Aktivitet på ridbanan

Allmänt  /  0  Kommentarer


Dräktig!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Söndag morgon innan vi åkte till Luhmühlen väktes vi av det glädjande beskedet på telefon att Ronja ultraljudats och var konstaterad dräktig! Så hon går nu ute på vårt stora bete och njuter och vi hoppas att ultraljudet om 90 dagar ser lika fint ut. 
 
Nike & Livia är inseminerade och ska ultraljudas den 19e.
 
Claudio´s Ronja Fortius e: Claudio´s Son - Landsriver
 
Dräktig med Verdi TN
 
 
 

Vacker arbetsmiljö!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Dags att börja rida! Man har ju en bra vacker arbetsmiljö!
 
 
 
 
 
 

Etapp 1 avklarad

Allmänt  /  0  Kommentarer

Line fick lite sovmorgon i morse. Anna släppte ut och fodrade hästarna. Så nu är det lite frukostbreak. 9 sparkar vi igång stalltjänst samt påbörjar dagens träning av hästarna.
Tyvärr gick vår kamera sönder när vi var i Luhmuhlen och det kom ett riktigt störtregn i slutet av terrängen. Annars hade det varit perfekt nu för William att fota lite under dagarna nu när han ändå står på marken. Så tills vidare får ni stå ut med lite mobilbilder.
Vi inväntar även en häst under dagen som ska vara här för en månads utbildning.


På talangjakt

Allmänt  /  1  Kommentarer

Idag blir det en dag i bilen, en snygg, skön Audi A6, från Anna-Carin Wisen på SIXT biluthyrning i Mjölby!
Vi beger oss idag ut på talangjakt, för att kolla på eventuella framtida fälttävlanshästar!


Inställd clearround

Allmänt  /  0  Kommentarer

Morgondagens clearround är inställd pga underlagsbyte på ridbanan, men håll utkik, nytt datum kommer inom kort.


8år tillsammans

Allmänt  /  2  Kommentarer

Idag firar vi åtta år tillsammans!


Vi ligger i

Allmänt  /  0  Kommentarer

William har haft 5träningar och Anna har skött ridningen och Line & Elin har skött hästarna. Time to rest.


En död beridare och en död norsk

Allmänt  /  0  Kommentarer

När förmiddagen var avklarad och några hästar ridna och hälften av träningarna var avklarade, byttes ridskorna mot löpskorna och vi åkte bort till Uppsa kulle som ligger 1km bort. Där blev det löpning 10ggr upp och nerför, och det är BRANT!!
Dessutom hade vi en ättrig William med överskottsenergi som stod och skrek på oss :) Nu är vi utslagna ;) och dagen är inte slut ännu!


Nu är vi alla fit!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Dagen har rullat på! Lite ridning på morgonen innan det var dags för kiropraktorn hanns med. Därefter fick Anna sig en genomgång och några av hästarna. Jakob fick han kolla på efter hans fall. Det var lite att fixa till i höfterna på honom, men det var lätt gjort, sedan var han rak som innan. Vi har verkligen en helt amazing kiropraktor. Han har till och med lyckats hjälpa Anna med att få tillbaka sin fulla syn efter hennes rotationsfall på banan för ett år sedan. Efter behandlingarna blev det lite god lunch på Öster Malma för att sedan återgå till ridningen och William har haft träningar under eftermiddagen. Line & Qurre ligger i hårdträning nu för William ;) 
Elin, La Ligas ägare, kom hit efter lunch för att stanna i några dagar och hjälpa till.
 
Line & Qurre
 

Runnviken Pensionat & Rekreation

Allmänt  /  0  Kommentarer
Titta in på www.runnviken.se
 
Vilken fantastisk tillgång för vår verksamhet att kunna erbjuda vår kunder boende & mat på gården!
 

Dags att knäckas till lite

Allmänt  /  0  Kommentarer
Stallet fixat, nu inväntar vi kiropraktorn som ska komma vid 9 för att se över några hästar samt oss ryttare. 
Det kom en elev igår kväll med sin hät som ska stanna här och träna fram till Mantorptävlingen i helgen där hon ska debutera CNC* klass och vill ha lite coachning inför debuten. 
På utebanan jobbas det nu för fullt med underlaget där det fylls på sand, så det var skönt att vakna imorse och känna att det var lite svalare ute, nu när vi är bundna till att rida i ridhuset tills banan är klar.
Vårt arbete med Murillo är färdigt och igår åkte han vidare till en ny ryttare som vi hoppas ska få mycket roligt tillsammans med honom!
 
Murillo, första gången på terrängbanan
 

Den skyddande skyddsutrusningen

Kläder/utrustning  /  3  Kommentarer
När vi var nere i Luhmühlen så köpte vi varsin ny terränghjälm. Charles Owen har tagit fram en ny variant utav den vi tidigare haft som är konstruerad för att klara av kraften och tyngden vid ett rotationsfall. Den heter 4Star. 
Det blev invigning utav hjälmen för Williams del i Norge och även fast han kände att huvudet fick sig en rejäl smäll så har det klarat sig väldigt bra, så det var en väldigt bra investering!
 
Den är dessutom mycket skönare än våra gamla hjälmar, den sitter verkligen som en smäck på huvudet!
 
 
 
William har ju själv ingen egen airbagväst. Den är beställd vid säsongsstart i år, men vi väntar och väntar. Vi kan bara tacka gudarna att han lånade Annas airbagväst och red med i Norge för utan den hade inte William stått här idag! På sjukhuset räknade de ut att om Jakob väger ca 460kg, vid ett fall från 1m tredubblas vikten och hindret var ju över metern så ca 1,5ton fick William över sig. 3brutna revben med airbagvästen som är konstruerad för att klara 1,5tons tryck...vi vill inte tänka på vad som hade hänt om han inte lånat Annas....
 
Så ett råd till alla er som rider terräng och ännu inte köpt en airbägväst, gör det!!
Det är en så billig livförsäkring!!
Ni hittar den här
 
 
 

Boka in träning

Allmänt  /  1  Kommentarer

Nu när William är strandsatt och varken kan vara i poolen hos delfinerna eller på hästryggen så gör han sig alldeles utmärkt på marken som tränare!
Passa på att boka in träning, antingen enstaka täningstillfällen eller en sammanhängande kurs, boende finns!
Välkomna att höra av er: 0702-699302


För alla shoppingsugna

Allmänt  /  0  Kommentarer

Sharpman har rea!


GRATTIS

Allmänt  /  1  Kommentarer

Säger vi till Line & Quireboy som blev 4e placerade i helgen! Nu är de med oss hem för några veckors träning!


Tillbaka på väg hem till Sverige

Allmänt  /  5  Kommentarer

Då rullar vi hemåt mot Sverige igen.
För att sammanfatta denna helg:
La Liga gjorde sitt personbästa i dressyren, han skrittade och var avspänd som aldrig förr och fick 52straff i den ** dressyren.
I terrängen gick han som han brukar, klockrent! Och låg trea inför hoppningen.
Jakob gjorde också en bra dressyr med kommentaren "attractive horse" från en av domaren ;)
Sen var det dags för terrängen, första gången för Jakob att hoppa terrängen före hoppningen. Det flöt på fram till vattnet, efter halva banan, ett ganska rejält inhopp i vattnet. Jakob låg rätt, tog av, men i språnget frös han till och stoppade ner ett framben och fick ett rotationsfall och landade på William i vattnet.
Jakob var direkt uppe på benen och verkade ha tagit det hela med ro och William var vid medvetande men klagade över smärtor i bröstet.
Det blev ambulans in till sjukhuset där röntgen konstaterade 3revbensfrakturer.
William fick vara kvar över natten för observation men han var helt inställd på att försöka få hoppa la liga, med tanke på att han låg så bra till samt hans kval till unghäst vm, men tyvärr fick han ej starta då han fått morfin. Så det blev en stor besvikelse men man får vara tacksamma över att häst och ryttare klarade sig så pass bra!
Så nu är vi på väg tillbaka hem. Som tur är så skulle vi ha med oss Line och Qurre hem, för några veckors träning ( Qurre sålde vi i vintras till Norge)
Så Lines mamma kunde köra lastbilen hem så får hon ta flyget tillbaka.

Vi vill tacka Line och hennes mamma, samt de övriga svenskarna som var på plats och kunde hjälpa till med hästarna när vi åkte till sjukhuset!

Och William är väldigt pigg ( nästan piggare än vanligt) ;)

Jakobs vattenhinder:


Det gick ju sådär i Norge..

Allmänt  /  1  Kommentarer


Glad Midsommar

Allmänt  /  2  Kommentarer

Glad midsommar önskar vi från Norge!


Film från Luhmühlen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Jag har klippt ihop en film från Luhmühlen på ledig stund. Inte den bästa kvalitén men det är alltid ngt =)
Tror jag lyckades få med alla svenskarna, Niklas Linbäck dressyr och terräng och Sara, Johan, Niklas, Dag och Ludwig fån terrängen.
/ Anna
 
 

****banan i Luhmühlen

Allmänt  /  2  Kommentarer
På torsdagen gick vi runt den **** banan, 6500m lång och bjöd på stora språng från start till mål och många riktigt tekniska linjer. Snacket som gick bland ryttarna var att detta var en av de tuffaste banorna hittils på senaste tid, och den visade sig ju sedan ge enhel del utslag!
På fredagen hakade Anna också på Niklas Lindbäck och gick runt den ***banan på kvällen för att höra hur hans tankar och planer var inför kommande prövning. Fick massor med bra tips och tankar om hur de olika linjerna skulle ridas, mycket värdefullt!
 
 
 
 

Det kom ett brev på posten...

Allmänt  /  5  Kommentarer


Hemma från en härlig vecka i Luhmühlen!

Allmänt  /  2  Kommentarer
Idag är vi åter tillbaka i vardagen igen efter en vecka i tyska Lumühlen där vi varit och tittat på *** & **** fälttävlan! Supertaggade och superinspirerade är vi nu tillbaka i sadeln igen och laddar nu inför internationella starter i Norge i helgen som kommer!
Har massor med bilder och filmklipp från Tyskland, som vi kommer bjuda på här vartefter!
 
 
 
 

Mot luhmühlen

 /  2  Kommentarer

Nu har ryttarna i teamet semester en vecka! Vad gör man då som fälttävlansryttare, jo man tar sin gröna lastbil som vi aldrig verkar få nog av och åker till luhmühlen och tittar på **** fälttävlan! Sandstranden får vänta! :)


Little Jakob i Bollnäs

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Det var inte Jakobs dag inne på dressyren. Han var spänd och tittig inne i ridhuset eller så kröp han in bakom hand och gick inte fram till bettet, så dressyren var ingen hit. Hoppningen såg bra ut och kändes bra men i båda kombinationerna knep han bak och fick med sig tre bommar ner. De andra sprången var superfina. Men i terrängen däremot gick han som ett skott, Little Jakob, och flög över de stora hindren! Dessutom en bra tid för honom som nu tvingats lägga upp tempot ännu mer till sin ** debut. Slutade 7a!
 

Anna & Box Qutie i Bollnäs

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Ridbarhetskänslan var bästa hittils inne på dressyren förutom lite spändhet vid sargen vid ett visst ställe på ridbanan, där 90% av hästarna hade problem. 50,3 straff i dressyren. Felfri hoppning nu på morgonen idag och en felfri terräng med mycket hindersug men med 6 tidsfel. En 4e placering & färdigkvalad till 6års championatet!
Mer om tävlingen kan ni läsa här
 

La Liga i Bollnäs

Tävlingar  /  1  Kommentarer
La Liga gjorde sin andra start i ** klass och inledde dressyren igår väldigt bra och stod för dagens enda utdelade 9a - på travökningen. Tyvärr höll det inte hela vägen igenom programmet utan skritten och galopprogrammet var alldeles för laddat, så poängen dalade tyvärr. 
I hoppningen idag på förmiddagen inledde han den fint likaså, men blev hetare och hetare ju längre han kom in banan och tre bommar föll.
Terrängen gick som tåget där han även var snabbaste häst med endast 2,8 straff att lägga tillför tiden och slutade 6a.
 
 
 
 
 

En placering och felfria debuter

 /  0  Kommentarer

Box Qutie 4e placerad i nationell * klass och därmed också klar för 6års Breeders!
Fly Away 5a, La Liga 6a och Little Jakob 7a i den ** klassen.
Nu bränner vi mil hemåt igen!


Ge hästarna vingar, terrängen är igång!

 /  0  Kommentarer


Vi rullar mot Bollnäs

Allmänt  /  0  Kommentarer
För två timmar sedan lämnade vi gården och rullar nu mot Bollnäs. Första dressyrstart är straxt innan 18 och sista vid 21.30 ikväll. 
 
 

Livia teståker

Allmänt  /  0  Kommentarer

Nyförvärvet

Allmänt  /  1  Kommentarer

Fin debut av Little Victory

Tävlingar  /  0  Kommentarer
 
Little Victory & Anna var idag i Trosa och hoppade Pay and Jump. Victors första framträdande. Han skötte sig mycket exemplariskt denna härliga 4åring där han hoppade runt 80 + 90 cm med 0 & 4fel!
Nu väntar lite sommarbete för Victor hemma på Jakobsberg.

En tur till Sharpman imorgon

Allmänt  /  0  Kommentarer
Imorgon kväll blir det en tur till Mjölby för att göra en affär, mer om det imorgon.Har vi tur så har även Ronja hunnit dräktighetsundersökas och svaret är possitivt så vi även kan plocka med oss henne hem till betet. Passar också på att ta en tur till Sharpman, var bra länge sedan sist nu. Har ju inte riktigt lika nära dit längre sedan vi flyttade. Ska byta järn i en av dressyrsadlarna och säkert får man väl med sig något annat fint hem därifrån också, inte så svårt!
 

Vilken varm härlig dag!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dagarna flyter på för fullt! William har varit inne på delfinariet några timmar och nu väntar kvällspass med La Liga, Jakob & Fly Away som är kvar att trimma. En liten check av hästarna på sommarbetet återstår också. 
På fredag förmiddag åker vi till Bollnäs där Little Jakob & Fly Away ska debutera **klass och La Liga som ska få gå sin andra ** och Box Qutie som går *klass. 
Dressyren rids på fredag kväll och hoppningen och terrängen på lördag. Vi har varit i Bollnäs en gång tidigare. Det var på Nordiska Mästerskapen 2009.
 

Trivs på betäckningsstationen

Allmänt  /  1  Kommentarer
När vi lämnade Nike på betäckningsstationen passade vi såklart på att hälsa på Ronja och Livia som gick där och verkade njuta för fullt av livet!
Ronja är ju inseminerad med Verdi TN och ska dräktighetsundersökas denna vecka och Livia insemineras idag!!
Så himla spännande och sån nervös väntan =)
Ett stort tack till Anna-Carin Wisén & SIXT Biluthyrning & Wiséns Bilar som idag hämtade seminen på flygplatsen i Linköping till Livia!!
 
 
 
 
 

Hingstval nummer 2

Allmänt  /  1  Kommentarer
I söndags morse när vi var ute på vår roadtrip stannade vi till i Mjölby och ultraljudade Nike och lämnade henne på inseminering. Hon ska sprutas igång nu och insemineras nästa vecka och valet av hingst till Nike har blivit:
 
 
Camaro M
1996 , mkh 166cm
e: Calido - Landgraf I - Calypso II - Maximus
ELIT premierad
 
Av de nu levande avelshingstar i Sverige har CAMARO M 979 det högsta BLUP-indexet; 151 i hoppning. Camaro M kommer ur en mycket intressant internationell hoppstam. Camaro M:s far Calido, var bästa hopphingst i sitt bruksprov, 10 på hoppanlag och 140,4 i index. Calido vann semifinalen i BundesChampionatet och tog 25 segrar samma år. Camaro M´s mor Golden Queen är statspremiesto och var segersto vid Holstein Elitshow. Hennes ondöme var ultramodern typ och excellenta gångarter. Camaro M är bildskön, ädel med stor potential för hoppning. 9 p för typ och galopp samt 8:or rakt igenom i hoppning. Cabriolet e. Camaro M segrade på Riksutställningen i Strömsholm 2004 med 54 p, bl a 10-10 i hoppning. Sonen Her Courcheval var 2:a i 3-årschampionatet med 9.82 i hoppning. 2005 vann It´s Hillidor 3-årstestet i hoppning med 51 p. 1:an och 2:an vid Kvalitetstävlan i Halmstad, Her Courcheval och Limaro, är båda e. Camaro M. Sonen Nimble kom 2:a i Tingsryd och exporterades därefter till Holland. Her Courcheval blev bästa svenskfödda häst bland 5-åringar i unghäst-VM i Zangersheide 2006. Carmelin blev bästa svenska häst i unghäst-VM i Zangersheide 2007. Her Courcheval kom 2:a i Danish Derby för 6-åringar 2007 och 8:a i Youngster Tour-finalen i Neustadt Dosse 2008. 
 
Bild & text hämtad från www.millegarne.com
 
 

Pay and Jump

Pay and Jumps  /  1  Kommentarer
 
Proposition
 

På Lövsund lördagen den 29/6 med start kl 09.00

1.      Anmälan görs via sms till 0707-155676

        eller via mail anna@team-annaowilliam.dinstudio.se

        Anmälningstiden utgår torsdagen den 27/6 kl 18.00

2.      Betalning & startanmälan samt uppvisande av giltigt vaccinationskort görs innan urlastning i sekretariatet     som är öppet från kl 08.00. Licenser, grönt kort eller mätintyg krävs ej. Daguppstallning finns, begränsat antal boxar, till en avgift på 200kr/box.

3.      Avgift: 100kr / start. Max 2starter/häst. Omstart får göras direkt efter start om hästen endast går en klass     mot samma avgift. Rosett kan vid felfri ritt köpas i sekretariatet mot en kostnad av 25kr / rosett.

4.      Tävlingsbanan är utomhus med flis/sand underlag 20x60m. Banan kommer bestå av ca 8-12hinder. Tävlingens klasser är 20cm- 120cm. Från 90cm kommer mur, vattenmatta och vissa andra utfyllnader plockas in i banan. Arrangören har rätt att utvisa det ekipage som inte beter sig enligt föreskrifterna i Svenska Ridsportförbundets tävlingsreglemente.All ridning sker på egen risk!

5.      Framridning sker i ridhuset 20x60m. Max 7ekipage inne i ridhuset samtidigt

6.      Fika samt lunchservering finns på tävlingsplatsen

7.      Startlistor kommer publiceras på bloggen den 28/6 http://annaowilliam.se under kategorin Pay and Jumps

8.      Parkering sker på anvisad plats. Håll rent runt din transport. Gödsel slängs på gödselstacken.

9.      Vägbeskrivning finns på www.team-annaowilliam.dinstudio.se

Anläggningen är belägen i Tystberga, utanför Nyköping

10.  Förfrågningar via anna@team-annaowilliam.dinstudio.se eller 0707-155676

Dock ej under v.24.

 

Varmt välkomna

Önskar


Hoppbilder på Mazzerati

Allmänt  /  0  Kommentarer

Några mil på vägen är avklarade, en häst ut och en häst in

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ojojoj, det har varit en lång, aktiv dag, 90mil körda! Men mycket kul har vi hunnit med och man hinner prata och planera mycket när vi sitter ner stilla bara vi två så här länge =) Mycket tankar och idéer som bollas igång!
Nu är det dags för sängen för att ta nya tag imorgon!
 
 
 

Ett riktigt 19h pass & imorgon blir det ett varv runt vättern!

Allmänt  /  1  Kommentarer
Man kan säga att det blev en lång dag idag! Med avfärd klockan 05.00 för att vara tillbaka här vid 19.30tiden. Plocka in och fixa och kvällsfodra, åka upp till betet för att plocka in Nike som ska åka till betäckningsstationen i morgon bitti. Väl på betet blev det 1timmes promenad innan vi hittade dem, så klockan 22.00 var vi tillbaka i stallet. Nu väntar högtryckstvättning utav hästtransporten och städning av bilen!
 
I morgon bitti rullar vi 05.00 igen! Denna gång med både lastbil och bil med hästtransport. Lämna Nike på betäckning, lämna bil och transport i Mjölby hos Wiséns Bilar, fortsätta till Skara för att lämna en häst där, titta på en häst i Uddevalla för att sedan hämta upp en häst i Hjortkvarn. Så ser morgondagen ut, vem har sagt att helger är lugna ;) Låter som vi satsar på ett 19timmars dygn imorgon igen !
 
 
 

En 6e plats för Mazzerati

Tävlingar  /  1  Kommentarer
Mazzerati har gått fint idag med en bra dressyr på 53straff, nolla hoppning och nolla i terrängen och slutade på en 6e plats! 
 

annashastar.blogg.se

Allmänt  /  0  Kommentarer
Box Qutie fick också bada igår. Ni kan läsa mer om det här
 
 
Anna har skaffat en till blogg!
 
"Då det till mesta dels är jag som sköter bloggandet här känner jag att jag inte vill lyfta fram mina egna hästar för mycket på denna sida, vilket man gärna vill göra förstås, då de betyder otroligt mycket för en, men det måste vara en jämnvikt. Så därför kompletterar jag denna blogg med en egen där jag kan skriva hur mycket jag vill om mina hästar, då jag gillar dem, bloggandet och fotografering väldigt mycket. Denna blogg är enbart en hobby och jag kan i dagsläget inte säga hur mycket den kommer att uppdateras, men ni är väkomna att besöka!
Jag har lagt in lite förhandsmaterial, för att komma åt allt, klick på maj 2013 i menyraden.
Trevlig läsning!"
/Anna 
 
www.annashastar.blogg.se