Gott Nytt År!!!

Allmänt  /  2  Kommentarer


Gammal är äldst..

Allmänt  /  2  Kommentarer
Imorgon är det nytt år och vips så blir alla hästar ett år äldre! Äldst av dem alla är Once Again som blir 23år. 
Tyvärr märks det väldigt väl på honom...han har nu väldigt svårt att ta upp näringen och är väldigt tunn. Han står på box med fri tillgång grovfoder och får en massa extra kraftfoder. Så vårt stora mission är att han ska må väl denna vinter och bibehålla den vikt han har så han kan få uppleva en härlig sommar ute på det stora betet tillsammans med alla hans tjejers föl som han får vara med och fostra...
 
 

Vi firar hemma

Allmänt  /  1  Kommentarer

Vi var lite osäkra på hur vi skulle fira nyår. Först var vi inställda på att fira på mässen på K1, men då det var lite svårt att ragga barnvakt på nyårsafton så bestämde vi att vi firar alla här hemma!
Så nu är kvällens dukning klar, en snabb sväng till affären, sedan hålla dressyrträning, rida 4hästar och därefter börja laga trerätters!
Hur firar ni??


Ny design?

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi funderar på en ny design och en ny header till bloggen nu till det nya året. Kan ju vara kul med en liten nystart inför 2014. Vad tycker ni?
 
 

Årets sista dag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Årets sista dag idag! Hoppas att ni alla får en bra dag med ett härligt nyårsfirande och att alla hästar ( och andra djur) slipper utstå de hemska fyrverkerierna...
 
Här jobbar vi på förfullt. Igår kom det en häst som Anna ska rida i ett par veckor. Ett sto efter Quite Easy som gått CNC* fälttävlan. Har även en del andra hästar på gång in. 
Några av hästarna som har haft vintervila har börjat sättas igång lige lugnt nu igen.
Torsdag till fredag rider vi hoppkurs för Johan Lundin ( VM ryttare i fälttävlan) på Annas jobb, K1. 
Anna ska vara med med en av kronhästarna och William har också fått lov att deltaga och tar med sig La Liga upp.
 
 
 
 

snart kamera igen

Allmänt  /  1  Kommentarer
Vi har ju varit utan vår kamera ända sedan i somras då den vart fuktskadad. Ett utav vårt käraste redaskap. Men nu är den inne på lagning och snart får vi tillbaka den igen och kan då börja leverera fler fina bilder till bloggen. 
För det är ju så mycket roligare att blogga om man kan lägga upp fina bilder samtidigt. Glädjer både oss, er läsare och hästägarna, så snart så!

 

Namnförslag?

Allmänt  /  6  Kommentarer
Snart är det nytt år och då blir det förhoppningsvis tillskott i stallet med tre små föl om allt går som det ska. 
Stona som är dräktiga är:

Claudius Ronja Fortius   e:Claudius Son - Landsriver      dräktig med Verdi
Nike                             e: Mintage xx - Maraton           dräktig med Camaro M
Livia                             e: Pentagon - De La Gardie      dräktig med Verdi
 
 
Kan ju inte låta bli att redan nu börjat fundera ut namn till fölen. 
Ronjas föl får ju självklart Anna-Carin med familj som äger henne döpa men till Livias har jag nog både sto och hingstnamn valt till redan =)
Men man kan ju ändra sig så är det någon som har förslag mottages det gärna!
 
Många döper ju ofta avkommorna till ett namn som börjar på samma bokstav som hingsten eller ett namn där man verkligen hör vem som är pappa/mamma. Inget utav de namnen jag har funderat ut gör det, hur ser ni på det, är det något ni tycker man ska hålla sig till??
 
För övrig så mår de blivande mammorna bra och magarna växer för varje dag!
 

Det blev ingen vinter?

Allmänt  /  1  Kommentarer
Vi hade båda två önskat oss lite snö i december månad för att förstärka julstämningen lite och slippa denna lera.... men nu blev det inte så. Så nu hoppas vi inte att vintern tänker slå till framöver heller utan nu kan det lika gärna bli vår på riktigt, så inte vår säsong blir förskjuten..
 
 
 
 
 

Samarbetsmöte inför kommande år

Allmänt  /  2  Kommentarer
Igår var vi som sagt iväg till Boxholm, närmare sagt Boxholms säteri, där Box Quties ägare & uppfödare bor. Där möttes vi upp hela teamet kring Anna & Box Quties satsning för att sätta oss ner och planera upp inför kommande säsong. ( För det är ju så att även fast William & jag är ett team och driver företag ihop, så gör vi ju även individuella satsningar också.)
 
Med på mötet var:
Anna
Regina Örup, ägare
Therese Örup, ägare
Klaas Stiksma, hopptränare
Liane Wachtmeister, dressyrtränare
Diana Lyrholm Ringborg, Mental coach
Gunilla Fredriksson, tidigare förbundskapten, nu verksamhetschef för fälttävlanssporten
 
I 4h hade vi ett aktivt möte där vi gick igenom samarbetet och fokusområden, hur de täcks på bästa sätt, att  vi vet dad var och en i hela teamet kan bidra med och vad som förväntas utav dem, så att alla behoven täcks upp på bästa sätt.
Vi gick igenom Visioner, Missioner & Mål både för Anna & Qutie och för hela teamet runt om.
Det var ett jätteinspirerande möte för mig som ryttare, att få höra allas åsikter, att veta att alla var där för min och Quties skull och att alla med ett superengagemang arbetar för att detta ska gå så långt det bara är möjligt!!
Dessutom gjorde Gunilla och jag upp en tävlingsplanering för säsongen där målet är att få Qutie formtoppad till Malmö City Horse Show i början på augusti, för att sedan få en liten lugnare period, om än med någon till tävling däremellan,  och komma tillbaka formtoppad till en internationell start i slutet på september. Så största fokuset ligger på dessa två starter kommande säsong!
 
Tack till er alla för ert stöd och engagemang, nu ser vi till att 2014 blir ett framgångsrikt år!
 
 

Nöjda ryttare

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu har vi tränat i två dagar för Klaas. Markarbete igår och hoppning idag. Hästarna har gått fint och det är så kul att träna två dagar efter varandra för man märker verkligen dag två vilket resultat gårdagens arbete gjort!
Qutie som börjat sättas igång lite lätt efter sin vintervila har också fått vara med lite lätt men bara på marken. 
Imorgon ska vi bege oss ut på vägen, närmare bestämt till Boxholm för en spännande sammanstrålning!
 
 
 
 

Nu blir han snabb!

Allmänt  /  1  Kommentarer

William som länge klagat på alla avstånd på tävlingar, från lastbil till sekretariat - till stallarna - till dressyrbanan - till hoppbanan - och så alla terrängbanor som ska gås.
Nu behöver han inte bekymra sig längre, för nu blir han jäkligt snabb!
I 28års present från Anna, edwina & Wisens Bilar ( familjen Wisen som äger Claudius Ronja Fortius) fick han något han länge tjatat om, en vespa!


Hoppdagar

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag kommer Klaas, vår hopptränare, hit för att stanna i två dagar. Det blir markarbetsträning idag, middag i kväll med prat om träning, hästarna, framtida upplägg mm, och imorgon blir det hoppning. Ska bli jättekul och vi är taggade! 
 
 

Grattis

Allmänt  /  1  Kommentarer

Idag firar vi William som fyller 28år!!


Njuter här hemma

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hoppas att ni alla haft en riktigt bra jul! Det har vi haft!
Själv har jag varit ledig från K1 sedan den 20e och är ledig ända fram till den 2a. Då ska jag träna för Johan Lundin i tre dagar.
Även fast jag redan saknar arbetet, hästarna och mina awesome kollegor ( det är ju världens bästa arbetsplats) så njuter jag av att ha lite mer tid här hemma och få pyssla lite extra med mina egna, och alla övriga hästar vi har i träning! Har precis eftermiddagsmockat boxarna och fodrat. Gillar verkligen att mocka och pyssla. Något som jag kan sakna lite i min vardag nu.
Nu har jag också tre hästar att träna innan kvällen ska spenderas med familjen, och imorgon har vi ju ytterligare en födelsedag att klara av ;)
/ Anna


En julklapp till ett sto med klass

Allmänt  /  0  Kommentarer

God Jul Box Qutie! Blir fint på dressyrträningarna!
Självklart massor med morötter och mys till alla hästarna idag på julafton!


Populär!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Little Jakob är mångas favorit!


God Jul!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

Födelsedag nr 2

Allmänt  /  3  Kommentarer

Idag firar vi Anna som blir 26år!!


Hoppträning

Allmänt  /  0  Kommentarer

Ikväll är det dags igen för hoppträning för Klaas här hemma!


Grattis!!!

Allmänt  /  5  Kommentarer
Grattis Edwina på 3års dagen!!
 
 

I en annan del av Eventing Team Anna & William

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

Dressyrträning för Liane

Allmänt  /  0  Kommentarer
Imorgon Fredag kommer Nestor Liane Wachtmeister till oss för dressyrträning samt hoppträning av hennes dressyrhäst. Blir spännande att se utvecklingen sen sist samt alltid skönt att rida dressyr dagen efter hoppträning vilket ofta bidrar till att hästarna är mycket mjuka o fina. Samt kul att se utveklingen på Lianes dressyrhäst. Kul att nämna till er dressyrryttare som läser detta är att det vinnande konceptet kring Valegro har ett sammarbete med en framgångsrik fälttävlansryttare.... dä ni :)

Hoppträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ikväll har vi hopptränat för vår hopptränare Klaas Stiksma. På schemat stod en studsserie samt en serie med räcke oxer räcke oxer. Tema var få upp språngkurvan och jobba på lösgjordheten i ryggen på hästarna. Till uppvärmning hade vi kavalettibommar på medelinjen ca 20 st. med 2 större mellanrum där vi fick jobba på halvhalter och samla lite . Hela träningen genomsyrades av utbildningsskalan, vilket är en förutsättning för utveckling. Lite mer fakta om Klaas: Vi började träna för Klaas 2003 när han precis flyttat till Sverige från Holland, Där han precis hade gjort Holländska beridar/hippolog examen. Han hade även jobbat med Sjef Janssen och Anky van Grunsven , där han utbildade hästar i dressyr vilket gav honom en enorm ingivelse för dresr också eftersom han självvar hoppryttare innan. vilket ingav stor inspiration till oss båda, (Vi hade inte blivit ett par då...) men det bidrog till att vi båda då under en period utvecklades mycket stadigt och vi har båda Klaas att tacka för den utveckling vi båda gjorde så vi fick erfarenhet och även placering i *** klass. Men sedan fick Klaas ett stort erbjudande han inte kunde tacka nej till.. I USA. . Han flyttade och vi tappade kontakten . I USA jobbade han som beridare i ett av Floridas största handelsstall och utbildade hästar till 160 cm hoppning samt hade träningar för ryttare.
När Anna var och tränade för Henrik von Eckerman tidigare i höstas fick hon till sin stora häpnad och lycka syn på Klaas. 6 årsen sedan han synts till sist.. Hon blev glad och inspirerad
Eftersom hon satt och red på Cliniqen kunde hon direkt inte bryta Henrik V E uppmärksmahet och ropa ut till publiken där han syntes, utan Anna fick leta rätt på honom via kontakter.
1 vecka senare stod vi där igen med Klaas i manegen och vi i sadeln. På ngt sätt magiskt.
Det var han som allt började med . Det var han som fixade Once Again till Anna som tog upp Anna till *** klass. Det var han som trodde på oss från början. Och nu hade vi återförentas. Vi är så glada för det. Nu har vi gjort upp en plan med Klaas att vi kommer träna 1 /gång per vecka då Klaas av familjeskäl flyttat tillbaka till Sverige.
Klaas lägger tor vikt vid hästens hälsostatus och går igenom individen noggrant innan träning för att se vad den har för förutsättningar fysiologiskt och sportmässigt. Han var direkt in i vår sadelkammare och rotade bland grejerna och styrde upp lite olika smådetaljer som gjorde stor skillnad. Mycket härligt med en engagerad människa.
Tack Klaas. 

Stockholm är ridanpassat

Allmänt  /  0  Kommentarer

I ryttarhöjd


Mot Pay and Jump

Allmänt  /  0  Kommentarer

Med 7 kronhästar!


Glad andra advent!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Och äntligen så kom snön också!
 
 
Pay and Jump, ridning, och visning av häst, samt lite adventsfirande står på vårt schema idag!

Julklappstips!

Allmänt  /  2  Kommentarer
När Line var här från Norge så fick vi för tidiga julklappar. Lines mamma har skapat urläckra plastronger & slipsar att bära på de internationella tävlingarna. Så nu är vi riktigt pimpade inför nästkommande säsong!
 
 
 
 
 
Nu har ni också möjlighet att köpa er en alldeles egen unik plastrong/slips.
I valfri färg/utformning.
 
 
 
För beställning:
 

Kommentera inlägget och lämna er mailadress eller maila till
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
så förmedlar jag kontakten till Norge
 
 
 
 

Finbesök

Allmänt  /  0  Kommentarer
Alla hästar mår bra av varierad träning, så idag rullade Liane Wachtmeister in här med sin lastbil för att få en utav sina dressyrhästar hoppad. Mycket föredömligt! Hon har ju till och med varit på terrängbanan med den så den har fått hoppat terränghinder.
 
 

Jurist

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Jurist
val. f.2008
e: Advokat - Grandeur
Äg. Caroline Ryttse & Rickard Törnberg
 
 

Jobba ifatt lite

Allmänt  /  0  Kommentarer

William har varit ute och ridit sedan tidigt imorse. Har även visat ponnyn Mindus för hans ägare.
Snart ska jag också bege mig ut och rida några hästar.
För en vecka sedan kom det en ny häst som jag tänkte att vi skulle fotografera idag också så vi kan presentera honom här på bloggen.
Har även några förslag på bra julklappstips som jag ska lägga ut på bloggen också, så håll utkik!


En vanlig dag på K1 ;)

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Idag har vi haft julprishoppning på K1 =)
 
 
Bilderna är lånade från Livskvadrons Facebooksida.
Följ oss där!
Missa inte heller Beridna Högvaktens Facebooksida!
 

Farah Diba

Allmänt  /  1  Kommentarer
 

Här kommer några bilder så länge

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Farah Diba
sto f.2009
e:Fidertanz - Donnerschlag
Äg.& Uppf. Caprice Horse Breeding AB

Filmskapning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Håller på att göra en liten film på Farah Diba som kommer upp under kvällen.
 
 

Kul med nöjda elever

Allmänt  /  0  Kommentarer
För två helger sedan hade vi ju träningsläger här för sex stycken mycket ambitiösa ponnyekipage. Det var mycket uppskattat och ni kan läsa mer om det här:
 
 
 
http://www4.idrottonline.se/SmedstorpsRS-Ridsport/Aktiviteter/UngdomslagerpaLovsund23-24112013/