inte tittig på hinder, dem suger hon väldigt fint på men hon blir tittig på saker runt omkring och spänner till i sidorna. Men sammanfattningsvis är jag extremt nöjd med hennes prestation under helgen, hon har ju debuterat 1,20 och gjort det felfritt och det finns så himla mycket hopp i henne, så det ska bli kul att se hur långt det bär! Bilder kommer!
La Liga startade sist och han ville inte vara sämre denna runda än vad han var under lördagen, så han gick in och satte sin tredje nolla denna helg och även han är därmed kvalad till 130. Så vi är väldigt nöjda med hästarna och deras prestationer denna helg. Idag väntar lite välförtjänt vila för denna trio. Här kommer lite bilder på La Liga:

La Ligas ägare & uppfödare Nina H Andersson fanns på plats och följde sin häst under helgen

Vilken tur vi inte åkte hem

Tävlingar  /  0  Kommentarer

Idag har vi varit i ett mycket blött Solla och hopptävlat med Box Qutie, La Liga & Amazing Grace. Alla tre var anmälda till 1,10m & 1,20m, de två förstnmända hästarna i avd.B. Regnet stod som spön i backen i morse och tävlingen gick på gräsbana dvs, underlaget blev inte bra... Grace startade först av våra hästar, i slutet på 1,10klassen och underlaget sög riktigt mycket. Grace hade två ner, hon blev försiktigt på underlaget, vågade inte ritkigt ta för sig, kom inte ifrån backen ordentligt, ja det var inte bra.. Strök henne från 1,20 och strök även Box Qutie från hennes två starter, för det kändes ganska meningslöst och inte riktigt schysst mot dem att tävla under dom förutsättningarna. William hoppade fram La Liga till 1,10 klassen och bestämde sig för att pröva starta honom och La Liga gick in och gjorde en jättefin felfri runda, vilket de nästan var ensamna om! Han som har så mycket tryck i sig annars och brukar bli het, blev bromsad av underlaget och gick jättebaanserat. Efter det tänkte vi åka hem igen, lite besvikna när man ändå ställt in sig på att rida, men som tur var så bestämde de att de flyttade in tävlingarna till grusbanan. Så en timme senare var hela hoppbanan uppbygd inne på grusbanan och tävlingarna kunde fortsätta och vi tog tillbaka stryknigarna och Grace gick in i början av klassen och gick in och gjorde en jättefin runda och var felfri hela vägen fram till sista hindret i omhoppningen. Flöt ut lite mycket till vänster där och tappade vägen fram till sista, så kom inte riktigt rakt på det. Men hon kändes väldigt fin och det var skönt att avsluta med en sån runda och inte 1,10klassen.

La Liga gick in på banan i 1,20 och gjorde det lika bra som ha gjorde i 1,10 klassen, om än med lite mer tryck i sig nu när han hade fast underlag under hovarna. En felfri runda i 1,20! Jättekul med två så bra resultat men framför allt är det kul att han var så lugn och väntande och ridbar! Då är det lite lättare att rida honom till bra resultat.

Qutie står för dagens bragd. Hon fick ju inte starta 1,10 klassen men nu när de flyttade hoppbanan bestämde sig Anna för att göra ett försök i 1,20 klassen, vilket visade sig vara ett bra beslut. Qutie gick in och gjorde en fin felfri runda i sin 1,20 debut utan att ha gått någon framhoppningsklass, så det gjorde hon bra!

I morgon åker vi dit med samma hästar som ska gå en nationell 1,20klass.
Tyvärr fick vi inte med minneskortet till kameran så vi har inte kunnat film/ta några kort. Vi gör ett nytt försök i morgon.


Grattis!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Grattis världens bästa tjej på din 1,5års dag!!!Vi älskar dig!! <3

Terrängträning 27/6

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dags för terrängträning på Boxholms terrängbana för Anna Freskgård
 
Onsdag den 27/6
Med start kl 18.00
 
Alla ekipage är välkomna att deltaga oavsett nivå, både ponnyer och storhästar.
Max 4 ekipage / grupp.
 
Pris: 300:- + banavgift
 
anmäl er antingen i detta inlägg eller via sms till: 0735-378807 eller maila till
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
 

 
Det finns även möjlighet att få sin häst riden av Anna om man inte vill rida själv
Detta sker då innan eller efter utsatta tider.
 
Pris: 400:- + banavgift
 

Välkomna till en härlig kväll på terrängbanan!!


Hemma hos en bloggläsare

Allmänt  /  1  Kommentarer
Filmen på Tusse & Rafiki blev väldigt populär, inte bara bland människor utan den gick även hem hos hundar! Se själva:
 

Vi välkomnar Marzello & Caprice Horse Breeding AB till oss.

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har hästen Marzello e. Zeppelin - Edinburg f 2007 ( http://blup.se/sv-SE/horses/218382-marzello-swb) kommit till oss för träning och matchning inför kommande tävlingar. Ägare & Uppfödare Caprice Horse Breeding AB
Bilder & Info kommer framöver.

Terrängträning på G

Träningar/kurser  /  0  Kommentarer
Datum & tid för terrängträning är på väg upp här på bloggen. Kommer förhoppningsvis upp under kvällen. Verkar som att det var störst intresse för att träna på Boxholms terrängbana så det lutar nog åt att det blir så.
Little Jakob (på boxholms terrängbana)
2006
Werona´s Gerswin - Quite Easy
äg. & uppf. JKAB

Vad vill ni se mer av på bloggen?

Frågor & Svar  /  1  Kommentarer
Hjälp oss att bli bättre!
Kom gärna med förslag på vad ni vill att vi ska skriva om/skriva mer om här på bloggen.Klicka på länken och följ bloggen

Allmänt  /  0  Kommentarer
<----- Följ vår blog med bloglovin!Kolla in dessa galenpannor!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Det är ju kul att de har utbyte av varandra iaf ;)

Nu ska Livia igång

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu är det snart dags för projekt sko Livia. Hon är inte så mycket för att stå lugnt och tålmodigt på gången . Som tur är har vi världens bästa hovslagare, Björn,  som har ett sånt tålamod som inte är av denna värld, så det ska nog gå bra. Ska bli kul att börja rida henne igen, fast ska nog longera lite först..! Livia kvalade ju in till fälttävlansbreeders tidigt i våras och har nu haft en månads vila, så nu är planen att försöka att kvala in henne även till hoppbreeders eftersom fälttävlans- och hoppbreeders inte går samtidigt. Det ska bli ett roligt projekt, enda svårigheten är att hitta kvaltävlingar som vi kan åka på eftersom många krockar med någon fälttävlan, men vi ska i alla fall göra ett försök.

Lyras delfinkalv

Delfiner  /  2  Kommentarer

Kattungarna

Allmänt  /  7  Kommentarer
Kattungarna bara växer och växer och har nu öppnat sina ögon, visst är de söta! De letar fortfarande efter nya ägare.

Sjörövaren William

Delfiner  /  0  Kommentarer
Här ser ni William i en liten annan utstyrsel än vad ni kanske är vana vid??!
Ridkläderna är utbytta mot piratkläder. Det är inte bara delfinföreställningar William gör när han är i Kolmården utan även sälföreställningar och då rövas det för fullt i Brådjupet!

Iväg på en kvällstur

Allmänt  /  2  Kommentarer
La Liga
2006
Camiell Flamingo Z - Artist
äg. & uppf. Nina H Andersson

Ny häst har kommit

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu har en ny häst precis stallat in i stallet för en period. Det är 5åriga Hera som kommit på träning. Förra veckan var det ett inlägg med bilder här på bloggen när Hera hoppades på terrängbanan i Mantorp med William i sadeln.
Hera
2007
Friendship - Ballet Prince xx
Äg. & Uppf. Annelie Almérus

Terrängträning?

Träningar/kurser  /  6  Kommentarer
Tänkte kolla om det finns intresse av en arrangerad terrängträning här framöver, och i så fall på mantorps eller boxholms bana?Lunchpaus

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dagen såhär långt har bestått av ridning. Just nu är jag inne i ett lunchbrake och William är mitt inne i föreställning på delfinariet. Han har med sig kameran idag och skulle ta lite bilder på den nyfödda delfinkalven, så det kanske kommer upp lite bilder här under kvällen. Ska fortsätta rida under eftermiddagen och William ska rida sina pållar när han kommer hem.
La Liga
2006
Camiell Flamingo Z - Artist
äg & uppf. Nina H Andersson

Vilket land blir VM-värd 2018???

Allmänt  /  0  Kommentarer
5 länder är nu med och slåss om att få arrangera ryttarVM 2018.
Länderna det står mellan är Marocko, Kanada, Ungern, Österrike & USA. Från början var det 8 länder som visade intresse, däribland Sverige, Göteborg. Tråkigt nog har Sverige tagit tillbaka sin ansökan. Tänk vad häftigt det hade varit om det blivit ryttar VM i Göteborg 2018.
Vågar ni gissa vilket land som blir värd för VM 2018???

Blivit uttagna!

Allmänt  /  5  Kommentarer
Fått beskedet idag om att både Grace & La Liga har blivit uttagna att gå den långa internationella * klassen i Gärds i midsommar, alltså en CCI* klass. Det ska bli jättekul att rida en lång tävling igen, dvs besiktning på torsdag, dressyr på fredag, terräng på lördag- som dessutom är en längre bana, och så avslutningsvis besiktning och banhoppning på söndag. Det blir La Ligas första långa tävling och första internationella start! Midsommar kommer bli kul! Dessutom ska vi ha med oss ett helt gäng som ska gå lätt klass också!
Grace CCI* klass i Tyskland

Premiärturen avklarad!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Nu har jag ridit igen för första gången på två veckor! Det blev Grace som fick bli första hästen att känna på. Tog en sväng ut i skogen i skritt trav och galopp och det kändes bra och Grace kändes väldigt fin. Tack till William som hjälpt mig att trimma mina hästar under dessa två veckor. Det är tur att man är två så att jag inte hade behövt ställa av dem! Nu blir det lunch så ska jag känna efter lite hur det känns nu efteråt, så kanske det blir en häst till. 
Hovslagaren kommer även i eftermiddag och ska slå på lite tappskor. Han har att göra nu hos oss nu när det är så blött ute.. Sol & värme önskas nu!

Tillbaka till delfinariet

Delfiner  /  1  Kommentarer
I morgon blir det jobb på delfinariet igen för William efter två veckors uppehåll eftersom Anna varit sjukskriven. Blir ju extra skojj att komma tillbaka eftersom där väntar en nyfödd liten delfinkalv!

Jennifer & Olivero

Elever  /  0  Kommentarer
Här kommer lite bilder på Jennifer & Oliver som var superduktiga och hoppade alla * hinder!

Bilder på Little Jakob från idag

Allmänt  /  2  Kommentarer
Little Jakob
2006
Werona's Gerswin - Quite Easy
äg. & uppf. JKAB

Livia is back!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Denna gång för att stanna! Dessutom blir Jennifer Widén, som är elev till William & just nu är här och jobbar, ny ryttare åt Heligo. Detta passar båda parter jättebra, så idag skrevs papper på och Heligo är nu i Anette Widéns ägo och Anna äger nu Livia.
Livia är lite för tuff för att Jennifer ska behärska att jobba vidare med henne, så nu får Anna något vasst att sätta tänderna i och matcha vidare, medan Heligo som har ett fantastiskt psyke passar Jennifer som handen i handsken och hon får en supersnäll unghäst att utbilda vidare. Vi kommer dessutom att hjälpa till med inhoppningen av honom och hans matchning mot Breeders nästa år, men målet är att Jennifer, med coachning av William, som ska vara den som visar honom på finalen ! Det känns bra att få chansen att fortsätta följa honom! Så vi får säga grattis till oss själva och vi får säga ett stort grattis till familjen Widén som nu äger fina Heligo, den snällaste unghingsten och unghästen vi någonsin mött ( och vi har mött ganska många...) Tror att Jennifer och han kommer få mycket roligt ihop!!
Livia
2008
Pentagon-De La Gardie
uppf. Anette Widén
äg. Anna Freskgård & Eventing Team Anna & William HB

Livia har startat två terränghästprov med en vinst & en 2a placering och är kvalad till fälttävlansbreeders i september.Härnedan ett filmklipp på livia när hon var yngre och som  föl, hon var vild redan då ;)
Även när William hoppar in henne som 3åring.
Filmskapare, Jennifer Widén


Och stjärnan Heligo, här på bilden 2 år:Hemma från terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jakob har hoppat fint, likaså Jennifer som var jätteduktig! Bilder kommer på dem. Vi passade även på att hälsa på Familjen Örups hästar som gick och njöt på bete. Örup är ju uppfödare & ägare till Qutie så vi hälsade på hennes mamma och Quties son Box Leo e: Jaguar mail - Quite Easy som nu är 2 år och såg riktigt stilig ut, mfl. och så har de fått ett fantastiskt tillskott i flocken. Ett supersött stoföl e: Cuper-Cardento-Magini, titta så bedårande!!!

Avfärd mot terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu bär det av mot Boxholms terrängbana med  Little Jakob & Jennifer & Olivero
Little Jakob
2006
Verona´s Gerswin - Quite Easy
äg. & uppf. JKAB


En kort uppdatering

Allmänt  /  0  Kommentarer
William har motionerat alla hästarna ute i skogen idag. De har alla fått göra ett ordentligt cantringspass efter ett par dagars trimmning på ridbanan. Det är enorma mängder vatten som kommit detta dygn, så vägarna i skogen är mjuka och fina, perfekta för en galopp, däremot är ridbana och hagar väldigt blöta..... Nu vill vi ha sol & värme!
Jennifer har har kommit på plats och är just nu ute och rider en sväng med William som är på sista hästen för dagen, Jakob. Snart är det min tur! I morgon är det full aktivitet. Ett besök på terrängbanan, ett besök till motala och ev. ett besök till Tranås. Trevlig kväll!
Box Qutie

Elev flyttar in

Elever  /  0  Kommentarer
Idag kommer Jennifer Widén hit tillsammans med sin ponny Olivero för att stanna en tid framöver för att jobba och träna. Välkommen!

La Liga

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag var det La Liga som fångades på bild när William red honom. Han var riktigt riktigt fin idag på hinder och var lugn och låg kvar och väntade jättefint. Har trimmats över bommar och låga hinder nu i ett par dagar och det har verkligen gett ett jättestort resultat!

Kunde liksom inte låta bli....

Allmänt  /  2  Kommentarer
Idag gick det inte längre.. Kunde helt enkelt inte hålla mig borta från rollen som hästtränare längre än såhär.. Dock gick jag inte så långt som att hoppa upp i sadeln utan jag höll mig med båda fötterna stadigt på jorden. Men känslan av att stå där på ridbanan, hållandes i longerlinan gav idag en maximal tillfredsställelse och mättade mina ridbehov! Longerade alltså Grace & Qutie idag över upphöjda cavaletti och det var en så härlig känsla att äntligen göra något fysiskt med hästarna igen! Vet inte när jag haft ett så långt uppehåll, inte ens när jag var gravid... Sen så var ju båda hästarna fantastiskt fina också vilket gjorde det hela ännu bättre! I´m back!

Presenttips

Allmänt  /  1  Kommentarer
På Victory 4 Horse Centers hemsida hittar många fina presenttips till någon hästtokig person du känner.
Finns mycket fint att dekorera sadelkamamren med, eller varför inte hemmet??!
besök hemsidan för fler produkter
www.victory4horse.se

Läckra vårnyheter från Sharpman

Kläder/utrustning  /  2  Kommentarer
Det finns något för allas hästar på sharpman.se
Oavsett om man gillar den mer klassiska stilen eller om man verkligen vill sätta lite färg i tillvaron och sticka ut från mängden!

Vilken stil är du?????

Uppdatering om Anna

Allmänt  /  4  Kommentarer
12 dagar har gått sedan kraschen i Hermanstorp och det har varit 9 ganska jobbiga dagar med konstant huvudvärk, ömmande nacke och en väldig trötthet. Men i onsdags blev det en markant förbättring och jag har nu varit fri från huvudvärk i tre dagar! Känner mig även mycket piggare och behöver inte sova mitt på dagen längre, så jag känner mig som en ny människa - som är väldigt ridsugen!!! =) På söndag har det gått två veckor och jag räknar med att vara tillbaka i sadeln igen på måndag om förbättringen fortsätter såhär.

Dagen i bilder

Allmänt  /  1  Kommentarer

Följ bloggen med bloglovin

Allmänt  /  0  Kommentarer
Följ min blogg med Bloglovin

En fråga till alla våra läsare

Frågor & Svar  /  6  Kommentarer

Klädsel

Kläder/utrustning  /  0  Kommentarer
William i snygg, somrig schockemöhlepiké från Sharpman!

Elton

Allmänt  /  0  Kommentarer
Bilder på Elton från dagens träningspass som gymnastiserades lite över hinder på banan:

Jagad...

Allmänt  /  3  Kommentarer
Rafiki lade sig till ro med sitt ben i Grace hage  - fel val av plats.....
jagad.....
jagar!
Svarta faran såg till att Rafiki lämnade hennes hage illa kvickt!! =)

Fler terränghästprov önskas

Tävlingar  /  3  Kommentarer
Eftersom terränghästprov nu har blivit en del av kvalet till Breeders för 4 & 5åriga hästar vore det önskvärt med fler arrangerade terränghästprov här i närheten. Fanns ett i Nyköping, men det blev inställt och det känns ju inte så lockande att behöva sitta och åka ner till Flyinge eller upp till Hofors med en unghäst för att göra en terrängstart. Så hoppas verkligen att fler terränghästprov kommer arrangeras framöver inte allt för långt bort och som inte krockar med andra tävlingar ( önsketänkande )
Anna & Livia - terränghästprov i Kinda 1/5

Följ bloggen med bloglovin

Allmänt  /  0  Kommentarer
<--- Här bredvid ser ni en ny ikon. Klicka på den och följ vår blogg med bloglovin.

Svar på frågor

Frågor & Svar  /  0  Kommentarer

Postat av:
Hej! Ni har en så fin blogg!
jag undrar vart Qurre är?
Han fösvann?? eller är han såld eller hemma hos sin ägare?
skulle ni inte satsade ordentligt på honom?
kram kram!

Svar: Tack så mycket! Qurre är här ute i stallet. Han fick en längre vila över vintern hemma hos sin ägare Hanna Almérus. Är åter tillbaka i träning och ni kommer se honom göra några CNC* starter här framöver.Postat av:
Hur gör du för att träna upp lydnaden på en häst? Har du några speciella övningar eller tips?

Svar: Detta är en fråga vars svar kan fördjupas i väldigt mycket, men för att göra en kort sammanfattning så tränar vi mycket övergångar/ halter. De tränas mycket över bommar cavaletti och låga hinder, allt för att få en lydig häst som är uppmärksam på ryttarens hjälper. Grunden i det hela är att hästen är fram för skänkeln och jobbar fram till bettet med ett jämt stöd.Postat av: Sofia
Hej !
Då jag vill ge mig ut i terrängen snart så undrar jag lite om ni kan berätta om lite hindertyper, alltså om ni "rider på något speciellt sett" fram till just den typen av hinder och liknande , skulle vara väldigt inspirerande :)!

Svar: Vi brukar rekommendera nya ryttare i sporten att alltid ha med en auktoriserad tränare i fälttävlan som kan vägleda ekipaget genom de olika typhindren. Men för att ge några exempel:
stockar av olika slag och storlekar som inbjuder till ett naturligt runt språng, kan dock bli en ganska nära avsprångspunkt. Pallisader av olika slag och storlekar vilka kräver ganska mycket framåtridning. Nerhopp kräver lugnare tempo så hästen får tid att se landningspunkten och lär sig droppa ner, inte hoppa, och landa i balans. Kräver mycket eftergift  och följsam sits av ryttaren. Upphopp kräver en kortare och starkare galopp där den är lätt i sin framdel. Viktigt att ryttaren är följsam och inte hamnar efter i språnget - gärna mantag. Vatten - ingen häst är egentligen rädd för vatten med rätt grundträning, men problem kan uppstå under utbildningens gång vilket kräver att man alltid avdramatiserar vattenhindret. Ha med en häst som är van vid vatten och kan vägleda den orutinerade hästen. Ge hästen gott om tid i vattnet att stå och slappna av, utforska och leka med vattnet.
Lådor kan både vara täckta och öppna- de täckta taxerar hästarna ofta fram bra på själva vilka rids på ett enkelt vis. Om lådan är öppen nertill kräver det en mycket mer nogrann taxering från ryttaren. Trakhenergravar - är oftast en ryttarfälla, hästarna upplever det oftast som en stock. Det gäller att inte titta ner i graven och hålla om med skänkeln. Torrgrav- Blicken uppåt framåt och håll ett väl avvägt tempo så hästen hinner uppfatta graven och låta den skutta över. Finns en mängd övriga olika typer av hinder, som du får uppleva live på en träning ;)Postat av: sara
Vad händer med grace? Hon har inte nämnts här på bloggen på ett tag :)

Svar: Grace är igång för fullt och nämns på bloggen frekvent. Senast igår när William hoppade henne på banan och förra veckan var skrevs det om henne när hon var i Tranås och tävlade hoppning. Det är svårt att få med alla hästar på bloggen dagligen, då det skulle bli väldigt mycket skrivandes, de varierar ju trots allt i antal mellan 14 & 17st =). Tanken var att hon skulle startat på Strömsholm igår, men eftersom Anna är skadat blev det inget med det. Så hon kommer göra en Internationell start i midsommar är tanken.Postat av: Ida
Hejsan,

Här kommer mina frågar;

1. Vart har Qurre tagit vägen?
2. Hur är det med dig Anna? När kommer du kunna rida igen?
3. Är Nike igångsatt igen? Läste i ett inlägg att hon aldrig mer kunde användas (UNDERBART om detta är läkt nu)
4. Vad är era mål i år på tävlingsfronten?
5. Siktar ni på Unghäst-Vm med ngn häst iår?
6. Hur skyddar ni benen på era hästar hage/träning/efter ridning/ kyla/ värme etc..
7. Vad har ni för tips för att få en hållbar häst?

TACK FÖR VÄRLDENS BÄSTA BLOGG!

KRAMAR

Svar:
1.Qurre står här ute i stallet & kommer gå några * klasser framöver.
2.Anna mår bättre och idag är första dagen utan huvudvärk, så det går åt rätt håll. Minst denna vecka ut har doktorn sagt förbud från fysiska aktiviteter, men måste vara helt symtomfri från huvudvärk/nackvärk innan det blir uppstigning i sadeln igen.
3. Nike är igångsatt igen utav Sara. Som vi skrivit innan så skadade hon sig på Nordiska Mästerskapen -09 och har vilat sedan dess. Vi kollade upp henne igen för ett tag sedan och svaret var att hon inte höll för någon elitsatsning igen. Eftersom det inte finns i vårt intresse att hålla igång en häst enbart i lägre klasser utan att kunna matcha den uppåt, så valde vi att inte sätta igång henne. Men sen blev det en bra lösning att Sara kunde sätta igång henne och kommer framöver tävla henne i lite låga klasser i hoppning & fälttävlan, vilket Nike är helt kapabel till. Därefter får vi se, kanske blir det betäckning för henne igen...?
4. Annas mål: I och med avbrotten nu med skadan ( även om det inte blev något långt avbrott) så missade jag nu några viktiga tävlingar, bland annat som är kval för mina hästar uppåt i klasserna) så tar jag nu en tävling i taget framöver och ser hur långt vi kommer. Athos ska först och främst läka så får vi se hur lång tid det tar. Grace vore roligt om hon kunde gå någon CCI** klass, Qutie ska först och främst kvala till Breeders och förhoppningsvis göra en bra finaltävling där, skulle även vilja hinna rida några * starter på henne och några 120 klasser i banhoppning och ha henne kvalad till 130 till nästa säsong.
Williams mål: Det största målet är att rida Unghäst VM på La Liga & även eventuellt Qurre. För Elton gäller en bra finaltävling på Breeders som han redan är färdigkvalad till. Ronja är förhoppningen att hon ska etablera sig i CCI* klass denna säsong och vara redo för ** start nästa säsong.
5. Unghäst VM finns med i tankarna gällande vissa hästar...
6. Vissa hästar har benskydd i hage, men vi försöker undvika det så mycket det går. Vid hårdare träningspass kyls benen med vatten efter träning och lindas med stallbandage över natten. På tävling är det kylgel som gäller efter terrängen och därefter stallbandage.
7. Träna hästen allsidigt och var noga med att lyssna på hästens signaler. Spendera mycket tid med din häst så att du lär känna den ordentligt, då är du mer lyhörd för avvikande beteenden. Visitera din häst dagligen noggrant och var uppmärksam på förändringar på exempelvis ben. Hjälp av en duktig kovslagare, veterinär, hästtandläkare, kiropraktor/equiterapeut som regelbundet går igenom hästarna är A & O. Vila & återhämtning är lika viktigt som träning, även mental vila. Ta råd från de som är framgångsrika inom det område du vill lyckas i.


Postat av:
Varför vill vissa hästar inte gå ifrån startfållan? Borde man lägga ner en karriär som fälttävlanshäst när hästen gör så? Är det för att den inte tycker om det/blir stressad?
Svar: Detta är svårt för oss att svara på utan att ha sett hästen live. Ta hjälp av en auktoriserad tränare som kan se problemet och som kan vägleda dig därifrån.Postat av: Mikkaela
Hur botar man "vattenrädsla"?
Svar: Det är viktigt att skilja på rädsla och istadighet att inte vilja gå i vattnet.
Postat av:
jag undrar hur ni delar upp hästarna? Hur kommer ni fram till vem som ska rida vilka hästar? Provar ni dem båda två och sedan bestämmer? Berätta gärna:)

Svar: Fördelningen av hästar i stallet har faktiskt aldrig varit något problem, vi tycker om/ faller för helt olika typer av hästar =)Postat av: Anna-Carin
Vilka är de individuella målen för de hästar som Ni coachar/tränar/tävlar mera permanent?
För innevarande år samt på lite sikt.
Tex; Grace , Ronja , La Liga , Qutie , Quireboy , Inge mfl.

Svar: Alla hästar vi har i träning på längre kontrakt matchas alla mot samma mål- att nå internationell toppklass.För mål detta år läs svar i ovan fråga.Postat av:
hur kommer ni göra me athos nu efter olyckan kommer ni att gå ner i klasserna å ta de lite lugnare me honom när han blivit bra? kul å läsa er blogg

Svar: Athos kommer först få tid att läka. Därefter kommer han fortsätta på den nivå han är på dvs */** nivå, förutsatt att han inte visar någon osäkerhet, men det är sällan de gör det efter ett fall.
Postat av:
Vem är egentligen duktigast av Er? Anna eller William?

Svar: Det är en fråga som är väldigt svår för oss att svara på. Vi anser att vi är bra på olika saker och är bra på att rida olika hästar, vilket gör att vi kompletterar varanda på ett oerhört bra sätt och det är säkert en av anledningarna till att företaget blivit så pass framgångsrikt?Postat av: Beatrice
Dessa frågor rör väl kanske mer Victory 4 men jag tror de har omnämnts här också. Vad har hänt med Eclipse Park? Såg att han var till salu ett tag, men blev han såld och vart är han nu? Likaså undrar jag vart Lucky Luke tog vägen, han var väl ändå ambassadör för V4 förut?

Tack på förhand :)

Svar: Denna blogg är endast ägnad åt Eventing Team Anna & William HB. Frågor gällande Victory 4 Horse Center AB svarar vi gärna på via mailadressen info@victory4horse.se


Postat av:
Varför rider inte ni med luftvästarna? :)
Svar: Det ingår i planen att skaffa sådana för att använda i de större klasserna.

Vet ni vad det är för kön på dom?
ang kattungarna
Svar: Nej vi har ej tittat kön på dem ännuTack så mycket för alla frågor som inkommit! Hoppas ni har fått svar på det ni önskar!
Mvh Anna & William


Nike & Oncie, hemkomna efter Senior SM i fälttävlan 2009

Bilder från terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
På förmiddagen var vi på terrängbanan där William hoppade två hästar åt Annelie Almérus. Annelie är uppfödare åt vår Heligo & äger även Hazel som Anna red & tävlade -10. Ingen av hästarna har tidigare varit på terrängbana men båda två var mycket duktiga! Först ut var 10åriga Varenne och därefter 5åriga Hera, som är lillasyster till Hazel. Hera som är lite yngre och inte har lika mycket livsrutin som Varenne hade med sig Sara & Nike som draghjälp.
Varenne:
Hera:

Frågestunden snart avslutad

Frågor & Svar  /  0  Kommentarer
Ikväll sätter vi oss och svarar på era frågor, så är det någon mer som har någopn fråga, passa på att ställa den här:
http://annaowilliam.blogg.se/2012/june/fragestund.html#comment

Ha en bra dag!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ha en fin nationaldag & vi önskar alla som rider terrängen i Strömsholm idag ett stort lycka till!
Nu kommer Rosa & ska hoppas.
Amazing Grace, prisutdelning i Ströhen, Tyskland okt-11, CCI* klass

Följ bloggen via bloglovin

Allmänt  /  0  Kommentarer
<--- Här bredvid ser ni en ny ikon. Klicka på den och följ vår blogg med Bloglovin

Fullbokad morgondag

Allmänt  /  0  Kommentarer
I morgon är det fullt upp, i alla fall för William. Kl 09.00 ska William hoppa Rosa, eftersom Anna inte kan göra det. Kl.11.00 ska han rida två hästar som kommer till terrängbanan i Mantorp. Kl 16.00 har vi ett möte inbokat och därefter träningar i Ljungby och så ska hästarna här hemma ridas mellan alla aktiviteter.

La Liga i galopp på fältet

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nöjda ston

Allmänt  /  0  Kommentarer
Passade även på att knäppa några bilder på några nöjda ston som gick och åt gräs efter sina ridpass:
Ronja


Qutie & Nike

Källebackens Apollo

Allmänt  /  3  Kommentarer
Här kommer en lite närmare presentation av hästen som kom förra lördagen. Apollo ska vara här en månad på igångsättning och utbildning. Hans första vecka här har bestått av avstämning av styrka och kondition samt uppbyggnad av detta. Nu har arbetet börjat kunna gå över till att trimma honom lite mer på banan. Det är en jättetrevlig häst att arbeta med, possitiv och med bra inställning!
Källebackens Apollo
2003
New Forest/Fullblod
Äg. Lena Vestin, Motala

triss i söthet

Allmänt  /  1  Kommentarer

Barbour från Sharpman

Kläder/utrustning  /  0  Kommentarer
Finaste jackorna!!

William & Grace

Allmänt  /  0  Kommentarer
Pallrade mig ut till ridbanan nu när det var dags för William att rida Grace, då duger det inte med att övervaka på håll ;) William fick hoppa Grace för första gången idag och han vart väldigt förtjust i henne och Grace tyckte det var skojj att luftas lite på hinder.
( skönt med lite hästkontakt i alla fall )

Inställd tävling...

Tävlingar  /  2  Kommentarer
Fick tyvärr det tråkiga beskedet att Stockholm Equestrian Games är inställt... Vi skulle åkt till Stockholm på denna tredagarstävling i helgen med Ronja, Inge, Qutie, Mazzerati, Jakob, Elton & La Liga men tyvärr har den blivit inställd pga för mycket regn. Tråkigt, då det verkligen är ett fin arrangemang och en bra tävling, och framför allt - en kvalchans...
foto: Jörgen Auer

Övervakar ridningen på avstånd

Allmänt  /  0  Kommentarer
William är ute och rider pållarna på banan. Själv övervakar jag från köket =)

Frågestund

Frågor & Svar  /  14  Kommentarer
Det kommer in så mycket frågor hela tiden i kommentarfälten, men mycket har vi sällan tid att hinna svar på. Nu när Anna har så mycket tid över eftersom hon fortfarande inte är ridduglig passar vi på att köra en frågestund. Ställ de frågor/funderingar vi har så ska vi svara på dem i ett senare inlägg.

Hel sadel

Kläder/utrustning  /  0  Kommentarer
Var in en sväng till Sharpman så att Linda fick titta på min sadel som jag hade på Athos när vi gick ikull förra helgen. Som tur är verkar det som att den klarat sig utan några större skador.

Qurres mamma

Allmänt  /  1  Kommentarer
I Motala träffade vi även Qurres mamma Ussie, 25 år ung e: Cheval Sansibar - Urbino

Hästar på grönbete

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu har vi varit och lämnat av Athos i Motala hos Heligo & Oncie som verkade ha det väldigt bra! Här kommer lite bilder: