Kvällsfodring

 /  0  Kommentarer

Alla hjälps åt i stallet på sitt sätt. William gör i ordning hästdelen i lastbilen, Anna kvällsfodrar och Edwina ser till att tusse trivs :)


Shoppa med Sharpman Equestrian Team

Allmänt  /  0  Kommentarer

Julklappstips

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vissa längtar och andra kanske inte vill bli påminda men det är ju faktiskt så att vintern och julen börjar närma sig och det är snart dags att börja tänka på julklappar. 
Vill redan nu passa på att ge lite julklappstips till er som vill vara ute i god tid:
 
* Presentkort hos Eventing Team Anna & William - perfekt att kunna nyttja till dressyr-/hopp- eller terrängträning eller som ett bra bidrag till någon man vet vill lämna sin häst på inridning/utbildning
 
Victory 4 Horse Center har massa fina inredningsdetaljer till stall- och sadelkammare, eller varför inte ett presentkort på foder eller en stablestyling?! www.victory4horse.se
 
* Sharpman har ju allt till alla häst-, hund- & katt-, frilufts- & jaktintresserade! Här hittar man garanterat något för alla!! www.sharpman.se
 
Presentkort hos Eventing Team, Sharpman eller                           Barnjacka från Didrikson, Sharpman
Victory  4 Horse Center AB
 
                          
 
               Foder & Sadelhängare från Victory 4 Horse Center AB
               Hundkoppel, Sharpman                                            Halsduk från Barbour, Sharpman
 
 
                                               John Whitaker täcke från Sharpman
 
 

Hej då Amazing Grace, hej Lanzerac

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår åkte Grace hem till ägare Lotta en period för lite lugnare jobb efter säsongen. Men med sig hade hon 3åringen Lanzerac e:Lordes - Bonaparte som ska vara här en tid för att hoppas in på terrängbanan och utveckla sin banhoppning under ryttare. 
Anna har varit ute på honom en tur idag för att känna lite på honom och hittils har han bara gett oss bra intryck, verkar vara en väldigt cool, genomsnäll kille. 
 
Dock är det väldigt konstigt att det står en annan häst i Grace box. Anna & Grace har ju varit ganska sammansvetsade så det blev lite tomt nu. Vi gick igenom bilder på datorn på Grace tillbaka till april 2011 då hon precis kom till oss första gången. Det var då man verkligen kom att tänka på vilken raketutveckling hon gjorde förra säsongen. Från att starta debutant klass i maj till att i oktober, 5månader senare, placera sig i en lång internationell enstjärning klass i Tyskland med över 70 startande.
Kommer ihåg att jag de 2 första månaderna inte alls var speciellt förtjust i henne utan hon var för mig " en helt vanlig häst", men sedan hände något och hon blev mer än väldigt särsklid ;)
 
Grace i april, ungefär 1v efter att hon kom
 
 
5månader senare i Tyskland:

Hästägarbesök

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag var Björn Rosell här för att hälsa på sin Mazzerati. I vanliga fall i familjen Rosell är det dottern Sofia som är ryttare till Mazzerati, men idag tog Björn över den rollen och skrittade ut en sväng i skogen tillsammans med William &  Little Jakob. Mazzerati verkade trivas med att ha husse på ryggen!
 
Källa foto: Björn Rosell

VMet som regnade bort...

Allmänt  /  1  Kommentarer
Tillbaka hemma i Sverige och har landat i vardagen igen efter en minst sagt konstig vecka i Frankrike på Unghäst VM. William & La Liga red dressyren och gjorde sin tillsammans bästa dressyrritt hittils och fick ihop 53 straff! Humöret var på topp och vi hade alla känslan att nu kunde han bara avancera då terrängen och hoppningen är ju hans starka grenar och terrängbanan såg väldigt fin ut men den längsta La Liga skulle komma att gå , 9minuter. 
Men på fredag efter lunch fick vi den chockerade informationen att tävlingen avbryts. På grund av de stora vattenmängder som kommit under veckan så hade en fördämning till ån som rinner genom tävlingsplatsen gått sönder så terrängbanan var helt översvämmad. Så det var det VMet, bara att packa ihop och återvända till Sverige. Det blev många mil och mycket pengar för att rida dressyr i Frankrike. Men trots det var det en häftig upplevelse att få komma dit och en otrolig erfarenhet för La Liga och vi har ju nu även fått se vad som väntar inför nästa år.
Men det hade ju varit roligt att få genomföra tävlingen och få med sig ett resultat från Unghäst VM!
 
 
 

Annons ute

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu är annons utlagd på Banken:
 
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=661026&inriktning=&typ=

Baturin som modell

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu på kvällen blev Baturin filmad utav Sara. Hon har nämnligen ett arbete i skolan att redovisa om hästens gångart trav. Så därför filmades Baturin där han visade arbetstrav, mellantrav samt samlad trav. Vi passade även på att fota honom lite eftersom vi inte har så mycket bilder på honom.
 

Sprinbank på terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag var vi på terrängbanan i Mantorp med Banken för att fortsätta hans utildning på fasta hinder samt ta lite bilder på honom till annons på honom, för han ska nämnligen säljas. Så ni som söker en stor, yngre lovande talang, håll ögonen öppna!
Banken var jätteduktig och tog för sig fint på hindren. Hans ägare Lina var på plats och följde honom och provade även hoppa honom några språng efter att William ridit honom.
 
 

Elevframgångar

Allmänt  /  2  Kommentarer

 

Daniella toppade Svenska Cupen

09 OKTOBER 2012
Från Tidningen Ridsport

PONNY  Daniella Siira red hem totalsegern i ponnyernas Svenska Cupen i fälttävlan, där finalen gick i Tågarp den 30 september.

 

15-åriga Daniella Siira rider för Nykyrka Ridklubb, och tillsammans med sin Pitchi II vann hon Svenska Cupen Ponny då ekipaget samlade ihop flest poäng i kvaltävlingarna. Finalen gick hos Tågarpsortens Ryttarförening den 30 september.
Daniella, som ingår i årets ponnysatsning i fälttävlan, har NM och EM som mål för 2013.

Svenska Cupen Ponny rids i enstjärnig klass. Tvåa i cupen slutade Amanda Utterbäck från Roslagens Rid och Körklubb på Kurant, före Sofia Andersson/Miss Frida från Mariestads Ridklubb.

Slutställning Svenska Cupen Ponny

Källa: Svenska Ridsportförbundet

 

Daniella tränar terräng för oss båda regelbundet. Nu har hon verkligen fått betalt för all hård träning,

Grattis Daniella!

/ Anna & William


Temadag på Sharpman

Allmänt  /  0  Kommentarer

Skön dag idag

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag blir det en lite lugnare dag. Hästarna ska ridas här på Öveds och sedan åker vi bort till Flyinge till 13.45 för att titta på 7åringarnas hoppning, finalen i löshoppningen samt såklart clinicen med Sara Algotsson Ostholt. Vi träffade henne igår när hon hade anlänt så det var kul att få möjligheten att gratta henne personligen för hennes OS medalj! 

Resultatet från idag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det mest tekniska som Quite gått, men som hon hoppade och kändes så fin! Tyvärr ryttarmiss på näst sista hindret så det blev två pet. Kom lite stort på 9an en oxer i hörnet och så skulle det vara 6galoppsprång på böjd linje till vattenmatta och sedan 4 galoppsprång till oxer. Låg mer åt 5 galoppsprång mot mattan och började då rida för det, men så tittade hon till lite och bromsade upp och då lades det till ett kort 6e galoppsprång. Men jag är så himla himla nöjd med henne för hon har bjudit på så mycket fina språng och varit lugn och avspänd och tagit det hela med ro och hon har fått mycket beröm från olika håll.
Det har varit väldigt kul att få den möjligheten att fått rida här och blivit den erfarenheten rikare! 

Dag 2

Allmänt  /  0  Kommentarer
William är nu ute och rider en sväng på La Liga. Kl 11.30 åker vi bort till Flyinge för omgång två inför finalen på lördag. Hoppas på en felfri runda! Startar som nummer 65 i klassen utav 187starter så det blir ju inte förrän i eftermiddag någon gång.

På Championatsveckan i Flyinge

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hej hej! 
 
Det är mycket som händer här nu! Igår lastade vi lastbilen full och började resan mot Skåne igen. Vi stannade till i Halmstad och lämnade en häst hos Johan Lundin som idag har visats för en norsk spekulant och det verkar ha gått bra, ska provridas imorgon igen. Anna hoppade även Qutie lite hos Johan när vi stannade till där.
Efter det stoppet rullade vi vidare till Falsterbo och lämnade Marzello i sitt nya hem, vi önksar honom lycka till där!
Avslutningsvis blev sista stoppet för dagen i Öveds Kloster där vi stallade in Box Qutie, La Liga & Fly Away. 
Qutie har ju idag gått första dagen på hopp breeders för 5åriga hästar och har hoppat jättefint, så nu laddar vi inför nästa omgång som är imorgon!
La Liga är med för att William ska kunna trimma honom ordentligt inför Frankrike och Fly Away ska starta fälttävlan i Dagstorp på söndag.
 
Championatet på Flyinge är jättefint, massor med folk och massa fina hästar, dessutom väldigt kul att Qutie kändes så fin och avslappnad och hoppade bra idag, detta är ju bara en riktigt fin bonus att hon kom hela vägen hit. Men fälttävlanshästen är med i matchen ;)
 
 

Debut på terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Springbank har varit på Mantorps terrängbana nu på kvällen och debuthoppat med William i sadeln och det har gått kanon!

Resultat från Tågarp

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår tävlade William med Mazzerati & Little Jakob i Tågarps CNC* klass. Anna var hemma och var sjuk, så fick följa allt via nätet istället. 
Mazzerati gjorde en jättebra dressyr men fick dåligt betalt, 60 straff. I hoppningen, som var en riktigt tuff bana föll två bommar i 3kombinationen och i terrängen gick han felfritt men med några tidsfel, fast denna tävling gick det tydligen inte att gå på tiden då inget ekipage lyckades med det. Slutade på en 13e plats av 34 starter.
 
Lilla coola Little Jakob fortsätter visa att han kan vara med och hävda sig mot de stora, långbenta fälttävlanshästarna. Han gjorde en fin dressyr på 55,4 straff och i hoppningen hoppade han som bara den, men tyvärr föll en bom, men det var många som fick upp ögonen för denna lilla studsboll! Och i terrängen susade han runt felfritt på hinder men med några tidsfel och slutade på en 11e plats och är nu även kvalad till CNC** klass!
Gamla bilder på grabbarna: