Inget Strömsholm

Allmänt  /  2  Kommentarer
Blir inget Strömsholm på tisdag för min del..Jag som sett fram emot såå mycket att starta både Grace & Athos där. Ett stort lycka till till alla ni som ska rida där!!Bilder från Athos ** dressyr

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Anna Freskgård
Anna Freskgård
Anna Freskgård
Anna Freskgård

Många starter för W på lördag

Allmänt  /  2  Kommentarer
William kämpar på med hästarna ute på ridbanan. Ska snart gå ut till honom då han ska prova rida Qutie & Fly Away. Tanken var att jag skulle startat dem på lördag i Ekenäs, men eftersom jag inte är ridduglig, så kommer William att då starta dem i stället eftersom Qutie behöver sitt Breederskval. Så på lördag kommer William ha att göra då han startar Ronja, Mazzerati, Pizzan, Qutie & Fly Away. Självklart måste jag följa med och titta på mina stjärnor!

Trasiga kläder & utrustning

Kläder/utrustning  /  1  Kommentarer
Jag som precis fått en ny snygg tävlingstopp från Sharpman. Han använda den två gånger, på hopptävlingen i lördags och så på tävlingen i Hermanstorp i söndags. Sedan klipptes den upp att läkarna..Men får ju vara väldigt tacksam över att det inte är jag som är mer trasig! I morgon blir det kontakt med försäkringsbolaget. Mycket som är trasigt och sönderklippt. Ska även se till att få sadeln kollad då den ser ut att fått några rejäla smällar..

Annas ord om tävlingen

Allmänt  /  3  Kommentarer
Denna tävling var Athos debut i CNC** klass. Efter att vi tillsammans gjort 6st godkänd kval i CNC* klass varav 3st med placering samt en start i CCI* klass och hamnat precis utanför placering kändes det som att det var dags att ta steget uppåt en klass.
Dressyrprogrammet flöt bra men med två små missar men tyckte nog att ha fick lite snålt med poäng. Men då jag aldrig fick chansen att hämta ut mitt dressyrprotokoll har jag inte sett domarens kommentarer.
Hopprundan var nog en av de bästa Athos någonsin gjort.  Med tanke på att det nu var en betydligt svårare bana än vad han gått tidigare eftersom vi gått upp en klass så låg det nu på 1,25m höjd och innehöll även trekombination och det mesta var relaterat. Han var väl fram på bettet och hade en bra galopp med mycket tryck i honom och Athos hoppade runt banan med 2nerslag.
Vi startade terrängen ganska så tätt inpå dressyren och hoppningen, men jag hade haft tid på förmiddagen att gå banan några gånger och hade noga studerat den och hade en bra plan för hur vi skulle ta oss an varje hinder. Det fanns många frågetecken på banan, några riktigt tuffa linjer.
14.43 gick vi från start.Han hade kännts väldigt fin på framhoppningen och han var verkligen på G direkt från startfållan! Terrägnen flöt så fint och han hoppade så väl, det var bara att styra honom så hoppade han alla linjer lekande lätt! Det fanns ingen tvekan någonstans på banan och alla språng var perfekta. Det var nog en av de bästa känslor jag haft på honom i terrängen. Att det var större hinder och svårare linjer verkade inte bekomma honom. Så kom vi till slutet av banan. Vi hoppade ut över kombinationen från skogen och var åter tillbaka ute på fältet och hoppade en färglad låda för att sedan börja galoppsträckan mot de hinder som var kvar på vägen tillbaka mot mål...
Härifrån har jag inte längre något minne. Jag kommer inte ihåg anridningen mot trippelbarren där vi föll och jag kommer inte ihåg själva fallet. Jag har ett svagt minne från ett ögonblick i ambulansen sedan är det första jag kommer ihåg när jag låg fixerad på en brits på sjukhuset på väg in på röntgen.
Så jag kan själv inte minnas vad som gick fel utan får lyssna på de som såg, att Athos precis i avsprånget gjorde ett omtramp, kom för nära och hakade i hindret.
Så här i efterhand har jag svårt att känna någon rädsla för vad som hänt/vad som kunde ha hänt. Det är svårt att vara rädd för något som man inte kommer ihåg. Självklart blir man orolig, med tanke på alla som står en nära, ens familj, vad man utsatt dem för om det skulle gått ännu värre. Men rädd har jag inte blivit, än i alla fall. Vet ju inte om det kommer komma ju mer man bearbetat händelsen eller om jag får tillbaka mer minne.
Just nu känner jag mer besvikelse över att vi inte lyckades genomföra tävlingen. Efter en så pass bra hoppning och en fantastisk känsla i terrängen, bara några hinder från mål,även bra på tiden. Vi låg på placering när vi gick ut i terrängen och hade till och med råd med en del tidsfel för att fortsätta vara placerade, men vi kom aldrig i mål. Tävlingen avslutades på ett sådant sätt som man alltid innan tänkt " det händer inte mig" men den här gången hände det mig. Som tur är har jag bara fina minnen med mig från en härlig terrängritt tillsammans med vår härliga fläckiga häst som löste alla svårigheter på banan så fint, men tyvärr gjorde en missbedömning....
Athos över stocken ner i vattnet

Dagens ridning

Allmänt  /  1  Kommentarer
Dagens ridning har bestått av trimmning av hästarna på banan, vackert väder, bra underlag och fina motiverade hästar. Först ut var Apollo. Apollo är en ny häst som kom till oss i lördags ägd av Lena Vestin som ska vara här en period på träning. Han var duktig och jobbades på i alla gångarter, tyckte vår färgglada hinderpark var mycket spännande att se på :) Andra ut var Mazzerati som jobbades dressyr inför helgens start och det flöt på kanon. Ronja,Qurre, La Liga, Jacob, Fick också ett lösgörande pass och de kändes fina. Under eftermiddagen kom även "Pizzan" Vesuvius Äg Jennifer Wressle, som ska starta sin första fälttävlan i helgen på trimmning inför den, Han blev också riden innan det blev dags för kväll.  Livet flyter på som vanligt enda skillnaden som är ganska stor är att William får göra Annas arbetsuppgifter utöver det vanliga... :)
Under dagen hanns det även med att utöka stonas, Nike, Ronja & Qts hage så de har riktigt gott maffigt gräs att sätta tänderna i :)
God Afton.

Artikeln i Tidningen Ridsport

Allmänt  /  0  Kommentarer

En kuslig tävlingshelg med änglavakt

Allmänt  /  14  Kommentarer
Tidig söndag morgon rullade den gröna scaniahästlastbilen ner mot Falkenbergstrakten där det väntades fälttävlan och debut i CNC ** (förklaring på klassbenämning finns att läsa på vår hemsida www.team-annaowilliam.se under fliken fälttävlan) klass för Athos med Anna i sadeln. Där skulle också Fly Away starta sin 3.e lätt klass. Dagen började bra med vackert väder, bra dressyrstarter på båda hästarna, Fly Away gjorde en fin felfri hoppning och beräknades starta sin terräng 18,00. Athos gjorde en godkänd hopprunda i den numera svårare hoppningen i och med den 2 stjärniga starten låg hindren på 125 cm och innehåller 3 kombination och 11 hinder där han fick 2 rivningar och hoppade på bra. Ganska snart efter hoppningen var det Athos tur att gå ut i terrängen, Anna var väl förberedd och hade studerat banan och starttiden närmade sig. 14.43 stod klockan på när Anna & Athos galopperade iväg från startfållan, fick redan på första hindret som bestod av en maffig stock ett riktigt kanonsprång och jag (William) stod en bit bort tillropade Anna lycka till och skrek lyckönskande efter de hoppat det första hindret - Bra språng!. Banan flöt på och de började närma sig slutet på banan, bara 5 hinder kvar. De vände upp mot hinder nr 19 en trippelbarr som var relativt okomplicerad och såg inte ut att vara något större bekymmer, men just där blev ett litet litet mistag ett stort misstag, Athos gjorde ett omtramp precis innan, Han lade till ett till galoppsprång som han inte borde gjort och som man inte får göra när man hoppar fasta hinder. Han kom för nära med frambenen och hann inte få upp dom tillräckligt, hakade i och Anna & Athos ramlade över hindret och underst kom Anna. Athos rullade runt ställde sig upp skakade på sig och galopperad iväg, kvar låpg Anna. Alla tänkte vi nog som stod som åskådare att nu måste också Anna ställa sig upp och vinka att det är ok, men det gjorde hon inte.
Olyckan var ett faktum. Ambulanspersonal, Läkare och tävlingspersonal var framme på 0 tid, Anna låg still och var medvetslös, i 25 min.
25 minuter som kändes som 2 dygn. Det inväntades en extra ambulans som skulle föra Anna vidare till Hallands regionsjukhus i Halmstad. Anna fixerades i ryggskade bår och nackkrage och massor spännen av olika slag, Lilla Edwina gick fram till mamma Anna och klappade på kinden och sa - mamma då vaknade Anna till och sjukvårdspersonalen blev lättad och pålastningen började ta fart in i ambulansen. I och med att hon fått hela Athos på sig befades ryggfraktur så alla resurser var igång. Tävlingen stannade upp ca 1 timme medans allt detta skedde. Våra partners Lisbet & Per fick ta hand om athos tillsammans med Athos beundrare på plats Malin. De spolade och bråddade av och lastade honom och såg till att allt gick bra till medans Anna åkte ambulans . William & Edwina fick skjuts in till akuten av tävlingsledaren. Väl inne på sjukhuset efter mycket prover och tester kunde det konstateras efter skikt röntgen att det inte var någon skelett skada , kraftig hjärnskakning, en skadad lunga och en mörbultad kropp. Och där var den stora lättnaden ett faktum. Anna hade änglavakt. Många liknande fall har ofta inte sådan lycklig utgång som denna gång. Anna fick vara kvar på sjukhuset över natten för observation och hästarna William & Edwina åkte till Johan Lundin för övernattning. Athos har på eftermiddagen blivit undersökt av vår veterinär Per Spångors (Euro-vets.se) tyvärr blir det en liten konvalicent för honom ochså då en skada på bakknät konstaterades. Men det viktigaste av allt, alla lever och är nu på fötter, Athos glad i hagen  bland kompisarna och Anna hemma i lugn o ro. Under gårdagen publiserade tidningen ridsport en artikel där de namngav Anna men vid senare publicering skriver de bara ryttaren istället för namn.. Trevlig kväll och hälsningar Anna & William

Det blev inte någon lyckad tävlingshelg...

Allmänt  /  2  Kommentarer
Tack alla för visad omtanke & stort tack till Johan Lundin & Evelina Carlsson som varit till stor hjälp detta dygn!!
Anna & Athos mår efter omständgheterna bra och Anna är nu utskriven från sjukhuset & vi är påväg hemåt igen. Uppdatering kommer vartefter...

Tävlingshelg

Allmänt  /  2  Kommentarer
En dag på Norrköping Horse Show i gassande sol! I morgon bär det av till Tranås för hopptävling & på söndag fälttävlan i Hermanstorp.

Motivation / Framåtbjudning / Glad häst som vill hoppa allt :) Men hur?

Allmänt  /  4  Kommentarer
Den ständiga frågan , Hur får man hästen att vara mjuk, glad, framåt, fram för skänkeln, uppmärksam men ej tittig och hoppa allt man styr den på??
Vi får ofta den frågan ställd till oss i form av hästar som kommer till oss på träning/ resultatcoachning/ beteendekorrigering eller ryttare som vill få sina hästar lydiga och framåt.
Svaret är nog egentligen inget hokuspokus utan att man ska behandla sin häst utifrån de förutsättningar som djuret ifråga besitter mentalt som fysiskt. Behandla den som en vän och individ, alla hästar är olika och behöver olika bemötande precis som oss människor.
1. Det mest grundläggande är att vi ska behandla hästen som det flyktdjur det är och veta deras primära belöning.
- Vad är nu den primära belöningen hos hästar? Någon som vet?
Svar: Hästen som flyktdjur har som primär belöning att bli lämnad ifred undan det den flyr från.
2. När vi utövar ridning tillsammans med hästen ber vi den med våra hjälper att gå undan för dem = vi vill att den ska gå fram för skänkeln och få en god takt steg 1 i Utbildningsskalan. När den väl gör det ska vi lätta på trycket och därmed lämna den ifred från skänkeln, den slappnar då av och blir lösgjord steg 2 i Utbildningsskalan = belöning uppnådd. Vi vill då med det att den ska bekräfta belöningen genom att "tugga" med munnen och visa förståelse, därav "sug på bettet", steg 3 i Utbildningsskalan.
Först nu när ryttaren och hästen uppnått detta samspel kan man utvecklas, hitta på nya olika utmaningar i varierad terräng och träningssituation och det är först då vi kan börja uppnå riktigt kvalitativ Motivation / Framåtbjudning / Glad häst som vill hoppa allt :) ( Steg 4,5 & 6 i utbildningsskalan spelar givetvis in sin roll i träningen)
Genom att ta ut sin häst till en profesionellt byggd terrängbana med fasta naturhinder i naturlig miljö och låta hästen ta sig an dessa hinder i en naturlig fri galopp under ryttare som är samspelt enligt ovan förklarad utbildningsskala uppnås en euforisk samhörighetskänsla mellan häst och ryttare. Som i sin tur leder till tillit båda emellan. För att visa ett exempel kan vi berätta om Claudio´s Ronja Fortius som kom till oss november -11 efter att ha hamnat snett i sin karriär och var fullständigt bränd både mentalt och fysiskt. För att göra en lång historia kort så var hon framgångsrik hopphäst i Tyskland och tävlade felfria klasser upp till 1,50m med proffsryttare i sadeln. Hon såldes för en diger summa pengar till en ekonomisk välbärgad amatörryttare som startade henne EN tävling varpå amatörryttaren satte henne fel på en distans och kraschade henne in i en stor oxer. Efter det ville hon inte hoppa längre. Det resultat som amatörryttaren trodde sig ha köpt visade sig vara ett djur med egen vilja och känsloliv. Han gjorde sig av med henne efter mycket försök och misslyckanden varpå hon hamnade i ett försäljningsstall i Sverige där vi fann henne, 6 månader senare.  När vi började träna henne märkte vi att tilliten till ryttaren var väldigt begränsad och vi var tvugna att ta ett beslut. I och med att det var mitt i vintern och ridmöjligheterna ute var begränsade tog vi det ganska lugnt under vinterhalvåret och byggde upp en bra relation men så snart det blev vår i luften och terrängbanorna öppnade tog vi ut henne med stor spänning till en terrängbana. Med stor skepsis och lika mycket nyfikenhet övervann lilla Ronja sitt eget självförtroende och hon började må i kropp och själ. Efter ca 3 tillfällen på terrängbanan fick vi den uppfattningen om henne om att hon själv inte riktigt trodde det var sant, sådan glädje utstrålade hon! Nu har hon gjort 4 starter i fälttävlan med en vinst och 2 placeringar! Framtiden kan bara utvisa resten.
Fälttävlans olika typhinder som finns i terrängen är en enorm stimulifaktor och tillgång för hästarnas utveckling oavsett diciplin. Man tränar styrka, koordination, elacticitet, mod, reaktionsförmåga, kvickhet, expolsivitet, och framförallt tillit till sin ryttare. Det är även vår som ryttare skyldighet gentemot hästen att veta att den är frisk och mår bra i kroppen för att vi ska kunna ställa de krav till uppgifter vi ger dem. God veterinärhälsa,tandhälsa, hovvård etc.
Beviset i ovan nämnda fall är att varierad träning och " framåtridning " är nyckeln till en lycklig, framåtbjudande och motiverad häst. För oss som jobbar med hästarna varje dag är detta en självklarhet att bjuda hästarna på en upplevelserik vardag. Har dom kul, har vi kul!
Claudio´s Ronja Fortius tränar medlesvårt/CNC* hinder på Boxholms terrängbana

Hyllningsfilm

Allmänt  /  2  Kommentarer
Alexander Zetterman har gjort en hyllningsfilm till sin fina High Yummy som nu sålts till Canada. Tycker att det är så fint gjort och filmen är så härlig, så måste dela med oss av den här:


Nu speedar vi upp tempot

Allmänt  /  1  Kommentarer
Full rulle hela dagen idag. Hovslagare Björn kommer nu och ska sko 3 hästar. Kl 14 kommer Rosa för att hoppas lite här hemma och kl 15.00 har vi ett inbokat möte och ikväll har William sina Ljungbyträningar här hemma på vår ridbana och emellan allt detta ska hästarna tränas. Ha en härlig dag i solen!

Inredningsdetaljer till stall & sadelkammare

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu sätter Victory 4 Horse Centers försäljning av inredningsdetaljer till stall & sadelkammare igång!
Besök hemsidan för mer info
www.victory4horse.se

Maskroshav

Allmänt  /  0  Kommentarer
Efter ridpasset fick Grace gå ut i ett gult hav av maskrosor. Gissa om hon blev glad!
Vi fick en fråga om hur vi gör med hästarna om de går ute dygnet runt på sommaren osv.
Vi försöker låta alla hästar komma ut i ordentliga gräshagar i perioder. Vissa får gå ute dygnet runt, medan andra bara är ute på dagen. Heligo och Oncie som är våra egna har åkt iväg på bete i Motala över sommaren. Med tävlingshästarna försöker vi planera in så de får en kortare vila mitt i sommaren, på passande ställe i tävlingskalendern. Då ser vi gärna att de får åka hem till sina ägare på en kortare semester ute på bete.

Sara & Nike

Tävlingar  /  2  Kommentarer
Det har efterfrågats bilder på Sara och Nike ifrån tävlingen. Själv kunde jag inte ta några kort, då kameran krånglade, men här kommer några bilder som Ida Stark har fotat:

Ekenäs terrängbana

Allmänt  /  1  Kommentarer
Igår var vi på terrängbanan i Ekenäs, utanför Linköping. Anna hade terrängträning för en grupp elever från Motala. Under tiden red William Pizzan ett varv runt debutantbanan, så han har fått luftat sig där inför fälttävlansdebuten på denna bana nästa helg. Pizzan heter egentligen Vesuvius II. Han ägs av Jennifer Wressle och tanken är att William ska ge honom lite rutin på terrängbanan och göra några starter med honom, så igår var 3e gången William red honom.
Efter det hade William träning för sina ponnyelever från Tranås och när de var klara hoppade Anna Fly Away några språng, som var superfin! En härlig kväll på terrängbanan med andra ord, men j*klar vad mkt knott det var!
William & Pizzan in action!
fotograf: Jennifer Wressle

Athos på terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Athos fick också följa med till terrängbanan igår som draghjälp till Victory 4 Horse Centers häst Profit´s Mr Big One som var ute på terrängbanan för första gången. Athos är ju en ganska bekväm häst, så han tyckte det var jättekul när han bara behövde galoppera över debutanthindren! Men han fick anstränga sig lite mer än så efteråt. Fick jobba mycket i trappan för att träna upp spänsten och explosiviteten samt hoppa lite smalhinder och * hinder och endel klättring blev det i backarna.

Pizzan

Allmänt  /  1  Kommentarer

William Nilson Fryer

William Nilson Fryer


Rosa på terrängbanan

Allmänt  /  2  Kommentarer
Igår eftermiddag, när vi kom hem från hopptävlingen, åkte vi till terrängbanan. Anna hoppade Rosa som var ute på terrängbanan för första gången och William hoppade "Pizzan" som ni har sett lite bilder på tidigare på bloggen. Båda hästarna var jätteduktiga och William ska debutera Pizzan i Ekenäs om två helger. Här kommer lite bilder på Rosas terrängdebut:

Film på Ronjas rundor

Tävlingar  /  1  Kommentarer
Här kommer ett filmklipp på Ronjas runda i 1m & 1,10 samt prisutdelningarna:

Bilder på fina lilla Ronja

Tävlingar  /  2  Kommentarer

En bra dag på jobbet!

Tävlingar  /  1  Kommentarer
William & Ronja blev 4e placerade i första klassen och segrade i 1,10klassen i Boxholm idag!
Sara & Nike gjorde också en felfri runda i 90cm!

God Kväll!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Hästarna är färdigridna för idag, vi hade några riktig bra pass tillsammans nere på banan nu på kvällen. I morgon bitti åker vi till Boxholm och hopptävling med Ronja & Nike och på eftermiddagen åker vi till terrängbanan.

God Kväll!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hästarna är färdigridna för idag, vi hade några riktig bra pass tillsammans nere på banan nu på kvällen. I morgon bitti åker vi till Boxholm och hopptävling med Ronja & Nike och på eftermiddagen åker vi till terrängbanan.

Stona ut på bete

Allmänt  /  4  Kommentarer
Har släppt över stona, dvs. Qutie, Ronja & Nike i en utav sommarhagarna nu på eftermiddagen. Så där går de nu och mumsar massa gräs och har sprungit upp och ner för kullen som är i hagen massaor med gånger!
Grace som också är sto får tyvärr inte deltaga då hon inte är så förtjust i andra hästar..

Bilder på Qutie från gårdagens hoppning

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hoppning Rosa

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer ett litet filmklipp från gårdagens hopping med Rosa.Hon fick hoppa runt en låg liten bana innehållande mycket titthinder, då det är tittinder hon varit lite försiktig på, helt kravlöst. På söndag ska hon få hoppa terräng!


En hälsning från Tusseman

Allmänt  /  2  Kommentarer

Mycket ridning idag

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag har det blivit mycket ridning, särskilt för Anna som ridit 8 hästar, då utöver sina egna hästar har hon ridit två andra hästar som kommit hit. Den första var en 5åring från Motala som kom hit för att vi skulle göra en bedömning av den då den visar istadighet.
Den andra hästen är fina lilla Rosie White som ägs av Ann Hällvall & hennes dotter Evelina Dolk. Anna kommer rida Rosa ( som hon kallas )  en del framöver så ni kommer få se mer av henne här i bloggen så hon får en liten presentation:

Rosie White (8)
2007-06-09
e: Etrusco u: Acapella ue: Stanford
uppfödare: Mats Nilssons Hovslageri  Rockneby
äg: Ann Hällvall

Rosa är en jättehärlig häst med fin ridbarhet och god hoppförmåga, precis en sån häst som man själv önskar ha hemma i stallet ;)! Bilden är från i höstas då hon gick Breeders i hoppning med sin föregående ryttare.

Anna har även hoppat La Liga idag och så har Box Qutie hoppat på banan. Hon måste vara bästa hopphästen i stallet nu! Gud så fin hon var på hinder idag. Hoppat runt en bana på tio språng på växlande höjd mellan 1,20m - 1,40m och hon gör det så himla bra! Ser fram emot att få ut henne på lite mer hopptävlingar!
Bilder och filmklipp kommer.
Lisbett & Per var här en sväng och tittade på när Victory 4 hästarna tränades & nu är Molly Holgersson från Tranås här och hoppar privatlektion. Så idag har det varit fullt upp, men kul har det varit =).

Terrängträning på Ekenäs terrängbana

Träningar/kurser  /  0  Kommentarer
Dags för terrängträning på Ekenäs terrängbana för Anna Freskgård

Måndag den 21/5
kl. 18.30 & 19.30

Alla ekipage är välkomna att deltaga oavsett nivå, både ponnyer och storhästar.
Max 4 ekipage / grupp.

Pris: 300:- + banavgift

anmäl er antingen i detta inlägg eller via sms till: 0735-378807 eller maila till
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
Det finns även möjlighet att få sin häst riden av Anna om man inte vill rida själv
Detta sker då innan utsatta tider.

Pris: 400:- + banavgiftVälkomna till en härlig kväll på terrängbanan!!Vårfint från Sharpman

Kläder/utrustning  /  0  Kommentarer
fortsättning följer...

St Hippolyt

Samarbetspartners  /  2  Kommentarer

Victory 4 Horse Center AB, där vi är delägare, är nu återförsäljare för fodret St Hippolyt. Det betyder att Eventing Teams hästar nu byter till det fodret. Vi har i många år använt Dodson & Horrell, vilket vi varit (är) mycket nöjda med. Förra hösten kom vi dock i kontakt med användare av St Hippolyt och blev intresserade av det fodret, då sortimentet kännetecknas både av en ovanlig mångfald och av sina konceptuella genomtänkta foderprodukter. ”Att fodra som naturen själv”, vilket kännetecknar St Hippolyt, sammanfaller också mycket väl med våra värderingar. Läs mer på www.hippolyt.se

St Hipplyts sortiment består av en rad basfoder, som utgör den dagliga grunden för hästen. Bland dessa fodertyper finns det några som man kan fodra med som det enda kompletteringsfoder och några som kan användas till att uppgradera en fodring, som kanske inte är fulltäckande för den enskilda hästen. Om det handlar om att hästen lätt går upp i vikt, har svårt att hålla hullet, tävlings- eller fritidshästar, ponny eller stor häst, unghäst eller senior, så finns det alltid hos St Hippolyt ett foder som är anpassat till varje häst och alla livssituationer. Också till hästar som lider av fång eller eksem (även Cushing Syndrome eller Equine Metabolic Syndrome) , finns det i St Hippolyts sortiment ett foder som tar hänsyn till dess problemställningar. I Horse Care sortimentet finns specialprodukter till luftvägarna, lever, päls, hud och hovar, olika sorters tillskott som används vid olika brister samt specialprodukter för muskler, rörelseapparat och matsmältningssystemet.

 

 

Hela St Hipplyts utbud gör att vi kan ge våra hästar exakt vad de behöver, anpassat till varje individ. För våra tävlingshästar är en behovsinriktad fodring av yttersta betydelse, eftersom fodret är grunden för deras vitalitet, arbetsglädje och psykiska stabilitet. Hos oss kommer det också nya hästar för inridning, tillridning etc och då är det väldigt bra att ha ett foderkoncept som vi lätt kan ”plocka ur” för att få fram rätt foder till den nya hästen.  När man använder det här fodret så behövs det betydligt mindre volym kraftfoder, vilket är jättebra för hästen, men också ekonomiskt fördelaktigt för ägaren.

Vilket foder våra hästar kommer att äta är som sagt väldigt individuellt för varje häst. Här är dock lite exempel. Tävlingshästarna (våra egna och kontraktshästarna) kommer att som bas få Struktur Energetikum, alla utom Ronja som ska ha NaturMüsli Senior, då hon är lite svårfödd. Sedan kommer några att få ”lite på toppen” av Super Condition eftersom de är högpresterande under tävlingssäsongen och just de har behov av extra energi. Alla kommer få något som heter Irish Mash vilket är mycket bra för ämnesomsättningen, pälsen och mycket annat. Underlättar också foderbyte, då hästarna älskar det. Sedan har varje häst lite olika variationer utöver det och olika ”kurer” från Horse Care sortimentet. Vi kommer berätta mer om detta senare.

Välkomna att prata foder med oss, eller våra kompanjoner Per och Lisbett Hammarås! Kontaktuppgifter finner ni på www.victory4horse.se.

Vi slår nu upp portarna för Victory 4 Horse Centers gårdsbutik, på Bänarp i Tranås. Där kan ni köpa fodret, eller få det hemlevererat av Per mot en milkostnad.

I vår gårdsbutik kommer vi snart också att starta upp försäljning av Stable Accessories. Snygga inredningsdetaljer till stall och sadelkammare.

Allt det här kan ni läsa mer om på www.victory4horse.se


La Liga kan trava!

Allmänt  /  2  Kommentarer

Athos 5e placerad!

Tävlingar  /  2  Kommentarer
Anna & Athos red sig till en fin 5e placering på riktigt svår bana med tuff konkurens!
Snabbaste terrängtiden!Här ser ni resultatlistan:
http://online.equipe.com/sv/class_sections/46705/results

Avfärd mot tävlingsplatsen

Allmänt  /  1  Kommentarer
Hästarna är knoppade & klara. Nu lämnar vi Kierans fina anläggning och åker mot tävlingsplatsen.

Framme hos Kieran Carey

Allmänt  /  1  Kommentarer
Nu är vi framme i skåne hos Kieran Carey där vi stallar upp över natten. Nu blir det några timmars sömn, sedan upp och knoppa och rulla mot tävlingsplatsen. God natt!

Nu åker vi

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Nu packar vi in det sista i lasbilen och rullar mot Skåne! Håll tummarna under morgondagen!

Känn dig som en stjärna

Allmänt  /  5  Kommentarer
Bad day på hästryggen?? Kolla in detta videoklipp så kommer kommer du känna dig som en stjärna!Mot Skåne

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Ändrade planer! Vi åker till Skåne redan i eftermiddag. Har fixat uppstallning så slipper vi åka hela natten. William & La Liga startar ju redan runt halv 9 i morgon bitti så det kan ju vara skönt att vara lite utvilad inför start.
Det är kul att det är en så stor klass - hela 55 st startande i * klassen. Dessutom är det ju en av de finaste banorna vi har i Sverige, byggd av landslagsveterinär Staffan Lidbeck.

Fälttävlan på Eketorp 7-8 Maj 2011

Nu är det premiär att tävla fälttävlan på vår nybyggda terrängbana! Från debutant till tvåstjärnig klass på Eketorps Gård, vid Rolsberga mitt i Skåne.  Banan karaktäriseras av naturliga hinder med inspiration från klassiska mästerskapsbanor runt om i världen. Parkeringen ligger i direkt anslutning till sekretariat, servering, hopp -och dressyrbanor. Allt för att underlätta tävlingsdagen för ekipagen och se till att alla får en bra, säker och positiv upplevelse. Terrängbanan sträcker sig runt hela gårdens marker men flertalet hinder kan ändå ses från en och samma plats vilket gör tävlingsplatsen publikvänlig!

Gå på Afterride BBQ och ät en härlig italienskinspirerad grillbuffé samt mingla med ryttare, sponsorer, funktionärer och publik! Ponnyridning och servering finns på tävlingsplatsen under båda dagarna.


Little Jakob på terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Tanken var att Jakob först bara skulle följa med och galopptränas men eftersom vi ändå var på terrängbanan och det är ett tag kvar till nästa start för honom fick han träna lite styrka i trappan och pröva på några av de lite svårare linjerna för att träna inramning och lydnad. Denna gång med Anna i sadeln. Storhoppande Jakob bjöd på många fina språng!!
(Denna linje - oxer och sedan två galoppsprång till smalkulvert är 2* ponnyhinder och eftersom Jakob är hälften ponny låtsas vi att han hoppat 2* ;)

Box Qutie på terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår var vi till terrängbanan med Box Qutie & Little Jakob. Här kommer lite bilder och filmklipp på Qutie som gick jättefint och visade upp god form när hon fick känna på lite lätt klass och * hinder:
(Qutie fick gå med i grimma medan Jakob tränades och fick passa på att träna lite styrka i trappan samtidigt som Jakob, här tillsammans med vå praktikant Moa från Vreta)Betessläpp

Allmänt  /  1  Kommentarer
Nu åker Oncie & Heligo till Motala för betessläpp.
Nu vill vi ha hem en betesfet hingst som vuxit i sig lite mer senare i sommar, redo för inhoppning =)


Oncie & Nike i Motala vid betessläpp -11

Inget grönbete för Nike i år eftersom Sara rider henne nu. Hon får nöja sig med gräset här hemma

Tävling i morgon

Allmänt  /  0  Kommentarer
Bilder från terrängbanan kommer komma upp under dagen.
Idag är det mycket som ska fixas då vi åker till Skåne i natt för att tävla CNC* klass i Humlamaden med La Liga & Athos och förhoppningsvis kommer Mazzerati med i Lättklassen.
La Liga i Gärds

Mot terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Efter lunch åker vi till Mantorps terrängbana, hoppas på uppehåll så vi slipper bli blöta och kan ta fina kort
Jakob får följa med, men han ska inte hoppas något utan tempotränas

Monsterpass

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vilken regnig dag! Värsta passet för dagen var när vi fick för oss att rida ut i grupp- Anna, William, Sara & Annas syster. Fel val av hästar att rida ut ihop med! 2 var helt crazy för att de var tvugna att gå längst bak, så vi var alla helt slut när vi var tillbaka i stallet. Genomblöta och trötta =)

Nosgrimmor

Frågor & Svar  /  1  Kommentarer
Kommentar

Hejsan
Har lagt märke till en sak när jag dagligen följer er blogg..:)

ALLA era hästar (förutom Amazing Graze i terrängen) går med Achennosgrimma utan nosrem.

Jag skulle så gärna vilja veta varför ni väljer att rida så?

Jag själv föredrar det starkt men idag är det ju (tyvärr) inte många som väljer att rida så.

Kan ni inte göra ett inlägg om detta?

Kram en uppmärksam IDA:)

Svar

Tack för din kommentar!
Uppmärksamt av dig att tänka på en sådan ska men det är inte riktigt så att alla hästar går utan snokrem. Detta är väldigt individuellt och anpassat efter vad som passar bäst i vilket moment på varje häst. Vissa hästar går jättebra på achennosgrimma utan snokremmen och har det så i alla moment som exempelvis Elton & Ronja medan Athos har så i dressyren men i hoppningen har han pullarnosgrimma med Kimblewickbett och i terrängen vanligt 2delat bett men med snokrem.
Box Qutie går med snokrem i alla momenten och Grace, som du observerat, har det. Likaså La Liga brukar ha snokrem i terrängen.
Så det beror helt och hållet på vad som ger bäst känsla.Vad vi dock är mycket noggranna med är att regelbundet kolla upp hästarnas tänder, vi har samarbete med en jätteskicklig hästtandläkare, så man inte stänger igen hästens mun med en snokrem för att den kanske är trutig i munnen vilket oftast grundar sig i hakar och andra tandproblem och då gör det mer skada än nytta att stänga igen munnen på dem. Så att vissa går med snokrem är inte för att de är tjafsiga i munnen utan helt enkelt för att kommunikationen stämmer lite bättre då på de hästar som har det. ( Vet inte varför texten blev så liten)

Hur gör ni? Vad för nosgrimma använder ni??Markarbete

Allmänt  /  0  Kommentarer
Markarbete av hästarna fram tills nu. Nu bär det av mot Sharpman!

Tack!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Ronja vill tacka sin ägarfamilj för alla morötter & knäckebröd som väntade på henne i stallet när hon kom in igår!

Elton i Tranemo

Tävlingar  /  1  Kommentarer
Elton gjorde i helgen sin andra lättklass start. I dressyren var han mycket mer avspänd och stadig än vad han var i Mantorp och fick för det 61 straff. Hoppningen var nog hans bästa runda hittils, men ett pet som William tar på sig.
I terrängen gick han felfritt både på hinder och på tid och därmed är Elton nu färdigkvalad till Breeders!


Första fälttävlansryttaren i Sverige att rida i Prestige S1

Kläder/utrustning  /  0  Kommentarer
Anna Freskgård blir Sveriges första fälttävlansryttare att rida i en Prestige S1!
Läs mer om detta här

Fly Away i Tranemo

Tävlingar  /  1  Kommentarer
Här kan ni läsa om Fly Away i Tranemo

Jakob i Tranemo

Tävlingar  /  2  Kommentarer
Jakob gjorde sin debut i Lätt klass i helgen. Dressyren gick jättebra och han gjorde en fin, stadig runda! Hoppningen var verkligen kanon! Felfri ritt med stora fina språng över en redan maxad bana. Terrängen flöt på fint fram till coffin. Där blev det lite för lång tvekan på b-hindret-graven innan han bestämde sig för att hoppa. Så tyvärr ett stopp, men coffin var det hinder som ställde till det för många ekipage i klassen. Resten av banan gick lika fint som första delen. Så Jakob har nu ett godkänt kval till *!

Mazzerati i Tranemo

Tävlingar  /  2  Kommentarer
Mazzerati gjorde en jättefin, stadig dressyrritt som resulterade i 47 straff! Felfri banhoppning och felfri i terrängen på hinder men fick lägga på några tidsfel på sin dressyrstraff och slutade som 8e placerad i sin debut i Lätt klass! Bra jobbat Mazzerati, och bra jobbat William, 3e ridpasset på honom!Ronja i Tranemo

Tävlingar  /  4  Kommentarer
Ronja startade först av alla i Tranemo igår, kl 07.00. Hon gjorde sin bästa dressyr hittills på 49 straff! I hoppningen gjorde hon en fin nollrunda och i terrängen gick hon som ett spjut återigen. 0 fel på hinder och inom optimaltiden, så hon slutade påsina dressyrstraff och blev 5e placerad! Ronja har ju blivit placerad i båda sina lättklass starter nu och har halva sitt kval upp till CNC* klass!Fina resultat i Tranemo idag

Tävlingar  /  3  Kommentarer
Ronja blev 5e placerad, Mazzerati 8e placerad & Elton är nu Breederskvalad!

För oss som gillar pikétröjor

Kläder/utrustning  /  2  Kommentarer
Spana in alla läckra pikétröjor som kommit in på Sharpman:


Vilket är ert favoritmärke på kläder???I natt bär det iväg igen

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Håll tummarna för hästarna under morgondagen! Kl 03.00 åker de till Tranemo med William i lastbilen. Anna, som inte startar förrän straxt innan 13, får sovmorgon hemma och kommer sedan att åka bil ner med Lisbett & Per ( Victory 4 Horse Center AB), lyx!

Glada hästskötare!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Bilder från 3årstestet

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Fotograf: Caroline LyngstadKeira var verkligen jätteduktig igår och lyssnade väl på oss även fast hon spände till en del i den nya miljön. Fick bra poäng på exteriörbedömningen och gångarterna visade hon upp bra. Hoppningen gjorde hon helt ok. Spände till lite för mycket och hoppade inte riktigt genom kroppen men de tyckte hon hade väldigt bra bakbensteknik.
Totalpoäng gångarter: 42
Totalpoäng hoppning: 41
Ridprovet gjorde hon verkligen jättefint! Hon var en av två hästar på hela dagen som kom in i ridhuset och det bara var att hoppa upp på och börja rida. De andra hade behövt longera, haft ngn som hållt i osv. Gick fint i form i alla gångarter och tog galoppfattningarna fint. Magnus Hamilton som var ridprovsdomare skämtade lite och frågade om hon kunde byten också, så William vände snett igenom och lät henne byta galopp ;). Så ridprovet kunde inte gått bättre! Nu är Keira på väg hem till Öland för välförtjänt sommarbete innan det är dags att hoppas in i höst!

Little Jakob

Allmänt  /  0  Kommentarer
Tänk vad han har utvecklats under den här korta tiden, Jakob! Första gången på terrängbanan var han inte kaxig, men nu går han som tåget och hoppar de medelsvåra linjerna klockrent. Fina Jakob!


Mazzerati

Allmänt  /  0  Kommentarer


Mazzerati & Jakob på terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har vi varit på terrängbanan med Mazzerati & Jakob. William ville känna på Mazzerati inför morgondagens tävling i Tranemo. Hoppade igenom det CNC* vattenhindret och coffin och Mazzerati gick klockrent från början till slut! Jakob som ska debutera lättklass i morgon fick träna på nerhopp i vattnet och fick även han avsluta med coffin och den * vägen genom vattnet och gjorde det jättebra! Bilder & filmklipp är på gång.

Grattis Once Again på 21årsdagen!

Allmänt  /  1  Kommentarer

Duktig Keira på 3årstestet

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Tillsammans med sina ägare

Tranemo på söndag

Tävlingar  /  1  Kommentarer
På söndag åker vi till Tranemo med 5 hästar som ska starta lättklass:
Ronja
Fly Away V/D N.Ranch
Elton
Little Jakob
Mazzerati

Amazing Grace i debutanklass i Tranemo för 1 år sedanÄr det någon av er som tävlar i Tranemo i helgen??3årstest

Tävlingar  /  0  Kommentarer
I eftermiddag ska Keira visas på 3årstestet på Vretaskolan. Vi hoppas att det ska gå bra för hon har varit väldigt fin sista tiden, både i löshoppning och i ridningen. Men man vet ju aldrig med hästar. Det är ju en helt ny miljö och mycket folk och intryck. Men hon är ju en cool tjej så förhoppningsvis tar hon det med ro.
Heligo visar vi ej. Eftersom vi äger honom själva är det skönt att ha den möjligheten att kunna välja själv om han ska visas eller ej och vi har valt att avstå. Han är ju som sagt ganska sen i sin utveckling och 3årstestet är ju en dags prestation men poängen har de med sig resten av livet. Och när det gäller alla våra hästar, så vill vi inte att de startar bara för startandets skull oavsett vad det gäller, utan då vill vi att det ska bli bra resultat. Så därför får Heligo stanna hemma. Han är ju inriden nu och går jättefint, så nu väntar sommarbete för honom och i höst sedan ska han få hoppas in på terrängbanan. Sen nästa år, då blir det hans tur att få komma ut på tävlingsbanorna!

Keira

Ny häst

Allmänt  /  2  Kommentarer
Igår kom det en ny häst!Mazzerati
Är en 8årig valack e: Feliciano - Electro ca 168cm i mkh och ägs av Björn Rosell.
Mazzerati har varit hos oss tidigare. Sommaren 2010 fick vi honom på försäljning av Fredrik Spetz & Erik Jerneld, han hade då gått nationell 120 hoppning felfritt. Vi hade honom i några veckor och hann starta honom i en debutant fälttävlan där han blev 5e placerad innan han såldes till Björn & hans dotter Sofia i Stockholm som fälttävlanshäst. Mazzerati har sedan dess tävlat vidare i 120 hoppning, tränar 130/140 samt gått flertalet debutanter. Är klockren på CNC* hinder på träning. Då Sofia har mycket med studier nu så har de tagit beslutet att han ska säljas. Så han har nu kommit till oss för att tävlas vidare och målet är att vi ska hitta en ny ryttare till denna härliga häst!

Hur hittade ni hit?

Frågor & Svar  /  13  Kommentarer
Vi är intresserade av att få reda på hur ni hittade hit till vår blogg. Vore kul om så många som möjligt ville svara =)


Terrängträning 5/5

Träningar/kurser  /  0  Kommentarer
Dags för terrängträning på Mantorps terrängbana för William Nilson Fryer

Lördag den 5/5
start kl. 10.00

Alla ekipage är välkomna att deltaga oavsett nivå, både ponnyer och storhästar.
Max 4 ekipage / grupp.

Pris: 300:- + banavgift

anmäl er antingen i detta inlägg eller till: 0702-699302,
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
Det finns även möjlighet att få sin häst riden av Anna om man inte vill rida själv

Pris: 400:- + banavgiftVälkomna till en härlig dag på terrängbanan!!Härlig dag på ridbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hästarna har fått hoppa lite serier idag på ridbanan i det underbara vädret!
Qutie

Fullspäckad vecka

Allmänt  /  2  Kommentarer
Ska snart bege oss till Sharpman på möte. Ikväll har W hoppträningar och A ska åka och hoppträna för Tord. I morgon ska lastbilen in på reparation och på kvällen har W träningar i Tranås.
På fredag är det 3års test på Vreta, på lördag terrängträningar och på söndag tävlar vi fälttävlan i Tranemo.

Little Jakob i Kalmar

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Jakob gick i helgen sin andra start i debutantklass. Han gjorde en fin dressyrrunda och var mer avspänd denna gång än i Mantorp där det var första gången innanför dressyrstaketen. Med nu med lite rutin i bagaget visade han upp sig jättefint!
I hoppningen var blev det ett pet på första hindret där han inte riktigt var igång och var lite för mycket dressyrhäst och galopperade på tygeln  men efter det hoppade han verkligen superfint!
Och så terrängen där Jakob verkligen imponerade och tog för sig! Han gjorde en jättefin runda med bra bjudning på hinder, utan några tveksamheter. Han har verkligen sportat till sig de senaste veckorna så denna gång fixade han även tiden utan några problem. Slutade som 6e placerad i klassen och är nu färdigkvalad till Lätt klass!

Film: Anna Tengwall

Livia 2a & Breederskvalad

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Livia kom 2a idag i sitt andra terränghästprov med betyget 8.0. Slagen av Linda Algotsson på fina Fairnet med 0,2poäng. Därmed är Livia klar för Breeders i höst! Nu har hon åkt hem för lite vila.
Foto: Jennifer Widén

Andra Breederskvalet

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Kl 09.00 åker Livia till Kisa för att förhoppningsvis sätta sitt andra Breederskval i ännu ett terränghästprov och därmed vara färdigkvalad till Breeders. Denna gång är det Anna som ska rida henne då William ska jobba på delfinariet.