William har fått genomgå en ryggoperation

William som även han skulle ha ridit Jan Jönsson Invitational i fredags i Flyinge fick hastigt stryka sig och istället för tävling under fredagen blev det istället ryggoperation. 

(null)


VM i Tryon blev en mardröm för oss. 
Vi förlorade vår fantastiska häst. 
William gjorde en heroisk insats som Quties groom
under hela tävlingen och när terrängen plötsligt fick ett katsastrofalt slut som slutade i iltransport till djursjukhuset för Qutie, fanns William vid hennes sida i ambulansen för att stötta vår älskade vän. Inte bara mentalt utan även rent fysiskt. Qutie hade stora svårigheter under resan att stödja på sitt skadade ben och hade svårt att hålla det uppe då de satt på en ortos på hennes ben. Så William hjälpte Qutie under transporten att stötta  upp och bära upp hennes ben. 
Väl på plats på sjukhuset fanns William vid Quties sida hela tiden. Han tog hand om henne på bästa sätt, sysselsatte henne, pratade med henne, gav henne morötter och äpplen och vårdade henne som den stjärna hon var. 
Han var med henne in under sista. När det inte längre fanns något som kunde rädda henne och Qutie höll på att ge upp, såg William till att bilarna från parkeringen utanför Quties box med halvdörr flyttades på, så hon kunde få blicka ut över de vidsträckta fälten utanför. Han fanns vid hennes sida och stängde hennes ögon när Qutie sa farväl och lämnade jordelivet. 
En tragedi som ingen hästskötare ska behöva få uppleva, men William gjorde allt för Qutie. 
Tack William ❤️

(null)


Under den jobbiga ambulansfärden till djursjukhuset och den tyngd Qutie utgjorde för William, kände han hur en kraftig smärta i ryggen uppkom. 
En smärta som nu en tid senare inte avtagit utan snarare blivit värre. Vid besök på Sofiahemmet i Stockholm i tisdags för att utreda varför han hade så kraftig smärta i ländryggen visade det sig vid MRI röntgen att det var ett mycket kraftigt diskbråck i ländryggen som orsakat det svåra smärtan. 
Så pass kraftigt att ryggmärgen som ska vara 1,5cm  var ihoptryckt till 4mm. 
Att han ens kunde gå gjorde läkarna förundrade. 
Så istället för att åka till Flyinge och rida inomhusterräng blev det istället akutoperation för att undvik förlamning vilket skulle kunna ske om han utsattes för ett milt trauma. 

(null)


Operationen gick bra och nu väntar en tids rehab vilket innebär hundpromenader för Williams del. 
Så djurtränaren har nu istället fått ta tag i våra hundar. Kanske att de kan hinna bli lite uppfostrade under denna rehabtid. Fortsättning följer.. 
 
(null)Hanna Almérus

Krya på dig! Och se till att ta det lugnt, kan vara bra med en fungerade rygg😉

2018-11-07 / 12:25:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback