Skåne i helgen igen

Allmänt  /  2  Kommentarer
Idag åkte Farah Diba hem igen efter en månads inridning här. Hon har varit en supertrevlig unghäst att arbeta med, totalt okomplicerad med trevlig inställning. Vi önskar henne lycka till i hennes fortsatta karriär som ridhäst!
 
På söndag tävlar Mazzerati & Little Jakob CNC* klass i Tågarp, Skåne.
 

Höstfest på Sharpman

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Fredag - söndag är det höstfest på Sharpman! 
 

Breeders 2012

Allmänt  /  2  Kommentarer
Har haft lite ont om tid för att hinna uppdatera om helgens Breeders i Flyinge, men nu kommer det:
 
Det var en riktigt blöt och kall helg i Flyinge, men vi höll humöret uppe ändå! Dressyren reds detta år på ridbanan inne på Flyinge vilket var kul, så man slapp rida på gräsbana som lätt blir lerig, kan bli lite svårt att visa gångarter då. Har dock varit så regnigt att det varit svårt att fota hästarna, men vi bjuder på de bilder vi har.
Livia började och hon skötte sig faktiskt förvånadsvärt bra inne på dressyren och höll sig i skinnet och var faktiskt riktigt ridbar! Inget toppenbetyg, men för att vara Livia så var det faktiskt väldigt bra! Galoppen var den gångart som domarna gillade bäst.
 
 
 
Little Jakob som debuterade * klass gjorde en bra dressyr med 54 straff. .
 
Därefter var det Box Qutie som gjorde sitt dressyrprov. Hon skötte sig väldigt bra och kändes väldigt ridbar, något spänd , men kunde inte gjort det så mycket bättre. Fick betyget 7.0. Hade faktiskt haft förhoppning på något högre poäng..
Därefter var det Elton som gjorde sitt dressyrprov och fick ihop betyget 7,1.
 
Sedan red vi den CNC* dressyren med Mazzerati & Grace. Mazzerati gjorde en strålande dressyr men fick lite snålt betalt för den prydliga uppvisningen, 57,4 straff. Grace inledde dressyren bra, men därefter gick det utför. Bockade i ena galoppökningen, hade svårt att stå still i halterna.. inte vår dag helt enkelt..
 
På eftermiddagen var det dags för hoppningen för alla hästar. De * hästarna började. Jakob hoppade fint men fick ett pet. Mazzerati fortsatte att stråla och gjorde en superfin felfri hopprunda. Grace hade två pet.
 
Nästa häst var Livia och här slutade hennes Breedersäventyr, Stannade ut sig i hoppningen på hinder nummer 6. Inte vad vi hade förväntat oss, hoppningen är ju det enda hon kan..
 
Sist ut var 5åringarna, Qutie & Elton. Qutie skötte sig väl och hoppade felfritt och fick betyget 7,7. Elton hade två ner.
 
På kvällen var det trevlig middag och Margareta Algotsson föreläste Fälttävlanskommitén var på plats för att föra diksussionen om hur vi kan utveckla Breeders och tävlingsupplägg för den unga hästen.
 
På söndagen var det terrängdag. Livia startade ju inte, så första start var vid lunchtid och det var Box Qutie som startade först. Qutie gick verkligen in för detta och visade sig från sin tuffaste sida. Jaghar nog aldrig varit så trött i armarna någonsin =). Samtidigt som det var en dragkamp såvar det ändå en härlig känsla för det kändes som att sitta på en gammal rutinerad häst som hade all rutin i världen och bara gick som tåget utan tvekan! Betyget 7,8 och det ledde till en 5e plats i Breeders och 6e placering i det öppna championatet.
 
 
Därefter var det Elton som gjorde ett jättebra terrängprov och fick ihop betyget 8,2 och slutade 7a i Breeders!
 
Och kvar var nu de CNC* hästarna. Jakob startade först och gick som tåget på en väldigt knixig bana! Klarade nästan tiden också men fick lägga till 1,6 i tidsfel och slutade på 59,7 straff och en 6e plats.
Grace hade vi övervägt att ev. inte starta eftersom hon inte hade så bra resultat med sig men då banan hade vissa svåra bitar som vi gärna ville testa henne på ( bland annat en trappa neråt med två galoppsprång i studs och sedan ett smalhinder tre galoppsprång efter på böjt spår) så valde vi att starta henne och hon gick felfritt inom tiden och slutade 8a.
Allra sist startade Mazzerati och fortsatte hålla samma fina flyt som han haft hela tävlingen igenom och gick felfritt och inom tiden och slutade på en 4e plats. Mazzeratis första CNC* placering och han är nu även kvalad till ** klass!
 
 
 

Unghäst VM 2012

Allmänt  /  8  Kommentarer
Det blir Frankrike i Oktober! La Liga är uttagen till Unghäst VM för 6åriga hästar!!!
De ryttare som kommer representera Sverige i 6åringarnas klass är
William Nilson Fryer, Sara Algotsson & Anna Hilton
 
 

Inte populärt att bli klippt

Allmänt  /  0  Kommentarer
Blev bara halsklippning och ganaschklippning på Qutie för att inte ta någon konflikt med henne. Men hon blev betydligt finare än innan. Nu slipperhon bli så svettig och ser lite mer ädel ut utan det tjocka skägget som vuxit fram =)

Eftermiddagen på terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Både Elton & Livia skötte sig jättefint på terrängbanan! Första gången Livia var på Boxholms bana men hon varväldigt tuff, så det kan väl kanske gå vägen i helgen...hoppningen och terrängen iaf..
 
Livia:
 
 
 
Elton:
 

Från Tidningen Ridsport

Allmänt  /  2  Kommentarer

Fälttävlans blivande stjärnor gör upp

20 SEPTEMBER 2012

FÄLTTÄVLAN  I helgen är det dags för Sveriges framtida stjärnor i fälttävlan att göra upp i Svenskt Avel och Sportchampionat, med finaler i Breeders Trophy, på Flyinge.

 

Flera av Sveriges mästerskapshästar, bland annat OS-silvermedaljören Wega, har vunnit Breeders Trophy. Kanske finns det fler framtida medaljörer bland de sammanlagt 54 hästar som är anmälda till Flyinge -  22 stycken 4-åringar, 24 5-åringar och åtta 6-åringar. 36 av dessa är Breeders Trophy-anslutna. 4- och 5-åringarna bedöms av Linda Algotsson och Anne Persson.

Premierna i Breeders Trophy är på sammanlagt 50 500 kronor, där 4-åringarna tävlar om 12 000 kronor, 5-åringarna 16 500 och 6-åringarna 22 000 kronor. 
Läs mer om premierna i Breeders och det Öppna championatet HÄR.

Start- och resultatlistor

Tidsprogram
Lördag 22 september, Flyinge Kungsgård
08.00 Dressyr 
13.00 Banhoppning

Söndag 23 september
09.00 Terräng på Flyingehus bana på Gravaregården (mellan Revinge och Södra Sandby)


Terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu blir det lite repetition på terrängbanan inför helgen med Livia & Elton. Därefter är det projekt klippa Qutie. Hoppas hon inte blir för upprörd och preserat lika fint på Breeders ändå, trots det påhopp som hon verkar tycka att det är att bli klippt ;)
 

Klä sig för kallare tider

Allmänt  /  2  Kommentarer
Ni har väl inte missat alla läckra höstnyheterna som inkommit på Sharpman :
 
  


 
Foderträff

Allmänt  /  0  Kommentarer
I kväll ska vi bege oss mot Tranås & Victory 4 Horse Center för foderträff om St Hippolyt:
 
 


 

Starter i Breeders

Allmänt  /  1  Kommentarer
Följande hästar kommer starta i helgen och här har ni även starttider för respektive häst:
 
Livia startar som 4åring
Box Qutie & Elton startar som 5åringar
I den öppna CNC* klassen startar Mazzerati, Grace & Little Jacob ( som ska debutera i CNC* klass)
 
La Liga & Quireboy kommer ej starta Breeders.
 
Starttider, lördagens dressyrprov:
 

08.13 Livia
08.14 Little Jacob
09.34 Amazing Grace
09.48 Mazzerati
10.50 Box Qutie
11.29 Elton
 
...........................
 
På eftermiddagen rids hoppnngen och på kvällen är det mingelkväll för ryttare, ägare & uppfödare till hästar deltagande i Breeders Trophy.
På söndagen går terrängmomentet.
 
.................................
 
I dressyrmomentet i Breeders bedöms hästens gångarter & ridbarhet. I hoppningen & terrängen bedöms ridbarhet, hopp- & galoppförmåga. Alla poäng för de tre momenten slås ihop där terrängen väger in dubbelt så mycket och den häst med högst slutpoäng vinner.
 
 
 

Elevreportage

Allmänt  /  0  Kommentarer
Reportage i JönköpingsPosten om Williams elev Molly Holgersson som vann Guld i Lag-SM & kom 2a individuellt:
 

Amazing Grace

Allmänt  /  0  Kommentarer

Riktigt blött idag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vädret idag har verkligen ställt till det. På förmiddagen regnade det så mycket, så det blev att rida i regn och när det var dags att lunchfodra regnade det fortfarande så mycket att vi bestämde oss för att ta in alla hästarna. 
Lagom till att sista hästen kom in, ja då kom solen fram! Men då fick de vara kvar inne hästarna. Blev ju i alla fall fint väder att rida i på eftermiddagen. 
 
Extraprojekt denna veckan blir att börja klippa en del hästar. Qutie till exempel har börjat sätta rejäl päls redan, dock så är hon inte så förtjust i att bli klippt..
 


 
 

Breeders Trophy i helgen

Allmänt  /  0  Kommentarer
I helgen som kommer nu åker vi till Flyinge för att rida Breeders Trophy finalen i fälttävlan. Vi tar även med oss 3 hästar som ska gå den öppna CNC* klassen.
 Bilder från terrängen i Runsten

Allmänt  /  0  Kommentarer
 


 
 
 

Från Tidningen Ridsport

Allmänt  /  1  Kommentarer
Anna Freskgård, som föll illa på terrängbanan tidigare i år, har återhämtat sig väl och tog hand om andraplatsen i den öppna klassen med Amazing Grace.
 

 
Amazing Grace som idag blev 6000 kr rikare

Pristutdelning

Allmänt  /  1  Kommentarer
Anna & Amazing Grace 2a i finalklassen i Svenska Cupen i Fälttävlan 2012 på Runsten
 
 

 
 
 
 

2a Placering!!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Grace satte en felfri banhoppning & blev därmed 2a placerad!!
 
Grattis till ägare Lotta Lindholm!!
 
 
Nu väntar vi på prisutdelning som är efter den ** hoppningen

Ägarbesök

Allmänt  /  0  Kommentarer
Grace ägare Lotta Lindholm var på plats under terrängen igår och följde sin häst!
 
 
Kärt återseende!

Snart dags för den avslutande hoppningen!

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Grace skötte sig fint i terrängen igår och har nu klättrat till en tredjeplats inför dagens hoppning. Det är omvänd startordning idag, så startar tredje sist. Fortfarande är det väldigt tight mellan ekipagen i toppen så det finns inte plats för några misstag i hoppningen idag. Det kommer bli en spännande final!
 
Igår kväll var det jättetrevlig ryttarmiddag med jättegod mat och trubadur! 
 
Nu på morgonen har jag varit ute och trimmat Grace ett kort pass och hoppat några låga språng och hon känns pigg och fräsch! Nu är det dags för frukost. 
 Fortsätt håll tummarna!! =)
 


 

Laddar inför terrängen nu

Allmänt  /  1  Kommentarer
Sitter i lastbilen nu och laddar inför terrängen! Ska sitta upp om 20min. Dressyren gick förhållandevis bra, ligger 6a inför terrängen, men det är tight mellan ryttarna så mycket kan hända!
Banan ser bra ut, ska bli kul att rida den. Finns några svårigheter längs banans gång. Håll tummarna!

Fullt schema

Allmänt  /  1  Kommentarer
På lördag är det fullspäckat schema på Runsten: 
 
08.07 Dressyrstart
09.00 Banvisning
10-12 Veterinärbesiktning
14.00 Invigning
15.30 Terrängen startar
20.00 Ryttarfest
 


Sist vi var i Runsten var hösten för 2år sedan. Anna var gravid med Edwina och William & Athos startade en CCI* klass. Undrar vad Grace ska säga om Runstenshindret i helgen, hon som inte tycker om att ha saker över huvudet??

Dags för Tusseman att börja åka med på tävlingar??

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi tänkte att det skulle vara ganska så bra att börja ta med Tusseman ut de fälttävlan vi åker på. Då kan ju Edwina rida på honom när vi går terrängbanorna, så går det lite snabbare än om vi ska gå i hennes takt? Eftersom Tusseman inte ska starta så borde väl han kunna få rida runt terrängbanan, bara han har pass och vacconationer iordning,  vad tror ni??
 Packa till tävling

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu är det bara att packa ihop det sista inför tävlingen så att det är klart inför imorgon och så ska det kvällsfodras. William är i Tranås och har träningar så det blir Anna & Edwina som får packa och fixa hästarna för natten. Edwina och Tusseman har varit ute på en kvällstur också.
 Ny terrängväst

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Denna nya terrängväst är en Outlyne Airowear Swedish Limited Edition och kommer från Kefly
Finns i ett begränsat utgåva och går att beställa via Sharpman
 
Hann ju med att pröva den på terrängbanan igår och den var otroligt skön! Har ju haft en airowear väst tidigare också men denna var ännu mjukare och mer följsam och formade sig runt kroppen på ett helt annat sätt! Den passade verkligen som handen i handsken. Spännena på axelskydden var också bättre konstruerade på denna väst. Dessutom är den ju ursnygg, eller vad säger ni?! ;)
Kan varmt rekommendera denna väst!
 
 
 
 
 

Point Two Pro Air väst

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag kom Annas "airbag" väst:
 
 
Den revolutionerande skyddsvästen "Point Two Pro-Air Jacket" är CE-certifierad och har dessutom den snabbaste reaktionstiden av alla västar - den löser ut på 0,1 sekunder!

Den är dessutom designad för att kunna bäras tillsammans med en säkerhetsväst under tävling , men den kan också bäras utan en sådan när man tex tar en avkopplande ridtur ute i skogen.

"Point Two Pro-Air Jacket" ger inte bara ett skydd för ryggen och bröstet, utan skyddar även nacken från s.k. whiplash-skador. När den löser ut ger den också ett effektivt stöd för ryggraden.

Under de första 5 sekunderna klarar västen en belastning på 1 ton! Den håller trycket kvar under ytterligare 10 sekunder och därefter släpper den automatiskt ut luften under cirka 2 minuter. Därefter kan den "laddas om" och användas igen i princip hur många gånger som helst.

Skyddsvästen väger dessutom endast 900 gram - inte mycket mer än en modern ridhjälm, och den är mycket behaglig att ha på sig även mellan ridaktiviteterna.

Några siffror att begrunda:

* När västen används tillsammans med en Beta 3 godkänd säkerhetsväst, minskar risken för en skada på ryggraden med upp till 69%!
* En Point Two Pro Air jacket ger dessutom upp till 45 % mer skydd för ländryggen än om enbart en Beta 3 godkänd skyddsväst skulle göra.
* Med eller utan en Beta 3 godkänd väst så minskar risken för revbensfrakturer och skador på inre organ.
 Källa: Sharpmans hemsida
 
Finns att köpa hos Sharpman
 
 
 
 
Anna har dessutom nu en ny terrängväst som ni kanske såg från bilderna från terängbanan igår. Det är en Airowear Outlyne swedish limited edtition, närmare presentation om den kommer!
 

Terrängbanan igår

Allmänt  /  0  Kommentarer
Efter att hoppat de flesta hästar hemma ( några fick komma ut i skogen) så tog vi en sväng till terrängbanan i Mantorp igår kväll med Box Qutie & Amazing Grace. Qutie för att träna lite skolning inför Breeders nästa helg samt hoppa lite enstjärniga linjer för att ha henne väl förberedd inför nästa säsong. Och hon skötte sig jättefint och fick till och med hoppa den nya enstjärniga linjen som de byggt i Mantorp och klarade det galant!
Grace fick följa med bara för att hoppa av sig lite grann i och med att hoppningen är sista dagen i helgen och då har hon inte blivit igenom hoppad innan terrängen, så hon fick rastas lite nu ch det var välbehövligt! Hon var väldigt pigg och glad, lite stark men ändå lydig!
 
 

Runsten i helgen

Allmänt  /  1  Kommentarer
I helgen blir det tävling i Runsten, Stockholm, med Amazing Grace där hon ska gå en CNC* klass. Vi startar redan 08.07 på lördag morgon så det blir att åka upp redan på fredagen. På lördag eftermiddag går terrängen och på söndag är det banhoppning. Är alltid extra kul när hoppningen är sista dagen efter att hästarna gått en lång terräng,  i Tyskland gick hon ju också hoppningen dagen efter och inte kändes det att hon gått någon terrängbana dagen innan!
 

Filmer på Ramzan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Skulle ju för ett tag sedan lagt ut filmer på Ramzan ( som varit här på inridning ). Men då vårt Windows Live Movie Maker program försvunnit från datorn efter en rensning så har vi inte lyckats klippa ihop någon film på honom. Utan det får helt enkelt bli flera olika videoklipp, ett på varje gångart. Filmen på skritten har vi inte ens lyckats vända så den ligger åt fel håll, men här kommer de i alla fall. Vi valde att filma honom ute för att visa att han fungerar lika bra att rida ut på själv som att rida på ridbanan.
Ramzan har varit en mycket trevlig unghäst att arbeta med och vi önskar honom fortsatt lycka till i sin karriär!
Ber om ursäkt för fördröjningen.
 
Ramzan
val. f.2009
Radiator - Edinburg
Äg. & uppf. Caprice Horse Breeding AB
 
 
 
 
 
 

Övergångar

Allmänt  /  0  Kommentarer
Fömiddagen har bestått av dressyrridning av ett gäng hästar och alla har gått så himla bra! Har nött övergångar, övergångar övergångar både i gångarterna och mellan gångarterna och det gör sån himla skillnad, blir en helt annan bärighet och elactisitet i dem och framför allt lydighet när det fungerar bra. 
William och co är nu i Halmstad hos Johan Lundin och låter hästarna rastas i hage ett par timmar innan de bränner de sista milen hem. Ska verkligen bli skönt att få hem honom och komma in i de vanliga rutinerna igen bestående av att arbetet är fördelat på två och inte en ;).
 
Internationella placeringar & VM Kval!!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Qurre & La Liga var de enda som hoppade felfritt i klassen & Qurre klättrade till en andraplacering & La Liga en 4e placering! Härmed är även Qurre nu kvalad till Unghäst VM som är om ca en månad. Nu är det bara att med stor spänning vänta på uttagningen till VM!
Om en timme ca är det prisutdelning och därefter kommer de sedan påbörja hemresan!

Sista dagen

Allmänt  /  0  Kommentarer
I Polen väntar nu besitkning vid 08.30 & sedan drar hoppningen igång. Därefter kommer hemresan att påbörjas och de siktar på att vara hemma vid lunchtid imorgon om allt stämmer med färjor och så. 
Själv ska jag ägna dagen åt stallskötsel och ridning, förstås.
 

 Dags för Baturin att komma ut på tävling snart

Film från första klassen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer film på Livia i uppvärmningsklassen. Tyvärr fastnade inte finalklassen på film då min pappa som inte är så teknisk inte lyckades få igång kameran. Synd då hon var så duktig, här är hon som sagt väldigt spänd:
 
 

Semifinalen i 4års championatet

Allmänt  /  0  Kommentarer
Tillbaka hemma från Grevagården & semifinalen i 4årschampionatet i hoppning. Blev ingen morgondag för oss. 
Men vi tar det från början. Vi kom fram till tävlingsplatsen igår runt 5tiden. Stallade in Livia, tittade lite på pågående klass och därefter red jag henne lite på en av utebanorna. 
I morse drog det igång med en warp up klass på 1m som vi startade sist i. Det var ritkgit bra för Livia att få komma in på banan en gång innan det verkligen gällde för att bekanta sig med den för det liknade ingenting annat hon sett förut. Det var mycket dekorationer och annat fint att titta på och dessutom var det ju hennes första inomhustävling.
Hon var ganska spänd i första klassen men inte så att hon stod emot men hon sänkte sig lite och kröp ihop och fick med sig en bom på andra hindret, annars hoppade hon väldigt väl, men inget superflyt. 
 
2½ timme senare var det dags för semifinal klassen som nu skulle bedömas. Det var ingen superlätt bana, 9 hinder 10språng, böjda och raka linjer, kombination ut ur hörnet och 5 galoppsprång rakt fram till oxer. 
Han titta på en del ekipage i början av klassen och det var mycket fina hästar, men blev förvånad över att de ändå fick så pass låga poäng. Försökte se vad det var för typ av häst de sökte men hittade inte riktigt någon röd tråd i det. Men de som fick riktigt höga poäng var stora hästar, långsamma, avspända och taktfasta hästar- alltså ingenting vad Livia är.
Sen var det vår tur och det kändes faktikt riktigt bra, faktum är att Livia hade nog inte kunnat göra det bättre där hon är idag i sin utveckling och jag blev faktist riktigt stolt över henne så väl som hon skötte sig och hoppa det gjorde hon lekande lätt, hon var inte i en bom. Så var det bara att vänta på omdömet. Det började bra med " häst med bra teknik, rädd om sig .... och med den känslan jag hade med mig så kände jag att jo men det här gick nog ganska bra. Men sen kom de till att de tyckte att hon var för spänd och gav ett lite osäkert intryck ( hon är inte osäker, hon är stentuff, men spänd  det kan jag köpa men ändå samarbetsvillig och övertalningsbar) detta drog ner både på tekniken och på ridbarheten och hon fick ynka betyget 6,0 & 6,0 totalt 12,0. Hade behövt minst 13,1 för att gå vidare. Det var faktiskt en riktig besvikelse och jag tyckte faktiskt lite synd om Livia som hade skött sig så bra och dessutom hoppat felfritt, att inte ens få ta sig till morgondagen. Jaja det kändes väldigt bra och jag vet ju att hon kan hoppa men hon var helt enkelt inte vad de sökte. Men jag är väldigt nöjd med lillspöket!
 
Så vi åt lunch och begav oss sedan hemåt. Avslutade kvällen med lite passage ute på fältet med Baturin. Det är allt ett bra jobb man har ändå!
Trevlig kväll på er!
 
 


 

Resultat i Polen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ber om ursäkt för dålig uppdatering men har inte funnits tid. 
Igår red ju William dressyren på båda hästarna. Qurre fick 58,8 straff & La Liga 63,10. Båda hästarna fick en miss i varsin förvänd galopp där de slog om. 
Idag red de terrängen och båda hästarna var felfria på hinder & inom tiden och ligger därmed kvar på sina dressyrstraff inför morgondagens hoppning, men först är det besiktning. 
Qurre ligger 3a & La Liga 8a. Det är tätt mellan ekipagen, så i morgon kan det hända mycket i resultatlistan!
 
 

Grevagården i helgen

Allmänt  /  1  Kommentarer
Jag som var så övertygad om att åka till Flyinge i helgen på semifinal med Livia för att förbereda henne på bästa sätt inför finalen. Men i och med att William är i Polen nu samtidigt så fick jag helt enkelt tänka om. Blev för stort projekt att åka hela vägen ner till skåne, så det fick bli Grevagården i stället. Sparar ju några timmar på vägen, så jag hinner ju med hästarna här hemma bättre, även fast vi har fått rigga upp med dubbel personal i stallet i helgen för att få ihop det. 
Så i morgon startar Livia första kvalet och de 50% bästa går vidare till söndagens final. Det är 40st 4åringar i klassen och de som dömer dem är Mikael Norlin och Rigmor Arvidsson. Ser verkligen fram emot att höra vad hon får för betyg Livia om hon bara kan hålla sig i skinnet. Så i helgen får ni hålla tummarna dubbelt upp - för William i Polen och mig i Grevagården =). Jag hoppas verkligen på att vi går vidare till söndagen minst iaf så jag inte stannade hemma från Polen förgäves ;)
 
I morgon bitti går dressyren

Allmänt  /  2  Kommentarer
Det börjar dra ihop sig, nu är det riktigt pirrigt! William har gått terrängbanan i Polen och den ser väldigt fin och välbyggd ut! Hästarna har fått komma ut och trimmas på kvällen en gång till inför morgonens dressyr där de startar kl 9.00 & 10.00. Så håll tummarna imorgon!!
Junior EM är i full gång, deras dressyr började idag och fortsätter under morgondagen. Hoppas på fina resultat för de svenska juniorerna.
Hanna, Qurres ägare, anländer till Polen under kvällen för att följa sin häst live under tävlingen. Uppdaterar så fort jag fått reda på hur dressyren gått!
 Nu drar det igång

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag börjar allvaret nere i Polen. Qurre och La Liga håller på att förberedas för fullt nu inför första besiktningen som är kl 09.00. De har duschats och håller nu på att knoppas och ska ut och promenera en sväng. Sedan är det dags att gå terrängbanan för första gången, spännande!
 Besök på Sharpman

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår blev det ett besök till Sharpman för att hämta mina efterlängtade ridstövlar som kommit. Mina gamla gick ju sönder vid olyckan och har nu beställt nya. Det blev samma stövlar som innan, Mountain Horse Supreme High Rider. Tycker de är så otroligt sköna! De sitter bra, de är mjuka och de gör sig precis lika bra på hoppbanan som dressyrbanan och jag tycker att de har varit väldigt hållbara. Så igår kom de iaf, fick beställa hem extra lång extra slim. Så nu har jag stövlar till semifinalen i helgen!
 


 
Passade även på att titta på en point two air väst, för känner att det är bäst att skaffa en sådan nu. Som fälttävlansryttare kände jag att jag borde ha ganska stor koll på hur de fungerar och hur de ska sitta, men icke. Så i morgon ska jag göra ett nytt besök till Sharpman för då är Cissi tillbaka i butiken efter en mässa, för det ska vara hon som har mest kunskap om dem. Man vill ju att den ska sitta så bra som det bara går för bästa funktion. Jag hoppas bara att det ska gå att få hem en till Runstenstävlingen.
 
 
De har fått in väldigt mycket snygga höstnyheter i butiken nu, så passa på att ta en sväng förbi!
 
 

Några hästar kvar nu på eftermiddagen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dags att fortsätta rida nu efter en lunchpaus. Har några kvar att avverka. Livia ska få hoppa några språng för att känna på formen inför helgen. Känns mindre lockande att hoppa upp på yrvädret i denna stormen, men det måste göras ;). Blir även dressyrarbete med Baturin efter det, han var så himla fin igår så det ser jag fram emot och så har jag Banken kvar som ska få komma ut i skogen en runda. Han sköter sig riktigt fint nu grabben, hoppas det håller i sig i stormen idag =)
 

Edwina galopperar

Allmänt  /  5  Kommentarer
 

Snart kommer film på galoppen

Allmänt  /  1  Kommentarer
Lyckades fånga lite av Edwina och tussemans galopp på film idag. Kommer komma upp så fort stormen utanför lugnar ner sig så att internetet fungerar bättre så det går lite snabbare att ladda upp.
 Caprice Horse Breeding AB

Allmänt  /  0  Kommentarer
Just nu har vi tre hästar i träning åt samma ägare. Här nedan följer en presentation av dem:
 
 
 
Diba är här för inridning. Hon är en trevlig och social dam med gott självförtroende och alla hovarna på marken. Väldigt trevlig att arbeta med.
Baturin är dressyrhäst sedan tidigare. Är nu under igångsättning efter en tids vila och målet är att han ska få komma ut på tävlingsbanorna här framöver. Precis som Diba så har han ett jättetrevlig temprament och är väldigt härlig att arbeta med. Han rör sig trevligt och har god ridbarhet och vi ser fram emot att fortsätta utveckla denna härliga individ.
Marzello är en stor, snäll häst som precis som de andra två har ett bra temprament, men dock åt det lite mer försiktiga hållet. Han är ganska sent tagen pga sin storlek men gör framsteg för var dag i sin träning. Han är väldigt snäll, rör sig trevligt och har nu börja hoppa lite under ryttare och gör det väldigt okomplicerat.
 
 

Lyckan att ha en egen ponny!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

 

 
 
  

Reportaget i Corren

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag var reportaget med i Corren:
 
 
För er som inte har corren, kan ni läsa reportaget här:
 
Han rider på en framgångsvåg

William Nilson Fryer tränar delfiner - och siktar på OS i fälttävlan
 
Han kan inte gå på vatten, men röra sig blixtsnabbt över detsamma stående på en delfin. Mjölbybon William Nilson Fryer frömmer om OS i Rio. Till häst.

William Nilson Fryer rör sig hemtamt i delfinariet i Kolmården. Även i vattnet. Det är nästan så att man kan tro att han är född i vattnet hos delfinerna. Han är ju nästan som en av dem.
- Nej, jag är uppvuxen i Mjölby och var ingen badare egentligen. Jag kunde inte dyka heller, men har fått lära mig vartefter. Ska du ha jobbet här måste du lära dig dyka. Så var det, säger han när vi hälsar på i Kolmårdsbassängen.
 
Interaktion
Ett gäng delfiner simmar omkring i vattnet. William som numera jonbar som konsult åt djurparken och är där två, tre dagar i veckan, vill visa vad en erfaren delfin kan och tar 30-åriga Pichi till hjälp.
Vi får en kvarts uppvisning med dans, surfning, hopp, allt det som man brukar få de fantastiska uppvisningarna i djurparken. Och det är lika fantastiskt på träning.
Pichi är en pigg 30-åring som kom till Kolmården från Paris. William en lika pigg 27åring från Mjölby. De är ett samspelt par och att William trivs syns på hanse leende. Riktigt samma leende har han kanske inte till häst, annars finns det likheter mellan att träna delfiner och träna hästar, tycker han.
- Båda är flockdjur och väldigt sociala och det går att interagera med dem. Skillnaden är väl att hästarna kan man styra och ställa med på ett annat sätt, säger William och ger Pichi lite gott att äta: makrill, sill och lodda. William skrattar till och säger:
- Mat måste alla ha. Hemma har vi hö och kraftfoder.
 
Konkurrenter
Hemma är Rosenlund straxt utanför Mjölby där han och sambon Anna Freskgård har 14 starthästar i stallet. Båda tävlar de i fälttävlan och William är uttagen till en tävling i Polen för 6åriga hästar om någon vecka ( läs i helgen ) dit han tar med sig Quireboy & La Liga. Tillsammans har Anna & William ett utbildnings- och tävlingsstall som tar emot hästar för träning och inridning. Alla hästar de tävlar ägs av andra. Men även om de har ett företag ihop så är de också konkurrenter med samma höga mål: OS i Rio de Janeiro 2016.
 
Hur blev du delfintränare?
-Jag hade hållit på med hästar hela mitt liv och vile prova på något annat och sökte till Himmelstalundsgymnasiet i Norrköping, inriktning marina däggdjur. Där såg jag en jättefin delfinshow med Jimmy Sandström och fick en vision: det där skulle jag också vilja göra.
Delfintränarcertifikatet tog han på Hawaii och jobbade som tränar i Kolmården fram till 2008. Numera är han konsulterande tränare vid behov. Att han under gymnasietiden jobbade extra som artist på Arbisteatern i Norrköping gav honom scenisk skolning, vilket kommer väl till pass. Delfinariet har ju så många besökare. 
Men det är hästarna har vill satsa på och OS är målet. Williams andra. Han var hästskötare åt Katrin Norling under OS i Kina 2008. 
 
 
William Nilson Fryer
Bor: Gullstigen Rosenlund, Mjölby
Familj: Sambon Anna Freskgård & dottern Edwina, 2 i december, samt två hundar och ett gäng katter
Ålder: 27
Yrke: Hästutbildare, hästtränare, delfintränare
Siktar mot: OS i Rio de Janeiro 2016 och att ha en komplett anläggning för ridverksamhet, med ridhus och skrittmaskin och allt annat som tillhör.
Största merit: Att ha uppnått målet/ drömmen att kunna leva på att vara ryttare och hästtränare samt delfintränare.
Läs mer: annaowilliam.blogg.se
 


Många drömmer om att simma bland delfiner. Delfintränaren William Nilson Fryer har en helt annan dröm. Han vill sitta på hästryggen och delta i fälttävlan vid nästa OS i Brasilien 2016
Jörgen Auer
 
 

Framme i Polen

Allmänt  /  0  Kommentarer
För drygt en timme sedan rullade lastbilen in på tävlingsområdet i Strzegom, Polen. Resan har gått bra och hästarna har ätit och druckit och ser pigga och fräscha ut efter den långa resan. Fortsättning följer...
 

Hejdå Sverige!

Allmänt  /  1  Kommentarer

Nu börjar det närma sig

Allmänt  /  2  Kommentarer
Inte långt kvar till avfärd nu... La Liga & Qurre är ridna nu på morgonen, packningen är snart helt klar. Småbalar med hösilage är packade på lastbilstaket, Magnus ( Ronjas ägare) var här igår och såg över lastbilen så den är i körbart skick - Tack för det! Mycket att tänka på. I fredags kväll utbröt smått hysteri när William upptäckt att hästarnas FEI pass fortfarande inte anlänt från Ridsportsförbundet, men när vi tittade i brevlådan på kvällen var de där som tur var. ( Däremot känns det inte som att hästpass ska skickas med vanlig post, det har de aldrig gjort förut?)
Lastbilen kommer nu rulla till Skåne där de övriga Juniorerna som ska rida EM ska mötas upp och hästarna ska besiktas av veterinär innan de lämnar landet. På vägen dit ska norskans häst hämtas upp i Halmstad.
Qurres ägare Hanna anländer med flyg till tävlingsplatsen lagom till tävlingen drar igång. 
Håll nu alla tummar för att resan går bra och att det blir fina resultat nere i Polen!
 Hit ska Qurre & La Liga

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

Tusseman behövde också trimmas

Allmänt  /  2  Kommentarer
Edwina har tjatat om ett ridpass hela förmiddagen idag och försökt få rida alla de hästar som gått ut från stallgången för att tränas. Så, fast att det inte riktigt fanns tid till det idag med tanke på allt bestyr inför resan imorgon, så fick det ändå bli ett träningspass med Tusseman.Skritt, trav och galopp i lina och idag imponerade hon även med sin styrka och balans när hon starkt nog satt kvar när Tusse fick för sig att utföra lite akrobatik (!)
 
 


 


Athos som dressyrhäst

Allmänt  /  1  Kommentarer
I onsdags fick Athos prova på att vara dressyrhäst helt på riktigt för en dag. Han fick nämnligen ha ingen mindre än Grand Prix ryttaren och vår Sharpman Equestrian Team kollega Charlotte Esping på ryggen. Athos myste och kanske faktiskt att Charlotte också gjorde det lite?!
 
 

 


 
 

Clinic med Sara Algotsson

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vad kul! Läste precis i Tidningen Ridsport att Sara Algotsson Ostholt kommer hålla clinic i Flyinge under Breedersveckan. Eftersom vi är där då med Box Quite & förhoppningsvis även Livia ( om hon kvalar in till finalen nästa helg) så kommer vi garanterat att gå på clinicen! Tror det kommer bli en mycket rolig vecka. Finns ju lite mer arrangemang runt omkring det hela under hopp- & dressyrbreeders än vad det gör på fälttävlansbreeders. Så på så sätt är det synd att inte fälttävlansbreeders går samtidigt, men å andra sidan tur, för då har man ju möjlighet att matcha dem mot och delta i championatet i två dicipliner!
 

En ponny för Edwina???

Allmänt  /  1  Kommentarer
Man kan ju inte låta bli att titta på ponnyannonser och hittade nu denna, kolla in vilken snygging:
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=646175&inriktning=&typ=9
 
Det skulle vara ett bra komplement till Tusseman ;)