Avslutar kvällen med en hästägarmiddag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Alla hästar är nu ridna, Elton & Keira har precis anlänt från Öland, så nu ska vi äta middag tillsammans med Lasse & Kristina, ägare till hästarna.
 

På ingång under kvällen

Allmänt  /  2  Kommentarer
Ikväll kommer dessa två åter tillbaka till Eventing Team Anna & William för vidare matchning:
 
 

I Corren

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi var med i Östgöta Correspondenten från Ridsportsgalan!
 
    
 
Fotograf: Jörgen Auer
 
På bilderna tillsammans med Annas vän och föredetta kollega från ridskolan, Malin Andersson
 
 
 
 

Sanna ord!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 
 

Duktiga praktikanter!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Vi måste berömma våra duktiga praktikanter Michelle & Mikaela som vi har här i tre veckor! De är jätteambitiösa, nogranna, ansvarstagande och väldigt självgående! Riktiga mönsterelever, bra jobbat tjejer! 
 

Söker ny ryttare

 /  0  Kommentarer

Franks månad här hos oss är snart slut. Sedan väntar hingsttest och nya utmaningar för denna läckra hingst. Cecilia som äger honom söker nu en ryttare som vill fortsätta utveckla och tävla honom långsiktigt. Gärna någon som även är avelsintresserad.
Frank är även till salu för rätt pris! Är du intresserad, hör av dig till oss så förmedlar vi kontakten vidare!


Hemläxan

 /  0  Kommentarer

Efter några timmar på dagis bär det snart av hemåt igen för att träna Grace, Qutie, Baturin, Victor & Frank!
Först ut blir Grace som ska få träna på sin hemläxa vi fick utav Peter Markne.
/ Anna


Inskolning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Edwina skolas in på sitt nya dagis nu onsdag till fredag vilket innebär att någon av oss får lägga några h per dag med att vara med henne där. Edwina tycker det är kul att få komma till dagis igen och verkar trivas. Hon var lite orolig först att hon inte skulle hinna rida då men har förstått att hon kan göra det när hon kommer hem! 
Så från och med nästa vecka är det fritt fram för oss att träna hästar samtidigt igen. 
 

Shoppa Kingsland Dressage provkollektion för ½ priset!!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ni har väl inte missat att anmäla till dressyrkvällen på torsdag på Sharpman? Vi kan tyvärr själva inte gå då vi har hästar som kommer komma under kvällen, men annars hade vi absolut varit där! De har ett fantastiskt bra erbjudande till alla som kommer! Man får handla provkollektionen från Kingsland Dressage som inte kommit ut i butikerna ännu för halva priset!! På all övrig dressyrkollektion får man dessutom 20% rabatt - Ej att missa!!
 
 
Erbjudandet gäller endast i butiken under kvällen 
Ni måste anmäla er senast idag till
sadelkammaren@sharpman.se
 
 

Laddar för träning:

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 

Anna & Grace på väg in för arbete

Allmänt  /  2  Kommentarer
 
 
 
 
 

Markneträningen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Tillbaka hemma efter en mycket givande och inspirerande hoppträning i kväll hemma hos Peter Markne. En träning som levde upp till alla förväntningar och gav direkt effekt! Jobbade mycket med grunderna och det var vissa små saker som vi var inne och petade på för att förbättra och fick fick tips och råd på vad vi ska träna på och förbättra till nästa gång. Vi fick båda beröm för god ridning och han gillade båda hästarna så det var ju kul och det gjorde ju inte saken sämre att Anna fick en kram ;) Övningen bestod av en linje med två oxrar på börjt spår på ena långsidan med 7 el. 8 galoppsprång emellan, en linje på medellinjen med räcke oxer räcke med två galoppsprång emellan och en linje på rakt spår på andra långsidan med smalhinder till titthinder. Och det var ju förstås kul för oss fälttävlansryttare att det var smalhinder med i övningen!
Vi ser fram emot träning igen om två veckor och då blir det nog med två hästar var!
 
 
 
 
 
 
 

Williams tacktal

Allmänt  /  3  Kommentarer
Det höll nästan hela vägen ;)
 
 

On the road

 /  0  Kommentarer

Påväg i lastbilen mot träning för Peter Markne med Little Jacob & Amazing Grace


Ridsportsgalan 2013

Allmänt  /  1  Kommentarer
Galan i lördags var jättetrevlig, med bra mat & fantastiskt bra underhållning och supertrevlig sällskap vid bordet utav våra hästägare Anna-Carin Wisén & Magnus Andersson samt Hanna & Daniel Almérus. I år var det ny lokal, tidigare år har det varit på Konsert & Kongress och vi måste nog säga att det var snäppet bättre i den gamla lokalen, men i övrigt var allt jättebra arrangerat!
De flesta var väl ganska så säkra på vem priset Årets Fälttävlansryttare skulle tillfalla, och mycket riktigt så gick det till William, som gjort sig väl förtjänt av det efter ett väldigt framgångsrikt 2012. 
William hade hållit sig lugn hela kvällen, men lagom tills man får höra sitt namn bli presenterat, så stiger ju förstås pulsen direkt. Men William fick till ett riktigt bra tacktal, förutom avslutet, som lätt kan misstolkas ;) vi kommer lägga upp det här under dagen, så ni som inte var på plats också kan få ta del av det.
 
Det är alltid spännande att få höra presentationen de gjort om en när de läser upp de nominerade. ( det är nämnligen ingenting som man fått vara med och påverka själv) På Annas presentation var det inte ens rätt bild. Hade skickat in en bild på Box Quite med istället dök det upp en bild på Athos ( Kanske inte den häst som varit med och bidragit till de bästa prestationerna 2012...) Och så hade Anna också ridit CCI** klass 2012? 
Tänkte bara påpeka detta då ni själva kommer höra det i filmen, så ni inte undrar varför vi skickat in felaktig info. 
 
Detta var ju sista året vi hade möjlighet att få bli nominerade till pris eftersom vi nu lämnat länet, men vi överger inte galan för det utan vi kommer återvända ;)
 
                 Anna-Carin & Magnus & Hanna & Daniel
 
Daniella Siira, elev, var nominerad till priset Årets Fälttävlansryttare Ponny samt vår ryttarkollega från Sharpman Equestrian Team, Charlotte Esping vann priset Årets Dressyrryttare!
 
Alla pristagarna på scen

Hoppträning för Peter Markne

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dags för stallarbete igen efter en rolig helg i Linköping! Säga vad man vill men det är ändå i stallet man trivs bäst!
Till vår hjälp 3veckor framåt nu har vi två tjejer som har praktik här, Michelle och Mikaela. Så nu på förmiddagen ska stallet göras och hästar ska ridas för på eftermiddagen ska vi åka till Peter Markne för att träna hoppning. Det kommer bli spännande!
 
Foto: Tidningen Ridsport

Årets fälttävlansryttare!

 /  2  Kommentarer

William vann priset Årets Fälttävlansryttare!!


Helgen startad

Allmänt  /  0  Kommentarer
Alla hästar fodrade, och stallet mockat och klart, vi inväntar Karin snart som ska gå igenom ett gäng hästar. Sen blir det rida ett gäng hästar, senare bege sig söderut mot Linköping och Östergötlands ridsportgala. Ha en skön helg! // Anna & William

Good day at the farm

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dagen har flutit på mycket bra. Till vår hjälp igår och idag har vi haft Gayle, som kommer från Sydafrika och har provjobbat hos oss. Trots 45 c för kallt ute har vi lyckats rida alla hästar denna dagen med:) Vi konstaterade under dagen att ryttare har nog aldrig sömnproblem iform av insomningsbesvär. Detta fantastiska jobb gör en trött i kroppen och i huvudet av all psykologi som sker mellan djuret och människan. Just nu är det mycket bra underlag för att rida ut på hästarna, både på bilvägen och på skogsvägarna. Den super-packade snön bidrar till sviktande knastrande underlag och den mjuka pulversnö som är i skogen blir ett fluffigt härligt underlag att rida i och hästarna älskar det! 2 st av det treåringarna som William ridit in senaste tiden går nu in på sin sista vecka och är jätteduktiga på sina uppgifter. Kvar att averka på vår att göralista gällande dem: är, 1 löshoppning samt ett ridpass med en annan ryttare på ryggen. Vi har alltid det som en rutin innan ägaren/representant från ägaren kommer så vi ser att allt funkar, att förtroendet är på rätt ställe. De andra tävlingshästarna trimmas inför kommande Peter Markne träning som förhoppningsvis blir på måndag :) stor tumme upp för det. Vi är mycket glada att vi ska börja träna för P M.
Ha en skön kväll allihopa! Nu är det bara 24 h kvar till galan börjar .... Vem får priset ??? ...

Och imorgon bitti väntar skön fysioterapi av duktiga Karin Magnusson för ett gäng hästar. Ett gäng behandlade hon i onsdags men alla hanns ej med då resten blir imorgon :) Det bästa till det bästa v det bästa. Som vi säger, treat your horse like a champ and he will become a champ!!


Härliga uteritter!

 /  0  Kommentarer


Hästägarmiddag

Allmänt  /  0  Kommentarer
En bra dag avslutades med middag här hemma tillsammans med Lotta Lindholm, Amazing Grace ägare. 
 
 

Föreläsning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Den 10/2 kommer William att föreläsa om djurträning på Stora Wäsby Fältrittklubb
 
 
 
Vill ni också boka in en föreläsning med fälttävlansryttaren & delfintränaren William Nilson Fryer?
Kontakta honom då på 
0702-699302

En förmiddag med unghästarna

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hästarna tar det med ro att få stå inne. De står och mumsar hö och turas om att gå ut i skrittmaskinen, varvat med att de rids. William arbetar med 3åringarna och i eftermiddag forstätter träningen med några hästar som ska hoppas, några dressyrarbetas och någon som ska arbetas från marken.
Ikväll har vi även ett hästägarmöte inbokat. 
 

Provjobba

Allmänt  /  0  Kommentarer
Kylan fortsätter att hålla i sig. Nu börjar man faktiskt bli lite sugen på vår, värme ...och fälttävlan!
Hästarna har fått stå inne igår och idag för att hålla värmen i stallet för att undvika att vattnet fryser och de verkar tycka det är rätt skönt. 
Idag kommer det en ny tjej som ska vara här idag och imorgon och provjobba, så det blir att introducera henne i rutinerna idag samtidigt som det ska tränas hästar. 
 

William & La Liga

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
 
 
 
 

Dagens bild

Dagens bild  /  0  Kommentarer
William & La Liga i solnedgången på Lövsund
 


På väg ut

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det blev en ganska så lugn dag idag ändå då de flesta hästar har fått laser och akupunktur och skulle vila efter behandlingen. 
Knäppte lite bilder på William & La Liga när de red förbi huset, påväg ut i skogen en sväng. Här kommer ett smakprov, fler bilder kommer under kvällen:
 
 
 

3 dagar kvar..

Allmänt  /  0  Kommentarer
Bara 3 dagar kvar till Ridsportgalan!
I år är det flyttat till ny lokal för att få plats med ännu mer folk, trots det är de ändå slutsålt, kul!
På lördag träffas 750 hästmänniskor i Cupolen i Linköping för årets hästfest!
 

Tips mottages!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Idag jobbar vi på som vanligt, det är synd bara att det ska vara så jäkla kallt! På förmiddagen kommer det en akupunktör som ska få kolla på några av hästarna.
Har lite dåligt med idéer vad vi ska skriva om, så kom med förslag!
 

Hälsning från Qurre i Norge

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
 
 

Tillsammans är vi starka

Allmänt  /  0  Kommentarer
 Det är verkligen guld värt att vara två stycken i det arbete vi utför och det företag vi driver. 
Man har aldrig tråkigt
Man har någon att bolla idéer & tankar med
Man stöttar och coachar varandra
Blir den ena sjuk så finns det en till
Man kan byta hästar med varandra för perfect match
Man delar upp arbetsuppgifterna och slipper dra hela lasset själv
Man glädjs åt varandras framångar, går det bra för den andra går det bra för företaget och därmed bra för en själv
 
Vi är så glada över vårt jobb vi älskar
Eventing Team Anna & William!
 
 
Bild från när Tidningen Ridsport gjorde reportage om oss -11. 
William på Athos & Anna på Box Qutie

Lunchbreak

Allmänt  /  0  Kommentarer
Laddar nu batterierna med lite lunch efter en förmiddag inne i ridhuset. Alla hästar har också gått i skritten på morgonen.
Nu först efter lunch väntar en tur ut i det vackra landskapet på Jakob & Victor. Efter det ska det trimmas dressyr och hållas lektion för Cecilia som är här och jobbar.
Nästa vecka kommer det två tjejer på praktik hit, och det passar ju bra med lite extra förstärkning.
 
 
 

Beger oss ut i skogen i det friska vädret!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag var det betydligt kallare igen. Nu är det dags att klä på sig ordentligt och sitta upp i sadeln. Det är varierat arbete för hästarna idag som gäller. Vissa ska få komma ut i skogen, några ska gå dressyr och några hoppning. 
 

Bildbomb

Allmänt  /  3  Kommentarer
 
 
 
 

Upp i sadeln

Allmänt  /  0  Kommentarer
Förmiddagen har ägnats åt stalltjänst och lite fix i stallet och en hel del telefonsamtal. Vi har även byggt upp en ny hoppövning i ridhuset. Vi kom inte iväg och träna idag utan det bli nästa måndag, så nu ska vi hoppa lite hemma istället. Vi har 5 hästar var att rida nu i eftermiddag, så nu är det dags att sätta igång!
 

Ny vecka, nya tag

Allmänt  /  0  Kommentarer
 Igår var en lugn dag. Hästarna gick i skritten och vi hade visning av Frank på kvällen.
 
Idag tar vi nya tag med stalltjänst, ridning och ev åker vi iväg och hopptränar i eftermiddag. Dessutom kommer det en tjej idag som ska vara här och provjobba i några dagar!
 
 
 
 

Projekt hitta galaklänning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Lika vackert väder idag! Stallet klart och två hästar ridna. Nu avviker jag en sväng för att utforska nyköping och försöka hitta en blåsa till ridsportsgalan. Tack till Åsa för att du lunchfodrar, så jag har möjlighet att komma iväg! 
Sedan tillbaka till insläpp och fortsätta rida några. Ha en bra dag! / Anna
 

Dressyrkväll

Allmänt  /  0  Kommentarer

Kan någon dra upp temperaturen?

Allmänt  /  0  Kommentarer
Imorgon när vi vaknar hoppas vi på att det är iaf 15 grader varmare! För Williams del blir det imorgon en tur till delfinariet. Anna ska rida, men även försöka hinna in till stan en sväng - ridsportsgalan börjar närma sig med stormsteg!
 
Little Jakob
 
 

Little Jakob i härlig snögalopp

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lyckan är svart & har fyra ben

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
 
 
 
 
/ Anna
 
 
 
 
 
 

Dagens bild

Dagens bild  /  0  Kommentarer
La Liga spanar in soluppgången

Tyst minut

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi vill idag rikta våra tankar till en ung ryttartalang som fått lämna livet alldeles för tidigt. Våra tankar går till hennes familj i denna svåra sorg.
Vila i frid!
 
 
//Anna & William

Underbara vinter

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Vilket underbart väder det blev idag! Vi har varit ute i skogen och ridit och även använt backarna i sommarhagarna till klätterträning i pulversnön. Kylan har bitit i kinderna, riktigt uppfriskande. Nu lunchdags och tina upp lite innan vi fortsätter in på eftermiddagen.
 
 

Elevpresentation

Elever  /  0  Kommentarer
Jag heter Nicole Johansson och jag är född 97. Jag har precis börjat träna för Anna och William.
Jag har haft 3 ponnyer, var av en var en dansk import som var 4 i fälttävlans SM som då gick i MsvA fälttävlan, så hon blev min läromästare.
Jag har tävlat upp till L:A hoppning på ponny, L:B dressyr på ponny och p80 fälttävlan. Nu har jag en stor häst som är efter e:Pentagon , ue: Rebel Z och u: Henna från den berömda H stammen ifrån Jonsberg här på Vikbolandet. Prada var inte tävlad nått när jag fick henne när hon var 6 år. Jag har tagit henne upp till 1.20 i hoppning och L:A Dressyr och så har jag kvalat henne upp till lätt klass i fälttävlan.
Nu är hon 9 år och nu ska vi kämpa mot högre mål ihop med Anna och William !
 
 
 

Bild från imorse

Allmänt  /  2  Kommentarer

Isande kall morgon

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det var en något kall morgon i stallet, tempraturen stod på -22grader tidigt i morse,så det var bra kallt att släppa ut hästarna. Då är det skönt att ta tag i stallskötslen efteråt, så får man upp värmen i kroppen. Är inte alla som har 106m stallgång att sopa!
 
Hästarna får nog gå in efter lunch idag om det inte blir mildare, så inte stall och hästar fryser.

Dagen är i full gång

Allmänt  /  0  Kommentarer
De vanliga rutinerna rullar på idag, har inget annat inbokat. Stallet snart fixat och efter det ska 13 hästar tränas. 
 

Dagens höjdpunkt

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
Little Victory & Walfwestas Frankie Boy RNF 205
stoltserar med att ha hoppat mur för första gången i sitt liv!

Energiboost!

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Underbar förmiddag! Ridit ut på några hästar i pudersnö på skogsvägarna i solsken, riktig energiboost!!
Nu är det lunchdags och efter det flyttar vi in i ridhuset för eftermiddagens övningar!
 
 
 
 
 


Foderföreläsning

Allmänt  /  0  Kommentarer

Fullt ös..

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har det varit lite sämre updatering här på bloggen, men dagen har rullat på som bara den. Stallskötsel, ridning, bokföring, hovslagaren har varit här ... Nu ska William ha lektion för en elev, Anna ska trimma dressyr på Baturin och efter det ska vi gymnastikhoppa lite innan dagen är slut.
 

Jag älskar det!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Haft en bra dag i ridhuset tillsammans med hästarna, medan snön har dalat ned utanför. Älskar mitt jobb och jag älskar träningen och umgänget med hästarna.På förmiddagen jobbade jag ett gäng i lina eller töm och på eftermiddagen har jag suttit i sadeln. Jag älskar tystnaden i ridhuset  och den fulla koncentrationen på hästen. Att studera hästen i linan/ eller känna hästen jobba under sig, dess rörelsemekanik, dess signaler , dess sinnesstämning. Att med små signaler kommunicera med hästen och med små korrigeringar kunna gå in och påverka arbetet till det bättre. Ändra takten, öka/minska trycket, höja/sänka formen, flytta tyngdunkten, flasha till eller dämpa. Att vara ett med hästen i arbetet! Att aldrig bara göra arbetet bara på rutin, utan att alltid vara uppmärksam och lyhörd på varje steg, varje rörelse, att alltid vara DÄR. Att inte överarbeta och inte underarbeta, att hitta balans. 
Jag älskar nogrannhet och precision. Jag älskar fokus och koncentration. Jag älskar timing och fingertoppskänsla.Jag älskar lyhördhet & uppmärksamhet. Jag älskar perfektion.Jag älskar utveckling!
 
 

Som vanligt, en bra dag på jobbet helt enkelt!
/Anna
 
 

Byter ut ridkläder mot träningskläder och beger mig mot delfinariet

Allmänt  /  1  Kommentarer
Kom precis in från stallet. Jobbat hästar i lina på förmiddagen och spenderat eftermiddagen i sadeln. Allt har gått kanon! Hästarna togs in vid 2 idag då det snöade så mycket. 
 
Nu ska ridkläderna bytas ut mot träningskläder och så bär det av mot delfinariet för ett gympass! Sedan 2 hästar sparade tills ikväll. 
 
Amazing Grace 
 
 
Frank i hagen innan han togs in för träning.Han och de andra hästarna såg ut som snögubbar och Tusseman som en snöboll.
 
 
 
I ridhuset tyckte han det var betydligt torrare & han gick så fint idag!
 
Går han såhär fint på sitt test så har han godkännandet i en liten ask!

Anmäld till årets första tävling

Allmänt  /  0  Kommentarer
(tidsinställt)
Har nu anmält till årets första tävling. Det är Baturin som ska tävla dressyr den 9/2. Kanske att någon annan häst också får följa med, det återstår att se.
 
Han ska få gå en LA:4. Känns som en bra klass att debutera honom i för att stämma av hur han fungerar i tävlingssammanhang och inne på banan samt se vad domaren tycker om honom innan han får avancera sig upp i klasserna. Han känns iaf i fin form och har ju nu under vintern gjort väldigt varierat arbete så han känns positiv och fin och väldigt elastisk i sin kropp. Så nu börjar vi gå in mer och mer på rent dressyrarbete för att toppa formen fram till tävlingsstart.
 

Lycka!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Lyckan att ha ett eget ridhus när det är snöstorm ute!!
 

Läsarnas hästar

Läsarnas hästar  /  2  Kommentarer
Vi har nu lagt till en ny inläggskategori " Läsarnas hästar" 
Ni som läsare har nu möjighet att få er häst publicerad här på bloggen med bild och en presentation!
 
 
Såhär går ni tillväga:
 
* Lämna 2 kommentarer på bloggen
* maila en bild & en presentation av din häst till anna@team-annaowilliam.dintudio.se
( det ska vara en bild ni har fri användningsrätt till)
 
Varje vecka kommer ett mail att dras och den lyckliga vinnaren kommer få sin häst publicerad på bloggen!

Ny delfinföreställning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det blev silver för Sara igår igen! Helt fantastiskt, tänk vilken uppsving för fälttävlanssporten!
 
William ska till delfinariet idag och var snäll och gick upp och gjorde stallet nu innan han åker, på så sätt kan Anna rida även Williams hästar idag. 
 
På delfinariet håller William nu på att träna in den nya delfinföreställningen, som kommer bli något av de häftigaste ni sett! Riktigt mäktigt, så väl värt ett besök till Kolmårdens djurpark i sommar!
 

Idrottsgalan 2013

 /  0  Kommentarer

Tittar på idrottsgalan och hoppas på att jerringpriset går till ridsporten för andra året i rad! Hejja Sara Algotsson Ostholt!!


Vilken härlig dag!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag har det verkligen varit superhärligt väder mitt på dagen så det blev några ritter ut i skogen, vilket var uppskattat! Några har trimmats dressyr och några har gått i lina och utöver det har de gått i skritten. 
 
Nu när man fick smak av solen idag så blev man ordentligt sugen på att det ska bli vår, så man kan få komma igång och hoppa lite terräng igen. Det blir ju att börja träna på nya banor nu när det blir dags för det. Det finns ju dels en i Nyköping upp till Lätt klass, som blir bra för unghästar att introduceras på. Men så har vi ju också relativt nära till Runsten och de har ju upp till ** nivå så det passar ju perfekt! Men än ligger snön kvar...
 
 
Amazing Grace

Dagens bild

Dagens bild  /  1  Kommentarer
Lagt till en ny kategori, dagens bild. 
Här under kommer vi lägga lite speciella, särskilda bilder som tas.
En bild på fröken blåöga får bli den första.
 

En blivande stjärna?

Hästpresentationer  /  1  Kommentarer
I fredags kom det ju en tvåårig hingst hit, så vi tänkte passa på att presentera honom lite närmre:
 
Carlito
hingst f.2011
e: Carême - Alcatraz - Lord - Ramiro Z
Registrerad i Westfalen
Äg. & Uppf. Caprice Horse Breeding AB
 
Petronella på Caprice Horse Breeding AB är själv uppfödare till hans pappa, den godkända hingsten Carême, som nu precis sålts till USA.
Och Carlitos mormor, Wodka II, är ett av Eurpoas främsta avelsston och är bland annat mor till holsteinerhingsten Clearway. Så det finns stora förhoppningar på honom!
 
 

Så har biljetterna kommit

Allmänt  /  0  Kommentarer
12 dagar kvar innan årets partaj!
Och så var det ju det här med klänning...
 

5åring i Mantorp = oslagbart

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det slog oss att Qurre vann ju lättklassen i Mantorp 2011 när han var 5år & Box Qutie vann lättklassen i Mantorp 2012 när hon var 5år! Så att starta 5åringar i Mantorp verkar vara oslagbart!
 
 

Svar på era frågor

Allmänt  /  2  Kommentarer

Här kommer nu svar på era frågor ni ställt.

För frågor om Athos, se separat inlägg från i fredags.

 

Postat Av: Lovisa, Ponniryttaren

Hej! 

Ni ser båda två så himla vältränade ut, tränar ni någonting utöver ridningen, hur ser ni på det? 

Er blogg är verkligen jättebra!!!=) =)

Svar: Det tackar vi för! =) Nej, utöver ridningen, stallskötseln & delfinträningen hinns det inte med

så mycket mer träning, förutom härom dagen då vi fick ett ryck! Anna hade en period i höstas när

hästarna vilade då hon åkte och simmade 50 längder tre gånger i veckan, men nu hinns det inte,

Men det skulle verkligen behövas, och vi ska ta tag i det för att kunna bli ännu bättre och orka.

Som det är nu så är man vältränad för sin uppgift men så räcker det att öka sin arbetsbelastning

med exempelvis en häst till, och då känns det direkt, så det gäller att försöka ligga steget före i träningen.

.............................

Postat Av: Anonym

Hur stor är Little Jakob???

Svar: Little Jakob är 160cm hög. Jakob, som är hälften ponny, är så härlig att se in action i

terrängen där han är med och fightas med de stora långbenta hästarna och gör det verkligen

kanon! Han har gått från helt ostartad i våras till att ha kvalat in till CNC** klass!

 

Little Jakob i * klass i Tågarp

 

 

Postat Av: Anya

Hur hinner ni med allt? 
Hur många hästar rider ni per dag?  

URL: http://ponyteam.webblogg.se

 

Svar:  När vi bodde i Mjölby hade vi hästskötare, så vi enbart koncentrerade oss på ridningen.

Här har vi ännu inte hittat någon hästskötare. Vi har hjälp mån-tor med fodringar, in/utsläpp,

hästar till & från skritten, reparationer osv.  Dagarna ser ut som så att Anna börjar i stallet 05.30

och har stallet klart till 09.00. Därefter börjar vi rida och sedan rider vi tills vi är klara, med 1h

lunch inplanerad mitt på dagen. Det är inget 8-17 jobb utan oftast är vi klara runt 21-22 på kvällen. 

Hur många hästar vi rider beror på hur många hästar vi har i träning,det varierar ju från månad

till månad men mellan 5-10hästar var /dag. 

.................................

 

Postat Av: Anna

Är Athos ok igen efter kraschen? Har inte läst något om honom på länge!

.....................................

Postat Av: Martine

Hvor mange hester har dere mulighet til å ha?

Svar: Vi har 24st boxar i stallet & 6st boxar i ridhuset, så totalt har vi plats för 30 hästar.

........................................

 

Postat Av: Maria

Hur går det med Athos? :)

---------------------------------

 

Postat Av: Anonym

Var är athos? 
Såg att han hade tävlat dressyr på tävlingsdatabasen med en annan ryttare? 
Hur länge har ni haft Tusse? 
Hur skulle eran respektive drömhäst se ut/temprament/ålder/utbildningsläge osv

Svar: Tusse har vi nu haft i ungefär 4år.

Wiliams drömhäst är en häst som rör sig bra, med otroligt bra taxeringsförmåga och har tjock

svans och som går **** fälttävlan =)

Annas drömhäst är en stor långlinjerad häst med snygg look, bra ridbarhet, gott självförtroende

och lugnt temprament. Den ska ha goda gångarter, bra hoppteknik, bra taxerings- och hinderuppfattningsförmåga. Den ska vara rädd om sig och ha en reglerbar galopp och vara modig

samtidigt som den är försiktig. Ålder har inte så stor betydelse, men jag är ju svag för de äldre gamla

trotjänarna som har lite liverfarenhet med sig i bagaget och står stadigt på jorden. Så klart ska den

gå **** fälttävlan om jag får välja, så då blir det ju automatiskt ingen unghäst.

 

.......................................

 

Postat Av: Lotta

Varför var ni hundvakt åt fistel i 4 år? Det brukar vara mer normalt med en vecka eller två ;-) 
Vad gör en hund på en opera? 

Svar: Fistel kom först till oss över en månad bara på bantning från kungliga Operan i Köpenhamn

där han var teaterhund. Men då han trivdes så bra och hade ett skönt liv på landet så blev en månad

allt längre och längre tid.Nu lagom till att vi skulle flytta och kände att vi inte hade möjlighet att ta med

oss båda hundarna i flytten, samt att Fistel inte var stormförtjust i all uppmärksamhet han fick av

Edwina hela tiden, så ville hans ägare i Danmark ta hem honom igen då de skaffat en valp och ville

att den skulle växa upp med Fistel så han kunde vara med och fostra honom, så det passade ju båda

parter jättebra!

 

.............................................

 

Postat Av: Johanna Sällström

Hur gammal är edwina? 
Hur många hästar har ni på utbildning/försäljning nu? 
Har ni alltid tävlat fälttävlan eller har ni tävlat något annat innan? :)

Svar: Edwina fyllde 2 år den 15e december. 

Nu har vi 4st egna hästar, La Liga, Ronja & Box Qutie som vi har på långtidskontrakt, Fly Away

som ägs av Victory  4 Horse Center och 10 st utbildningshästar samt 1 inackordering. Så totalt

19hästar.

William har alltid tävlat fälttävlan sedan han var 7år gammal, men hoppning och dressyr vid sidan

av. På sin D ponny Grey Gambler red han FEI dressyr. 

Anna tävlade enbart hoppning tills dess att vi träffades när vi var 16 respektive 18 år. Så när Anna

var 17år debuterade hon sin första fälttävlan.

 URL: http://nattstad.se/jsjumping%20

 

...............................

 

Postat Av: Caroline Lyngstad

Jag har inte riktigt någon fråga, men undrar om ni inte kunde lägga upp lite "anläggnings" bilder är

nyfiken på hur ni har det , så mycket man sätt set det helt underbart ut! :)

 
URL: http://Www.ponnyhektor.blogg.se

 

Svar: Vi ska försöka få till ett videoinlägg där vi visar er runt på gården.

 

..........................................

 

Postat Av: Matilda

Har ni hästskötare alla dagar i veckan eller bara till tävling? 
Vore roligt att läsa om vad ni rider dom olika hästarna på för bett och varför:) 
Vad jag förstått rider ni samma hästar? Märker ni någonskilnad på hästarna efter någon annan ridit

eller är ni lika iridningen? 
Tack för en SUPER blogg

Svar: Just nu har vi enbart hästkötare till tävling men målet är att hitta en hästskötare på heltid.

Alla hästar går på vanligt tränsbett till vardags, två eller tredelat, gärna lite tjockare, så det ligger

stadigt i munnen. Till tävling går La Liga, Amazing Grace & Mazzerati på gummipelham eller babypelham

i hoppningen och terrängen för extra effekt. 

Vi skiftar hästar då och då med varandra. Då Anna är vänsterhänt & William är högerhänt så

kompenserar vi varandra väldigt bra. Målet är förstås att man ska vara så liksidig som möjligt,

men en viss skillnad finns där. Vi rider nog ganska så lika. 

 

 ........................

 

Postat Av: Sara

Hur ska jag gå tillväga om jag vill börja med fälttävlan? Tips & råd? Vad behöver man ha,

utrustning etc?

 

Svar: Du ska vända dig till en auktoriserad fälttävlanstränare för att göra en uppridning där du

visar att du behärskar tempo och de olika hindertyper som kommer dyka upp ute på banan.

Man bör se till att man ha tränat en hel del terräng innan man väljer att starta, så att både häst

och ryttare känner sig säker på uppgiften så det blir en postiv upplevelse. Man ska se till så att

sin häst är i kontidition för uppgiften, inte bara för terrängen utan man får tänka på att hästen nu

ska göra tre moment på en dag. Det är bara till förde om man har lite tävlingsrutin med sig från hopp

och dressyrtävlingar innan, så man vet vad det handlar om att tävla, för på en endagsfälttävlan är

det mycket som ska göras. Kollar man på utrustning så är det som vanligt till dressyren och

hoppningen. Du behöver själv en godkänd säkerhetsväst, gärna en terränghjälm, stor nummerlapp

att ha på magen samt gärna heltäckande skydd och boots till terrängen. Sedan kan man ju ha axelskydd, nackskydd, uppblåsbar väst, klocka, hindercreme mm mm, listan kan göras lång om man vill avancera. 

 

..................................

 

Postat Av: Anonym

Hur rider ni era hästar ~veckan. Innnan tävling?

Svar: Detta är en väldigt svår fråga att svara på då det är väldigt individsanpassat uppvlägg för varje

häst och vi har ju väldigt många hästar i tävling. Och så beror det ju på vad det är för tävling de ska laddas

upp till om det är hopp/dressyr eller fälttävlan. Om det är fälttävlan beror det ju också på om det är en endags/tvådags eller tredags tävling, om det är nationellt eller internationellt osv. 

.............................

Postat Av: Anna (Novas Matte)

Jag skulle behöva lite tips när det gäller igångsättning av sto som fått föl och som dessutom haft en

skada på benhinnan på ena bakkotan. Är det nå't särskilt jag behöver tänka på? Underlag, longering,

uppsutten ridning, hur ofta? Tacksam för lite tips :)

Svar: Vi skulle råda dig att kontakta din veterinär för att diskutera bästa upplägg för din häst.

 

...............................

Postat Av: Anonym

Berätta om er dotter! Hon verkar tuff fast hon är så liten. 
Hur började ni rida? Berätta om er "ridkarriär", från ni började till idag.

Svar: Edwina är en väldigt tuff och självsäker liten ryttare på 2år som är väldigt hängiven hästarna och ridningen, och då förstås främst, Tusseman, hennes egen ponny.Men hon gillar också när hon får rida

på de stora hästarna, som hon nu kan trava cavaletti på. Hon kan rida hur länge som helst och blir lika

arg varje gång hon tvingas avsluta innan hon känner sig klar. Hon älskar fart och att galoppera och hoppa

och hon längtar efter att få börja tävla och vinna priser som mamma och pappa.

Vra karriärer kan ni läsa om på vår hemsida: www.team-annaowilliam.dinstudio.se

 

 

 

.........................................

Postat Av: Anonym

Hur träffades ni? 
Om man vill börja med fälltävlan, hur bör man träna själv? Antar att det är ganska krävande?! 
Kan ni leva på hästarna? Har ni inga andra jobb?

Svar: Vi träffades i Kolmården när Anna var 16 & William var 18. Anna är uppvuxen i Kolmården och

när William började jobba på delfinariet stallade han in Nike i samma stall som Anna. I början hade Anna

en annan häst än Once Again och vi var bara kompisar. Sedan kom Once Again in i Annas liv och ni som

känner till den historien vet att Oncie var rejält misskött när Anna fick honom. William kollade inte ens åt

Oncie i början, men efter ett tag fick han upp ögonen för Oncie och insåg vilken bra häst det var och

började coacha Anna att börja med fälttävlan, samtidigt som Anna var med William endel som hästskötare

på träningar och tävlingar. Det ena ledde till det andra....

Det gäller att man är ganska så vältränad själv, att man har god kondition och är uthållig så man orkar

både fysiskt men också att hålla kncentrationen uppe i alla momenten. Sedan är det ju långa terrängbanor

att gå. Så mycket konditionsträning varvat med styrketräning!

Vi lever helt och hållet på företaget Eventing Team Anna & William HB

 

...........................................

Postat Av: Helene

Hej! 
Tack för en jättebra blogg. 
Jag undrar om ni har några hästar som är era egna som ni ska tävla med under säsongen? 
Hur tänker ni när ni lägger upp träningsschema för unghästarna?

Svar: Vi har ingen egen häst som kommer att tävla under 2013.

Pratar vi riktigt unga hästar, som 3- & 4åringar så tränas de i perioder, vilan och återhämtningen är

lika viktig som träningen i sig. Vi varvar mycket uteridning med ren dressyr- & hoppträning  samt terränghoppning. Det viktigaste är att hålla dem motiverade och i bjudning. Alla hästar är individer

och tar träning på olika sätt så all träningsupplägg är individanpassat efter varje häst.

....................................... 

Postat Av: Josefin

Hej. 
Jag undrar om ni känner till några bra hopp respektive dressyr tränare i Jönköping? 
Har precis flyttat med min hopphäst till Jönköpings fältrittklubb men har som sagt inga kontakter badet

gäller bra tränare. 
Har ni några tips? 

Tack på förhand/ Josefin

Svar: Vi har inga kontakter i Jönköpingsområdet tyvärr

 

..............................................

Postat Av: Mia

Går er dotter på dagis när ni är i stallet eller hur får ni 
allt att gå ihop ? :) tröttnar ni aldrig ? :)

Svar: Edwina har gått på dagis fram till att vi flyttade nu i december. Vi har velat ge henne lite tid nu att

landa i flytten men nu är det precis dags för henne att börja på sitt nya dagis. Men nu den här månaden

när hon har varit hemma har hon haft barnavakt utav mormor eller morfar 4 dagar i veckan, så vi har

kunnat fokusera på hästarna. Allt går bara man vill, detta är en livsstil och det är klart att vissa dagar

känns tyngre än andra men vi älskar vårt jobb och de är få förunnat att kunna försörja sig  och arbeta profesionellt med sin hobby och sin idrott, så vi är oerhört lyckliga, tacksamma och stolta över vad vi

lyckats åstadkomma och bygga upp, så för det mesta har vi ett stort leende på läpparna =)

 

 

 

 

 

Skön eftermiddag i hästarnas sällskap

Allmänt  /  0  Kommentarer
Tillbaka inne efter en skön efteriddag ute i stallet. Söndag är ju vilodag så vi har ägnat oss åt lite annat fix och mys med hästarna. Bland annat har vi plockat in alla hinder från ridbanan för det är dags för harvning.
Tusseman däremot har inte haft vilodag, har får knata på 7dagar i veckan.
 
Dags för oss att sätta oss ner och besvaraera frågor, så håll utkik, svaren kommer upp under kvällen!
 
Edwina på Tusseman & William med La Liga

Film

Allmänt  /  2  Kommentarer
 
 

Mera löshoppningsbilder

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer lite bilder på några av de andra hästarna De löshoppades i ett annat system, hjälpbom fram till 3 räcken på ca 90cm med ett galoppsprång emellan fram till oxer på varierande höjd. 
 
 
Mazzerati
 
Ronja
 
Ronja
 
Grace tyckte det hela var väldigt lattjolajban och drog 10varv i full kareta innan hon fick börja hoppa ;)
 
Little Jakob
 
 
 

Ny hemsida att besöka :)

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vår samarbetspartner Wisens Bilar AB har fått en ny fin hemsida, klicka in och ta en titt :)
 
Även en ny uppdaterad logga.

Färgstarkt från Sharpman

Allmänt  /  0  Kommentarer

Unghästarna löshoppar

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår löshoppade vi som sagt hästarna och vi har försökt filma så gott vi kunnat, men tyvärr har inte alla hästar fastnat.
Vi började som sagt med 3åringarna igår och på det "vanliga systemet", hjälphinder till oxer och det skötte det bra och okomplicerat, lite försiktiga i början men såg sig för fint och verkade tycka det var riktigt kul när de slappnat av i uppgiften och förändringarna i ridhuset. 
 
Still Lusious
Artesia
 
 
Walfwestas Frankie Boy RNF 205 visade prov på sin smidighet:
 
 
 

Fina Fina hästar!!

Allmänt  /  3  Kommentarer
Det har varit en jätterolig kväll i ridhuset med superfina hästar!
Vi har löshoppat hästar på löpande band, med start utav unghästarna och avslutade sedan med tävlingshästarna.
Var verkligen jättekul att se dem från marken, arbeta utan ryttare och de har bjudit på många fina språng.
Bilder och filmer på en del av dem kommer upp imorgon!
 
 
 
Little Jakob hoppar 1,60

Snyggt från Sharpman

Allmänt  /  2  Kommentarer
Det finns mycket snyggt på sharpmans webshop
Det finns någnting för alla, oavsett om man gillar att sticka ut med färg eller vara lite mer klassisk.
Har själv inte gillat orange förut men nu måste jag erkänna att på en riktigt mörk häst, helst svart, blir det hur snyggt som helst! Så detta kanske vore något för Amazing Grace:
 
 
eller varför inte detta, marinblått går alltid hem och passar på alla hästar:
 
 
 
Fungerar lika bra till vardags:
 
 
 
 
 
 
 
Vilken typ är du?
Vilken färg gillar du mest?
 
 
 
 
 

Så såg det ut 1976

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hittade en film på Youtube från OS i fälttävlan 1976, nästan 40år sedan
Väldigt intressant att se på:
 
 

Ut & bygga

Allmänt  /  0  Kommentarer
Anna gjorde stallet imorse mellan 05.30 & 08.30. Sedan blev det frukost och William åkte til delfinariet. Nu ska Det snart lunchfodras och därefter byggas upp löshoppningsringen inför kvällen!
 
 

Vad hände med Athos?

Allmänt  /  2  Kommentarer
Dags att börja svara på era frågor och huvudämnet har förstås varit Athos, och vad som hände med honom,så vi tänkte att vi tar upp denna fråga i ett eget inlägg. 
 
Athos återhämtade sig snabbt efter kaschen den 27/5. Efter 4veckor var han friskförklarad helt och hållet och sattes igång igen. Men direkt efter olyckan bestämde vi oss för att Athos inte skulle komma att gå någon mer fälttävlan.
Så i augusti, genom vår teamkollega i Sharpman Equestrian Team, Lotta Esping,  kom vi i kontakt med en juniorryttare, som regelbundet tränar för henne och har hästarna uppstallade där, som sökte en dressyrhäst. Så så fick det bli, Athos är nu dressyrhäst på heltid. 
 
Det har varit blod, svett och tårar, resan med Athos, men han har också givit oss väldigt mycket och varit en häst som vi båda två har ridit i internationell klass!
 
 
 
  
 
 
 

Världen är liten

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det har visat sig att en av våra nya hovslagare här har ridit in samt hoppat in Mazzerati när han var tre år!
Världen är liten.
 

Amazing Horse

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag var det kommunikation genom telepati under ridpasset!
Du är så fin Amazing Grace!!
/Anna

Nykomling i stallet

Allmänt  /  1  Kommentarer
Snart har även denna dag nått sitt slut. Det har varit en bra dag med visning av treåringar på förmiddagen och lite mer ridning för Williams del. Efter lunch bytte vi och Anna tog över ridningen och har ridit fram tills nu. 
 
Det skulle också kommit en ny häst idag, men det blev uppskjutet tills nästa vecka. Men istället kom det en annan häst nu på kvällen =). En tvåårig hingst. Närmre presentation kommer.
 
Imorgon är det delfinariet för Williams del, så imorgon tänkte vi vara effektiva och låta hästarna löshoppas på kvällen. 3åringarna behöver börja komma igång med löshoppningen inför 3årstestet och så kan det vara kul och rejält motivationshöjande för de andra hästarna också ( även fast de flesta av dem inte lider någon brist på motivation =) )
 

Liten ryttare i fullt besyr

Allmänt  /  0  Kommentarer

Dags för treåringarna

Allmänt  /  0  Kommentarer

Dags att börja jobba

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dags att fixa stallet. Utsläpp, fodring & mockning. Kl 11 ska två st 3åringar visas för sina ägare utöver det är inget annat inplanerat idag än att rida alla hästar, så idag ska vi nog hinna bli klara lite tidigare.
 

Dessa ord får avsluta denna dag

Allmänt  /  1  Kommentarer

Passa på att fråga

Allmänt  /  2  Kommentarer
Fredag - söndag kommer svaren på era frågor ni ställt att komma upp på bloggen. Passa på att fortsätt ställa frågor, ni har tills på söndag på er! Ni kommer till inlägget här
 

Fullbokad dag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi hade en jätteskön kväll igår på delfinariet, och ja, William var starkare. Men då ska också tilläggas att Anna skulle träna med samma tyngder som William )
Efteråt blev det bastubad med utsikt över delfinerna. 
 
Idag är det full action hela dagen. I morse var det möte med vår nya redovisningsbyrå. Sedan hem och börja rida. 
Petra Nielsen har varit här igen och hoppat lite tillsammans med oss nu på förmiddagen, jättekul! 
Så 4 hästar är avklarade nu innan vi ska ta lunch. 
Kl 14 kommer arbetsförmedlingen hit på möte och kl 18.00 är det lektion för en ny elev. Innan och därefter ska det hinnas ridas. Idag blir en lång dag!
 

Dags att sätta igång

 /  0  Kommentarer

Lite intag av kalorier innan det är dags att sätta igång och träna!


Duktig hingst

 /  0  Kommentarer

Frank var jätteduktig idag då han fick rida samtidigt i ridhuset som La Liga.
I början var det lite svårt att hålla koncentrationen på träningen men efter ett tag släppte det och han var väldigt avspänd och fin!


Ett avklätt inlägg, nu är det upp till bevis!

Allmänt  /  4  Kommentarer
Sådär ja, nu är även jag klar med ridningen! Känns konstigt att var klar så tidigt på dagen, men å andra sidan så satt vi ju i sadeln redan vid 05.30. Nu är planen att åka iväg och möta upp William på delfinariet för att sedan när han är färdig spendera kvällen på delfinariets gym och relaxavdelning, min pappa sköter insläpp och kvällsfodring. Det är dags att stämma av formen på oss själva nu också. Var jättelänge sedan det blev någon annan form av träning än ridningen och stallskötslen. Nu är det upp till bevis, vem som är i bäst form; han som simmar eller hon som mockar, för rider gör vi ju i princip lika mycket båda två? Och jag vet hur det kommer sluta, tävlingsmänniskor som vi båda är, ingen vill vara sämst. Morgondagen kommer bli en kämpig dag med träningsvärk =)
Dags att åka och svettas lite!
/ Anna
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bassängen nästa!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Klar med hästarna för idag, varit igång sedan 05.30. Nu är det dags att byta ut ridbyxorna mot våtdräkt och spendera några timmar i plurret!
 

Dags för 6h sömn

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu är det dags att ta kväll efter en bra dag! Imorgon ska vi infinna oss i stallet 05.30 för att starta dagens ridning. Til hjälp i stallet har vi Annas pappa. Målet är att vi ska bli klara lite tidigare för att hinna med lite egen träning på kvällen!
 

Gårdsbilder

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har vi ridit var för sig, William på morgonen och Anna resten av dagen. Alla hästarna har gått jättefint. Har nött övergångar, övergångar & övergångar och alla hästarna har jobbat super. Är alltid kul såna dagar när man har en bra känsla på varje häst man sitter på! Vi fick idag också besked om att det kommer en ny häst på fredag, kul!
 
Eftersom vi inte varit båda två har det idag varit svårt att fota hästarna in action, så här blir det några bilder tagna på endel hästarna i hagarna, innan arbete, samt lite bilder på omgivningen.
 
 
 
vårt hus, fotat från stallplanen
 
 
 
 
 
 
 
Hästarna går i rasthagar 2 & 2. Vissa går själva, som hingsten såklart, Grace & ett par andra. 
Utöver rasthagarna har vi ca 100ha bete som blir skönt för hästarna att nyttja i sommar!
 
Allén ner mot vägen, vårt hus ligger på vänstersidan
Ridbanan sedd från stallet, 22 & 62m med trästaket.
Och i bakrunden ser man flygelbyggnaden som nu håller på att färdigställas till  ett jättefint gårdshotell
 
Ridbanan sedd från gången med rasthagar.
Bevattningssystem runt hela ridbanan i de humleklädda stolparna.
 
 
 

Sverigeörhängen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dessa snyggingar kommer från Sharpman!
 
De kommer göra sig perfekt på de internationella banorna!
 

Halva dagen avklarad, nu fortsätter vi!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Några hästar klara, det är lunchfodrat och ryttaren har själv fått i sig lite mat. Dags att fortsätta rida!
 

Snart är det gala

Allmänt  /  1  Kommentarer
Så, nu har jag mailat och bekräftat att vi kommer på Ridsportsgalan och skickat in bilderna till nomineringen. 
Bara 18dagar kvar, årets happening! Sedan får vi se om det står ett till pris i bokhyllan efter det!?
 

Morgonridning i ridhuset, skritt & skott i snö

Allmänt  /  0  Kommentarer
William har nu på morgonen tränat Jacob, La Liga, & Ronja i ridhuset, lösgörande arbete med mycket skritt och övergångar, samtidigt som dom fått turats om att pulsa i skrittmaskinen innan och efter sina ridpass. Då det kommit ca 2 dm snö under natten var det ett härligt träningspass bara det. Som många av er redan kanske sett så har vi inget tak på skrittmaskinen, det är både för och nackdelar med det men om man ska se till fördelarna får hästarna skritta på olika underlag beroende på väder. Det är sedan länge allmänt känt att om hästar får för lite omväxling på underlag leder det till monotona förslitningsskador, vilket vi inte behöver fundera på här i alla fall, under vintern har vi givetvis fått sanda och salta lite emellanåt för att det absolut inte får bli halt. Men alla hästarna som är skodda har ju ändå brodd. Under dagen väntar fortsatt arbete med de duktiga treåringarna och de andra hästarna tillsammans med Anna medan William nu beger sig iväg för att träna hans vänner delfinerna . Ha en skön dag soo long .

Alla hästar klara för idag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu är alla hästar ridna, bara kvällsfodringen som återstår om ett tag. Alla hästarna har jobbat på fint. Lilla Victor har idag hoppat runt en liten bana, Frank är riden i alla gångarter, 3åringarna har skött sig jättefint med ryttare på ryggen  och de andra mer rutinerade har gått prima!
 
Kul att det rullar in frågor, svaren kommer upp under veckan, så fortsätt fråga på.
 

Frågestund

Allmänt  /  17  Kommentarer
 
Det kanske kommer upp några tidsinställda inlägg under dagen men vi tänkte passa på att ha en frågestund här på bloggen, så passa på att ställ era frågor, så ska vi svara på dem
 
 

Extrajobb på morgonkvisten

Allmänt  /  0  Kommentarer
Morgonen flöt inte riktig på som den skulle idag, då treåringarna sprängde staketet till sin hage, så det blev lite extrajobb. Ingen skada skedd på hästarna men det var ett antal meter staket att reparera. Men snart är vi i fas igen och ska sitta upp i sadeln. 3åringarna får börja då de verkar vara på G igen efter helgens vila ;).
 

Stallets minsting

Allmänt  /  4  Kommentarer
Tusseman har verkligen fått ett roligt och innehållsrikt liv sedan Edwina kom!
Hon sysselsätter honom på alla dess vis. Idag upptäckte vi att hon lämnat en slickburk till honom i boxen, och förstås hade han ätit upp halva innan vi upptäckte det! De gör ju vad som helst för dessa,har ni prövat dem?
 
 
klicka på bilden för att shoppa
 
 

Mer bilder på Frankie Boy

Allmänt  /  0  Kommentarer