Bedrägeri på hästnet??

Allmänt  /  5  Kommentarer

Sitter i bilen på väg hem från en fantastisk terrängdag på EM och sitter och bläddrar bland annonserna på hästnet och får till min förvåning syn på mig själv i en annons!! På ryggen på Anazing Grace under terrängmomentet i Tranemo...!!
Hästen som annonsen gäller heter dessutom amazing grace men är en valack e: saint amor-dammen.
Tittat på blup och hittar inte någon sådan häst där, inte heller finns det något telefonnummer till personen Lisa i Eskilstuna som är den som lagt ut annonsen!
Men har mailat henne..,
Så arg!
/Anna


Ska du till EM??

Allmänt  /  5  Kommentarer

Kommer ni till EM?


Mot EM!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nu är vi klara hemma och rullar nu mot Malmö och EM i fälttävlan!
Tänk vad fälttävlan är i hetluften i Sverige nu, SM, LagSM, EM & Nordiska Mästerskapen inom loppet av 2månader och allt i Skåne!

Idag blir det kika runt på tävlingsområdet och umgås med allt härligt folk, sedan väntar en hotellnatt och imorgon håller William i terrängbangång för Ridsportförbundets sponsorer och därefter väntar en dag full med terräng!! Imorgon kväll rullar vi hem till verksamheten igen.


Snabbvecka

Allmänt  /  0  Kommentarer
Mycket har hunnits med denna vecka, vi har varit hos Lianne Wachtmeister 3 gånger och slipat ännu mera dressyr. Vilket verkligen gett resultat rent prestationsmässigt. Little Jacob har verkligen fått in en 4ans växel nu i traven. Som Lianne säger : galoppen har man skritten rider man och traven gör man .
Anna har hittat en 5 ans växel i Quties galopp på dressyrbanan, i snabblöp är vi nu inne på växel 8.. Little charlie och Little Victory var i onsdags ivag på Nyköpings terrängbana vlket resulterade i fina språng och mycket bra känsla inför deras eventuella fälttävlansdebut nästa helg i Örebro.
Övriga hästar har rastats här hemma. Just nu har vi FANTASTISKA strandfält att rida på med super underlag och svikt, bara att njuta.
Vi har även varit hos Monica Lindstaedt på stjärnbro stuteri och tränat på hennes dressyrhästsimulator med dessutom denna gång vår outstanding kiroprktor Mikael Lundstedt vid sidan som kunde korrigera oss mellan travökningarna för att få en ännu bättre sits o inverkan. Med bredvid fanns också en tränare som håller på med centrerad ridning som hjälpte oss på bästa sätt.
I fölhagen växer det så vi hör in till sadelkammaren, tänk så fort det går..Helgen som kommer innehåller Malmö t/r för att se EM i fälttävlan på Ribersborg live. Samt att William fått det nobla uppdraget att vandra banan med Svenska Ridsportförbundets potentiella och stadigvarande största sponsorer.... smack. Det blir coolt.
Söndagen avslutas med ytterligare en matchning hos Lianne W.
Ha en skön helg alla .

Individuell seger & lagsilver

Allmänt  /  4  Kommentarer

För att kort sammanfatta:
Individuell seger för Anna & Box Qutie i LagSM klassen, laget tog silver och William & Little Jacob blev 12 placerade individuellt!!
Vilken helg!!!


Föreberedelser inför morgondagen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dags att börja packa och förbereda inför avfärd imorgon bitti. 09.00 ska vi vara hos Liane för att rida igenom dressyrprogramet, för att sedan rulla vidare ner mot Skåne, så bäst att få allting färdigsmort och färdigpackat redan ikväll. 
Sedan börjar tävlingen på lördag med invigning, dressyr och hoppning och på söndag går terrängen.
Hästarna som ska starta i laget är Box Qutie & Little Jacob.
 
 
 
 

Victor is back in action!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kom som sagt Little Victory tilbaka från sin vila, lätt igångsatt. Så igår blev det ett lättare pass ute för att känna av formen på honom och idag testade vi om hopptakterna satt kvar. Och det kan man säga att de gjorde! 
Han är så häfig denna lilla häst, endast 4år gammal. Man blir så glad av att rida honom för han är så possitiv och vill så väl! Och idag fick han hoppa runt en liten bana på fältet innehållande både banhoppningshinder och stockar och han klippte tag i allt utan att blinka! 
 
 
Little Victory 
val. f.2009
e: Vita Novás Hanassie -Quite Easy
Äg & Uppfödare: Lottie Tham, JKAB 
 
 

OneK ridhjälmar

Allmänt  /  4  Kommentarer
Ni kanske har lagt märke till på de senaste bilderna på bloggen att vi har nya ridhjälmar. När vi var på SMet i Humlamaden blev vi sponsrade med hjälmar utav märket OneK. 
Anna en marinblå med äkta swarowskikristaller på och William en svart md glansig yta och nedfällbara solglasögon inbyggda i hjälmen. 
 
Vad tycker ni om de??
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spanar in de stora grabbarna

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

Tidig morgon på Lövsund

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

Debut över terrängstockarna

Allmänt  /  0  Kommentarer
Keira har nu innan lunchen gjort debut på våra stockar som vi fått nerkörda till vårt ridfält utav Claes:
 
 
 
 
 
 

Hästleverans och visning

Allmänt  /  1  Kommentarer
På förmiddagen har Elibeth, stallchef på JKAB, varit här och levererat Little Victory för fortsatt träning efter lite betesvila. ( Little Victory "Viktor" har varit här hela våren för utbildning och inhoppning och har även startat en pay and jump innan han åkte hem för betessläpp)
Elisabeth passade också på då att titta på Little Charlie  som William var fullt igång med att träna.
 
 
 

Konferens

Allmänt  /  0  Kommentarer

Idag har vi SJs ledningsgrupp här på konferens. Nu ska här tränas ledarskap!


Taggar Lag-SM

Allmänt  /  0  Kommentarer
I helgen rider vi Lag SM i Tågarp tillsammans med våra klubbkamrater från PRO Eventing RF
 
 
 
 
 

Dressyrträning nästa

Allmänt  /  0  Kommentarer
Mot Liane Wachtmeister för dressyrträning
 
 

Why she is the best I have

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer ett gäng bilder på Box Qutie som William tog under gårdagens ridpass. 
Ni har väl inte missat Annas snygga Spooksväst från Sharpman?!
 
Big Dreams
Nice Horses
Expencive taste
 
 

Energiboost!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Avslutade kvällen med ett pass på bästa Qutan. En regning dag avslutades med värme och kvällssol och vi red ett härligt pass på gräsbanan nere vid ån. 
Började med att trava henne på asfalten och gjorde sedan ett canterarbete på gräset och skolade henne lite över små stockar och avslutade sedan med ett snabbjobb på strandängen. Underbart och en riktig kick både för mig och Qutie var det!! William har hållt i kameran och tagit extremt mycket fina kort som jag ska ladda upp, här kommer ett smakprov sålänge. 
Red även Fly Away på samma sätt åt William och han var superfin, men mer om det kommer från William på Fly Aways egna blogg. 
 
Efter ett sådant hårt arbete är vi nogranna med eftervården av hästarna. In i spolspiltan och kylas med vatten, sedan liniment och kylgel på benen och bakknäna och därefter ut i skrittmaskinen i 40minuter och sedan linda dem med stallbandage över natten.
 
/ Anna
 
 
 
 
 

En riktigt bra dag!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Anna var som sagt iväg på förmiddagen och coachade en av sina elever på tävling. Hon startade 2st avd.B klasser och var felfri i båda! Dessutom var Åsa & Komet från vårt stall 3a i 1,10klassen. William hade en träning hemma på förmiddagen. 
Sedan kom Elton & Keiras ägare från Öland hit, så vi åt gemensam lunch på gårdshotellet och därefter hade William en träning till här hemma. Efter den visade Anna Keira och hon visade upp sig på bästa sätt för sina ägare. Därefter var det en tur på Elton och sedan har vi ridit på under dagen och kvällen.
 
 
Bästa Åsa & Komet!!
 
 

Dags för lite coachning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Morgonfodrat, hästarna är ute och stallet är nästa färdigmockat. 3 boxar kvar till William. Anna ska nu åka till tävling för att coacha en elev, William har två träningar inbokade, sedan ska det ridas, ridas och så kommer Elton & Keiras ägare upp från Öland för att hälsa på. Busy day!
 
 

På förstasidan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Box Qutie är med på Eketorps Eventings förstasida
 
www,eketorpeventing.se
 

Racerbruden

Allmänt  /  1  Kommentarer
Hon är bara för häftig denna lilla madam, attityd och självförtroende så det räcker och blir över!!
 
 
 

Nytt föl på gården

Allmänt  /  0  Kommentarer
På vägen hem från Mantorp svängde vi förbi Vikingstad för att plocka upp ett sto och ett föl som fått flytta med hem. Ägare är Caprice Horse Breeding AB. Ett stoföl som är en månad äldre än fölet vi redan har här hemma. Som nu fått en kompis, vilket var jättespännande! Nu kan hon äntligen få utlopp för alla sina energier den lilla illbattingen ;)
Lite svårt att hålla isär dem nu när man skriver om dem eftersom de ännu ej fått några namn, men det är iaf lätt för er att se skillnad på dem. Stofölet som är fött här är brunt och stofölet som kom idag är fux och hon har tagit det hela med ro. Hon gick snällt på lastbilen tillsammans med mamma och sedan fick ston och föl först gå ut i varsin rasthage bredvid varandra för att kolla av sinnesstämningen ( stona har gått med varandra tidigare) innan vi flyttade över dem i en gräshage och det gick jättebra!I natt sover de inne för att imorgon gå ut tillsammans igen.
 
 
 
 
 
 
 

My sportwagen is home

Allmänt  /  0  Kommentarer
I eftermiddags när vi var klara med allt här hemma tog vi lastbilen och åkte till Mantorp för att hämta hem Nike och Livia från betäckningsstationen. Livia är, som nämnt i tidigare inlägg, dräktig med Verdi och Nike är inseminerad en sista gång med Camaro M. Ultraljud väntar om två veckor för henne för att se om det blir något föl eller ej nästa år. 
 
 
 

YES! Äntligen dräktig!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kväll kom det glädjande beskedet att Livia äntligen är dräktig!! Med Verdi TN!! 
 
Verdi är en högställd son till avelsnestorn Quidam de Revel och hans härstamning är ett fint exempel på den lyckosamma kombinationen av det bästa franska och tyska blodet. Att para Quidam med ett starkt Holsteiner möderne har visat sig mycket framgångsrikt och den internationella hoppcirkusen fins i dag många kapabla exempel som visar att detta recept ger de egenskaper som behövs för att möta hoppsportens krav på spänst, snabb reaktionsförmåga, mod  och hinderkänsla.  Han inledde sin tävlingskarriär med att 
vinna flera kval och även totalt i KWPN hingst serie i hoppning 2006-2007. Verdi reds redan då av den lovande unge Maykel van de Vleuten som har god hjälp av sin välkände far Erik med hästens matchning. Verdi  visade stor kapacitet och bra galopp för hoppning och hans hopp förmåga belönades med 9 eller mer vid alla deltävlingarna  i KWPNs Hingst tävlingar.Vid Unghäst VM i hoppning 2007 på Zangersheide kom  Verdi på en fin 7e plats i 5 års Finalen . Även som 6 åring 2008 placerades  Verdi 7a på Unghäst VM Med sikte på framtida sportkarriär i högre klasser valde Maykel klokt nog att att rida balanserat och snabbt i omhoppningarna utan att  överrida denna mycket lovande häst. Vid sitt bruksprov på Ermelo beskrevs  Verdi som en hingst med stort scoop och stor framtida potential i hoppning.
Verdi kommer via sin mor Clarissa från den förärvningssäkra Holsteiner stam 474-a, Denna stam har producerat många förnämliga hingstar tex Calato, Colombo, Carlino, Loxgraf Go, Montreal, Aldato, Nimrod, Cavalier och Cicero. Stammen har även många internationellt välmeriterade hopphästar som tex Brillante, Spiga, Dehlia, Kira, Deka, Ishan och Edminton. Verdi’s mor Clarissa är helsyster till Calatos mamma !  Calato blev häromåret utsedd till Holsteiner stallion of the year !
 
 
 
Verdi följde redan på vintern som 7 åring 2009 upp sina framgångar i unghästsammanhang med Internationella placeringar upp på 160 nivå! Han placerade sig i GP på Olympia i London
Under 2010  radade denna fantastiskt begåvad endast 8 årige  hingst 
upp ett pärlband topplaceringar i  GP klasser vid stora  internationell 
meeting som Tweete (3a),Frankfurt (7a), Lezno (4a), Gesteren (3a),  Neeroeteren (8a), Eindhooven (4a) 
Säsongen 2011 startat Verdi på ett  strålande sätt med en fin 4e plats i det trestjärniga GP kvalet i Munster. Verdi  har därefter en 
imponerande hög nivå på alla sina starter under 2011 på högsta  internationella nivå han är så gott som alltid felfri och har varit "ankare" i  Hollands Vinnande Super  Leage lag och imponerat stort  med många häftiga felfria rundor! Verdi har även varit högt placerad i GCT ett flertal gånger och  har många segrar och höga placeringar i stora GP klasser bla i Falsterbo där han kom 3a, han deltog även Hollands lag i EM där han bidrog starkt att de kvalade till OS i London
2012 fortsatte verdis framfart på samma stabila och säkra vis denna super häst besitter enorm kapacitet och har snabb uppfattningsförmåga och han formligen leker sig runt även de största banorna! I påskhelgen var Verdi tex 5e placerad i den penningstinna Global Champions Tour premiären i Doha i Quatar och  årets huvud mål för Maikel och Verdi var självklart OS i London ! Vid World Cup  finalen i den Bosch 20120hoppade Verdi helt suveränt och visade återigen prov på  sin enorma kapacitet på de extremt stora och tekniska banorna och slutade på en  mycket meriterande 7e plats! Maikel och Verdi toppade året med en Silvermedalj i lagför Holland i OS i London.
När World Cup säsongen 2012 startade i Oslo kom Verdi på en fin 4e plats och I hesingfors var han 7a i WC klassen och har redan samlat ihop många värdefulla poäng inför finalen: I början av december 2012 vann Verdi och Maikel en bil i Saltzburg genom att utklassa konkurenterna i Pappas Amadeus 160 Grand Prix
 
 
 
Nike väntar på att dräktighetsundersökas, sista chansen nu med Camaro M!!
 
 

Little Jacobs pappa

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
Little Jacob
 
 

Animo

Kläder/utrustning  /  0  Kommentarer
Anna tävlar nu i nya Animoridbyxor från Sharpman. Mina första Animoridbyxor och är supernöjd med dem! Lätta följsamma och gripping systemet på knäna är kanon!
 
 
 

På G

Allmänt  /  1  Kommentarer
Mer info om helgens tävling är på G. Ska försöka få upp det under kvällen. Förmiddagen idag har gått åt till att göra stallet, hålla träning, köra Line till flygplatsen ( dags att börja skolan igen) Nu ett litet lunchbreak och sedan upp i sadeln. Äntligen kan vi rida båda två samtidigt igen!
 
 

Nu drar det igång!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vi är på plats i Humlamaden på Eketorp Eventing! Vilken tävling de har fått till! Och nu drar det igång alldeles straxt. Qutie går sin första ** och William startar upp med Jakob igen i den * klassen.
Ska försöka hinna uppdatera så gott det går men för mer bilder, följ oss på instagram. Där uppdaterar vi ganska flitigt. annaowilliam heter vi där.


Flera påsar rikare

Allmänt  /  0  Kommentarer

Då rullar vi vidare från Sharpman! Fått med oss en airbagväst då den som användes i Norge gick sönder. Hade problem med att det inte gick att skruva i en patron i den så sharpman skickade den till England där det konstaterats att den gått sönder, så idag fick vi med oss en ny.
Vi blev även kittade med mycket nya tävlingskläder och lite annat smått och gott.
Ska lägga upp bilder.


Mot Skåne!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Då är vi påväg mot Skåne för internationella starter i Humlamaden!
Blir en rolig helg då det samtidigt är SM för både seniorer, juniorer och youngriders så hela fälttävlanseliten är samlad och även flera andra internationella världsstjärnor! Ska bli kul! Men först ett stopp på Sharpman.


Tillbaka i sadeln!

Allmänt  /  1  Kommentarer
William är tillbaka i sadeln igen sedan i fredags och allt känns bra, så nu varvas ridning med löpning för att komma tillbaka i form igen. Tävlingsstart är planerad i helgen!
 
Och hur söt är han inte då, Little Jakob?!! Som också ser ut att vara i god form, här på bilden är det spetsträning!
 

Shop in shop

Samarbetspartners  /  0  Kommentarer
För alla antikintresserade, titta in på Victory 4 Horse Centers hemsida där Kaducé Antik har sin shop in shop
 
http://www.victory4horse.se/shop-in-shop-17243506
 
 

Keira f.2009 e: Cagancho äg. Kristina Jonasson

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

Härlig kvällsridning i kvällssolen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Programridning på fältet i kvällssolen, härligt!
 
 

Dressyrbilder på Little Jakob

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Upptäckte att jag helt missat att lägga ut dressyrbilder på Little Jakob i inlägget om tävlingen, så de kommer här:
 
 

Morrhoppan på promenad

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

Gårdagens tävling i Ekenäs

Tävlingar  /  1  Kommentarer
Igår var det tävling i Ekenäs utanför Linköping. Tidig morgon blev det med start i stallet 03.45...
Det var Anna som tävlade Quireboy & Little Jakob. Då Line, Qurres ägare, är hemma i Norge en vecka bestämdes att Anna skulle starta honom för rutinens skull.
Qurre var den som startade först och jag var verkligen supernöjd med hans insats på dressyrbanan. Blev lite besviken på resultatet då han "bara" fick 66,9%, 49,6 straff. Känslan var en "över 70% ritt".
I banhoppningen var han lite spooky fram till hinder nummer två och försökte bryta ut, men där lyckades jag klämma över honom, men med en rivning som resultat. Resten av banan hoppade han superfint!
 
 
Little Jakob gjorde också en fin dressyr! Stundtals blev han lite låg i formen och det blev lite hack i skänkelvikningarna men annars riktigt bra. 64,29% , 53.6 straff.
Hoppningen kändes också väldigt bra men fick med oss ett slarvpet.
 
Sedan var det dags för terrängen med Qurre först ut. Första gången jag red Qurre på fast hinder. Kändes väldigt bra, det var bara i mitten av banan när vi kom nere från fältet, hoppade en kombination uppe vid starten för att sen vända tillbaka ner mot vattnet som var längst ner på fältet som Qurre inte var riktigt med på noterna och ville hellre springa mot starten och de andra hästarna så hela galoppsträckan ner mot vattnet gick i sepentinbågar över fältet och anridningen mot nerhoppet i vattnet inte blev det mest optimala, men jag lyckades pusha i honom och resten flöt kanon och han bjöd på en fin känsla! I mål utan vare sig hinderfle eller tidsfel på en väl tilltagen lättklassbana!
 
Little Jakob gick som tåget i terrängen, honom har jag ju dessutom hunnit känna på en terrängrunda innan ( runsten förra helgen) så jag visste precis hur jag skulle rida honom. Även Jakob kom i mål utan hinder- eller tidsfel.
 
Quireboy slutade på en 2a placering & Little Jakob gjorde en repris från förra helgen och knep 5e placeringen!
Nöjd med hästarnas prestationer i den hetta det var igår.
Men bästa kvittot var ändå när Lars-Erik Gällerdal ( pappa till OS-ryttaren Magnus Gällerdal) kom fram och berömde mig för god terrängridning. Hur jag fick det att flyta så fint och att det var föredömligt för de andra ryttarna att få se på hur det skulle se ut.
Sådant värmer, tack!
/ Anna
 
 
 
 
 
 

Håller på att skriver om Ekenästävlingen

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

Det är klass att vara släkt med Box Qutie

Allmänt  /  0  Kommentarer
Släkting till Box Qutie finns till salu, och Qutie är nämnd i annonsen.
Den blir nog inte svårsåld, för vem vill inte ha en Box Qutie ;)?!
 
 
 
Inriktning: Fälttävlan  -  Typ: Stora hästar  -  Kön: Valack  -  Födelseår: 2009  
Namn: One Cool Cat KLT  Pris: 65 000 kr
Val c:a 1.65 e. Jaguar Mail - Casa Grande - Forever lättriden med hög ridbarhet.Hoppar alla typer av hinder, går i vatten. Framgångsrika Hopp och fälttävlanshästar ur stolinjen. T.ex Highlander KLT ingått i Svenska Youngriderslandslaget i Fälttävlan,Heartbreaker KLT svår hoppning i Florida, Box Quite chamionatsplacerad samt seger i fälttävlan mfl, mfl

Placerad terrängritt Inbjudningstävling. Hoppad bana med vatten, murar osv Dressyrstart planerad. Säljes av uppfödaren. Fler hästar finns. Priset är c:a pris eventuellt högsta bud.
 
 

Happy rider, happy daughter

Allmänt  /  0  Kommentarer


Fina placeringar i Ekenäs fälttävlan

Allmänt  /  1  Kommentarer

Anna har idag startat Quireboy och Little Jakob i Ekenäs. Quireboy kom 2a och Little Jakob 5a!


Ny sadel & nya paddar

Kläder/utrustning  /  0  Kommentarer
I förrgår var Linda & Jana från Sharpmans sadelteam här för att se över tävlingshästarnas hopp och dressyrsadlar. Det mesta låg kanon! La Liga fick Oglivy Equestrian padd ( canadapadden) som ska användas till både hopp och dressyrsadeln, och V4s Fly Away fick en likadan till sin hoppsadel.
 
Huvudsyftet är att hjälpa sadeln till en ultimat passform, att effektivt fördela trycket, och verka stötdämpande för både häst och ryttare. Skulle sadeln tillfälligt behöva mindre justeringar kan man komplettera med ilägg fram, bak, eller både och, för att få en förhöjande effekt.

Padden har en väl tilltagen v-form för att följa hästens rygg, och innehåller en memoryfoam framtagen till just hästar, som vid ett lätt tryck kan bli millimetertunn där det är trångt, eller fylla ut där det glappar. Den är antibakteriell, och enkel att hålla ren, foamen kan plockas ut och överdraget kan tvättas i maskin, 40 grader utan sköljmedel. Dess stötdämpande effekt har även visats hjälpa ryttare med rygg/knä/nackont, samtidigt som den hjälper hästen.

Kortfattat:
• Maximal andningsförmåga, fukttransporterande
• Unik V-form, undviker tryck på både rygg och manke
• Lätt att rengöra, kan tvättas i maskin
• Antibakteriellt material • Snabbtorkande
• Anti-glid material, sadeln ligger still
• Överlägsen stötdämpning
• Inget skav, ingen ovälkommen rörelse
• Jämn tryckfördelning
Anna har hunnit rida med dem nu några ridpass och den är väldigt skön för sin egen rygg. Det blir en mjuk stötdämpning. Måste vara bra för beridare som rider många hästar om dagen.
 
Anna & Box Qutie fick en ny hoppsadel utprovad. Har tidigare ridit i Prestige Paris men inte varit helt nöjd själv då den inte gett tillräckligt med stöd, framförallt i terrängen. Så vid varje tillfälle som funits har vi lånat Williams Antaressadel. Men nu fick vi en egen utprovad åt oss. Den är superskön och ligger som ett smäck på Qutan!
 
 
 
 
Och ett par nya stigläder till. (De blir lika mörka som sadeln när man oljat in dem)
 
 
 

svårt att uppdatera från mobilen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Då bloggappen i mobilen krånglat i två dagar har det blivit dåligt med uppdatering här, men vi jobbar på det.