Anmälda till årets första fälttävlan

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kväll öppnade anmälan till årets första fälttävlan, Tågarps påsktävling, den 29/3. Så nu är vissa hästar anmälda dit. Alla hästar har olika upplägg, därför kommer inte alla följa med till Tågarp utan kommer få årsdebutera på annan tävling. Som vi längtar, bara 4veckor kvar!!
 
Anna & Amazing Grace efter målgång från terrängen i Ströhen, Tyskland, okt-11
Placering i CCI* klass

Tusseman som föl

Allmänt  /  2  Kommentarer
Titta vad vi fick på mailen!! Tusseman 3veckor gammal i full gång med att hoppa! 
Vilken stjärna han är vår kille!
Tack snälla Josefin för bilden!
 

Film på Edwina & Tusseman

Allmänt  /  2  Kommentarer
 

Full rulle!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dagen har rullat på för fullt! Några hästar har varit hos Pether Markne & tränat & på eftermiddagen har Karin, vår fysioterapeut, varit här & gått igenom ett gäng. 
 
 

Snygga hovar

 /  0  Kommentarer

Hovslagaren har varit här under förmiddagen. En ganska tuff dag som hovslagare då det var mycket Unghästar som skulle verkas eller få på sig skor för första gången. Tur att vi har en hovslagare med ett så fantastiskt tålamod!
På bilden är det Grace och hon har ju lite rutin på det här


En månad kvar till säsongsstart!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vilken skön dag det har varit! Underbart väder och fina hästar! Tänk att det bara är en månad kvar tills fälttävlanssäsongen drar igång! ( är lite snö som behöver försvinna snabbt nu) 
Jag är klar med mina hästar för idag och har nu hämtat Edwina på dagis. William kommer snart hem från delfinariet och har då några som han ska rida. / Anna
 

Underhållning på hög nivå!

Allmänt  /  2  Kommentarer
 

Kontor i stallet

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det har varit en härlig dag med vackert väder. De flesta hästarna fick mjukstarta veckan med att komma ut i skogen en sväng! Det enda, med hänvisning till tidigare inlägg, är då när man måste gå på vägen ca 100m innan man kommer upp i skogen och man möter bilar som inte visar någon som alls hänsyn utan bara blåser förbi... Nu är ingen utav hästarna rädda för bilar, men de kan ju bli om inte annat! Så dagens ros till er som visar hänsyn och dagens ris till er som struntar i möte utav ridande ekipage.
 
Imorgon påbörjas bygge utav kontor i stallet! Det kommer bli kanon att kunna sköta allt administrativt även där, så man kan vara helt ledig när man än inne!
 
 
 

Folk som inte visar respekt när de möter en häst på vägen har jag inte mycket till övers för!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Mazzerati ute på tur!

 /  0  Kommentarer


Ny vecka

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hästarna som tävlade får vila idag, men det blir ingen lugn dag för det, då det finns väldigt många andra hästar att träna, så nu sätter vi fart för dagen. 
Skönt är att vi har täckning för stallskötseln hela veckan, så vi kan helt ägna oss åt träningen.
 

Lyckad debut!

 /  3  Kommentarer

Little Jakob 6e placerad i 1,20!


Rullar hemåt efter en bra förstatävling!

 /  2  Kommentarer

Så roligt att vara igång på tävlingsbanan igen!
Jacob som har debuterat på hoppbanan hade 1 ner i 1,10 och gick sedan in och blev 6e placerad i 1,20, tidshoppning!
Qutie gick in och nollade i 1,10 och hoppade superfint i 1,20 men med en liten missbedömning i ena kombinationen där hon fick med sig a hindret och då sprang ut på b. Hoppade om och hoppade då som bara den resten av banan!
La liga gick 1,20 och hoppade jättefint! Tyvärr in i kombinationen snubblade han till och tappade skon och fick med sig kombinationen. Skon flög i huvudet på en stackars funktionär...
I 1,30 var han jättefin och rytmisk förutom mot 2 hinder och dem fick han med sig. Men en stor utveckling då han nu kunde gå på vanligt tränsbett i båda klasserna.
Tror de flesta rundor blivit filmade, lägger upp dem vid tillfälle.

 

 


Årsdebut

Tävlingar  /  1  Kommentarer
Iväg på årets första tävling, äntligen!
Med La Liga, Qutie & Little Jakob och Mikaela som hästskötare.
Detta är dessutom Jakobs första hopptävling!
 

In action

Allmänt  /  2  Kommentarer
Har varit jätteintressant att följa hundträningen idag och kunna jämföra deras träning med den vi utför med hästarna.
 
 

Lunchtime

 /  0  Kommentarer

Stor & liten


Film på Lussan

Allmänt  /  1  Kommentarer
 

Sill Luscious!

Allmänt  /  1  Kommentarer

 
 
sto f.2010
e: Lucky Point HE 1121 - Irco Mena
Äg. & Uppf: Team Häggsjö T.L.B KB
 
Till salu!

Hundträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag är ridhuset uthyrt några timmar till Dogsen Center för hundträning i skydd & lydnad. Ska bli intressant att titta på!
 

Fina Priser

Samarbetspartners  /  0  Kommentarer

Jakob & Grace jobbar på i ridhuset

 /  0  Kommentarer

Jakob tränar på sin trallopp


Träna hästar & that´s it

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har vi inget speciellt inbokat utöver träningen av hästarna. En helt vanlig dag.
 

La Liga under dagens ridpass

Allmänt  /  5  Kommentarer
 

Ronja hoppade fint i ridhuset idag!

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
 

Dagens träning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Träningen hos Markne gick bra idag. Anna red Qutie & William Inge. Idag så var dock Qutie mer spänd och tittig än förra gången. Men så var det lugnare förra gången vi var där, det var bara vi två som red och läktartomt. Idag var det mer aktivitet och liv och rörelse. Så på läktarkortsidan var det svårt att få ut henne på spåret och igenom hörnen. Hon blir genast väldigt stor att rida när hon spänner till. 
Vi började med en samlad genomgång och repetition utav grunderna i ridningen och framridning, vad som ska fungera  ridmässigt. Egentligen väldigt basic saker men som ska sitta helt perfekt. Får man till dessa saker kan man göra i princip vad som helst. Peter tycker att det har gått en trend i att det hela tiden ska göras för mycket.
Vi gick igenom övningen och hur vi skulle rida den. Det var samma långsida som sist men idag 4 & 4 galoppsprång emellan räcke oxer räcke. Peter ville att vi redan från start i framhoppningen ska rida på de små hindren som om det var stora hinder. Ha en bra galopp lägga avsprångspunkten rätt tidigt och lägga ben om de sista två galoppsprången för att få en utväxling i galoppen och tryck i sprången. 
Qutie kom mycket lättare tillbaka på linjen idag, dock var det lite svårt att hoppa linjen mot läktaren då hon spände sig och inte riktigt hoppade klart sprången. Men åt andra hållet när hon hade läktaren i ryggen hoppade hon som bara den!
 
Vi är så himla glada att vi fått börja träna för Peter. Det är så himla givande och han är väldigt engagerad och hans filosofi om träning är som sång i öronen! 
Ser fram emot nästa vecka!
 
Nu är det två dagar med skritt för Qutie innan tävling på söndag! 
 
 
 

Markneträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vid 9 kommer Regina hit, Quties ägare, så lastar vi och åker till Markne och tränar. 
 

Tävlingsdax

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har anmält till tävling på söndag. Vinterhoppet hos Ekenryttarna.
Hästar & klasser:
 
Little Jacob 1,10 +1,20
La Liga 1,20 + 1,30
Box Qutie 1,10 + 1,20 avd.B
Amazing Grace 1,10 + 1,20
 

Glöm inte bort att anmäla er

Samarbetspartners  /  0  Kommentarer
 
klicka på bilden för att läsa mer

You have got to win in your mind before you win in your life!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nu fortsätter vi dagen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har blivit korta, snabba inlägg under förmiddagen. Smidigt så när man har mobilen nära till hands hela tiden. Under förmiddagen har Grace, Ralph & Qutie fått komma ut i skogen. Lussan har hoppat i ridhuset och Jakob & Ronja har arbetats från marken. Och alla har förstås gått i skrittmaskinen. Nu har vi haft ett lunchbreak och ska nu fortsätta dagen.
 

Bästa hästen idag!!

Allmänt  /  0  Kommentarer
J*klar vad Lussan hoppade idag! Hon har verkligen lätt för sig och har gjort en sån megautveckling dessa få gånger hon hoppat uppsuttet. Började hoppa fram på en åtta över ridhuset: hjälpbom till grind och hjälpbom till räcke med ifyllnad. Började i trav och låg sedan och rullade i galopp. Hon gjorde det så enkelt så hon fick avsluta med att hoppa linjen som stod uppställd längs ena långsidan; räcke oxer räcke. Och oxern är rätt tittig med en flagga i. Hon gjorde det som ingenting! Hon tittade inte och bara flöt igenom linjen med jättefina lätta språng. Hon är väldigt kvick och lätt från backen! Fick ta linjen en gång i varje var innan vi avslutade. Nu får hon ett par dagar off för att smälta allt. 
 
Detta är verkligen en häst som man själv skulle vilja satsa på om man hade möjligheten. Det är absolut en häst för championaten i hoppning! Så om det är någon som letar unghäst, passa på för denna fina dam är till salu!
 
Ska försöka filma nästa hoppass!
 
 

Redo

 /  0  Kommentarer

Qutie redo för att komma ut i skogen. Igår hoppade vi Markneövningen, idag blir det en lugn tur ut i skogen och imorgon åker vi till Markne och tränar!


Kikar ut över sommarbetena från grace rygg

 /  0  Kommentarer


Planer för dagen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag väntar canterträning ute för några av hästarna och de andra ska få jobbas i töm i ridhuset. Baturin ska gå dressyr och Lussan ska få hoppa lite idag igen.
 

Ögonblicksbilder

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

Vi lever!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har varit lite dåligt med uppdatering här nu senste dagarna, men nu är vi tillbaka.
Behandlingarna igår gick bra och var väldigt välbehövliga! Så resten av dagen skulle vi ta det lugnt, men hästarna hade ju blivit ridna på förmiddagen. Idag har hovslagaren varit här och skott på förmiddagen och träningen utav hästarna har rullat på!
 
 

Några turer ut i skogen

Allmänt  /  0  Kommentarer
De flesta hästar har fått börjat veckan med en sväng ut i skogen, har ridit och kollat på vårt fina kuperade sommatbete och längtar efter värme & grönska!  Alla har också gått i skrittmaskinen på förmiddagen. Nu är det dags att få mjukas upp lite själv!
 

En hästfri eftermiddag

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag håller vi lite tempo nu på förmiddagen, för i eftermiddag ska vi till Norrköping för att få en genomgång utav våra egna kroppar med massage, kiropraktik och akupunktur.
Är jätteviktigt att hålla efter sin egen kropp också så att man inte får slitningsskador och att man hela tiden är rak, så att man inte belastar sin häst snett osv. Anna ser mycket fram emot hjälp med sin nacke. Man brukar känna sig som en helt ny människa när man kommer därifrån och Anna som vanligtvis är 1,81 brukar vara 1,84 när hon går därifrån ;)
 
Så William har suttit i sadeln sedan halv 7 & nu är det Annas tur att gå ut och göra detsamma!

Hoppträningar

 /  0  Kommentarer

Har under eftermiddagen hopptränat ett gäng hästar i ridhuset på den linjen vi hoppade hos Markne i torsdags och visst har det gett effekt! Betydligt bättre!


Hem för lite vila

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu har Little Victory blivit hämtad utav Elisabeth från JKAB. På tur nu står La Liga som ska få träna på sin läxa utav Peter Markne. 
 

Renligast vs skitigast

Allmänt  /  0  Kommentarer
En eloge till Keira, stallets renligaste häst. Om alla hästar vore lika rena som henne i boxen skulle stallet vara klart på en timme. Skulle alla däremot vara som Nike skulle stallet ta hela dagen att göra =) 
 

Det är på sportlovet det händer!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Little Victory

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

Hoppkväll

Samarbetspartners  /  0  Kommentarer

En dag full av aktivitet

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi har varit ute på jobb på förmiddagen, på annat ställe där det var några hästar som skulle ridas. Efter lunch kom Grace ägare hit och tittade på ett träningspass med Anna & Grace. Sedan har det tränats på utav hästar, Anna har idag hoppat Lussan och oj vilket utveckling hon gjorde idag i sin hoppning, och Little Vicory har filmats idag då han kommer åka hem imorgon på lite vila. Film kommer upp under kvällen. Michelle & Mikaela som idag gjorde sin sista praktikdag fick rida en lektion idag, men de kommer tillbaka igen redan på söndag för att vara här på lovet! 
 
 Little Victory

Film från markneträningen

Allmänt  /  1  Kommentarer
 Inge & Box Qutie
 
 
Filmat av Mikaela

Urtunningskamen

Allmänt  /  1  Kommentarer
Många har efterfrågat bilder på den superduperbra urtunningskamen vi använde på Quties man, såhär ser den ut:
 
 
 
 
 

Kloka ord i Marknes ridhus

Allmänt  /  0  Kommentarer

Ute på jobb

 /  0  Kommentarer


Att det ska vara så svårt att sitta upp

Allmänt  /  1  Kommentarer
Igår var vi hos Markne och tränade med La Liga, Inge & Box Qutie. Det är tur att det finns snälla hovslagare, för innan lastning trampade Qutie nästan av sig ena framskon, så den satt löst, så hovslagaren kom till Markne och slog på den. Först red William La Liga tillsammans med ett annat ekipage och träningen gick mest ut på att dämpa La Liga utan att ta bort gångarterna och våga rida framåt även när han blir het och studsig och William måste räta upp sig mer. Men han tyckte La Liga var en fin häst med goda kvalitéer men som måste lugna ner sig.
Sedan red vi Inge & Qutie. ( Inge får ni läsa om på hans blogg) Framhoppning bestod utav framhoppning påböjd linje, ni ser regnbågshindret här nedanför på första bilden. Få hästarna att landa i vänstergalopp, göra ett byte vid oxern vid klockan och hoppa det röda räcket längre ner, landa i högergalopp och byta galopp i hörnet. ( Tur att Anna tränat byten med Qutie nu sista dagarna, hon gjorde det väldigt bra och var balanserad och fin och landade i den galoppen hon skulle) 
Därefter låg mest fokus på en linje på långsidan räcke - oxer - räcke , 13,5m & 16,m m som vi skulle rida på 3 & 4 galoppsprång lite kort. Och här fick vi jobba! Sitta upp mer för att få hästarna att komma tillbaka snabbare efter hindren för att skapa plats till nästa. Tillslut gick det riktigt bra men att det ska vara så svårt att ändra på något! Men Peter tyckte Qutie var en fin häst med god hinderuppfattningsförmåga och är väldigt försiktig. Denna linjen blev även läxa att ta med hem och fortsätta jobba vidare på med alla hästar. 
Har några små filmklipp på Qutie & Inge som kommer upp.
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemkomna från Markne

Allmänt  /  0  Kommentarer
Precis hemkomna från Markne, det är några hästar kvar att rida så mer info kommer under kvällen/imorgon, Håll tillgodo

// W & A

På väg

 /  0  Kommentarer

Rullar mot Markne


Glad alla hjärtans dag

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 
önskar
Eventing Team Anna & William

Hoppträning idag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu blir det ridning och lite fix innan kl 11 då lastbilen rullar mot Peter Markne för träning
 

mysig stund i stallet

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hur mysigt det än är inne med familjen på kvällen efter en hel dag i stallet så är det ju hur mysigt som helst att få komma ut i stallet och kvällsfodra ochtitta till och natta hästarna!
 
 

Ett riktigt bra ridpass!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Denna häst gjorde min dag idag! Så avspänd och lösgjord och fin och jobbade så fint genom hela kroppen. Första dagen idag sedan vi flyttat hit som hon inte gick och letade spöken i hinderförrådet under ridpasset utan var helt och hållet fokuserad på mina instruktioner och då är hon ju så fin!! Gjorde jättefina byten idag på hjälperna åt båda hållen. Detta är något som jag precis börjat jobba med då det innan har varit fullt fokus på den förvända galoppen. Men nu när hon är så stadig i den har vi börjat träna byten. Längtar efter säsongsstart!
/ Anna
 
 
 

Bara för att man är liten kommer man inte undan

Allmänt  /  3  Kommentarer
1h i skrittmaskinen varje dag och  när man är så liten så för att hinna med de stora, blir det istället 1h trav i skrittmaskinen varje dag!
 

Här händer det grejjer

Allmänt  /  1  Kommentarer
Denna dag innehåller det mesta. Ridhusridning, uteritter, fysioterapeutbehandlingar och lite delfinträning.
 
 
Har en slinga ute nu som ger jättebra träning. Först lite trav på asfaltsvägen på den packade snön, sedan1,5km cantring på plogad skogsväg med packad snö, 200m trav i djupsnö och sedan tillbaka samma sätt och sedan ordentlig avskrittning. Hästarnas senor stärks utav traven på det hårda underlaget, de får konditionsträning på kuperad skogsväg och sedan styrketräning i snön. Och det går ganska så snabbt och effektivt, vilket är bra när man har många hästar!
 
 
 
 
 

Snöritter

Allmänt  /  0  Kommentarer
Massor av ny snö har kommit under natten, vad passar bättre då än några härliga ritter ut i skogen!
 

Stretching

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Vikten av streching, Vi strechar alla hästarna efter träning och det är av stor vikt för att veta om deras hälsostatus i deras kroppar. Alla hästar strechas inte varje gång utan alla har ett individuellt upplägg. Många tror att man stretchar musklerna, men i själva verket stretchar man nerverna som talar om för musklerna hur mycket de kan töja sig. (källa: Kent Bergström, leg sjukgymnast). Är hästen stel i ett ben när man stretchar så kommer den garanterat vara stel i ridningen också.Så det är en jättebra metod att hålla koll helt enkelt. Har man ett bra system med detta så tar det inte mer än 2 min att känna igenom hästen. Och de extra minuterna måste man ta sig tid till. :)
 

Bilder på Mr Liga från idag

Allmänt  /  3  Kommentarer

Sista hästen för dagen

Allmänt  /  0  Kommentarer

Jakob hälsar på

Allmänt  /  0  Kommentarer
William och Jakob tittade förbi inne för att lämna hunden och hämta kameran för lite fotografering.
Idag jobbar vi i skift då Edwina fortfarande inte är så pass frisk att hon kan gå på dagis och idag har hon ingen morfar här. Så Anna har ridit på förmiddagen innan William bytte av och sedan har Anna två kvar att rida ikväll när William är klar. 
 

Herrmode från Sharpman

Kläder/utrustning  /  0  Kommentarer
Som kille är det inte alltid lätt att hitta ett bra utbud med snygga ridkläder, men Sharpman har många godbitar för herr/unisex:
 
 
Kavaj Isko från Animo
 
 
Ridbyxa Major från Equiline
 
 
 
Ridbyxa Rodrigo II från Pikeur
 
 
Väst Volans från Kingsland
 
Jacka Kirkham från Barbour
 
Tävlingstopp Miles från Schockemöhle
 
 
Fleecetröja Sargas från Kingsland
 
 
 

Förmiddagens övning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Travbommar till räcke och tvärt om. Trava bommar fatta galopp till räcket och sedan vända på övningen. Hoppa räcke bryta av till trav och trava bommar. Superlätt att bygga upp och en jättenyttig lydnadsövning som skolar hästarna väldigt fint och det blir sån bra ridbarhet i dem när övningen sitter!
 

Edwinas kitt

Kläder/utrustning  /  2  Kommentarer
Detta hittade Edwina på google :)

Äntligen snygg man!

Allmänt  /  5  Kommentarer
Kötpe en urtunningskam får någon vecka sedan till Quties man i hopp om att få bukt på den. Hon gillar ju verkligen inte när man rycker den. Men kamen i fråga var värdelös.. Då sa Michelle att hon hade en som jag kunde få låna och den var helt outstanding! En liten smal kam som man bara borstade manen med och den tunnade ur den hur mycket som helst och hur lätt som helt, så nu har Qutie lika tunn och fin man som de andra och hon till och med njöt av det! Nu är hon jättefin till Markneträningen på torsdag och hon ser till och med mindre och ädlare ut utan sitt stora burr! Fast hon var ju bra söt med all sin man, lite mer ponnylook, men det kommer bli betydligt lättare att göra fina knoppar på henne nu och manen ligger kvar på en sida istället för mittbena!
 

V4 Bloggen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ni har väl läst den andra bloggen??  http://flyawayvd.blogg.se/

Ridning & Semlor

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dags att sitta upp på dagens första häst som blir Little Victory. Han ska efter dagens uteritt få gå lite lösgörande arbete i ridhuset med lite gymnastikhoppning. Efter det fortsätter der att rulla på med hästar och Michelle ska få en lektion nu på förmiddagen på sin häst. 
 
Måste även hinna iväg till affären och köpa semlor till oss alla innan de tar slut för det är ju Fettisdagen idag!
 

Fler bilder på Randolph

Allmänt  /  2  Kommentarer
 
 
Vi mätte även Ralph idag. Inte 1,75m 
1,77!
 
 
 
 

Lussans hoppdebut

Allmänt  /  0  Kommentarer
Lussan har nu efter en månads vila påbörjat sin inhoppning. Idag var debuten över hinder under ryttarre och hon visade gott självförtroende och förtroende för sin ryttare när hon lotsades runt en liten bana i ridhuset.
Lussan kom hit en månad på inridning, sedan har hon varit kvar och vilat 1månad och nu ska hon vara i träning ytterliggare en månad och nu ligger fokuset på inhoppning och som det såg ut idag så ser det inte ut att bli några som helst problem, hon har det i kroppen!
 
Still Luscious
sto f.2010
e: Lucky Point HE 1121 - Irco Mena
Äg. & Uppf. Team Häggsjö T.L.B KB
 
Till salu!

Annas nya kompis!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Randolph
val. f.2008
e:Radiator - Alcatraz
Äg. & Uppf. Caprice Horse Breeding AB

Grabbarna grus

Allmänt  /  1  Kommentarer
Blivit flera uteritter idag i det härliga vädret och det var väldigt uppskattat utav hästarna att få komma ut och lattja i snön! Här är Little Victory & Little Jakob på väg ut 
 

Ronja ute på upptåg

 /  1  Kommentarer

Ronja verkligen njöt av en härlig snögalopp! Hon har aldrig visat sig så glad förut!


William & La Liga

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

Roliga ridpass på förmiddagen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Halva dagen avklarad. Alla hästar har gått i skritten, vi har ridit ett gäng & hovslagaren har varit förbi en sväng och slagit på en tappsko på Jakob, så nu när lunchen är avklarad blir det en tur ut i skogen med Jakob och Viktor innan vi fortsätter arbetet inne i ridhuset. 
 
 
Anna & Box Qutie

Världens bästa jobb!

 /  0  Kommentarer

Box Qutie


Nätkärlek

Allmänt  /  2  Kommentarer
Sista veckan nu har det så kallade Näthatet varit väldigt uppmärksammat överallt! Det är så roligt att det börjat kommenteras så mycket på bloggen och ännu mer glada och tacksamma över att det bara är positiva, stöttande och glädjande kommentarer vi får. Även fast vi valt att godkänna era kommentarer innan de publiceras så är det aldrig några kommentarer vi behöver sålla bort! Vi är så tacksamma över den positiva anda det är är på bloggen och är så glada över era kommentarer, låt oss fortsätta så! Byt ut näthatet mot nätkärlek istället!
 

Markneträning på torsdag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Egentligen skulle vi tränat för Peter Markne idag, men träningen har blivit flyttad till torsdag denna vecka. Passade ganska bra så kanske vi hinner bli helt friska tills dess. Så alla hjärtans dag kommer spenderas i sadeln hos Peter!
 
 

Nu börjar ny vecka

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ny morgon , nya minusgrader, ett gäng redan gått i skritten en timme, dags att sitta upp i sadeln. Gårdagen bestod bla att William var i Stockholm på en ridklubbs kickoff och hade föreläsning om träning. Kul att få lite externa uppdrag . Anna kom inte iväg på sin dressyrtävling pga dessa dagisbakterier som aldrig vill släppa taget kring oss. Dom är verkligen radioaktiva. Idag kommer hovslagaren, alla hästar ska ridas samtidigt som dessa dagisbakterier fortfarande härjar vilt så det känns lite halvsegt just nu, men tur att vi har så fina hästar att rida som snabbt tankar en med energi. Soolong 
 
William & Elton i Mantorp 2011
Elton
f.2007
e:Elmshorn  - Cavalotti
Äg. & Uppf. Kristina Jonasson, Öland
 
 

Tävlingsförberedelser

Allmänt  /  2  Kommentarer
Ägnar resten utav dagen att förbereda inför morgondagens tävling. Trimma Baturin, strö lastbilen, putsa utrustning, packa, bada häst, plugga igenom programmet. Startar 10.20 imorgon i Linköping. 
Känns konstigt att det är tävling imorgon, 4månader sedan sist, då var det hoppchampionatet i Flying med Box Qutie, ännu längre sedan jag tävlade dressyr - 1år sedan. Då den fläckiga fälttävlanshästen red en LA på över 70%.  Ser fram emot att tävla, att säsongen är igång igen och det blir ju inte sämre av att man debuterar säsongen tillsammans med en så härlig häst som Baturin! Ser fram emot att testa honom inne på banan och få nya erfarenheter tillsammans med honom!
 
Baturin
val. f.2000
e: Biotop - Caracas
Äg. & Uppf. Caprice Horse Breeding AB

Lite andra bilder från denna snöiga dag

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Liten ponny på väg in från hagen
 
Tillsammans med Box Qutie
Mikaela & Michelle avslutar nu sin andra vecka och går in på sin tredje på mådag

Randolph

Allmänt  /  3  Kommentarer
 
 
Randolph
val. f.2008
e: Radiator - Alcatraz
 
 

Randolph är en stor kille med sina 175cm så valet när vi skulle dela upp de två nya hästarna mellan oss blev enkelt eftersom vi har helt olika typer av smak vad gäller hästar. William gillar de små så Dubidu passar William som handen i handsken och Anna de stora, Randolph är en häst helt i Annas smak. 
 
 

Dubidu

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi försökte idag fotografera nykomlingarna. Inte det bästa tillfället att fotografera - snöstorm & intag utav hästar samtidigt, så bättre bilder kommer komma så fort vädret är lite mer på vår sida, men nu kommer iaf presentationer utav de två nya hästarna, vi börjar med:
 
 
Dubidu
Mecklenburgersto f.2006
e: Duros - Jupiter Braut II
äg. Petra Sandberg
 
Dubi som hon kallas är ett litet nätt sto på ca 162cm som kommer vara här på träning en period 
 
 
 
 
Det kommer vara William som kommer stå för träningen utav Dubi & Anna utav den andra hästen som kommer presenteras i ett eget inlägg. 

Intressant förmiddag

Allmänt  /  1  Kommentarer
Det har varit en jätteintressant förmiddag och vi har fått se många fina trakehnerhästar! William är på väg in till Nyköping nu dit Sharpman kommer och ska prova ut sadlar. För Anna väntar nu programträning efter lunch!
 
Anna & Box Qutie

Iväg på möte

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår åkte en av hästarna som kom ifredags. Den har bara varit här för visning för en kund. 
Ny häst kom igår från Caprice Horse Breeding AB, ska försöka få upp en presentation här under dagen samt av den andra hästen som kom i fredags.
 
Nu på morgonen ska vi åka iväg och träffa en uppfödare som bor en liten bit här ifrån och titta på lite hästar, ska bli kul och vid lunch väntar också en sadelprovning för Fly Away utav Linda på Sharpman.
 

Aldrig en sån ponny

Allmänt  /  2  Kommentarer
Samtidigt som den är lite rolig denna film, så begriper jag inte hur man som förälder gång på gång fortsätter utsätta sitt barn för detta?
I vårt stall kommer det bara komma in snälla ponnyer ;) Fast å andra sidan vet jag inte om någon ponny skulle våga bete sig så med Edwina, hon blev riktigt förbannad på ponnyn nu när hon tittade på filmen :)
 
 

Fina Little Victory

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hittade en fin bild på Little Victory när han tar sig an vattenmattan!
 
 
Bilden är tagen när JKAB var här och hälsade på hästarna

Passa på!!

Samarbetspartners  /  0  Kommentarer

Snygga schabrak

Kläder/utrustning  /  0  Kommentarer
Älskar våra Anna Scarpatischabrak med Sharpman Equestrian Team loggan på!
De är både snygga och har jättebra passform och vi har dem i både svart, marin & vitt i både hopp & dressyrschabrak.
( inte vitt i hoppschabrak) Vet inte, men det känns som att det har dött ut? Förr hade alla jämt vita schabrak, men nu ser man nästan aldrig någon på hopptävlingar som har vitt schabrak??
 
 

Reportaget i Sörmlands Nyheter

Allmänt  /  0  Kommentarer

Anna Freskgård och William Nilson Fryer har OS i fokus.

Foto:
Sandra Nordin

Fälttävlanpar vill till OS

 

Efter Sara Algotsson Osthlots OS-silver i somras är fälttävlan lite hett. Det har även paret Anna Freskegård och William Nilson Fryer fått erfara.

– Nu vet alla vad man sysslar med, säger William.

Paret har just flyttat till Lövsundssäteri utanför Tystberga. Det är här i från satsaningen mot OS i Rio startar.

– Vi har ett gäng bra hästar som vi får behålla under en längre tid, hästägare som står bakom oss och andra bra samarbetspartner, säger William. Det känns som om det är dags nu.

William fick blodad tand under sina år som hästskötare åt Karin Nordling.

– Jag minns speciellt en gång under ryttar-VM i Spanien 2002. Då såg jag allt det här framför mig. Ett stall fullt av hästar, en komplett anläggning och internationella starter.

På frågan om bara en i duon kommer med i OS-laget och vad som händer då, har William ett snabbt svar.

– Jag hoppas faktiskt att bara Anna blir uttagen. Annars blir det nog ganska rörigt.

I onsdagstidningen: Hästarna som ska ta dem till Rio.

 

Källa: Sörmlands Nyheter www.sn.se

 

Värmande kommentarer

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Laila  Om: Intervju med tidningen
Jättefint repotage i SN idag 6/2 OCH vi är jätteglada att ni flyttat till Södermanland o nästan granne med oss!
 
 
Tack Anna o William för utbildningen av Frank och vilket resultat på 1 månad! Han är jättefin! Frank hälsar att han gärna kommer tillbaka.....
 

Lärarbesök & dressyrfokus

Allmänt  /  1  Kommentarer
Nu väntar vi straxt besök utav våra praktikanters lärare från Realgymnasiet som ska komma ut och se hur det går för deras elever. Vi har sagt det förut och visäger det igen, Michelle & Mikaela är de bästa praktikanter vi haft! 
Resten av dagen ägnas åt dressyrträning och prgramridning. Vi har nu plockat bort alla hinder i ridhuset, så nu läggs det 100% fokus på dressyrträningen i några dagar!
 

Caprice-hästarna

Allmänt  /  1  Kommentarer
Innan lunch idag så exportröntgades två hästar inför försäljning och efteråt så har det tränats hästar och tidningen har varit här.
 
Idag har Carlito fått komma ut och promenera i ridhuset tillsammans med William samtidigt som Anna red dressyr på Baturin, så vi lyckades fånga båda Caprice Horse Breeding AB hästarna på bild! 
 
Carlito & Baturin bekantar sin med varandra
 
 
     Baturin spanar in hästarna som är på väg till skritten                     Carlito ute i sin rasthage
 
Anna & Baturin
 
 
 

Intervju med tidningen

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag har vi haft en reporter & en fotograf här på besök från Sörmlands Nyheter och förhoppningsvis kommer reportaget komma med i tidningen redan imorgon. Little Jakob & Baturin fick ställa upp på ridbilderna och de tyckte det var superkul att komma ut i paddocken och trava i snön i den härliga solen och Jakob bjöd fotografen på en fin bockserie ;).
 
 

Nu är Franks månad här slut

Allmänt  /  1  Kommentarer
Dags att gå ut & säga hej då till Frank som ska visas och sedan åka hem vid 9. 
 

Imorgon kommer tidningen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag var Lottie Tham, från JKAB, här och hälsade på sina hästar & Anna visade Little Victory och vi gick även igenom planerna för hästarna framöver.
 
 
Imorgon är det mycket som händer.
*På morgonen ska Frank visas för att därefter åka hem. 
*Sedan vid lunch har vi en visning av en häst
*Kl 14.00 kommer tidningen för att göra ett reportage.
 
Så nu avslutar vi denna dagen och försöker få lite extra skönhetssömn inför imorgon så vi gör oss på bild..

Glöm inte bort att anmäla

Allmänt  /  0  Kommentarer

Ändrade planer på förmiddagen

Allmänt  /  0  Kommentarer
William har blivit däckad utav Edwinas giftiga dagisbakterier och fått stanna inne under förmiddagen. Så Anna har ridit och tjejerna har fixat stallet. Nu lunch och sedan fortsätter eftermiddagen och förmodligen också kvällen.
 

Ny vecka med nya hästar

Allmänt  /  0  Kommentarer
Snart dags för oss båda två att hoppa upp i sadeln. Visningen utav treåringarna gick bra igår och de har nu åkt hem.Men istället så har det ju kommit två nya hästar. Dessutom så har Michelle, en av praktikanterna, tagit med sig sin häst nu inför de två kommande veckorna de har kvar utav praktiken.
Hästägarbesök inbokat idag efter lunch, utöver det kommer dagen spenderas i sadeln,