Hästvisning

Allmänt  /  1  Kommentarer
Några hästar har redan hunnits med nu på morgonen. Härnäst väntar hästvisning och efter det är det några hästar till som ska ridas idag. Ikväll blir det påskmiddag igen och imorgon börjar en ny vecka, men två nya hästar på ingång och tävling i helgen.
 

Glad Påsk!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har varit lite dåligt uppdatering här nu, men eftersom det är påskhelg och alla praktikanter är lediga blir det genast lite mer att göra. Men vi har ju fortfarande Line ( Qurres ägare ) här till hjälp.
Idag på förmiddagen kommer Dubidus ägareför att titta på när hon tränas. Resten av hästarna ska också tränas och så har vi en påskmiddag inplanerad både ikväll och imorgon kväll. 
Imorgon har vi dessutom en hästvisning inbokad.
 

Bästa schabraken

Kläder/utrustning  /  0  Kommentarer
Dessa schabrak finns med i Schockemöhles vårkollektion hos Sharpman. Älskar dessa schabrak, de är så himla smidiga att använda när man har många hästar att rida som använder samma sadel. Det går snabbt att byta eftersom det inte är några stroppar som ska träs ur/på. Dessutom är det bra passform och bra tjocklek och  stötdämpning i dem.
Vi har flera såna här schabrak sedan tidigare fast med märket Anky, också från Sharpman, men nu har alltså Schockemöhle kommit med liknande. 
Ni hittar dem här

Här kommer lite olika bilder från gårdagen:

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inställd hoppträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det är verkligen full aktvitet här nu med mycket hästar, men det flyter på kanon då vi just nu har 4st hästskötare!  & fler hästar kommer det!
Nu på morgonen skulle vi egentligen åkt till Peter Markne och hopptränat, men han fick förhinder, så det får bli en annan gång. 
Nu ska vi skicka iväg en liten påskkärring till dagis och därefter påbörja dagens ridpass. Får väl bli lite hoppning ed de här hemma som egentligen skulle åkt och tränat. 
 
 
Dubidu från gårdagens ridpass:

Den lilla grå är tillbaka

Allmänt  /  0  Kommentarer
Qurre är tillbaka på Lövsund. Tillsammans med sin ryttare Line. Tanken var att de skulle ha startat i Tågarp men eftersom det inte blev någon tävling ska de vara här veckan ut och träna. 
 
Igår kväll hade vi kiropraktor här som behandlade några utav hästarna samt Anna & Line. Väldigt välbehövligt!
 
Nu ska vi ta tag i dagens träning!
 

Löshoppningen

Allmänt  /  2  Kommentarer
Carlito fick idag löshoppas för första gången i sitt liv. Han skötte sig mycket exemplariskt och var lugn och samlad men samtidigt uppmärksam på våra hjälper och lät sig lotsas runt i löshoppningsringen. Han har en jättetrevlig galopp och bra taxeringsförmåga till hindren. Hoppade inte alls högt idag utan det fick mest vara lek och en mjuk introduktion för honom men tycke han hoppade fint!
Blev inga bilder/film från själva löshoppningen då vi ville ha full fokus på övningen och kunna vara med och stötta hästarna i deras uppgift.
 
 
 
Vi löshoppade även Elins häst Camelia som även hon skötte sig exemplariskt!
 
 
 

Färdig för idag!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Klar med ridningen och vi har till och med hunnit löshoppa 3 hästar! Det går undan när man har tre praktikanter till hjälp!
 
Little Charlie var duktig idag!

Inställd tävling, en aktiv söndag och en lugnare måndag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det blir ingen fälttävlan i helgen, utan den har blivit framflyttad till 13-14/4. Som tur är så krockar inte det med någon annan tävling. Så nu har vi ett par veckor till på oss att finslipa formen och förhoppningsvis hinna träna lite terräng här hemma innan start.
 
 
Igår, söndag, blev en väldigt aktiv dag. Annars brukar hästarna få vila på söndagar men igår på eftermiddagen kom vår fysioterapeut Karin för att behandla ett gäng. Så alla de hästar som skulle behandlas reds innan eftersom de ska vila dagen efter behandling, så de får vila idag istället. Samt Victor, Charlie & Cillia som precis kommit, de fick också kämpa på igår. Och de gör det superbra! Victor fick igår hoppa studs för första gången och det gjorde han hur okomplicerat som helst, alltid med öronen framåt! Charlie tycker ridhuset är väldigt spännande och har lite svårt att koncentrera sig när han rider förbi sig själv i speglarna med i övrigt är han en jättetrevlig häst! Han fick igår trava cavaletti och fortsätta fram till ett litet räcke i trav med infångare på sidan och det var inga problem. Och Cilla jobbar på fint, men vi har inte börjat blanda in några bommar i hennes träning ännu, då vi vill få henne lite mer på hjälperna först.
 
Så idag är William i poolen och Anna tar tag i träningen utav de hästar som inte vilar idag: Mazzerati, Jakob, Victor, Charlie, Cilla & Qutie. 
 
Little Victory in action:
 
 
De mer rutinerade hästarna fick igår, förutom studshoppningen, träna på en linje med smalhinder på medellinjen. 
Två smalhinder på rakt spår med 3 galoppsprång emellan och ett på böjt spår efter med två galoppsprång emellan och de skötte sig strålande!
 
 
Dags att ta tag i det, Mazzerati står färdigsadlad!

Vad tror ni??

Allmänt  /  2  Kommentarer
Vilket besked får vi ikväll tror ni? Blir det fälttävlan eller blir det inte fälttävlan på fredag??
Väntar med spänning..
 

Lördagens sparkades igång tidigt

Allmänt  /  0  Kommentarer
En vacker men kylig morgon. William var igång med stallskötseln halv 6 i morse. Så snart kommer vi kunna börja rida. Idag blir det också första ridpasset på Little Charlie som funnit sig tillrätta tillsammans med sina andra kompisar från JKAB. 
Men först ska ridhuset harvas kl 09.00.

 
 

Tävling eller inte tävling??

Allmänt  /  0  Kommentarer
På söndag meddelar arrangörerna i Tågarp om årets första fälttävlan kommer kunna arrangeras  eller inte, på grund av vädret. Så vi väntar på besked för att se om vi får dra igång vår fälttävlanssäsong nästa helg, eller om det dröjer ytterligare några veckor..
 
Anna & Athos i Tågarp för 1 år sedan där ekipaget placerade sig i den CNC* klassen

Nya kvalregler till Breeders

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det har kommit nya kvalregler till Breeders i fälttävlan för i år. Ni hittar de nya kvalreglerna här:
 
http://www.swedehorse.se/regler/allm%C3%A4nna_regler_2013/5-och-6-arschampionatet/5-6-falttavlan
 

Elin & Camelia

Allmänt  /  1  Kommentarer
Elin som är här på praktik i 4 veckor tillsammans med sin häst Camelia åkter i helgen hem för att tävla dressyr. Nu på eftermiddagen blev det en dressyrlektion och programridning för William. Anna var med och fotade lite:
 

Lika som bär

Allmänt  /  0  Kommentarer
Fast en är klippt och en oklippt
 
                              Little Victory                                                                 Little Cilla

Carlito på språng

Allmänt  /  0  Kommentarer
Carlito fick på eftermiddagen komma ut i ridhuset och lösgaloppera lite. Han är väldigt samarbetsvillig och rör sig med lätta luftiga gångarter men förstås mycket bus också när han får släppa loss. Härnäst väntar löshoppning för honom!
 
 

Ny häst anländer

Allmänt  /  0  Kommentarer
Elisabeth & Maria från JKAB har nu varit här och levererat ytterligare en häst, denna gång en utav lite större modell:
 
Little Charlie
SWB valack f.2009
e: Chairman La Silla - Cortus
Äg. Lottie Tham
Uppf. JKAB

Programträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har det stått programträning på schemat för tävlingshästarna på förmiddagen. Hindren är bortplockade och dressyrsadlarna på.
Little Jakob får dock stå över idag då han fått sin FEI vaccination. Samt Qutie är sparad till eftermiddagen.
Nu ska vi ta emot ytterligare en häst.
 
William & La Liga

Little Cilla

Hästpresentationer  /  0  Kommentarer
Tillsammans med Little Victory igår så anlände även Little Cilla som ska hoppas in och vidareutbildas. även hon har varit ute i ridhuset på förmiddagen för sitt första pass. Hon skötte sig väldigt väl, tyckte det var kul att se sig själv i speglarna. Blev ett lugnt introduktionspass, kravlöst, i alla gångarterna i båda varven. Väldigt lik Little Victory och de är även släkt med varandra. Victors mormor, Little Wonder,  är Cillas gammelmormor.
 
Little Cilla
SWB sto f.2009
e: Chairman La Silla - Casa Grande
Äg. Lottie Tham
Uppf. JKAB

Tillbaka i träning

Hästpresentationer  /  0  Kommentarer
Som vi nämnde igår så kom det två nya hästar till stallet, men igår fanns inte riktigt tid för någon presentation, så den kommer här. Häst nummer 1 är Little Victory som nu är tillbaka för träning igen efter lite vila och borttagande av vargtänder. Anna har ridit honom nu på förmiddagen och han kändes jättefint, sprudlande glad och en riktig energiboost att rida!
 
 
Little Victory
val. f.2009
Svensk Ridponny
e: Vita Nova´s Hanassie - Quite Easy
Äg. Lottie Tham
Uppf. JKAB

Härlig utsikt från frukostbordet

Allmänt  /  1  Kommentarer
Little Jakob svischar förbi i full galopp!
 
 
 
 

Sharpmanbilder

Samarbetspartners  /  2  Kommentarer
Här kommer lite bilder från Sharpman och lite av de läckerheter de har i butiken. Väl värt ett besök:
 
 
 
                  
 
 
Och här kommer lite bilder från V4 hörn i sadelkammaren
www.victory4horse.se
 

Klara i Mjölby

 /  0  Kommentarer

Klara med mötet på Sharpman med Sharpman Equestrian Team, ett roligt gäng!
Passade även på att svänga förbi Wis'ens bilar i Mjölby. Vi håller på att se över vårt bilägande, då vi sedan vi flyttat inte har lika stor användning för vår transport och dragbil. Så medan vi var på möte var en av våra bilar inne på rekond och fotografering. Vi vill rikta ett stort tack till Anna-Carin med personal på Wiséns bilar för god service och ett gott samarbete och ett problemfritt färdandes på vägen. Ni måste ha Sveriges vassaste rekondpersonal ;)


Team-möte

 /  0  Kommentarer

Idag har vi möte på Sharpman med Sharpman Equestrian Team.
Men först ska vi ta emot två nya hästar och rida.


Blandad kompott idag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har de hästar som tävlade i Linköping sist hoppat igen första gången efter tävlingen. Tränade lite teknik med en planka och hjälpbom före & efter. De andra hästarna har trimmats dressyr och några av dem har till och med gått två pass idag.
 
Elin Andersson, La Ligas ägare som är här på praktik, fick skritta av Qutie åt Anna. Hon bjöd för övrigt på riktigt fina språng idag upp till och med 1,50.
I bakgrunden syns William trimma La Liga.

Nya regler

Allmänt  /  1  Kommentarer
Alla fälttävlansryttare & övriga intresserade, nya regler för SM, Cuper & kval i fälttävlan. Se de nya reglerna här

Lite inspiration så här i vintervädret

Allmänt  /  1  Kommentarer
tidsinställt
 
 

Så kom vintern igen...

Allmänt  /  0  Kommentarer
Då var det vinter igen då! Under natten har det kommit ca 1dm ny snö, så nu är det riktigt vinterlandskap igen. Och mer fortsätter det att komma! Har sagt det förut och säger det igen - Skönt Med Ridhus! 
Tyvärr inte så lätt att förbereda hästarna inför kommande fälttävlansstarter på bästa sätt, men man får göra det bästa av situationen, vädret kan man ju inte rå över. 
Dags att köra Edwina till dagis och sedan göra min sambo sällskap i ridhuset! / Anna
 
 

Anna & Box Qutie

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
Box Qutie
sto f.2006
e: Quite Easy - Little Boy
Äg. & Uppf. Therese Örup

William & Little Jakob

Hästpresentationer  /  0  Kommentarer
 
Little Jakob
val. f.2006
e: Veronas Gerswin - Quite Easy
Äg. & Uppf: Lottie Tham, JKAB

William & La Liga

Hästpresentationer  /  0  Kommentarer
La Liga 
val. f.2006
e: Camiell Flamingo Z - Artist
Äg. & Uppf. Nina H Andersson

William & Mazzerati solar sig tillsammans

Hästpresentationer  /  1  Kommentarer
Mazzerati
val. f.2004
e: Feliciano - Electro
Äg. Sofia & Björn Rosell
 

Bilder på Dubidu

Hästpresentationer  /  0  Kommentarer
Dubidu
sto f. 2006
e: St Pr Duros - Lotse
Äg. Fam. Sandberg
 

Bilder på Carlito

Hästpresentationer  /  0  Kommentarer
 
Carlito
hingst f.2011
e: Carême - Alcatraz - Lord - Ramiro Z
Äg. & Uppf. Caprice Horse Breeding AB
 
 

Bilder på Keira

Hästpresentationer  /  0  Kommentarer
 
Keira
sto f. 2009
e: Cagancho - Cavalotti
Äg. & Uppf. Kristina Jonasson

Fotografering & avelsarbete

Allmänt  /  3  Kommentarer
Idag blir det en lugn söndag som ska avnjutas i solen tillsammans med hästarna. De vilar ju idag, söndag, men tänkte att vi då kunde passa på att fota hästarna så vi får lite nya, fina, uppdaterade kort på dem. 
 
I förrgår hade jag, Anna, ett jättebra samtal med Therese som är ägare & uppfödare till Qutie där jag fick massa bra tips och råd gällande hingstar och betäckning. Så nu börjar pusselbitarna falla på plats, i alla fall vad det gäller hingst till Livia. Känns oerhört värdefullt att få råd från den person som enl. mig fött upp den finaste hästen i världen ( Box Qutie ;)  Så dagen ska även ägnas åt lite avelsarbete!
 
Ikväll kommer det även att anlända 2 praktikanter från Vretagymnasiet som ska vara här i 4veckor! Den ena av tjejerna är Elin, var familj äger La Liga.
 

 
 

Kommer inte på någon passande rubrik...

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår visades Lussan för sina ägare innan hon åkte hem. Visningen gick bra och vi kan nästa år vänta oss hennes lillasyster på inridning. Vi önskar Lussan & Therese lycka till i fortsättningen och det ska bli kul att följa hennes fortsatta utveckling! På eftermiddagen igår kom det en ny häst hit. Idag är tandläkarna här för att se över hästarnas munnar. Vi har även Jennifer här, som tidigare ägde Livia. Hon är här över helgen och hjälper till i stallet tillsammans med Mikaela.
 
 
 

Duktiga hästar

 /  2  Kommentarer

Dagen rullar på. Hästarna går fint! En guldstjärna till Qutie som gjorde ett riktigt bra dressyrpass idag! Därefter blev hon vaccinerad, så nu har hon sin FEI vaccination som krävs för att få starta internationellt vilket vi har planer på för henne i år och självklart flera av de andra hästarna också! Så nu längtar vi efter säsongsstart. Såg bilder från Tågarp, där det är säsongsstart om 2veckor, på Facebook. Det var oroväckande mycket snö på de bilderna....


Full aktivitet i stallet

Allmänt  /  6  Kommentarer
Nu rör det på sig i stallet. Fullt med folk! Staffan fixar stallet, Karin (vår fysioterapeut) är här och behandlar hästar, hovslagaren är här och har med sig en lärling & Lisbett & Per från Victory 4 Horse Center är här och hälsar på. 
Man är ganska kall efer några timmar i ridhuset såhär på morgonen, men vi kör på några till innan lunch och en stund i värmen!
 

Förmiddagen i ridhuset eftermiddagen i poolen

Delfiner  /  0  Kommentarer
Vi jobbar på tillsammans här under förmiddagen. Eftermiddagen får Anna fortsätta själv då William ska in till delfinariet. 
 
 

Fin liten hingst

Allmänt  /  1  Kommentarer
Haft lite kvällsmys med Carlito, hingst f-11. Borstat, klippt man och tränat på att lyfta hovarna och han har varit så snäll och mysig. Passade även på att mäta honom. 1,55cm i mkh & 1,58cm bak. 
Var klara med de sista hästarna i ridhuset 20.00. Därefter fodrade vi och nu tar vi kväll. Nya tag imorgon!
 

Svårt med val av täcken

Allmänt  /  0  Kommentarer
Inne för en snabblunch. Förmiddagen har flytit på fint och det har ju blivit riktigt behagligt väder ute. Tycker det är svårt att täcka hästarna rätt nu. På morgonen när de går ut har det legat på mellan -10 & -15 grader och på eftermiddagen har det varit flera plusgrader. Så det har fått bli så nu att de fått på sig dubbla täcken på morgonen och när de sedan kommit in och ridits och ska gå ut igen har vi reglerat täckena då och de som är kvar att rida på eftermiddagen har vi plockat av halsarna/ täcke på vid lunchfodring. Mycket pyssel blir det =). 
 
 
Vill ha sommar nu!!

Läckra vårnyheter

Samarbetspartners  /  0  Kommentarer
Nu börjar det dyka upp en massa snygga vårnyheter på Sharpmans webshop & så klart även i butiken.
Klicka på bilden för att komma till Sharpmans hemsida 
 

Dags att sätta fart

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
 Idag är det busy day. Då ridhuset är uthyrt ett tag vid 16 idag så är det dags att börja rida nu för att hinna med så många hästar som möjligt innan 16. Sedan får vi fortsätta därefter. 
 
 
 

Snart dags att åka hem

Allmänt  /  0  Kommentarer
 På fredag är det dags för Lussan att åka hem igen efter tre månader hos oss. En månad inridning, en månad vila och en månad vidare utbildning & inhoppning. Ett mycket bra upplägg! Lussan har utvecklats väldigt fint under dessa två månader i träning och är ett sto med mycket potential som kommer kunna gå långt!
Så nu är Lussan inne på sin sista träningsvecka här och imorgon eller på onsdag blir sista hoppasset innan hon ska visas och hämtas av sina ägare på fredag.
 
 
 
 
 

Bilder La Liga 1,30

Tävlingar  /  0  Kommentarer

Vi jobbar på

 /  0  Kommentarer

Det jobbas på i ridhuset. Baturin har precis avslutat sitt pass och ska nu få komma ut i hagen ett par timmar till.


Film Box Qutie

Tävlingar  /  1  Kommentarer
Här kommer film på Box Quties 1,30 debut
 
 

Bilder Box Qutie

Tävlingar  /  0  Kommentarer
1,20
 
 
1,30
 


 

Kontorsjobb

Allmänt  /  0  Kommentarer
Ploppar upp en hel del tidsinställda inlägg här under dagen med bilder och filmer från helgens tävling som vi gjorde iordning igår kväll. 
Efter att ha suttit med bokföring nu hela morgonen ska det bli skönt att få gå ut och sitta upp i sadeln på de första hästarna för dagen!
 

Film Little Jakobs första 1,20 runda

Tävlingar  /  0  Kommentarer
 

Bilder Little Jakob

Allmänt  /  0  Kommentarer

Duktiga hästskötare

Allmänt  /  1  Kommentarer
Michelle & Mikaela har varit här hela helgen och jobbat. Igår var de hemma och tog hand om hästarna. Idag när det var lite fler starter var de med på tävlingen och groomade och Annas pappa skötte hästarna hemma. 
Tjejerna har varit jätteduktiga och gjort ett kanonjobb!
 
Dessutom har det idag kommit fram väldigt många och berömt att våra hästskötare har hjälm på sig på tävlingsplatsen, ett föredöme för alla andra.
Vi vill att våra hästskötare/praktikanter alltid har hjälm på vid in- & utsläpp, all unghäst- & hingsthantering samt på tävling. Det är kul att det uppmärksammas och vi hoppas att fler tar efter!
 
 
Bra jobbat tjejer!

Sammanfattning av dagens tävling

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hemma igen efter en heldag i Linköping. Little Jakob började ju bra med att sätta en dubbelnolla i den första 1,20klassen. Tyvärr räckte inte tiden till placering utan kom på 16e plats, 12 placerade.
I andra 1,20n blev det två pet, han var lite tom i galoppen andra rundan. 
La Liga hoppade fint i 1,20 men hade ett slarvpet på 2an. Qutie satte oxå en bra runda i 1,20 avd. b men fick också ett slarvpet på näst sista hindret. Så 4 fel var för de två i 1,20.
Därefter gick avd. B först i 1,30 och Qutie fick ju idag debutera. Hon var enda unghästen att starta och gick in och gjorde en riktigt bra runda men tyvärr föll sista hindret. Men det kändes väldigt lätt för henne så nu väntar fler starter!
La Liga startade 1,30 avd.A och börja de fint men hade sedan ner B hindret i ena kombinationen, 7B. Därefter föll sedan sista linjen, 9 & 10 då de fick för mycket framåtläge. Lite mer lydnad på honom bara så kommer det bli riktigt bra!
 
Nu ska vi bestämma vilka hästar som ska få följa med till Örebro nästa helg och hoppa!
 
Samma bild på fina lilla Jakob igen! Han drar verkligen blickarna till sig denna lilla checka häst och det är många som varit framme och frågat vad det är för stam på honom. 
Blev inte så mycket bilder idag, men hoppas på att kunna lägga upp några filmer.
 
 

1,30 debuten

 /  0  Kommentarer

Qutie var enda unghäst att starta 1,30. Hon gjorde det med bravur! Hoppade super men tyvärr sista ner. Kom inte riktigt tillbaka. Men det kändes kanon! Hon lekte lätt igenom banan.


Felfri!

 /  1  Kommentarer

Little Jakob dubbelnolla i första 1,20n!


Dags att rulla

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Det är nu dags att rulla från gården. Ordentligt påpälsade är vi redo för ytterligare en dag i Linköping! 
Håll tummarna för fina resutat. Ska försöka uppdatetra från mobilen så gott det går under dagen!
 

Morgondagens klasser

Tävlingar  /  0  Kommentarer
Imorgon kommer hästarna starta följande klasser:
 
Little Jakob 1,20 + 1,20
La Liga 1,20 + 1.30
Box Qutie 1,20 avd. B + 1,30 debut avd. B
 
 

Qutie placerad i 1,20 avd B

 /  1  Kommentarer

Qutie placerad i 1,20 avd B och vi är nu på väg hemåt igen. Imorgon är vi på det igen i 1,20 & 1,30 klasserna.


På plats

 /  0  Kommentarer

Vi är på plats i Linköping. Tävlingarna är igång men det lär dröja innan det Blue dags för Qutie.
Tusseman är med som sällskap till Qutie eftersom Fly Away & Komet kommer vara ute samtidigt, så inte Qutie behöver vara själv och stå och stressa upp sig. Tusseman verkar väldigt nöjd med situationen och Edwina är nöjd att ha med honom. Hon verkar dock tro att hon ska starta sen..


Redo för avfärd

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dags att rulla mot Linköping för hopptävling
 
Nike & William på Senior SM -09

Tävlingsförberedelserna är igång

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hästarna trimmade & Michelle & Mikaela håller på att packa inför morgondagen. I morgon åker vi med Fly Away & Box Qutie och så åker Åsa & Komet med ( vår inackordering) Qutie går imorgon 1,20.
På söndag åker Jakob, La Liga & Box Qutie & Åsa & Komet.
 
Så imorgon bitti blir det avfärd 06.00!
 
 
 
'
Little Jakob hoppade fint idag!

Idag står även träning av oss själva på schemat

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag är William på delfinariet där de håller på för fullt med att träna in den nya föreställningen för 2013!
Min pappa har skött stallrutinerna och jag har kunnat ägna förmiddagen åt ridning. Nu är det snabblunch som gäller för att hinna med resten av hästarna under eftermiddagen. För i kväll blir det lite träning utav oss själva på gymmet.
 
Kul att det kommer in så mycket tips angående hingstar till stona som ska betäckas. 
Det verkar ändå som att de flesta av er har liknande smak. Forstätt gärna komma med förslag, då detta ju är en hel jungel, men något som ska bli väldigt kul! Man vill ju inte välja fel, det ska ju bli tre OShästar som föds ;)
 
 
 
Anna & Once Again 2006
 

OBS! Vill göra er uppmärksamma på att vi till vardags alltid använder hjälm och förespråkar inte ridning utan hjälm. Detta var en engångsföreteelse enbart för fotograferingen.
Tänkte bara att det kunde vara kul att bjuda på lite sköna sommarbilder, som får en att längta efter vad som komma skall, samt en endast 15år ung Once Again
 

Ha en bra dag!
 
/ Anna

Sällskap i ridhuset

Allmänt  /  2  Kommentarer
Livia gör oss sällskap när vi skottar ridhuskanter. ( Eller hon ägnar sig mest åt att spegla sig och lattja omkring)
 

Förhoppnings 3 små newbies på Lövsund nästa vår

Allmänt  /  7  Kommentarer
Som planerna ser ut nu så har vi tre ston som kommer att betäckas nu under våren. Så förhoppningsvis kommer det finnas tre små föl här på gården nästa vår!
 
Nike -96
Mintage xx - Maraton
Tävlad upp till Svår klass fälttävlan med placeringar hela vägen
 
 
 
Livia -08
Pentgon-De La Gardie
Kvalad till 4års chammpionatet i både hoppning & fälttävlan -12
 
 
Claudio´s Ronja Fortius -01
Claudio´s Son - Landsriver
Meriter tom 1,50 hoppning & CNC* fälttävlan
 
 
 Det är hopphingstar vi söker till alla tre.
 
Till Nike måste det vara en som även har mycket bra gångarter samt bra temprament.
 
Till Livia söker vi någon som ger lite storlek samt lugnt temprament
 
Till Ronja är kravet att det ska vara en holsteinerhingst eftersom hon är godkänt holsteinersto i deras förbund  och någon som ger lite storlek
 
Kom gärna med förslag!
 
 
 
 

Bra förmiddag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Precis kommit in för lite lunch. Förmiddagen har gått jättebra och hästarna har jobbat fint! Nu längtar man dock till att paddocken ska smälta och torka upp så man kan ställa ut hindren  får komma ut i solskenet =) Fast ridhuset är ju förstås underbart att ha fram till dess för det är ju blixthalka ute! 
 
 

Banhoppning på schemat

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag börjar dagen med att bygga upp hinder i ridhuset. De hästar som i helgen ska tävla i Linköping ska idag få hoppa igenom en bana inför helgens starter.
 
William & Quireboy 1,30 juli-12

Hej då Amazing Grace

Allmänt  /  12  Kommentarer
Efter nästan två år tillsammans med massor av framgångar gick idag Anna & Amazing Grace skilda vägar! 
 
 
 
 
  
 
 


 
 
 
 
 

Snön smälter & stona brunstar

Allmänt  /  3  Kommentarer
Så himla underbart väder det är! Nu känns det verkligen att våren är här! Hästarna har stått ute och njutit och solat i sina rasthagar. Inte långt kvar tills de får springa ut i gröna sommarhagar! Det märks att det inte bara är vi ryttare som blir glada utav detta väder och längre ljusa dagar, även hästarna! 
Flera av stona har nu börjat visa brunst, så nu blir det dags att börja föra brunstkalender, då det faktiskt är några av dem som ska betäckas i år! =)
 

Gilla Kefly

Samarbetspartners  /  0  Kommentarer
Gilla Kefly på Facebook och skriv om ditt bästa hästminne på deras FBsida så är du med i utlottningen om massa fina priser!
 

Sista ridpasset tillsammans

Allmänt  /  0  Kommentarer

En lugn söndag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Solen skiner & det blåser friskt ute! Söndag och lugn dag för hästarna. Skritten för alla och några får jobbas i lina. 
 

Snyggaste sadelhängarna!

Samarbetspartners  /  0  Kommentarer
För dig som vill piffa upp sadelkammaren!
 
 
Mer info hittar ni på www.victory4horse.se

Bilder från dressyrträningen

Allmänt  /  1  Kommentarer
Igår var vi som sagt iväg och tränade dressyr på eftermiddagen med Box Qutie & Fly Away. Mer om Fly Away får ni läsa på hans blogg, men kan tillägga att jag aldrig sett William rida honom så bra som igår!
 
Qutie gick jättebra och vi fick massa bra hjälp och tips och vi kommer garanterat träna för honom nästa gång han kommer igen! Tyskan var ändå ganska så lätt att förstå sig på, även om vi hade Monica med oss i mitten som hjälpte till att översätta.
 


Dressyrträning för ny tränre

Allmänt  /  0  Kommentarer
I eftermiddag ska vi åka iväg & träna dressyr. Vi har blivit inbjudna att träna för Marco Heinen som flyger hit från Tyskland regelbundet och har träningar på Stjärnbro Gård som ligger här i närheten. Ska bli spännande, har aldrig tränat för honom innan. Det blir Box Qutie & Fly Away som ska få följa med och få sig ett pass och kameran får följa med så förhoppningsvis dyker det upp lite dressyrbilder ikväll!
 
Box Qutie
sto f.2006
Quite Easy - Little Boy
äg. & uppf. Therese Örup

Till alla Tusse fans

Allmänt  /  3  Kommentarer
Ännu mer bilder har kommit på mailen på Tusseman, vilket är så uppskattat och självklart delar vi med oss av dem.
Så här är till alla er som gillar vårt svarta lilla charmtroll:
 
 
 
 
 
 
Tusses mamma
 
 
 
 Tusses pappa
 
 
Tusses farfar