Agria - ny samarbetspartner

Allmänt  /  0  Kommentarer
Har glädjen att meddela att Agria gått in som ny samarbetspartner i Annas satsning vidare mot det stora målet - OS i Tokyo 2020

(null)
Anna tillsammans med Agrias VD Agnes Fabricius & hästen Techno 

Från Agrias pressrelease: 

Agria Djurförsäkring startar ett samarbete med fältävlansryttaren Anna Freskgård. Anna är som bekant aktuell i svenska fälttävlanslandslaget inför VM i Tryon, men hon vill längre än så. Tillsammans med Agria tar hennes satsning nu sikte på OS 2020 i Tokyo.

-  Tillsammans med Anna och hennes hästar vill vi lyfta fälttävlanssporten som omfattar tre grenar och naturligt ger hästarna den variation i träning och underlag som är så viktig, säger Agnes Fabricius, vd för Agria Djurförsäkring, som också har en bakgrund som fälttävlansryttare och hippolog.

Just vikten av varierad träning är en av de viktiga grundpelarna i Agrias kunskapsprojekt #stoppahältan. Att långsiktigt bygga upp hästens styrka och kondition med varierad träning på varierat underlag ökar chansen för hästen att hålla sig frisk och hållbar. Övriga grundpelare är att ge hästen tid att utvecklas utifrån sina förutsättningar, samt att förbättra sin egen ridning med hjälp av en tränare.

-  Det känns riktigt bra med ett samarbete som stödjer min satsning hela vägen, men som också arbetar med en långsiktig ambition att öka kunskapen om hållbar träning och hästhållning. Jag ser fram emot att få bidra i det arbetet, säger Anna Freskgård.


(null)CIC2* placering i Segersjö

Allmänt  /  0  Kommentarer
En härlig helg på fantastiska Segersjö.
Alltid lika roligt att komma dit och få rida denna fantastiska terrängbana.
Ett fantastiskt arrangemang & Techno bjöd Anna på ett bra VM genrep genom en bra tävling och slutade 7e placerad i sin andra CIC2* klass. 
En fantastisk häst som verkligen går från klarhet till klarhet och i år varit placerad i samtliga av sina starter. 

(null)
Techno & Anna genom det spektakulära vattenhindret på Segersjö.
Techno f.2009 e: Hip Hop - Swift. Ägd av Sophia Ericsson 

(null)
Han fick även bli omslagskille idag 

Tävling på Runsten Equestrian

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har vi varit en sväng upp till Runsten Equestrian och deras fina meeting. 
Till start var Anna med Fly Away & Lotus af Hagalund. 
Fantastisk arrangemang och tävlingsplats med gröna gräsbanor och vajande palmer. 

(null)

Nog för att vi bor rätt långt upp i landet för att hålla på med fälttävlan men vi bor mitt bland fantastiska hoppmeeting! För att nämna några; Norrköping Horse Show, Strömsholm, Linköping Horse Show, Sundbyholm
& Runsten Equestrian. 
Att kunna vara igång och hopptävla och välja klasser i en - två veckor på stora banor  med bra atmosfär är verkligen guld värt både för hästarna och för en som ryttare att hela tiden hålla sin tävlingsridning  i shape.

(null)

Hästarna gjorde en start var idag i 1,30.
Fly Away gjorde en bra runda och var dubbelnolla.
Lotus hoppade väl men fick med sig sista hindret ner.

Imorgon är det start igen på samma höjd och då har vi även två elever med oss för start.

Tack Runsten för ett toppklass arrangemang! 
Drömhäst till salu

Allmänt  /  0  Kommentarer
Balotelli är nu till salu. 
Vacker oldenburgervalack f.2010 i Tyskland e: Belissimo M - Florestan. En riktig eyecatcher.
Mycket rörlig häst med mjukt hopp. En häst du kan ha mycket roligt med i valfri disciplin. Går idag som fälttävlanshäst med internationella placeringar. Vinster och placeringar lätt klass fälttävlan. 2a i CIC* klass fälttävlan Sopot 2017,
2a CIC1* klass fälttävlan Strömsholm 2018, 2a i Falsterbo Hunting 2018.
Passande junior/youngriderhäst, är där potentiell EM häst.
Snäll & okomplicerad häst. Sund och exportröntgad UA. Innehar FEI Pass.
För mer info, kontakt via telefon 0702-699302
Säljaren förbehåller sig rätten att välja köpare. Välkomna. 

https://m.youtube.com/watch?v=sPrE1xUHlwY (null)
Foto: www.ridsport.se
(null)
(null)Vitafloor Scandinavia

Allmänt  /  0  Kommentarer
För er som följt VMuttagningen vet att vi nu befinner oss mitt i de sista veckornas uppladdning inför avresa till USA den 5/9 där Anna & Box Qutie ska representera Sverige i VM i fälttävlan. 

(null)


I en satsning lämnas ingenting åt slumpen.
 Vi  använder oss därför av Vitafloors vibrationsgolv som ett komplement i träningen för att förhindra skador och förbättra återhämtningen, så att vi, när vi entrar VMarenan, vet att vi gjort allt vi kan för att förbereda vår stjärna på bästa sätt inför hennes livs största utmaning. 

Vi har tidigare regelbundet lämnat iväg hästarna på vattenträning och vibrationsgolvsträning och känner väl till de positiva effekterna av golvet.
Att nu ha tillgång till ett på hemmaplan gör att vi kan optimera på bästa sätt. 

Vitafloor är världsledande och den ursprungliga uppfinnaren av vibrationsgolv för hästar. Golven erbjuder ett mångsidigt träningsredskap som ger otaliga terapeutiska fördelar till hästar. Vitafloors oöverträffade golv är både säkra och lätta att använda. Vitafloor är den enda vibrationsutrustningen i världen som är utformad speciellt för hästar och bygger på de välkända principerna i träning med helkroppsvibration, samma träning som används av astronauter för att stimulera muskeltillväxt och för att öka bentäthet. Vitafloor har bevisats vara en mycket effektiv form av terapi för hästar och är erkänd av både kända ryttare och veterinärer världen över.

Med vetenskapligt testade produkter erbjuder Vitafloor en ojämnförbar, icke invasiv lösning för optimering av träning, rehabiltering och förebyggande av skada. Vitafloor är rekommenderat av veterinärer.

https://www.vitafloor.com/sweden/

(null)Helgens framgångar

Allmänt  /  1  Kommentarer
I helgen som varit har det tävlats på två håll. 
I Mantorp fälttävlan segrade William med familjen Rubins Fiene Finesse i H90 klassen genom att sluta på sina dressyrstraff 28. 

(null)

På Linköping Horse Shows fina hoppmeeting red Anna och Mona Beckmans Lotus af Hagalund hem en placering i 1,20 och en placering i 1,30. 
Med Sophia Ericssons Techno blev det en 6e placering i hästens 1,30 debut. 

(null)

(null)

(null)Nu är det ny vecka och nya tävlingar som väntar.

Axfield 2a i h90 start i Väsby Ridklubb

Allmänt  /  0  Kommentarer
Förra helgen, den 28/7 red William Axfield till en 2a plats i Väsby Ridklubbs h90 fälttävlan på Åby Gård.
71.75% i dressyren, 4 fel i hoppningen och dubbelnolla i terrängen. 

(null)
Axfield äg. Yvonne Martinsson