Terrängträning

 /  0  Kommentarer
Träning av ryttare och ridning av din häst.
Måndag 4/5 Runsten .
för anmälan och info sms 0702699302.
Välkomna
/William 

Valborg

Allmänt  /  0  Kommentarer
Hoppas ni får en härlig Valborg allesammans! 
Dagen ägnas åt hästträning och så ska William in en sväng till delfinariet för lite tv-inspelning och så avslutas dagen med grillfest & majbrasa på gården. 


Terrängträning i Botkyrka

Allmänt  /  0  Kommentarer
Igår kväll hade William terrängträningar i Botkyrka. 
Anna, Åsa & Sofia åkte upp och red en häst var.
Anna hade med sig Carlito.
 
 
 
 
 
 

Skönt att vara hemma

Allmänt  /  0  Kommentarer
Såhär skönt tyckte hästarna det var att få komma hem till Lövsund och gå direkt från lastbilen och ut i gräshage:
 
 

Sopotresan 22/4-27/4-15

Allmänt  /  1  Kommentarer
Vid lunchtid den 23e rullade vi från Lövsund med Qutie, Fly Away, Quireboy & La Liga för att ta färjan från Karlskrona över till Polen. Resan med lastbilen gick jättebra och en kvart innan vi var framme i färjelägret i Karlskrona stannade vi på Jämjö Ryttarsällskap för att rasta hästarna ett tag innan det var dags att köra på färjan. 
Här fick de komma ut och longeras på ridbanan och betas för hand.
 
 
Därefter rullade vi vidare mot färjan där vi mötte upp nästan alla andra svenskar som oxå skulle dit.
Färjan gick kl 19, vi åt middag tillsammans alla svenskar och så fick vi gå ner och titta till hästarna kl 24.00, 03.00 & 06.00.
Resan gick jättebra, det var lugnt på havet och det var lugnt i lastbilen. Hästarna stod och åt och halvsov hela resan. Mindre tur hade en annan, vars häst lyckades vända sig i transporten och hade skurit upp sig lite i huvudet ( Men det gick bra som tur var och hon kom till start)
 
 
 
På morgonen, när vi var framme i Polen var det 30min körning till tävlingsplasten från färjan.
Hipodrom Sopot, en enorm hästanläggning, mitt inne i stan där det anordnas,förutom internationell fälttävlan, även 5stjärniga hopp- och dressyrtävlingar och galopptävlingar. 
 
Stallarna är uppbyggda i massvis av småstall med 10boxar i varje, så i höstas när vi var här stod vi alla svenskar tillsammans i ett stall. Denna gång var det dock lite annorlunda, de hade tömt ut ett av ridhuset på underlag och ställt in massvis med mobila boxar, och så många svenskar som vi var nu så fyllde vi upp hela ridhuset med hästar. Dock så var det valacker & hingstar på en sida och ston på andra sidan. 
Vi insåg direkt att detta inte skulle bli optimalt för Qutie, dels så var det väldigt mycket stök därinne med tanke på hur mycket hästar och folk det var och sedan inte få stå bredvid sina andra kompisar. Men som tur var så fick vi två boxar i ett av småstallen, så där fick Fly Away & Qutie stå tillsammans, och det blev perfekt och Qutie höll sig jättelugn.
Promenad med hästarna, sedan låta de stå och vila i boxen ett tag och sedan blev det ett ridpass och ytterligare på kvällen ett till då det var familysation inne på dressyrarenan ( när man får skritta hästarna på lång tygel inne på arenan för att bekanta dem med miljön)
 Nästa dag ver det dressyrdag. Vi hade gott om tid mellan våra starter så varje häst fick bästa tänkbara uppladdning. Vi hade dem ute alla tidigt på morgonen och red ett lösgörande pass på dem innan det var dags.
Alla hästar gjorde bra dressyrprogram. 
Qurre gick väldigt stabilt och bra, Qutie var väldigt ridbar och avspänd inne på banan, Fly Away visade upp sig från sin bästa sida med en miss i ena halten och La Liga var lite laddad och ville inte skritta men visade annars upp sig riktigt fint!
Quireboy 48,3 straff
Qutie 48,1 straff
La Liga 54,7, straff
Fly Away 42,7 straff
 
Med de resultaten låg hästarna fint till inför morgondagens terräng. 
 
 
 
Sedan ägnades resten av eftermiddagen åt att gå terrängbanor.
 
 
 
Lördag morgon var det Fly Away som gick först ut.
Hade dem ute en stund tidigt på morgonen i det enorma ridhuset och longerade dem ett tag 
Sopot erbjuder en fantastiskt framridningsmöjlighet till terrängen. Ett stort fält där det ges utrymme att galoppera och med säkert ett 15 tal olika framhoppningshinder i olika storlekar och smalhinder och olika linjer mm. Uppskattas mycket! Kan ju inte förbereda hästen på ett bättre sätt inför vad som komma skall på detta sätt!
Hade en bra känsla i terrängen på honom, även fast hindren inte kändes så stora och fick honom att backa av så fint som han gjorde i vår tvåstjärniga start för två helger sedan där vi lekte oss runt terrängbanan. 
Men vi ver flefria och snabba, långt under optimaltiden.
 
 
Vid målgång jogga ner hästarna, ta av framskydden, hästarna checkas av veterinär innan de får lämna målgång. Det fanns is att kyla hästarna med, spolspiltor att duscha av dem med kallt vatten och sedan kyla med isdamasker och kyllera.och promenera dem länge.
Sedan var det dags att snabbt gå runt den tvåstjärniga bannan en sista gång för att ställa om sig till den innan våra hästar startade på löpande band. 
Qurre först ut. Tittig första biten av banan innan det sedan släppte och han kunde börja galoppera på i en jämnare rytm. Felfritt på hinder men med rejält med tidsfel. 
Sedan var det Qutie nästa. Qutie var riktigt taggade redan på framhoppingen och när vi gick iväg från start oh hoppade 1an och sedan hade en lång galoppsträcka bort till tvåan, då tog hon bettet. Hon låg på rejält och ville inte kommunicera, utan med stort självförtroende tog hon sig an de första hindren på sitt sätt. Så när vi närmade oss första svårigheten, coffin, som hade ställt till med lite problem för en del ryttare, och Qutie inte alls var intresserad av att lyssna på sin ryttares hjälper utan körde på i sitt race, blev plötsligt väldigt förvånad och liten på jorden när vi kom fram till coffin, Hon pep på sidan i sista galoppsprånget på a hindret. Gick ner med henne bakom, visade graven tog ny sats och skulle hoppa igen, men de var hon inte alls med på noterna utan blev lite stoig och tryckte mot skänkeln och fick inte alls igång henne, så ytterligare ett stopp innan ja blev arg på henne och hon hoppade över och sedan tog hon bettet och så bar det av igen.. 
Inga av de andra svårigheterna var något som bekom henne men en terrängritt utan känsla av kommunikation och samarbete är ingen hit. Målgång på en tid som var nära tiden som många andra som ridit i mål felfritt hade haft, trots två stopp, så galoppera det kan hon... 
När man äntligen fick till ridbarheten och lydigheten i dressyren, då ska det inte funka i terrängen. Men det är ju det som är det fina med denna sport. Alla tre grenar måste funka. 
Och så sist ut var La Liga, som inte har startat sedan i höstas när de gick ikull i terrängen i Breda i Holland.
Men La Liga visade ingen osäkerhet alls, utan var klockren i terrängen, dock lite tittig på coffin han oxå, men galopperade i mål felfritt, men även han med mycket tidsfel. 
Så nu är vi en ryttare som måste jobba på bromsen och en som måste hitta gasen.
 
På kvällen blev det ytterligare 1h promenad med hästarna innan det var riders dinner.


 
Söndag morgon, veterinärbesiktnining. Alla hästarna kändes superfina i kropparna efter gårdagens terräng. Kl 06.00 satt vi i sadeln och joggade och cantrade dem i ca 30min var innan veterinärbesiktningen.
Alla hästarna travade upp väldigt fint.
 
 
 
Därefter började den * hoppningen. Omvänd startordning så eftersom Fly Away låg 2a startade vi näst sist, så det blev lite väntan. Men han kändes väldigt fin inne på hopparenan, dock så föll ett hinder i stista kombinationen, men det föll flera för ledaren.
Dock så låg jag delad två med finskan Sanna Siltakorpi som oxå hade rivit ett hinder, så vi slutade på exakt samma straff. Det som de skiljer en på då är optimaltiden i terrängen, vem som var närmst, och det var Sanna. Så hade jag galopperat lite långsammare så hade det blivit en seger istället för en andraplats ;)

Bild från livesändningarna på webben på Anna & Fly Away 

 
Prisutdelning i den * klassen innan det var dags för bangång till den tvåstjärnga klassen.
Quireboy startade först och gick in och gjorde en felfri hoppning på en väldigt teknisk bana. Dock var det nära på sista hindret, b-hindret i kombinationen, att det blev en utspringning(?!) Qurre blev tittig och kastade sig åt sidan men William var snabb med att parera upp, men det blev ett tredje galoppspång, men Qurre var snabb att reda ut det!
 
Sedan var det Qutie, som gick in och lekte runt hoppbanan som bara hon kan. Superenkelt! 
Utanför stod flera nervösa ryttare indör deras hopprunda och fick frågan om de inte kunde få låna Qutie till deras hopprunda " Den där kan ju hoppa och hon ser ut att ha ork så det räcker och blir över!" ;)
 
Och så sist ut var La Liga, lite het inne på banan men William höll ihopp det bra men näst sista hindret föll. 
 
Så var tävlingen slut för denna gång! Fanstastiskt roliga dagar och en superprestation för Fly Away!
 
 
 
Resan hem gick lika bra som ditresan och vi stannade på samma rastplats när vi var i land i Sverige innan vi rullade de sista milen hem till Lövsund.
Borta bra men hemma bäst!
 
 
 
 
 
 

Tillbaka i Sverige

Allmänt  /  2  Kommentarer
Då har vi precis landat på svensk mark igen. 
En fantastisk tävling i Sopot där det gick bäst för Anna & Fly Away som tog hem en 2a placering! 
Hästarna har tagit resan väldigt bra. Vi ska nu stanna och rasta dem innan vi rullar de sista milen hem. Mer uppdateringar kommer. Här är tävlingen:

 /  1  Kommentarer
http://www.hipodrom.sopot.pl/en/hipodrom-sopot/about-us

Nya fina skydd från vår partner Kefly!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Så var vi iväg

Allmänt  /  0  Kommentarer
Då var vi iväg! 
Innan avfärd kom även vår kiropraktor Mikael Lundstedt förbi och korrigerade oss ryttare, så nu är vi alla fit for fight. 
Nu väntar några timmars körning till Karlskrona där vi ska ta färjan över till Polen. 
Innan påkörning på färjan ska hästarna ut och rastas och få röra på sig och ära lite gräs, för sedan väntar 10h färja.. 
Håll nu tummarna för att resan går bra! I höstas hade ju inte Qutie ro i kroppen att stå still på färjan utan kom fram halt efter en kraftig muskelbristning som resultat av att hon levt rövare i lastbilen. 
Men hon är ordentligt rastad nu innan avfärd och vi har byggt om platserna i lastbilen så hon får stå extra stort och så får hon ha strutar på öronen för att inte stressa upp sig så mycket över ljudet från övriga hästar som oxå är med på färjan. 

Det kommer nog bli en väldigt rolig tävling då vi är väldigt många svenskar som är på plats och det är riktigt varmt i Sopot nu! 

Qurre, Qutie och La Liga går CIC** och Fly Away CIC* eftersom Anna & Fly Away tillsammans inte är kvalade ännu till internationell **. 

Hoppas på att kunna uppdatera så mycket som möjligt men annars så samlar vi på oss så mycket material som möjligt som vi kan dela med oss av när vi kommer hem:) 
Ny Samarbetspartner!

 /  0  Kommentarer
Vi presenterar stolt upp vår nya partner Vet Nutra. Mer info kommer inom framtiden.

Ny Samarbetspartner!

Allmänt  /  0  Kommentarer

Wellnox AB är vi stolta att inleda ett samarbete med.
Mer info kommer snart! 

???

Allmänt  /  1  Kommentarer
Något särkilt som ni önskar att vi delar med oss av från Sopot? 
Nu har ni chansen att önska :) 

Såhär såg det ut i höstas när vi var där:

Preparation for Sopot

Allmänt  /  0  Kommentarer
Då så, då är vi på G. För avfärd mot Sopot med Fly Away, Box Qutie, Quireboy & La Liga. 
Årets första internationella start. Blir även lite semester för oss, då vi åker själva, Edwina är hemma med mormor & morfar och eftersom tävlingen går över flera dagar så blir det rätt lugnt för oss. 
Ser även fram emot besök på Sopots underbara sandstrand! 
Hästarna är i god form, nyskodda, några nyklippta, rastade på bandet och snart redo att ta av. 

En nyklippt Fly Away, redo för att möta Sopot! 

Grattis på 1årsdagen

Allmänt  /  2  Kommentarer
Idag fyller Don Veron Diligo e: Verdi - Claudio's Son 1år! 

Grattis på 1års dagen! Vi lever och vi är tillbaka!

Allmänt  /  0  Kommentarer
Uppdateringen de senaste veckorna har varit sämst, ber om ursäkt för det. 
Men mycket har hänt under tiden, så det finns mycket att uppdatera om, så håll utkik! 
Caruso, färdigknoppad och klar inför sin fälttävlansdebut i lördags 

@Repost

Allmänt  /  3  Kommentarer
Sweden Internationl Horse Show  med nästan 6000 följare på Instagram, publicerade ( eller gjorde en Repost som det heter) igår film på Anna & Box Qutie när de tränade terräng i helgen: 
Livet som pensionär

Allmänt  /  0  Kommentarer
För 6år sedan tävlade vi tillsammans trestjärnigt & senior SM. 
Idag njuter vi tillsammans av ditt liv som pensionär 

Once Again 24 år 

Det här med rubriker..

Allmänt  /  0  Kommentarer
Dagen är i full gång! För vissa fortsätter gårdagens arbete med rasthagarna. Stallet är straxt klart och då ska det börja trimmas hästar. 
Foder ska inhandlas, Williams stövlar ska till skomakarn för att servas inför helgens tävling och Anna ska ha dressyrträning. Fälttävlanslivet

Allmänt  /  0  Kommentarer
 Att ena dagen galoppera i högt tempo och hoppa stora hinderOch nästa dag springa fint på tygeln på ridbanan #DetÄrKontrasternaSomGörDet 

Hundrastning för lata

Allmänt  /  4  Kommentarer


Upp till lösdriften där unghästarna går är det 1km grusväg. Perfekt att rasta hunden på efter bilen! Sen är pinschern någorlunda tam ;) 

Grabbarna växer och växer och snart kommer det ytterligare en till! 

Livia väntar ju föl i juni e: Camaro M. 

Tänkte vi kunde ha lite gissningstävling: 

Tror ni det blir en hingst eller ett sto? 

Vilken färg tror ni det blir? 

Namnförslag? 

Livia 

Camaro M 

Några som kommit lite fel ;)

Allmänt  /  0  Kommentarer


Hästarna tyckte det var minst sagt intressant när en kanot dök upp inne i deras gräsgagar ;) 

Fixardag

Allmänt  /  1  Kommentarer
Idag har det varit stora fixardagen på gården. Röjning & utbyte att stolp och plankor till rasthagarna samt fixa till underlaget i rastfållorna. Tack alla som hjälpt till! 
 Medan alla andra arbetade roade sig Edwina och Tusseman på egen hand genom att galoppera omkring på markerna ;) 
6 dagar kvar till säsongspremiär

Allmänt  /  1  Kommentarer
Om 6dagar är det alltså dags för säsongspremiär i fälttävlan. 
Första starten blir i Tågarp. 
Ser fram emot att säsongen snart är igång! 
"Känd från Facebook"

Allmänt  /  2  Kommentarer
Har nog inte undgått någon att Edwina & Tusseman var med och tränade terräng igår! Filmen på henne & Tusseman på instagram & facebook, när hon lastar in och ur Tusseman och sedan sticker iväg i full galopp på terrängbanan, blev väldigt populär ;)
& nog är de för söta, detta superteam! 
 
I 3,5 timmar igår galopperade de runt, runt, runt på terrängbanan medan vi andra hann med att rida 7 hästar =)
Några avsittningar blev det, bland annat en i graven som Edwina styrde på i full galopp men Tusseman valde att dumpa av sin lilla ryttare i graven ;)
 
Tillslut så blev den lilla ryttaren så trött att hon somnade sittandes på Tusseman - och det blev ytterligare en avsittning ;)
 
De bjöd på många skratt igår, dessa två!
 
 
 
 
 
avsittning i graven - Åsa & Komet kom till undsättning 
 
ytterligare en avsittning ;) men lika glad för det!
 
 
 
TACK Tusseman
för den stjärna du är & för att du tar hand om vår dotter på bästa sätt och lär upp henne så bra! Världens bästa ponny!

Lite övriga bilder från igår

Allmänt  /  1  Kommentarer
Här kommer lite andra bilder från gårdagens besök på Mantorps terrängbana. 
Sedan återstår bara bilderna på dreamteamet Edwina & Tusseman ;)
 
Åsa förbereder kungen - som stod för dagens insats! 3,5h aktiv terrängträning! =)
 
 
Påklädning!
 
Off we go!
 
Lycka att äntligen vara igång igen på riktigt!
 
Sandra - hästskötare, hundhållare & barnvakt för dagen!
 
 
 
chefstränar´n ser sådär nöjd ut med ekipagens insats..
 
..
 
 
 
Fikapaus på lastbilsrampen
 
Tusseman vill oxå ha!
 
Familjen High Speed!
Edwina hakade på lite snabbjobb! Ser ut att sitta lite löst, men det gick strålande bra! och hon ligger ju faktiskt tvåa ;)
 

Fly Away V/D N.Ranch

Allmänt  /  0  Kommentarer
Bilder på vår egna häst Fly Away e: Quidam´s Rubin:
 
Fly Away har gjort en fantastisk utveckling under vintern rent styrke- balans & kordinationsmässigt, vilket också kändes idag på årets första terrängträning. Vilket var en skön känsla! Fina Fly Away!
 
 

Box Qutie

Allmänt  /  0  Kommentarer
Bilder på Therese Örups Box Qutie e: Quite Easy:
 
Såå kul att vara igång igen! Det tyckte både häst & ryttare! Qutie bjöd på en fantastisk känsla och allt kändes lekande lätt, precis en sån känsla man vill ha när det börjar närma sig första start för i år!
 
 

Quireboy

Allmänt  /  6  Kommentarer
Här kommer bilder på Line Opsahls Quireboy e: Qalle
 
Qurre gav William en jättebra känsla inför kommande start.
Han kändes väldigt klar på alla uppgifter och inte alls ringrostig efter den långa vintern!
 
 

Castello

Allmänt  /  1  Kommentarer
Bilder på Josefina Winbos 5åriga Castello e: Cristallo 
 
 

Caruso

Allmänt  /  0  Kommentarer
Här kommer bilder på Agneta Hellstedts 6åriga Caruso e: Mr Carerra xx 
 
 

Lotus på terrängbanan

Allmänt  /  2  Kommentarer
Mona Beckmans 5åriga Lotus af Hagalund e: Baltimore:
 
 

Glad Påsk

Allmänt  /  1  Kommentarer
Önskar familjen Freskgård/Fryer! Dagen har spenderats på terrängbanan där Edwina & Tusseman har tränat terräng i 3,5timmar :) medan vi har hunnit träna ett helt gäng! 
Unghästarna Caruso, Calle & Lotus var duktiga medan veteranerna Qurre, Qutie & Fly away alla tre var helt fantastiska! Härlig känsla när det känns som de inte gjort något annat än att tränat terräng hela vintern, fast det var 6månader sedan sist! 

Känns som vi har 1miljon bilder vi ska försöka ladda upp nu ;) 


Påskäggsjakt

Allmänt  /  0  Kommentarer
Man blir trött av att hålla vakt efter påskharen hela natten - men tillslut så fick Trassel sin fångst! 
Ett sele, en and & en massa godis! 


Edwina som är laddad inför ännu en dag på terrängbanan hittade flera användbara saker i sitt påskägg - bland annat små terrängskydd till Tusseman från Equigard - hur söta är inte dessa små?!? 
Solig långfredag

Allmänt  /  0  Kommentarer
En solig långfredag fylld med träningar. 
William håller träningar i ridhuset & jag på ridbanan. ( tror jag fick bästa platsen;) Strålande sol & sjöutsikt!