Storebror & Lillasyster

Allmänt  /  0  Kommentarer
Lillasyster Keira fick idag arbetas ute på gräset på förmiddagen. Efter lunch kom regnet, så storebror Elton och övriga hästar fick idag hålla sig under tak.
 
 
 
 

Så otroligt söt!

Allmänt  /  0  Kommentarer
på bilden endast ett par dagar gammal.
Och hon växer så hon knakar och är en mycket livfull, påhittig och busig liten dam!

Box Qutie i Runsten

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Box Qutie gjorde sin andra internationella start. Helt ok dressyr på 50,2 straff, där travlängningen nog var det bästa av allt! 
I hoppningen fick vi två grova missar, kändes som hon inte var riktigt lika på som vanligt, vilket nog berodde på den extrea hettan, men efter det hoppade hon som den gudinna hon är! 
I terrängen gick hon super, och där var hon väldigt offensiv och väl framme och lekte sig igenom banan och slutade som 8e placerad!
Fotograf: Elvira Stafverfeldt 
 

Fler hästar?

Allmänt  /  1  Kommentarer

Det var så roligt att tävla flera hästar igen och få mer terrängrundor i bagaget! Har efter olyckan tagit det lite lugnt och mest fokuserat på Box Qutie men kände nu att det skulle vara kul att ha ett par hästar till! Någon som har en fin häst för fälttävlan, så får ni gärna höra av er ;)


More of the gangster ( the king)

Allmänt  /  0  Kommentarer
 

La Liga i Runsten

Allmänt  /  1  Kommentarer
Anna red även La Liga i Runstens internationella * klass. Så lugn som han var på uppvärmningen till dressyren och i collecting ring till dressyren har han aldrig känts. Han skrittade även ett helt varv runt dressyrbanan innan vi gick in, men så fort domaren visslade i pipan så taggade han igång. ( visselpipa ska nu inköpas) travprogramet gick fint, och skritten var väldigt bra! Men sedan ballade det loss lite i galopprogrmmet i den förvända, men lyckades reda ut det väl och avsluta programmet fint, och trots missarna fick vi 56 straff, helt ok! 
 
Hoppningen var laddad(!) Lång bana, med många linjer och extrem värme! La Liga var taggad!! Hade vanligt bett på honom då William sa att han är nog inte stark där inne ;) La Liga gick in på banan med känslan av att han skulle döda hindren ;) Han hoppade väldigt väl men låg på extremt mycket. Orkade hålla ihop det till sista linjen där föll det isär och det blev åtta fel. 
 
I terrängen var han väldigt häftig att rida! Var lite orolig på framhoppningen att jag kulle behöva bryta efter ett par språng för att han skulle vara så stark, för han var bra taggad på framhoppningen, men terrängen flöt fint! Visst låg han på men i en jämn rytmn och böjd på fina språng! 
Tilläggas ska göras att det var första gången jag hoppade honom i terrängen.
Och jag fick så mycket beröm för att ha ridit så fint genom vattenkomplexet med både La Liga & Qutie i den * klassen!
Jag gick inte ut för att jaga tid med honom eftersom jag inte känner honom i terrängen utan enbart få en bra runda och det fick vi verkligen, bra betyg till La Liga! Han är bra häftig!
 
 

Little Jakob på Runsten

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Anna & Little Jakob gjorde sin första tävling tillsammans i helgen. 70% i dressyren, med två missar. Jag bad om lite för mycket i ena mellantraven så han föll in i galopp samt efter ena avsaktningen från galopp så pushade jag på traven lite för mycket så det blev ett galoppinslag även där. Orutin tillsammans, samt en stor omställning att ställa om sig från La Liga till Little Jakob, men 70% är ju inte fy skam!
Felfri hoppning och felfri terräng, där Jakob kändes väldigt fin, även fast han var lite försiktig nerför sista trappsteget i terrängen som jag inte var riktigt beredd på;) men det gick ju vägen och det blev en 5e placering!
 
 

B-kortslastbilen under fotografering

Allmänt  /  4  Kommentarer
 

Bilder från tävlingen är på väg

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 
 

Nu kan kommunikationen bara bli bättre

Allmänt  /  0  Kommentarer

Strongvoice. Ett headset till tränaren/coachen och en hörsnäcka till ryttaren. Ska testas en månad. Känns som det kan vara väldigt värdefullt på framridningar.


Boxplatser uthyres

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi kommer att hyra ut 4 av våra boxar, 3 ponnyboxar och en storhästbox.
Är du intresserad av att vara installad hos oss på vacker anläggning i härlig miljö med fint stall, ridhus 22x60m, ridbana, tävlingshinderpark, gårdshotell och fina sommarbeten? 
 
Skicka då en intresseanmälan till
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
där du berättar om dig själv och din häst.
 
För frågor/mer info 
anna@team-annaowilliam.dinstudio.se
 
 
 
 
 

Internationell placering i Runsten

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Vilken helg! Det har verkligen gått i ett då vi varit på Runsten Equestrian Games Fälttävlan där Anna ridit internationell klass med Box Qutie & La Liga och Little Jakob har gått Lätt klass. Med var även Åsa med Komet & Line & Qurre samt Elvira med Orchie, så vi har haft fullt upp i värmen i helgen! Little Jakob blev 5e placerad och Box Qutie blev åttonde placerad i internationell klass(!) och La Liga genomförde tävlingen fint med ny pilot på ryggen! Nu tar vi kväll, mer uppdatering kommer!
 
 

Box Qutie i Hermanstorp

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer lite smakprov i bildformat från filmen på Box Qutie från Hermanstorp, då filmen dröjer lite till:
 
 

Helgen i söder

Allmänt  /  0  Kommentarer
I fredags morse styrde vi kosan ner mot Skåne. Med på resan var Line & Qurre, och så hade vi med oss förstaårs youngridern Amanda Sandberg med hennes häst och Anna skulle rida Qutie & Jakob. I Norrköping plockde vi även upp en hopphäst som skulle levereras till Skåne. 
 
Vi gjorde ett stopp på vägen och provred en häst, så om det är någon som är intresserade av att bli ägare till en häst till teamet, så är ni välkomna att höra av er ;)
Sedan blev det stopp hos Niklas Lindbäck i Össjö. Hästarna är ju ganska vana att stå där vid det här laget, så de kände sig som hemma. Där blev det privatträning på Niklas terrängbana för Anna där vi tränade mycket linjer och var inne och petade på tempo, galoppsprångens längd, position, blick. De andra tjejerna tränade för William på terrängbanan efteråt. 
Vi sov över hos Niklas för att på morgonen därefter fortsätta resan till Anne Persson i Falkenberg, Hermanstorp. 
Där blev det tressyrträning för Anne på förmiddagen. Anne är ju A tränare i fälttävlan och internationell fälttävlansdomare i dressyr, så hon är ju verkligen uppdaterad på fälttävlansdressyren och hon är såå bra tränare! 
Fick så mycket hjälp och bra övningar där båda Quite Easyhästarna fick ta i och jobba ordentligt och vi arbetade bitar ur det * & ** programmen. 
 
När vi tränat klart var det bra varmt ute, så hästarna fick stå i Annes stall och vila ett par timmar och vi blev bjudna på lunch till Stig & Inger Torstensson, uppfödare till Williams gamla svårklassto Nike. Stig och Inger är även föräldrar till Helena Torstensson som har arbetat som beridare hos Paul Schockemöhle och som nu är avlesansvarig på Flyinge. Det var jättetrevligt att få träffa dem igen, men när det blivit sen eftermiddag och lite svalare ute så begav vi oss tillbaka till hästarna, lastde dem och körde upp till Heranstorps terrängbana där vi avslutade vår resa med några linjer i terrängen. 
Jakob fick mest fokusera på nerhopp och Qutie fick efter uppvärmning ta två tuffa ** linjer och avsluta med vattnet. 
Båda hästarna var klockrena, superkul! 
Och så avslutades resan med nattkörning hem.
Line har stått bakom kameran och fotat Jakob & Qutie. På Qutie kommer det även en film som Line har varit gullig och satt ihop!
 
 
 
 
 
 

Appropå det här med fans

Allmänt  /  6  Kommentarer
Det är roligt att se vilken effekt bloggen har gällande marknadsföringen av hästarna! Det händer rätt ofta att man ser kommentarer gällande någon av hästarna vi har i stallet på andra bloggar, eller folk som kommer fram på tävlingar och frågar om någon av hästarna som de följer på bloggen. Amazing Grace var en drömhäst hos många.
 
 
Allra roligast var på Lag SM 2011 där Anna red Athos. Lag SM i fälttävlan arrangeras samtidigt för både häst och ponny, och under hela helgen hade Athos en egen liten fanclub av ponnyryttare som hängde runt honom och tittade och fotade =). Tror nog att han är den häst som varit mest omtalad, eller vad säger ni,
vilken av hästarna gillar ni mest att följa?
 
 
Anna & Athos
 

Ett Little Jakob fan!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hittade detta på en blogg ifrån Gotland, kul att Jakob har ett eget fan:
 
Sedan några år tillbaka har jag avgudat en häst som heter Little Jacob. Det är en vallack född 2006 efter Quite Easy. Jacob rids och tävlas av Anna Freskgård och William Nilson Fryer i fälttävlan.Hästen är helt galet fin och går CNC** och CIC*. Tycker det är roligt att jag själv fått tag i en skäck efter att ha trånat efter denna i några år.
 
 
obs: Little Jakob är e: Werona´s Gerswin - Quite Easy
 

Sharpman på Runsten

Samarbetspartners  /  0  Kommentarer
 
Sharpman öppnar en ”servicebutik” på Runsten Equestrians anläggning. Likaså kommer Sharpman Saddlary att regelbundet ha fastlagda tider för sadelprovningar. Bakgrunden till detta samarbete är att Runsten vill hålla en hög servicenivå för sina kunder i inackorderingsstallen, samt till alla som kommer till träning och tävling. Sharpman vill skapa möjlighet att ytterligare stärka sitt varumärke och på så sätt få en bredare kundkontakt.
 
Butiken öppnas i samband med Ponny-SM i hoppning, första helgen i augusti.

Läs mer på Sharpmans hemsida

 

       
 

Weekend i Skåne

Allmänt  /  0  Kommentarer

Vi har spenderat två sköna och roliga dagar i Skåne och Halland med träning!


Edwina har tävlat

Allmänt  /  3  Kommentarer

Edwina och Tusseman har varit på sin första tävling! Edwina ( som själv bett om att få tävla och vinna priser som mamma och pappa) var dupertaggad och gick banan innan start. Tusseman var också supertaggad (!) nya hinder och ny bana var superspännande! Tusseman hoppade inte 30cm, snarare 70cm. 4 hinder gick bra, sedan blev de stora sprången lite too much så vi avbröt. Men 10minuter senare ville hon på det igen, men det fick vara nog för idag :)
Inte alla som har problemet att hästen/ponnyn hoppar för bra :)

https://cdn1.cdnme.se/909826/6-3/pic_51e931c1e087c3716b5197db.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/909826/6-3/pic_51e931c3ddf2b32e22bac61c.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/909826/6-3/pic_51e931cde087c3715d4ab940.jpg" class="image">


Instagramtävling

Samarbetspartners  /  0  Kommentarer
Var med i Sharpmans instagramtävling. Tror att vi själva ska vara med med en bild på Caprice Horse Breedings bedårande lill föl! ;)
 
 
 
 

Lite mycket just nu

Allmänt  /  0  Kommentarer
Är lite dålig uppdatering här just nu, men har så himla mycket att göra med ridningen av alla hästar, och det kommer så klart i första hand! Kanske kan se om jag kan få igång William att uppdatera lite mer här, nu när han ändå bara sitter ;)
Hästarna går fint och igår var vi iväg på en pay and jump med Line & Qurre samt Edwina och Tusseman, mer om det i ett eget inlägg. 
Idag på schemat, förutom ridning, står kiropraktor och fysioterapeut på schemat.
Vi har lite planer på att komma iväg fredag lördag och träna, vi håller på att styra ihop det.
 
Har varit ute i stallet nu på morgonen, fodrat, släppt ut och mockat några boxar. Line fick sovmorgon då vi kom hem så sent igår. Nu ska jag ta en simtur i sjön, sen frukost på det och därefter hoppa upp på första hästen för dagen.
 
Nästa vecka är det Runsten!
 
/ Anna
 
 

Freejump

Kläder/utrustning  /  0  Kommentarer
Hos Sharpman
 
 

Dags att boka in höstens träningar

Träningar/kurser  /  1  Kommentarer
 
 
Under hösten & vintern kommer vi erbjuda hopp-/markarbetsträningar följande dagar kvällstid med start 27/8:
 
Tisdagar: William
Onsdagar: William
Torsdagar: Anna
 
Välkommen att boka en plats redan nu, alla ekipage är välkomna, både ponnyer och storhästar.
 
Anna 0707-155676
William 0702-699302
 
 

La Liga

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Hittade en bild på La Liga från Unghäst VM

Träningskurs

Allmänt  /  0  Kommentarer

3hurtiga tjejer från Motala är på plats för en weekendkurs.
Är du också intresserad av att komma och träna? Boende finns.
Kontakta William 0702-699302


Resultatet på seminstationen

Allmänt  /  0  Kommentarer

Gårdagen avslutades på seminstationen hos Bitte i Mantorp igår.
Nike var först ut och hon var tyvärr ej dräktig, så hon blir kvar hos Bitte för en ny inseminering.
Sen var det Livia och här var det ett frågetecken? Det kunde vara så att hon var dräktig med det kunde lika gärna vara en vätskeansamling man såg på ultraljudet. Men Livia blir kvar där i vilket fall som sällskap till Nike så hon ska ultraljudas om ett par dagar igen, så vi får fortsätta hoppas!


Ett besök på Sharpman

Allmänt  /  0  Kommentarer

Det blev en snabbvisit på Sharpman, vi kom dit 30min innan stängningsdags. Man vill ju gärna ha lite mer tid på sig där, så mycket fint det finns att kolla på!
Dessutom har de ju sommarrea nu, missa inte det!

Vi hann iaf det vi skulle, byta patron i västen, William kollade på ny tävlingsskjorta då hans blev sönderklippt och så blev det lite annat smått och gott ;)


Fina hästar på terrängbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer

Det var lite mer än ett år sedan Anna hoppade Jakob på terrängbanan, men idag fick vi kompa ihop igen för att testa Jakob på vattenhinder efter norgetävlingen. Jakob visade att takterna satt i och vi hoppade igenom alla vägar genom vattnet. Han var rolig att hoppa i terrängen, lite ovant bara att ställa om sig till att behöva ha lite framåtdistanser eftersom han är så liten och jag är van att hoppa större hästar där man får tänka lite mer hålla.
Efteråt sadlade vi om till Qutie ( alias starship) man kan helt klart säga att hon är väldigt mäktig att galoppera fram på på terrängbanan. Likaså här så bjöd hon fint fram på alla olika linjer så det är med självförtroendet i topp vi alla lämnar terrängbanan för den här gången!

 

 

 

 

 

 


Snygg bakdel

Allmänt  /  0  Kommentarer

Hon har en rätt snygg svans den där Qutan


Linjerna

Allmänt  /  0  Kommentarer

Här är bilder på de diagonala linjerna vi hoppade i förrgår;
Räcke med vattenmatta, två galoppsprång till trippelbarr samt
Smalmur, tre galoppsprång till räcke och ett galoppsprång till oxer

 


Terrängbanan, Sharpman & seminstationen

Allmänt  /  0  Kommentarer

Förmiddagen är avklarad med ridning och träningar. Efter lunch har William en träning till, sen ska tidsoptimisterna på väg till seminstationen i Mjölby ( där nike & livia ska dräktighetskollas) hinna med ett stopp på mantorps terrängbana och träna på de nya fina linjerna de hade gjort i vattenhindret med Jakob & Qutie och så ska vi förbi Sharpman en sväng samt lämna in vår kamera på lagning.


Hur söt får man lov att vara?!

Allmänt  /  0  Kommentarer


Diagonala linjer

Allmänt  /  0  Kommentarer

Igår stod det hoppning på schemat för några av hästarna. Box Qutie fick träna diagonala linjer, både två och trekombinationer och hon briljerade!
Box Qutie in action:


Soft bild

Allmänt  /  0  Kommentarer

I väntan på ryttaren


La Liga leker över hindren

Allmänt  /  0  Kommentarer

Härom dagen hoppade Anna La Liga med hjälp av William från backen. Mycket gymnastikhoppning som sedan avslutades med lite högre språng som sedan avslutades med smalhinder på 1,65! Lydig häst som lekte över muren på den höjden 2ggr.
Anna har inte hoppat La Liga mer än kanske 3ggr innan och det var första gången La Liga hoppade så högt. Han var riktigt rolig att hoppa!


Förtjust i vatten

Allmänt  /  0  Kommentarer

Little Charlie gillade verkligen vattnet på terrängbanan


Bilder från Luhmühlen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ni hittar massor av bilder från Luhmühlentävlingen på vår facebooksida
 
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.569711183080179.1073741826.115612455156723&type=1
 
 

Skjuts av Lucinda Fredericks

Allmänt  /  0  Kommentarer
På Luhmühlentävlingen fick Anna skjuts av ingen mindre än Lucinda Fredericks på hennes vespa, från stallarna ner till tävlingsområdet, lite coolt ;)
Lucinda är ju en av världens främsta fälttävlansryttare och har ridit två OS för Australien & vunnit både Burghley & Badminton
 
 
 
 

Zara Phillips gravid

Allmänt  /  0  Kommentarer
När vi var i Luhmühlen för några veckor sedan så disskuterade vi om det möjligvtis kunde vara så att Zara Phillips var gravid, så visade sig fallet vara. Den engelska prinsessan som är gift med den engelska rugbyspelaren Mike Tindall väntar sitt första barn till nyår meddelar The Telegraph. Kul, kul!
 
Bilder från Luhmühlen:
 
 
Paparazzin var på plats när prinsessan red:
 
 
 
 
 
 

Ingen Hunting i Falsterbo

Allmänt  /  1  Kommentarer
William & La Liga skulle ha ridit Falsterbo Hunting på onsdag men i och med revbensfrakturerna så kan de inte starta. Tråkigt att missa, men vi får hoppas på nya inbjudningar!
 
 

En operation & massor med ridning på dagsschemat

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ny vecka, nya tag. 
William spenderar förmiddagen på Solvalla där en häst ska operera bort lösa benbitar. Anna spenderar dagen i sadeln med hjälp av Line & Sofia. 
Det gick fint på terrängbanan i lördags. Charlie var inget tittig alls på hinder, som de kan vara i början utan hoppade allt som kom i hans väg och han älskade verkligen vattenhindren! Han drog sig till dem hela tiden och hoppade till och med nerhopp i vatten, inte illa första gången. Dock var det lite problem med styrningen fram till hindren, men vi ska på det snart igen så lossnar det nog snart. Planen är att han ska få starta i Åkerbo snart! Vi hade även turen att dressyrstaketen stod framme på terrängbanan, man fick inte rida innanför dem men passade på att rida runt dem utanför. Först när han fick syn på dem ville han helst galoppera iväg baklänges, då det var läsktigt, men sedan slappnade han av fint och skrittade och travade runt dem. Men det får nog bli ett besök hem till Liane Wachtmeister och träna innanför dressyrstaketen innan start =).
 
Igår fick tjejerna en helt ledig dag, så Anna skötte stallet och sedan hade vi också en ledig dag med lite sol och bad.
 
I fredags kom det även en ny häst, som ägs av en elev till Anna. Hon ska vara här en vecka för att hållas igång medan hennes ägare är på semester.
 
 

Roliga tävlingar framöver

Allmänt  /  0  Kommentarer
Vi har många roliga tävlingar att se fram emot här framöver:
 
 
Internationella klasser i Runsten
Internationella klasser i Humlamaden samtidigt som SM
Lag SM
Breeders
Nordiska Mästerskapen
Kanske Unghäst VM??
och förhoppningsvis någon utlandstävling på det!
 
 
 
 

Mot terrängbanan

Allmänt  /  1  Kommentarer
Nu bär det av mot terrängbanan med Little Charlie, Line & Qurre, Åsa & Komet samt Sofia & Mazzerati. Plus några ekipage som kommer och tränar.
 
 
Little Charlie som ska debutera på terrängbanan idag!
 

Dressyrimulatorn Robban

Allmänt  /  0  Kommentarer
Läs artikeln om dressyrsimulatorn Robban som vi fick testa:
 
http://tidningenridsport.se/Tavling/Dressyr/2013/7/Hitta-den-ratta-knappen/
 
 

Ett litet föl har kommit till världen!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kväll klockan 22.00 föddes ett litet föl här på Lövsund! Mamma till fölet är Caprice Horse Breeding ABs sto Madame dé Hex f.1999 e: Edinburg-Toreador. 
Fölet som är ett sto e: Radiator mår toppenbra! Hela fölningen gick fint och hon var snabbt uppe på benen och har ätit var 20e minut. Idag har mor och dotter varit ute tillsammans någon timme på förmiddagen i en av de mindre gräshagarna, men är nu inne i boxen igen och tar igen sig.
Föllycka på gården och Box Qutie som varit mamma tidigare är bra avundsjuk!
 
 
 
 

Nya testprodukter från Kefly av märket Cal Rei

Kläder/utrustning  /  0  Kommentarer
Vi har fått lite nya testprodukter från vår samarbetspartners Kefly utav märket Cal Rei. 
 
 
Cal Rei har skapat en ny generation av textilprodukter som produceras med 3D spacer material.
 
 
Fördelarna med produkterna är:
 
 • Tillåter fritt flöde av luft och vätska både från och till hästen genom tyget (3D)
 • Vital värmereglering och bidrar till maximal prestanda och återhämtning.
 • Förhindrar alstring av värme, samtidigt som syreupptagningen förnyas.
 • Förhindrar ackumulering av svett, irritation och obehag.
 • Hygienisk, och perfekt för känslig hud.
 • Ger utmärkt vikt, tryckfördelning och stötdämpning.
 • Stark, hållbar men ändå lätt, bekvämt och följsamt.
 • Minnes fibrer, återvänder som ny.
 • Lättskött - kallvatten eller maskintvättSnabb naturlig torkning eller torktumling.
 • Överlägsen standard i utseende och prestanda.
 • Antibakteriell.
 • Förhindrar dålig lukt.
 
Vi testar följande produkter:
 
Bandagepaddar
 
Benlindor
 
 
 
 Schabrak
 
Är  den produkt vi hittils använt mest. De är mycket bekväma och har en unik förmåga att behålla sin passform. Efter användning återfår de sina ursprungliga egenskaper, såsom motståndskraft, form, kontur och flexibilitet. Fjädringseffekten som uppstår genom hopkopplade, vertikala mikrofiber ger en perfekt fördelning av tryck. Härigenom undviks smärta eller skada på hästen. Tack vare den utmärkta ventilationen och andningsförmågan samlas ingen fukt eller svett.
Detta är schabrken som användes under LondonOS utav fälttävlansryttarna.
 
 Vi är supernöjda med schabraken! De passar så bra i vår verksamhet, vi som rider så många hästar om dagen, då de är väldigt hållbara och avvisar smuts och svett samt ger en extret bra stötdämpning!
 
Vi har även fått testa en flughuva utav samma material som håller hästarna svala.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Missa inte terrängträningen på lördag

Träningar/kurser  /  0  Kommentarer
Terrängträning på lördag på Mantorps terängbana. Mer info hittar ni här
 
 
 

Stjärnornas hoppning

Allmänt  /  0  Kommentarer

Ni har sett henne på Globen två gånger i stjärnornas hoppning. Nu har vi stjärnornas hoppning här hemma på banan. Petra Nielsen ligger i hårdträning med sin häst!


Gummibollen i farten

Allmänt  /  0  Kommentarer

Jakob är i full gång efter sin vurpa, dock under Annas träning ett tag till fram över. Han känns i fin form och kommer göra nästa start på runstens internationella tävlingar i slutet av månaden.
Idag blev det lite banhoppning inkluderat en del smalhinder på utebanan vilket han med lätthet studsade runt!


Hur bra bor man inte..

Allmänt  /  0  Kommentarer

När man vid lunchtid blir bjuden på lunch på det fantastiskt fina gårdshotellet, sedan fortsätter träningen av hästarna ute på ridbanan ( Elton på bild) för att efter sista ridpasset gå 50m från ridbanan till gårdens trädgårdsmästare för att köpa jordgubbar, potatis, sallad och lök.


Ny kille i stallet!

Allmänt  /  0  Kommentarer

I förrgår kom den 5åriga arabhingsten TP Kamakazi hit på en månads utbildning. Han ägs utav Caroline Pont.


Ny dag, nya tag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dagarna rullar på! Igår kom Sofia Rosell som äger Mazzerati för att vara här en tid och jobba. Igår kom även musikalstjärnan Petar Nielsen hit med sin häst för att stanna i tre dagar och träna, idag får hon även sällskap av en vän som kommer med sin häst. 
Hästarna går fint och vi håller på att se över tävlingsplaneringarna för alla hästar. Nästa stora fälttävlan blir inte förrän sista helgen i augusti då Runsten har internationella klasser. 
William håller nu träningar ute å banan för fullt, vill du också komma och träna, hör av dig 0702-699302. Anna har kört till dagis och suttit med lite papper. Nu är det dags att gå ut och hoppa upp i sadeln, Baturin står sadlad och klar 10.00
 
 

Terrängträning på Mantorps terrängbana

Träningar/kurser  /  0  Kommentarer
Terrängträning
för Anna Freskgård & William Nilson Fryer
utbildade c-tränare & stildomare i fälttävlan
 
Mantorps terrängbana
Lördag den 6/7 
Start kl 11.00
 
Pris: 300kr + 100kr banavgift
 
Alla ekipage är välkomna, både ponnyer & storhästar
 
Ridning sker på egen risk.
 
Välkomna att anmäla er via sms:
William 0702-699302
Anna 0707-155676