Cervantes dag

Allmänt  /  0  Kommentarer
 Nyklippt. 
Morgonskritt på bandet med utsikt över resten av gänget som står och lapar sol i sina hagar. 
Sedan väntar ett dressyrpass. Hoppning igår vilket gick jättebra. 
Därefter ska han få nya skor. Bra dag på jobbet!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har vi hållt oss till de vanliga rutinerna. Älskar verkligen mitt jobb en dag som denna! När man får så mycket och varierad, kvalitativ ridning i kroppen och ridminnet. 
En dag varvad med hoppning och dressyr på alla olika nivåer, från lågt till högt! 
Nu är det dags att ställa sig i mitten här och hålla träning: 

/ Anna 

Frångick rutinerna

Allmänt  /  0  Kommentarer
Helstirrig dag från morgon till kväll. 
Våra superduktiga hästtandläkare har varit här och gjort hästar hela dagen. 
Både hästar som står här i träning och hästar som kommit utifrån. 
Så detta har varit en sådan dag där man helt och håller har fått frångå de vanliga rutinerna.. 
Göra stall, serva hästtandläkarna med hästar, sopa, byta hästar hos tandläkarna, och så har det fortsatt. 
Idag hämtades Ronja ner från betet för att göras i munnen. Ronja flyttar nämligen tillbaka till Mjölby vid nästa månadsskifte för att bli ridhäst igen åt sin ägare, så fort hon blivit avvand från sitt föl helt och hållet. Bebis var helcool med att mamma begav sig iväg ett par timmar medan Ronja var lite mer bekymrad och gnäggade en hel del. Kärt återseende för Ronja när hon fick komma tillbaka till lösdriften, sonen hennes lyfte knappt på blicken ;) 

Passade på att få Qutie klippt nu med när det fanns veterinär på plats i stallet. Hela Qutie är nu klippt förutom frambenen.... Snyggt... Det är de där superframbeben som absolut inte vill riva men som heller inte vill bli klippta... 
Men hon är en stjärna ändå!!! Hon är helt igång nu igen efter Polenfadäsen och känns fräsch och fin. Och inget slår ju känslan av att ha henne igång - det är på hennes rygg man känner sig hemma! 

Kvällen avslutades med dressyrträningar. Genomsläppliga, tillfreds hästar och lyriska ryttare gjorde min kväll som tränare. Nu väntar sängen! På't imorgon igen, då i de vanliga rutinerna!
// Anna 

Dagens aktiviteter

Allmänt  /  1  Kommentarer
Full rulle hela dagen! Stalltjänst & därefter rida hästar på löpande band. 
Har varit en riktig varm höstdag idag även fast det blåst en del så det blev ett gäng ridna på utebanan idag, vilken var riktigt skönt. Men sen så kom mörkret och då blev det till att flytta sig inomhus. Cervantes som kommer hit regelbundet ett par dagar åt gången görs iordning för ett ridpass. 

Det senaste nytillskottet på väg ut i hagen imorse. Närmare presentation kommer. Idag hälsar vi också Hilda Wihlmark välkommen till teamet! Hon kommer att jobba här tills vidare. Närmare presentation kommer! 

Kvällen avslutades med lektion för den yngsta beridaren

En riktig fixardag

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har vi haft en riktigt härlig dag på säteriet. Denna söndag har ägnats åt mycket praktiska saker när hästarna har fått ha vilodag. 

Stalltjänst - check 
Haft träningar - check 
Fystränat - check 


Fångat förrymd ponny - check 


Brunsch på gårdshotellet med västkusttema - check 

Haft hästägare på besök - check 


Fyllt på foder- & spånförrådet ( tog lite längre tid än nödvändigt då Malin & Anna hade lite svårt att förstå hur man skulle höja lastpallen och inte ens instruktionsboken kunde hjälpa detta brighta team...) - check 


Fixat lösdriften - check 

Monterat ihop skrittmaskinen igen efter underlagsfix - check 
Kontorsjobb -check 

Tömt hela utebanan på hinder ( nu ska vi bara få plats med allt i ridhuset.. Har nog 30hinder nu...) - check 

Tagit emot en ny häst - check 


Intagit soffläge och påbörjat uppladdningen inför ny arbetsvecka - Vi Är Motiverade!! - check 

Trevlig söndagkväll!! 

Oct. 20, 2014

Allmänt  /  0  KommentarerEn fredag i 180

Allmänt  /  0  Kommentarer
I fredags gick schemat verkligen i ett, men det var kul då det inte riktigt var en vanlig dag med bara stalltjänst och ridning.
Först på morgonen var det läkarbesök för Anna. Hörde förstås inte till en av de roliga sakerna. Ingen ny incident utan uppföljning och kontroll av nack- & huvudskada sedan 2012. 
Därefter en snabbsväng till delfinariet. 

Därefter bränna hem och börja träningen av hästarna. Då vi på fredagar har extrahjälp av en praktikant fick vi ihop ett väldigt effektivt schema där tjejerna ryktade hästarna, gjorde dem klara och kom ner med dem till ridhuset, bytte häst där och fick med sig en färdigtränad häst upp som skulle duschad och gå på skrittbandet. 
Många hästar och alla med olika mål för dagen, så det blev mycket varierad ridning. Dressyrarbete, cabalettiarbete, klättring och hoppning. 
Fado tyckte backen på Uppsa Kulle sög ordentligt! 

Fly Away stod för dagens hoppning och lekte sig igenom några linjer på 1.45. 

Eva har gjort höstfint utanför stallet 

När alla hästar var avklarade blev det snabbvisit till lösdriften för att checka och utfodra dem, sedan bränna iväg till Mjölby för att fira Williams pappa som fyllt år. 
Som vanligt kommer vi alltid 1h senare än alla andra, men vid det här laget blir släkten glad bara vi har möjlighet att komma. 
Trevligt avslut på en härlig höstdag i ett aktivt pars business & familjeliv. 

Salong Anna

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dagarna flyger fram! 
Idag var det underbart soligt höstväder. 

Själv rustade jag mig i lång regnkappa och mössa och gick lös med klippmaskinen. Två hästar per dag ska hinnas med att klippas. Igår var det Fly Away & Fado som hamnade under saxen. Båda stod som ljus och fram trädde två slimmade välsvarvade hästar. 

Igår hopptränade jag för Klaas med ett gäng av hästarna på eftermiddagen. Och i samråd med Klaas provade vi hoppa Fado på ett hackamore. Vilken annorlunda känsla! Han var så avspänd och harmonisk, jättekul!

Idag hamnade brorsorna Carlito & Caruso på salong Anna. Vad roliga de är - fast de är helbrorsor är de inte särskilt lika i tempesmentet. Carlito var nervös och lite kittlig och pipplig medan Caruso stod som fastväxt och njöt i fulla drag! 

Nu väntar ridning och ikväll ska det hållas hoppträningar! 
/Anna 

Lokal hopptävling

Allmänt  /  0  Kommentarer
Lång & spännande dag där unghästarna fått komma ut och skaffa sig nya erfarenheter. 
Först ut var Rusty Nail, 4år och tävlingsdebut. 
Reste jättebra, när vi lastade ur honom var han först som en heliumballong runt oss med svansen på ryggen av att höra högtalarna och se alla hästar överallt :) 
Avspänd och fin på framridningen. Blev lite spänd av att gå in i ridhuset från att ha värmt upp ute. Hoppade som en dröm men tyvärr väldigt skygg för fullsatt läktare på ena kortsidan. Så två hinder som stod tight mot läktaren som hoppades mot publiken, där kastade han in handduken tyvärr. Men annars bjöd han på så fina lyror över hindren! 
Hoppa det kan han har han bevisat nu måste han bara få mer livsrutin. 

Sedan var det helbrorsorna Carlito & Caruso. De tog det hela med ro. Carlito hade ett pet första rundan & William och Caruso
Sedan i andra klassen gjorde Caruso en jämnare runda men 2 pet medan Carlito blev plattare och hade tre pet. Brorsorna får jobba vidare på att dra åt sig benen. 

Och sist ut var Anna med nytillskottet Fado xx. Fado är ett fullblod som började sin karriär på galoppen och har sedan skolats om till fälttävlanshäst och gjort en del starter. Nu har Anna honom i träning för att se om det är något vi ska satsa vidare på. 
Anna gillar honom skarpt. Han påminner så himla mycket om Annas gamla svårklasshäst Once Again i blicken och i sättet.
Han rör sig väldigt flott och har ett fint hopp!
Nöjd med honom idag. Ett ner första rundan och i andra hoppade han väl men fick lite trångt i kombinationen och blev sedan en kommunikationsmiss till ett hinder där det blev ett stopp men hoppade sedan vidare mycket väl.
Nu ska vi jobba vidare på att han ska anpassa sig mer till min ridning. Han vill gärna attackera hindren i alla lägen, oavsett hur han ligger, jag vill få honom att jobba i jämnare rytm samt stärka honom mer för att kunna få ihop galoppen mer.
Men det gäller att ta det i lugn takt. Fullblod är känsliga och vill inte ändra/lägga mig i förmycket direkt, då kan de lätt skicka in skilsmässoansökan, och det vill vi inte, för detta kan vara ett riktigt guldkorn! 
Kul att vara på tävling igen tyckte Fado

Bästa hopptränaren Klaas var med och och hjälpte till, men tävlade även själv. Med hästen Evyline blev det seger i ens klassen! 

 På Annas instagram Freskgard finns filmklipp på Nalle & Fado 

Plötsligt händer det..!

Allmänt  /  1  Kommentarer
När stod William och jag och knoppade hemma tillsammans senast?? Räknade ut att det nog var ca 6 år sedan. Sen kom Sara in i vårt liv och skött knoppning åt William. 
Men ikväll stod vi där tillsammans. Riktigt mysigt faktiskt!
Medan Klaas stod och skodde och countrymusik spelades för fullt från hovslagarhörnan. 

Imorgon bitti bär det av på tävling med full lastbil! 

Tävling i Tyresö

Allmänt  /  0  Kommentarer
Imorgon Söndag bär det av till Tyresö och hopptävling med Carlito , Caruso , Rusty Nail och Fado.
Det blir spännande för det är debut för Rusty Nail och Caruso .

Nu är pärlan såld

Allmänt  /  0  Kommentarer


Nu har vi varit i Mjölby och sålt den gröna hästlastbilen.
Hjälp med affären har vi haft Anna Carin Wisen , på Sixt i Mjölby som ordnat med papper etc . TACK ANNA CARIN !!!!!!
Dessutom fick lilla Suzuki Alto bli kvar på service och hem fick vi åka i en splitter ny Volvo V70 , under tiden . Sixt har verkligen de coolaste bilarna . www.sixt.se

Hon som inte har något riktigt jobb ;)

Allmänt  /  0  Kommentarer

Imorse när jag skulle lämnade dethär busfröet på dagis frågade hon mig; 
"Mamma, ska du till Stockholm nu?"
"Nej, mamma jobbar inte längre i Stockholm vet du ju"
"Vart jobbar du då?"
"Mamma jobbar ju hemma i stallet nu igen"
"Har du inget jobb??"
"Jo mamma tränar ju hästarna hemma i stallet"
"Men mamma det är ju inget jobb, åk till Sockholm!" flinade Edwina innan hon sprang in på dagis

;) 
Motiverande att höra en dag som denna när man sliter som ett djur för att hinna med allt och dessutom är förkyld. Men är det något man fått lära sig i dethär yrket är det att aldrig lyssna till kroppens signaler ;) Alexandra är ledig så jag har själv gjort hela stallet. 
Det är svårt att både göra stallet och träna hästarna. För när det gäller stallarbetet är jag extremt pedantisk och det är lätt att fastna i det och hela tiden hitta nya arbetsuppgifter istället för att nöja sig med det som är bra och gå vidare. Eftersom jag blir frustrerad när jag oxå får tidspress på mig när det kommer till träningen av hästarna. 

En snabblunch nu innan hästarna ska ridas och dekalerna ska av från den gröna lastbilen. 

// 
#HonSomInteGillarSmutsIHörnen
#TackaGudFörIkeakassarna 
Eller rättare sagt
#TackaIkeaFörIkeakassarna 
En liten avstickare

Allmänt  /  0  Kommentarer
Morgonbestyren är avklarade och jag och gårdschefen Trassel har givit oss iväg på ett litet äventyr med Fly Away! 
Tillbaka efter lunch för att rida och ikväll ska det hållas hoppträningar. Hästlastbil till salu

Allmänt  /  1  Kommentarer
 
Vår gröna hästlastbil är till salu!
 
TINGAD Till Helgen!! 

Scania 93 m byggd av oakley England
5 hästar
Bodel för 4 pers, registrerad för 7pers
Nyservad och besiktad maj 2014
Nya däck
Nya batterier
2 år ny baklem
Luftfjädring renoverad
Nytt golv hästdel
Priset är INKL 25 % avdragsgill moms.


 
 
 
 
 
 
 
 

Planen med Livia

Allmänt  /  0  Kommentarer
Planen med Livia var från början att hon skulle bli tävlingshäst, antingen till oss eller säljas vidare till någon annan. 
Som 3 & 4åring var hon väldigt vild, både i hantering och ridning och när vi efter semifinal till hoppbreeders samt finalen i fälttävlansbreeders gjorde en vetcheck på henne upptäcktes en lättare skada på henne som behövde några månader på sig för att läka. 
I och med detta tog vi beslutet att betäcka henne i väntan. 
Livia betäcktes med Verdi och fick i somras sitt hingstföl Lionheart efter en väldigt okomplicerad fölning. 
I och med betäckningen fick Livia mer tid till att läka och hon är idag helt frisk och i och med att hon är smärtfri också väldigt lugn. Och en fantastiskt bra mamma! 
Stod lite i valet och kvalet nu i somras vad jag skulle göra med henne. 
Hon har ju ett helt fantastiskt hopp så att ha henne som ridhäst skulle vara kul, samtidigt som jag har flera fina och bra hästar att rida. 
Eftersom ett av mina mål med hästarna är ( förutom tävlingsresultaten jag vill uppnå) att ta fram en godkänd hingst beslutade jag mig för att betäcka om Livia. 
Har ju precis fått ett hingstföl efter henne och kanske är det Lionheart som är mitt guldkorn men att få fler ökar chansen. 
Så Livia är ombetäckt med Camaro M. 
Önskan är ju självklart att det ska bli ett hingstföl och får man önska lite extra får den gärna bli skimmel som sin far med sin mammas blå öga, hur coolt vore inte det?! 
Blir det ett stoföl kommer det förmodligen att säljas. Vi får se. 
Livia idag 


Livia som 4åring: Förmiddagsrutinerna klara

Allmänt  /  1  Kommentarer
Stallet fixat. Hästarna på lösdriften fodrade och checkade. 
De har det så himla skönt och grabbarna bara växer och växer. Och gurkan blir bara vitare och vitare. 
Lunchdags och sedan träna hästar resten av dagen. Hösten har kommit till Lövsund

Allmänt  /  0  Kommentarer
Det har verkligen blivit höst! Stor omställning mot värmen i Polen. Idag har det varit full fart hela dagen. Stallarbete, visat Rusty Nail för sin ägare som var mycket nöjd med resultatet och utvecklingen efter en månads träning, vilket alltid är kul! Inhandlat foder och ridit fler hästar och avslutat med att ha dressyrträningar på kvällen. 
Veckans extrasyssla blir även att börja klippa hästar, för i helgen blir det hopptävling med flera av de yngre och nya förmågorna! 

Hösten har kommit till Lövsund

Fina Fado som är ny i stallet och utbildas och ska matchas som fälttävlanshäst av Anna. Mer info kommer.

Carlito som tyckte det var konstigt att hindren flyttat inomhus :) 

Härliga dagar i Polen

Allmänt  /  3  Kommentarer
Nu är vi åter i Sverige efter härliga dagar i Polen. Tid för både tävling och semester. Underbart väder, fina tävlingar och härligt umgänge! 
Qurre 8a i CCI**, Inge 11a i CIC* och Qutie som tyvärr ej kunde komma till start då hon varit för stökig under resan och drog på sig ett mindre sår och en muskelbristning...


Drive through mot Polen

Allmänt  /  2  Kommentarer
Då är vi på språng igen! 
Med Qutie, Inge, Qurre & Alexandra och hennes Apollo mot Polen! 
Ett stopp på Burger King för att få hästarna besiktade av veterinär innan de lämnar landet. Matgästerna fick något att titta på! ;)