Förberedelser inför morgondagen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ska börja förberedelserna inför morgondagen. Startar kl 10.58 i morgon så vi tar bilen och transporten ner kl 04.00 i morgon bitti. Sara är hemma och sköter & rider hästarna.
Ska nu rida Athos, duscha honom, knoppa och packa transporten.
Det blir spännande i morgon att se hur Athos är i hoppningen. Han har ju gått bra på tävling inomhus nu och till och med varit felfri i två st. 1,10klasser på raken. Men i morgon blir det första tävlingen utomhus på jättestor gräsbana, så vi får se hur han tar det. Bara vi kommer ut i terrängen....

Fly Away debuterar på terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer

Presentation av den nya hästen

Allmänt  /  2  Kommentarer
Som många av er säkert vet så driver vi även ett annat företag, Victory 4 Horse Center AB, tillsammans med våra partner Lisbett & Per Hammarås. Vi har nu köpt en tävlingshäst till företaget som ska få marknadsföra företaget ute på tävlingar.
Tänkte berätta hur det gick till när vi hittade vår häst.
För ett par veckor sedan åkte vi upp till Strängnäs för att titta på en 6årig häst som Anna hittat på annons som verkade interssant och kanske skulle vara vad vi letade efter. Men väl på plats visade det sig att så var inte fallet. Det var en väldigt trevlig häst som hoppade jättetrevligt men det var inte vad vi sökte. Som tur var så sa ägaren att hon hade en till häst inne i stallet som vi kanske ville titta på, men den var 7år och i en annan prisklass. Men när vi ändå åkt så bestämde vi oss för att titta på den. That was it!! Vilken häst det kom in i ridhuset. Jättefin modell, goda gångarter, bra ridbarhet och han bara lekte över hindren! Vi behövde inte leta vidare, vi hade hittat vår häst! Han försäljningsbesiktades förra veckan i Strängnäs men för att vara på den säkra sidan fick han även följa med ner till EuroVets i Hamstad i torsdags där alla leder ultraljudades på honom, ex. höftled- och bogledsinflammationer syns ju inte på böjprov. Veterinären sa att han var superfräsch och sa att det inte var ofta man såg så fina leder på en häst. Papprena skrevs på och han var vår och fick åka med hem till stallet och vi är supernöjda med honom! Trevlig harmonisk häst på alla sätt och vis som nu ska få pröva på nya utmaningar!
Idag har han varit på terrängbanan och debuterat, bilder på det kommer i ett nytt inlägg.

Fly Away V/D N.Ranch
val. f. 2005
Belgiskt Varmblod
e: Quidam´s Rubin
u: Retina Van De N.Ranch
ue: Voltaire 356
mkh: ca 170cm
äg: Victory 4 Horse Center AB

Gått 120 klasser som 6åringAmazing Grace på terrängbanan

Allmänt  /  1  Kommentarer
Årsdebut för Grace på terrängbanan och det märktes att hon tyckte det var skojj att få vara tillbaka. Väldigt pigg och framåt och hoppade fint. Mjukstartade henne denna gång med lite lättklasshinder och några enstaka * hinder.


Ronja & Livia

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi kom fram till terrängbanan 07.55. William satt i sadeln på Ronja 08.00. Värmde henne och hoppade sedan runt en liten bana. Bytte sedan häst till Livia och gjorde samma sak med henne. Båda hästarna var jätteduktiga och hoppade fint! Lite svårt att ta några bilder bara eftersom William galopperade iväg på sin bana, men här är ett par i alla fall:


Terrängträning i snöoväder

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi trotsade vädrets makter idag och åkte till terrängbanan iallafall i morse.  Det var tur att vi var ute så tidigt på morgonen för i Mantorp var det ingen snö på marken direkt, men den började dala från himlen. Bilder från idag är på väg upp, även på den nya pållen som nu ska få bli officiell =)


Dags att ta kväll

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hästarna kvällsfodrade, lastbilen packad och hästarnas broddhål är gängade inför morgondagens terrängträning. Morgonfodring 05.00. Hämta upp Sara kl 07.20 och sitta i sadeln på terrängbanan 08.00.
Mera uppdateringar imorgon!

Info från tävlingen

Tävlingar  /  2  Kommentarer
Är det något särskilt ni vill att vi dokumenterar från helgens tävling i Tågarp?

Kort sammanfattning av dagens ridning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Anna har idag tränat hästarna och William har tränat delfinerna:
Grace cantrades lite ute på fältet inför morgondagens terrängträning. Kändes fin och mjuk men är väldigt brunstig och går och trycker lite mot skänkeln =)
Den nya, presentation kommer, fick komma ut på fältet med och joggas och cantras och sedan avslutas med en sväng ut på grusvägarna. Härlig känsla att få sitta på honom igen och var precis lika härlig som på provridningen. I morgon blir det terrängbanan.
Athos fick ett ordentligt dressyrpass och var idag ganska spänd så största delen utav ridpasset gick ut på att få honom avspänd. Ett bra sätt att få athos att slappna av på är att rida honom mycket framåt i traven på raka ch böjda spår, han trivs när han får jobba på fram och blir då ganska snabbt lång och låg i formen och frustar och verkligen börjar arbeta genom hela kroppen. Att samla honom för mycket och korta upp upp honom gör honom ganska lätt spänd. Han är en mycket mycket känslig häst och mycket får gå på hans villkor för att resultatet ska bli bra.
Ronja har också kommit ut på fältet och cantrat inför morgondagens terräng. Väldigt pigg och glad!
Livia har arbetats i lina idag på banan och fått rasta av sig ordentligt inför i morgon då hon också ska få följa med.
Jacob har gått ett pass på banan. Det är en jättesöt liten häst att rida, mjuk och fin och rör sig väldigt trevligt och har den härliga och väldigt lättridna Quite Easy-galoppen. Hoppade ett par språng och det gjorde han jättefint. Ska blir kul att fortsätta utveckla honom!
Elton & ItziBitzi har varit ute och powerwalkat med praktikanterna.
Keira har idag skrittat och travat under ryttare på ridbanan. Började även med att lina henne över sm¨å hinder. Jätteduktig och väldigt cool tjej!
Qutie har fått en skrittrunda i skogen och har trampat på i 180, hon var väldigt framåt idag =).
La Liga väntar på att W ska komma hem och ta ut honom på ett pass!

Tider på terrängbanan imorgon

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer tiderna till terrängträningen imorgon på Mantorps terrängbana
08.00
William - Ronja

08.30
William - Livia

09.00
Grupp 1
Anna är med & rider

10.00
Grupp 2
Anna är med & rider
Observera att banavgiften ska betalas till William då det ska läggas i kuvert med namn på alla deltagare


Bara Athos i helgen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det blir bara Athos som åker till Tågarp i helgen. Ändrade planer för La Liga. Han får istället starta CNC* i Gärds nästa helg då han i juni är tänkt ska gå en CCI klass där. Då har han fått komma dit en gång innan och luftat sig lite. Tågarps bana gick han ju jättefint på på Lag-SM i höstas, så han får stanna hemma i helgen och istället årsdebutera i Gärds nästa helg dit vi tar med oss 4 hästar.
Några har reflekterat över att Anna har varit anmäld på La Liga i Tågarp. Anledningen till detta var att det vid anmälningstillfället var strul med Williams licens på TDB och därför gick det ej att anmäla. För att La Liga skulle få en plats innan det blev fullt anmälde vi Anna på La Liga för att sedan göra ett ryttarbyte, men nu ska han inte starta alls i helgen utan ni får se mer av honom i påsk =)

La Liga på Lag SM 2011

Premiärtur idag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Varit ute och släppt ut hästarna och släppt ut två nya hästar. En tillsammans med två andra hästar och en, den nya tävlingshästen, får gå själv. Är alltid ett nervöst moment att släppa ut nya hästar. Man vill att de ska ta det så lungt det bara går och springa så lite som möjligt pga skaderisken, då största andelen skador sker just i hage. Och när man släpper ihop nya hästar i flock är det ju alltid extra känsligt. Men allt verkar ha gått bra och de står nu och äter sitt hö ute.
Idag har vi våra två praktikanter här från Vreta, Erica & Moa, som är här varje fredag. Skönt med lite extra hjälp nu när det är så mycket hästar.
Dags att gå ut och hoppa upp i sadeln nu på dagens första häst. Ska även ta en premiärtur på den nya hästen som det kommer komma upp en presentation på snart. Ska även få följa med till terrängbanan imorgon förmiddag tillsammans med några andra hästar, ska bli så spännande!
William ska åka till Linköping nu på förmiddagen och lämna hästen han var där och hämtade i onsdags som var med ner till Halmstad.

Jakob

Presentation av hästen som kom igår

Allmänt  /  2  Kommentarer
Little Jakob
val. f.2006
Svensk Ridponny
e: Verona´s Gerswin - Quite Easy
mkh ca 160cm
äg. JKAB

Tävlad 1,10m hoppning felfritt

Visst är han söt!!? =)


YES!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hästen gick igenom besiktningen och får nu åka med hem!! =)

Nervös dag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Lastbilen rullade från gården 07.00 i morse mot Halmstad med William och diverse hästägare. Är själv kvar hemma för att fixa stallet och träna hästarna. Om jag nu kommer kunna rida, håller tummarna så hårt för att det ska vara en häst mer med i lastbilen hem än vad det var när de åkte i morse ;).
Kommer upp en presentation av den nya skäcken under dagen.
/Anna

Finns 2 platser lediga i 10.00 gruppen på terrängträningen på lördag.
Anmäl er till 0702-699302 om ni vill vara med.

Hemsidan

Allmänt  /  0  Kommentarer
För er som inte orkar vänta på presentationer här på bloggen, så finns ju även vår hemsida där ni hittar väldigt mycket info, både om oss, om verksamheten och om hästarna:
www.team-annaowilliam.se


Presentationer

Allmänt  /  0  Kommentarer
För att göra det lite lättare för er läsare att hänga med här på bloggen, speciellt för er nya, så kommer det så småningom komma upp presentationer både av oss och av tävlingshästarna här på bloggen som kommer läggas in under en egen kategori presentationer. Har fått flera önskningar om detta.
Dock blir det bara presentation av de hästar som står här för längre satsning samt våra egna. De hästar som kommer för utbildning en kortare period kommer presenteras som vanligt på bloggen och inte under denna kategori.


Anmäl er till terrängträning på lördag

Träningar/kurser  /  0  Kommentarer
Dags för terrängträning på Mantorps terrängbana för William Nilson Fryer

Lördag den 31/3
start kl. 09.00

Alla ekipage är välkomna att deltaga oavsett nivå, både ponnyer och storhästar.
Max 4 ekipage / grupp.

Pris: 300:- + banavgift

anmäl er antingen i detta inlägg eller till: 0702-699302,
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
Det finns även möjlighet att få sin häst riden av Anna om man inte vill rida själv

Pris: 400:- + banavgiftVälkomna till en härlig dag på terrängbanan!!


Vilken dag

Allmänt  /  1  Kommentarer
Tempot här på gården verkar bara bli högre för varje dag som går. I förmiddags var William i Linköping och hämtade en häst som ska bo här över natten för att i morgon åka till Halmstad. Då det imorgon är dags för bussresa till Halmstad och EuroVets. Då de inte längre tar nya kunder där nere anlitar folk oss att få följa med dit ner då vi har ett bra samarbete med EuroVets.
Efter lunch kom det en ny häst som ska vara här en tid med mål att komma ut och starta lite fälttävlan. Mer info kommer upp vartefter men kan avslöja att det är en skäck =).
Medan Anna red under eftermiddagen åkte William vidare till Tranås för att hämta ytterligare en häst inför Halmstadresan. Så nu är stallet verkligen proppfullt!
Hästarna gick bra idag, lite tråkigt väder bara. Bitzi fick det värst som fick rida i halgelstorm.
Missade tyvärr hoppträningen ikväll då lillfröken inte mår hundra, så det fick bli en kväll hemma i soffan istället, ganska skönt =).
I morgon är det för övrigt en väldigt stor dag! Vi ska göra en andra besiktning av en häst som kan komma att bli en framtida tävlingspartner! Så håll tummarna imorgon, går det bra kommer en närmre presentation upp inom kort av hästen!

Athos verkar glad över att ha fått en skäck kompis i stallet

Hästar på väg

Allmänt  /  0  Kommentarer
3 hästar är på ingång i stallet idag

Inväntar starttid till helgen

Allmänt  /  4  Kommentarer
Väntar på starttid till söndag så vi kan planera om vi måste åka redan på lördag eller om det räcker att åka väldigt väldigt tidigt på söndag ;).
Någon av er läsare som ska till Tågarp och tävla i helgen?

Kaptenens hopprunda i Mjölby

Allmänt  /  2  Kommentarer

Kaptenen var jätteduktig som lyssnade väl på sin ryttare och tog intstruktioner, trots att han var spänd i en ny och ovan miljö. Vissa hinder fick han komma på i trav då jag inte vill pusha på honom framåt när han blev spänd utan lät honom ta det i sin takt så han han med att tänka och börja slappna av.
Har fått uppdatering idag från Kaptenens ägare Sofia  att han sköter sig fint hemma och har nu debuterat under dressyrsadeln!

Stallet fullt med trötta och nöjda hästar

Allmänt  /  0  Kommentarer
En härlig dag idag med full aktivitet hela dagen.
Ridbaneprojektet är i fullgång och börjar nå sitt mål.
Hovslagaren har varit här och slagit på en tappsko.
Varit i stan och lämnat in ridskorna till skomakaren - trasig dragkedja
och alla hästarna har gått idag och då menar vi verkligen alla, då Sara var ute i stallet på eftermiddagen och red Oncie & Nike som inte brukar gå vanligtvis samt longerade Tusseman.
Vi har även byggt en ny box till Tusseman, då han har blivit vräkt från sin box. Det kommer en ny häst i morgon som ska ta över den. Så nu bor han granne med Grace och hon verkar ta det hela med ro - hon som inte brukar vara förtjust i boxgrannar och Tusseman brukar hon jaga ur sin hage direkt när han kommer på besök i den, men nu verkar hon trivas med hans sällskap.

Tusseman har nu fått en box mellan Grace & I B

Terrängträning

Träningar/kurser  /  3  Kommentarer
Dags för terrängträning på Mantorps terrängbana för William Nilson Fryer

Lördag den 31/3
start kl. 09.00

Alla ekipage är välkomna att deltaga oavsett nivå, både ponnyer och storhästar.
Max 4 ekipage / grupp.

Pris: 300:- + banavgift

anmäl er antingen i detta inlägg eller till: 0702-699302,
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
Det finns även möjlighet att få sin häst riden av Anna om man inte vill rida själv

Pris: 400:- + banavgiftVälkomna till en härlig dag på terrängbanan!!

Äntligen!!

Allmänt  /  0  Kommentarer
I helgen blir det första fälttävlansstarten för i år!
Då bär det av till Tågarp för att känna på formen med CNC* start!


Bilder från Tågarp i höstas - Lag SM

Anna Freskgård

Anna & Fair Lady på terrängbanan

Allmänt  /  1  Kommentarer
.,lö
Film från hoppträningen i Tranås

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer ett filmklipp från hoppträningen i Tranås i torsdags med Fair Lady, filmat av Anna Tengwall.


Kaptenen hoppade felfritt

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Kaptenen skötte sig jättebra nere på Mjölby Ridklubb! Det var mycket aktivitet överallt, så det var mycket att titta på. Banan var byggd med tävlingshindren och bestod av hela 11 hinder och 12 språng och var knixigt byggt med mycket relaterat. Kaptenen var lite spänd inne på banan men ändå väldigt lättövertalad och lyssnade och tog instruktioner jättefint och hoppade runt felfritt. Så en guldstjärna till Kaptenen för hans fina prestation idag, ett bra avslut på hans inhoppningsperiod hos oss.
Vill även passa på att ge hans ägare Sofia en stor eloge som ger Kaptenen denna fina grund som unghäst innehållande både hoppning och terräng innan han får gå över och bli dressyrhäst på heltid. Väldigt föredömligt!
Hoppas nu att Sofia och Kaptenen kommer ha så kul tillsammans i hans fortsatta dressyrutbildning hemma tills vi får se honom igen!


Clearround hoppning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dagen började bra med ett härligt dressyrpass på svarta faran! Har därefter avverkat några fler hästar. Lunchtime nu och däerfter ner till Mjölby och hoppa clear round med Kaptenen.
/Anna

Bild från terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Fick en bild på mailen av Jessika på fina "IB" från terrängbanan idag

Härlig kväll och häftig bild

Allmänt  /  0  Kommentarer

Barbackatur

Allmänt  /  0  Kommentarer
Kvällen avslutades med en barbackatur med Grace & Ronja innan solen försvann ner. De sista hästarna för dagen. De övriga hann vi med innan terrängbanan.


En eftermiddag på terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hela eftermiddagen har tillbringats på Mantorps terrängbana i underbart väder och med duktiga elever och hästar.
Anna red Itchie Bitchie i första gruppen och hon var superfin, finns extremt mycket hopp i den hästen! Dock väldigt väldigt het =). I andra gruppen red Anna Fair Lady som fick känna på lite debutant och lättklasshinder. Glad att vara ute på terrängbanan igen. Har tyvärr inga bilder på dem.
Efter att terrängträningarna var klara var det dags att ta ut Livia och lufta henne på hindren. Hon var lagom laddad efter att ha stått i transporten och väntat under tiden träningarna pågått. Fick rasta av sig några varv i galopp innan William introducerade henne på hinder. Detta är också en häst som kan hoppa!! Stora fina språng och vattnet gick problemfritt. Dock får William bjuda på tårta då Livia vid ett tillfälle kvickt bytte riktning i galoppen utan William =)
Livia gillade verkligen terrängbanan!!


Allra sist ut var Athos som fick följa med och styrketräna lite på terrängbanan. Växlade mellan att hoppa trappan i repetitioner uppåt med att klättra i klätterbackarna med djup sand. Athos fick kämpa på ordentligt och var riktigt mör och avspänd efteråt.


Ny häst

Allmänt  /  0  Kommentarer

Itchie Bitchie är ett stort ståtligt sto på 8år imp. Tyskland och ägs av Jessica Danell i Tranås. Hon har tävlat 120 hoppning.
Hon ska vara hos oss medan Jessica är på semester och kommer ev. tränas och kanske tävlas en del av oss framöver.

Underbart väder

Allmänt  /  0  Kommentarer
Allt blir så mycket bättre när det är bra väder! Man är på strålande humör och hästarna är glada och ridningen bara flyter! Hoppningen i Tranås gick jättebra med Fair Lady & Itchie Bitchie.
Idag har Kaptenen varit i Mjölby och hoppat bana på 90cm/1m. Han var jätteduktig och väldigt framåt efter terränghoppningen ( det brukar ju få igång hästarna väldigt bra). På söndag ska han hoppa clear round i Mjölby för att sedan åka hem igen och fortsätta trimma dressyr med sin ägare. De andra hästarna har tränats här hemma på fältet och de har varit jättefina allihop.
Gapa åkte i onsdags men ny häst kommer på söndag och tar hennes plats.
Imorgon väntar en härlig dag på terrängbanan med 2 grupper och två hästar som anna ska rida. Vi hoppas på lika härligt väder imorgon!

Amazing Grace som idag har varit ute på fältet och cantrat

En kort update

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår gick alla hästar här hemma förutom Kaptenen och Ronja som fick komma ut på terrängbanan igen. Båda två var jätteduktig och Kaptenen fick avancera lite och pröva på olika kombinationer och lite större språng.
Idag är det massor som händer. Egentligen skulle vi tränat dressyr hos Sissi kl 09.00 men hon var tvungen att ställa in lektionen. Equiterapeuten och hovslagaren kommer, vi har ett möte inplanerat på förmiddagen och hästarna ska ridas och i kväll har William 4 grupper i Tranås och Anna ska vara med och rida två hästar. First Lady precis som förra veckan samt en häst som heter Itchie Bitchie och ägs av Jessica Danell.
Sara rider skolmästerskapen i dressyr i dag, håll tummarna för henne!

Anmäl er till terrängträning på lördag

Träningar/kurser  /  1  Kommentarer
Dags för terrängträning på Mantorps terrängbana för William Nilson Fryer

Lördag den 24/3
start kl. 13.00

Alla ekipage är välkomna att deltaga oavsett nivå, både ponnyer och storhästar.
Max 4 ekipage / grupp.

Pris: 300:- + banavgift

anmäl er antingen i detta inlägg eller till: 0702-699302,
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
Det finns även möjlighet att få sin häst riden av Anna om man inte vill rida själv

Pris: 400:- + banavgiftVälkomna till en härlig dag på terrängbanan!!
svar på fråga

Allmänt  /  0  Kommentarer
mia om Underbar känsla:
tävlas inte once again? isf va händer med honom?

Svar: Hej Mia! Oncie är idag 21 år gammal och glad pensionär i vanliga fall. Han gjorde sin sista start -09 på Senior SM på Segersjö.

Visste ni ....

Allmänt  /  0  Kommentarer
Visste ni förresten att Anna & Once Again har tävlat mot det ekipgage som tog OS-guld i Hong Kong 2008. Det var under en Tysklandstävling 2009.

Hinrich Romeike & Marius

Underbar känsla

Allmänt  /  1  Kommentarer
Ridit en riktig fälttävlanshäst idag!!
Once Again fick komma ut på en tur idag och han var så mjuk och fin. Det var så härligt!

/Anna

Hur terrängdebuten gick till

Allmänt  /  2  Kommentarer
Tänkte skriva ett inlägg om hur vi gick tillväga på terrängbanan i söndags med två hästar som aldrig varit ute i terrängen tidigare.
Oftast brukar vi ha med oss en rutinerad häst i gruppen som kan vara lite draghjälp till de gröna, men denna gång hade vi inte det. Fördelen är var ju att Ronja är rutinerad hopphäst och har mycket hoppning i kroppen.
Vi började med att låta hästarna skritta, trava och cantra runt ute på terrängfältet ett tag för att pejla in läget och slappna av i den nya miljön.


Därefter när de rastats av och kändes avspända och fram för skänkeln var det dags för vattnet.
Eftersom ingen av hästarna varit i ett vattenhinder innan så började vi med att låta Ronja pröva gå i utan att Kaptenen såg ifall hon skulle bli istadig, så han fick skritta en bit bort i väntan på att se om Ronja skulle våga sig i. Ronja var inte ett dugg sugen på att gå i vattnet utan gjorde allt för att komma därifrån i början


Så då lät vi Kaptenen gå ner till vattenhindret istället medan Ronja fick cirkulera runt där. Kaptenen var till en början inte heller alls sugen på att kliva i men till skillnad mot Ronja som ändå hade fokus på vattnet tittade han i stället på allt annat runt omkring. Så vi stod och tragglade ett tag men fick till slut honom att fokusera på vattnet föramför honom istället och då tog det inte lång stund innan han blev nyfiken och gick fram till vattenkanten och nosade och undersökte innan han bestämde sig för att kliva i. Så fort han tänkte framåt och i vattnet blev det massa beröm och sedan gäller det att hålla kvar dem nere i vattnet ett tag så de inte blir skrämda och skyndar upp och inte vågar sig ner igen. Han fick stå där och dricka och plaska och undersöka. Och när Ronja såg hur kul Kaptenen hade i vattnet, kunde ju inte hon heller motstå att kliva ner. Så där stod de ett tag och lekte tillsammans.


När hästarna lekt färdigt och de kändes trygga med vattnet så lade vi dem på en stor volt som gick genom vattnet. Började med att skritta ett par varv sedan trav, efter det trav ner i vattnet och galopp upp ur vattnet för att sedan avsluta med galopp hela vägen igenom. Detta repeterades i båda varven.
Därefter blev det en liten skrittpaus.
Efter det började vi hoppa fram. Med den bjudningen Ronja hade så kände vi att det inte skulle vara några problem att hooppa henne så vi gjorde så direkt att hon fick ligga i täten och Kaptenen bakom så rullade vi över tre hinder i följd. En liten stock, en liten låda och en grav. Allt flöt perfekt och båda hästarna tyckte det var jättekul och helt naturligt, precis som det ska vara!


Så när de klarat det galant så satte vi ihop en liten bana. En enklare variant för Kaptenen innehållande 7 ponnyhinder plus vatten och en lite längre med samma hinder och några storhäst- debutant hinder till Ronja. Kaptenen fick börja. Stå i startfålla och sedan galoppera runt sin lilla bana och det gjorde han kanon! Massa beröm och avslut. Ronja tuffade på som tåget hon också och tyckte det var jättekul!
Så första gången är det mest bara att leka fram det, göra det lätt och överösa dem med beröm. Imorgon onsdag väntar repetition för dem på detta de gjorde i söndags.


Nöjd Captain Morgan med sin ägare Sofia Wallgren som också är fotograf till bilderna i detta inlägg.

Intervju med Frank Ostholt

Allmänt  /  2  Kommentarer

Terrängträning 24/3

Träningar/kurser  /  0  Kommentarer
Dags för terrängträning på Mantorps terrängbana för William Nilson Fryer

Lördag den 24/3
start kl. 13.00

Alla ekipage är välkomna att deltaga oavsett nivå, både ponnyer och storhästar.
Max 4 ekipage / grupp.

Pris: 300:- + banavgift

anmäl er antingen i detta inlägg eller till: 0702-699302,
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
Det finns även möjlighet att få sin häst riden av Anna om man inte vill rida själv

Pris: 400:- + banavgiftVälkomna till en härlig dag på terrängbanan!!

Bilder på Ronja

Allmänt  /  0  Kommentarer

Bilder på Athos från idag

Allmänt  /  4  Kommentarer

Captain Morgan in action

Allmänt  /  1  Kommentarer

Athos på terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer

Ronjas debut på terrängbanan

Allmänt  /  1  Kommentarer

Terrängdebut 2012

Allmänt  /  1  Kommentarer
Kommit hem från terrängbanan igen. Hästarna har varit så himla duktiga och det har varit så kul! Sån härlig känsla! Adrenalin, lycka och frihetskänsla blandat i ett! Kaptenen skötte sig exemplariskt och skuttade runt en liten bana helt obekymrat. Ronja var jätteduktig och tyckte det var superkul! Var så härligt att se henne i så god bjudning med öronen spetsade hela tiden eftersom hon blev bränd i hoppningen innan hon kom till oss. Vi var lite oroliga innan att hon inte skulle trivas , men det verkar som hon har hittat helt rätt, bev en del glädjeskutt!
Athos fick också följa med och träna lite tekniska linjer inför första start i Tågarp om 2 helger och han gick som tåget!
Sara var med och var barnvakt och fotograf. Hon har gjort två filmer på Ronja och Athos som vi lägger upp. Bilder kommer!

Inspirationsfilm

Allmänt  /  0  Kommentarer
En fin runda av Zara Phillips i Burghley 2011. Se och njut, bra filmat,härlig miljö och fint ekipage!


Snart rullar vi mot terrängbanan

Allmänt  /  4  Kommentarer
Vi avstod tävling denna helgen med hästarna och väljer istället att åka till terrängbanan idag med Kaptenen och Ronja. Det blir premiär för i år och det är både Ronjas & Kaptenens första gång på terrängbanan. Bådas ägare kommer finnas på plats för att uppleva detta live ;).
Vill ni se bilder eller film från deras terrängbanedebut???


Terrängdebuter

Allmänt  /  0  Kommentarer
Imorgon blir det terrängdebut för Kaptenen & Ronja! Massor med bilder och filmer kommer komma!

Film på Kaptenen

Allmänt  /  2  Kommentarer
Kaptenen repterade idag gårdagens hoppning i Mjölby och det gav verkligen resultat. Han var lugn och avspänd och fukuserad. Fick börja med att rulla runt banan en gång på 60cm och sedan reperade vi en gång på lite högre höjd och han skötte sig toppenbra. Med tanke på att han hoppar samma bana som vi hoppade i onsdags för Tord, 5e gången han hoppas uppsutten så för vi verkligen överösa honom med beröm! Styrbarhenen blir bättre och bättre för varje gång!
Blev något avbrott i slutet på filmen på väg mot b-hindret i kombinationen. Var min pappa som filmade och han är inte så teknisk kunnig, kom emot ngn knapp =) men fick ändå med sista linjen.
Anna


Groomen har varit dressyrryttare idag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vår groom Sara Blomstrand fick idag själv på sig tävlingskläderna och har ridit skolmästerskapen i dressyr med hästen Ubald!

Fint ekipage!

Bilder på Kaptenen från idag

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hoppningen igår

Allmänt  /  0  Kommentarer
Kaptenen var i Mjölby igår och hoppade och var jätteduktig! Lite spänd till en början men när han väl fick börja hoppa så släppte det direkt och han bjöd tag i hindren. Rullade runt en liten låg bana med honom och avslutade sedan ganska snabbt. Repeterade samma sak med honom idag igen, eget inlägg om det kommer.
På kvällen var vi ju i Tranås, William hade träning och Anna hoppade Anna Tengwalls häst First Lady. Mycket teknik och styrketräning. " Fia" kämpade på bra och var riktigt mör på slutet =).

Fia
Fotograf: Anna Tengwall

Livia

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det stämmer att det är Livia som har kommit tillbaka och ska matchas mot Breeders i höst!

( Bilderna är från i höstas när Livia var här på inhoppning som treåring )

Livia
f.2008
De La Gardie - Pentagon
äg & uppf. Anette WidénNy häst

Allmänt  /  4  Kommentarer
Har kommit en ny häst. En 4åring som ska matchas mot fälttävlansbreeders i höst. Har varit hos oss två gånger tidigare som treåring, en gång på våren för inridning och en gång i höstas på inhoppning.
Kan ni gissa vem det är??Hoppning i eftermiddag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Inne på ett litet lunchbreak. Gjort stallet, ridit och så har equiterapeuten varit här på förmiddagen och tittat på två hästar. Kaptenen ska straxt få komma iväg och hoppa lite.
Ikväll har han en hoppträning i Tranås och då ska jag vara med och hoppa på First Lady. Har ridit henne en gång innan då William haft julkurs i Tranås och idag är det dags igen!
/ Anna

Gårdagens aktivitet

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår var det full rulle hela dagen, ännu lite mer än vanligt. 05.30 utsläpp av hästar. 08.15 satt vi i sadeln i Sissi Liljas ridhus för dressyrlektion med Athos & La Liga, och det var så himla kul och hästarna gick kanonbra! Träningspasset gör sig till känna idag i Annas mellangärde. Har grym träningsvärk! Athos som är fruktansvärt jobbig att sitta på i vanliga fall, fick igår igång rörelsemekaniken ett snäpp till och gjorde det hela nästan outhärdligt ;). Efter lektionen rullade vi vidare för att röntga två unghästar för att se så allt är grönt inför påbörjande träning och det gick jättebra, så det är bara och tuta och köra!
Därefter körde vi hem igen där hovslagaren väntade på oss för att slå på skor på Heligo. Han är så ömfotad med sina vita hovar, så det var dags nu. Han skötte sig jättebra och är väldigt stolt i sina dojjor och vi märker redan skillnad på hur han rör sig.
Sedan var det hela stallet som skulle göras eftersom vi inte hann det i morse eftersom vi åkte så tidigt. Finns ju inget som är så jobbigt som när rutinerna bryts och man måste komma hem till ett stall som inte är klart. Efter mockningen red vi här hemma för att kl 17.30 släppa av William i Ljungby där hans träningar skulle börja och Anna rullade vidare mot Mjölby & hoppträning med Gapa.

Hopptränigen gick jättebra. Hon var lite busig men på ett positivt sätt. Hon satte sig inte på tvären för att det var jobbigt utan lattjade lite för att hon var taggad, så det var kul! På slutet av framridningen hade hon lugnat ner sig betydligt och blev riktigt ridbar och fick till några väldigt fina öppnor. Hoppningen gjorde hon galant! Jättefina Gapa!
Jenny var på plats och filmade:


Veckoplan

Allmänt  /  1  Kommentarer
Tisdag kväll: Hoppträning hos Tord med La Liga & Ronja
Onsdag morgon: Dressyrträning hos Sissi med Athos & La Liga
Onsdag kväll: Hoppträning i Mjölby för Tord med Gapa
Lördag + söndag: Hopptävling Linköping med Qutie , La Liga & Gapa


Konditionspass

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu ska hästarna få göra ett riktigt konditionspass ute på fältet för att checka av flåset på dem. Intervallträning i galopp i olika tempon.

Qutie står och laddar

Hoppade lite igår

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår åkte vi till Ljungby med Kaptenen och Gapa. Kaptenen hoppade för sin tredje gång uppsuttet och det har skett en jättestor utveckling. Han tyckte det var kul och sög mot hindren och sprången blir bättre och bättre för varje gång. Rullade igenom en liten bana på 6 språng innehållande bland annat vattenmatta och en trippelbarr på 90cm. Jätteduktig!
Sedan var det Gapas tur. Gapa som fick komma ut på fältet i fredags och verkligen galoppera av sig och det märkets vilken effekt det gav på henne. Hon var superfin i ridhuset och började frusta så fort vi kom igång och travade och var verkligen avspänd. Bästa ridpasset hittils. Och hoppningen finns det ju inget att anmärka på, hon hoppar verkligen super! Jobbade bara med att få lite tidigare avsprångspunkt. Vill gärna krypa intill lite, vilket inte stör henne alls på de höjder hon hoppar nu då hon är så pass snabb och rädd om sig, men ska hon kunna hoppa större så småningom måste avsprångspunkten vara normal. Hoppade igenom samma lilla bana med henne som Kaptenen men på 1,10höjd och trippelbarren på 1,30. Fina Gapa!
Här kommer en liten film på Gapa, Jenny filmade hennes runda:Memories 2011

Tävlingar  /  4  Kommentarer
Box Qutie , Breeders Trophy


Mot ridhuset

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu åker vi till ridhuset för att visa häst samt hoppa lite med Kaptenen. Har ridit några pass på förmiddagen också och hästarna är kanonfina just nu!


Kaptenen

Amazing Grace

Allmänt  /  0  Kommentarer
Många frågar om Grace då det inte står så mycket om henne. Anna och Grace siktar på start i CCI** klass i år, så ni får nog se mer av henne =)


Nya kvalregler till Breeders i år

Allmänt  /  2  Kommentarer
Från och med i år är det nya kvalregler som gäller till Breeders i FT:
Kval- och finalregler för 4-årschampionat med Breeders Trophy

Deltagarbevis måste vara löst före första kvalstart

Kval till final 
Ryttare och häst kvalificerar sig var för sig.

Kval till final
För kval till final ska minst ett av nedanstående alternativ uppfyllas.
Alternativ 1 En fälttävlan H90 med minst 50 % i dressyrmomentet, max 8 fel i banhoppning exklusive tidsfel och max en vägran i terrängen samt ett terränghästprov TH90 med lägst 7,0.
Alternativ 2 Dressyr LC med 60 % och felfri 1.00 m hoppning samt ett terränghästprov TH90 med lägst 7,0.
Alternativ 3 Två terränghästprov TH90 med lägst 7,0

Anmälan till final 
När hästen har kvalat till final ska ett mejl med hästens namn och registreringsnummer samt kvalplats/-er skickas till info@swedehorse.com .
Anmälan till final ska göras enligt propositionen för Svenskt Avel och Sportchampionat i fälttävlan 2012. 

Kval i utlandet
Häst kan kvala utomlands. Dock gäller att deltagarbevis är löst och att hästen startar i tävlingar som motsvarar svårighetsgraden enligt ovan samt att resultatet ska styrkas av det aktuella landets Ridsportorganisation. Häst skall genomföra semifinal i hoppning i Sverige.

Finalregler publiceras under våren 2012.
Plats där 2012 års finaler ska gå är i skrivandets stund inte klart.Kval- och finalregler för 5- och 6-årschampionat med Breeders Trophy.

Deltagarbevis måste vara löst före första kvalstart

Kval till final 
Ryttare och häst kvalificerar sig var för sig.

5-åriga hästar
En fälttävlan H100 med max 8 fel i banhoppningen exklusive tidsfel och max en vägran i terrängen samt ett terränghästprov TH100 med lägst 7,0.

6-åriga hästar
Två fälttävlan H100 med max 8 fel i banhoppningen exklusive tidsfel och max en vägran i terrängen samt två terränghästprov TH100 med lägst 7,0.
För 6-åriga hästar gäller kval i H100 from den 15 september 2011, under förutsättning att deltagarbevis löses före övriga kvaltillfällen 2012.

De 6-åriga hästarna måste vara startberättigade i CNC* klass enligt TR. 

Kval i utlandet

Hästar kan kvala utomlands. Dock gäller att deltagarbevis lösts och att hästen startat i klasser som motsvarar svårighetsgraden enligt ovan, samt att resultaten kan styrkas av det aktuella landets Ridsportorganisation. Kvalresultaten skall slutligen godkännas av Svenska Ridsportförbundet.

Anmälan till final
När hästen har kvalat till final ska ett mejl med hästens namn och registreringsnummer samt kvalplats/-er skickas till info@swedehorse.com. Anmälan till final ska göras enligt propositionen för Svenskt Avel och Sportchampionat i fälttävlan 2012.

Finalernas genomförande
Plats där 2012 års finaler ska gå är i skrivandets stund inte klart.

5-åringar
Publiceras under våren 2012.

6-åringar
CNC* med regler enligt TR, här gäller att häst måste vara startberättigad i aktuell klass enligt TR. 
Högst två hästar per ryttare och klass i final rekommenderas. Ryttare som rider fler hästar frånsäger sig rätten till det startmellanrum som resp. TR anger.

Övrigt enligt TR.

Källa: www.swedehorse.se


Känslan som uppstår

Allmänt  /  0  Kommentarer
...när man anmält till årets första fälttävlan!!


Captain Morgan

Allmänt  /  2  Kommentarer

Captain Morgan
f.2008
e: Sandakan - Akribori
äg. & uppf. Sofia WallgrenHärlig söndag

Allmänt  /  4  Kommentarer
Idag har varit en jätteskön dag och vi har hunnit med en massa. Gjorde stallet på förmiddagen och var sedan i ridhuset till kl 11 där Anna skulle hoppa "Kaptenen". Captain Morgan var hos oss på inridning förra våren som 3åring. Han är e: Sandakan - Akribori och ägs av Sofia Wallgren. I år är han 4år och han ska nu matchas mot Breeders i fälttävlan. Vi möttes upp i ridhuset idag då han skulle få hoppa under ryttare för första gågnen. Han har verkligen vuxit till sig och blivit en ursnygg kille på 168cm som rör sig jättetrevligt och hoppade runt en liten minibana med god inställning! Så nu är planen att han ska stå här en liten kortare period för att jobba vidare på hoppningen och försöka komma ut på terrängbanan någon gång så fort de öppnar. Sedan kommer han åka hem igen då Sofia själv är mycket duktig ryttare och kommer fortsätta med hans träning och komma tillbaka hit i olika intervaller för tävling och matchning mot Breedersstart i höst med Anna i sadeln. Ser fram emot att arbeta vidare med denna härliga kille! Ska försöka hinna fota honom i morgon så ni får se honom.
Efter att Kaptenen hade hoppat i ridhuset hade William träning för två elever. Sedan åkte vi hem och åt lunch och därefter blev det lite lek på gården med hundar och Edwina, som även red en sväng på Tusse. Därefter blev det fortsatt träning av hästar. Gapa har arbetats i töm idag igen och var kanonfin, likaså Athos. Ronja har fått ett ordentligt dressyrpass och Elton har cantrats. Keria har longerats vidare med sadel och är nu redo att börja hängas på. Qutie & La Liga har varit ute och powerwalkat 3km.


Arbetade vidare på fredagens träning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår arbetade vi vidare på fredagens övning med Qutie & La Liga med cavalettibommar i trav och galopp på raka och böjda spår. Båda två var jättefina, avspända och väldigt ridbara.
Resten av gänget fick komma ut i skogen.

Edwina har bytt upp sig från Tusseman till La Liga

Träningen med Mellantruppen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Gick verkligen jättebra på träningen med Mellantruppen i fredags. Vi red i grupper om tre och tre, Anna tillsammans med Jonna Friman & Rebecka Tell och William tillsammans med Carin Clemensson & Sara Nilsson. Jobbade med grunderna dvs utbildningsskalan som är densamma i hoppningen som i dressyren:
*Takt
*Lösgjordhet
*Stöd
*Schvung
*Rakriktning
*Samling
som tillsammans ger genomsläpplighet
Började med galopparbete över cavaletti på böjt spår där vi arbetade med med takten och att få hästarna i en lång, låg, avspänd form som de sedan skulle bibehålla när vi gick över till att börja hoppa serier och teknikhoppning. Qutie har aldrig känts så fin. Hon var avspänd och väntande och hoppade verkligen genom hela kroppen. Samma sak med La Liga. Det var stor skillnad på honom mot hur han annars brukar vara i hoppningen. Han var mycket mer avspänd och väntande, som en helt annan häst, men finns fortfarande mer att hämta. Fick många bra tips och idéer på övningar med oss hem, så vi åkte där ifrån fulla med inspiration till fortsatt arbete.


Hemma igen!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hemma efter en  lång dag och en mycket givande träning! Uppdaterar mer i morgon, nu väntar sängen!Keira, på god väg att bli ridhäst

Allmänt  /  1  Kommentarer

Wiliam longerade Keira på fältet på förmiddagen och Edwina försökte sig på detsamma med Rafiki

Mellantruppsträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår var equiterapeuten här och gick igenom några utav hästarna som stod och njöt i magnettäcket. Hovslagaren var här och slog på en tappsko och skodde Ronja. Hästarna blev ridna här hemma och på kvällen åkte vi till ridhuset med Gapa så att Julia, hennes ägare, fick pröva rida henne igen, första gången på nästan 1½månad. Anna visade henne först och sedan bytte vi ryttare. Gapa testade henne precis i början, men de kom igenom det fint och därefter gick hon jättebra!
Idag har vi våra vretapraktikanter här, så nu ska vi rida på förmiddagen och efter lunch åker vi till Jönköping på Mellantruppsträning för Linda Algotsson.

Svar på fråga

Allmänt  /  0  Kommentarer
rebecca om Snart kan vi hoppa terräng!!:
Hur börjar ni med helt gröna hästar i terrängen?
Svar: De brukar få komma ut på terrängbanan tillsammans med en mer rutinerad häst första gången som den får ligga bakom och så ligger vi och cantrar en liten bana över små hinder. Sen får de gån ner i vattnet tillsammans och stå där och bekanta sig med vattnet och leka och plaska lite så allt blir en possitiv upplevelse för dem. När de känns avspända och ligger i bjudning, då börjar vi hoppa dem själva.


Snart kan vi hoppa terräng!!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Med detta väder borde vi snart kunna ta oss ut på terrängbanan första gången för i år! Längtar verkligen! Ska bli roligt att få se Ronja första gången på terrängbanan och så har vi två 4åriga hästar som ska hoppas in på terränghinder inför deras breederssatsning i år!
Ska bli roligt att komma igång med lite terrängträningar också, gissar att det är fler än vi som är sugna på att komma ut på terrängbanan ;)


Årsmötet i måndags

Allmänt  /  1  Kommentarer
Årsmötet gick bra i måndags och William går nu in på sitt fjärde år som ordförande för Mjölby Ridklubb. Anna vann även pris som Årets Fälttävlansryttare i klubben och det blev prisutdelning för totalställningen i MRK cupen dressyr som har varit varje månad under året. Vi var ju med två omgångar i våras och Anna och Athos kom totalt på 3e plats och fick rosett och vita benlindor. William & Quireboy kom på 8e plats och fick rosett och liniment.