Ryttargalan ikväll!

Allmänt  /  2  Kommentarer

Tack vare en fantastisk häst får vi och Therese & Regina Örup ikväll möjligheten att gå på Ryttargalan på Berns i Stockholm ikväll.
Hon har givit oss en fantastisk säsong som hon toppar genom att bli nominerad som Morgondagens Häst, tack Box Qutie!


Nu trimmas det ekipage för fulla muggar

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hästar ridna på förmiddagen, Anna har hållt två dressyrträningar och lägerdetagarna har nu anlänt och är i full gång med sin teorigenomgång. Halv 4 börjar första ridpasset där markarbete står på schemat.
Senare ikväll bär det av på middag hos familjen Amloh som äger Pacemaker som visades på rådgivande hingstbedömnngen i tisdags som för övrigt gick jättebra!
 
 

Boka in träning

Allmänt  /  1  Kommentarer
I helgen kommer vi som sagt att ha kurs här . Passa själv på att boka in en träning för antingen Anna eller William efter att grupperna tränat färdigt nu när övningarna står framme i ridhuset. 
På lördag är det markarbetspass med fokus på avspändhet, lösgjordhet och följsamhet.
På söndag fortsätter vi med samma tema men då är det banhoppning med hinderparken framställd.
 
Vill du boka in en träning, skicka ett sms:
 
Anna 0707-155676
William 0702-699302
 
Uppstallning och boende finns om man vill träna två dagar
 
avspändhet - lösgjordhet - följsamhet

Rapport från en som är sjukskriven

Allmänt  /  1  Kommentarer
Att vara skadad är ingen hit. Jag har varit sjukskriven ons-fre pga en skada jag ådrog mig när jag åkte i backen i lördags. Trodde inte det var så farligt först men efter att jag ridit alla mina hästar på K1 i måndags så började jag må riktigt dåligt, illamående och yr. Så sjuksyster på K1 körde in mig till akuten på karolinska sjukhuset då hon var orolig att det var något organ som tagit skada. Men det visade sig vara muskelfästena vid bäckenkamen som gått sönder och illamåendet och yrseln kom från att jag var så smärtpåverkad efter att ha hållt igång en hel dag fysiskt. Så det blev ridförbud veckan ut. Jag var inne på K1 på tisdagen och såg till att täcka upp med ryttare till unghästarna veckan ut samt arbetade några av dem från marken i lina. Och nu har jag varit hemma i tre dagar och jag börjar snart klättra på väggarna! 
Men försökt sysselsätta mig så gott jag kan, uppdatera blogg, instagram, planera inför helgens kurs, se över foderstater och träningsstatus på hästarna och så följt träningen av hästarna här hemma med ett vakande öga ;)
Men på måndag räknar jag med att vara igång som vanligt igen, vilket ska bli väldigt skönt. 
 
 
 

Tillbakablick på 2013

Allmänt  /  1  Kommentarer
Det har varit ett innehållsrikt år, mycket ha hänt. Både gott och dåligt. Ingen som inte håller på med det vi gör kan någonsin förstå hur slitigt det är, hur mycket uppoffringar som krävs och hur mycket man får kämpa för att nå sina mål. Men framgångarna har varit fina i år och det är de där små tillfällena som gör att det känns värt allt slit.
Vi gör det tillsammans och vi gör det för de vi älskar allra mest - hästen!  För samspelet och prestationerna tillsammans med dessa fantastiska djur!
Här kommer lite videoklipp som inte tidigare visats på bloggen - en liten tillbakablick på vad detta året bjudit på!
.....och det är inte slut än!
 

Film från Hermanstorp

Allmänt  /  0  Kommentarer
Film på Box Qutie ifrån när vi var och tränade terräng i Hermanstorp i somras:
 
 

Film

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer en film på 4åriga Rachel, nyligen inriden och inhoppad:
 
 

Klara med ett helt gäng

Allmänt  /  0  Kommentarer
På morgonen åkte Line tillbaka till Norge igen med Qurre. Vi hade en trevlig middag här tillsammans med Line, hennes mamma och Åsa och vi fick alla jättefina presenter utav Lines mamma. Någonting som vi ska visa er här på bloggen, ska bara ta några fina bilder på det först. Någonting som ni också kan beställa från Lines mamma!
Line & Qurre kommer tillbaka v.8 igen.
 
Nu på förmiddagen har Rachel, Farah Diba, Elton, Octomore, Mindus och La Liga löshoppats. 
 
Rachel
sto f.2009
Radiator - Alcatraz
Äg. & Uppf. Caprice Horse Breeding AB
 
Rachel i ridhuset häromdagen
 

Träning & Coachning

Allmänt  /  0  Kommentarer
 
I helgen som kommer har vi träningsläger här för tävlingsekipagen i Smedstorps RS. De stallar in sina hästar i boxarna i ridhuset och bor på gårdshotellet och kommer träna två gånger om dagen med sina hästar det blir teori och fysträning. 
Ett jättekul initiativ tycker vi och vi välkomnar fler ekipage att boka upp sig på liknande koncept.
 
William coachar Anna & La Liga.
Bilderna är från i somras när William var konvalecent. 
 

Dags för löshoppning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu ska löshoppningsringen byggas upp och ett gäng hästar löshoppas
 
Anna trimmar Qurre åt Line i somras

En sista repetition

Allmänt  /  2  Kommentarer

Dags att köra ett genrep med hingsten Pacemaker f.11 e: Heartbeat som ska visas på rådgivande bedömning på tisdag.


På Delfinariet

Allmänt  /  0  Kommentarer

Inte varje dag man hinner med att både tävla och vara på Delfinariet. Hela familjen är samlad här nu, William håller i närkontakt delfin och sedan blir det tårta!


En nöjd ryttare & en blå/lila ryttare

Allmänt  /  2  Kommentarer
Hopptävling idag i Mjölby. La Liga startade 1,20 och var felfri och hade 1 pet i 1,30!
 
Ett stort tack till Klaas, vår hopptränare, som verkligen går in till 200% i vår satsning för att förbättra vår ridning och resultat!!
 
 
 
Anna & Qutie som också skulle startat samma klasser fick snällt stanna hemma då Qutie bjöd Anna på en riktig flygtur i ridhuset igår. 
För att citera Åsa som var med i ridhuset: " Den som säger att den hästen inte kan hoppa....Fy fan!" =)
Qutie skulle bara trimmas lite över en oxer med bom framför, var lite laddad då det var halv storm utanför. 
Hoppade den några gånger och hon var lite kvick iväg i landningarna. Sen petade hon en gång och då vet vi med oss att reaktionen på det är att hon hoppar upp sig väldigt väl, för detta är en häst som inte vill riva.
Och det var precis vad hon gjorde! Lite för väl...
Hon var över stöden och vände vilket satte Anna i obalans för så mycket reaktion var ej förväntat och i landningen bjöd hon på några fina bocksprång.
Så det blev istället ofrivillig vila idag för ekipaget, Qutie i hagen i solen och Anna ganska mörbultad med en rygg och höft som antagit en fin blå/lila färg ;)
 
Vi tar igen det i januari när tävlingarna drar igång igen! 
 
 
 
 

Dags för lite uppdatering

Allmänt  /  0  Kommentarer
William är inte så flitig på att uppdatera här, så jag tänkte lägga in ett inägg lite om vad som händer och sker.
Mitt arbete på K1 går kanon och jag trivs superbra! Som denhär veckan har jag i måndags tränat dressyr med två hästar för Traudi Björling, tisdag hoppträning för stallchef Claes Hermansson, i torsdags tävlade jag dressyr med två hästar och igår fredags hopptränade jag med två hästar för Ann Liwing. 
Har dessutom under veckan utöver träningen av mina unghästar där utbildat soldaterna i knoppning inför deras hästskötarexamen.
Här hemma har jag det lite lugnare på ridfronten. 3 hästar är för mig inget problem att träna fullt ut här hemma. Så jag har haft Qutie, Little Victory och Keira att träna. Men Keira har ju nu sålts och Little Victory är hemma på JKAB för lite vintervila så det är bara Qutie jag rider här hemma nu plus Cash tisdagar och torsdagar.
Cash är en  stor snygg valack f. 2007 imp. Holland e: Verdi - Lancelot som står installad här under vintern och jag rider honom två dagar i veckan och så tränar ryttaren för mig en dag i veckan med honom.
Så om någon vill ha sin häst utbildad av mig är det bara att höra av sig, jag har för lite att göra nu ;)
 
I helgen som var hopptränade vi här hemma på lördagen för vår hopptränare Klaas och på söndagen var vi hos Liane och tränade dressyr. Vi har hopptränat här hemma en gång till under veckan och imorgon blir det tävling för La Liga och Qutie.
 
Line & Qurre är här från Norge i två veckor och de har idag hopptävlat 1,10 felfritt och debut i 1,20 med 4 fel!
 
William jobbar på här hemma med hästarna tillsammans med Elvira och Line och Sandra.
Sandra går på Öknaskolan men har flyttat in här i hästskötarbostaden tillsammans med Elvira och med sig har hon sin treåriga häst Laban.
Unghästarna går fint, Caprice Horse Breedings Rachel & Farah Diba utvecklas fint, och jag ska nu försöka få in film på dem här på bloggen.
 
 
Vi har även en valack här på inridning som heter Octomore f.2011 e: Cartier - Egerländer som ägs av Louise Nordin.
 
Vattenträning på Lövsund i våras
 
 

En riktig fysiodag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag kommer hovslagaren , Fysioterapeuten och till sist kiropraktorn. Där i mellan ska vi rida och sköta om det hela här på gården.
Unghästarna som är under träning går det väldigt framåt med, Farah Diba , Rachel och Otcomore. I helgen kommer vår hopptränare hit på lördag och på söndag blir det dressyrträning för nestor Lianne. Så kul att se dem utvecklas så fint.
Ha en bra dag.

Kvällsgympa

Allmänt  /  0  Kommentarer


Diskussionerna är igång

Allmänt  /  1  Kommentarer