Box Qutie innan dagens träning

Allmänt  /  0  Kommentarer

Perfekt dag

Allmänt  /  3  Kommentarer
Riktigt skön dag idag! 
Klaas är här med sin sambo. Vi har byggt bana och tillsammans med resten av stallgänget ätit brunch på gårdshotellet och så hoppning av ett helt gäng. Kan det bli så mycket bättre?! Finbil

Allmänt  /  0  Kommentarer
Fått förmånen att under en period köra denna fina bil från Anna-Carin Wisen  på SIXT & Wisens Bilar i Mjölby 
En Audi A6: Turné & Hoppträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Anna var med Livgardets Dragonmusikkår till Jönköping och Linköping med hästarna Nils & Raoul fredag kväll och lördag förmiddag. 
Idag hopptränas det för fulla muggar här hemma på Lövsund för Klaas. 
Det väntar även brunch för oss alla på gårdshotellet 👍


resultat av system

Allmänt  /  2  Kommentarer
Har på senaste tiden utvecklat ett mycket bra och nyttigt träningssystem för hästarna vilket får dom lösgjorda och mera självbäriga . Och idag visade det verkligen frukt .
Känslan som infinner sig när man ser resultatet är så härlig .
kan beskriva i korta drag . Jag har jobbat med upphöjda cavalettibommar ca 8-12 st på töm/lina eller lösa så hästarna själva fått balansera upp sig och ta tillvara på sig . Detta har gett smidigare och försiktigare hästar vid hoppningen . Och mer schwung i dressyren. Har jobbat dom så här ca 3 grr i veckan på förmiddagen sedan ridit på eftermiddagen .
Idag när jag som sista häst trimmade dressyren med La Liga bjöd han på ett fantastiskt resultat . Tack Klaas och Liane för inspiration .
cant wait for the next ride . känslan är i kroppen nu lagom till John Blund .
See you // W

Årets första galoppjobb

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag på förmiddagen har jag William varit iväg till galoppbanan och kantrat Jacob och La Liga . Sen avslutade vi med att dom fick göra en liten lungöppnare och det tyckte de var så kul. Så nu , nöjda trötta hästar äter lunch i sina välströdda boxar;)

Hon Växer

Allmänt  /  1  Kommentarer
Alla dräktiga ston mår fint och störst av dem alla är lilla Ronja! 
Hon har verkligen blivit enorm och det verkar vara en vilding där inne i magen för man ser hur den sparkar omkring för fullt, magen hoppar omkring :) Lite bilder från idag

Allmänt  /  0  Kommentarer

Edwina testade Box Qutie 


Edwina ville också vattenträna sin häst

Anna & Box Qutie

William & La Liga Once Again var också nere och fick plaska lite i vattnet och längtade nog tillbaka till fälttävlanstiden.. Härlig dag med vårkänslor!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Haft en underbart skön dag idag tillsammans med varandra och hästarna!
Vackert väder, värme i luften och fina hästar! 
Flera av dem har idag fått vattenträning på strandängarna medan några har fått gymnastikhoppa lite inomhus. 
Ska försöka hinna lägga upp lite mer bilder under kvällen. 
Bilder på Little Jakob

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer några bilder på Little Jakob, med sina fantastiska framben, från träningen för Klaas i torsdags:Igång igen

Allmänt  /  0  Kommentarer
Nu funkar vår blogg igen... Något som har med teknik att göra gjorde att den låg nere.
Det som hände medans den låg nere var b.l.a att vår hopptränare Klaas Stiksma var i torsdags och vi hade en träning med fokus ridbarhet mellan hindren samt jobbade jättemycket med svängar och vägar på en bana med lite lägre hinder. I onsdags var Jag, William iväg med grabben La Liga till Strömsholm för att slipa lite på vår dressyr vilket resulterade i en 5 e plats och 62,5 %, Ulf Wilken dömde och jag fick bra kritik med mig hem denna gången. Mera dressyr väntar. Dessutom lämnade jag av Victory 4 horse centers Inge på lite alternativträning för en period på Equirehab som ligger utanför Strömsholm precis. Där ska han vattentränas, backtränas och stå på vibrationsplattat o få det riktigt bra. Vilket är kul och förhoppningsvis givande för vår satsning.
Denna vecka hände det också tyvärr en hemsk olycka hos oss, Elvira som jobbar hos oss hade den maximala oturen att bli träffad i ögat av en metallbit från en grimma när den gick sönder , när en häst backade ur den. Vilket resulterade i ambulansfärd * 2 först till Nyköping sedan till Örebro för akutoperation, Prognosen ser ljus ut men det blev ett 9 mm stort sår i ögat.
Vi är mycket ledsna över detta och skickar alla våra läkande tankar till bästa Elvira som nu är kvar på Örebro universitetssjukhus, och hoppas på skyndsam men ordentlig läkning.

Nöjd häst, nöjd ryttare

Allmänt  /  1  Kommentarer
Färdig med ridningen för idag! Jättekul att rida Qutie som var superfin idag efter att Klaas red henne igår! Längtar redan efter morgondagen för att kunna fortsätta jobba vidare! Fina hästar idag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hästarna har hoppat jättefint idag för Klaas och två av dem har t.om fått bli ridna av honom. Little Jacob fick ett hoppass och Qutie fick ett markarbetspass under Klaas. Superkul att få se! På torsdag är det dags igen! 

William har hunnit in en sväng till delfinariet och Anna har haft en träning och ridit lite mer. Imorgon väntar dressyrträningar för Traudi Björling på K1. 


Snart kan vi börja vattenträna

Allmänt  /  0  Kommentarer
Snön håller på att smälta bort och strandängarna fylls på med vatten. Snart kan vi börja vattenträna hästarna igen! Någonting som jag tror att både vi och hästarna ser fram emot lika mycket!!
 
 

Hoppträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
Imorgon bitti kommer vår hopptränare Klaas hit så då ska ett gäng hästar hoppas igenom. Upp med tuppen! 
Publikens Jubel

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag på Eftermiddagen blev det en tur till Stockholm. William hade hoppträningar på Lennartsnäs Säteri


Anna & Edwina tog en tur till Solvalla för att se när Maharajah fick ta emot folkets jubel efter segern i Frankrike. 
Mats & Nils från jobbet var på plats för att eskortera fram legenden! 

En sväng till Strömsholm

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag på förmiddagen var Anna på Strömsholm, tillsammans med Per Dahlgren, för att titta på de nya unghästarna som är inköpta.
Hästarna till K1 köps in som 4åringar på våren och sätts i utbildning på Strömsholm. Sedan kommer de till K1 som 5åringar efter sommarbetet där de går under beridare i 1år. 

Sedan blev det att åka hem och trimma hästar och kurera en dunderförkylning!

Firepower KLT på Strömsholm
(Släkt med Qutie)

Qutie på väg ut för dagens träning 
lite spadag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har vi haft både leg. Fysioterapeut Karin Magnusson här som gått igenom ett gäng hästar , hon jobbar med massage , laser, stretching och akupunktur . Sedan efter det Leg. kiropraktor Mikael Lundstedt som arbetar med hårdvaran. Perfekt när karin mjukat upp mjukvaran innan .
Vi ryttare får oss även en rejäl dos av båda terapeuterna. Vi är stolta över att ha ett så bra fungerande friskvårdsteam på plats hos oss regelbundet. så nu kommer hästar o ryttare sussa skönt i halmen . På återseende. // William

Eskilstuna t/r La Liga & William

Allmänt  /  0  Kommentarer
Arbetet med att få rutin på dressyrbanan började förra helgen i Katrineholm i la 3 där det slutade med en placering för mig o La liga . denna kväll har vi varit i Eskilstuna och testat msv c2. Till och börja med kan jag meddela att vi tyckte detta var riktigt roligt . bra tävling med atmosfär som verkligen tog fram pirret .
Vi hade bra samarbete genom programmet . fanns ingen brist på energi . kände att jag kan rida honom mer o mer innanför banan vilket är en förutsättning och ett framsteg sedan tidigare. Fick massa inspiration till att utveckla vidare och befästa hemma och använda energin i samlande syfte och inte för mkt framåt . poängen denna tävling blev 59% och det ska vi omvandla till minst 69 % innan ft start .
Har några dressyrtävlingar inplanerade framöver som jag verkligen ser fram emot .
// William o La Liga

Dressyrtävling mitt i veckan!

Allmänt  /  0  Kommentarer100% seger

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag startade Anna Ulv & Ymer på seriedressyren på K1. Det blev seger för båda hästarna i en klass var.Duktiga grabbar! Särskilt Ymer som verkligen är favoriten.