En innehållsrik vecka

Denna vecka har i princip innehållit allt.
Fantastisk träning på Ridskolan Strömsholm för Rob Ehrens. Så otroligt glad över möjligheten att få vara med och träna för denna mästare. Det är utan tvekan en av bästa hopptränare jag ridit för och utvecklingen är stor. 
(null)

Sedan åkte Anna på ett par dygns äckliga bakterier och låg i sängen i ett och ett halvt dygn-glädjande nog är William tillbaka i sadeln igen(!) dock fortfarande i begränsad mängd och vi har fantastisk bra hjälp i stallet. 

Vi har fått in ett antal nya hästar i stallet på inridning och utbildning .

Karin Magnusson, vår leg Fysioterapeut som kommer med täta mellanrum har varit här och gått igenom ett gäng hästar för att se så att de svarar rätt på träningen i kroppen.

Vi har haft hästtandläkaren här för att gå igenom ett flertal nya hästars munnar och plockat bort vargtänder på dem innan vi sätter in bett i munnen. Något vi alltid är mycket noggranna med att göra för att skapa en förutsättningar att få en bra upplevelse som möjligt från början för den unga hästens bekantskap med bett och kontakt från ryttarens hand, och för att undvika spänningar som blir när hästen känner obehag. Spänningar som i sin tur på sikt senare kan leda till andra problem i kroppen för att hästen känner ovilja att vilja arbeta genom kroppen fram till stödet. 
Samt även för att undvika utveckling av oönskade beteenden. 
Det är så många gånger vi fått hästar hit för hjälp med att få bukt med oönskade beteenden så som stegringar, hästar som vänder eller allmänt bara har en stark ovilja till att röra sig framåt under ryttare , har lågt förtroende för ryttaren och så visar det sig att de har vargtänder. 
Så en uppmaning till alla - håll koll på era hästars munnar och plocka bort vargtänder innan ni sätter bett i munnen på den. 

Vi har även haft ute LM skills Markus Tåbeck för att röntga ett gäng nykomlingar. 
Samma sak här, något som vi alltid gör eller vill ska vara gjort innan en häst kommer in i träning. 
Vi är noga med att alltid tänka preventivt, att försöka undvika problemen innan de uppstår.
Vi anser att det är av stor vikt att veta hur en häst ser ut på röntgenbilderna. Är det några lösa benbitar som misstänks skapa problem ska dessa plockas bort innan hästen börjar belastas och tränas för att inte skapa andra problem eller istadiga beteenden 
Är det så att man hittar defekter på röntgenbilderna som det inte går att göra något åt är därmed inte sagt att den hästen inte går att nyttja, men att veta om detta i tidig ålder gör att man kan anpassa hela uppbyggnaden, träningen och ändamålet för hästen utefter dess förutsättningar.
Rätt häst på rätt plats och rätt system för varje individ. 


Det rullar på med träningar och i helgen har vi glädjen att ha Balotelli här tillsammans med sin nya ryttarinna för en lite träningscamp. 
Balotelli som William har internationella placeringar med och som nyligen såldes till en juniorryttare.

I går hade vi även Agria på besök här på hemmaplan.  Det så kul att få ingå i detta team som så aktivt arbetar med att öka hästkunskapen i Sverige och vi kom fram till så mycket bra planer och idéer inför året. 
Under gårdagen fanns fick man följa med vår dag här tillsammans på Agrias Instagram i deras story. 
Det var där möjligt att ställa frågor till Anna under dagen. Det kom väldigt mycket bra och intressanta frågor, bland annat mycket om hur vi konditionstränar våra hästar.  
Detta är något vi gärna utvecklar lite mer och bestämde därför att vi kommer att skriva ett blogginlägg om detta. 
Det kommer att komma upp här på bloggen under helgen, så håll utkik. 

(null)


Så avslutar vi denna vecka med tävling under morgondagen. 
Trevlig helg allihopa, ta det lugnt ute i halkan. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback