Guldmane

Allmänt  /  0  Kommentarer
Möte nummer två i Stockholm igår resulterade i ett samarbete med företaget Guldmane. 
Guldmane som har tagit fram och säljer spikmattstäcken för hästar. 

Detta är något som Fly Away varit van användare av innan vi köpte honom och vi ser nu fram emot att kunna återinföra detta i hans och de andra hästarnas system, då det har en alldeles fantastisk inverkan på dem. 

http://guldmane.com

Följ även @guldmane på instagram & Facebook

(null)

Varför Guldmane spiktäcket  ?

En arbetsvillig häst med lösgjorda muskler är en förutsättning
för att uppnå sportsliga resultat .
Bra blodförsörjning till musklerna är nödvändigt för att säkra
muskeluppbyggnaden och ge hästen kraft och uthållighet.
En smidig muskulatur är nödvändig för att säkra att hästen har överskott till träningen.


Hur fungerar Guldmane spiktäcke  ?

Rosorna – De små runda rosorna känns som små piggar mot huden. Dessa är konstruerade så att dem är rörliga om hästen förflyttar sej   täcket  ger en ökad blodcirkulation på hästen. Det har en avslappnande effekt och ger hästen en ökad återhämtning.

Neopren – Täcket består av två delar, innertäcket där rosorna är fästa och ytter- täcket i Neopren. Neopren har en förmåga att bevara värme och vara töjbart. Effekten av rosorna kommer av trycket från Neopren-täcket. Detta är noggrant utprovat för att ge en maximal effekt på hästen. Utan yttertäcket har rosorna inte samma effekt.

Rosorna + Neopren = Guldmane-täcket – ett spiktäcke för hästar.

(null)
Aisling Equestrian

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag har Anna varit i Stockholm för två möten vilket har resulterat i två nya partners. 

Först ut att bli presenterad är företaget 
Aisling Equestrian
Ett nytt svenskt märke som erbjuder ridkläder av hög kvalité. 
Kommer snart att gå att köpa via deras hemsida 
http://aislingequestrian.se

Följ dem även på Instagram 
@aislingequestrian

Provade dem idag och de ger en fantstisk skön känsla på och jag ser fram emot att börja rida i dem. 
Dessutom är de så snygga att de passar lika bra till vardags.

(null)

(null)


(null)Efterlyses

Allmänt  /  0  Kommentarer
(null)


En helg med landslagsträning

Allmänt  /  0  Kommentarer
En härlig helg på Flyinge tillsammans med landslagskollegerna. Dressyrträning för Elisabeth Lundholm, hoppträning för Fredrik Bergendorff och John Pitts som demonstrerade vikten av en independence seat. 
God mat & god sömn på chefsbostaden & härlig stämning. 
Team Sweden är redo för säsong! 

(null)


Clinic på Strömsholm

Allmänt  /  0  Kommentarer
Imorse kl 8 började Anna upp dagen på Strömsholm tillsammans med Jan Jönsson där vi tillsammans hade clinic i terränghoppning för hippologerna. 
Anna fick låna fina stoet Caribha CT från Strömsholm. 6 år e: Cohiba - Cartier. 
Det var en rolig en & 1/2 h och mycket uppskattat. 

Efteråt hemma i stallet blev det överraskningslunch i stallet hemma tillsammans med många av våra teammedlemmar för att fira framgångarna i Portugal. Tack snälla alla för det 🖤. 

Och efter det var det bara att packa om lastbilen från det att hästarna och den återkom hem från Portugal sent igår kväll. 
Ta hand om all utrustning, packa in den igen tillsammans med Box Qutie för att bege oss till Flyinge för årets andra landslagsträning. 
Så idag har det hunnits med båda riksanläggningarna på en och samma dag. 

William är hemma och håller ställningarna under helgen. 


(null)


(null)

(null)


Gå några terränglinjer i Barroca

Allmänt  /  0  Kommentarer
Gå med på några linjer i den CCI3* banan i Barroca här nedan i filmklippet. 

Pga de stora regnmängder som kom och lade stora delar av banan under vatten tvingades man att ta bort ett par hinder och ändra bansträckningen en del. 

(null)Ytterligare placeringar & VMkval

Allmänt  /  0  Kommentarer
Helg nummer två i Portugal gick enligt plan. 
Även om vädret var allt annat än med oss och förhållandena i både dressyr och terräng var allt annat än optimala. 
Sista dagen i banhoppningen kom dock solen fram igen och banhoppningen flyttades upp till ett nytt torrt område ute i olivlunden, bort från det vattentäckta området. 

Techno gjorde sin första start i lång 1* och slutade som 11e placerad. 

Fly Away som startade lång 3* slutade som 5e placerad och fick även sitt kval i lång 3* klass och är därmed även han kvalificerad till VM i år samt EM nästa år. 

Det var en lyckad resa till Portugal. Vi fick med oss det vi åkte dit för även om det konstanta regnandet var tärande. Men arrangörerna kämpade fantastiskt för att få saker att fungera och vi är glada att det gick att genomföra. 

Anna anlände hem igår & på tor kväll kommer hästarna åter hem ( samt mängder med blöt, lerig tvätt och utrustning). 


(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

TRM

Allmänt  /  1  Kommentarer
Tack vare TRM så har hästarna mått mycket bra under lång resa, väder-/ och temperaturförändring och hård prestation. 
Vi är mycket glada över vårt samarbete med TRM genom City-Boxen International AB då vi tydligt märker den positiva effekt produkterna haft på våra hästar sedan vi började samarbetet för drygt ett år sedan.

(null)

GNF är ett unikt fodertillskott som ges dagligen till hästar med benägenhet för magproblem. GNF medverkar till att bevara hälsa och funktion i magtarmkanalen, vilket möjliggör maximalt upptag av fodret.(null)
Elektrolyter är ett måste för hästar som arbetar hårt och svettas mycket. Electrolyte Gold är en världsledande produkt inom elektrolyttillskott. Electrolyte Gold innehåller även antioxidanter i form av vitamin C och vitamn E.
Antioxidanter drar ut slaggprodukter ur musklerna efter hård ansträngning.


(null)
SPEEDXCELL är ett flytande, välbalanserat multivitamin- och mineraltillskott, som ges dagligen till prestationshästar. Produkten medverkar till att bevara optimal hälsa och maximera prestationsförmågan. Produkten innehåller 20 viktiga näringsämnen. SPEEDXCELL är utformat för att tillgodose det ökade näringsbehovet hos tävlingshästar i en miljö som erbjuder allt färre vitaminer och mineraler från naturliga källor.

(null)
Stride är ett fodertillskott i praktiska dospåsar för den dagliga dosen av de näringsämnen,  hästar som ligger i hårt arbete kan behöva för sina leder. i Stride finns en bra sammansättning av glukosaminhydroklorid, kodroditinsulfat och biotillängligt svavel. Dessa ökar nivåerna av glukosaminoglykanerna (GAG) i leden. Dessa är byggstenarna i broskvävnaden. De höga halterna avkondroditinsulfat fungerar som en vattenmagnet i leden, vilket gör att den kan tåla ständig sammantryckning.


(null)
Har du en häst som inte kan slappna av i nya miljöer. Inte kan släppa hästarna som är ute i hagen och koncentrera sig på arbetet.
Prova Good As Gold. En storsäljande produkt för nervösa,stressade,ofokuserade eller heta hästar. Med hjälp av magnesium och tryptofan så påverkar man transmittorsubstanserna i hjärnan som kan hjälpa hästen att slappna av.(null)På tur

Allmänt  /  0  Kommentarer
Idag efter den avslutande hoppningen var klar, där Fly Away hoppade felfritt & Techno lika väl om än lite stolpe ut på sista hindret, så åkte vi in en sväng till ett oerhört vackert köpcenter i närheten för  utflykt och lunch och komma ifrån leran ett tag. 

(null)

(null)

(null)


Fälttävlanssäsongen är inledd

Allmänt  /  0  Kommentarer
Trots långdragen vinter i Sverige är nu fälttävlanssäsongen igång. 
Anna är i Portugal med Fly Away & Sophia Ericssons Techno för att starta upp säsongen. 
Första helgen är avslutad där båda hästarna har fått värma upp i en CIC 1* klass och det blev placering med båda hästarna. 
Väderförhållandena här nere har varit extrema, liksom hemma, dock ej snö, men dressyrdagen var det klass 1 storm och hagel på tvären, på terrängdagen mängder med regn, liksom idag på hoppdagen. 
Men hästarna har kämpat på bra och är förhoppningsvis väl förberedda inför nästa vecka när vi drar igång med CCI* & CCI3*.

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)

(null)